Új privát üzeneted érkezett!

Majd még írok, de most sietnem kell.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

MONIC
És újra laptető! :wink: :lol: :lol: :lol:

dita75

Dita mi is a szájába adjuk neki a vigantolt.Darinka szeme már teljesen oké mi kaptunk rá szemcseppet amit 5 napig napi 3szor 1cseppet csepegtettünk.

Kép

Kép
vius
Baja

Most ellépek pihizni ha tudok jövök

sziasztok

Kép

Kép
vius
Baja

Sziasztok!
Megjöttem a terhespatológiáról (milyen hülye elnevezése van!) és minden okés, vércukrom, vizelet, vérnyomi, súlyom frankó. A baba picit nagyobb és a magzatvíz is kicsit több, de ez már így marad. A doki azt mondta, hogy a nagyobb baba lehet genetika is. Hát igen, "4,6 kg-os férjem született", az öcsém is nagy volt, szóval mindkét családban nagy babák voltak, ez is lehet. Most már ez a doki azt jósolta, hogy 3,5-3,8 kg közöttinek születik Dorka. Akkor az 56-os ruhácskákat vissza is csomagolom. Jöhetnek a 62-esek. Ez van. Megnyugtatott, hogy én mindent megtettem a babáért és többet ennél nem tudok tenni, látja a jó eredményeimet, próbált vígasztalni.
Jövő héttől NST-zek, mert a cukrosoknak korábban kell kezdeniük.

Nehezen mozogtam a városban, fáj az alhasam, a derekam, a szeméremcsontom, nehéz a babó, kényelmetlen a dolog, de sebaj, már nincs sok hátra:)
Vendég

Sziasztok

Twist ne aggódj nem lesz semmi baj mi 3850nnel születtünk tegnap előtt volt 3910g és az 56 os ruci tökéletes neki nem lóg össze vissza.

Nekem is ennyit saccoltak de 38.héten jött a bébi.

Ne aggódj nem lesz semmi baj.Volt egy csaj nálunk mikor bent feküdtem annak is több magzatvize volt és bent is fogták.DE 40.ik hétre szült és minden ok volt vele is és a bébivel és 3980gal született.

Kép

Kép
vius
Baja

Viuska, köszi a megnyugtatást!:) Kicsit jobb kedvem lett:)
Mondtam a védőnőnek, hogy karácsonykor akár jöhet is a baba (38. hét), de szerinte még korai. A doki szerint is tartsam bent még a manócskát:) Jó fejek, hogy nekem mondogatják, hogy tartsam bent a babát, mert hát nem tudja az ember szabályozni, hogy mikor születik a babája.))
Szerintem Manócska szépen kivárja az idejét, mondjuk Karácsony után jöhetne:) Na majd meglátjuk.
Hány g-os babától csinálnak császármetszést, nem tudjátok véletlenül?
Vendég

Twist szerintem ez nincs meghatározva hogy mekkora babánál csinálnak császárt igy is úgy is elinditják oxitocinnal és attól függ mennyire tágul a kismama nekem azért kelett mert az oxytocinra sem tágultam meg a vérnyomás miatt mert a fájdalom emelheti.Volt egy kismama pont az az akiről már irtam ő természetes úton szülte meg a majd 4kgos babát de volt egy másik is akinek a babája 4350 g volt és ő is természetes úton szült.

Kép

Kép
vius
Baja

Twist,

nyugodj meg, Danika 3560 g-mal és 50 cm-rel született, és az 56-os ruhák úgy lógtak rajta, hogy 50-eseket kellett kölcsön kérnem.
A ruháknál a baba hossza főleg a mérvadó és nem a súlya.

Császárt pedig akkor csinálnak ha a babának túl nagy a fejátmérője. MIvel a babáknál az a legnagyobb átmérő, akármekkora a súlya, ha átlagos a feje akkor könnyen kicsusszan a többi is. Továbbá a medencédet vizsgálják meg, hogy mennyire fér ki rajta a baba.
Nálunk most szült egy 17 éves kiscsaj 5,7 kg-os csecsemőt természetes úton.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Twist,

nézd meg pl Linácskát, denki mindkét gyermeke 4 kg felett született, és hát ő egy alacsony törékeny lány ( kár, hogy anno a talin nem voltál és nem láttad személyesen) és mindkettőt hipp-hopp hamar megszülte.

Kép}
monic80

Monic,
ez jól esett, köszi :oops: Pici, törékeny...

Twist,
Levi 4,5 kilójára jó volt az 50-es ruci

Vius,
szerintem 100 ml nem jött vissza. Max. 20-30, de az is rengetegnek tűnik. Viszont ha visszajön, akkor már ne adj neki, nem kell visszapótolni, ami kijött, mert lehet, hogy pont azért jött ki, mert már sok volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csajok, köszi a megnyugtatást!:) Tényleg 4,5 kg-os babára jók az 50-es ruhák? Akkor okés:)) Azok a rugik a legédesebbek!
Vendég

Sziasztok!

