Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Kép

Jó régen nem jártam már erre...kezdenek jelentkezni az elvonási tüneteim Kép

Kedden reggel érkeztünk haza, két hetet Erdélyben töltöttünk az ottani nagyszülőknél. Remekül éreztük magunkat. Nándi nagyon jól viselte a 10 órás utat oda-vissza. Szinte végig aludt az autóban. Éjszaka utaztunk. Odafele kétszer álltunk meg etetni, visszafelé csak egyszer. Nagyon jót tett a hegyi levegő, hatalmasakat aludt. Egyáltalán nem érzékelte, hogy nem a megszokott kis vackában tölti az éjszakákat. Utazgattunk, rengeteg idegennel (rokonokkal) találkozott, mindenkire mosolygott. Amióta hazaérkeztünk, nem alszik napközben annyit, csak 1-1 órácskát az evések között.

Igyekszem visszaolvasni mi minden történt Veletek az elmúlt pár hétben, van mit pótolnom...

Addig is teszek egy képet, a Királyhágón készült hajnalban, még napfelkelte előtt.

Puszi Mindenkinek,
Pumukliék

Kép
pumukli

Sziasztok!

Sziszike!
CSinos vagy Kép

Szilvus Drága!
Mi a neve azoknak a sprayoknak Kép Megpróbálok venni valamit.
Nekem a Zirtectől semmi bajom nem volt. Nem voltam álmos tőle.
Van Homeobogyó több is. Várj, írok párat.

HISTAMINUM 15CH (napi 2*5 golyócska)
POLLENS 15-30CH (heti 1*10 golyócska)
SABADILLA C12 (napi 2*5 golyócska)
GALPHIMIA C6 (napi 3*5 golyócska)

De még van egy csomó, attól függ, milyen jellenző tüneteid vannak.

Én is veszek jövő héten valamelyikből.

Nuska!
Jók a háborús sérüléseitek Kép Mi is így néztünk ki Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Pumi! üdv újra itthon. De jo lehetett Erdélyben. én imádom de sajna már 7 éve hogy utoljára voltam arra.

Sziszi! engem meg azért csufoltak mert ilyen magasan 52 kg voltam, akkor persze nem ez volt a divatm a mostani lányok meg mindent megtesznek hogy gebék legyenek. MOndjuk szerintem irtó ronda volt hogy kivoltak a bordáim, de hiába ettem. Szoval nálam azért alkati is bár most tényleg keveset eszek, de nem ezen mulik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

ma jöttünk haza a nyaralásból - szülőlátogatással is bővítettük.
Kőszeg fantasztikus volt! Aki szeretne pihizni, és még nincs ötlete, hová menjen, szívesen ajánlom a panziót Kőszegen, s sokat lehet kirándulni is - babakocsis túrák is lehetnekKép

A délelőtti nagy alvás alatt ping-pongoztunk, napoztunk, olvastunk, s mikor ürgike felkelt, irány egy kis séta. ISTENI VOLT!!!!!!!

Csak rohanva olvasgattam bele az irományokba - inkább a képeket nézegettemKép-, ígérem pótolni fogomKép

Bedoli, Helló, üdv közöttünk!!!!! Klassz, hogy még mindig csatlakoznak újakKép

Sziszi, nem semmi alak, én is szeretnék így kinézni 3 csemete után - ha már az első után nem sikerültKép(mondjuk, tizenpár centit is kéne nőnöm hozzáKép ) De nem panaszkodom, mert mint egyszer már kifejtette, salátalevéltől nem lesz tejcsi, bezzeg a süti, csoki, söri, HMMM. KépNagyon böüszke lehetsz a családodra! Nagyon szépek a gyerkőcök!! Amikor kiderült, hogy babát várok, biztos voltam, hogy kislány. A 21.héten derült ki, hogy kukija van. Furi érzés volt. De egyre jobban beleéltem magam, s mikor megszületett a vágyálom, az futott át a fejemen: ha akár még 4 ilyen gyönyörű fiúcskát szülök, hát nem lenne senki boldogabb nálam. Persze biztos bennem lesz a köv. alkalmakkor, hogy lehet, hogy lány???Kép

Pumi, nagyon jó lehetett Erdélyben, szupi a kép! Andrist sem viselte meg a másholalvás. Esténként nyűgi, de az itthon is jellemző, ja, meg a szelet utálja angyalomKép

Bogi! A listádhoz még ajánlanék egy készítményt(nem gyógyszer, de nekem nagyon bevált!) POLLENGRAPE kapszula, ill. tea. Kismamák is szedhetik, semmi mellékhatás. Bioboltokban, herbaházakban kapható. Érdemes kipróbálni!

Karmen, Orsika csudaszép a keresztelőruhájában!

Szilvus! Peticica nagy kópé lehet! A huncut mosoly mindig ott az arcán! Nézd a jó oldalát! Vehetsz majd új vázákatKép

Léna, szuperek az új képek! Andris is imád olvasni újabban. Csak úgy falja az oldalakatKép

Mariann, mi is vettünk pár rucit Andrisnak Ausztriában - nagyobbakat, amik tavasszal lesznek jók.

Kitty, Réka milyen bájos!!!

Na ennyi, szaladok babázni.

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok

Jó nagy szél kerekedett estére-éjjelre, Peti fel is ébredt hajnaltájt, dalolt az ágyában. Mivel nem volt kedvem ott állni mellette, magunk mellé vettem, de tovább dalolt, igy Apa visszapaterolta a kiságyba Aludt 8-ig.

Tündi
Sebaj, ezek szerint jót tett a Beherovka Mi tavaly Balcsin töltöttünk 2 hetet, mint ugyebár kiderült utólag, hármasban Vodka-barack volt a sztár-pia, hát én is be voltam tojva az elején miatta
Kilók: Szép Tomikához csinos Tündi jár, tehát kéretik nem keresni a kifogásokat. Adok egy jó derék-karcsúsitó receptet: fogod a partvis nyelét, kitekered. Vállaidra teszed, nyakad mögé. Végeit megfogod a kezeiddel. Csüccs le a szék szélére, törzs picit előrehajol (egyenes hát!) és forogsz jobbra-balra. Nem lendületből, hanem izomból jól meghúzod jobbra-balra. 10 percen keresztül minimum. A csipő és a derék közti párnácskákat szünteti meg hypergyorsan.

Lénuska
Csudaszép a kisliliomod! Mindkettő

Mariann
Jaja, tényleg, irtad, hogy 18 hónaposra való Én nem mertem Petinek venni nagyobbakat, mert nem tudom, mekkora lesz. Olyan ugrásszerűen növexik. Most pl. megint 1 hónapja ugyanakkora, a 74-es rucikat nyűvi.

Bogika
Köszönöm a homeókat, kiirtam. Nekem a garat-viszketés, a prüszkölés és a szemviszketés a legfőbb tünet. Orrfolyás ritkán. A garatspray-t már kidobtam, a patikuslány javasolta anno, nem emlékszem a nevére. Az orrspray pedig a Vibrocil, ez nagyon bevált!Kép

Pumi
Üdv újra itthon. Csodás helyeken jártatok! Nándi nagyot nőtt?Kép

Móki
Anyós vázája vót....Kép
A 1,5 éve berendezett lakást viszont rendezhetjük át. A nappalival kezdjük tavasszal. Tudod: lebegő polcok, üvegasztal, üveg vitrin, tüskéken álló méteres hangfalak...stb. Abszolút "bababarát"Kép

Sziszike
Nagyon csini vagy, nem semmi 3 baba után. Biztos büszke Rád a férjecskéd.

Karmen
Kép Akkor 1 cipőben járunk, engem is mindig szörnyűlködve legebéznek (172 cm, 54 kg vagyok. Most 56...Kép ), pedig szerintem a "sovány" és a "vékony" szó óriási különbséget takar. Nem kell törődni a beszólásokkal.Kép Rosszindulatúan mindig azok mondják, akik világéletükben ilyenek szerettek volna lenni.

Képzeljétek barátnőmnek hamarosan meglesz a 2. fiacskája, az első most 16 hónapos. Majd megyek babázni, segiteni. Néha rámjön, hogy mi lenne ha...na de gyorsan elhessegetem egyenlőre a gondolatotKép Csak olyan jó volt kismamának lenni!!Kép

Hasazok 1 kicsit, kedvet kaptam....

