Új privát üzeneted érkezett!

Susytunder,
szerintem is menj el orvoshoz, illetve be a kórházba! Ne várj arra, hogy ha rosszabbul leszel!

Mokimama,
te végül mi alapján döntesz az oltást illetően? Mert írod, hogy ha hozol döntést, utána elbizonytalanodsz. Én is így vagyok, mert egyre jobban állítják a szakemberek, hogy kell az oltás. Hol úgy gondolom, hogy beoltatom magam, hol meg úgy, hogy nem, de amint az egyiket gondolom, máris inkább a másikat szeretném. :?

Én egyáltalán nem aggódom, mert a picike elég sokat mozog, most már naponta többször is érzem, és tovább is tart. Tegnap este is többször éreztem, és ma reggel is arra ébredtem. Nagyon szeretem érezni.
Vendég

Megyek dokihoz, 11- kor soron kívül behívnak!
Minden tünetem megvan, egyedül lázam nincs.
Majd jövök.

Kép
Kép
susytunder

légyszi, de én szoritok h hàtha nem az, a tudodet meghallgatja és tudni fogja, ha az tiszta nincs gàz szerintem.
remélem

csak nàlunk van sorokivuli beengedés minden tovàbbi nélkul a hàzidokinàl? nekem csak oda kell mennem és bemehetek bàrmikor a rendelés alatt :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Suzy, itt is szorítok neked, miden rendben lesz++++++

Ann, nálunk is soron kívül bemehetnek a kismamák...tegnap én is bepofátlankodtam, mikor az oltásra mentem...
Te beadattad magadnak, ha jól emlékszem...mikor?

Sellon, én is így voltam vele, de aztán az ösztöneimre hallgattam, nem verhetnek át minket annyira, ha valóban sz@r lenne az oltás, nekünk ingyen adják, hol van benne üzlet? és a megszületett babámat is csak így tudom megvédeni, hiszen ezáltal a születése után még fél évig védett lesz, és ha tavasszal nem is de következő ősszel még lehet ilyen vírus ismét...de nem akarok senkit befolyásolni, ez az én döntésem volt...remélem nem bántottam meg senkit...

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Susytunder,
én úgy tudom, hogy a láz is velejáró kísérő! Ha nincs, az szerintem még csak jót jelenthet. Mindenképpen várunk vissza az eredményekkel!

Én holnap tervezem felkeresni a nőgyógyászomat a magánrendelésén, és megbeszélni vele az oltással kapcsolatos dolgokat. Egyszerűen az oltás mellett és ellen is ugyanannyi érv felsorakoztatható. Elhatároztam, hogy amit ő fog mondani, azt követem, s nem fogok gondolkodni. Amúgy olyan érzésem van, hogy nemet fog mondani.
Vendég

Sellon: Valóban nagyon nehéz munka mellett megoldani a vizsgálatokat. Én is úgy vagyok vele, hogy jövő héten kell mennem ide-oda. És bármennyire szerettem volna, képtelenség volt egy napra tenni!!! Nem tudom, hogy mit fog ehhez szólni a főnököm. Szerencsére nagyon rendes ilyen szempontból, de mégiscsak mindenkinek jobb lenne, ha nem ilyen szétszórtan kéne mászkálni. Engem se fárasztana le az idegeskedés, hogy rendben odaérjek a vizsgálatra, aztán vissza a melóba...
Szerintem a szülésfelkészítő nagyrészt beszélgetés. Mindenféle témáról a babavárással, szüléssel kapcsolatban.

Gtimi: Ne izgulj! Minden rendben lesz. Jól lesz az a méhlepény, kitartás!

Iner: Hol oltattál? Vajon oltóponton is ingyenes a kismamáknak?

Szösz: Szédülést mindenképp kérdezd meg!
Talán azért érzed, hogy nőtt a hasad, mert jobban kitölt. Fog az még nőni ne félj! :) A súlyingadozás pedig természetes :)

Jaimee: Csak semmi panaszkodás a mozgásokkal kapcsolatban! Ti legalább érzitek :) Nálam még semmi...

