Új privát üzeneted érkezett!

Huha lemaradtam ismet, annyi sokat irtatok!

EGy dologra gyorsan reagalok, azok pedig Orsi fotoi. :D:D:D:D:D
Koszi hogy feltetted, nagyon arik lettek! Annyira jol ereztuk magunkat nalatok!!!!!!!!!! :D Ez latszik a fotokon is!

Most rohanok, visszuk a gyereket nem sokara csipo ultrahangra, elotte meg etetes, tisztitas.... hatha kaka is lesz ajandekba anyanak, mar nagyon varom! :D

Puszka, este probalok visszaolvasni es reagalni!!!

sünciboglya

Orsi: nem jövök rá mi nem stimmel a képen. :roll:
Olyan édesek amikor így elnyomja őket az álom, nem? :lol: Mármint a gyerkőket. :oops: :lol:

Azta Patrik baba már mekkora!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Lini: mi volt a Doki néninél/bácsinál?
Írtam neked pü-t. :lol:

Hajni
KépKép
piriczkihajni

Sziasztok!

Írtam egy hosszút és hussss elrepült!

Orsi!
Az a kép nem egy naon készült a többivel, ott kisebbnek tűnik Patrik baba, de persze lehet, hogy csak az egész alakos kép miatt tűnik úgy, ha nem ez a gebasz akor passsz

Szilvi!
Köszönjük a jókívánságot.
Azért annyira nincs elanyátlanodva Dorina.

Reggelire kaptunk apától frissen centrifugált narancslevet abból ivott Dorina 2 pohárral és evett egy joghurtot ebédre ő kért sült krumplit evett is belőle szépen.
De most nagyon fájlalja a torkát, még a bankba is eljött velem.

Csajok!
Nálaunk minden évben egyszínű díszek vannak a fán és mindig másmilyen. Idén gondolkodom a lilán, szerintetek az nagyon vad lenne?

Szilvi!
Nem láttál valahol lila színű terítőnek való anyagot???

Orsi!
Sikerült a ruha? Vonuljak át lóvéval?

Sziasztok
Vendég

Szasztok!

Brigi, milyen rendes volt a párod! Néha nem árt nekik egy kis fejmosás... :wink:

Hiba a képen: egy kicsit nagyobb lett Péter feje... :wink: Orsiorsi... csináltál már hasonlókat... :wink: :lol:

Mia, minden rendben volt a csípő uh-n?
sylph

Szilvi! 8-tól nyitva a kapu! :D

Kép
Kép
tekiroll

Zsand!

Ne idegelj! :twisted: Még hátra van 5 óra!
Megállt bennem az ütő, mikor olvastaalak! :shock:

Még nem licitálok, megvárom a végét! :wink:
Vendég

Most, hogy "végre" hivatalosan is járvány van, itt a remek alkalom, hogy egy kicsit megpihenj és áttekintsd mindazt, amit eddig a H1N1 (új /sertés-) influenzával kapcsolatban hallhattál, olvashattál. Egy biztos: aligha van még egy olyan betegség a világon, amivel kapcsolatban ennyi sületlenséget hordtak össze...
Az alábbiakban kísérletet teszünk a közismert botorságok eloszlatására, két csoportba szedve őket: az első csoportba azokat, amelyek reális, jogos aggodalmak, félelme, a másodikba pedig azokat, amelyek eséllyel pályázhatnának az "Év hülyesége" díjra, ha létezne ilyen...

Tévhitek, melyeknek van némi alapja

1. A (sertés)influenza az erős immunrendszerű embereket nem betegíti meg.

Talán a legveszélyesebb "komoly" tévhit. A fertőző betegségekre, amilyen például bármilyen influenza, mindenki fogékony. Az persze igaz, hogy a leromlott állapotú emberek könnyebben elkaphatnak egy-egy kórságot, de ez nem jelenti azt, hogy aki egészséges (vagy annak érzi magát), az nincs kitéve a veszélynek.

2. A fertőzés védőoltás nélkül is kivédhető - vitaminokkal.

A képzeletbeli dobogón ez foglalja el a komoly tévhitek listájának 2. helyét. A különböző vitaminok (pl. C-vitamin) természetesen fontosak az immunrendszer szempontjából, de nem adnak olyan különleges védettséget, ami kifejezetten egy fertőző betegség ellen irányulna. Ugyanígy a homeopátiás szerek sem előzik meg a bajt.

3. A védőoltás nem hatásos.

A 3. helyezést elért komoly tévhit. A Magyarországon hozzáférhető oltás ugyanazzal a technológiával készül, mint az ezt megelőző években a szezonális vírus elleni oltások - miért pont most lenne hatástalan? Ennyi erővel az összes létező oltás hatásosságát meg lehetne kérdőjelezni...

4. A sertésinfluenza nem halálos betegség.

De, az. Ugyanannyira veszélyes, mint a szezonális influenza. A szakértők vitatkozhatnak a halálozási arányon, de a veszélyt senki sem zárhatja ki.

5. A sertésinfluenzát gyógyszerekkel azonnal meg lehet szüntetni.

Ilyen általánosan ez sem igaz. Valóban léteznek vírusellenes szerek (pl. Tamiflu, Relenza), de ezekről maguk a gyártók sem állítják, hogy "elfújják" az influenzát, csupán azt, hogy lerövidítik a betegség lefolyását és enyhítik a tüneteket.

6. Ha maszkot viselek az arcom előtt, nem kaphatom el az influenzát.

Talán ennek a tévhitnek van a legtöbb valóságalapja, de sajnos önmagában ez sem elég. Az alapvető higiéniai szabályok betartásával (pl. papír zsebkendő használata köhögés, tüsszentés esetén), vagy a maszk hordásával csökkenthető a fertőzés valószínűsége, de teljesen nem zárható ki.

7. A védőoltás veszélyes, sok a mellékhatása, szövődménye.

Sokakat ez a tévhit tántorít el attól, hogy beoltassák magukat vagy gyermeküket. Minden oltás után fellép ún. oltási reakció (pl. bőrpír, fájdalom az oltás helyén, hőemelkedés), ezt a szervezet normális válaszaként kell tekinteni. Ritkábban előfordulhatnak komolyabb tünetek (pl. fejfájás, magasabb láz, ízületi fájdalom), de semmi több, halálos szövődményről még senki nem számolt be. Sokan az ún. Guillan-Barré szindrómával példálóznak, amely idegek bénulásával járó átmeneti állapot - ennek valószínűségét a szakemberek 1 eset / 1 000 000 oltásra becsülik.

