Új privát üzeneted érkezett!

timi: az nem azt jelenti h pihenned kell ha a méhszàjon van?

moki: engem érdekel a szulésfelkészito, majd januàrtol (egyàltalàn mikortol "illik" eljàrni?)
most akkor csak én ulok a védonomnél ennyi idot? fél-1 oràt?
Vendég

Lyly: Igen azt gondoljuk mi, h. kint megoldott az állami bölcsöde, de NEM! Nagyon sok országban nincs! Egy átlag családban a nő fizetésére is szükség van, tehát visszamegy dolgozni(teljes munkaidőben) és a fizetése majdnem a magánbölcsire vagy a baby sitterre megy! Nagyon sok ismerősöm él külföldön vegyes házasságban tehát biztosak az információim, mellesleg én is voltam baby sitter Izraelben ahol 6hét a gyes és teljes munkaidőben mennek vissza dolgozni a nők, pedig nem egy szegény ország!
Vidéki vagyok, sztem ott könnyebb elintézni a bölcsit, mert mindig akad egy ismerős aki "véletlenül" tud segiteni.
:wink:

Nem kolbászból van a kerités Nyugaton sem, csak itthon hajlamosak azt gondolni az emberek. Ilyen gazdasági helyzetben lévő országtól a 2év gyes is erőn felüli teljesitmény szerintem.

Mi 90%, hogy Portugáliába költözünk januárban, 6hónap jár a nőknek 80%-át kapják a fizujuknak és NINCS állami bölcsöde!!!!

Kép
silva

Igazatok van nektek is, nem a kolbászt akartam én lefesteni, azt mondtam, jobban kiépített a rendszer. Én is éltem németben, az osztrákoknál, Svájcban, olaszban és a belgáknál is, nekem is van ilyen téren némi tapasztalatom. Mindenhol nehéz, csak nem mindegy, hogy mennyire. És az sem mindegy, hogy szeretnél-e dolgozni, és előbb-utóbb tudsz is, vagy 1-2 évig - ha megszakadsz is - munkanélküli vagy.
Itthon 18 éves koromtól albérletben élek, sokfelé jártam az országban, és pedagógus is vagyok, tanítottam, láttam sok-sok érdekes dolgot a már közel 20 éves munkaidőm során. Az osztályomban 3 állami gondozott volt, és 30 % fölötti a roma arány...Ez az osztály másodikos korában elverte az akkori tanító nénit favonalzóval, aki egyszerűen felmondott, amikor én megkaptam az osztályt.

Kép

Kép

Kép
lyly

tavaly egész évben egy kutatàson dolgoztam aprofalvas térségben, fotoztam, interjukat gépeltem - a pedagogusok a legnagyobb kincsek mindenhol, de csak a jo pedagogus bir vidéken meglenni. csodàlatos példàkat làttam.
én éltem 1000 fos telepulésen, az nagyfalu azokhoz képest ahol tavaly jàrtam, ahol a 3000es falu màr vàros...
voltam olyan bolcsiben ahol 1 nem roma gyerek volt, és semmi gond nem volt veluk. az iskolàban is csodàs tanàrok tannitottak 3 falubol bejàro gyerekekt, 70% roma, na és, szuperul ment minden, a gyerekek imàdtàk oket. nem hiszem h ide kéne a roma nem roma témàt hozni...

és silvànak tok igaza van abban, hogy én nem fogok tudni itt bolcsit szerezni a gyerekek ismerossel mert nagy a vàrso, sokan vagyunk, nàlunk a keruletben 2 azaz ketto db bolcsi van és én 1 éve koltoztem, kizàrt h szerencse nélkul legyen hely. vidéken ez konnyebb. kevés a hely de bejut a gyerek legtobbszor. persze a vidéktol is fugg. nem tudom te merre laksz, mekkora kozségben, melyik vidéken, milyen programokban vesz részt a telepulés stb.