Susy: Sajnálom, sajnálom, sajnálom! Doki után ágyban kéne maradnod és pihenni 2-3 napot, nem foglalkozni semmi mással! Sok mézes tea, gyümölcs! Más nem beteg? Nem tudod Kristófot rábízni valakire és ki se mozdulni az ágyból? Jobbulást!

KépKépKép
bogme

iner: hétfon, én bementem a vérvételes idopontra, igy kikerultem a dokimat akit ugyan kedvelek de mindig huzza az oltàst, én meg ugy dontottem h ezt nincs hova huzni. neked volt valami mellékhatàsa? nekem màr a karom sem fàj, de az is csak azért fàjt mert vékony a karom és nagy volt a tu.

sellon: sajnos olvastam egy szakértoi oldalt ahol azt mondjàk h kevés esetben nincs velejàro làz. bàr kétlem h ez az eleve legyengult immunrendszeru terhes nokre igaz lenne, de azért elofordulhat. de én bizok abban h suzynak nem ez a baja, anyi keh van ilyenkor, meleg és/vagy nyirkos ido, tiszta februàr, imàdjàk a virusok és a bacik :?
Vendég

bogme: oltoponton elvileg nem oltanak ingyeneseket de ha kikéri valaki a dokijàtol az oltoanyagot azt bàrki akki eüs beolthatja.

Ti nem vagytok szarul ebben a sok idojàràsi frontban és vàltozàsban? minden nap màs az ido, màs a nedvesség, melegebb van vagy hidegebb vagy 10 fokkal. én teljesen kivagyok tole
Vendég

Bogme,
igen, valóban így van, Igaz, miattunk és a baba ellenőrzése miatt van szükség vizsgálatokra, de elég, ha egy hónapban csak egyszer kell menni UH-ra, egyszer védőnőhöz, egyszer szakrendelésre, egyszer vérvételre... ez máris 4-5 alkalom. Úgy képzeld el, hogy jövő héten kedd kivételével minden nap megyek valahova. Elhatároztam, hogy megpróbálok venni egy garbót, amit egyébként nem szoktam viselni, és abban fogok menni a vizsgálatokra, s egészen az orromig fel fogom húzni.

Ann,
közben úgy hallottam, hogy az egyik győri kismamának az állapota javult. Olyan jó már valami jó hírt is hallani, mert már lassan halálfélelmet keltenek az emberben. Tényleg ennyire veszélyes lenne?? Olyan érzésem van, hogy ha elkapom, egyenesen bele fogok halni. Kész őrület ez az egész! Holnap a nőgyógyászom javaslatát fogom követni, és kész!

Más dolog.
Szeretném megkérdezni, hogy köztetek van-e olyan, akinek aranyeres problémái vannak? Nekem van néhány kisebb külső aranyerem, ami teljesen tünet- és fájdalommentes, de tegnap voltam proktológusnál, hogy megvizsgáltassam, mert aggaszt, hogy a szüléskor esetleg nagyon megduzzadnak ezek az erek, és lehet, hogy az esetleges gátmetszésnél is probléma lesz vele. Azt mondta, hogy ő javasolná kimetszésüket még mostanában, mert a sebek bőven begyógyulnának a szülésig, ugyanakkor, ha nem nyúlnánk hozzá, akkor szülés után lehet velük probléma. Azt mondta, hogy beszéljem meg a nőgyógyásszal. Ez miatt is elmegyek holnap hozzá.
Van valakinek tapasztalata ilyen téren?
Vendég

Bogme! oltóponton szerintem sem oltanak ingyenesen, mert az ingyenes oltások a háziorvosnál vannak...

Ann! nekem is csak a karom fájt tegnap, de ma már az is elmúlt, szerintem nem lazítottam el eléggé...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Sellon: Ez a garbó nagyon jó ötlet! Biztos nem véd annyit, mint a maszk, de mégis valamit. Egyébként miért nem gyártják ezeket a maszkokat valami átlátszó anyagból. Így rossz benne kommunikálni, mert nem látják az ember száját, azt meg ki szereti! Szerencsére aranyerem nincs, csak a combomon gyarapodnak a hajszálerek én azzal küzdök. Én is azt javasoltam volna, hogy beszéld meg a nőgyógyásszal, neki biztos sok tapasztalata van e téren, mert ez elég gyakori!