8. Elég a szezonális oltást megkapnom, az is véd a sertésinfluenza ellen.

Sajnos ez egészen egyszerűen nem igaz. Valamennyi védettséget valóban jelenthet a "hagyományos" influenzaoltás, de az új változat ellen csak az arra való vakcina véd, ugyanis a szezonális elleni oltóanyagban az a vírustörzs nincs benne, amely a sertésinfluenzát okozza.

9. Ha már voltam influenzás, nem kaphatom el a H1N1-et.

Léteznek olyan fertőző betegségek, amelyek átvészelése életre szóló védettséget ad, sajnos azonban az influenza nem tartozik közéjük. Az influenzavírus ugyanis évről évre képes megváltoztatni a génállományát. Fokozottan igaz ez a H1N1-re: ez a törzs ugyanis igen nagymértékben tér el a korábbi évek kórokozóitól.

10. A terhes anyáknak veszélyes lehet a védőoltás.

Az áldott állapotban lévő hölgyek immunrendszere magzatuk miatt valóban eleve nagyobb terhelésnek van kitéve. Ám épp ez az az indok, amely miatt ők és születendő gyermekük sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, ha H1N1-vírussal találkoznak, mint a nem terhes nők, vagy a férfiak. A hazánkban forgalmazott vakcinát a szakemberek a terheseknek is ajánlják, többek között azért is, mert a születendő gyermeket akár féléves koráig is védheti a betegségtől.

11. Az oltottak is megbetegedhetnek influenzában.

A kijelentés önmagában igaz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az oltás nem hatásos, ugyanis 100-ból 70-80 megbetegedést kivéd. Sajnos nincs olyan oltás, amely bármilyen fertőző betegség ellen 100 százalékos védettséget nyújtana. Akik viszont a védőoltás ellenére mégis influenzásak lesznek, azoknál enyhébb lefolyású lesz a megbetegedés.

Elképesztő tévhitek

1. Az új influenza elleni oltóanyag tartalmaz egy olyan nanorészecskét (mikrochipet), amely az oltást követően úgy működik a szervezetünkben, mint egy számítógépes mini-winchester: azonosíthatóak és irányíthatóak leszünk általa.

Az összeesküvés-elméletek rajongóinak kiváló tipp. Valóságalapja azonban aligha van: a legkisebb, a Hitachi által kifejlesztett mikrochip egyelőre 0,4mm*0,4mm méretű, vagyis még szabad szemmel látható, és nem fér át az injekciós tű üregén. De végül is ki tudja: lehet, hogy a szabadkőművesek / amerikaiak / arabok / Oszama Bin Laden (a megfelelő rész aláhúzandó) már kifejlesztettek egy kisebb chipet...

2. Nem is léteznek vírusok, ezt csak a gyógyszercégek találták ki, hogy el tudják adni a készítményeiket.

Erre az állításra egy szakember csak annyit válaszol: igen, és a Föld lapos, valamint 3 elefánt tartja a hátán.

3. Csak akkor kapom el a sertésinfluenzát, ha közvetlen kapcsolatba kerülők egy disznóval.

Ez a tévhit a madárinfluenzára még igaz volt, a sertésinfluenzára azonban már nem vonatkoztatható. Művelt körökben már nem is így hívják, hanem új, A vagy H1N1 influenzának. Szóval nem kell rettegni a bécsi szelettől...

4. "Az egész oltás csak egy nagy üzlet, én nem fogom támogatni!"

Ez nem tévhit, ez TÉNY. Hatmillió oltást legyártani állami megrendelésre tényleg nagy üzlet. De milyen gazdasági vállalkozás lenne az, amelyik nem ragad meg egy ilyen kínálkozó lehetőséget? A rossz hír az, hogy a hatmillió adagot közpénzből fizetik - vagyis ha nem oltatod be magad, attól még nem szúrsz ki az Omninvesttel.

5. Az influenza elleni védőoltás kötelező.

Nem az, ha nem akarod, ne oltasd be magad.

6. Majd íratok fel magamnak antibiotikumot a körzeti orvosommal, mint mindig.

Az influenzát vírus okozza, az antibiotikumok pedig baktériumok ellen valók.

7. Én most már nem fogok kezet senkivel, mert attól is megbetegedhetek.

Az influenza alapvetően cseppfertőzéssel (tüsszögés, köhögés) terjed. Kétségtelen, hogy azok, akik nem zsebkendőbe, hanem csak simán a kezükbe prüszkölnek, elvben terjeszthetik a vírust - erre találták ki a rendszeres kézmosást.

8. Van autóm, nem járok tömegközlekedéssel, nem vegyülök az emberekkel, nem fogok megbetegedni!

És nem mész boltba, postára, moziba sem, amíg le nem cseng a járvány?

9. Még sosem voltam influenzás és a párom sem, most se leszek, és nem oltatom be magam.

A hit igen fontos tényező az ember életében, de önmagában nem véd meg a betegségektől. Elég egy kicsit több stressz, és az immunrendszer máris meggyengül.

10. Én nem oltatom be a gyereket, ha b oltanám, legfeljebb nem a H1N1-et kapná el, hanem valami mást.

Nincs rá bizonyíték, hogy az oltás lehetőséget teremt rá, hogy amíg az immunrendszer alkalmazkodik a vírustörzshöz, addig más kórokozók észrevétlenül beférkőzhetnek a szervezetbe.