Szilvus és a holnap 5 hónapos Peti-pötty.
szilvus

Végre "belenőttünk" az 56-os farmer-kertésznaciba. Kép

Puszi,
SzilvusKép
szilvus

Kép

Sziasztok lányok!

Mindenkit üdvözlök én is akikkel még nem találkoztam volna.

Kedves Karmen! Kép

Én jobban örültem volna, ha azért csúfoltak volna mert vékony vagyok. Nálunk már az általánosban is a vékony lányok voltak a menők, akik ducibban voltak, azokkal többnyire szóba sem álltak.
Ami még hozzátartozik ehhez az egészhez, a 86 kilóm mellett még szemüveges is voltam és hihetetlenül ronda sztk keretes szemüvegem volt, úgyhogy "dagadt bagoly" voltam Kép Kép Kép!

Kedves Móki! Kép

Én is üdvözöllek téged is Kép. Most már egyáltalán nem bánom, hogy három fiam van, Olikának jobb így, hogy két bátyuskája van, de egy kishúgot is eltudott volna kényesztetni két bátyus, és megvédeni az esetleges csúfolódásoktól!
Köszönöm a bókokat, a családommal kapcsolatban Kép!

Kedves Szilvus! Kép

Nagyon édi Petike!!!

Kedves Pumukli! Kép

Az én férjem nagyváradi Kép !!! Ő már lassan 11 éves van Magyarországon, és már 6 éve állampolgár. 18 évesen jött át! Mi évente 2-3 alkalommal járunk nagyszülőket látogatni, de csak 3-4 napra nehézkes megoldani +5 emberke elhelyezését.

Most már megyek alukálniKép . Nyugodalmas jó éjszakát és szép álmokat minden idelátogatónak!

Puszi Sziszike

bedoli

Jóreggelt!

Nagyon boldog névnapot kívánunk a Bence-babáinknak!Kép

Szilvus és PetikeKép
szilvus

Sziasztok,

nagyon úszom a melóban, szörny nem segít, próbálok olvasni, de asszem írni csak pénteken tudok. Éjjel megjöttek digóék, egész hétvégén takarítottam, most meg menüt állítok össze, egyik kezemben Bencivel, aki ordít és nyálzik.

Szép napot mindenkinek,

Pusszi

Timi

Pumi ! Üdv itthon !
kismaszat

Sziasztok!

Karmen!
Hát igen terhesen nem lehet elküldeni senkit, de én már előtte megállapodtam velük. Jan.31-én aláírtam a papírokat a munkaviszony megszünéséről, de június 30-ig felmondási időn voltam, kaptam a zsét, de nem kellett bejárnom. Így aztán maradt a passzí tp., ami összegében uaz, mint a másik.

Szilvus!
Hát tényleg nagyon szép Szigliget, és tőlünk 10 percre van. A víz nagyon tiszta volt, ahogy a strand is, de aug.20-a miatt kicsit zsufi volt. És ami még pozitívum: Réka megéhezett, és valahogy nem akartam a strandon szoptatni (ugye oda jár egy csomó ismerős is), kértem helyet a személyzettől. Nagyon kedvesek voltak, az Ő személyzeti szobájukat adták kökcsön, kimentek, és még a hamutartót is kivitték.
Negatívum: A nagyok elmentek palacsintáért 2000 Ft-tal, és egy ezressel kevesebbet akartak visszaadni Nekik. Dórikám nem hagyta magát, és kérte az ezresét. Szerencsére a mögöttük lévő bácsi látta, hogy mivel fizettek, így aztán nem tudták őket elhajtani. Ja, és mondta a Dóri utána az eladónak,hogy nem kapott blokkot sem, de itt legközelebb ÁFÁ-s számlát fog kérni. Az eladó csak lesett.Alakul a kiscsaj, ezek szerint figyel,amikor az Apjával beszélgetünk. Kép

Sziszike!
Nagyon csinos vagy a képen. Kínoztad magad,vagy csak úgy magától sikerült? Én már azzal is elégedett lennék, ha a 163 centimhez lehetnék 53 kg. De egyenlőre nem tudom,hogy szabaduljak meg a fölös 6 kilómtól, félek,hogy a szoptatás sinylené meg.

Pumukli! Móki!
Örülök,hogy előkerültetek, és hogy jól éreztétek magatokat. Külön klassz,hogy a manók is élvezték a kimozdulást, nem nyügiztek.
Pumukli!Egyszer én is úgy elmennék arrafelé, mert bizony még sosem jártam Erdélyben.

Szilvus!
Ma megpróbálom kivitelezni a partvisos mutatványt, hátha valamit használ. Fenékre nincs recepted? De nem túl szadizósra gondoltam.

Én is boldog névnapot kívánok a Bencéinknek!!!! Kép

Kitty
kitty123

Kitty! Ügyes talpraesett lányod van!!Kép passziv tp mindenkinek jár aki dolgozott elötte? mert lehet engem meg nem vesznek majd vissza tudjam milyen megoldás lenne segély helyett (meg GYES helyettKép)

Sziszi! Szerintem akit csufolnak annak mindegy hogy miért, az rettentö kellemetlen. Hidd el én meg arra vágytam inkább kövér lennék azokat pl. az én ismeröseim nem bántották. Én anno még nyáron is vettem fel kabátot hogy ne lássák a karomat milyen vékony. Ha valaki nem érzi jol magát a börében az szörnyü.

SZilvus! Most nött bele?? mekkora valojában? Nagyon csinos már megint Petike!!

Köszönjük a hölgy nevében is a dicséretet, jobb lett volna egy mosoly is a képhez de most nem ment. Azota persze már megint csupa mosoly a lány.Kép

Móki! jövöre oda akarunk menni, hol laktatok és mennyiért, kaja volt-e az árban. Van weboldaluk?

Bencéknek boldog névnapot!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Bencék! Nagyon boldog névnapot!!!!Kép

Kitty, Dóri lányod már nagyon talpraesett, nagyot néztem a határozottságán! Elkeserítenek az ilyen "hülyének nézlek, mert gyerek vagy" történetek. ( És a legszomorúbb, hogy sok gyerek ilyenkor szólni sem mer! Kép ) Büszke lehetsz Dórira! El tudom képzelni az eladónő arcát!!Kép

Timi kitartás!!!

Szilvus, tényleg furi, hogy a vékony lányokra egyből a gebe jelzőt ragasztják. Sokan nem is gondolják, akik nagy kofferrel járkálnak, hogy a vékony lányok se mindig a legszebb jelzőket kapjákKép
A partvisos gyakorlatot kipróbáltam! Már alig várom az eredménytKép A hasprésen kívül nincs valami nagyon hatékony gyakorlat a pocak lapítgatására? Igen, tulképp én is azok közé tartozom, aki a csodára vár, s hogy egyik reggel lapos hassal ébredKép Bár bevallom ANNYIRA nem zavar, csak nem szeretném, ha ez hatványozódna a gyerkőcök számávalKép Szerencsére a férjecskémnek tetszem. ( A vicc, hogy szülés után, mikor olyan "szép" széles lett a csípőm, odavolt, hogy micsoda jó alakom van- csak másfél napig élvezhette a látványt, mert visszarendeződött. Hát igen, keskeny csípő, popsi sehol, ha fogyok, akkor az utóbbi homorúba megy átKép )

A délelőtti alvást azt hiszem a parkban ejtjük meg, mert alattunk felújítanak. Hát igen, itt az ütvefúrók korszakaKép
móki

Kép

Sziasztok lányok! Kép

<font color="aa00aa">Ma viszonylag nyugi van nálunk, a fiúkat reggel elvittem az oviba, Olika alszik a levegőn én meg élvezem a csendet Kép

Kép Bencének én is boldog névnapot kívánok!Kép

Kitty! Kép

Köszi a bókot, a kép 5 héttel a szülés után készült akkor még 66 kg voltam most 60-61 vagyok, de kivételesen nem én kínoztam magam, hanem a fiúk engem. Az 5 hetes oviszünetnek meg lett az eredménye. A sok idegeskedés, + lakásfelujjítás is zajlott közben. Kikiabáltam a tüdőmed, de ezek a rosszcsontok nem fogadnak szót.
Dórika milyen talpraesett kiscsajszi, én elég nyuszi vagyok visszaszólni, ha valami nem tetszik, a férjem meg pont az ellenkezője, ő meg már túlzásba viszi. Hétvégén vettem magamnak egy felsőt és annyira tetszett, hogy magamon is hagytam, amikor a hátam mögé került a férjem észrevette, hogy anyaghibás a háta és visszamentünk az eladóhoz, de csak szájhúzással cserélte ki, és ugyanúgy visszaakasztotta a többihez!Kép

Karmen! Kép

Én szinte soha nem éreztem jól magam a bőrömben. Most kaptam egy két jó cuccot, ami feldobbott, nálam az a baj, hogy combos vagyok és vékony a felsőtestem, apa szerint ha még fogyok, behorpadnak a melleim Kép. Nem tudom, hogy a többieknek mi a tapasztalata mell ügyben, de nekem kisebb három gyerkőc után, mint azelőtt, pedig apa hogy reménykedett Kép, így kénytelen a popsival beérni, arra nem lehet panasza!Kép

További szép napot mindenkinek!