KépKépKép
bogme

oh, aranyér a régi tàrsam :cry: én nem nyulnék hozzà amig nem olyan sulyos mint pl az apukàmnak aki néha ulni vagy jàrni alig tud és neki nem ugy vérzik mint nekem h egy két csepp a WC papiron hanem rendesen vérzik miatta

nekem van egy remek krémem ami ha kijon jobban bekenem, bàr most nem hasznàlom, mert nem talàlom a papirjàt h lehet-e terhesség alatt, majd megnézem, és a koromviràgkrém is bevàlt.

influ: igen, sajnos ennire veszélyes, mert mi gyengébb immunrendszeruek vagyunk, a baba miatt. ez nem jelenti azt h belehalsz, de azt mondjàk a szakértok (nem csak a Falus), hogy ha valaki fertozo kozelségben van vagy a buszon valamihez hozzàérsz aztàn a szàdhoz nyulsz pl, akkor terhesként elég nagy az esélyed h meg is kapod. nem fogsz feltétlenul belehalni, de beteg az leszel, elég nagy valoszinuséggel. ettol még nem kell oltani annak aki nem akar, de ezt jo tudni. én ugy veszem észre h BPen màr jàrvàny van, én korbekérdeztem a helyeken ahol tanitok meg ahol baràtaim dolgoznak, bizony terjed rendesen, de ha nincs kisgyereked és Te nem nagyvàrosban laksz, szerintem még van idod donteni azért, meg beszerezni a maszkot meg fertotlenito kendot.
én pl nemes egyszeruséggel eloveszek a munkahelyeimen egy fertotlenitokendot,a miknek egyébként os ellensége vagyok de a virustol jobban félek, és letorlom az asztalokat meg a tàblàk szélét... inkàbb hulyének nézzenek mint hogy beteg legyek...
amugy Szegeden is két kismama volt de az egyik azt mondjàk màr kikerult az intenzivrol.
Vendég

Ebben a kérdésben is őrá fogok hallgatni. Ha azt mondja, nem szükséges szülés előtt hozzányúlni (már biztosan sok ilyet látott), akkor majd csak szülés után kezeltetem, Illetve, csak akkor nem fogom szülés előtt, ha kifejezetten megtiltja. Amúgy helyi érzéstelenítéssel végeznék, és pár perces beavatkozás lenne. Gondolom, azért utána fájna rendesen. Csak pl. vécézéskor, ha egy picit erőlködök, mert nem mindig tudok könnyen, akkor is érzem, hogy jócskán megduzzadnak...innen gondolom, hogy akkor szülésnél mi lesz majd.

Én nem tapasztaltam hajszálereket magamon, de erről is olvastam, hogy terhesség során kialakulhatnak.
Én egy-két napja (talán a H1N1-el kapcsolatos rossz hangulat miatt is) elég étvágytalan vagyok, igazából gyümölcsöt tudok csak jóízűen enni. Szerencsére az időjárás egyáltalán nem befolyásolja a közérzetemet, ma is jól érzem magamat.
Vendég

Ann,
én sem vagyok egy sterilizáló nőszemély, de most gyakrabban fogom azért a lakást is felmosni jó kis hipós vízzel, gyakran fogok szellőztetni is. Azt mondják, a vöröshagyma nagyon jó ellensége még ennek az új vírusnak is. Hát, amúgy is jobban kívánom a hideg ételt, gondoltam, kolbászos szendvics mellé mindig megeszek majd belőle pár falatot. Tehát ilyen dolgokat tudok megtenni az elkerülés érdekében.
Egyébként egyedül vagyok itthon, alig megyek valahova, a férjem reggel megy, s este jön haza, majdnem csak ő az egyedüli forrás, aki hazahozhat fertőzést. Úgy döntöttünk, hogy ő ma beoltatja magát. Mindenesetre az orvosnak elmondom, hogy mindig itthon tartózkodom, mit javasol, mit tegyek.
Vendég