Eddig is nagy volt a felhajtás a H1N1 miatt de most aztán kiváltképp, tegnap a párom felküldtem a dokinénihez szemcseppet írt ki Milónak és szabályszerűen ölték egymást a szülők. Ezren voltak ennek zöme oltásra ment és órák óta vártak azok is akik időpontra mentek.
Nagyon durva. nem is tudta elhozni a receptet, ma ment fel anyósom érte és váltotta ki így most már tettem a kis szerelmem szemébe hogy hamar meggyógyuljon. Nagyon váladékozik neki főleg a jobb szeme, remélem minden oké lesz, kicsit elkéstünk a szemcseppel, mert a dokinéni agyában is káosz van és nem mondta hogy kéne engem meg csak nem hagyott nyugodni mert a kamilla semmit nem ért. Az estéink éjszakáink még mindig nem a legjobban alakulnak, min. 3 órát muszáj magam mellé tenni mert egyfolytában kiköpi a cumit és nyügösködik érte. Este általában mindig van valami összepisilés, vagy hányás, csuklás, vagy egyszerre minden egymás után. Néha már egy kicsit ingerült leszek amikor sorozatban jönnek ezek a dolgok pedig tényleg szavam nem lehet mert amúgy azóta is nagyon jó fiú az én kis drágám. Mivel egyedül vagyok már két napja nem igen jut időm du. kipihenni magam, most is már a 2. adag mosás megy és du. még vasalni is kell, holnap meg főzni, mert anyósom nem igazán aktívizálja magát.
Most is jött és hozta a szemcseppet azt hittem marad egy kicsit hogy kitereget vagy valami, meg szólt hogy a kuka fel van borítva és tiszta szemét az előkert. Kurva kutyák bejárnak, már nem először csinálták. Öcsém azt hittem legalább azt összeszedi hogy ne kelljen kimennem itthagyni a picit a lakásban, hát nem, elaltattam szegényemet és kimentem megcsináltam.
Holnapra már nincs kajánk és ezt a főzés dolgot is úgy adta elő hogy az jött le egy könnyebb kaját ami gyorsan megvan simán meg tudok csinálni. Pedig a másik unokája is itt lesz, annyi nincs benne hogy azt mondja a fiúkat küld át ebédelni hogy ne kelljen főznöd. Meg vagyok én áldva ezzel a nővel. Amikor itt volt két napot akkor is csak egyik helyről a másikra pakolt, direkt feltornyoztam a párnákat hogy odaülök cumiztatni a gyereket erre a köv. pillanatban szétpakolja az ülőgarnitúrán, és még sorolhatnám hogy milyen hülyeségei vannak, tényleg csak hátráltatott amíg itt volt úgyhogy talán jobb is hogy otthon marad.
Úgy felhúznék innem anyuékhoz. Tök messze vannak és a családom 3/4 része még nem is látta Milót. Abban bízom hogy karácsonykor nem lesz beteg senki és fel tudunk menni mert akkor anyuéknál összegyűlik az egész pereputty.

Bocsi de még nem igazán van sok módom reagálni a hsz-ekre, ott még nem tartunk főleg most hogy ennyi minden a nyakamba szakadt hirtelen, és még csak most jön a hétvége.

dita75

Halihó!

Ditus!
Azt hiszem anyóspajtid azok közé tartozik, akiknek meg kell mondani, h segítségre van szükséged.

Mond neki, h Marika/Jucika/Ilike néni tessék nekem abban segíteni, h megfőz 1-2 napra, meg kitereget, stb. Attól, h nem mondod neki ő azt hiszi, h te simán megcsinálod. Adj neki konkrét feladatot és ne mérgelődj. Erősödj meg!!!!

Twist!
Lac 3750 g és 51 cm-rel született, elég sokáig nagy volt rá az 56os ruci.
20150601134430

VIKI
esze ágában sincs ittmaradni, mert apósom most jön haza hétvégére a szanatóriumból és neki főz meg készül. ő fontosabb, olyan mintha félne tőle hogy ha nincs minden rendben otthon akkor kikap, úgy sietett haza mint akit puskából lőttek ki hogy du. mire megjön az öreg minden haptákban álljon otthon.
mindegy anya jön hétfőn addig meg csinálom amit tudok ma már két mosás megvolt, vasaltam is és pucoltam krumplit a husihoz, felmostam és rendet raktam, kukáztam. Ez a fránya fejés ne lenne, baromi sok időt elvesz. Ha éjjel tudnék rendesen egyhuzamban aludni a világot is megváltanám napközben mert úgy alszik a kicsim mint a bunda most is. :)

Csajok amit még tegnap kérdeztem hogy ha nem issza meg az anyatejet azt vissza tehetem a hűtőbe ugye?
Tegnap kész voltam amikor nagy nehezen lefejtem este 60 ml tejet erre mit hányt ki hát persze hogy azt! Mindig így járok, múltkor se a tápszert hányta ki.

dita75

Sziasztok

Dita nem volnék a helyedben nem lehet könnyű nekem hála istennek anyum is és anyósom is nagyon sokat segítenek anyós minden másnap főz anyu meg most tereget meg vasal meg persze mikor én épp pakolok vagy fejek ami tényleg sok időt elvesz akkor a drágámmal van.Ma nem jött de hívott hogy nem kapott töpit jó lesz e a túrós pogácsa.
Az este éjfélig sírt a Drágám fájt a pocakja de ma is sokat nyüglödött vele és akkor fáj neki jobban mikor anyatejet adok neki pedig semmi olyant nem ettem nem ittam aztán a fene tudja mire érzékeny a pici pocija.
Most alszik éppen addig gondoltam írok nektek.

