Új privát üzeneted érkezett!

Még egy tipp:

Betegácsi miatti leresetveszteség is elszámolható az OTP-s ill. más egészségpéntárban, tehát kieső pénz pótolható.

Erre is van nyomtatvány a magánegészségpénztár honlapján, ezt kitöltve munkahellyel kell igazoltatni a keresetveszteséget, és azt benyutani az illetékes magánep-be elszámolásra.

üdv kispatak
Vendég

Celluxmax, kérdezted az oltás hatását. Nálunk a 9 éves lányom már egy hónapja megkapta, egy kis karsajgáson kívül más baja nem volt, még hőemelkedése sem. Én csütörtökön kapom, eddig beteg voltam folyamatosan - nem influenza, csak megfázás -, ha gondolod, megírom a tapasztalatokat majd. De nem vagyok várandós.

A környezetemben nagyon sokan oltatták magukat - a négygyermekes barátnőmék pl. az egész családot, az egyéves legkisebbel együtt, senkinek semmi baja nem volt némi borogatnivalón kívül, senkinél sem tudok lázról, hasonlókról. Az egyik barátnőm nemrég szült, szoptat, ő is beoltatta magát a kicsi miatt, nála sem jelentkezett semmilyen mellékhatás.

Ja, kolléganőm babát vár, jövő héten kapja az oltást - akkor lép a második harmadba -, ha gondolod, megkérdem majd tőle is, hogy mit tapasztalt.
dia
Budapest

celluxmag: én már korábban is írtam, hogy bizony beoltattam magam még éppen a járvány kitörése előtt, november 4.-én mindkét oltással, nálam is csak egészen enyhe karfájás volt, de csak ha nyomódott a karom. Nem lettem beteg, megkapta a párom, anyum, apum, tesóm is, senkinek nem lett tőle semmi baja. Mellette is szedem a sok vitamint, próbálok minnél több gyümölcsöt, főleg alamát narancsot és mandarint enni, reggelente aloe vera levet iszom. Előtte októberben viszont kétszer egymás után voltam megfázva, lehet, hogy a stressz is közrejátszott benne. Nem mondom, hogy mindenki tünetmentesen megússza az oltást, de ha beadatjátok, már jóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy 1. nem is kapjátok el, 2. ha valaki be is kapja, nem lesz annyira súlyos lefolyású, mint nélküle.
Egyébként most kaptam kölcsön két-három éves kismama újságokat és bizony azokban is van szó az influenza oltásról, bár akkor még csak a hagyományos volt, de ott is azt írják, hogy mérlegelni kell a két oldalt és az alapján dönteni.

Ez pl. a 2008 januári kismama magazinból van:
"Oltás
A terhesség idején inkább a kismamát veszélyezteti az influenza, ha ugyanis szövődményes formája alakul ki tüdőgyulladással, az már komoly veszélyt jelenthet. Ezért fontos tudni, hogy a betegség védőoltással megelőzhető, a vakcina a terhességre nézve ártalmatlan. Azoknak a kismamáknak az oltása különösen ajánlott, akiknek az influenzaszezonra, vagyis december é március vége közötti időszakra fog esni terhességük második vagy harmadik harmada, esetleg valamilyen krónikus szív- vagy tüdőbetegségben (pl.asztma) szenvednek. Az oltást egy év elteltével újra be kell adatni.
Janiárban sem késő oltatni. A legideálisabb az október és a november lett volna de még februárban sem feltétlenül késő. A védettség kialakulásához felnőttek esetében két hét szükséges. Ha már tombol a járvány, ez hosszú idő, de az oltást még akkor sem késő kérni, ha már összefutottunk egy-két influenzás beteggel."

Érdekes, hogy 2008-ban még nem volt veszélyes a kismamákra az oltás, most meg egyszerre az lett.

Persze nem akarok senkit rábeszélni, mert ezt mindenkinek egyénileg kell eldönteni...