11. A bárányhimlőtől sokkal jobban féltem a gyereket.

A bárányhimlő valóban nem kellemes megbetegedés, de a statisztikák szerint sokkal kevesebben halnak bele, mint az influenzába. Nem véletlenül nem "farkas" himlőnek hívják...Egyébként meg ez ellen is van oltás!
Vendég

sziasztok:)

Patrik eppen az elalvassal kuzd, fujtat mint egy mozdony. Lehet hogy hamarosan "felhuzza a zold bugyit". Szagrol tuti kiderul mikor sikerult a kakat elkesziteni anyanak. :D
De remelem valami alvas-fele is lesz azert...

tierno:
Hat az igaz hogy nem vagy egy kosarlabdas tipus, de hogy csunya lenne a borod azt nem hinnem! A cicit nem lattam a nagykabatban, de a feneked nem nagy es a labad sem rovid. Olyan pici helyes vagy! Olyan tipus, akit nem lehet nem szeretni. Orulj neki! Teged felteni es vigyazni kell, ez jon le a ferfiaknal. Bezzeg egy jol megtermett not mint pl. en, sosem akarnak felteni meg vigyazni. pfffff. Nekem mindig az volt a bajom hogy tul nagybarab vagyok, igy max harci amazonnak mehetek el... :mrgreen:

Az en parom is azzal szokta elintezni a korabban emlitett dolgokat hogy kepzelodok, meg felnagyitom a dolgokat. Pedig ha jol magaba nez barmelyik pasi, lathatja hogy megis csak igazunk van..... csak arra nincs erejuk vagy kedvuk hogy valtoztassanak. Pasik!

Most megyek, Patrik ugy dontott hogy hasfajosat jatszik. :(

sünciboglya

Itt vagyok a folytatassal:

Na irok meg, mert mar azt sem tudom mire reagaltam es mire nem...

Megjottunk a csipovizsgalatrol, minden OK, nem is kell az UH. :)

APA BEOLTATTA MAGAT OTT HELYBEN, AZ SZTK-ban. Lehet hogy en is oltatok, de meg huzodozom...(eloszor megnezem elpatkol-e az ember... ha nem, talan raszanom magam....)

Orsi: Megfogadtam tanacsodat, feloltoztem ma csinin, kihuztam a szemem es a szemoldokom (Ez nalam a max maximuma) szoknyat vettem, rovidet (!!!) es magassarku cipot (!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Ennel tobbre emberileg nem vagyok kepes.
Apa ESZRE SEM VETTE !!!! Itthon kerdetem meg tole hogy tetszem-e igy. Erre azt mondta: aha, nincsen semmi baj veled. (No Comment!!!!!) Pfffffffffff!

tierno:
EN is szoktam ilyen teszteket otthon csinalni. Nalunk a koromvago csipesz van szethagyva, altalaban a mosdo szelen. Raesik a viz es jol berozsdal. De kibirtam, nem tettem el. Egy hetig volt ott, csupa rozsda lett. Utana rakerdeztem apanal, kovetkezo valasz erkezett: Jo, jo, majd elteszem! (No Comment!!!!)

SZERETEM A TESTEM sorozat: HAt en nem egetnem magam semmi penzert a kamerak elott egy szal neglizsebe! Asszem a szegyentol elszaladnek. Tok ciki hogy latja az embert az egesz orszag... mondjuk lennek a sorozatban, oszt' megismernenek az utcan. HUHA. Ultrabrutal!!!! :D

Orsi:
Marcikanak tuti az uj agya.:) Biztos imadja mar most!

LININEK BOLDOG NEVNAPOT!!!
MARCIKANAK BOLDOG SZULINAPOT es gyors gyogyulast kivanok! :D

zsand:
Elhiszem hogy zabos vagy, en is az lennek. Szerintem amikor apa hazaer, egyszeruen egesd le a hajat a tuzokadassal. :D:D:D:D Igy lesz egy leegett pasi es egy boldog feleseg, mert vendettat tettel kedveseden. :D Oh, az az edes bosszu!
Amikor parom valami rosszat csinal en elegansan, uriasan, egyszeruen veszem egyik polojat es azzal torolgetek le. :D:D:D:D Ez nalam a nemes bosszu!

Remelem Dorci jobban van!!!!!!!!! Ugye lement mar a laza?

sünciboglya

Jah, ami az eszembe jutott:

Ma neztem a TV2-t, ott volt szo az influenzarol, pont a regi nogyogyaszom, a Banhidy szovegelt rola.
Aszongya hogy ha a mama beoltja magat, az anyatejjel atmegy a vedelem a gyerekbe is.

MOST KERDEM EN, aki nem szoptathat, mi a turot csinalhatok?????? Szerezzek egy anyukat aki szoptat es be van oltva, oszt' csapja ra Patrikot a mejjere egy szopi erejeig???? Es ha ez az orult otletem esetleg meg mukodokepes is lenne, akkor hanyszor kene igy szoptatni? Mert talan meg egy alkalomra talalnek egy eleg orult not aki raengedne a fiamat a mellere, de nem hinnem hogy valaki taplalna mas gyereket mondjuk egy heten at....

Teljesen tehetetlen vagyok, mert hiaba oltatjuk be mindketten magunkat, Patrik nincs vedve. :(
Beveszek egy bogyot mert megint ezerrel paraztatom magam.

sünciboglya

Kép
Kép

sünciboglya

tenyleg nagyot nott a fiam!
Az normalis ha 8 es fel hetes koraban 5.40 kg es 61 cm???
Vagy hazi yeti-t nevelgetek???

sünciboglya

Halihó gyorsan, párom még nincs itthon, megyünk fürdeni, bár még nem tom, Gézu hogy jut be a kádba... :roll:

Mia! Gyerekdoki mit mond, mit lehet tenni, hogy Patrikot megóvjátok a vírustól?

Orsi! Ma egész jól voltam a hajnali/délelőtti görcsölgetést leszámítva, pedig még rosszalkodtam is egy csomót... :oops:

Szerintetek ha úgy döntök, hogy oltatok, ki tud beoltani engem itt Érden? Mert házidokker messzi van, meg nem is szívesen mennék rendelőbe. :roll:

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!

Engem gyerekorvos oltott be!
Mariannkát kérdezd meg ki tudna beoltani, tutira segít!:wink:
Ha beoltatod magad akkor a baba is védett lesz!
Nem akartalak paráztatni, de annyi rosszat hallottam már! :cry:
Szerintem minnél hamarabb oltasd be Magad!Neked ingyenes az oltás!

Oltóközpont van az SZTK-ban is!
Ha gondolod elviszlek holnap, vagy pénteken!!! Szerintem hamar megjárjuk!
Vendég

Szasztok!

Orsi, épp most olvastam én is ezt az írást! Kezdek én is hajlani az oltás felé! Holnap felhívom a gyerekdokinénit, hogy beadatná e nekünk is.... félek, nem tudom mivel teszek jót.... :cry:
Az oltóponton oltás is van, vagy nekünk kell vinni? Gyerekorvos is felírhatja?

