Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
gyöngyike, istenke éltesse sokáig a te gyönyörű kislányodat :lol:
tuti jó kis konyhája lett Annádnak!! mi még régebben vettünk neki, de még azóta nem érdekelte, na majd lassan megérik rá :lol:

mágnes, Anna nagyon szép, és Bencéd annyira fiús, cukik együtt és nagyon szépek a képek, msot elhatároztam, hogy beszerzek egy jobb fényképezőgépet :wink:
na anyós sztori...hát elképesztő ez...tudta a szülést és így viselkedett...az én anyósom amikor bejöttek a kórházba nem hallgatta meg a szüléstörténetemet, amikor el akartam kezdeni, közbevágott, nekem ez nagyon rosszu esett, azóta sem kíváncsi rá..nem értem miért :roll: :roll:

ilonkám, olyan jó, hogy veled is lehet babás dolgokról 'beszélgetni, és milyen boldog leszel amikor először érzed majd a kis huncutkádat, én utólag jöttem rá, hogy amit éreztem az a Lujzi mozgása volt, olyan volt minth kis buborékok pukkannának, na figyelgesd magad :lol: :lol: lassan érezni fogod :lol:

zelem, Lukácsod már nagyfiú :lol: :lol:
nagggyon édes, hogy mindenbe belemászik, nagyon érdeklődő, cuki!!!
tényleg, mit kap karácsonyra?

tücsi, remélem már jobban vagytok!!! jajjj nehogy elkapj valamit...nem oltatod be magad h1n1-ellen? olyan borzasztó, hogy a kismamáknál 10%-al nagyobb a rizikó. mi már beoltattuk magunkat, Lujzin vacillálunk még..

jucim, köszi a hiányolást neked is, hogy vagy? jajj ezek az anyósok...az én anyósom szívesen vigyázna Lujzira, de nem merném rábízni...édesnyám meg kiflit adott Lujzinak 5 hónapos volt...még éppen a pépes cuccok evésével próbálkoztunk...szóval ismerősek amiket írtatok..

trin, nagyon édes Lottid a sapiban, igazi kis 'ragadozó :lol: :lol: :lol: hogy megnőtt!!!!

domo,Lili nagyon ügyes, már jó sokmindent eszik :lol: húúú ha belegondolok, hogy Lujzim milyen lassan szokta meg a rágást, pedig már sok foga is volt...Lili nagyon gyors :lol: szuppi!

reni, nagyon hiányolunk!!!!!! hol vagy? suli befejezve? kuncsaftok??

pandi is hiányzik, még régebben váltottunk pár levelet, de régóta nem írt, olyan jó lenne hallani felőle!!

kata tedd félre a csigaházad, látod én is itt vagyok :lol:

sapé, andi??

dita, nagyon nagy gratula, minden szépet és jót kívánok nektek a babához!!!!!!!

magamról:
párommal egyenlőre úgy döntöttünk, nem 'erőltetjük a tesókát.
ha esetleg véletlenül szeretne hozzánk jönni, akkor örülni fogunk, de nem vagyok képes mégegyszer orvosi segítséggel és macerákkal küzdeni.

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a szülinapi kivánságokat és a kép dicséreteket.
Ági még te kérdezted, hogy Anna mit kap: kapta a konyhát, Anna Peti könyvet, zenélős vasalót, a konyházo külön még vettünk neki gyümölcsöket, ételeket, tányérokat tartalmazó szettet. Sógoroméktól: Eperkés könyvet és fából pizzát amit lehet szeletelni és feltétek is vannak rajta.
Boriska! Jó hogy jöttél. Már nagyon hiányoztál.
Szerintem jól döntöttetek tesókát illetően. Majd jól meglep benneteket egyszer.
Ilona! Örülök, hogy jól vagy. VÁrjuk a jövőheti vizsgálat eredményét.
Én fiút tippelek neked.
Domo! Lili még mindig csudaszép és kis huncut.
Mi tegnap megkaptuk az oltást apával (ingyen). Picit fáj a karunk olyan izomláz szinten.
Ma pedig Annának is beadattuk. Volt tegnap este kis harcunk a dokinővel és asszisztensével.
Egy szisszenés annyi nem jött ki Anna száján. Nagyon ügyes volt.
Petinek a hétvégén vettünk borostyán láncot, de eddig még semmi változást nem tapasztaltam. Várunk.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


gyöngyike, miért kellet harcolni a doktornővel?
Azért nagyon jónak kell lenni ugye, hogy az ember ennyi mindent kapjon szülinapjára? Tetszik neki, játszik vele?
Én is fiút tippelek magunknak. :wink:

domo, Lili egyszerűen szenzációs. Ügyes fotós vagy, jó pillanatokat sikerült elkapnod.
Doktornőt még nem kérdeztem, de már engem is izgat ez az oltás dolog, úgyhogy meg fogom kérdezni.

boriska, nagyon jó, hogy jöttél! Ügyes vagy, ha ezt a döntést véghez is tudod vinni, és nem rágódsz ezentúl a testvérkén. Elhiszem, hogy az orvosi macerára egyikőtök sem vágyik. Munkával hogy álltok, beindult a gépezet?
Amúgy ha a hasam aljára teszem a kezemet, olyan mintha mocorogna odabent valaki, de lehet, hogy csak a vérem lüktet. :roll: . Majd figyelem a buborékokat!
bbilona
 
 

 
 

Ilonám! Én is fiút tippelek a pocikádba! Apa elkezdte élezni a pocaknövekedést???? :lol: Már nem furcsa neki az "apa" megszólítás? Várom az eredményeket, bár teljesen biztos vagyok benne., hogy minden a lehető legnagyobb rendben van.
Nekem nem buborékszerű volt Lukács kopogtatása. Ő egyenesen széttaposta a buborékokat.