sot, én még azt is mondom h égyàltalàn nem jobban kiépitett a rendszer ugyanis sokszor nincs mirol beszélni. és én egy gazdag helyen au pairkedtem pl. az van h mész a keruleti suliba, àltalàban, viszed a gyereket oda 3 éves kortol. ha màshova akarod az qva sok pénz, mondjuk màr az is ha zenetagozatos, az màr félig magànsuli. 3 éves kortol van iskola, alatta kb old meg. van àllami vidéken de ahol sok a gyerek ott nincs elég hely. és ezért van az h pl Lyonban én nem làttam anyukàt babakocsit tolni, de bolcsit sem làttam. osszeszedték a kulvàrosokbol a bevàndorlo néniket és minimàlbéren vagy feketén dolgoztattàk. akii olcsobban akart gyerekfelugyelot az évente hoz egy kulfoldi emberkét, amilyen én si voltam, az mondjuk ugy 400 euro most plusz ellàtàs. és adomentes asszem.
àllamilag kiépitett max a nagycsalàdos kedvezmény, adoban és utazàsban is, de azt majdem megszuntették a francoknàl, a végén azért nem mert aki meg akarta szuntetni az a szavazoit vesztette volna el.
én pl kivàncsi vagyok most mikor megy vissza az anyuka ott ahol én voltam au pair, most szult 4 napja. szerintem husvét utàn ott lesz a gép mogott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.02 16:32-kor.
Vendég

silva: mit fogsz kinn dolgozni?
a pàrod most ingàzik vagy Te ingàzol, ha szabad ilyet kérdezni?
Vendég

Na en azthiszem elkoszonok toletek!
Ugyerzem a velemeny irasaimmal csak viszalyt szitanek es nem azert jott letre ez a topik!
Sajnalom hogy ennyiszer elcsuszik a tema a baba varostol!
Lyly tudod jol hogy nagyon szeretlek mint embert de nem ertem mi koze most a roma aranynak meg az allami gondozottak ehhez a temahoz! En is eltem olaszban osszesen hat evet es ebbol egyet gyerekeket is neveltem! Itt meg negy eve elek es bizony nyugaton is nagyon nagy problemak vannak! Itt elek tudom mirol beszelek!

Mindenkinek sikeres es boldog babavarast kivanok!

Kriszta

Kriszta
schat

Sziasztok!

A korményzat azért van mindenkor kedvező helyzetben, mert elég egy tollvonással módosítania a jogszabályokat, aztán összecsapni a kezét, hogy na, ezt is elintézte. Nem bírja fizetni a gyedet, hát hirtelen 3 évről 2 évre csökkentette, de azon nem gondolkodott, mivel nem is érezte feladatának, hogy a 2-3 év közötti gyermekeket hova tegye az édesanyja, ha nincs bölcsöde. A két intézkedést összhangba kellett volna hozni, bölcsödéket nyitni és úgy csökkenteni a 3 évet 2 évre. A magyar államnak mindenre kellene, hogy legyen pénze. Rosszul gazdálkodnak, mert rosszak a "szakembereink," akik napi gyakorisággal követnek el kormányzati, központi szinten hivatali, gazdasági bűncselekményeket (sikkasztás, hűtlen kezelés), ezért nincs ennek az országnak pénze, s nem a kevés dolgozó miatt.

Tény, hogy az ország nagyon Pestközpontú. Ha Pesten rossz a helyzet, el lehet képzelni, hogy vidéken mi van, minden tekintetben.

Nagyon elszomorítóak a H1N1-el kapcsolatos hírek. Én továbbra sem szeretném beoltani magamat, minden védekezést felhasználok, és csak a legszükségesebbek miatt mozdulok ki a lakásból. remélem, így sikerül elkerülnöm.
Vendég