ezt javaslom, nem kampàny miatt (fogjàtok be a fuleteket mikor az oltàsrol van szo, ha akarjàtok csak a dokira figyeljetek, akik kezelik a terhes noket) hanem mert tanulsàgos amit mond a doki a kismamàrol aki késon ment be és akinek a dokija nem akarta elkezdeni az antivirusos kezelést, hanem hazakuldte a tunetekkel. a legelso riport:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/12/0 ... er_3_.aspx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.03 09:55-kor.
Vendég

sellon: én ràteszek egy lapàttal a sos gargalizàlàssal ha kinn vagyok, meg orroblitéssel, meg a fokhagylàval nyersen. sose lehet tudni. én én oltva vagyok ;) de van màs baci is, szoval jobbfélni mint megijedni, én azt hiszem :)
Vendég

Sziasztok!

Suzy:jobbulást!!!!küldök sok +++++++++++++++++++++++++++

Tegnap megkaptuk a kislányommal az oltást.A karom fáj egy kicsit ,de semmi egyéb.A gyerekemnek kutya baja szerencsére.
Nálunk már mindenki be van oltva.

Én úgy érzem,hogy jól döntöttem.Előtte beszéltem a dokimmal,védőnővel.Azt mondták,hogy még ma kapjam meg,nincs mire várni.

Oltóponton nem oltanak ingyenesen,ebbe a csapdába én is beleestem, csak a háziorvosnál.

Most,meg azon emésztem magam,hogy nehogy most kapjam el.10-12 nap alatt már megvan védettség igaz?
A gyerek szétszedi a lakást,nem merem kivinni.Ebben a trutyi ,vírustermelő időben.Jajjjjjj :roll:

Ann:én a János kórházban fogok szülni, meg vagyok elégedve.A szülőszobák fel vannak újítva a csecsemős nővőrekkel ne voltam megelégedve nagyon.

Mókimama:üdv. a János kórházas anyukák közt.csinálsz majd vonalzót?

Norci
Kép
Kép
norci2007

Hát, majd meglátom a nőgyógyászom véleményét.

Egyébként hallottam a hírekben, hogy a kismamát hazaküldte az orvosa kezelés nélkül. Nem tudom, hogy ez valóban így történt-e, de el tudom képzelni, most mit érez az az orvos, különösen annak tudatában, hogy itt a járvány. :!:
Vendég

Ann: Sós gargalizálást hogy csinálod? Milyen sóval? A háztartási, ha jól tudom nem jó hozzá!

Sellon: Kiváncsi vagyok mit fog mondani a dokid az oltással kapcsolatban, nagyon érdekel az infó!

KépKépKép
bogme

én azért vagyok becsukva 1 hétig h ne kapjam el addig sem, aztàn hétfore meglesz a 70% kb, ha minden igaz és akkor màr védekezve de merek menni, nem lesz valszeg olyan durva.

ez elég aggaszto, màs orszàgban egy ilyen eset és kihuzzàk a nevét az orvosok kozul akiknek engedélyuk van...
nàlunk még az a doki is megussza pénzbuntetéssel aki szabàlyosan megol egy terhes not mert nem vesz észre egy méhen kivuli terhességet vagy àtvàgja a hasfalàt és nem veszi azt sem észre...
na midegy, engem ez most teljesen padlora kuldott
Vendég

Mókimama:a kórházban keddenként van szülésfelkészítő,5-től,szülőszoba látogatással egybekötve.

Nekem megvan az előadások anyaga,ha gondolod,elküldöm priviben.

Norci
Kép
Kép
norci2007

bogme: én sok helyen megnéztem/meglérdeztem, sima sot mondanak
Vendég

Susy: Jobbulást!!! Az mindenképpen reménykeltő, hogy nincs lázad!

Ann: Én is kivagyok, de már nem tudom, hogy az oltás feletti tépelődés miatt vagy az időjárás miatt.... :(

Sellon: És ha tényleg nemet mond a doki? Mert nekem egy hónapja marha határozott volt a NEM-je....majd jövő hétfőn megkérdezem újra, de már abban sem vagyok biztos, hogy a véleményében ennyire bízom. :( :( :(

Nekem a kitolástól lett aranyerem, mert rosszul nyomtam (állítólag), aztán nyomtalanul gyógyult.