Mia, annyira szép kisfiú Patrik!!!!!

Zsand, látom még előttem írtál egyet... lila anyagot nem láttam mostanában, de nem is figyeltem, a diósd felé vezető úton van egy anyagos, ott sokféle anyag van, anyagos vana központba is, egy szép lila selyem, szatén biztos jól mutatna! Lila díszek is jól mutatnának a fán... én tudod min gondolkodtam?! Zöld díszeken! Szerintem annyira jól nézhet ki, egy ezöst-zöld színekkel... érdekes lehet... de nem idén szerválom be azt tuti, talán majd jövőre...
Ha járok anyagosnál, szétnézek, jó?!

Dolli, akkor Te is oltatsz? Én annyira kész vagyok már ettől a tépelődéstől... hogy mivel teszek jót.... mivel nem... :cry:
sylph

Dolli, akkor holnap benézek hozzátok délelőtt.... :D
sylph

Szilvi! Várunk! :)
Még rácsörrenek asszem a nődokimra holnap, aztán döntök.

Orsi Köszi! :) Megnéztem a rendelőintézet honlapján az infot, de:
"Az Oltóponton kizárólag t é r í t é s k ö t e l e s körbe tartozó oltás adható!" :( Mekkora ökörség. :( Bár lehet okot találni, hogy miért. Megkérdezem Mariannt is!

Kép
Kép
tekiroll

Na csajok ma annyit fogok írni nektek, hogy majd nem győzitek olvasni! Mert csak írni és írni és írni fogok…… :twisted:

Őőőőőőőőőőőőőőőő, mit is akartam.
Nem tom. Na majd jövök. Pápá :lol:

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, na szóval. :D

Köszönöm szépen a köszöntéseket!

Hajni: én is írtam neked. Doki: nem emlékszem mit mondtál mit mondott a hozzá táplálásról, de szerintem fél évesen simán el lehet kezdeni! Én most adok neki krumplit, de csak egy ici picit, mert szerintem azért fájt mindentől a pocakja, hogy sokat adtam neki. 4 baba kanállal most 2vel kap na majd meglátjuk.
Tényleg a tejet felolvasztottam hozzá, hogy azzal hígítom, de olyan fura szaga van? Milyen szagú a felolvasztott anyatej? Ill magától olvad fel, nem mikrózom meg ilyenek.
JA amúgy meg Lilid Modell alkat! Ez tudod mit jelent?! A pasikkal vigyáznod kell!!!!! :lol: :lol:

Kriszti: tejcsivel mi a helyzet? Ami nekem bevált az az alkohol mentes barna sör. Az ismerősöm mondta, hogy a brendonban lehet kapni valami tej serkentő löttyöt, ami állítólag nagyon jó, igaz 6000 Ft körül van egy doboznyi.
Ez az első 2-3 hónap valóban ilyen nehéz. Örülj neki, hogy legalább nem has fájós a babód! Az egész éjszakás és nappalos ordítás hidd el rosszabb lenne ezt tapasztalatból mondom!

Orsi: ápoltsággal kapcsolatban teljesen igazad van! Nekem mondjuk nincs türelmem ékszereket válogatni, hozzá táskát…. Indulás előtt. :oops: Pedig tini koromban……. Apa mellett elsportosodtam! Pedig néha emlegeti a miniszoknyás megismerkedésünket! Na ez lesz majd a célom jövőre, lefaragni 1-2 cmt! :oops:

Lecseréljük a babakocsinkat, ugyanis Lilikém nem igen fér el már benne kényelmesen, plusz nekem sem olyan kényelmes tolni. Tesz-veszen vettünk egyet, van benne ciklámen, nadon jól néz ki. Apa ma azt mondta, hogy uni szín és ha a KÖVETKEZŐ baba fiú lesz neki is jó lesz. :shock: Ezt nevezem én haladásnak! :D

Szilvi: azt hiszem az anyag vásárlást halasztom. Néztem Újpesten is egy boltban de nem jártam sikerrel. Igaz a diósdi úton még nem néztem. De most nincs energiám ezzel foglalkozni. Mi is készen vagyunk a karácsonyi vásárlással, ugyanis megbeszéltük a családban, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot, így nem veszünk senkinek! :P Örülök neki, mert nem kell tömegben agyalni, h kinek mit…..

Dolli: hogy vagy? Pocak? Pihenj sokat! Mi lesz a vezetéssel?

Andi: bocsi, h múltkor nem maradtam a játszón, csak gondoltam gyorsan összepakolok, amíg Lili alszik, de persze felébredt mire felértünk. :?

Sex: még hogy a pasik minden 2. gondolata a sex! Lehet h gondolja, na de a kivitelezéssel már vannak gondok…. :oops: Legalább is nálunk a kezdeményező szerep nekem jut. Pedig jól esne, ha nem csak nekem kellene kezdeményeznem……….. na mindegy.

Brigi: hogy vagy? Pocak? Ajcsidat visszaadtam Hajninak, így másodszorra is megkaphatod Hajnitól. :lol:

Na mit is akartam még?

Ja oltás: apa ma egy dokinál mérte fel a terepet. Utána felhív és mondja, hogy oltassunk! :shock: Beszélgetett a dokival és így már azt gondolja, hogy adassuk be. Pedig apa eddig annyira de annyira ellene volt!!!!!!!!!! Na akkor utánakérdezek ennek holnap. Felhívom Sárát. Van itt az SZTKban oltó központ? De jó akkor apa is el tud menni!

Hétvégén jönnek sógornőmék látogatóba. Vettük a kisebbik lányának egy nagy lovat,ami nyihaházik. Imádja a lovakat. Kíváncsi vagyok mit fog hozzá szólni! Nagyobbik lányának meg egy gurulós cipőt, olyat akart már régóta! Asszem lesz nagy öröm! :D

Na megyek odaadom apinak a gépet, mert már pipa, pedig ez az én gépem!

Megyek vasalni!

Lini
Kép
kicsi lini

jaaaaaaaaj a vasalnit kicsivel akartam!!!!