Sziasztok

Sziszike</font>

bedoli

Boldog névnapot minden Bence babának!

Maszatka!
SORRY SORRY! Nem lehetne hívni a sárkányölő Szentet? Hátha tudna rajtad segíteni Kép

Kitty!
Dóri nem semmi csaj! Kép
Okítsátok csak, legyen jó nagy szája, úgy biztos nem lesz gondja az életben. Kiharcolja az igazát.
Én a helyedben odamentem volna utána az árushoz, és jól beolvastam volna neki mindenki előtt (kicsit rontani az üzletet (gonosz vagyok, fúúúj).

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Kitty!
Gratula nagyszerű nagylányodhoz! Igazán talpraesett. Szerintem még én sem szóltam volna így vissza, csak megjegyeztem volna hogy ez így nem ok. Kép

Most hozta a postás a Libero teknőst, még pár hete visszaküldtem 5 figurát a pelusról. Szegény csóri teknős elég nyüzüge már mostKép

No megyek mert hív apraja.
Még 1 kép, hogy ne csak fránya kilók (vagy nem kilók) legyek a kp-ban.Kép Kép
plussz a tegnap esti naplemente az ablakunkbólKép

Kép
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Peti dalol a szobájában = hamarosan elalszik. A bolognai előtt idejövök Hozzátok 1 kicsit.

Maszatka
SzegénykémKép pedig ha Szörnyevics segitene, gyorsabban haladnátok, arról nem is beszélve, hogy Bencusról viszont csak Neked kell gondoskodnod. Macskazabálókat vigyétek el a Citadellára, a Hősök terére oszt jólvanKép

Kitty
Nagyon jófej a lányod! Maradjon is meg az Igazság Bajnokának, ugyanis az élelmeseké a világ!
Popókisebbitő receptem nincs, de popókerekitő az van: A guggolás! Vállszélességű terpesz, lábfejek kicsit kifelé állnak. Egyenes hát, karok mell előtt keresztben (hogy ne lógjanak, ne legyenek útbanKép ). Szépen lassan leguggolni, de nem a földig!!! Csak kábé térdmagasságig, majd vissza. A lényege: itt sem lendületből, és nemis combizomból, hanem a popóizmok összeszorításával toljuk fel magunkat álló helyzetbe. Ha jól csinálod, akkor az egész popóizom fájni fog!Kép Konditeremben ugyanez rúddal a vállon.

Karmen
Jaja, az 56-osba 5 hónaposanKép BURDA szabásminta alapján készitettemKép Ezekszerint nemcsak a német nők, hanem a német babócák is méretesekKép
Szerintem Orsikát úgyis csak mosolygósan tudjuk elképzelni. Emlékszel, Te anno nem is tudtál feltenni bőgős képet a HölgyrőlKép

Mókika
Én is partfisoztam ám, sőt, most is megyek majd amig párolódik a darálthusiKép Az alhas lapitása: hát sajna azon a hasprés segit, mert van még, de az szadisabbKép De óvatosan Móki, mert Te még szoptatsz, nehogy-nehogy-nehogy, tudod!
A szüléstől én azt reméltem, hogy hátha utána nem olyan formám lesz mint egy 12 éves kisfiúé. Télleg nem olyan lett: rosszabbKép Keskeny csipő és Pamela AndersonKép Kép Mára pedig már Pamela is a múlté. Nembaj, páromnak igy tetszik. persze, ha nem igy tetszene, akkoris ez vanKép Egyébként a keskeny csipőnek nézd az előnyét: én pl. szivesen vásárolok gatyákat a gyermekosztályon. Ez ugyebár jelentős árelőny! Tavaly pl. a NIKE teniszgatyám pont a felébe került, mintha ugyanazt megveszem felnőttben. A zsebes túragatyáról nem is beszélveKép

Sziszike
Olika alszik napközben? Dejóóóóóóóó Neked. Sajnos Petikénél ez nagyon ritka jelenség. Kábé 1/2 órákat szunyál, egyszer délelőtt, egyszer délután. Ha eléri az 1 óra hosszát, na akkor már boldog vagyok.

Megyek is "parvis"-ozni, de előbb odateszem a bolognait.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Ági, Sziszi, és a többiek, akik nem élvezik a lakótelep "örömeit"! Nagyon irigyellek benneteket! Alattunk felújítanak - nekiindultam Andrissal megérdeklődni, mikortól lesz építő stádiumban a lakás, s nem szétverőben. Mikor a lakás elé értem, hirtelen kalapálást hallok fentről. Megzavarodtam. Rossz felé indultam? NEM! Felettünk is dógozni kezdtek!!!! Azt a szorgalmas mindenét a világnak! Szóval ma este a párom mire hazaér, kész a pakk -most ezerrel vasalom a nyaralós ruhákat, ill. apáét először, mert itt hagyjuk szegényt egy hétre. Irány anyósomék. Falu, csend. Csak pár kombájn és traktor masíroz el a ház előtt reggel 6kor, s vissza délután, itt-ott motoros fűrésszel fát aprítanak,Kép de közben CSEND lesz. Azt hiszem elkényeztettük magunkat Kőszegen az erdő alattKép

Andris eddig asszisztált a vasaláshoz - magyarázott, vigyorgott, végén már nyüszizett, és most alszik- nem ment könnyen, de én győztemKép

Szilvus, van külön babaBurda, vagy a felnőttben van pár babaruha szabásminta? Popsikerekítőt is kipróbálom, majdcsak kiesik apa szeme ha hétvégén meglátKép

Na megyek, mosogatok, és VASALOK...

Pusza,

Kriszta
móki

Sziasztok!

Jó régen jelentkeztem megint, de azért most olasgattam is vissza.

Üdv itt közöttünk Sziszike, mi már ismerjük egymást a Chatröl.Kép

Norbi tegnap hányt délelött, csúnyán köhög is. erre fel ma kruppos köhögése volt reggel, ilyen neki még soha nem volt. el is mentünk dokihoz, vírusos torokgyulladása van. csütörtökön kell vissza vinni.

Réka megkapta ma az 5 hónapos oltást, most éppen szunyál. Én is elkezdtem már a hozzátápit rendesen, mert szopi már sajnos csak kétszer vanKép. van amikor jobban megeszi a főzeléket, van amikor meg nem akar csak tápszert adni. egyébként ha mieszünk ő is nyúlkál az enni valókért.
Foga még mindig kettő van, de csurog a nyála mindenfelé.

Vettem tesztet is a multhéten, ami jól megijesztett mert volt rajta egy halvány csík, ma vettem egy másikat, az meg negatív. mindenesetre nem vagyok sokkal nyugodtabb, elmegyek a héten vagy jövőhéten dokihoz, úgy is kell mennem rákszűrésre.

VAnnak új képeink, most megyek, mert Réka ébredezik

Sziasztok
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=3245

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

itt van két kép RékárólKépKép

Kép

gabi1

Sziasztok!

Gabi, csuda édesek a képek!
Főleg ez a törcsis tetszik.A másikon mi van a kezedben?CSörgő?
Ahogy olvasom ezt a tesztes dolgot, képzeld ua. a problémánk.Csak én még nem mertem tesztet venni.Kicsit parázokKép

Móki, akkor megint nélkülöznünk kell?Pedig úgy örültem, hogy visszatértetekKépÍgy majd anyósék örülnek majd.