Dita általában nekem is a drága anyatej jön neki vissza ha bukik.

Twist nekem 3910G volt két napja a drágám és az 56-os rugi olyan mintha rá öntötték volna.Hosszát nem tudom de 50cmvel született.de gondolom 1-2 cmvel lehet nagyobb.

Kép

Kép
vius
Baja

Sziasztok,

DIta,

nekem is anyu volt a legfőbb támaszom, meg apukám aki amikor Magyarországon van minden nap jön és vigyáz egy ppár órát Dancira.
Danci kb 1 hós volt amikor csináltam egy rizseshúst. Addig egyszerűen nem fért bele nekem a főzés.
HÁt nekem is a fejés vette el a legtöbb időt, ennek az egynek nem örülök, hogy nyártól megint ez lesz :oops: Meg nekem a szopatatás első 3 hónapja is rémálom maradt, mert annyira fájt.... Nem tudom, hogy most másodszor hogy lesz :roll:

Vius,

nagyon sajnálom a hasfájást :cry: Nem lehet tudni, hogy mitől fáj a hasuk, Danci extra durván hasfájós volt, és az is előfordult, hogy 3 napig csak vajaskenyeret ettem, hogy még véletlenül se ártsak és akkor is ugyanúgy fájt neki :?

Mi egy nagyon rossz éjjelen vagyunk túl, Danika 20 percenként zokogva ébredt. Éjfélig bírtam a visszaaltatást, de aztán átvittem hozzánk, hát hajnal egyig sírdogált, de aztán elaludt. NÉgykor visszavittem a kiságyba, 6-kor már újra szívettépően zokogott. És annyira sem engedte lerakni magát, hogy legalább teát melegíthessek neki, mert rögtön zokogott és kiabálta, hogy Ana-Ana...
Délelőtt elkezdett iszonyúan folyni az orra, és úgy látom mintha jönne neki a 9. foga, a szemfog felül. MOndták, hogy ezzel extrán megszenvednek a babák, na de ennyire....
A megfázást a páromtól kapta el, mert ő már egy hete fújja az orrát és köhög, csak idő kérdése volt, hogy mikor kapja el valamelyikünk.
Nagyon haragszom rá emiatt, mert múl szombaton mártírkodott kint, hogy kamiont szerel és az esőben elázott, azóta beteg. Ez elkerülhető lett volna...
Most alszik Danci, de ha felébred indulunk az orvoshoz, a hétvégének nem megyek úgy neki, hogy nem látta a dokinéni.
Úgyhogy kivagyok mint a liba... Rengeteg a munkám is, dec 20-ig hihetetlen sokat kell dolgozni... ÉS hát délutánonkánt állandóan hányingerem van és szédülök, már ahogy elütötte a delet az óra, rettegek, hogy mennyire leszek rosszul.
MOst jól kipanaszkodtam magam, elnézést...

Kép}
monic80

Dita,
majdcsak javulnak azok az éjszakák! Párod azért valamiben segít???
Én nem fejtem, vagyis nem sokat, szerencsére így is van annyi tejem, amennyi kell. Két mellből szoptattam/szoptatok, és a következő etetésnél mindig a másikkal kezdem. A védőnő már nem is csesztetett a fejéssel, mert tudta, hogy ez nekem "lelki" problémákat okoz. De szerencsére e nélkül is működik. Na a lényeg, hogy én bizony ha kell, a tápit is elteszem következő alkalomra, akkor is, ha beleivott már Levi, szerintem a tejnek sem lesz baja. Amúgy ha bukós Miló, akkor várhatóan mindig is az anyatejet fogja inkább visszabukni, mert az a hígabb. Levinek most szopi előtt adunk kiskanállal Sinlac pépet, hogy az a gyomrában sűrítse össze a tejet, és lehetőleg ne jöjjön vissza. (de így is jön :cry: )

Twist,
azért túl sok 50-est ne vásárolj :lol: Szerintem Levire is azért voltak jók, mert neki inkább a csontjai erősek, és azért volt súlyos, nem annyira nagy darab.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Reggelt!

Moncsi Dancira mit mondott dr? remélem jól van.. én Zsigának adom az enichacea 5ch-t 7 napig, utána 7 nap szünet... immunerősítő,,, és heti egy fél tubus oscilloc.... lekopogom azóta jól van...