Trin! Okés.. :cry: Fáj a szívem, hogy elpártoltál tőlem, tőlünk, a főztömtől, de Anna konyhájával nem tudunk versenyre kelni.

Domo! Lili nagyon édes! Puszálom!

Kicsibém! Végrehogy megint itt vagy. Most ne tűnj eeeel! naaaaa!!!


Tegnap megjött!!!!!! Előtte két napig szórakozott, már kezdtem megijedni, hogy valami bajom van, de végre.. :oops: :lol:

Voltunk védőnénizni. Juhéjj. Lukács a múlt hónapban nőtt 3 centit és alig hízott. 77 centi. Már kezdek azon gondolkodni, hogy normális-e a növekedése?!
Amúgy meg?! Fogja a telefonom, mert az jó, és elfelejti, hogy elengedte az asztalt. Áll, mint a cövek és játszik kapaszkodás nélkül. Kapaszkodva oldalra lépegetve gyalogol. Alig tudom tisztába tenni, már totális hülyéket csinálok magamból közben, hogy rám figyeljen, ne forogjon. Állat nincs, amit ne utánoznék.
Négykézláb öltöztetem. Adtatok már zoknit mászás közben valaki lábra???? Mit csináljak, hogy néha, csak egy percre megálljon? Addig marad békén, amíg eszik. De az, az 5 pontos biztonsági öv érdeme, meg a jó étvágyé. :lol: Aztán kiveszem a székből és amint leteszem, mint a felhúzott kisautók már tép is elfele ezerrel. Így nem is fog hízni. :shock: :( :lol:

Mindjárt keresek én is képeket.

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Kép
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


zel, nekem tetszenek a filigrán, pocak nélküli pasik. Hogy egy perc nyugta sincsen :shock: , nahát vajon kitől örökölhette ezt :lol: ?
Látom a virágföld mindenkinél nagyon finom. Fura ízlésük van, nem?
(Öcséméké 11,4 kiló, centit nem tudok (ugyanebben a korban), nekem meg ő már túl nagy.)
bbilona
 
 


Sziasztok!
Zel! Jó hosszú fiucskád van. Vékony, de hosszú.
Öltözés közben nem próbáltál valami olyat mutatni neki amit még nem ismer. Nálam Petinél bejön.
Ilona! Nekem Annáná volt buborékszerű érzésem. Petinél pedig belefeküdtem egy kád vizbe és ott éreztem először. Próbáld ki a vizet és hátha fogod érezni.
Dokinő: Megpróbálom leirni röviden és érthetően: Amikor kitaláltuk hogy akkor kérjük az oltást felhivtam őket infoért és időpontért. Ez mult héten volt. 3 hét mulva adtak időpontot. Párom morgott is hogy addig javában beteg lehet. Nekünk simán ment. Beszéltünk páommal hogy most hétfőn hivjam fel őket, hogy nincs-e időpont mostanában mivel minket kedden oltanak hogy ő is legyen tul rajta.
Először válasz az volt, hogy nincs hely, következő mondat pedig, hogy oltóanyaguk nincs. Meg van rendelve nem tudni mikor jön.
Kérdeztem tőle (asszisztens) hogy hogy lehet, hogy a felnöttnél van náluk nincs. Erre azt mondja, hogy ott sincs. Mondom 1 perce még volt mivel beszéltem a dokinővel.
Mondja, hogy jó akkor másnap telefonáljak, hogy érkezett-e.
Másnap délután volt. Páromnak montam, hogy eszéljen ő velük.
Hát ennek vita lett a vége. Hogy mi mit képzelünk miért vagyunk erőszakosak. Tudjuk-e hogy 20-25 gyereket kell beoltani naponta.
Mondta párom, hogy igen, de 5 perc egy oltás kb. És hogy a mi gyerekünkről van szó. És hogy lehet az hogy mindenhol azt mondják hogy oltassunk és erre 3 hét mulva adnak csak időpontot.
Erre a végén szinte lecsapja az aszisztens a kagylót, dem ég odavágja, hogy jó akkor másnap 10 órára mehetünk le. Ez volt fél 6-kor.
Este 8-kor telefon asszisztens: Mit képzelünk mi ,hogy merünk igy beszélni vele a párom is és én is. Vele még igy nem beszélt senki.
Párom elmagyarázta neki újra az egészet. A végén szinte barátságban váltak el és hogy menjünk le.
Dokinál szinte fagyos levegő volt amikor bementünk. A védőnő aki mindig dicséri Annát, hogy milyen szép igen kimért volt és az asszisztens is. Hát ennyi. Remélem érthető volt.
Ezt már tavaly is eljátszották amikor a pneomococcus oltást kellett beadatni. Akkor is fenyegetve lettek, mert ingyen nem akarták beadni.
Bocsi ha hosszú volt.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Gyöngyi,