Bogme: Okés, nem panaszkodom, csak tényleg paráztam egész délelőtt....

Azt hittem másodjára lesz egy csodás, nyugodt terhességem, hátradőlve........hát ez nem jött össze, most már biztosan...

És még mindig nincs eredményem a kombi tesztről, 2,5 hete volt a vérvétel. :roll:
jaimee1

na én pl ezért sem csinàltattam meg a kombi tesztet, h ne paràzzak még valamin. nekem a "beépitett" embereim màr oktoberben mondtàk h jon a jàrvàny, nem lesz vicc, csak nem tudjàk mennyire nem lesz vicces, szoval én màr felkészultem arra h nekem sem lesz szerencsém ezzel a "nyugodt terhesség" dologgal... :( de igyekszem. engem megnyugtatott az oltàs, meg h itthon tudtam maradni.

nekem a front és h tegnap ugye tanitottam és beàllt a torkom, persze jott a para h mitol de csak simàn a garatom még ném 100%, egész télen ez lesz, és a beszéd nem segitett neki. ma megint semmi bajom.
aki vacilàl a gothosségek miatt, nekem 5 nappal az utolso gothos tunet utàn adtàk be és semmi bajom nem lett, fémérzékeny is a borom, az sem àrtott meg, szoval nekem semmi gond
Vendég

Ann:

[quote]n írta:a én pl ezért sem csinàltattam meg a kombi tesztet, h ne paràzzak még valamin.

:lol: Oké, mert fiatal pipi vagy, de én 34 vagyok.
jaimee1

Jaime,
ha nemet mond, akkor nem oltatok, ha igent, akkor oltatok. Egyszerűen magamtól nem tudom eldönteni. talán a szívem és az érzéseim jobban a "nem" felé húznak, mert még az összes rossz hír ellenére is van bennem egy olyan érzés, hogy oltás nélkül sem lesz semmi bajom. Valahogy ezt érzem, de meg ne kérdezzétek, hogy miért érzek így, mert nem tudom megmondani.
Vendég

Sellon: Én is ugyanígy vagyok vele, szóról szóra.....csak napról napra jobban parázok.

Maszkról akartam kérdezni, hogy egyébként az tényleg véd? És ha igen, meddig? Órák vagy napok/maszk? Már csak hogy mennyit vetessek a férjemmel (én már gyógyszertárba sem megyek....)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.12.03 10:24-kor.
jaimee1

bocs, én 31 vagyok :roll: de a dokim azt mondta indokolni semmi nem indokolja, csak ha paràznék mindenféle betegségekre, de nem teszem. azt majd max én szivok :oops:

sellon: akkor hallgass arra, a belso érzésre, az meg még megvàltozhat és az sem baj. meg az sem ha nem. sak ne kapd el!!
Vendég

Jaimee: 2,5 hét sok idő! Neked kell érdeklődnöd, vagy majd hívni fognak?

KépKépKép
bogme

Bogme: Elvileg kapok egy sms-t......

Ann: nekem is ezt mondta a dokim. :D
jaimee1

ja, maszk: elvileg ha àllandoan hordod akkor 3 -4 ora és cserélni kell, és onmagàban nem elég, tehàt a kézmosàs, nem nyalogatod a kezed a buszon, ilyenek maradnak. 50 forint egy, egy buszut sem 1 oràs, szoval azért elmegy, de nem elég
Vendég

Jaime,
én is kapok majd egy sms-t, mert én is integrált tesztre mentem, de jövő héten az UH-n már ott lesz az eredményem is.

Szóval, még te sem adattad be az oltást...Istenem, én se! Tartsuk egymásban a lelket és a bizalmat a saját szervezetünk iránt! Azt hiszem, Silva se adatta még be.

Ann, akkor már te se vagy mai csirke! Én most dec. végén töltöm be a 29-et, de addig még fiatal 28 éves vagyok! 8)
Vendég

Sziasztok!