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

ahsoka
igen érdekes amit írtál. Pont ezt beszéltük férjemmel, hogy a rendes influenza elleni oltás nem káros, semmi szövődménye, és nem ellenzik sőt ajánlják, az újinfluenza elleni oltással meg mennek a kavarások. Csak idegesítik a kismamákat ahelyett, hogy megnyugtató egyértelmű választ kapnánk. Vagy igent vagy nemet, de határozott választ.
Én reggel felhívom a dokimat és kifaggatom mit gondol erről az egészről.
Remélem holnap döntésre jutok, mert már kezdek besokallni ebbe a tanácstalanságba:(

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ma a rádióban megszólalt a Szülészeti Kollégium szakmai vezetője. Keressétek a hirekben, fontos véleménye van az oltásról - de dönteni mindenki maga dönt

üdv kispatak
Vendég

kispatak
lehet tudni nagyvonalakban, hogy miről esett ott szó?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Látom, azért beindult a gépezet oltásügyben....

Persze ilyenkor mindenki elbizonytalanodik, és az a legrosszabb, hogy hetente szinte mást hall és gondol az ember... Én mindenesetre Ildikóval egyetemben hasonló kérdéseken filózok és igen furcsa, h amúgy eddig egyik dokim v védőnő sem javasolta, és persze h semmit sem tudunk a beteg kismamák megelőző állapotáról... Én nem a jelenlegi önmagamat féltem, hogy jaj, fájni fog a karom, v lázas leszek, stb., hanem a most nem észlelhető, babára gyakorolt esetleges hatásoktól, kockázati tényezőktől...
Szörnyű ez a helyzet....

Na megyek is a védőnőhöz, ismét igyekszem véleményeket begyűjteni.

Sziasztok! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta
Én is ettől félek. És a legborzasztóbb, hogy senki nem tud megnyugtató választ adni. Senki nem mond sem határozott nemet, sem egy határozott igent.
Van aki azt mondja, hogy a rendes szezonális influenza elleni védőoltást simán javasolják kismamáknak, ez épp olyan csak más vírustötörzsből áll......nem tudok okos lenni, mert én is féltem a babámat és már annyira szeretném végre megint élvezni a terhességet, ezt a bő két hónapot a kislányom születéséig, de minden nap rémisztgetnek. Én délelőtt beszélek a dokimmal, de félek ő sem fog/tud egyértelmű választ adni.
Írsz infót, ha mondott a védőnőd valami hasznosat?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
Remélem emlékeztek még rám...
Voltam a dokimnál. Elvileg 7 hetes voltam az első vizsgálaton és azt mondta, hogy valami nincs rendben. 10 napig tartó, elviselhető de nagy vérzés után ismét megvizsgált. Azt mondta, hogy teljesen kiürültem. Ez a rossz hír. :(
3 jó hír van:
Ha nem tudná, mert látta két hete, rá sem jönne, hogy terhes voltam.
Egy hónap pihenő után HAJRÁ, folytathatjuk... :wink:
Javasolta, hogy használjam ki az időt és oltassam be magamat.

Szóval, ha minden jól megy, akár 2010 őszi babánk is lehet! :lol:

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!!!!

Anna

Kép
tulli

tulli
Drukkolunk nektek!!! Remélem minél előbb azt olvashatjuk majd, hogy pocakosodsz. A legjobbakat kívánom!
Andi

Kép

Kép
buba*

Most beszéltem az orvosommal telefonon az oltásról.
Ha érdekel valakit akkor szívesen leírom a véleményét erről. Csak szóljatok, mert senkit nem akarok ezzel fárasztani feleslegesen.