Mi szombaton indulunk a Zoliék családi birtokára, egészen Veresegyházáig eljutunkKépMind1, egy hét csend, hármasban.Szerintem vissza se akarok majd jönni....
Köszönjük a dícséreteket, ettől is hízunk ámKép

Puszka mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok lányok!
Hazaugrottunk 1-2 napra,és gyorsan be is néztem hozzátok.Ez igen: szép kis termés!!!K.b. 2 hónapja, kisebb kihagyásokkal a telken vagyunk, így egy kissé lemaradtam.( lehet karácsony lesz, mire visszaolvasok mindent, mivel a kis haszontalanok nem nagyon hagynak nyugton! Kép )
Mindenkit üdvözlök, aki új ( persze a nem újjakat is!!! )Jó dolog, hogy még most is csatlakoznak ehhez a mókás kis cspathoz!
Az albumokat megpróbáltam azért megnézni: itt vannak a legszebb babák!Én sajna adós vagyok képekkel, és még egy ideig az is leszek, mert nincs digitgépünk Kép .Apa esküszik a hagyományos fotózásra, és egy kicsit én is hamarabb ülök le albumot nézegetni, mint a gépet. De azért jó lenne ...!
Egy kicsit rólunk: Réka lányom egy kis dumagép lett az utóbbi időben: olyanokat mond, néha csak lesek, néha majd megszakadok a nevetéstől, néha med fülig pirulok: na ezt vajon hol hallhatta???( hát a bölcsire ugye nem foghatom,mert itthon van, akkor talán az a csúnya TV ? Kép Pedig mi nem beszélünk csúnyán, de azért néha kiszalad ez-az...Ezeket persze rögtön megjegyzi a kis bestia!!!
Bence pedig 6 kiló fölött van, rengeteget mosolyog,forgolódik mind két oldalra, de ennyi!
Ma volt a dokinő ( ezért is jöttünk haza), és csodálkozott, miért nem gőgicsél már?? Én már Rékánál erre nem emlékszem.Mit gondoltok: ez ténykeg olyan gáz??? Most egyfolytában azt figyelem hall-e, van e egyáltalán hangja???Kicsit kétségbe estem!Ja, és persze az éjszakák mit se változtak: kaja este 8, hajnali 2, 5 és így tovább.De még csak tejcsi!!!Meg kell azért mondjam, kezdek kifáradni:jó lenne már egy jót aludni,(esetleg egy jót bulizni előtte Kép ! )
Hú, jó hosszú lettem.Szóval, ha valaki tudna nekem
ezzel a gőgicséléssel kapcsolatban vmi megnyugtatót írni, az jó lenne!Előre is köszi!
Mindenkinek jó éjt, sziasztok!
Barack
Ja:Bence mindenkinek nagyon köszöni a köszöntést ! Kép
barack

Sziasztok!

Megjöttünk mi is a Balcsiról, de holnap utazunk tovább anyuékhoz! Sajna apa már nem jön velünk.Kép(Papzso, Bogi Győrszentivánon leszünk, csak ott még nincs net.Kép
Köszönöm Bence nevében a névnapi üdvözleteket!KépAkkor most kell bevallanom, hogy tulajdonképpen Bence BenedekKép, ami nekem a legfuribb mert ugye már a hasmban is Bencének becéztem. A dokinál mikor mondták, hogy Benedek fáradjon be, nem is tudtam kinek beszélnekKép

Karmen, tényleg olyanOrsi mint egy gyönyörű baba!Legközelebb én is kislányt szeretnék!

Kitti, eddig én is a tejre fogtam, hogy sokat kell ennem, de Balcsin keveset ettem és így is volt tejciKépA kabelevős képen tündériKépA mhelyedel nagyon ügyi voltál!

Szilvus, gratula a kis Pörgettyűhöz!KépNagyon kis huncut!Bence az ágyvédőre felpolcolja a lábaitKép Lassan teljesen tönkremegy.Tavaly mi is meguntuk a várost és kiköltöztünk Tárnokra, amit egyszerűen imádok. Kedvesek az emberek, nyugis, jó a levegő. Kép
A Mildid pép volt Bence első igazi kajája, az albumba majd felteszem. A végét én ettem meg és nagyon fini voltKép

Timi, nagyon édes lehet Bencéd a csapkodással.KépMostanában én a tenyerébe csapok amit próbál viszonozni.Kép Én is tvzek szopi alatt. Nekem a Bűbájos boszik a kedvencemKép

Tünde, utólag is Boldog szülinapot! Milyen ügyi a lábujjával TomikaKép

Ági, jó hogy írtad a Liberot,leírnád hova kell küldenie őket?Szorgalmasan gyűjtögetemKép

Sziszike, gratula a fiúkhoz! Nagyon szépek vagytok!KépÉs milyen fiatalon szültél!Kép

1 hét múlva jövünk!Kép
Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Pihi a BalcsinKép
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Bence se bírta a meleget!
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Jó reggelt!

Csak egy gyors bekukk!
Elég húzós éjszakánk volt, bá lehet csak elvagyunk kényeztetve. Éjfélkor felébredt Matyika,és nem lehetett vele mit kezdeni 1 órán át. Végül 1 körül elfogadta a kaját és elaludt. Tuti hogy a foga bizergálja, bár nem látszik még semmi, viszont az első 2-nél volt ilyen éjszakánk. Sebaj majd ma alszik.

Barbic!
A Libero cím: Bp, Pf.23 1525
Viszont én kaptam még előtte egy kérdőívet, azzal kellett visszaküldeni, cserébe adták a teknőst. Írom a tel számukat is:06 40/200-049.

No pussz mindenkinek

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok! Kép

Először is üdv az újaknak! Kép

Ági Kép
Már a nyaralásotok előtt akartam írni, hogy ha Anikó barátnőmet ismered a tornáról, akkor engem is ismerhetsz. Én is odajártam. Kép
Mit kell beküldeni a Liberohoz?

Rólunk: Sajnos a tej mennyiség nagyon kezd apadni Kép Nem elég minden etetésre, lassan fogynak a dobozkák a fagyiból. Bőrgyógyászhoz is készülök, mert van egy nagy anyajegyem a bal mellemen, és pár napja észrevehetően megnőtt. Félek egy kicsit.
Nándi kissé megkésve kapta a 3hónapos oltását, mert a dokibácsi szabin volt. Aznap este volt egy kis hőemelkedése, de semmi más. Másnap este indultunk a nagy útra. Jövő héten kapjuk a 4hónapos szurikat. 3,5 hónaposan volt 64 cm, és 6880g. Kb.2-3 hete nem nagyon akar ölben enni. Tekeri ki magát a kezemből. Kénytelen vagyok letenni az ágyra és úgy etetni tovább, de akkor is forgolódik mindefelé, rúgkapál, dumál közben, hátravágja magát kiflibe. Ezt a kifli poziciót újabban elalvásnál is alkalmazza, kitekeri a nyakát és úgy alszik el. Beszéltem gyógytornásszal, és sajnos azt mondta, hogy ez nem normális dolog, de csak szeptember elején tudja megnézni.
Egy kérdésem lenne. Próbáljak adni Nándinak gyümölcsöt, vagy gyümölcslevet? Vagy ne adjak semmit amíg van tej?

Barbi Kép
Bence nagyon kishuncut Kép

Én is boldog névnapot kívánok utólag a Bencéknek! Kép És sok-sok boldog szülinapot Tündének! Kép

Léna, Gabi! Kép
Megnéztem az albumotokat! Kép Nagyon aranyosak a kiscsajszik! Kép Hihetetlen mennyire repül az idő....még csak most születtek meg ezek az apróságok! Kép

Szilvus Kép
A partvis-tornát én is kipróbálom Kép Csak olyan nehéz rászánni magamat, pedig szép lassan el kell kezdenek a fogyit. Nagyon fájnak a lábaim a súlyfeleslegtől.

Kitty Kép
Klassz hogy ilyen figyelmes volt a lányod! És jó, hogy visszakérte a visszajárót. Sajnos tényleg némelyik gyerek meg sem mer szólalni, és olyan ocsmány dolog pont egy gyereket átverni. Mostanában vásárláskor nem engedek blokkolni, csak ha már felpakoltam az árut, és általában én figyelem a gépet, a párom meg közben pakol. Sajnos már többször átvertek. A "legjobb" az volt, amikor a Metro-ban egy karton sört kétszer húzott végig kb. 1,5 éve Kép Na, az volt a hab a tortán, azóta figyelek! Némelyik pénztárosnő húzza a száját, de engem nem érdekel.