Hajni: pü ok! :D

Lini
Kép
kicsi lini

Dolli,
Szerintem mi olyan fél 10 felé megyünk. Láttad a Dm újságot? Holnaptól csak 75 pont kell a 15 százalékhoz.

Kép[
Kép[
kostyika

Lini,
Ha lementek csütörtökön reggel a tanácsadásra, Sára simán beoltja Lilit. De szerintem nem fogja javasolni, mert Zsombornak sem javasolta. Azt mondta h 3 év alatt és ha nem jár közösségbe akkor nem kell.

Kép[
Kép[
kostyika

Zsand!

Megvan a ruci! :D
Az utolsó fél percben licitál egy csajszi! :shock:
http://teszvesz.hu/item823390275_uj_116 ... iruha.html
Vendég

Nagyon szép ez a ruha :D Van még belőle?

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Tééényleg!Péter feje! :)

Mia!SZTK-ban voltatok?Nem egy magas,kapkodós dokinál?Mikor mi voltunk,akkor nem tudta,hogy Dorina milyen nemű,pedig szoknyában volt. :roll:

Lini!Igen,eljutott végre hozzám az ajcsi! :) Jól vagyok,köszi.Kicsit ma fájt,lehet megerőltettem.Csak tudnám mitől van. :roll:

Zsand!Tényleg szép a ruha!!

Én is erősen gondolkodom az oltáson.De ha mi be is oltatjuk magunkat,Dorcit nem,Ő simán elkapja.Akkor Őt hogy védem meg?Vagy Neki is adassuk be?Jaaaj,nem tudom! :roll:

Jó éjt!

Kép
tierno

Brigiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Lelőtted a poént! :lol:
Bakker Mia észre sem vette! :lol:

Írtam egy tök hosszút az oltásról, de kitöröltem!

Ááááááá el is ment a kedvem az írásról! :cry:
Vendég

Halihó!

Orsi! Aranyos vagy, hogy nem akartál még Te is paráztatni! :D Én nagyjából figyelgettem a híreket, igyekeztem kiszűrni a szakmai nyilatkozatokat. No de eleinte az is ellentmondásos volt. Most már egy az álláspont, de utálom, hogy felelőtlennek nevezik a kismamákat, hogy nem oltatják magukat. Csoda? Mikor tisztára összezavarták őket? Nem magunkat féltjük, hanem a babánkat!
Akin tegnap császármetszést végeztek, az is először 31 hetes terhes volt, estére már azt mondták 3 hét múlva szült volna... :shock: :evil:
Bocs, kiadtam magamból a kételyeket... :oops:
Ja, képzeld! Anyósék is oltják magukat. Apóst kb 30 éve nem látta orvos, és miattunk oltat! Ez nagyon jólesik! Mondtam is anyósomnak, hogy milyen aranyosak!

Andi! Oké, várunk! Kaptam én is dm csomit! :D

Lini! Hát a felengedett anyatejnek tényéeg van mellékszaga, hát még az íze... :oops: :roll: De attól még tökéletes, és a babák is szeretik! :wink:
Kösi, alakulok, remélem. Bár buktával dicsérd a napot, éjjel meg hajnal/reggel megint görcsizik. :?
Vezetés csúszik, most nem is foglalkozom vele, bár ha a vizsga nem is, az óraszámot szerettem volna, ha megvan a szülésig...

Mia! Teljesen normális Patrik! :wink:

Kép
Kép
tekiroll

Orsi! Véletlen törölted ki?

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok Csajok!

Megvagyunk, csak keveset alszik MArci és nincs nagyon energiám gép mellé ülni :)
Biztos rengeteg ötletet írtatok, igyekszem majd visszaolvasni!

A képekek nagyon édesek (gyerkők, kutyusok :) )

ZSnad, mielőtt elfelejtem, a legfontosabb (és bocs a késlekedésért):

Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum
1125 Bp, Istenhegyi út 29-31. Tel:224-5442, 224-5443
A 12-14. hétben van a kombinált teszt, aminek az ára 28 e Ft (!!!) ebben vérvétel+uh van és kiértékelik az egészet, meg is várható az eredmény (kb 1,5 óra), én nem tudtam ott maradni és felhívtak telefonon aznap délután és kiküldték postán a leletet. Nem tudom, hogy csak nyaki redő vizsgálatot végeznek-e, mert a papíron írják, de ára nincs ott :) Esetleg kérdezd meg!

Tegnap voltunk gyerekdokinál Marci lábujjával, mert nemigen javul, gondoltam jobb, ha ránéz a doki is. Továbbküldött a sebészetre, mondván inkább nézzen rá a sebész kolléga is az én és az ő (!!!) megnyugtatására, bár szerinte semmi gond nincs vele. Úgyhogy ma délután irány az sztk, apa jön haza és együtt megyünk! Délelőtt meg jön a védőnő, úgyhogy extra sűrű napunk lesz. Nekem egy napra egy ilyen program is elég lenne :)
Ja, és tegnap napközben kb 4 órát aludt összesen, azt is 3 részletben! Persze tényleg a két kezem összetehetem, hogy utána meg az éjszaka csak kajálni kelt fel :) És picikét fájlalja a hasát is, de ő nem este, hanem inkább így reggel/délelőtt.

Na, megyek, mert lassan ébredezik a drágám!

Szép napot mindenkinek! Jelentkezem majd ám!!! :)

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Orsi!
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél ruha ügyben.
Én olyan 11 fél12 körül indulok az Auschanba, beugorjak akor a lóvéval?

Dorinának még eléggé fáj a torka, alig akart reggel enni egy pár falatot. De azért letolt egy fél zsömlét!!!

Apánknak ma van a névnapja és én semmit sem vettem neki :oops: ilyen még sosem volt, de majd nézek valamit vásárlásnál.

Annyira nincs kedvem semmihez napom van ma, pedig nagyon bele kéne húznom.
Kell csinálnom egy csirkepörit nokedlivel azt rendelt a kiscsaládom.

Szilvi!
köszi, hogy megnézed az anyagot.

TÉnyleg nagyon szép az a ruha, nekem is nagyon megtetszett, remélem élőben is szép lesz:)

Csajok!
Én nem tudtam, hogy az a szívecskés bolt

Megyek és hasznossá teszem magam!

Szép napot mindenkinek
Vendég

Ezt most olvastam valahol és egyből arra gondoltam ezt bemásolom Nektek!!!