Csics! Ezért írtam, hogy tudom, nem csupán ezen múlik!

Ma voltam a védőnőnél, ott volt nála nőgyógyász is! Rám parancsoltak, hogy oltassam be magam! De nagyon félek! Én is inkább a nem felé húzok, a megérzéseim alapján! :( Egyre borzasztóbbnak érzem ezt a helyzetet! Fogalmam sincs mit tegyek!:( Még ezen a héten Apával átrágjuk!

Kép
klaccc

Beszéltem a védőnővel, nálunk továbbra is NEM a nőgyógyászok álláspontja kórházi szinten, bár ez pénteki infó....

Azt mondta, 48 órán belül a tünetek megjelenése után antivirális szerekkel megelőzhető a vírus kiteljesesése....Úgyhogy bármi van (láz, elesettség, végtagfájdalom), rögtön orvos.

És azt tanácsolta, Apa oltassa be magát.
jaimee1

Sziasztok:)

Hát megjöttünk...

Suzy: drukkolok, jobbulást

Én sem oltattam még magam, de egyre jobban hajlok rá, csak még egy kis megerősítésre várok:(
De ez sem megoldás hogy "fél" az ember lánya, hogy mikor éri utol ez a nyavaja....

Kép
kicsyke77

Akkor Klacc, te sem vagy oltva? Akkor még vagyunk páran. Hihetetlen, micsoda ellentétes vélemények vannak!
Jaime, ezt én is hallottam, hogy a legelső tünetekkel azonnal be a kórházba (inkább feleslegesen), és akkor gyógyszerrel kezelhető. Hát, én ma megeszek egy egész fokhagymát!
Vendég

Suzy!

Jobbulást kívánok, és szorítok, hogy minden rendben legyen! Gondolok Rád!

Jaimee! Ez kicsit megnyugtató infó!

Kép
klaccc

Sellon: Oltást én se adattam még be. Nagyon vacilálok, teljes para van! Védőnő, háziorvos megkérdezve, egyik se foglal állást, szörnyű! Ezért is vagyok kiváncsi, hogy mit mond a nődokid!
Én 32 vagyok és "csak" kombinált tesztet csináltattam. Szerencsére az eredménye nagyon megnyugtató lett és ezért is nem izgulok annyira az AFP miatt, aminek holnap lesz eredménye.

KépKépKép
bogme

Bogme, hiszen akkor még jópáran vagyunk oltatlanok. Én azt hittem, hogy egyedül vagyok, de akkor ezek szerint nem. Istenem, miért húz a szívem inkább a nem felé???

Én integráltat csináltattam, jövő héten lesz eredmény.

Gratulálok neked a szép eredményekhez!
Vendég

Sziasztok!

Szöszke!

Nekem is elég sokáig volt ez a szédülés a boltban nem tudtam végig menni mert le kellett ülnöm vagy a földre vagy valahova.de elmult szerintem a hormonok miatt van.16. héten mult el nekem is a hányással együtt.Akkortól csökken a terhességi hormon.Én olyan 4 vagy 5 alkalommal ájultam el de ez sajna azt mondják ez vele jár én nem is nagyon rágódtam ez miatt.Tudod mit tegyél?Nekem a kórházban mondták hogy mielőtt fel kelek üljek egy kicsit az ágyon.Próbálj nem hajolgatni legugolni meg hirtelen mozdulatokat tenni mert attól is lemegy a vérnyomás.Ha szédülsz feküdj biztonságos helyre és emeld a lábad magasra.Én is mindig paráztam hogy elájulok de ha ugy éreztem akár a boltban is lefeküdtem vagy leültem a földre.Inkább minthogy megüssem magam.

Susy

Én is szurkolok hogy ne legyen baj! :roll:
gtimi83
Győr

Sellon, hát igen. Alapvetően én is a nem mellett vagyok. De már annyit izgulunk ezen, ami szintén nem tesz túl jót! A párom már átállt az igenre. Nagyon félt minket!
Tőlem 5 percre van oltópont, 3 is. Bár fizetnem kell érte, de a háziorvoshoz képtelenség, hogy kijussak. Csak a nőgyógyászt nem tudtam még elérni és az ő véleménye nekem sokat számít, nem akarom a tudta nélkül oltatni magam.