Ditus kitartás , tudom milyen nehéz! de egyenlőre ne akarj maximálisan teljesíteni,mint eddig! ha Miló pihen, pihenj te is. egy keveset . a vasalás megvár.. mondjuk én már csak csigusz ruháit vasalom, meg ágyneműket.alacsonyabb pörgésszámon centizek, és jól kirázom a ruhákat, ezáltal nem maradnak gyüröttek...előtte mindent vasaltam....miért nem rendelsz ebédet házhoz? Gastroyal oda is szállít.. mi egy hete nyomatjuk...biztos találnál nektek valót is... én is rendeltem anno 2 hétig..aztán amikor belejöttem dolgokba.

http://www.gastroyal.hu/index.php?menu=etlap

az én férjem is egy hete eszi, és nagyon tetszik neki a változatosság, és az ízek is...

:lol: ő a For Men menűt eszi, mert ő is fogyna...
na bocsi ha sok voltam neked,

MINDENKIT PUSZILOK!!!!!!!!
Vendég

Ditus még

ja meg azért is az anyatejet, mert az langyosabb..

fejés: egymásra lehet önteni amit lefejtél, miután kihűlt... de ezt Vikimami írta...

tápszert újramelegíteni nem igazán jó ha már teljesen kihűlt..amíg nem addig igen...

anyatejet újramelegíteni nem szoktam...

Vius pocakfájás.. Zsigi is az volt..olyan ételeket ne egyél ami puffaszt, illetve tejet ne igyál... egyénbként cici elött infacol nálunk bevállt.illetve torna, és a meggymagpárna felmelegítve pocakra téve.. tuti!
Vendég

Sziasztok,

Boni mami,

doki néni megvizsgálta, torka csúnya, orrváladék rengeteg de a tüdeje szép tiszta szerencsére.
Megint a Fenistil csepp és Calcimusc-kal kell kezelni addig amíg be nem lázasodik, ha belázasodik akkor azonnal el kell kezdeni az antibiotikumot, mivel Dancinak 1-2 nap is elég, hogy a tüdejére menjen a váladék.
Az éjjel egész jó volt, vacsi nélkül aludt el 9-kor, a kiságyában aludta hajnal 3-ig, akkor felsírt, odaadtam neki a tápit és velünk aludt, még modt is alszik.
LÁz még nincs, doki néni mondta, hogy a múltkor is olyan szépen megküzdött a betegséggel antibogyó nélkül, most jóval betegebb de hátha nem lesz rá szükség.
A nagy bánatom az, hogy éjjel óta nekem is nagyon fáj a torkom, a fülem, fejem és álandóan köhögnöm kell, úgyhogy tuti rám is átterjedt ez a felső légúti megbetegedés.
Szopogatom a Homeogene 9-et, még éjjel is felkeltem szopogatni, aztán ha láz nem lesz akkor szerintem a baba is rendben lesz a pocimban. A hőmet folyamatosan mérem, hogyha egy kicsit felmenne azonnal ehessek rá Algopyrint, mert a dokim azt mondta, hogy a korai terhességben a láz a legveszélyesebb, úgyhogy gyógyszer ide vagy oda inkább beveszem ha szükséges. :cry:

Örülök, hogy ízlik a Gastroyal, szoptatás után szerintem én is eszem majd. Testvérem folyamatosan járatja, de nem a diétás menüt és elégedett vele.

Kép}
monic80

jaj Monic csinálj magadnak karamellt. az jó torokfájásra... köhögéscsillapitónak meg a Stodal..szerintem azt is lehet kismamáknak..

ezt az enichacea cuccot szerintem neked is érdemes lenen elkezdeni.. meg nyomasd a d vitamint, c vitamint.

vigyázz magatokra! pussssz
Vendég

Monic, de jó, holnap 10 hetes vagy és minden rendben!:)))) Annyira király! Drukkolok továbbra is!+++++

Ma lettem 35 hetes, szuper, hogy haladok:) Dorka még nem akar kijönni, mert megmondta neki a doki és a védőnő is, hogy még korai lenne és megértette:))))) Á, csak hülyülök! Méhszáj zárt, nincs jele koraszülésnek, minden okés.
Fájdogált éjjel a pocim, de rájöttem, hogy még nem kell menni a kórházba, csak 4 tányér chilis babot ettem (amit ilyenkor már tilos):)))

Puszi mindenkinek, megyek készülődni, vásárolni megyünk, ami a kedvenc időtöltésem:)
Vendég

twist chilis babért :twisted: :wink: :lol: főleg az erősség miatt nem javallt, mert beindithatja a szülést... 8)
Vendég

Boniko, tudom, tudom:-( Hülye voltam, nem bírtam ellenállni. De már jól vagyok.
A 2010 januári kismamis fórumon ma délután megszületett az első babó, 33 hét 5 napra aszem. Hát, ezek szerint már tényleg közeleg az idő mindannyiunknak ott, a fórumon. :shock:
Vettem ma tejszaporító teákat, többfélét is. És a babónak 0-6 hónapos korig való édeskömény teát, hogy ne fájjon a pocija. Akciós volt a pellus is, meg a pelenkázó alátét. Nagy slunggal mindent egyszerre megvettem:)

Boniko, jól mondod, a Stodalt lehet kismamáknak is. És torokfájásra a Tantum Verde, de csak a spray, a helyi hatás miatt. Rá is van írva, hogy azt lehet.
Vendég

Sziasztok!