na, jo, most akkor amig itt politika megy én is lelépek.
ez az amirol nem vagyok hajlando beszélgetni plàne nem egy babàs forumon. én véleményt és tapasztalatot mondtam, onnan h kormànyzat és tollvànàs, és roma meg nem roma lesz a téma engem nem érdekel. majd ha esetleg beszélunk a gyerekekrol, hogy ki miért tartja jonak vagy rossznak a 2 évet, igen, de ebbol kihagyva a politikàt. mert lehet ugy beszélni ilyenekrol h nem emlitjuk ezeket, mindenki ugyis tudja mi a helyzet. kulonbozoek vagyunk, kulonbozo helyekrol és helyzetekbol, de ezek nem politikai kérdések. én tudnék errol is értelmesen is beszélni de nem vagyok rà hajlando. és ugy h nem a sznob pestit jàtszanàm, mielott még valaki ezt vetné fel.
Kriszta: teljesen egyetértek

szoval ezentul semmi ilyen témàt nem kommentàlok, màr ezt is megbàntam, csak mert szerettem volna helyretenni olyan dolgokat amik torzitàsoknak làtsznak. elnézést, tobbet nem lesz ilyesmi, mert nem éri meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.02 16:46-kor.
Vendég

Sajnos ebből a politikát nem lehet kihagyni, mert politikai téren hozzák meg a döntéseket. Nemcsak Magyarországon, hanem minden országban.

Klacc,
nagyon örülök, hogy bevált Takács doktor nálad is.

Én végül úgy döntöttem, hogy nem fogok járni terhestornára. Anélkül vágok neki a szülésnek. 8)
Jövő héten, kedd kivételével, minden nap kell mennem valahova. Nem is tudom, hogy munka mellett hogyan lehetne ezt megoldani. Nem csodálom a korai táppénzelést.
Vendég

nyilt politizàlàsrol beszélek Sellon
a gyes és gyes témàt is meg lehet e nélkul beszélni, ahogy a bolcsodei helyzetet és véleményeket is.
Vendég

Amit én írtam, az nem politikai, hanem ténykérdés.
Vendég

nem akarok itt azon vitàzni h milyen konnyu valamit egy minisztériumban vagy àllami hivatalban csak ugy eldonteni, pedig tudnék rola mesélni (és nem, nem dolgozom a kormànynak vagy egy minisztériumban), arrol sem h ki vagy kik hol rontottak el és mit

mint mondtam tudtommal tervben van a bolcsik visszaépitése, ez a hirekben is benne volt, szoval ezek sezerint akàrki is huzta meg a tollat, mégiscsak gondolt màsra is

ennyit errol

mi silvàval arra akartun szerintem kilyukadni, ha olvastad amit irtunk, h nem is olyan szar a helyzet mint màshol, az nagy nyugaton, amit ugy ajnàroz mindenki, mert ott nincs 2 év és nincs bolcsi sem. szoval orulhetunk mint majom a farkànak (ez nem jelenti h jo vagy rossz, de lehetne sokkal rosszabb)
Vendég

Ann, hát jó kis fáziskéséssel kezdtek el gondolkodni, hogy jézusom, bölcsödék is kellenének...

Nem tudom, hogy milyen a helyzet máshol, még nem éltem nyugati országban, így se jó, se rossz dolgoknak nem lehetek hírnöke.

Azt mondják, a magyar rendszer egyedülálló a világon, s ezt értékként kellene nyilvántartani, nem pedig leépíteni.
Vendég

sellon: ezt akkor jelentették be, amikor a 2 éves gyed tervezetét benyujtottàk, de mindegy

a tobbihez nem szolok hozzà, de kb 3 A4es oldalt tudnék mesélni rola
Vendég

Igen, de jogászként azt mondom, hogy akkor hoztak volna optimális döntést, ha a gyed változásának hatályba lépését olyan időre időzítették volna, amikor a tervezett bölcsödék már működnek. Hiszen hiába hoznak egyidejűleg döntést, ha a gyed új verziója már hatályos, de a bölcsödékre még éveket kell várni.