"Más világból jössz Te,
hogy itt legyél velünk.
Csillagokon túlról
űr ürességéből,
és magaddal hozod
a szeretetedet.
Átváltoztatsz minket,
akit csak megérint
e földi aggályok,
gondok és bánatok,
ahol Te megjelensz,
ott szertefoszlanak.
Mert örömet hozol
úrnak és uraltnak,
pórnak és királynak.
Minden gonoszságból
jóság lesz általad.
Színarany szeretet,
amit Te teremtesz.
A szeretet tüzét
gyújtod Földön, égben,
Szívében, lelkében
minden létezőnek.
Szereteted vegyít
Létet és nem-létet.
Így egyesítesz majd
Minden ellentétet
S minden evilági
így lesz újra szent."
Vendég

Még nem ébredt fel Marci, így gyorsan visszapörgettem az eseményeket!

Lini, boldog névnapot! :)
Marcipán, boldog szülinapot! :)

Köszi a bíztatást párommal kapcsolatban és az a felismerés, amit valamelyikőtök írt (talán Orsi), hogy Marci még nem elég erős ahhoz, hogy elalvás nélkül szopizzon! Ez nekem eszembe sem jutott. Azt gondoltam hulla fáradt a nemalvástól (bár ez is igaz lehet, de ez csak fokozza a helyzetet). Meg azért jó hallani, hogy nem bennem van a hiba, így könnyebb elfogadni a helyzetet és bizakodni, hogy egyszercsak mindennek eljön az ideje :)
Amúgy képzeljétek, apa tegnap először megfürdette MArcit és tök egyedül :) Csak lestem a háttérből :) Utána fel is öltöztette, meg minden!!! Szóval alakul a helyzet. Meg szerintem látja ő is, hogy mikor én hulla vagyok, akor jól esik a segítség. Ha másra nemis futja, legalább a karjába veszi, amikor a gép v tv elé ül! És tényleg sokat számít, akár 20 perc is. Az agyam annyira feltöltődik tőle, hogy hihetetlen!
Tejciről annyit, hogy azt veszem észre, hogy éjszaka meg reggel több van (tudom ez normális, mert ha én pihenek, akkor a tejci is jobban tud termelődni), de Marci is akkor éhesebb, napközben kevesebbet eszik Most elhatároztam, hogy kipróbálok vmi homeopátiás bogyót. Már csak azt nem tudom, hogy mit meg hogyan :) Majd a védőnőt megkérdezem, ha úgyis jön meg találtam egy gazdagréti gyógyszertárat, ami homeos szerekkel + tanácsadással foglalkozik, lehet délután doki után elmegyünk oda apával (mert a védőnőben annyira nem bízom :( )

Hajni, Mia, gratulálok Lili és Patrik méreteihez és fejlődéséhez!

Majd próbálok én is feltenni képeket (bár iwiw-en van fönt pár olyan, amit még nem láttatok :) tessék megkuksolni őket :)
http://iwiw.hu/pages/image/albumdata.js ... ID=8123210

Na, most tényleg megyek és jövök, amilyen gyakran csak tudok!!! Tényleg áldás, hogy vagytok!!!

Mangora

Kép
mangora

Jó reggelt!

Zsand: Nekem is csiirkepörit KELL! csinálnom ma nokival. :roll: :lol: Após vette és kiadta utázba, hogy ma főzzem meg. :evil: Na jó mostanában elég sokat főz helyettem, ennyit még megtehetek... :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi is meggyőztük magunkat az oltásról és jó, hogy mondtátok, hogy itt is van oltóközpont. Elmegyünk és először Apa aztán majd én is beadatom. Bár Apósom még mindig ellene van! Mondjuk igazából mindegy mert így is elkaphatjuk mi is ugye.... csak nem kerülünk kórházba vele. Csak én is Lili féltem NAGYON! Arról sehol nem beszélnek, hogy az ilyen pici babák, hogy viselik??????!!!!!

Lányok jövő héten nem mentek a budaörsi Tescoba? ANnyira el kéne jussak oda de busszal még nem merek elindulni. Szerintem nem járnám meg a 4 órás etetési időintervallumban. Esetleg " elbújhatnék" a csomi tartóban. :lol:

Én most sapit vettem teszen mert már lefagy a fülem. De Apának nem tetszik. :roll: Nagyon gáz? :oops:
http://www.teszvesz.hu/item822773465.html

Hajni
KépKép
piriczkihajni

sziasztok!

MEgjottunk a dokinenitol, a ket oltast hosiesen turte a gyerek, jobban sirtam mint o.... es o elobb is hagyta abba. :D

Patrik korahoz kepest enyhen szolva nagy, de az orvos szerint majd ha tobbet mocorog akkor nem lesz mar ilyen foku gyarapodas. Na asszem ma korbefutjuk gyerekkel a hazat ketszer! :twisted:

Dolli:
Elfelejtettuk megkerdezni a H1N1 dolgot. :(
Mi tegnap voltunk oltatni, a csipovicsgalat utan, pont mellette van az oltopont az SZTK-ban. (Rengetegen voltak, de Peter elorebb engedtek mert lattak Patrikot.) :D

Az oltopontokon van oltas csak fizetni kell. Paromnak 3000 ft volt.

tierno:
Egy szokes magas doki volt, nalunk rajott azonnal hogy fiu, szerintem megnezte a nevet, pedig Patrikon egy feher birkas anorak volt rozsaszin viraggal a fejen.... ezek szerint a fiukat felismeri csak a szoknyasokat nem. :D (mar ha ugyanaz a doki volt...) :D

Orsi:
Deee, eszrevettem, eloszor csak fura volt, de aztan Peter is rohogott es mondta, gonosz ez az Orsi. :D
Elolvasott MINDENT amit irtunk fentebb a ferfiakrol!
Viszont most figyi: Reggel ugy ebresztett hogy majd elolvadtam!!!!!!!!!!! :D Sajnos a mensim meg nem mult el, de majdnem raugrottunk egymasra es most nagyon latszot rajta hogy kivan, de ugy igazabol. ANNYIRA jol esett :):):)
Szoval akkor en is csocs-nuni szakosztaly vagyok meg!!! Jaj dejoooooooooooo:D:D:D:D

A ruhacskat megneztem, irto cuki! Nekem is varrt anyu anno ilyen kis edi ruhakat. :) (Vizualni keremszepen: ket copfos, sztk keretes szemuvegu, kicsit siros arcu kislany, fideres-bodros ruhacskaval, piros lakkcipovel.)
Nem rohog!!! :D:D:D

zsand:
Gyonyoru az idezet !!!!! Koszi! :)

sünciboglya

Mangora!