Sziszi Kép
Gratulálok a fiaidhoz! Kép
Mi marosvásárhelyiek vagyunk Kép, én 14 éve élek itt a szüleimmel, a férjem 4 éve.

Megyek, mert megébredt Nándor úrfi Kép

Puszi Mindenkinek
Pumukliék
pumukli

Sziasztok!

Elmentem dokihoz a csuklóm miatt. Nem akart javulni, sőt rossazb lett. Be van gyulladva az ízület a megerőltetéstől. Kaptam rá egy sínt amit szerencsére le lehet szedni (tépőzáras). Így legalább tudok segíteni a fürcsinélKép

Nagyon szorítok, mert a barátnőm ma van Bp-en a kaáli intézetben a 2. lombikos beültetésen. ++++++hullámok neki!KépKép Jó lenne ha sikerülne. Kép

Pumi!
Remélem a tejcsi visszaáll a régi kerékvágásba!
Torna: Ne haragudj hogy nem ugrott be, de így visszagondolva tényleg rémlik valami. Volt ott még 1 ismerősöd is nem aki szemüveges fekete rövidhajú. (de lehet hogy keverlek valakivel, bocs)Te emlékszel rám?
Tekergés: Furcsa, hogy ez nem normális, mert Matyika is elég sokat tekergett, még mielőtt megbírt volna fordulni, és ahogy írtad ő is így aludt el. Még képet is tettem fel anno. felteszem újra, így összehasonlíthatod.
Kép

Bencusoknak utólagos Boldog Névnapot!!Kép

Libero: Anno küldtek kérdőívet és ha azt visszaküldöd 5 db libero emblémával akkor egy kistenőst kapsz(kb 1 hónap múlvaKép) Szerintem kédőív nélkül is jár a teki.

No most megyek mert hív a főnök! Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Mi is előkerültünk, vége van a nyárnak. Próbálom behozni a lemaradásokat. Rengeteget írtatok!

Ma kaptuk meg az 5 hós oltást egy kicsit késve, mert csütörtökön leszünk 6 hónaposak. Most alszik. Éjszaka nagyon nyügi volt, ma kiderült, miért. kibújt az első fogacska. Persze a dokinéni vette észre, mert én ma reggel nem néztem meg. Szóval ma jól állunk oltás+fog.

A dokinéni engedélyezte a barackot. Nem tudja, hogy már kapott kostolót (barack, szilva, alma, banán, paradicsom, dinnyelé) Aztán mondta, hogy lassan adhatok neki főzeléket, de boltit. Hogy van ez? Hát ne én főzzek neki??? Jobb a bóti???

A leányzó jobbra-balra fordul, tegnap felült az apja ölében. Ma megmértük tanácsadáson, 7750g.

Sikerült a fotókat megnézni, tündériek bébik. Jó látni, hogy ilyen szépen fejlődnek.

Én is beküldtem 5 liberos képet, várjuk a tekit.

Ági, Kincső is így aludt, csodálkoztam is, hogy hogy bírja. Mostanában nem láttam így.

Így érezte magát Kincső a Tiszán:
Kép

Kép

Megyek, mert tanulnom kellene. Most jutott eszembe, hogy a héten 3 zht is kellene írnom. Jobb később, mint soha. ŰMég mázli, hogy ingyen van a suli.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Karmen!
Hát végül is a passzív tp. megjátszható, mert mindenképpen vissza kell venniük, és ha mégis elküldenek, mielőtt megszűnik a munkaviszonyod, előtte 2 nappal kiíratod magad. De sajna már csak azt hiszem 2 hónap a passzív tp. Bár ez még olyan soká lehet aktuális, addig még változhat is az egész.

Sziszike!
Hát én is sajna alul vagyok erősebb, (bár most,hogy szoptatok egész OK fent is) és nálam is tapasztalat, hogy a 2 gyerek után kisebb, mint valaha. Persze a nagymellűek meg panaszkodnak,hogy az övék persze nem lett kisebb, sőt. Hát ez van.

Dórikámmal kapcsolatban: Igen,jó,hogy ilyen talpraesett, csak hát itthon is hatalmas a szája. Mivel már gyakorlunk, mert nem sokára itt a suli, pont tegnap kiabált velem, hogy neki jogai vannak, többek között a nyári szünethez való joga. Persze arról nem hallott,hogy kötelessége is van. Hiába, szép dolog kamaszgyereket nevelni. Kép

Ági!
Látom, Matyikának nagyon tetszik a teki.
Drukkolok a barátnődnek!!!!
Javulást a csuklódnak, de persze emelgetni muszálj a picurt.

Szilvus!
Még nem próbáltam, de erőt veszek délután a guggoláshoz. Talán, ha az olimpiát nézem, és is jobban bírom szadizni magam.

Gabi!
Nagyon keveset jössz mostanában. Gondolom a nagyok mellett nem könnyű. Most, hogy kezdődik az ovi gyakrabban benézel, ugye? Gyönyörű nagylány már Réka. Szerintem,ha negatív volt a teszt, ne aggódj.

Pumukli!
Próbálj pár napig gyakrabban szoptatni, biztos nőni fog a tej mennyisége.
Szerintem Réka is kiflizett sokáig, sőt mostanság úgy is halad hátrafelé, hogy hidal és a fejét tolja. Szerintem nem gond.
Hát igen,figyelni kell a boltban. A gyerekeket is úgy küldöm el, hogy megmondom,hogy kb. mennyi jár vissza. A múltkor álltunk sorba, babakocsi+ a középső lányom. Visszaszaladtam valamiért, de persze simán eléálltak. Akkor megmondtam a véleményem az "úriembernek".

Éjjel én is rosszul aludtam, most nem Réka miatt, hanem éjjel felkeltették a férjemet, valami munkahelyi hiba miatt. Utána egy órán át nem tudtam visszaaludni. Aztán meg az utca összes kutyája nekiállt ugatni, valaki itt kóborolhatott.

Én is rakok fel egy képet. Ilyen panorámánk van a hálószobai teraszról.(Remélem nem nyitnak utánunk még egy utcát.)

Kép
Kitty
kitty123

Sziasztok

Ed
Tünemény a kis Buci-babaKép Csak nem Tisza-túrára vittétek?Kép
Hogyhogy csak most engedélyezte a dokinénid a barackot? (Megjegyzem, mi is a legnagyobb titokban ettükKép Főzike: egyszerűbb a bóti, de Petinek pl. nem izlik. A bóti állitólag garantáltan BIO-zőccségekből készül, mig amit mi veszünk a piacon, zöldségesnél, hát ki tudja...
Mit tanulsz? Miylen suliba jársz?

Pumi
Nándi hatalmasat nőtt akkor! Peti 4,5 hónaposan sem volt 6800 grKép Az etetés, nos hát épp panaszkodni és tanácsot kérni jöttem magam is ezügyben. Akkor elkezdemKép
Peti ölben egyáltalán nem volt és nem is hajlandó kanállal enni. A hordozóban etetem. Nagyon ügyesen eszik kanállal már az első alkalomtól kezdve. Mondanom sem kell, keze-lába viszont állandóan jár. Vagy az előkét gyűri össze és bele a szájába 2 kanál közt, vagy a lábával rugdos engem, amint előtte ülök. Pár napja viszont lehetetlen megetetni! Kiszedi a kezemből a kanalat, vagy 2 kézzel túr a másik kezemben lévő tányérkába. Ha ezeket nem, akkor viszont a kajával teli szájába dugja be az öklét csuklóig... Horror, lassan haladunk és fürdeni kell utána. Ti hogy etetitek a babát????

Ági
Szegénykém, melyik kezed? A jobb? Nekem sem javul a derekam, sőt. Szörnyű, nem akarok derékfájos lenniKép Várom az időpontot a MRI-re, kiváncsi vagyok, milyen kezelést kapok és meddig tart majd. Ja, és hogy elmúlik-e a végén....