Felhaborito az asszisztens viselkedese! Nem is ertem emberek miert valasztanak ilyen szakmat ha nem kepesek egy kis empatiara... :twisted:

Domo,

Lili egyszerüen gyönyörü, nagyon jok a kepek! :P

Trinky,

Igen, sajnos nem nemzetiseg függö a dolog... Es pont amit irtal, hogy valaki term. uton szült engem is nagyon rosszul szokott erinteni. Van aki egyenesen azt szeretne ereztetni, hogy te kevesebb vagy azert mert csaszarod volt. Nem en valasztottam szivesen szültem volna termeszetesen...a szoptatasnal ugyanez. Nekem szerencsem volt Davideval de tudom sok kismamanak gondjai vannak es nagyon soknak nem azert mert nem akar szoptatni..

Boriskam,

Olyan jo volt olvasni soraidat! :P Ugy örülök, hogy ilyen hangulatban es föleg, hogy igy fogod fel a dolgokat! Nagyon ügyi vagy! Mi jol vagyunk, voltunk nathasak is de mara mar minden okes!| :P

Zel,

Lukacsod gyönyönyüreseges mint mindig! Nem is csodalom, hogy anaya szerelmes bele! :P :P Tenyleg nagyon kis ügyes a majdnem 9 honapjahoz kepest!

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Domo, Lili egy gyömöszölnivaló tündér. Imádom. Annyira szép. Miket vettél neki? Mi az a nagy állat az egyik képen Lili hátán?

Ilonám, minden rendben lesz az uh-n. Azt hiszem én a 20-ik héten tudtam, hogy biztosan babamozgás az amit érzek. Előtte gyomorkorgás volt, de lehet, hogy éhes voltam. Az bizos, hogy felemelő érzés, és akkor kerülsz igazán először kapcsolatba a kicsivel. Később meg majd hullámzik a hasad, és csak úgy kirúgja majd a ház oldalát. Jaaaaj... olyan jó volt :D :D

Zel, hihi ez a gyerek :lol: Igazi felfedező. A vásottság ott csillog a szemében. Őt is imádom. Lottit is nehéz pelusozni, öltöztetni, mert állandóan forgolódik, arrébb kuszik, lemegy hídba. A törlőkendőt mindig meg akarja kaparintani, aztán eszi. Már a szőnyegen szoktam tisztába tenni, ott biztonságosabb.

Tegnapelőtt viszont elkezdett előre is kúszni, aminek nagyon örül. Tegnap a konyhaajtóig kúszott és elkezdte nyalni a küszöböt :lol:

Gyöngyi, mindig megdöbbenek, hogy mekkora bunkó emberek vannak. 25 gyereket kell beoltani naponta? És nem ez a munkájuk? Amúgy ez megérne a levelet a kedves EÜM-ba........

Anyukámék iskolájában egy kedves nagymama berontott az "anyukával" a védőnőhöz és megverte, mert beoltották a kölkét. Bár ők írták alá a papírt, hogy kérik az oltást a gyereknek, de közben meggondolták magukat, ám ezt nem jelezték, így a gyereket beoltották, a védőnőt meg ezért jól elagyabugyálták.
:shock:

KépKép
trinky
 
 


Jucmuc, Zel mondta egyszer, hogy legalább nekünk a gátseb nem fáj :lol: (valahogy így) Amúgy régebben én is szenvedtem attól, hogy miért nem szülhettem rendesen, de most már nem izgat. A lényeg az egészséges, boldog baba. Attól mi még ugyanúgy szeretjük a gyerekünket, nem ezen múlik. Nem csinálnék másként semmit, vagyis de: felkészülnék a császáros szülésre is, és akkor nem érezném bénának magam.
Még valami: aki azzal kérkedik, hogy természetes úton lett várandós, vagy hüvelyi úton szült, vagy tud szoptatni az nem normális, és nem kell meghallgatni. (ez csak az én véleményem)

Boriskám, tegyél Lujzi képet, és ne tűnj el többet jó?

KépKép
trinky
 
 


Bocs csajok, csak felületesen tudtam visszaolvasni.

Boldog szülinapot Annának így utólag is!

Zel!
Van egy hírem: a pelenkázás téma még fokozódni fog. CSabi általában megvárja hogy levegyem róla a pelust, aztán felugrik és lobogó kukaccal szaladgál körülöttem, persze néha körbe is pisil. Hát én meg nem vagyok már valami extra formában, úgyhogy mászok utána négykézláb mint valami béna bogár, ő meg röhög rajtam és fut tovább. Általában peluscsere után át kell öltöznöm, mert ha megúszom a pisilést, akkor is totál leizzadok. Szóval érdemes edzésben maradnod.