Én amondó vagyok, hogy nem biztos, hogy rossz ez a 3 éves otthonmaradási rendszer, mert a mai munkahelyzetben mindenki nagyon örülne, hogy ha határozott idejű munkaszerződéssel is, de lenne munkája 2-3 évig, amig helyettesíti azt, aki otthon van a babájával. Így az anyának sem kell lemondani a kisbaba ápolásáról, és másnak is akad arra az időre munkája. Valljuk be, az az édesanya, aki egy pár hetes, hónapos csöppséget hagy otthon, szegény mindenre gondol a munkahelyén, csak éppen a munkájára nem, hiszen hol legyenek a gondolatai, ha nem a picijénél. És ez így van rendjén. Személy szerint én sajnálom, hogy nem inkább ebbe az irányba mozdulnak el a dolgok.
Vendég

gazdasàgi vilàgvàlsàg, amit em a mi orszàgunk irànyit, és 20 éves rossz gazdasàgpolitika. ennyit fuznék hozzà.
és ezutàn tényleg befejezem ezt a témàt
Vendég

Hé, "gazdaságpolitika!" Nem úgy volt, hogy nem politizálunk??? :D
Vendég

gtimi
én ugy tudom hogy jövöre az összeg nem változik és nem automatikusan mindenkinek felepénz ,feleutalvány hanem gyermekvédelmisek és a jegyző intézi ezt ,ha lesz energiám akor utána nézek .

ann9
nekem a nődoki adott még anak idején és most is mindenféle beutalot még ekg ,és vérképeset is .
csics

sellon: én 20 évet mondtam ezzel mindenkit szidva, innentol és idàig még belefér :wink: nevek és célozgatàsok nélkul. ennél tovbb nem megyek és kész

csics: én is igy tudom, ez az utalvànyos dolog a segélyezettek, hàtrànyos helyzetu térségek stb kornyékén lesz és ugy tudom személyre szabottan, és a jegyzo/korjegyzo hatàskore de én is meg tudom kérdezni joanyàmat, ebben most otthon lesz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.02 18:02-kor.
Vendég

Jesszusom, Ann...
Vendég

babàs témàra visszatérve: kezdek aggodni a francia UH miatt, hogy vajon milyen a doki mert a kinti dokikkal semmi jo tapasztalatom nincs. itthon sem imàdom a dokiféléket de kinn mind hihetetlen ostulok a nem dokifélékkel. még jo h anyos dokkija, hàtha igy cukibb lesz. plusz izgulok, és még 3 hét... meg aztàn igy az az ossz tapasztalatom kintrol h a bnom 4 napig szult és nem akartàk az istennek sem megcsàszàrozni miutàn elment vasàrnap délutàn a magzatvize, szerdàn sikerult kivenniuk belole a babàt... szoval ezért nem szulok kinn ha fene fenét eszik akkor sem, karàcsony utàn a franciàk kozelébe sem megyek pedig kéne egy 50. szulinapra meg 30. hàzassàgi évfordulora :?
remélem rendben van odabenn a kismaki :roll:
Vendég

sellon: hagyjuk
Vendég

moki,
kinél fogsz szülni?hova jársz terhesgondozásra?
hátha összekerülünk :D szülés után abban a pár napban :D

szülésfelkészítő van folyamatosan az auditóriumban egészen fönt.10alkalmas, mármint, hogy 10különféle témájú alkalom van és bármikor lehet csatlakozni.az egyik szülésznő tartja, bizonyos Judit.nagyon hasznos és minden kérdésedre választ kapsz és érdemes egyszer-egyszer apukát is elvinni, főleg ha eddig nemakart bemenni, mert eztán lehet másképp gondolja majd.sok hapsi azt hiszi, hogy csak ott téblábolna, közben meg kap feladatokat és ez jobb nekik...

a Jánosban az oltásról az az általános szülészorvosi vélemény (ezt afp-kor derítettem ki), hogy a 20.héttől mindenképpen ajánlják, de általában a második trimeszterben már javallott.
Vendég

[quote="silva"]L írta:silvayly: Igen azt gondoljuk mi, h. kint megoldott az állami bölcsöde, de NEM! Nagyon sok országban nincs! Egy átlag családban a nő fizetésére is szükség van, tehát visszamegy dolgozni(teljes munkaidőben) és a fizetése majdnem a magánbölcsire vagy a baby sitterre megy!