KépKépKép
bogme

Bogme, és te mit csinálsz? Amit mond a dokid vagy esetleg utána is hezitálsz? Pont azon gondolkodtam, hogy ah ez így megy tovább, egészen tavaszig hezitálni fogok, amíg vége lesz a járványnak.
Vendég

timi: 16. hétig normàlis??? akkor ok, mert nekem ma is szar volt a gyomrom, ugy forgolodott mint 6 hetes terhesen :?

lànyok: nem irigyellek titeket a dilemmàval, engem foleg az nyugtat meg h most màr nincs visszaut, ugyhogy nincs min dilemmàzni. szurkolok h bàrhogy dontotok az megnyugtasson Benneteket
Vendég

Sziasztok,

Most találtam ide, csatlakozhatok? :)
Tegnap voltam 16 hetes, első baba lesz, szóval rám fér a tájékoztatás...
Az előbb foglaltam időpontot a Praxis rendelőbe uh-ra, van valakinem róluk tapasztalata?
hibernia

Hibernia!

Szia, üdv. közöttünk! Nálunk tombol a H1N1-dilemma. :?

Ann, igazad van abból a szempontból, hogy ha már megtetted, nincs visszaút, míg bennünk, akik még nem oltottuk be magunkat, folyton ott van a lehetőség, hogy mi van, ha mégis oltani kellene?
Vendég

Szia sellon,

Sajnos nálam is tombol, én is ingadozom. A körzetim azt mondta a 16. hétig ne oltassak, az orvos ismerősök is "tiltanak tőle", a férjem és az anyósom (meg Czeizel pl :D) viszont nagyon agitálnak... :( Nem tudom, mit tegyek, visszaolvasok, ti hogy döntöttetek itt...
hibernia

Hibernia, ne tedd! Úgyse tudnál döntést hozni a mi véleményeink alapján se, hiszen látod, nálunk is van, aki oltatott, s van, aki nem. Speciel én nem.
Vendég

Lányok!

Jaj,de nehéz helyzetben vagytok.Nehéz tanácsot adni.Kívánom,hogy a lehető legjobb döntést hozzátok.

Én annyit mondhatok magamról,hogy mikor tegnap délután megkaptam, teljesen megnyugodtam.
Előtte 3 napig martam a családom,semmi sem volt jó,alig ettem.Nem akartam így az ünnepek elé menni.Ráadásul jövőhét végén a barátnőimmel buliba megyünk,akkor már védett leszek remélem. :roll:
Most hívtam az orvos ismerősöm,Ő mondta,hogy a legjobban döntöttem.Ez is megnyugtatott.

Hajrá nektek,szorítok! :wink: :D

Hibernia:üdv.a csapatban. :P

Norci
Kép
Kép
norci2007

Hibernia!
Üdv itt.Én már 2 hete oltva vagyok nekem a nőgyögyász javasolta aki szintén oltatta magát és a családját is.igy már védett vagyok.

Ann!
Igen normális mert ugye a hcg hormon ami okozza az egésszet és az sajnos az agynak a hányinger központjára hat.Ha nagyon magas a szint akkor azt jelenti hogy stabil a terhesség ezt ugyis mondják hogy megőrzéses hányás.Nekem a védőnő is mondta meg a doki is.16.héten már alig mutatható ki a hcg a szervezetben mert a méhlepény addigra válik teljessen éretté és veszi át a baba táplálását.Én ennyit tudok erról nyugi ez normális dolog. :)
gtimi83
Győr

Norci, köszi. :) És gratula a döntéshez!
Sellon, jaaaj, de egyszerűen "nem orvosként" annyira nehéz tudni, mi a helyes. :S

Én most lelépek egy időre, csak regisztráltam gyorsan, a már ide találtam... Hamarosan indul a gépem HAZA végre, szurkoljatok, hogy ne legyen gond! :) (Afp-re utazom haza meg csináltatok egy ultrahangot is, alig várom, hogy újra lássam...)

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?