Kép

Kép
buba*

Buba, engem érdekel, írd le légyszi, mit mondott a doki. Jobb,ha több helyről informálódik az ember...
Egyébként én hajlok már az oltásra, igaz, hogy a 2. és 3. trimeszterben is vannak fontos fejlődési fázisok, de talán ilyenkor már nem jelent akkora veszélyt az oltás a babára, mint az igen labilis első időszakban. Nem értek hozzá, így ezt majd jól megkérdezem a dokitól... :)
Így hirtelen most ennyit találtam róla:
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/masodik+trimeszter+terhesseg+masodik+szakasza
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/harmadik+trimeszter+terhesseg+harmadik+szakasza

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Nekem a háziorvosomtól kezdve a védőnőmig mindenki azt mondta, hogy NE oltassak...azt nem mondták, hogy miért NE??? Tényleg, miért NE? Ezt tudja valaki (és most nem a mikrochip verzióra gondolok...)?

A miért IGEN részt már tudom...és az meggyőző volt.

ashoka és dia: köszi a tapasztalatokat, még mindig nem késő nekem sem, azt hiszem.

Üdv. cm
celluxmag

Tulli,azért örülök, hogy különösebb komplikáció nélkül történt ez a szomorú eset, remélem hamarosan visszajössz hozzánk. Sok sikert! :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

celluxmagnak épp most küldtem el priviben, küldjem mindenkinek így, vagy jöhet ide is?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ildikó: igen, tudom, hogy vidéken csinálták Neked, azt hittem van papír a kezedben, de Dolli már írt ez ügyben :)

én is olvastam és nagyon sajnálom a kismamát, de azt is olvastam, hogy csak egy héttel a tünetek után fordult orvoshoz (ha róla írták, mert nem egyértelmű), azt viszont felelőtlenségnek tartom

egyetértek többetekkel, én is a babára gyakorolt esetleges mellékhatásoktól félek, de attól nagyon :cry: , és az igazat megvallva jobban féltem a lányomat

Kriszta: Te Mátét oltatod? én ellene vagyok a gyereknél is

Melinda: az index fórumon van szakbarbár nicknévvel egy TB szakértő, tőle mindenfélét lehet kéredezni, én is most készülök írni oda

Anna: nagyon sajnálom! :cry:

Andi: szerintem jöhet ide is, akit nem érdekel, nem olvassa el :lol: , vagy elküldenéd priviben? köszi :)

szép napsütéses napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Akkor leírom mit mondott nekem az orvosom:
Nemrég beszéltem a dokimmal. Mondtam neki, hogy bár 16-án kell mennem megint hozzá, de addig képtelen voltam várni ezzel a kérdéssel.
Mondta, hogy náluk az egész család be van oltva, és azt javasolja oltassak. Egy pillanatra sem éreztem benne, hogy határozatlan lenne. Mondta, hogy a babát a méhlepény megvédi a beoltott butított (elölt) vírustól, tehát neki semmi baja nem lehet, ezt ki is jelentette ellenben az ellenanyag megvédi és 6 hónapos koráig védettséget ad a babónak.
Szóval engem megnyugtatott azzal, hogy a babának baja nem eshet, sőt még jót is teszek neki, hogy most oltatom be magam, mert védett lesz.
A kórházban hiába lesz vagy van látogatási tilalom, annak az újszülöttnek elég, ha egy orvos vagy ápoló nem hord szájmaszkot, már meg is fertőzheti.
És mikor elköszöntünk a telefonban nem azzal váltunk el, hogy én döntsem el. Határozott volt és ez segített meghozni a döntésemet. Én oltatok.
Másik fórumon is érdeklődött több kismama és mindenki azzal az infóval jött vissza, hogy oltatni kell.

Persze mindenkinek a saját legjobb belátása szerint kell eldöntenie ezt. Én így döntöttem.

Kép

Kép
buba*

Buba, Czeizellel készítettünk egy anyagot, és ő is ugyanezt mondta. A babát védi a méhlepény. Sőt, ő még az első trimeszterben is kifejezetten ajánlja az oltást, merthogy akkor még az embrióban annyi az őssejt, hogy ha egyébként egészséges, életképes a baba, az őssejtek minden károsodást kijavítanak.
dia
Budapest

Engem ezzel győzött meg az én orvosom.
Te oltatsz?