Ne marcangold magad. Te is most tanulod, Neked is új a helyzet amit csinálsz azt próbálod a birtokodban lévő legjobb tudásod szerint csinálni.
Hidd el, apának óriási élmény lehetett az első fürdetés. A legtöbb pasi nem tud mit kezdeni egy újszülött gyerkőccel.
Egy anyukához sokkal közelebb áll -szerintem- már születés pillanatában is a gyerek, hisz 9 hónapig a szívünk alatt hordjuk, a terhesség utolsó hónapjaiban ismerjük minden rezdülését.
Hidd el egy-két hónap és apa és fia is össze fog kovácsolódni!! Szerintem, ha megkéred apát akár egy sétára is kapható, azért a közös pillanatok nekik is nagy élményt jelentenek!!!

Szoptatás:
azért kell egy kis idő mire kialakul a kereslet kínálat dolog

Ami fontos a rengeteg folyadék, de ha van konkrét kérdésed szívesen segítek/segítünk, ha tudok/tudunk!!

Hajni!
Nálad is nokedlivel rendelték a pörit?
Nálam igen.
Vendég

Hajni:
Szerintem sapoca a sallal cuki! Felveve majd tetszeni fog parodnak biztosan! Szep hogy egyforma a minta mindketton. (szerintem) :)

sünciboglya

En is ugy shoppingolnek, de ebbe a lakasba csak ugy fer fel valami uj ha 2 regit kidobunk......tehat vasarlas nuku....

na megyek dolgomra (aludni) :D

sünciboglya

Andi, Szilvi! Köszi a látogatást! :)
Orsi! Köszi a puszit! :wink:

Beszéltem dokimmal, határozott igent mondott az oltásra, de csak házi tud oltani, úgyhogy agyalunk a megszervezésen.

Megyek durmolni kicsit!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

MICSODA??????????????????ÉN GONOSZ?????? :shock:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ DEHOGY! :wink: :lol:

Délután jövök, de van egy utam álomországba!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Orsi!Egyre szebb vagy! :) Szilvi vette észre az eltérést!Én nem jöttem volna rá.

Én egyre jobban az oltás mellett állok.Beparáztam,hogy ennyire hirtelen alakul ki a szövődmény.Tüdővérzés,mi egymás.Magamat nem is féltem,inkább Dorinát.Ma elmegyünk orvoshoz,a szörcsögés miatt.Meg kissé büdi a szája.Lehet,valami gyulladás?

Hajni!Szerintem nem gáz a sapka!Tök jó.

Mia!Ma követtem a példádat!Bevágtam egy tábla csokit!De jóóó volt!Akkor nemsokára sátorállítás lesz? :wink:

Mindjárt fölkel Dorci,párom megint zörög :? :evil:

Kriszti!Jaj,de édi Marcid van!Óóóó,akkor semmi panasz nem lehet Apára! :) Homeós patika van a központban is.

Zsand!Nagyon szép vers!

Dolli!Kicserélték apósodat? :shock:

Mindjárt fölkel Dorci,párom megint zörög :? :evil:

Kép
tierno

Fölkelt :?
Megyünk öltözni.

Kép
tierno

Sziasztok!!!

TISZTA BOLDOG VAGYOK!!!!!!!!!
Ma reggel a II.Sotét (nem ez a neve, de légyszi érjétek be ennyivel) és mondtam, hogy mivel én oda tartozom és aktuális ez a szűrés szeretnék időpontot kérni.
Erre a nőci elmondott mindent és kérdezte, hogy van-e orvosom, mondtam nincs erre mondta, hogy szóljak a betegfelvételen mikor jövök és mindent megmutatnak, körbevezetnek és keresünk egy olyan dokit aki szimpi nekem!!!!
ANNYIRA örülök, mert így legalább "tartozni fogok valakihez" mármint dokihoz és ez valamelyest megnyugtat. Tiszta boldog vagyok!!!!

Apa meg lánya elmentek T.bálintra a tükörhegyre sétálni egyet, mert apának ott volt egy rövidke kis dolga és mondta elviszi a csajszikát is. Szegény Dorina nem nagyon mozdult ki a napokban.
Azért még köhög, fújja az orrát, nemtom hogy lesz ebből ovi hétfőn.......
Pedig ma hívott az óvónénije, hogy hogy van a gyermek és várják Őt hétfőn.

Orsi!
te aztán nem tétlenkedsz!
Tegnap írtad, hogy milyen jól összekovácsolódott kiscsapat vagyunk!!!
Ez tényleg így van!
Bár, én még ilyen kitartóan nem fórumoztam!!!

megyek keresek valami elfoglaltságot magamnak, amolyan takarításosdit
:)

Sziasztok
Vendég

Valaki kérdezett alkalmi ruhát, de nemtom ki :oops: :oops:
Itt egy nagyon szép:
http://teszvesz.hu/item824462060_next_g ... 1_rol.html

itt se vagyok
Vendég

Orsi! Hogy Te milyen lökött vagy! :lol:

Andi! Olyan édes Veronika, hogy rajzolt nekem, annyira jólesett! :) Úgy imádom az ovis korosztályt! :oops: Kár, hogy ilyen rövidek a délelőttök! :( Jó volt látni, hogy Gézu is kezd bekapcsolódni a játékba és közeledik. :D

Csibét megkérdeztem alvás után, hogy rácsücsül-e a bilire, mert már napi 3 váltás ruha kell, olyan gyorsan szétdurran a pelus. Mondta, hogy nem. Kérdeztem, hogy és mikor csücsülsz rá? Mondta, hogy délután! :lol: Annyira helyes, hogy már ilyen szavakat használ! :D

Pocakom egész jól alakult a mai napon, dél körül volt egy kis görcs, újságoltam is lelkesen a férjemnek, aztán 2 perc múlva már megint görcs, és most is. :( Már kezdtem elbízni magam! :evil:

Zsand! Hú, de kedves hölgyet sikerült kifogni! Ez olyan jó, ilyenkor jó kezekben érzi magát az ember! :D

Mia! De jó! Lehet, hogy minden pasival el kéne olvastatnunk, amiket itt írunk, és megoldódna minden gondunk. :D

Brigi! Após unokamániás, kár, hogy "rosszul" szereti őket. Ezt most nem tudtam másképp megfogalmazni. Erőszkosan és birtoklóan szereti őket, ahogy a fiát is. És minden vágya volt egy kislány unoka! Remélem, azért nem esik ki Gézu sem a pixisből nála... :roll:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Végre van netünk.
Sajnos most nincs időm vissza olvasni,mert körülöttem a családom.Rengeteg minden történt mifelénk.Majd szépen aprólékosan mindent leírok.