Boldog Mikut kívánok!
Kép
20150601134430

Jó reggelt!

Kép :lol:
Vendég

Jó reggelt

Kép

Délelőtt elmegyünk, vadászunk egy Mikit egy fotó erejéig. :lol:

Boni mami,

nekem azt mondták, hogy az immunerősítést 1 éves kor felett lehet elkezdeni, de akkor tuti alkalmazni fogom amit leírtál :wink:
Danci továbbra sem lázas, antibogyó a hűtőben pihen :lol:

Kép}
monic80

Szasztok!

Boldog Mikit minden anyucinak és babucinak! :)

Miló kapott egy karácsonyfára akasztható csokimikit! 8)

MONIC
Boldog 10. hetet!
Amúgy meg jobbulást. Nekem amit Viki ajánlott zöld bogyó homeos a torokra az jobban bevált mint a homoegene. nevére most nem emléxem. :oops:

Csajok
Úgy emléxem az aprómagvas gyümiket szoptatós anyáknak nem ajánlott fogyasztani. Kivi akkor kizárva??? Kaptam vagy két kilót.

TWISt
Olyan hamar itt lesz az idő hogy észre sem veszed. 9 hónapig készültem a baba fogadására, visszagondolva elég hosszú idő volt de a végefelé úgy éreztem hogy repülnek a napok és nem elég az utoló "simításokra" a nap 24 órája.

BONI
Már próbálkoztam házhozszállítós kajával apának nem gyere be.
Anya elég jól főz csinált gulyáslevest mikor itt volt és amikor kettesben maradtunk mondta hogy én jobbat csinálok. Jólesett hogy ezt mondja főleg azokután hogy amikor összekerültünk folyton a mama főztjéről áradozott ami meg sztem tök ízetlen általában kispórol mindent és nem használ fűszereket.
Mondta hogy már az sem ízlik neki az enyém mindennél jobb.
Na ilyet sem sokat hallani az én párom szájából.

LINA
A baba körül nem igazán csak a fürdésnél. Gondolom majd ha nagyobb lesz jobban kiveszi a részét, még anyósom sem meri megfogni úgyhogy a baba körüli teendők teljes egészében az enyémek.
Viszont megjavította a mosogatógépet és azóta képes belepakolni, sőt néha ki is pakol belőle.
Bepakolta a mosógépet is, tegnap összevágta a húst (egy óra alatt) meg a hagymát, majd úgy bealudt hogy végül én főztem. Ki csit el is késett az ebéd. A Ricsi 1 órán át könyökölt a konyhapulton és nézte ahogy fő a kaja és 5 percenként megkérdezte hogy mikor lezs kész. Úgy idegesített legszívesebben felpofoztam volna. Hihetetlenül ki vagyok élezve rá. Egy kiló húsból a felét meg is ette olyan éhes volt, de nem érdekel ma nem főzök inkább eszek hideget vagy összedobok egy krumplifőzeléket.
Szerencsére ma reggel hazament, bár ez is egy kész katasztrófa volt, mert úgy volt hogy tegnap este megy haza de az anyja elcsámpázott otthonról pedig tudta hogy menne a fia mert ma randija van egy lánnyal. Itt ment a hiszti hogy vigye haza a párom ma reggel. Nekem is szükségem lenne rá hogy itthon legyen. Alig vagyunk együtt valamit és elvesz az időnkből több mint egy órát és a benzinünk is megy. Megy folyamatosan busz és állandóan cingölni kell kocsival a valagát. Annyira kibuktam hogy 2 órát bőgtem tegnap este és egész a fürdetésig nem szóltam a páromhoz. Annyira ki tud készíteni ez a nő még a legkisebb apróságával is.
Nem tudom meddig fogom bírni de most hogy itt van Miló szinte százszorosan jobban felveszem az ő és a fia dolgait. Szinte már rá sem bírok nézni a gyerekre, és csak akkor szólok hozzá ha valamit már nem bírok elnézni (kupiját, stb.)

De jó nektek hogy megy a szopi. Miló anyira lusti reggel amikor rendesen folyik a tejem akkor is csak cumizik és bealszik rajta úgyhogy kénytelen vagyok fejni.

VIUS
Miló is ennyi volt reggel bodyban meg pelusban. Tök megijedtem mert kifogyóban volt az elem a mérlegben reggel rátettem cici előtt és 2,6 kilót mutatott. Pedig az eszemmel tudom hogy nem fogyhatott ennyit mégis megijedtem.