Mi még egyben vagyunk, tegnap a doki azt mondta, hogy ez még így is marad, totál zárt vagyok. Pedig én már azért lassacskán szülnék, mert elég nehezen megy a mozgás. Bár nem tudom mi lesz aztán velünk, mert nem nagyon van segítségünk. Apukámnál még egy csomó mindent találtak sajnos, két hetente kap kemót, így anyumék kiestek. Anyósomékkal meg hétfő óta nem állunk szóba, mert letagadták hogy betegek. Persze vissza lettek fordítva az ajtóból és ráadásul ők sértődtek meg. Azt mondták, hogy jó, akkor ezután majd csak megnézni jönnek a gyerekeket. :evil:
Találtam ugyan egy bébiszittert, de hetente csak egy, max. 2 délután tud jönni, a többit meg kell oldanunk valahogy. Apa egy HŐS és mindent megtesz értünk, de azért ez így egy kicsit sok most.

tücsökbogár
 
 


Ja, és nem vagyunk beoltva, nekem a nődokim megtiltotta, ugyanis semmi adat nincs arról hogy az oltás hogyan hat a magzatra.

tücsökbogár
 
 


Mi sem vagyunk oltva, nem is leszünk. Itthon van a Tamiflu, és ennyi.. Reménykedünk, közösségbe alig megyünk.

Zel:
Ha így halad Lukács, karácsonyra már rohangálni fog a fa alatt :)

babamozgás:
Ha elől tapadt meg a lepény, akkor később érezni a mocorgást. Annával a 20. héten éreztem, már aggódam miatta. Bence meg... a 12. héten egy határozott rúgással beköszönt. Annyira nagyra sikeredett, hogy kívülről is látszott, Apa éppen elkapta, el volt képedve.. Gondolhatjátok mit művelt a 42. hétig odabent.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Tücsi te is hős vagy. Anyósék meg az ablakból megnézhetik a gyerekeket. Nem érik fel ésszel, hogy betegen nem megyünk se gyerek, se várandós nő közelébe. Lehet, hogy nekik már minden nap ajándék, de nektek nem.......
Sajnálom apukádat, és nagyon remélem, hogy hamar rendbe fog jönni, és utána csak az unokákkal kell foglalkoznia.

Az, hogy zárt vagy az ég világon semmit nem jelent. Reggel még totál zárt voltam éjfélkor viszont már nem, a dokim pedig nekem is ugyanezt mondta. Na úgyhogy várjuk Ilkát, te mindenórás :D
Hol lesznek a gyerkőcök ha szülsz?

KépKép
trinky
 
 


Mágnes, azt hittem, hogy ti oltva vagytok. Mi sem megyünk közösségbe. A házidoki azt mondta, hogy ha hőemelkedése van valamelyikünknek ne várjunk semmire irány a rendelés és akkor nem lesz semmi baj. Lehet, hogy hőmérőzök és elkezdjük a spontánodást....., így kettőt egy csapásra..... :D

KépKép
trinky
 
 


trin:
volt 2 olyan hetünk, amikor azt mondtuk, hogy olttatunk, de aztán megváltozott a véleményem(ünk), és mostmár véglegesen maradtunk is ennél. Az ovit halasztom, január 4-én kezdené, de kivárjuk a járvány végét.

Tücsi:
kinek üzensz, ha Ilka megérkezik?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Gyerekek itthon lesznek apával. Remélem nem őszül meg mire hazajövünk. A kórházban űgyis látogatási tilalom van.

Ha valaki küld nekem mobilszámot priviben, szívesen értesítem a leányzó érkezéséről.

tücsökbogár
 
 


Hali!

Jaj, csajok! Ne izéljetek már. Szellemi színvonalcsökkenéssel jár, ha valaki azt gondolja, a császárosok kevesebbek. A gondolónak van csökkent kapacitása. Az átlag mami nem választja a császárt. Viszont aki ettől minket csaszisokat kisebbnek gondol, nem élte át, milyen felkelni átvágott hasfallal, hasizommal, majd megfürdetni, felemelni, tisztába tenni a babát, majd magunkat. Aztán heteken át érezni, a pocakot, mert fájt, akármit is mondanak. Majd örülni, amikor végre kapaszkodás nélkül fel tudtunk ülni.
Én a mai napig vakarom a vágást, ha eső jön. Van egy pár centis érzéketlen rész a vonal alatt. Az sem kellemes.
Nem akartam a császárt, bónusznak kértem a rendes szülést és a szoptatást. Legalább a szopit megkaptam. :lol:

Ilonám! Türelem. 18. hét körül pattognak majd a buborékaid. Vagy kapsz két egyformát a babádtól, mint Lukács is megtette velem.
Neeeeem tudoooom,mire gondolsz a sajtkukacsággal...
Filigrán. :lol: Aaaaaz. Imádnád. Bár pici haspók pocakja van ám!!

Gyöngyi! Próbáltam. De már néha semmi új nincs a közelben. :shock: :lol: Van, hogy leköti, de van, hogy simán hasra fordul, felül és úgy akar foglalkozni vele. Juhéjjj.
Vazzze, én belemásztam volna az arcukba..