Kép

Kép
buba*

Buba, igen, holnap kapom meg. A gyerek már megkapta egy hónapja, én meg sajnos nonstop beteg voltam. De nem vagyok terhes. Viszont anyám rákos, nincs immunrendszere, ő nem kaphatja meg. Meg egyébként sem hiányzik még egy betegség három hét vacakolás után.
dia
Budapest

Most jelentették be:
Újabb kismát szállítottak újinfluenza-fertőzzéssel kórházba Budapesten.
A 21 éves 31 hetes terhes nőn azonnal császármetszést végeztek a budapesti Semmelweis Egyetem klinikáján. Az újszülött kislány 2200 grammal egészségesen meg is született, de édesanyja állapota súlyos, őt a műtét után lélegeztetőgépre tették.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Tulli: sajnáljom én is,de nagon drukkolunk a mihamarabbi sikerhez!

Erika: nincs beoltva Máté sem jelen pillanatban, az oviban alig pár gyereknek kértek múltkor oltást a csoportból, persze gondolom h ez most változhat majd a hírek hallatán. Párom sincs beoltva, pedig ő tanár, igaz egyetemen, nem áll napi kapcsolatban a diákokkal.

Hát, a védőnőm szinte azzal fogadott h oltással hogy állok, mondtam, egyelőre sehogy és h eddig senki (többek között ő sem) javasolta. Erre azt mondta h meggyőzték őt az orvosok, az érvek és az utóbbi napok rossz tapasztalatai, h mégiscsak szükséges az oltás és gondoljam át, ő most már javasolja. Felhívom még a házidokit is, aki eddig szintén ellenezte és pénteken még Mecsérrel is találkozok a táppénz miatt, így akkor második körös felmérést tartok mindenkinél... Tény, h én is jobban félek már...

Nekem csak az a furcsa, h mindenféle káros szerek, alkohol, gyógyszerek szedése tilos terhesség alatt, mert az ellen nem véd semmi és átkerül a magzatba, és pont az oltóanyag meg nem?

Gááááz ez, de nagyon, nem tudom, hogyan tovább.
Sztem is az a jó, ha mindenki, aki beszélt dokival ezügyben v hallott vmit, megírja ide nekünk, hátha segít, vagyunk azért még páran bizonytalankodók...

Köszi és üdv mindenkinek: Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Ma reggel a rádióban beszélt a Szülészeti Kollégium szakmai vezetője még később is beszélt, de már azt nem hallottam.

www.origo.hu -n is lehet olvasni erről!

Pontosan nem emlékszem mit mondott, inkább butaságot nem írok. A neten ill. tv-ben ugy is elmondják majd.

üdv kispatak
Vendég

TKrisz!

Ha ez a vírus nem lenne ennyire durva, nyilván nem nyomatnák ennyire az oltást - és mielőtt valaki még a gyógyszerlobbival jön, az biza kacsa, ha érdekel bárkit, kifejtem.

A vírus durva dolgokat okozhat egy kismama szervezetében, akinek az immunrendszere hormonálisan le van gyengítve, hogy a kicsit ki ne lökje magából. Erre sajnos példa volt a tegnapi kismama és a mai mama is. Márpedig, ha károsodnak a létfontosságú szerveid, az kihat a babára is. Mindemellett a vírus átjut a méhlepényen is, és a babát is megbetegíti, ami nála fejlődési rendellenességet - szájpadhasadéktól vakságon át egészen az értelmi fogyatékig - okozhat.