ezzel az erővel akkor otthon is maradhatna, nem?? :?
Vendég

s-andi: ahol én voltam nem, mert akkor nem jon be a pénz, igy viszont van àllàs, jo fizu, amibol a fele elmegy dadàra, és van àllami tàmogatàs; a bném aki ugy ment el szulni hnem volt fizuja elotte és diàk volt nulla pénzt làtott eddig, most gyakorlaton volt, de nem tartottàk ott, megint majd semmit nem làt vay pàr szàz eurot.
tehàt jobban jonnek ki akkor ha dolgozik
Vendég

Én Domival jártam szülésfelkészítőre nagyon jó volt.Viszont most tuti nem tudom megoldani mert délutánonként van és Domit nem tudom hová tenni. :?

KépKép
Kép
mucus75

Szeretném megkérdezni, hogy a terhestorna és a szülésfelkészítő az egy és ugyanaz? Vagy a szülésfelkészítő beszélgetés? Mert olyanra szívesen elmennék én is.
Vendég

ann9
én sem valoszinü hogy itthon maradok 1 évnél tovább enek anyagi okai vanak .én alapbol nem birom a korházat ha bent kell feküdnöm ,szülés kivétel de ott is 2-3 nap után szeretek kijöni .

lyly
pesten se tejfel minden mert itt is vanak várolisták ujaban ugyhalotam és föként azokat veszik fel akiknek van hova vissza menni vagy szeretne dolgozni menni ,és nem lehet tul sok bölcsiböl választani fökép nem az államiban mert mind tul telitett magán bölcsi meg kevés van dupla pénzért ,ja és körzetesitetek .
csics

kispesten 6db bölcsi van és eböl 3 a 80 féröhelyes többi sokal kisebb ,ugyhogy böven meglehett tölteni kicsikel .
csics

Cs-andi, nem tud otthon maradni, mert akkor nem lesz munkája!

De erről a témáról többet nem akarok irni és vitázni senkivel, aki külföldön élt/él az tudja miről beszéltünk.

Kriszta gyere visszaaaaaaaa!

Ann, azért kell mennünk, mert a pasim nem talált itt munkát, otthon viszont van neki. Én mit fogok dolgozni???? Hááát, nincsennek illúzióim...

Kép
silva

mi is csak reméltuk h az én pàrom lel munkàt ugy h vàllalta h megtanul magyarul, mérnok és hogy beszél angolul jol (aki ismeri a franciàkat az tudja h ez nagyon nagy szàm), igy nem kellett csak franciàknàl keresnie. én kinn max gyerekre vigyàzhattam meg angolt tanithattam addig mig kinn voltunk illegàlisan, szoval hazajottunk. jobb most sem lenne ha nem Pàrizsba mennénk, és még ott is nagy kérdés...
de nekunk màzlink volt. a pàrod mivel foglalkozik, ha szabad még kérdezoskodnom egy picit?
Vendég

csics: én azt hiszem most rossz anyànak fogok tunni, de nem is akarék otthon lenni 1 évnél tobbet, de ismerem magam és a gyereknek is jobb, ha nem egy hisztis anyja van. nekem szerencsém van, remélem marad is a csalàddal, meg tudom oldani, rosszat meg nem teszek a gyereknek, a legfontosabb h amig akarom szoptatni itthon leszek vele.
plusz tobb pénzt tudok hazahozni, ami sosem baj
Vendég

Sziasztok!

Én is utálom a politikát csak hát vannak olyan dolgok amik engem is és sok mindenkit rajtam kivül kiakasztanak.Pl nekem nem élnek a szüleim nincs családom.Egy hugom van de rá nem nagyon biznám a babát.Azt csak megoldom hogy 2 év mulva beiratom a gyereket és elmegyek dolgozni de a párom a Nokiában csopvez és 12 órában dolgozik ha én is dolgozom és ő is akkor ki hozza el a gyereket?Egy műszakos munka meg ugye nem nagyon van sajna.Hát ezt még meg kell oldani és a két év nagyon kevés erre sajnos.De ez már az én problémám.Majd lesz valahogy. :( Most a méhlepény miatt aggódom kicsit.Csak ne legyen baj és a babát tudjam kihordani :roll:
gtimi83
Győr

Sziasztok!