Trinky! én is a szőnyegen öltöztetem. Nincs más választásunk. :lol: Apa ma végigvihogta a négykézláb mászva pizsihúzást. Lukács még berregett is hozzá.

Jucmuc! Köszike! Te viszont elmismásoltál pár képet. Mindig szoktál hozni Davide-ról, erre most kihagytad!

Tücsök! Tuuudom. Párom anyuja már felkészített. Ő is segítséggel pelusozta apát. Drágám is örökmozgó manó volt. Már nézegetem a bugyipelusokat. De mind 9 kilós babákra készül. Lukács meg 7,3 kiló. Lepkefing kategóriás. Lesz 4 éves, mire eléri a kilenc kilót! :lol:
ÚÚÚÚ risten.Anyósék letagadták? Nem hiszem el. Ha összefertőznek két srácot, meg téged, akkor nekik jobb? még meg vannak sértődve?
Számom megy!!!!!!!!! Sosincs kikapcsolva a telcsim.

Mágnes! Elhiszed, hogy én is attól tartok? Én 10 hónaposan mentem... A húgom is. Férjem meg nagyon sokáig mászott. De utolérhetetlen tempóban.
A fa gyökeres lesz, hogy ne lehessen feldönteni. Így majd mehet körülötte.

Én megkaptam az oltást és apa is. Lukács pedig a sima influenza elleni első bökijét. Senki nem tudott egész biztosat mondani. Azt viszont mindenhol hallottam, hogy belőlem nem át a tejen keresztül Lukácsba semmi. Apa minden nap 40 km-t vonatozik. Húgom suliba jár. Nehogy már haza hozzanak valamit...

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Lányok, először is köszönöm mindenkinek, tárt karokkal várom a buborékokat, hasbarúgást, jöhet mindkettő, de elég lesz a 40. hétig.

gyöngyike, hm, hát ki érti ezt?

tücsökbogár, elképzellek ahogyan nagy pocakkal küzdesz azzal a csibésszel. :D Mosolygok itt a képernyő előtt.
Anyósék na ez ismerős, a mi környezetünkben szinte mindenki ilyen. Barátaink simán a kezembe adják a 39 fokos gyereket, és csak utána szólnak, hogy ja lázas.
Én sem kaptam el felkiáltással áthívnak ebédre, a hasmenős családba. Nem gondolkoznak szerintem.

zel, ugyanígy rötyögök rajtatok is, viccesek lehettek együtt.

Mi van, h gáz a császár? De ráér mindenki ba..ogatni a másikat, oh milyen jó annak akinek ez a legnagyobb baja.

Lányok nekem a védőnő azt tanácsolta adassam be, én mennék jövő héten szurkára. Most vagyok felelőtlen, hogy beadatom, vagy ha nem, ki tudja erre a kérdésre őszintén a választ?

Szép Mikulásos hétvégét a prücsköknek és sok örömet a szülőknek!
bbilona
 
 


Ilona!

Senki nem tudja hogy mi a jó döntés. Ha lebetegszünk, akkor az, ha beoltattuk magunkat, ha nem kapjuk el, akkor az, hogy nem.
Lehet, hogy ha ott tartanék mint te, akkor én is oltatnám magam, de sajnos elég sok ember tapasztalt a környezetemben az oltás után náthát, esetleg lázat és az most itt a célegyenesben nem jönne jól nekünk. Így is elég kevés a levegőm.....
Egyébként néha már én is csak röhögök magamon, meg a mozgáskorlátozottságomon. Bár tartok attól, hogy szülés után sem leszek sokkal fittebb.

Zel!
Mi kipróbáltuk a bugyipelust, pont azért hogy hátha könnyebb lesz. Hát nem. Az első csomag után visszatértünk a hagyományoshoz, mert nehezebb volt ráadni mint a csatolósat. Mondjuk levenni egyszerűbb, mert csak széttéped, de általában nem a levétellel van bajunk. Ja, és akkorákat esett CSabi mint egy ház, mert ahogy elkezdtem ráhúzni a bugyipelust, akkor is felugrott, de ugyebár csak a térdéig jutottam, úgy meg nehéz futni, úgyhogy lettek jó kék foltok a buksin.

tücsökbogár
 
 



ilona, én amikor hallom folyamatosan a kismamákról a híreket, hogy lélegeztetőgéppel tartják őket életben...mondtam a páromnak, hogy minden kismamát beoltatnék, mert a gáz ez a vérzéssel járó tüdőgyulladás, mint szövődmény, ezzel semmit sem tudnak kezdeni. Még valami: két orvossal is beszéltem, azt mondták, hogy ez a vakcina ugyan az mint a sima influenzáé, egy dologban különböznek, a vírustörzs más, amit hozzáadnak, tehát nincsenek benne más anyagok.
én személy szerint féltelek...és féltek minden kismamát..godoljátok át, nekünk nem lett semmi mellékhatása, kicsit húzódott a karunk, ennyi.