Barack
De jó hallani RólatokKép Kár, hogy nincs kép Bencéről, majd megmutatod élőben, ha lesz találka (mikor is? Szeptember?). Réka előtt pedig csakis virágnyelven...tudodKép Kép

Barbi
Bence édes kis hurkás-combosKép Látszik mennyire tetszik Neki a pancsi!
Tárnok jól hangzik, vannak új beruházások? Sorház, ilyesmi? A neten nem találtam.

Apa lassan jön, hozza a pelust. Ma ugyanis spórolósban adtuk elő, mert tegnap este realizáltam, hogy csak 5 db maradt...Murhpy pedig műszakos volt: Peti nanáhogy a délelőtt folyamán elfogyasztott 3 db-ot, ebéd után egy újabbat, most az utolsóban alszik...Kép És büdi...

Na a spanyolt is lekonkretizáltam, október elején megyek. Addig átnézem azt a 15 leckét, amit már évekkel ezelőtt vettem, nekiugrom egy szintfelmérőnek, hogy ne a 0-ról kezdjem, mert akkor az elején unatkoznékKép Persze a párom is kitalálta, hogy Ő is jönne. Rávettem, hogy az angollal jobban jár (nehogymá' egy csoportba járjunk!...) és abban segiteni is tudok Neki.

na télleg megyek.

Kép: Peti a mai ebédke után.

SzilvusKép
szilvus

Jajj, csak elfelejtettem!

Barack
A gügyörészéssel kapcsolatban szerintem ne aggódj. Ha hall a baba, márpedig Bence hall, akkor a nyelve is előbb utóbb megeredKép Emlékszem, pl. Orsi nagyon hamar gagyarászott, ugye Karmen, sőt, énekelt, mig Petike most dalolászik kb. 2 hete. Eddig is beszélgetett, de volt, hogy napokig a hangját nem hallottuk (csak az ordítást...), sőt nevetni is "némán" nevetett. Most, 5 hónaposan értük el azt, hogy pár napja ki kell rakni a szobából, ha hiradót nézünk, olyan hangosan kurjongat, berreg. Egyszóval: várd csak kiKép Bence majdnem a legfiatalabb a csapatban, mikor is született? Május végefelé ugye?

Puszi!!!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Kitti inkább azért nem jövök mert sokat vagyunk kint a kertben, de jövőhéten kezdődik az ovi és akkor jövök gyakrabban, igaz szeptemberben az iskola is beindul nekem.

most volt itt a védőnő Réka 7020 g, szóval jó sokat hízott.
nekem pont az ellenkezőjét mondta ma védőnő a főzelékkel kapcsolatban, hogy inkább én főzzek neki. Mondjuk Réka nem is nagyon eszi meg, talán csak a gyümölcsöt. azt is mondta hogy ha már elkezdtem adni neki főzeléket akkor minden főzeléket egy két héttel elöbb adhatok neki. így már ehet borsót, zöldbabot, salátát, sütötököt, répát, kruplit, spenótot és sóskát.

Réka is van hogy elég sokat beszél, aztán van hogy semmit, úgy hogy szerintem sem aggódj.

most megyek, mert éhes vagyok.

Gabi

Kép

gabi1

Szilvus!

Lehet,hogy nem is eteted, hanem pakolást raksz Petikére. Biztos szép lesz tőle a bőre! Kép

Nálunk is hasonló az etetés, vagy az előkét tömi be Réka, vagy az öklét. És még nem jött rá,hogy milyen jó berregni evés közben.
Mi még csak barackot eszünk, a mai Hipp 3 kanál sárgarépától épp csak nem hányt, barackba keverve megevett utálkozva pár kanállal. A sima barackpépből pedig utána 1 dl-t. Ha leérik a barack lehet,hogy éhenhal a lány. Holnap krumplival keverve próbálom. De lehet,hogy csak a házikosztot eszi meg Ő is?
Én etetőszékben etetem a lányt. Döntheteő a háttámlája, így beleülhet. Ja, és ami a legfontosabb ugye, könnyen lemosható!!!

Pussz:

Kitty
kitty123

visszajöttem!

azt akartam kérdezni hogy szeptember végén mennénk Pandorfba vásárolni gyerekeknek ruhát, és ha már ott vagyunk akkor magunknak is. felnött ruhákban is vannak olyanok amik jó árban vannak? sportcipő, póló, női ruhák stb...? Mariann te szoktál járni oda ugye jól emlékszem? tudsz nekem segíteni?

Gabi

Kép

gabi1

Móki! nálunk meg ma felettünk cseréltek csempét az elöszobában, még jo hogy tegnap figyelmeztettek, igy átmenekültünk anyuékhoz.

Sziszi! Én reméltem ekkora marad majd a mellem, már megszoktam ugy örültem neki hogy végre kihuzhatom magam, nem vagyok lapos. Ezek szerint visszamegy?? Kép

Tényleg szerintetek mi az ára most egy füllyukasztásnak ha tüvel szurják? Jövö kedden viszem a lányt.

Ági! Csuda aranyos ezen a képen, ti ilyen teknöst kaptatok? Jobbulást, rémes lehet hogy fájhat. Orsi is igy tekereg a tornáztató alatt.Kép

SZilvus! Orsi 2 napja megint énekel, nem ugy mint korábban és már nem csak elalvás elött, ugy látszik ért valamit hogy sokat énekelek nekiKép
Hát igen, a sirást még gyakorolni kellKép
itt lehet meghallgatni ill. letölteni.(kb. 2Mega)
http://web.axelero.hu/amina512/aria.zip

Gabi! jobbulást!! gyönyöröek vagytok!!

Én is halogattam pár hete a rákszürést, aztán megnyugodtam UH nem látott babátKép Igaz menszim még nem volt, de azért rendesen beparáztam.

Barack! Azért várjuk ám azokat a képeket!Kép

Barbi! Bence is nagyon szépen fejlödik!! És nagyon csibészes a mosolya!!

Libero! Én hivtam öket más miatt aug. elején a rögzitöre kellett beszélni azt mondták 9-e után visszahivnak. Ma 24-e van, még semmiKép Hát én csalodtam bennük.

Edi! Gratula Kincsönek, én mérlegre rá se merem tenni Orsit ahogy itt olvasom mekkorák a babák. Pedig van ám hurkája már neki is!Kép

Kitty! De szép helyen laktok!!

Hü most rohannom kell Orsi mégis sir(álmos elmaradt a fürcsi még, teszem is a kádba) a többit holnap pótolom.
Nálatok se lehet kivenni öket a kádból? Orsi pancsol, csapkod, fordul hasra, hátra, ül, szoval lubickolás van rendesen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kitty, én is olyet akarok! Sajna nekem csak a falon lehet ilyen látványban részem minden nap.Kép

Szilvus, nem volt tiszatúra, egy helyben táboroztunk. Csónakba még nem mertem betenni. Már mi is adtunk neki ezt-azt, a dokinéni csak most mondta, hogy adhatunk neki mást is. Ő a 6hó csak szopi híve. A főzeléket majd meglátjuk, kap ilyet és olyat is.
Suli: ELTE informatika tanári szak, de nincs kedvem tanulni. Programozni kéne, amit utálok. De ingyé van, és jól jönne egy egyetemi diploma is.

Karmen, már alig birom el a fenekét, olyan nehéz. Nálunk is öröm a pancsi, ma az apjával fürdött. Először csodálkozott, figyelte a felakasztott kádját, majd elkezdett játszani.

Szegényke kivan az oltástól. Kapott egy kúpot is. Délután óta alszik, néha felébred szopizni. Azért van most időm. De most leszidom magam, mert inkább tanulnom kéne.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Jó reggelt!

Karmen!
Ami teknőst látsz aképen az nem a liberos. Ez csak egy felújhatós teki. A liberós az kicsi, a "lábai" rágókák, a háta zörög. Majd készítek róla képet ha Apa hazahozza a gépet. Kép

Szilvus!
Nem semmi Peti ahogy kinéz kaja közben. Hát szerintem ilyenkor tett a mosógépbe egy kicsit rövid-kímélő programraKép Itt még nem olyan szörnyű a helyzet, de azért már alakul.Kép
A bal kezem mondta fel a szolgálatot. Kép Remélem gyorsan megjavul a derekad, hátha segítenek majd a kezelések. Jó sürű lesz így a programod! Kép

Ed!
Kincső jól megnőtt. Tündéri! Ja és üdv a fogasok táborában, ha jól számolom bronzérmes a lányzó! KépKépKép Most aztán lehet harapni Anyát. sajna Matyus néha "elkap" szopika közben. Nem irigyellek a tanulás miatt. Annyira neeeem hiányzik. KépKép Azért csakhajrá!!