Beoltattam magam...
hát ennyi...az én elhatározásomat megdöntötte a dokim....bízom benne, mert remélem, hogy ha annyira mondják hogy a kismamákat oltani kell és mi ingyen megkapjuk, akkor talán nem a pénzről (nem CSAK a pénzről) szól ez az egész...

Egyébként szerintem aki bizonytalan az nézzen meg pár videot itt:

http://videoklinika.hu/video/tevhit_hog ... seget_okoz

Engem többek között ők is meggyőztek...
De mindenkinek a saját döntése és felelőssége...

Na erről ennyit...
A politikát meg az ilyen jellegű hozzászólásokat nem szívesen olvasom egy babás fórumon...ne haragudjatok, de ez a fórum azért van, hogy a babavárással kapcsolatos félelmeinket, aggodalmainkat, tapasztalatainkat, örömünket, bánatunkat megosszuk egymással és nem azért, hogy vérre menő küzdelmek legyenek, hogy ki-ki meggyőzze a másikat a saját igazáról...
Ez az én véleményem, remélem senkit nem bántottam meg, nem állt szándékomban...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

a magam részérol én azt is bànom h annyit szoltam a politikàrol amennyit, sajnàlom meg elnézést is érek a tobbiektol, sajnos sok olyan téma van (és legsajnàlatsabb h az utobbi témàk egy része ilyen) ahol ki lehet kerulni, de nagyon konnyu belesétàlni a "csapdàba". tobbet nem fordul elo, remélem, én igyekezni fogok.

mindenesetre Timi helyzetében teljesen értheto, hogy aggodik a 2 év miatt, de Gyor kornyékén csak van munka, nagyon fel van futtatva, biztos vagyok benne h talàlsz valamit.
Vendég

Sziasztok!

A politikás részt nemes egyszerűséggel átugrottam, úgyhogy nem is reagálnék semmire :) Én egész nap a politikával dolgozok, este már nincs hozzá hangulatom.

Sellon! Szerintem a szülésfelkészítő és a torna nem ugyanaz. Én úgy tudom a szülésfelkészítő beszélgetés, helyes légzés tanulása, ilyesmi. De majd kijavít egy nem első babás, ha nem így van.

Ma vittem pisit a laborba, de elhatároztam, többet csak akkor megyek ha vért is vesznek, egyéb esetekben beküldöm a férjemmel. Tele volt köhögő, szörcsögő beteg emberekkel, még jó hogy csak futtában mentem el mellettük. Nálunk ezért is külön a laborba kell menni, nincs semmiféle tesztcsík :?

Még m indig megszédülök időnként, hétfőn megyek az sztk-s terhesgondozásra, ott majd rákérdezek, mert kétlem hogy ez normális lenne. És mindennek a tetejébe még fogyok is. Mindenkinek magyarázom hogy mekkorát nőtt a hasam, közben reggel csináltunk egy pocakfotót, és pont ugyanakkorának tűnik, mint két hete :shock: Pedig én tényleg úgy érzem, hogy nőtt...

szösz

Kép
szöszmöszke

Timi: Azért ne szomorkodj, ilyenkor még nem gyakori, hogy megmutatja magát a baba. Nekem a 24. héten volt kb. tuti és a 28. tuti a kislány. AKkor 4D-n nem voltunk. A lepény meg fentebb fog vándorolni bizonyosan. :wink: Tényleg, hová mentek 4D-re?

Gyed: Én azt gondolom, hogy egy gyereknek az a legjobb, ha 2 évig otthon van az anyukájával. Lehet vinni zenebölcsibe, játszóbölcsibe, ahová akarja az ember, úszni, tornázni stb stb....