Ha netán egy kismama elkapja, és kórházba kerül, hidd el, az oltásnál sokkal durvább mellékhatásokkal rendelkező anyagokkal fogják kezelni. És akkor már senki sem kérdi, nem lehet választani, hogy akarom vagy sem, mert egyszerűen muszáj. Pl. az jutott az eszembe, hogy a szegedi mélyaltatott mama esetében - akinél ez az állapot lassan 3 hete fennáll -, vajon maga az altatás milyen hatással van a magzatra, illetve vajon milyen szerrel altatják, és annak milyen hatása lehet a kicsire. Mellette pedig biztos kap vírusölő szereket, na, azoknak konkrétan tudom, hogy durva mellékhatásaik vannak, és határozottan ellenjavalltak a terhesség alatt. Arról nem beszélve, hogy abban aztán tényleg ki tudja, mi van.

Ezekhez a lehetőségekhez képest lehet kevésbé veszélytelen, nagyobb biztonságos és kevesebb szövődményt adó megoldás az oltás. Ráadásul a szezonális influenza oltást kifejezetten ajánlják a kismamáknak - lásd a fentebb valaki által bemásolt Kismama újságos idézetet -, mondván, nincs káros hatása a terhességre és a magzatra.

Akkor ennek sincs. Mert ez ugyanaz az oltóanyag. Egyetlen különbség van, a vírustörzs, ami ráadásul elölt, tehát nem tud szaporodni, terjedni benned. Csupán munkára serkenti az immunrendszered, az termel ellenanyagot, és az ellenanyag jut át a lepényen a babához. És ha olyan mákunk lett volna, hogy a WHO időben észbe kap, mielőtt még elkezdik a szezonális gyártását, akkor most nem külön oltásban adnák be, hanem a szezonálisban. Egyébként jövőre már így lesz.

Dia
dia
Budapest

Ha valakit érdekel, ebbe a topikba most írt be egy 19 hetes kismama, aki már be van oltva, sőt, a vele egyidős várandós nővére is.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 07cda8d26b
dia
Budapest

üdv

engem anyu ma oltott be. ügyeletes nővér, szóval sok felnőtt és gyerekorvossal van kapcsolatban.
sokáig ő is hezitált, mert csak a hírverés volt az oltás körül, de az orvosakat sem tájékoztatták megfelelően (vagy legalábbis, a média előbb kezdte a "pánikkeltést").
azóta a családomnak be lett adva, anyu, apu, öcsém, nővérem, sógor (több, mint két hete, semmi mellékhatás) plusz a két kisgyerkőc - 3 és fél és másfél évesek - is megkapták.

és igaz, hogy a méhlepény védi a babát, bár az első 3 hónapban nem javasolják az oltást. mármint a terhesség első harmadában.
bár valamilyen szintű védettséget is kap a baba így.

ami miatt ment a para többek között, hogy higanytartalom is van az oltásban, de olyan kis mértékben, hogy azt két nap alatt kipisili az ember.

én őszintén szólva nem akartam beadatni, de mivel sajna nincs autónk, kénytelen vagyok bkv-zni, így egy csomó emberrel x ideig összezárva egy légtérben tartózkodni. és ugye télvíz idején az ablakok rendszerint zárva vannak.
a párom még jobban nem akarta beadatni, viszont mivel én nemsokára szülök, ő viszont jár ugyanúgy majd dolgozni (bkv, sok ember stb stb) így anyu neki is beadta.
nekem egyáltalán nem fájt, és a karom sem fáj.

természetesen senkit sem akarok rábeszélni, én tökéletesen megértem azokat is, akik nem akarják ezt az egészet.

tulli: sajnálom nagyon, de örülök, hogy pozitívan fogod fel. :)
plömi

Plömi, az a higanyszármazék, ami az oltásban van, egészen másképp viselkedik, mint a nehézfém higany. Utóbbi valóban durván károsítana, mert bekötődik a szervezetbe és nem ürül ki, akárcsak a többi nehézfém, pl. ólom. Előbbi viszont, a thiormersal, egy vizben oldódó változat, ami nem kötődik be a vértestekhez, és valóban kiürül a vizelettel.