Kitty!
nagyon szép a kilátás tőletek, hol is laktok?

A barátnémnak tegnap 3 babócát ültettek be! Jajjj de jó! Most 4-en vannak! Kép Nagyon szorítok neki!

Hívnak!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Lemaradt.
A kép amin tekergőzik Matyus, az még május végén készült, 3 hónapos korában.

No télleg rohanok.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Jó reggelt mindenkinek!!!! Kép

Ági!
Tapolcán lakom, és mivel az utolsó utca a mienk, 180 fokba körülöttünk a Tapolcai medence hegyei láthatók. Persze a szomszéd galambólját, meg a galambok utáni egyebeket nem raktam be a képbe,ami igencsak rontaná az összhatást. Hiába, nemcsak a társasházban lakóknak kell megküzdeni a szomszédokkal. Kép

Más: Karmennel már beszéltük egy másik topicba, de lassan itt is érint többeket. Kell-e fluort adni a babának? Én Zymafluort adtam annakidején az egyik nagynak(majd megnézem melyik volt), most viszont a doktornő határozottan azt mondta,hogy egyáltalán nem kell adni, csak majd fluoros fogkrémet kell használni. Hát nem tudom... A Dentocar már régen sem számított korszerűnek,de a Zymafluort dicsérték. Kinek mit mondanak? Én holnap viszem a nagyokat fogdokihoz, rákérdezek.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Szépen ellevelezgetek magamban. Kép

Szval ezt a választ találtam a Rendelőben:

"Mielőtt a szülő eldönti, hogy szedessen-e gyermekével fluor tablettát, meg kell becsülnie, hogy vajon van-e gyermekének fogszuvasodási hajlama. Ilyen kisgyermekkorban ezt úgy döntjük el, hogy a szülők a saját fogazatukat vegyék kiinduló alapnak. Ha rendezett a fogazatuk (néhány tömés, legfeljebb 1-2 foghiány), akkor azt javaslom, várjanak még a fluor tabletta szedésével. Ha viszont a szülőknek erős szuvasodási hajlamuk volt serdülőkorban vagy még van most is, akkor javaslom a tabletta szedését. Magyarországon kétféle van forgalomban: Dentocar (magyar) vagy a Zymafluor (svájci). Mindkettő egyformán alkalmas a fogszuvasodás megelőzésére. A dózist az dönti el, hogy lakóhelyükön mekkora az ivóvíz fluortartalma. Ezt a helyileg illetékes ÁNTSZ-nél meg tudják mondani. A tapasztalatok szerint azokon a területeken nagyon jó a lakosság fogazata, ahol az ivóvíz fluortartalma 0.8 - 1.2 mg/liter között van. Ha ez az érték jelentősen alacsonyabb, akkor erősen megfontolandó a flluortabletta szedése."

Na, most döntsem el, hogy milyen a hajlama: Nekem és a középső lányomnak rossz, a férjemnek és a nagylányomnak jó fogai vannak.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Kitty
Csodálatos a kilátás az ablakotokból!!! Hátha Tapolcát nem érinti annyira az urbanizáció, drukkolok érte! Itt nálunk a kerületben sajna egyre vacakabb a helyzet, a valaha szép és csendes, madárfüttyös Futórózsa utcában a 3. társasházat épitik, akkora gk. forgalom van, kb. 15 autót számolok meg, mig végigsétálunk PetivelKép
Etetőszék projekt szeptemberben, együttesen a járókával. Nincs szivem "ketrecbe" rakni Pöttyöt, de nagyon élénk, igy inkább a ketrec, minthogy koppanjon a feje a parkettán. Etetőszék ügyben még tanácstalan vagyok, többféle tipust láttam, a fa tetszik a legjobban, de az már ülni tudó babiknak készült. Ezért várok szeptemberig, addig csak megül magától.
Kell adni fluort a kisbabának? nekem nem mondta a dokinéni, no, csütörtökön megyünk oltásra, rákérdezek. Annyit mondott a múltkor, hogy ha eszik a baba mást is anyatekjen kivül, vagy már nem anyatejes, akkor a Konakiont nem kell adni, de a Vygantolt azt továbbra is.

Ági
Hát nemtom mi lesz derékügyben, a "partvis"-gyakorlatnál is igen éreztem, hogy húzódik. Énisénis akarok teknőst! Csak mostanában inkább Pamperst vettünk, már van 2 db hatalmas napocskás pólónkKép Kábé 2 éves korában lesz jó PetikéreKép

Karmen
Ne aggódj a súly miatt!Kép Mi mint "súlytesó" veletek vagyunkKép Szerintem Peti még mindig nem lesz 7 kiló igy 5 hónaposan. Persze, akinek napi 3 kakája van és mindig csurigpisi, hát az nehezebben gyarapodikKép Viszont azt vettem észre, most inkább megint hosszra nőtt, a 70 centis pelenkázóbetétről bokától lelóg a lába. Ha rugdos akkorákat koppan a komódonKép

Ed
Szerintem nagyon jó az informatika! Igaz, állitólag az elején elég száraz. Tanulj csak most, mert sajnos munka mellett nem nagyon marad sem idő sem energia.

Petipötty felébredt, szerintem beszorult a keze, mert vonyit. Kilépek inkább, nem hozom ide, mert 2 kézzel üti a billentyűzetet, nem lehet Tőle irni.

Megyünk sétálni!

Szilvusék
szilvus

Szilvus, persze, hogy jó az infó szak. az előző diplomám hasonló, 6 évet oktattam. Valamennyi alapképzettségem van, de nem tudtam bejárni az órákra, nincsenek mintafeladataim, csak a zhk. És mivel elfelejtettem, hogy a héten zhk lesznek, így nehéz készülni. Pláne, hogy csak programozás van, ami sosem volt az erősségem és soha nem is tanítottam.

Ági, nekem sem hiányzik. Holnap kiderül, mi lesz, mert most úgy érzem, hogy tök hülye vagyok hozzá, ami igaz is.Kép És idő is kevés van.
Én is néha érzem a kis fogat. Éjszaka megint nyügi volt, szerintem jön a második.

Megyek főzni +tanulni, amíg a gyerkőc alszik.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Barbi!
Jó pihizést Szentivánon!

Pumi!
Először is nyugodj meg.
Eddig rengeteg anyukától hallottam a kiflizést, és Lili is csinálta mindig. Ennek ellenére semmi baja. Mi is jártunk gyógytornára (biztos emlékszel a ferde fejtartás miatt), és ott is mondták, hogy semmi baja. Szerintem ez teljesen elfogadható, úgyis el fogja hagyni. Lili is egyre ritkábban csinálja már. Járjatok úszni, ha még nem jártok, vagy csoportos baba-mama tornára, de ne izgulj, semmi baja nincs a babának!

Karmen!

Képes vagy kínozni szegény leányzót egy tűs füllyukasztással? Kép Kép
Na most komolyan. Az én gyerekorvosom lyukaszt fület tűvel, és megkérdeztem tőle, hogy mi a véleménye erről.
Azt mondta, hogy nagyon pici, pár napos babának szívesen csinálja, mert tudja, hogy a baba nem fog emlékezni rá, és hamar megnyugszik.
De Orsi már túl nagy ehhez. A belövésre azt mondta, hogy gyakrabban gyullad be tőle a fül, de ha rendesen van kezelve (minden nap alkohollal többször áttörölni, betadine kenőccsel kenni, és mozgatn a fülbevalót), akkor sokkal jobb a belövés, mint a tű a nagyobb babáknál.

Lili 4 hónapos volt, mikor belövettük a fülét, most egyszer begyulladt neki, ami 2 nap alatt teljesen rendbejött.

Na jó, nem pofázok többet, úgyis Te döntöd el Kép

Ja, és Győrben a gépi lyukasztás 1400 Ft, a gyerekorvosos lyukasztás meg ingyen van.
Nálatok nem? Vagy hol akarod tűvel lyukasztatni?

Ed!

Kincső gyönyörű. Tök aranyos meztelenül a kalapban Kép

Ági!
Mi is szorítunk a barátnődnek!