Ügyesek vagytok a cseppekkel nekem még a csemcsepp sem mindig megy ahová kéne, bár a szájába biztos könyebb beadni.
Ma beadom neki így mert nincs garantálva hogy mindig megeszi a cumiból a kaját. Tegnap szerencsém volt hogy pont azt amiben votl a csepp teljes mértékben becsócsálta.

Ébredezik úgyhogy megyek... puszóka

dita75

Szasztok!
Dituli, jól mondod, nekem is valahogy úgy van, hogy nem elég az időm, hogy elkészüljek mindennel Dorka érkezéséig. :)
Adjatok tanácsot légyszi, hogyan érdemes összekészíteni a kórházi csomagot. Szóval, a Tena betét és a pelenka olyan sok, hogy azt külön érdemes vinni? Vagy külön legyen baba csomag és külön mama sporttáska? Hogy jött be nektek a dolog? Nem férek be a hatalmas sporttáskába a cuccokkal...
Vendég

TWIST
Nekem 4 kis táskám volt úgy szortírozva hogy szülőszobai, babacuccok, tisztálkodási, egyéb. Persze kipakoltam a szobában és amikor költözni kellett a szülésznő mindent összevissza pakolt.
Úgyhogy hiába szortíroztam.

dita75

Sziasztok!!

Gyorsan benézek ,még egy picit alszik a szívem.

Éjjel fél 3ig sírt annyira fájt a hasa nagyon has fájós lett délelött is küzdöttünk aztán kapott ánizsmag teát és az segitett picit pukizott jó sokat kimentem vele az udvarra kicsit és ott el is aludt.
Majd jövök ha lesz időm.

Sziasztok

Kép

Kép
vius
Baja

DIta,

szopi alatt nemcsak a kvit nem lehet enni, de a citusféléket (narancs, citrom ó, mandarin) sem, mert allergiás reakciót válthatnak ki a babánál.
Nem ehetsz epret sem stb...
Boni maminak nagyon jó szoptatás alatt szabad.nem szabad listája van, szerintem biztos felteszi. :wink:

Twist,

én baba cuccot nem vittem mert azt a párom hozta be amikor hazaengedtek minket, de otthon azt is összeraktam egy táskába.

Vius,

nagyon sajnálom a hasfájást. :cry:

Kép}
monic80

Csajok!
Gyerekek örültek a miki ajándékoknak? Lacusom totál oda van a mikulásért. Anyóséktól kapott egy zenélőt (szerencsére nem gáz a hangja), állandóan azt simizi.

Moncsim!
Tantum verde torokra, én erre esküszöm.

Dancus hogy van?

Boni!
Mérlegeltél már?

Ditus!
Elhiszem, h ki vagy élezve a gyerekre. Nagy gáz lenne, h nem menne köv. hétvégén? Kérd meg a párodat erre.
Holnap jön anyud, gondolj erre!!!! Főzzetek jó sokat előre a fagyóba ínséges napkra.

Twist!
Én a babának semmit nem vittem, a hazahozós cuccot készítettem itthon össze, ezt Lacim hozta be. A baba mindent kapott a kórházban (én egy ágyas szobában voltam). Én pl. vittem több hálóinget, aztán végig a kórháziban voltam.
20150601134430

Vius!
Pocakfájást sajnálom!
20150601134430

Viki mami,

Danci is nagyon örült, kapott FP sütifaló bödönt kettőt is (egyet becseréltünk FP vízilóra amit majd karácsonykor kap meg), FP tanuló kutyát, törölközőt, babaápoló szereket, ruhákat, és rengeteg csokit, mondtam is, hogy köszönjük, talán 10 év múlva oda is adom neki a csokit :twisted:
Tőlünk a Jégkorszak 1,2,3-at kapta, amit a héten együtt már megnéztünk.
SOkkal jobban van, antibiotikumra mostmár nem lesz szükség, kedden viszem vissza, hogy meghallgassák a tüdejét, néha köhög picit de nem vészes.
És én is sokkal jobban vagyok, én a HOmaogene9-et szopogattam mert az volt itthon, és éjjel amikor Dancihoz felkeltem akkor is szopogattam és szinte teljesen elmúlt a torokfájás, orrfolyás nem is lett belőle, de ezt inkább lekopogom.

Dita,

nálunk is katasztrófa volt a hétvége, pedig "csak" hárman voltunk, de a hírek így is eljutnak hozzánk :evil:
De jó, hogy anyukád holnaptól ismét ott lesz :lol: Mi ma anyuéknál ebédeltünk, és már délelőtt odamentem Danikával, apu játszott vele, mi anyuval meg főztünk és beszégettünk. Annyira jó volt. :lol:

Kép}
monic80

Viuska, nagyon sajnálom a pocifájást! De szépen megoldottátok a teával.