A hivatalos álláspont szerint - Járványügy, Epidemiológiai Központ, ÁNTSZ, stb. - már az első harmadtól is javasolják az oltást. Asszem október közepe óta...
dia
Budapest

Jaj, bocsánat, még egy dolog a thiomersallal kapcsolatban. Ez az anyag azért van az oltásban, hogy felerősítse az immunreakciót, adjuváns szerként. Egyes külföldi anyagokban olajokkal helyettesítik, az pl. kemény izom és ideggyulladásokat tud okozni...
dia
Budapest

Sziasztok!

http://www.origo.hu/tudomany/20091202-h ... mamak.html

itt olvashattok, aztán dönt mindenki maga.

Vigyázzatok magatokra.

üdv kispatak
Vendég

Én ma délelőtt megyek oltatni. Remélem jól döntöttem és végre élvezhetem megint a terhességem hátralévő két hónapjátás nem a hírek miatt kell aggódnom.

Kép

Kép
buba*

jajaja, nem részemről ment a para a higany miatt, hanem sok doki részéről. én spec. nem is tudtam, hogy van benne higanyszármazék. :]
de köszi
plömi

Sziasztok!

én még mindig a kételkedők táborában vagyok

egyet viszont nem értek, ill. számomra ellentmondásos: ha a baba nem sérülhet, mert megvédi a méhlepény, akkor hogyan alakul ki a babánál is védettség ? :?:

vagy ez csak számomra magas? :oops: :D

Ildikó: a doktornővel beszéltél oltás ügyben? én még nagyon az elején, akkor nem javasolta

Erika

Kép

Kép
lilijudit

lilijudit
pont ez a kérdés merült fel bennem mikor a nőgyógyászommal beszéltem és rákérdeztem.
Mondta, hogy ez az elölt vírus nem jut át a méhlepényen, de amit az én szervezetem termel ellenanyagot, az a köldökzsinóron keresztül eljut a baba szervezetébe, ez ad védettséget neki 6 hónapos koráig.

Kép

Kép
buba*

Lilijudit!

A baba azért nem sérülhet, mert a méhlepény rengeteg ártalmas anyagot felfog, nemcsak az a szerepe, hogy ellássa tápanyaggal és oxigénnel. Ezért van az pl., hogy a nagydohányos várandósoknak a dokik merik azt mondani, hogy napi 2-3 szálat elszívhatnak - ennyit ugyanis még kiszűr a méhlepény. Más kérdés, hogy szerintem ennyit se kéne, de most ebbe ne menjünk bele.

A védettség dolog meg azért tud a babánál mégis kialakulni, mert a védettséget a vérben lévő immunfehérjék adják. Ezek pedig átkerülnek a babóhoz is. Később pedig a mama tejével is kapja az ellenanyagokat, ez pedig csak tovább erősíti a védelmét. Érdekes és ügyesen kitalált dolgok ezek, szerencsére nem emberek tervezték.:)

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Tegnap este még felhívtam a házodokimat, és azt mondta h most már javasolják.. kicsit úgy hangzott, ahogy ismerem, h nem ő személy szerint, de az általános álláspontot képviseli.

Most meg az sztk-s terhesrendeléssel beszéltem, és ellentétben az eddig elhangzottakkal, ők is javasolják. Mecsérrel nem tudtam beszélni,mert délutános, de azt mondták, most ő is átállt erre az oldalra, szóval mindenki....

Így is félek, úgy is félek, ne tudom, melyik rosszabb, de azt hiszem, mégiscsak kérek oltást. Nem gondoltam, h ez lesz... még múlt héten se...

Majd jelentkezem, és őszintén remélem, h semmi gond nem lesz....