Kép
Kép
piciboris
 
 


Ilonám:
nem lehet tudni, mikor jár jól az ember. A lényeg az, ogy Te a legjobbat akarod a babádnak, Senki sem tart felelőtlennek sem ezért, sem azért.
Az biztos, hogy tisztára tanácstalan lennék, ha most kismama lennék.. :cry:

Borsikám:
én nem is a mostani ,oltás utáni mellékhatásoktól féltem annát, hanem a pár év múlvaitól..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon elvagyunk a srácokkal...
Nekem is sok a munkám és az itthoni tennivalók is megvárnak....francba :lol:
Bálint 9600grammot nyom félévesen :shock: elkeztünk 10óraira gyümit fogyasztani és elég nehezen akarta. Szegénykém 2. alkalommal sírva fakadt, mert cici kellett neki. Most már ügyesebb és rájött marad a cici is és a gyümik is izlenek neki. A sütőtököt imádja!

Az oltásról írtok, látom.... én sem lennék most kismama... nagyon nehéz, hisz nincs tapasztalat. Itt Szegeden sokan rettegnek, mert már 5 kisgyermek is elkapta. 2 csecsemő és 3 2-3 év közötti. Én is féltem a Dávidot, hogy lesz e pár év múlva probléma, ha beadatom. Úgyanakkor ha elkapná és korházba kerülne... na azt sem élném túl. Mindenesetre nekem sok orvos barátom van és köztük van egy járványügyis ántsz.-es és mindenki azt mondja feltétlen kapja meg a Dávid is. Mi már túl vagyunk rajta. A Bálint mivel szopik, védett az álltal, hogy én megkaptam.
Szerencsétlen kismama is akit lassan 6 hete vittek intenzívre, pénteken szó szerint kiesett a babája... ő is haldoklik. Igaz a tv, csak tegnap mondta, de már hétfőn történt a baj....
Szóval TÜCSI én ha most lennék a helyedben beoltatnám magamat, ha megszülett Ilka. Így ő is védve lesz!!! Sajnos azok a babák járhatnak rosszul, akik nem szopiznak és 1 év alatt van. A környezetedet mindenképp érdemes a Ti védelmetek miatt.
Persze ezek az én gondolataim és mindenki tegyen a belátása szerint. Ha később ki is derülne valami az új oltásról, 1 alkalom, nem nagy dózis... viszont az itteni inmunologusok azt mondják, hogy az eggyik legjobb oltóanyag a mienk és nem a vírust kapod meg közvetlen, mint sok más oltásnál.
Na ennyit az én ismereteimről.

Nagyon nem tudok most személyre szabottan írni, de mindenkinek Szép Napot HOLNAPRA és a Mikulás menjen hozzátok!!!

Puszi!

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Most csak egy gyors kérdés: normális, hogy már több mint egy hete megjött és 4 napja elég erősen vérzek? Ha így megy tovább elvérzek...... :?

KépKép
trinky
 
 


Trin, segítenék, de nem tudok. Én megkérdezném a nőgyógyászomat a biztonság kedvéért.

Kép
domo
 
 


és kérdezted mi alatt van a lányom:

http://www.jatekfutar.hu/markak/ks_kids ... s_labdaval

Kép
domo
 
 


trin:
ez az első mensid szülés óta? Mert ha igen, az első nekem is Niagara volt, utána a 3-4 . ciklusra helyreállt a mennyiség..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ági, ez már a harmadik. Még mindig sok van, pedig már reménykedtem, hogy elmúlóban lesz ilyenkor. :roll: Olyan mintha tisztulna a méhem. Pedig annak már nem kéne, vagy igen?

Domo, nagyon édes ez a dínó, bele is ül Lili? Nekünk házikónk van labdákkal, de Lotti még nem tud belőlle kijönni, így le van eresztve. Amúgy is elfoglalja a fél szobáját. Lili mit fog kapni karácsonyra? Lotti hintát biztos, a többit nem tudom. Az a gáz, hogy nem tudok elmenni vásárolni - tömegben nem is szeretek - mert Lottit nem akarom vinni, és a férjem állandóan dolgozik.
Amikor elmegyünk boltba, valaki mindig megfogja Lotti kezét. Nem is értem miért van az embereknek kényszere, hogy megfogják egy kisbaba kezét :roll:

Lányok, milyen volt a Mikulás? Lottinak a mikulás zacskó teszett a legjobban.

KépKép
trinky
 
 


...hát erre egyáltalán nem számítottunk, napok óta fájdogál a hasam, de azt gondoltam megjön...most teszteltem egyet:
Kép
az én drága férjem rámnézett és megkérdezte:"hogy vajon kisfiú van-e a pocakomban..... :shock: :lol: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Boris!

Szívből gratulálok és nagyon vigyázz magatokra!!!
látod nem számít az ember és hopp jön is a kis drága :wink:

Puszi

Kép

Kép
odry
 
 


odry, drága odry, háááát igen, még nem ocsúdtunk ám fel....abszolút lemondtunk a 2. babóról....és tessék, most minden pillanatban rá gondolok... :D
köszi,nagyon ari vagy!!!