SZámomra nagyon idegen, amit külföldi kolleganőimné kvázi megszoktam, hogy 6 hét után ,de legkésőbb 3-4 hónap után visszamentek dolgozni.
Én az angol bölcsödei kínálatot láttam (10 éve), hát nem lehetett akkor sem összehasonlítani semmit a magyarral. Itt nálunk (a legközelebbi bölcsi) gyerekmegőző a bölcsöde, a fejlesztésre tojnak, nem érdekük, nem is csinálják.....Ott kinn pedig igen. Erről ennyit.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.12.02 19:44-kor.
jaimee1

Ja, SZöszmöszke, nekem is volt ilyen szédelgésem.... 1-2 borzasztó, mert a kislányommal voltam lenn a kertben és pánik fogott el, hogy el fogok ájulni....végül az utcsó pillanatok egyikében elvágódtam a kanapén, de nagyon gáz volt- :x :x :x
jaimee1

mi nem mondtuk h jo, azt mondtuk h oruljunk h van 2 év ami alig màshol van (asszem Romània és Bulgària még megtartotta a 3 évet...
pont azt mondjuk - vagy hàt én igy értem Silvàt is, én igy irtal - h mennyire màzlink van
Vendég

Ann: nem rátok értettem, csak sokaknál az az érv, hogy ja, hát fejlett nyugaton sincs 2-3 éééév gyed-gyes.
jaimee1

Jaj, egyébként délelőtt nagyon paráztam, abbamaradtak a bugyborékolások, kapirgálás odabenn a pocakba......fura volt a nagy mozdulatlanság....aztán ebéd után beindult, úgy megkönnyebbültem......
jaimee1

Én szeretnék minnél tovább itthon maradni a Kicsimmel!
Foglalkoztam gyerekekkel, magán bölcsiben, dolgoztam! Ott igazán láttam, hogy milyen nagy szükségük lenne a Csöppöknek, hogy még az anyukájukkal lehessenek otthon! A heti két nap vagy 2 délelőtt még teljesen rendben van, ( kell nekik a társaság) ők teljesen kiegyensúlyozottak voltak általában, de aki mindennap jött reggeltől délutánig...Őket sajnálom! Azt is megértem, hogy valakinek muszáj visszamennie dolgozni, meg azt is tudom, hogy nem csak ezen múlik egy gyerek egyensúlya!Sőt...! De én pont ezen tapasztalatok birtokában, ha tehetem minnél tovább itthon maradnék Vele!

Kép
klaccc

Klacc: te jobban megfogalmaztad, mint én. Egyetértek.
jaimee1

Ahogy Ann is irta és értette, én sem azt akartam mondani, h 3 vagy 6 hónap után visszamenni dolgozni milyen jó, hanem, h. körbenézve a világban a 2év kivételes, és örülhetünk neki. Ezzel nem politizálni akartam. Én sem szivesen adnék bölcsibe egy 6hónapos babát vagy biznám babysitterre napi 8 órában.

Kép
silva

Szöszmöszke!

Köszi a választ. Én is úgy értelmezem, hogy a szülésfelkészítő egy beszélgetés, de még a nőgyógyászomnál érdeklődik. Illetve inkább a védőnőmnél.
Szép estét mindenkinek!
Vendég

most jöttem a dokitól, lehet, hogy fiú, de amikor a nagyításra került volna a sor, Törpike egyszerűen elfordult és nem engedte, hogy tovább vizslassák Őt. Szóval ugyanott tartunk, a neme még mindig kérdéses...
Ann9
Priviben elküldtem Neked a linket a szüléselőkészítőről.
Apropó szüléselőkészítő- van aki szerint a 25 héttől, mások szerint csak a 29-31 hét környékétől célszerű elmenni ilyen tanfolyamra. Ezt általában szülésznő tartja, szokott lenni szülőszoba-látogatás is.

Cs-andi
elméletileg a Szathmáry Dokinál fogok szülni a Jánosban, védőnőhőz a Szilágyi E fasorba járok. Jó lenne egyszer összefutni valahol. :D
Oltás- még mindig hezitálok, bár ma egyszer már eldöntöttem, hogy beadatom. De az két órája volt, azóta elbizonytalanodtam.
mokimama?

Sziasztok!