Orsi!Boldog szülinapot az ebeteknek :lol:
Azt hiszem idén már nem megyünk hozzátok masszázsra.Sajni anyagilag most nem engedhetjük már meg.De januárban már szerintem fog menni a dolog,de legkésőbb februárban,akkor már tuti bizti.

mimi12

Mimiiiiiiiii! De jó, újra látni! Hiányoztál! :D

Kép
Kép
tekiroll

MIMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

De jóóóóóóóóó, hogy vagy!
Kép

Hiányoztál!
Gyere és mesélj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Mimi!
De jó, hogy újra itt vagy köztünk!!!

Orsi!
Kutya hogy van??

sziasztok
Vendég

sziasztok:)

Patrikot beoltottak, hosiesen turte. (vagy ezt mar irtam???) Asszem az agyam a sok stressztol kiegett ... na mind1.

Orsi:
Parom uzeni hogy latta a torzitott fotot es lesz am bosszu miatta. :D
Huha, most latom a sajat fotodat, en nem ismertelek volna fel errol :D:D:D:D Csak a szalon fala es az ajto bizonyitja hogy csak te lehetsz! :)

Lehetne menni masszazsra? Apa meg en is. Vagy en infraszauna vagy ilyesmi. Ja meg szeretnek feliratkozni a cellulitkezelesre. :D (Ha lehet.)

En is kerek ilyen torzitott kepet, annyira muris. :D

tierno:
Csoki: tegnap asszem nagyon brutalisan ellatam az 5 tabla csoki bajat, amit este vettunk az SZTK-bol hazajovet! Ejjel 11-ig megettem mindet! Es keptelen vagyok megundorodni. :( Ez szornyu!!!!
Satorallitas: :D:D:D:D:D

zsand:
Dorcinak jobbulast kivanok! Ez az orrfolyas szornyu, nekem is folyik egesz nap. :(
Kepzeld, hetfo ota osszehoztam megint egy dezsa vasalnivalot! Eleg nehez elhinni, de kepes voltam ilyet tenni. :D Szerintem en egy szennyestermelo gyar vagyok sutyiban es erre mostanra dobbentem ra.... :mrgreen:

Noemi:
VEGRE!!!! :):):)
Van mit meselned, regota nem voltal. Kerunk szepen fotokat is Regirol es Szabirol :)

Lehet hogy kesobb nekunk is lesz (megis) kutyank..... Ezen filoztam egesz nap. :D

puszka!

sünciboglya

Szija zsAndika!

Köszi jól van a kutyus!
Eszik-iszik, pipil-tatil! :D
Szerintem viszket neki nagyon a sebe, mert állandóan vakarná! :?
Testileg jól van, viszont tök depis, teljesen befordult ettől a hülye búrától, de nem kockáztatom leszedni, mert egyből nyalogatja, rágja a sebét! :(
Egész nap alszik az új fekhelyén!De most ez a dolga, pihengetni és gyógyulni!
Nem akartalak behívni, mert tutira felzaklattuk volna, ismered milyen félős! :cry:
Majd valamikor átjöhetnél egy picit dumcsizni, ha már búrátlan lesz Marci! Bár mindig ezt mondom és soha nem beszélünk meg konkrét dolgot! :?

Mi ma reggel is vásároltunk, tök hideg volt és 8-9-g dekkoltunk a Stop Shopnál, hogy végre kinyissanak a boltok! :?
Viszont mindent kaptam amit akartam, rucikat csajoknak holnapra, nekem meg bizsukat! Annyira szép szettet vettem, nyaklánc, karkötő, fülbevaló, gyűrű! Mostanában C&A-ban tök jóóóóók vannak! :wink:
Tiszta feketében leszek holnap ezért kerestem valami jó kis
csili-vili kiegészítőket!

Fruzsinak kellett egy új alkalmi cipi, de azt is találtam!
Holnap egész nap szépítkezem, Apa siet haza és megyünk is a buliba!
Vendég

Mia! Úúúúúh vendetta lesz???????????? :shock: :shock: :shock:
Kezdek parázni! :lol:
Mikor jönnétek masszázsra?Persze jöhettek egymás után is, ha meg előtte infrázol és utána maszírozlak az brutál jó, mert nagyon jól lazítható a felmelegített izom! :wink:
Max jól megmaszlak, vagy gruppen maszás lesz a kuplerájomban! :lol: :lol: :lol:
Jesszus miket írok, a többiek nem értik, csak mi! :wink:
Na ez meg végképp félreérthető! :lol:

Fogyimasszázst majd akkor ha leszoksz a csokiról! :lol: :lol: :lol:
A két dolog üti egymást! Szerintem most kell a lelkednek a csokika, ne törődj a kilóiddal!

Patrik baba nagyon ügyes, hogy hősiesen türte a szurit!!!!! :D

Gondoltam hogy lesz kutyátok, láttam mennyire szeretted Fibit!
Majd ha nagyobbacska lesz Patrik!

Képzeljétek annyira muris, hogy a fiam nagy lelkesen meséli, hogy hétfőn jön hozzájuk a mikulás, miközben én a pinyóban zug mikulászsák összarakó üzemet vezetek! :lol:
És közben belenézek a kis mosolygós szemébe és ugyanazt a lelkesedést kell szinlelnem! :wink:

Már minden megvan a csomikhoz, csak össze kell rakni! De csak vasárnap fogjuk Apival, mert nem akarom, hogy hétfőig befülledjen a mandarin miatt!
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?