Kép
Kép
piciboris
 
 


Boriskám:
jajj de örülök nektek!! Ez aztán az igazi ajándék Mikulásra!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon drukkolok ! Hűű de erős az a csík!!! Hanyadik napja késik?
(borsózik a hátam, és én is szeretnék még egy ilyen tesztet...)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


szia mágnes :P annyira gáz, de ezt a hónapot annyira nem figyltem...talán pár nap :shock: :?: :roll: ja...és 2x voltunk együtt..
köszi, annyira jól esik most minden bíztatás mert bizony alaposan meglepődtünk.. :wink:

3. ........ :?: :lol: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


és van egy félelmem....hégfőn oltattuk magunkat h1n1-el.....

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!
Boriska!
Nagyon szép ajándékot hozott nektek a Mikulás! :P
Nagyon örülök Nektek! :D
És tényleg nagyon erős a csík.
Beszélj a dokival az oltás miatt, de bizti nem lehet gond.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Juhéjjjjjjj Boriskám, te jó ég!!!!! :D :D Látod-látod, ott a pici tesó. Tényleg akkor jön, amikor nem számítassz rá. Úgy örülök. Azért ha lány lesz akkor is jó igaz? Az biztos, hogy jó erős bébi :lol: ilyen szép csíkot produkálni :D :D
Az oltást tényleg feltétlenül beszéld meg a nőgyógyászoddal, akiben megbízol.

Ági, csatlakozom hozzád. Én is szeretnék ilyen csíkot :wink:

KépKép
trinky
 
 


gyöngyike, köszi, még most reggel is olyan fura...

trin, még sajno nincs itt nőgyíógyászom, de a körzetit felhívom.
nagyon jól estek a szavaid :lol: :lol: neked is lesz hamarosan ilyen csíkos tesztecskéd..... :P igaz :lol: :lol: :lol:

csajok, nem tudtok nagytétényben, budaörsön, érden jó nőgyogyit??

Kép
Kép
piciboris
 
 


na boriska, hát jól megleptél, csak ez a picsogás ne lenne.
Látod milyen ügyesek vagytok, és már az oltáson sem kell agyalnod, azt olvastam, hogy az első trimeszterben azoknak javasolják, akik kifejezetten veszélyeztetettek, pl. eü-ben dolgozók.
A legjobbakat, és akár egy fiút!
bbilona
 
 


Boriskám:
ne aggódj, nem lesz az oltás miatt semmi gond, van ismerősöm, aki oltatott, és utána derült ki, hogy pocakos.
Igen, harmadik, de most még csak a szívünk diktálja ezt, az eszünkkel tudjuk, hogy anyagilag nem tudnánk bevállalni egyenlőre. Szóval várnunk kell még... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj olyan aranyosak vagytok :lol: :lol: :lol: ma el kellett mennem a postára, hazafelé a kocsiban sírtam mint egy kislány..valahogy még mindig az van belül, hogy el nem tudom képzelni, hogy két babókánk lesz....

mágnes, köszi, azért van bennem kicsi félsz a korai oltás miatt, de hát már mindegy..
de jó!!! 3 gyerkőc lesz!!! én még a kettővel is most hadilábon állok :lol: :lol: :lol:

ilonkám, nagyon édi vagy!!! köszönöm! párom nagyon szeretne fiút, de aztán mondta ma, hogy legfeljebb lesz Lujzinknak egy igazi barátnője :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Boris, ezt aztán a jó hír, nagyon gratulálok és vigyázz nagyon magatokra!

Trin, fisher price-os golyópályát néztem ki, de még nem döntöttünk. Nagyon sok játékot fog így is kapni, mindenki azt vett neki, nem is tudom, hogy fogunk elférni. A hintát szülinapjára gondoltam.
Én sokat megyek vele vásárolni, ha valaki közelít felé szólok, hogy ne tegye, és már tolom is odébb. A múltkor egy férfi kicselezett, és megfogta a kezét, aztán nézett nagyot amikor megmondtam a magamét. Ilyen esetekre van nálam popsitörlő is már törlöm is a kicsi kezeket.

és megvan a 3. fogacska is :lol:

Kép
domo
 
 


Domo, gratulálok a fogacskához. Nálunk még mindig semmi, bár szinte az egész cumit begyömöszöli a szájába, és napközben csak ínykenés után alszik el.
Nálam is van mindig fertőtlenítő kendő, és mindig fertőtlenítővel mosok kezet, így úgy néznek ki a kezeim, mintha leszáradnának. Hiába kenem.

Boris elhiszem, hogy még mindig hihetetlen. Annyira jó, hogy mindig van kismamink.

Odry, Bálint ezek szerint nincs átszakadva :lol: Tegyél képeket a fiúrkól jó?

Lányok este fél kilenckor megyek dokihoz ezzel a vérzéssel. Reméle minden oké. :roll:

KépKép
trinky
 
 


Kicsibém! Micsoda gyönyörűséges, erős csík!!!!
Tiszta szívemből gratulálok! Örülök! Nagyon vigyázz magatokra!
Budaörsön ott a Dévai Intézet, ha gondolod..... Én csak jót tudok róluk mondani. ,
Az oltáson ne aggódj, pont most mondták, hogy jobb lenne, ha minden kismami beoltatná magát.