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

A vírusról egyébként találtam egy szuper összefoglalást, nagyon sok tudományos dologgal, de abszolút közérthetően:

http://criticalbiomass.freeblog.hu/arch ... -para_-_8/

Szerintem érdemes elolvasni.
dia
Budapest

Én nemrég jöttem meg a dokitól.
Sokáig oltásellenes voltam, de féltem a picit. És a két rossz közül én ezt tartom a jónak, környezetemben van kismama, aki már korábban beadatta, most fog hamarosan szülni, semmi baja nem volt a picinek, szépen fejlődik. (Teszem hozzá ő orvos, biológus)
Én sem gondoltam volna, egy hete, hogy beadatom, de számomra ez a megnyugtatóbb.
Nem lesz semmi baja a babáknak.
Csak gondoljunk bele. A kórházban hiába van látogatási tilalom, ha a dokik és ápolók közül csak egy ne oltassa be magát és beviszi annak az újszülöttnek nincs immunrendszere. Esélye sem lenne védekezni.
Szóval én így döntöttem. De azokat is megértem, akik a másik oldalt képviselik.
Mindenki cselekedjen a legjobb belátása szerint és jó pocakosodást mindenkinek:)

Kép

Kép
buba*

Sziasztok! Látom, sokat írtatok az oltásról... Nos: Én is oltatok! Beszéltem ma délben a dokimmal, egyértelmű és határozott volt az igen. Már csak el kell jutni házidokimhoz, aki Újpesten van. Nem lesz egyszerű szervezés.

Tulli! Örülök, hogy pici öröm is van az ürömben, Hajrá 2010, várunk vissza! :D

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok,

Na és is túlvagyok rajta, soron kívül behívtak a háziorvosnál. Kicsit fura érzés volt, mintha a pocakom is bekeményedett volna, de amúgy semmi. Hazafelé kicsit furcsán éreztem magam, de lehet, h csak a bennem lakozó izgalomtól v idegességtől. A karom picit nehéznek tűnik. Remélem, h semmi egyéb hatás nem jön ki du-ra sem. Most már nincs visszaút, de őszintén remélem, h helyesen döntöttem...

Jók legyetek! K.

Kép

Kép
tkrisz

A karom nekem is kicsit mintha nehezebb lenne, de azt mondták, hogy ha ezt érzi az ember, az normális és azzal segíthetsz, ha kicsit megtornáztatod többször is. férjemnek van súlyzója, persze csak a rudat tartom a kezemben és párszor emelek rajta, de csak súly nélkül. (az 1 kg)
Délben mondták a hírekben, hogy rosszabbodott a tegnap megcsászározott kismama állapota és Szegeden már csecsemőket is lélegeztetőre kellett tenni :(
Én úgy érzem jól döntöttem, hogy megadattam.

Kép

Kép
buba*

Húha, gyerekek, ez erősen BRÉKING:

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0912032

Akit oltottak: oltás napján igyatok vagy három litert minima, sokkal kevésbé lesz vacakul az ember - fejfájás, fáradtság.
dia
Budapest

Sziasztok!

Úgy érzem, hogy ez a topik az oltás melletti kampány irányába ment. :? Remélem mihamarabb lecsendesedik ez a téma...

Erika, igen, hétfőn beszéltem az oltásról a doktornővel is. Ő nem tartja szükségesnek. Egy kismamáját említette - aki minden évben elkapja az influenzát és mindig tüdőgyulladása lesz -, hogy nála indokolt az oltás.
Mondtuk, hogy a férjem se oltat. Ezt sem tartotta meggondolatlan rossz döntésnek. Influenza jellegű tünetek esetére a tamiflu-t ajánlotta.
Én változatlanul hiszek abban, hogy nem lesz semmi bajunk, és nem vagyok ezzel egyedül.

Kívánom mindenkinek, hogy békéljen meg a döntésével, csak jó és pozitív dolgokra gondolva készüljön az anyaságra, és szeretgesse azt, akit a szíve alatt hordoz. :P

Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Limi, a Tamiflu-t se kisgyereknek, se kismamáknak nem ajánlanám jó szívvel. De itt van róla a tájékoztatója:

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... zula/13810

Dia
dia
Budapest

Dia!
Köszönöm, hogy így gondját viseled a kismamáknak.
Korábban már én is elolvastam a nevezett gyógyszer betegtájékoztatóját.
Annyit még megjegyeznék, hogy a kezdetek kezdetétől a kismamák veszélyeztetettségét hagsúlyozták, és "hivatalosan" ajánlották az oltást, persze saját felelősségre. Tehát, ezek az infók nem újak.