Nem tudom mi van velem, nagyon vacakul vagyok. Semmi javulás, csak rosszabb. Már az orrom sebes a fújástól, a szememből ömlik a könny, gyenge vagyok... mondtam apának, hogy ha felmegy a lázam azonnal vigyen kórházba.
Félek! Nagyon! :? :cry:

Kép
Kép
susytunder

ann9
nem tünsz rossz anyának mert én is igy gondolom a nagy fiam volt az egyetlen aki 2 évig volt itthon mert közbe kicsi megszületett de a kicsi már csak 9 hónapot volt velem és nem lett tőle bajuk hogy bölcsisek voltak 3.se lesz 1 év tovább mert a pénz nagy úr szeretném tiszteségben felnevelni .

gtimi
ne a jövön rágodj mert bedilizel elég a jelen problémája ,old meg azt . :D

szöszmöszke
alacsony akor a vérnyomásod én is kicsit ilyen vagyok néha .

klacc
nem azon mulik hogy mennyit van otthon az anyuka a gyerekel hanem mennyit foglalkozik velük én ha velük voltam mindig velük játszotam és ma ugy látom hogy a korai bölcsi semmi gondott nem okozott mert a maradék időben csak velük foglalkoztam ma boldog kisgyerekek .
csics

Susytunder, jobbulást!

jucicuki

suzy: huzz el dokihoz most, mielott korhàz lenne belole, lehet h simàn csak egy kotohàrtya gyuszi vagy torokgyuszi, de jo lenne tudni. fujjod az orrod is? ha nem fàj izmod csak a terhességtol, akkor nem hiszem h influenza, rengeteg baci van mostansàg, nekem is ezek voltak, 4 nap alatt mentek le, de egymàs utàn 2-3 volt... :?

szosz: én is szédelgek néha, és nekem extrémen tud alacsony lenni a vérnyomàsom, szerintem a védono azért mér most egészséges nem terhes n-féle vérnyomàsokat mert fehér koppeny szindromàm van. egy kis kàve vagy valami friss gyumilé megdobja :wink:

moki: koszi, én is ugy értettem mindenféle helyeken h késobb kell elkezdeni jàrni. én ugy tudom h eloadàsok is vannak néhàny korhàzban, egy auditoriumban pl, és ennek keretében van a szuloszoba làtogatàs...
a Jànosrol mi véleménnyetek? én is oda tartoznék de végul megye a SOTEra, ott ajànlottak dokit. meg mostanàban kicsit gyakran jàrtam arra, fordul tole mindig egyet a gyomrom :?

klacc, csics: hàt igen, én pl nem éreztem magam rosszul a bolcsiben meg a dadussal, és anyàmat imàdom, ami van torés az nem emiatt van. de én szerencsére megtehetem h az elején nem megyek vissza mondjuk 20 oràt tanitani , amugy sem tanitok annyit mert mire ezek beindulnak egy tanàrnak az rendszerint 1-2 év, addig féluzem meg privàt, és én 1 éve jottem haza, most meg màr nem tudok tavasszal sokat vàllalni, mert ismerem a korlàtaimat, a hàtam szét fog menni, szoval majd szulés utàn a tavaszi félévben visszaszokom, remélem lehet, az 2-3 délelott meg pàr ora, azt simàn megoldom és én is akarok egy fix dadust a gyerek mellé, ragaszkodjon csak hozzà, aki heti 2szer mondjuk vann vele, aztàn mehet bolcsibe majd ha màr 2 év felé jàr, vagy ahogy sikerul. én pl szerencsésen a bolcsi alatt mindent megkaptam amit kellett és nem voltam tobbet folyton beteg,szoval még jo is volt benne :P

jaimee: nekem is van néha ilyen paràm, hogy na most nem mozog, de periodikus a dolog, meg én még elol vagyok, még nem mindig gyértelmu h nem a gàz a gyomromban, néha meg meglepodom mert olyan mintha fordulna egyet a gyomrom csak odalenn, szoval az nyilvàn a baba a méhemben. ez tegnap a buszon volt, hulyének néztek mikor elkezdtem nevetni. :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?