Barack!
Hány hónapos a fiatalúr? Biztos nincs semmi baja, csak még figyel, és nem beszél.
A hallását könnyen ellenőrizheted a csörgővel, hogy odafigyel-e rá.
De ne izgulj.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Ezt akartam bemásolni. Írtam a Nestlének a bébikajákkal és a gluténnel kapcsolatban. Ezt a választ kaptam:

Tisztelt Asszonyom!

A hazai, hasonlóan a nemzetközi csecsemőtáplálási javaslatok szerint a glutén adása 6 hónapos kortól nem ellenjavalt a csecsemők számára. Ezt a javaslatot, melyet a Gyermekgyógyász Szakmai Kollégium tett közzé, a háziorvos saját kompetenciájában felülértékelheti, minősítheti, de ez nem törvényszerű, kötelező jellegű. A bébiételeket ennek az előírásnak megfelelően, amit az élelmiszertörvény is alkalmaz készítjük tésztával, melyeket az egészséges, tehát a nem rizikó csoportba tartozó gyermekek fél éves koruk után már fogyaszthatnak.
Ennek ismeretében tehát minden esetben a gyermeket figyelembevéve kell megítélni az adható és a kerülendő élelmiszereket, általánosítani ebben sem szabad.

Üdv

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Én nem adtam egyik gyereknek sem soha fluort, de az oviban sem kaptak, kapnak, így nem is fogok adni. rendszeresen mosnak fognak, az oviban naponta 3x.

Karmen Réka füle 4 hónaposan lett belövetve, egyáltalán nem sírt, kapott ott fülbevalót, amire azt mondják nem szabad kivenni 1 hónapig, hát én kivettem mert kezdett begyulladni neki, átraktuk a sajátot, és 2 nap mulva semmi baja nem volt. ahogy Bogi is írta gyakran mosni alkohollal, és forgatni.

Rékának tegnap kibujt a 3. foga. ma nagyon nyűgös, csak kézben marad, kb fél órát aludt egész nap, így megyek is.

Gabi

Kép

gabi1

Bogi! itt klipsszel együtt a belövés 3e ft a gyerekorvosnál. Tesom tavasszal 2e adott tüs lyukasztásért. Nem akarom lövetni mert nekem felnött koromban is löttek többet is amire megtanultam vele aludni nem volt kis idö. Arrol nem is szolok nekem nagyon fájt.

Alkohol pálunka is jó? az van itthon.

Fluor. Itt mindenkivel szedetik fél éves kor után. Egyébként a Dentocar megszünt. Az én fogdokim a város egyik legjobbja ö is ajánlotta adjam már a Zimaflourt. Persze erre kevés a vizben a fluor.

Gabi! nem semmi hogy mennyi foga van!!

Szilvus! 7 kg??!! Orsi 7 hosan se lesz annyiKép

hát én se cukrot se glutént nem akarok adni.
Jött a napokban minta mézes griz!! tudtommal egyikset sem eheti 1 éves kor elött, ki is akadtam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mi is megérkeztünk. Nagyváradon voltunk 2 hetet a nagymamánál. Jól telt, jó volt egy kis kikapcsolódás.
Nem sikerült még visszaolvasnom teljesen, de ha jól emlékszem, Sziszi te írtad, hogy a férjed nagyváradi? Még az is lehet, hogy ismerem.

Karmen, szerintem is jobb a belövés. Dorkának semmi baja nem volt tőle, be sem gyulladt, nem is fájt a fülecskéje.

Szilvus, hol adnak napocskás pólót a Pampers mellé?
Különben a Pampersnek is van most egy játéka. Gyűjtögeted szépen a csomagolásokat(csak Midi, Maxi) és attól függően mennyit küldesz be Fisher Price játékot kapsz. Iagzán szép, minőségi játékok vannak. Én már a tavaly is kaptam tőlük egy világító, "mászó" bogárkát.

Az etetés nálunk is hasonló. Levi hol az előkét, hol az öklét tömi a szájába. A baracklé pedig a ruhán landol.

Ennyi volt, megyek, mert reklamál a lelkem.

puszi
pera

Sziasztok!

Karmen!
Tényleg nem akartam belszólni, hogy tű, vagy pisztoly Kép
Csak azt tudom, amit a gyerekorvosom mondott, hogy a tű az nagyon fáj a babáknak (arról nem beszélve, hogy tovább kell lefogni szegényt, amitől mégjobban sír, és nehezebb átszúrni a fület.)
Hidd el, hogy a felnőtteknek minden jobban és tovább fáj, mint a babáknak. Ők hamar elfelejtik a dolgot. És a hozzászokás is könnyebb, ők még nem nagyon fogdozzák a fülüket (ezért a fertőzés veszélye is kisebb), és csak akkor vonyítanak, ha a ruha levételkor véletlenül meghúzod. Nekem előfordult párszor.

Érdekes, itt Győrben fülbevalóval együtt 1400 a belövés.

Na e téma részemről befejezve. Azért majd írd meg, hogy Orsi hogy tűrte. Lehet, hogy a következő lányomnak én is úgy furatom ki a fülét, csak még a kórházban.

Na én is megyek Lilinek barackot adni. Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok

P.Era
Az egész csomagolást kell gyűjteni vagy csak valami kütyüt róla (vonalkód, napocska, stb)? Kidobtam az előzőt..Kép No, sebaj, NAGYON hamar összegyűlikKép Úgydeúgy szeretem ezeket az ajándákokatKép
A napocska-pólós Pamperst most a TESCO-ban vettük, de aug. elején pl. az Auchanban. Most 3648 Ft. Tök ari póló, kár, hogy hatalmas. Peti ovis lesz mire belenőKép Viszont addigra több tucatot össze tudok gyűjteniKép

Karmen
Nem, szerintem még nem lesz 7 kg. Itt a környéken is Petike a legkárcsúbb baba, szép nagy babák vannak hasonkorúak, persze Ők mind 4 kilósan születtek. Ma épp 8 hónaposnak (!!) nézte a butikban az eladócsaj....Peticica nagyon haverkodott vele, vigyorgott, kurjantgatott, mig nézelődtem.

Karmen, Bogi
A MÁV-ban a szobatársnőm a kórházban fúratta ki a kislánya fülét, mikor a baba 2 napos volt. Állitólag meg sem nyikkant. Lili nem tépi a fülbevalóját? Azért kérdem, mert Peti pl. szereti tépni a fülét. Már megint sebes Neki.( Ő nem kiflizik, hanem fület tépKép Az sem jobbKép
Mézes grizt küldtek?? Nyenormák! Tényleg, akkor mivel lehet édesiteni a babának? Mi ugyanis nem használunk sima cukrot. Esetleg adhatom majd Neki is a fruktózt, vagy a barnacukrot? Pl. később kakaóba?

Gabi
Voltál dokinál? A teszt miatt kérdemKép

Még ilyet, ennyi kicsi Krokodilka van itt, hát nekünk még egy darab fogunk sincs.

Ed, Ági
Drukk a zh-khoz!! De ilyenkor??? Hát nem kimélik a hallgatókat.

Alszanak a Fiaim, kimegyek a teraszra 1 kicsit. Hátha nem önt nyakon a felettem lakó nőKép

Puszi

Szilvus
szilvus

Kép

<font color="aa00aa">Sziasztok lányok! Kép

Nálunk nem történt semmi különös, ma egész délelőtt füvet nyírtam. Mindenki sóhajtozik, hogy de jó ha valaki kertes házban lakik!!!
Nekünk legalább 300 nm-es a kertünk, jó-jó, de amikor a fűnyírásra kerül a sor, akkor egyáltalán nem örülök neki Kép. Déleőtt 8-kor kezdtem és csak 12 óra körül fejeztem be, addig anyukám vigyázott Olikára. Mire odaér az ember, hogy majdnem végzett, kifogy a benzin a fűnyíróból, és amikor már tényleg végez, akkor jöhet a fűnyírótakarítás, hogy ne legyen a legközelebbi nyírásnál gond. Hulla voltam a végére Kép !
Na jó nem panaszkodom tovább, szép lett és ez megnyugtat!!!

Ilyen a mi kis otthoni játszóterünk!

Kép

Mindenkinek minden jót!

Jó éjszakát és szép álmokat, annak aki ma még idelátogat!

Puszi Sziszike</font>

Kép

bedoli

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?