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Limi!

Az igaz, hogy ebben nincs új, de azért az új, hogy a Szakmai Kollégium szerint a magzatra veszélytelen az oltóanyag.

Dia
dia
Budapest

Szerintem nem baj, hogy az oltás mellett kezd dönteni a fórum. És az is természetes, hogy most szinte csak ezzel foglalkozunk, hiszen minket is érint a kérdés. Mindenki mérlegel... aztán így vagy úgy, de dönt.
Én se akartam oltatni, úgy voltam vele, hogy ha el is kapom, 1-2 nap alatt lázat csillapítok és kész. A sima influenzával szinte minden évben ez volt nálam. Emiatt ezt az oltást nem is kérem. Viszont ha ez az új vírus agresszívabb (ahogy mondják a szakemberek) és hamarabb jöhetnek súlyosabb szövődmények, nem biztos, hogy pár nap alatt túl lennék rajta. Gondolom ezért is döntenek többen az oltás mellett.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Dolli, hogy vagy? Vannak még görcsök? Még mindig szigorúan pihensz? Mi van a vezetéssel? Mikor lesz jogsid? :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági! Köszi, épp ma kezdtem elbízni magam, hogy minimálisan görcsölgetek csak, erre most du megint sűrűbb. De összességében sokkal jobb a helyzet, tegnap még rosszalkodtam is (kis házimunka). Holnap meg szeretnék egy gyors tortát csinálni páromnak szülinapjára.
Jogsi passz, idén már nem vezetek, nem tudom, hogy alakulok majd. 18-án megyek Halászhoz, attól is függ, ő mit mond.

Lányok! Tud valaki infot arról, hogy mikori házassági anyakönyvi kivonat kell a kórházba? Már nem emlékszem rá, meg lehet, hogy azóta változott a dolog...

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok Kismamik!

Vigyázzatok magatokra!

Tényleg mindenki maga dönti el, hogy beoltatja magát vagy sem, de amint fentebb olvasható a Szül. Kollégium állásfoglalása a meggondolandó.

Minden orvosi szakmában mindig az illetékes Szakmai Kollégium véleményét kérik ki, ebben a hazai orvostudomány legjobb orvosprofesszorai vannak jelen, az egész gyógyítás az ó általuk javasolt protokollok alapján folyik. az egyetemeken ők oktatnak klinikákat ők vezetnek.

Ha valakit érdekel az egészségpénztár most szereztem egy jó összefoglalót róla.

Ha írtok privi üzenetet benne mail cimmel elküldöm akit érdekel.

Jó pocakosodást

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Hát én tegnap este fogtam magam és elszaladtam a dokihoz, pedig nem gondoltam volna, hogy beadatom 1 hete én sem. Úgyhogy buba*-val vagyok egy hullámhosszon úgy látszik. :)

Kutya bajom nem volt, most egy kicsit valóban érzem néha a helyét, de ennyi. Ja, és azt figyeltem meg, hogy utána 1 órával Marci a pocakomban különösen intenzív thai-box edzésbe kezdett, éjjel pedig kikérte magának, ha a jobb oldalon akartam aludni. Hát, nem hiszem, hogy az oltás miatt volt, valószínűleg az lehet, hogy hiszek a közös "rezgésben", nyilván kissé izgatott voltam.

A keresztcsonti fájdalom kiújult, és brutális...úgy fest növésben vagy(unk)...jippiii!

Mindenkinek köszi az eddigi info-t. Nekem sokat segítettetek!

Üdv. cm
celluxmag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?