Csatlakozom.. Én is szeretnék még ilyen tesztet pisilni...

Trin! Az első nekem is tiszta disznóölés volt. A második, ez, a mostani pedig nagyon nehezen indult el, pecsételtem két napig, amit soha nem szoktam, aztán 4 nap majdnem normális, kicsit erősebb, mint a régi átlag, de most még pötyizek. Elmúlhatna végre..
Naaaa? Mi volt a dokinál?

Az emberek azt hiszik, hogy jobb, ha a gyerek kezét simogatják meg, nem az arcát. :shock: Én is törölgetem Lukácsét. Szerencsére, most hogy hidegebb van, nem fogdozzák annyira, vagy be tudom takarni.

Télapó... Lukács nekiugrott a narancsnak héjastul. Győztük elorozni tőle. Csokit csak jelképesen kapott. Megkínáltuk vele, de kiköpte! :lol:

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Csajok, hajnal van a drágáim alszanak, én nem tudok.........

Babát várok :shock: :lol: :shock: :lol:

Egyszerre van sírhatnékom és örömködhetnékem. Nem is tudom hogy írjam.

Szóval este majdnem 10 óra volt mire bejutottam. Megvizsgált, majd uh és közölte, hogy ott egy terhesség. Erre én: tesssssééééék??????? Megnézte egy csomószor, már majdnem elbizonytalanítottam, hogy az nem lehet. , petezsákkal, szikhólyaggal. Szoptatás alatt, lombik program után, csupán egyszeri rosszalkodás eredményeként, és közben vérzek. Hát hogy lehet ez? Csinált egy tesztet és két csíkos lett :D

Sokkot kaptam igaz megértitek? Elöntöttek az érzelmek, egy csomó félelem és öröm egyszerre.
A doki mondta, hogy ne éljem bele magam túlságosan, mert a vérzés aggasztó. Hát próbálom, de még fel sem fogtam.

Félek mert:
- rengeteget cipekedtem
- meleg vízben, kádban fürödtem
- nem szedtem folsavat
- mitől vérzek???
- hogy fogjuk eltartani a lurkókat?
- hogy férünk el egy kétszobás lakásban?

Az utóbbi kettő tudom hülyeség, de akkor is agyalok rajta.

A férjem azt mondta nem érti, bár jó formában volt :D :D férfiak....
nyugtatott, hogy majd lesz valahogy. Most eljön 2 hét szabira, mert nekem feküdnöm kell. A szopit abba kell hagyni, de hogy? Sajnálom Lottit.

KépKép
trinky
 
 


Még annyit, hogy holnap kapunk védőoltást. A doki lelkemre kötötte.

Szerintetek most egész nap feküdnöm kell? Lottival sem játszhatok?

KépKép
trinky
 
 


nahát trinky! Remélem azért aludtál kicsit! Micsoda hír, futkos a hátamon a hideg. Vigyázz nagyon magadra! Szerintem feküdj amennyit csak tudsz, de hogy is lehet megállni, hogy ne játssz a kis tündérkével, hjaj. És most egyről kettőre nincs szopi, huh lehet ilyet?
Nagyon jó hír, puszillak!
bbilona
 
 


Sziasztok!
Huh Trinky! Megleptél :D
(Jó értelemben) Örülök Nektek is, de pihenj amennyit tudsz. Lottival azért tudsz játszadozni óvatosan.
Szopit most rögtön kell abbahagyni? Én hallottam olyat hogy terhesség alatt egész sokáig szoptatott és semmi gond nem lett.
Vigyázz magatokra!
Ilona! Mikor mész orvoshoz?
Nekem még mensi nem volt. Bár 2 hete hétvégén 2 nap volt nagyon enyhe (t.betét kellett)
Boriska! Hogy vagy?
Domo! Gratula a fogacskához!

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


trin:
:shock: Hát ezen ledöbbentem, de naggyon örülök!!!
Nem látott a doki haematomát? Vagy mit mondott a vérzésre?
Pihenj, és próbálj megnyugodni!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Húúúúúúúú, micsoda történések!!!!!!!!

Boris, Trin szívből gratulálok és nagyon vigyázzatok magatokra!

Trin, a két szobás lakás bőven megfelel két gyerkőcnek, ezen ne aggódj. És biztos vagyok abban, hogy amire nagyon szükségük lesz, azt meg is fogják kapni. Nem minden a pénzen múlik. Nálunk sem fognak a gyerekek hét nyelven beszélő foglalkoztató játékokkal felnőni, de nagyon sokat foglalkozunk velük és nem hiszem hogy bármiben lemaradnának vagy hiányt szenvednének. Sőt tegnap Andrist nagyon megdícsérték koragondozáson, mert bőven a kora előtt jár a mozgásfejlődésben, pedig neki még egy kis lemaradás is megengedhető lenne, de ő siet a tesója után.
Pihenj sokat, ha apa is otthon van, akkor próbáljon most ő többet foglalkozni a kislányotokkal. Szopi miatt biztosan kicsit nyűgös lesz, de így is szerencsés, hogy eddig is tudtad szoptatni.

tücsökbogár
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?