Monic, banánt szabad enni szoptatás alatt? Milyen gyümit szabad enni? Alma biztosan lehet. És pl. gránátalma (az a kedvencem)?
Monic, sajnálom, hogy Danci ilyen sokat sírt éjjel:(

Nekem meg megjelent egy nagyon csúnya fogínygyulladásom, duzzadt és vörös és vérzik a fogínyem. Próbálom ecsetelgetni, de nagyon fáj a fogmosás.
Vendég

Twist,

nem Danci miatt volt katasztrófa a hétvége hanem a férjem lánya miatt, nem is volt itt, de a gond akkor is nekünk jut.
Banánt sem lehet enni úgy tudom.
Almát lehet, konkrétan gránátot nem tudom, a másik gépen van a Boni mami-féle táblázat, holnap úgyis oda kell ülnöm mert szlázok, akkor felteszem.
Nagyon sajnálom a fogínyedet, kellemetlen lehet :cry: MUtasd meg a dokinak mert a foggal kapcsolatos betegségek koraszülést okozhatnak.

Kép}
monic80

Nagyon jó az új vonalzód és az avatarod! :wink:

Kép}
monic80

Viki,
Lili nem nagyon élvezte a télapót. Az oviban konkrétan ordított tőle, az óvónénivel ment oda nagynehezen. Ma meg a reggel nem vette észre a csomagot. Van két csizmája, egymás mellett voltak, és ugye bele még nem fér a csomag, ezért az egyikre rátettem. És reggel fogta, és előkapta az egyik pár csizmáját a csomag mellől, és tiszta szomorú volt, hogy nincs benne semmi :lol:

Dita,
eleinte nekünk sem ment a szopi, és az első hónapban sokkal több tápit kapott Levi. Most már egy hónap alatt eszik meg egy dobozzal, főleg azért, mert a probiotikumot azzal adom be neki, mikor tuti éhes, és megeszi.
Később már jobban tudnak szopizni, erősebbek a babák. Levi most konkrétan 8 perc alatt jóllakik, kezdetben feleennyit fél óra alatt szívott ki.

Monic,
húúú én akkor nagyon rossz szoptató anyuka vagyok. Eszek mindent. Vagyis tejes dolgot nem, mert tejallergiás Levi, de ma pl. párolt káposztát ettem. Ettem már tatárbifszteket is (na akkor azért volt egy kis lelkiismeretfurdalásom). De Levinek - hogy lekopogjam - még soha semmitől nem fájt a hasa.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Moncsi!
Örülök,h már mindketten javultok! Nagyon jó ajcsikat kapott Danci! Csokit még Lackó sem eszik. A csoki mikit is megoprálta csak, de nem ette.

Viszont van több tonna narancs és mandarin, mindig mutogat rá az ebédlő asztalon, h ma-ma-ma én bontani kell neki.

Linácska!
Sajnálom, h Lili megijjedt a mikutól! Kajailag nekem is mindegy volt mit ettem, igaz a puffasztó dolgokat kerültem az elején. A lényeg az volt, h egyek.

Twist!
Fogínyedre gyors jobbulást!

Egyik fórumos társam árul most kockafaló vízilovat, füstjelezzen, ha érdekel vkit.
20150601134430

Jó reggelt!

a kért táblázat szopikor mit ajánlott, mi nem...

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 601.35.doc

Ditus ne hagyd el magad lelkileg .. tejcsi rovására mehet!
:cry:

Twist két csomagom volt egy nagy utazótáska az én cuccaimmal, egy szülőszobás táska...a picuré a pelenkázótáskába volt bepakolva
Vendég

ja Viki nincs mérlegem ! de látható egyébként a combjaimon ... :oops:
Vendég

Lányok,sajnos ötödik hete nincs netünk,ezért fogalmam sincs,hogy mi történt az utóbbi időben. Nagyon vártam Dita sms-ét,ahogy megígérte,gondoltam is,hogy Miló nagyon túlhordásos babóka lett,de a végén már gyanús lett. Felhívtam egy barátnőmet(babanetest),hogy nézzen már rá a Dituli blogra. Mondta,hogy tudja is,hogy ki az a Dita és már két hetes a kisfia. Kicsit elkenődtem,hogy még gratulálni sem tudtam,de utólag is MINDEN-MINDEN Jót és Szépet a gyönyörűséges kicsi fiadhoz!(Képzeld a tel.számod meg eltűnt,így még telcsin sem tudtam érdeklődni.)
....ÉS most felszöktem a barátainknál a netre és mit látok???????
Drága Monic!!!!!SZuper,szuper,szuper :P Nagyon örülök Nektek!
Sajnos,a laptopunk kimúlt,így talán karácsony környékén lehamarabb,hogy újra tudlak olvasni Titeket.
Addig is szép adventi időszakot Mindenkinek! Puszi

Kép
f.ancsi

SZiasztok,

Ancsi,

mindig annyira örülök neki, hogyha jut egy kis időd, és most net hiányában lehetőséged, hogy írj nekünk! :lol:
Nagyon sajnálom, hogy tönkrement a gépetek :cry: Remélem mihamarabb lesz másik és akkor megint tudsz olvasni, ill. írni is :wink:
Hát igen, én a csodák napjait élem mostanában, pedig nem nagyon hittem bennük :oops: :oops:
És a "lusta" kisfiam is egyik pillanatról a másikra gondolt egyet, mostmár szépen mászik, feláll, felül, feltérdel, ha fogjuk a kezét lépeget. Nagy kő esett le a szívemről, hogy nincs szűkség gyógykezelésre. Persze mindezeket a maga nyugodt kis módján teszi, amit egyenlőre nem bánok, mert így elég, ha csak fél szemem van rajta :wink:
HOgy vagytok? Lócika? Fel is nézek az iwiwre, hátha vannak új képek a gyönyörű gyerekekről. :lol:

Boni mami,

az nagyon jó, ha már látszik a combodon :lol:
Rólam tegnap készítettek fényképet, és akkora hájas fejem van a fotón, hogy megijedtem magamtól :oops: :oops: De hát ez van, tudomásul veszem, hogy ez a terhesség +7 kg-mal indul :oops:

Viki mami,

véreredményért sikerült már elmenned? Vagy még le sem vetetted?
Narancsot hány hós kortól ehet a baba? Egyszer már kevertem neki a gyümi közé de nem jött be neki mert nagyon savanyú volt. Lehet, hogy mandarinnal kellene inkább próbálkoznom?

DIta,

megkérdezhetem, hogy hány kg-t híztál a terhesség alatt? Nekem nagyon figyelnem kell, eddig szerencsére 10 dkg nem sok annyit sem híztam pedig sokat eszek, mert ha nem eszek akkor ájuldozok. Lehet, hogy nekem is játszik majd a terhességi cukor :?

Kép}
monic80

ANCSI
Tök hülye vagyok mert a múltkor még beszéltünk is róla hogy új telefonom lett és néhány szám eltűnt aztán valahogy mégsem lett elkérve hogy meglegyen a számod, vagy nem mentettem el, már nem emléxem de a lényeg hogy mai napig nincs meg a szám mert kerestem másnap amikor körüzenetet küldtem a rokonoknak barátoknak.
Amúgy akkora felhajtás volt folyton csörgött a kórházba is telefonom, a szülés alatt is egy rakás nem fogadott hívásom volt, a fifikásabbak (anya pl.) felhívta a kórházat hogy hogy állunk. Még anyósom is pedig ott ültek kint a váróban :) volt aki jobban izgult mint én. :)

Hihetetlen hogy Lóci már fél éves. Épp most beszéljük itt anyával hogy milyen gyorsan el fog telni az idő és fel sem eszmélünk már nyár lesz és anyuéknál pancsizunk Milóval a medencében, de jó is lesz!

Sajnos mostanában nem volt időm az iwiw-re felszökni hogy van-e új kép Lóciról, most hogy itt van anyukám majd bepótolom. :) Szeretem nézni a porontyaidat gyönyörű nagyon jól sikerült gyerekek. :)

Remélem tudsz mihamarabb jönni, sajnálom hogy bekrepált a gépetek. :(

MONIC
4 kilót híztam és most -14 kilónál járok, de anya ma egy valag kajával érkezett és már be is vágtam pár sütit meg van palacsinta is úgyhogy asszem most 4 napig nem fogok tovább fogyni. Olyan látványos hogy a szomszéd barátnőm meg anyu is alig ismert rám amikor ma megláttak.
Mindjárt csinálok képet!
Ime:

Kép

dita75

DIta,

fantasztikusan jól nézel ki!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Én kb 5-6 kg-ot hízhatok a terhesség alatt maximum, Danikával is mindössze 13 kg-ot hízhattam a vérnyomásom miatt. És most duplán vigyáznom kell, mert a vérnyomás miatt nem kerülhetek kórházba, hisz a kisfiam nagyon anyás, így is még szoktatni kell majd, hogy 4-5 napot nem leszek nyáron és akkor anyukáméknál lesz.

De jó, hogy anyud ismét nálatok van! Gondolom ő i szerelmes Milóba ahogy te :lol:

Ancsi számát megírom neked priviben és akkor tisztázni tudjátok a férleértést :wink:

Kép}
monic80

Ditus ejha :wink:

tegnap olyan szinten rosszul lettem, hogy kénytelen voltam valami normálisat enni... :roll:
Vendég

Sziasztok!!!

Bocs hogy ritkán jövök de sajna nincs időm most is csak gyorsan felnézek.

Nem tudom mit tegyek az influenza ellenni védő oltás kapcsán oltassam vagy ne oltassam magam.
Mondjuk most nem fognak beoltani mert tegnap előtt este elkezdett fájni a torkom és már azóta taknyos is lettem.

Ma megyünk a drágámmal tetőtől talpig uhra.
Tejem sajna egyre kevesebb nem tudok neki minden etetésnél tejet adni neki csak a felénél.
A hasfájás az sajna jelen van most tegnap vettem infacolt mert az espumi nem a legjobb volt.

Ha tudok visszaolvasok és jövök.

Lányok Zsuzskáékkal mi van olyan rég láttam!?

Sziasztok

Kép

Kép
vius
Baja

Vius hugom felvette ..ő is szopiztat. mi is be felvettük családilag
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?