Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lyly!
Megírnád akkor hogy mi a szívhangmonitor titka?

Na most egy kicsit megijedtem ettől az apasági mizériától. Nekünk itt fog születni a baba és csak akkor utazunk haza először amikor kb. fél éves lesz a kicsi. Majd akkor fogjuk tudni elintézni a papírokat otthon, remélem nem lesz túl sok probléma vele :?: :roll:

KépKép
picilulu

Nekem is van maszkom, holnap megyek belgyógyászatra, másnap Kristóffal vissza az urológiára, már előre félek a tömegtől, pénteken pedig afp- re. Imádkozok, hogy ne kapjam el. :?

Lányok tudtok valamit az új gyes/gyed törvényről? én úgy tudom még nem fogadták el, de van aki azt mondja, hogy igen. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy: El van fogadva, legalábbis a lényegi része, én úgy tudom.

Házassági anyakönyvi kivonat: Nekünk nem kell másolat, mert a házasságkötés helye és a szülés helye egyezik. Mármint egy város.
:oops:

TÖmegtől én is parázom, a laborban mindig ezren vannak, pénteken voltam, talán már megúsztam....de jövő héten megint megyek AFP-re....
jaimee1

jovo héten nekem is AFP

ti fel is veszitek a maszkot vagy egyelore csak lapul a tatyoban mint nekem ? :oops: amiota megvan egyszer ultem ures buszon, szoval nem is volt rà nagy indok de holnap busz, jovo héten AFp aztàn elmegyek egy orvosi vizitre is egy vérvétel miatt, nem àrt egy toxoplazma vizsgàlat, 2 honapja volt az elozo, és akkor màr legyen egy vércsoport meg ellenanyag is, àrtani nem fog. mondjuk a cicàm benti, nem jàr ki, tole aligha kaptam el ezalatt az ido alatt...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Hű itt pezseg az élet! :lol:
Lyly,
üdv nálunk! :lol:

Lányok,
én nem tudok se az oltás ellen se mellette érvelni, mert teljesen tanácstalan vagyok. A családban mindenki megkapta, táppénzen vagyok, és már a suliba se járok be, majd csak vizsgázni. Ennél jobban nem tudok vigyázni magunkra. Maszkot én is vettem, de még nem használtam.
:?
Nekem ma volt AFP és tegnap beszóltam a laborba, hogy nem szeretnék a sok ember között ülni és kijöttek levenni a vért. 1000 Ft, de szerintem nagyon megéri ebben a helyzetben. Nálatok nincs ilyen?

Az adókedvezmény már csak három gyerek után jár sajnos. Ebből is kimaradtunk. :twisted:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Ann, én a maszkot fel fogom tenni ha sokan lesznek a laborban. Sajnos a magyarokra jellemző, h. megbámulják az embert már akkor is ha vmi extrább ruhát, hajat, sminket akármit visel, nemogy maszkot! :o De nem fog érdkeleni, bámuljon inkább a sok marha minthogy megfertőződjek. Nekem is Afp jöv. héten előtte beutalót kell kérjek a héten a körzeti rendelőben a nőgyógytól. :evil:

Kép
silva

Abban az esetben is van adókedvezmény, ha valakinek nem magas a jövedelme. Én 131 000 forinttal vagyok bejelentve, hogy Kristóffal a max gyedet kapjam, azóta ez emelkedett, és nekem erre az összegre jár havonta 9000 ft adókedvezmény, a papíron kellett bejelölni igényléskor.

Kép
Kép
susytunder

lili77, melyik városban lehet a vérvételt házhoz rendelni??? Ilyet! :o Ez nagyon jóóóóóó! Itt biztosan nem lehet. :( Papolnak a megelőzésről , azért majd kiváncsi vagyok lesz e vmi óvintézkedés a laborban! Már látom előre magam, h gőzölgő fejjel fogok kijönni onnan.:)

Kép
silva

suzy: ez jo hir, igyekszem észbentartani

silva: engem sokszor megnéznek mert nem érdekel mi épp a divat, plàne olyan kornyékeken ahol majdnem h dress code van, hogy elfogadjanak. a maszkot a dokinàl tuti fel fogom venni, a korhàeba is asszem, meglàtjuk.
Vendég

lili, nàlunk az I. keruleti rendelointézetben olyan modon viselkednek h szerintem képtelenség h kijojjenek, maradok a reggel hét oràs asszisztensi vételnél, csak a papirért el kellene menni a dokihoz és most annyi a beteg. lehet h ezt tolom két héttel és akkor legalàbb màr az oltàs hat, aztàn még a maszk akkor nygodtabban megyek be.
Vendég

Én most kora délután megjártam a szakrendelést, ahol megkaptam a jövőheti két UH-ra az időpontot és a naplószámot. Aztán elmentem egy bababoltba...és vettem két pici bodyt, meg egy falatnyi zoknikát. Ez volt a legelső, hogy bármit is vettem a picinknek, mert eddig még semmit, a terhességi teszteket leszámítva. 8) Olyan jó érzés nézegetni őket. Unisex darabot vettem, bár még mindig olyan érzésem van, hogy kislány lesz. Remélem, jövő héten kiderül.
Vendég

Picilulu,
ja, persze. Nekem új volt, hogy nem jó hozzá a víz, az olaj, hanem legjobb a zselé, és nem szabad húzogatni oda vissza-, hanem egy pontban kell tartani, a készüléket kicsit megdönteni, és körbe-körbe mozgatni a fejet. Ha ott nincs meg, akkor egy kicsit odébb, egy másik ponton ugyanezt csinálni. Mi húzgáltuk ide-oda a férjemmel... :roll:

Susy, ez a szokásos adókedvezmény, de úgy tudom, ez már 11.000 Ft fölött van havonta, nekem is jár. és én is annyira vagyok bejelentve, mint te.

Kép

Kép

Kép
lyly

Suzy,
igen a jövedelmed alapján is jár adókedvezmény, de én azt hittem, hogy csak a gyerekek utáni adókedvezményről beszélünk. :lol:

Silva,
én tennék egy kísérletet, hátha...... :wink: Veszíteni nem veszítesz, hisz vannak olyan beteg idősek, akik nem tudnak bemenni vérvételre. Velük mi a helyzet? Ha ebből indulunk ki akkor lehet, hogy nálatok is van ilyen. Főleg most. :wink:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

nàlunk azt is a korzeti asszisztense csinàlja, pl a nagyimnak, kimegy hozzà, leveszi és ok kuldik a laborba... de lehet h a labor is kimegy ha nem egy elfoglalt hely. nekem pl nem kell idopont itt az EKGra de a 11. kerben igen mert ott annyian vannak, gondolom ez is vàltozik korzetenként, nem?
Vendég

Ann,
biztos változó, mert ha nincs rá kapacitásuk, tuti nem vállalják be.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

lyly
És vajon ezt akkor már nekem is 11 000 ft- ként veszik alapul? Azt tudom, hogy a gyed összege is emelkedett, de ezt az összeget én még 9000- nek tudtam. :roll:
De csak jó, ha 11000.
Te hogy voltál amúgy megelégedve Szabó dokival?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Azért akadály a külföldi apa mert utánna kérdeznek a BM hogy büntetett e meg ilyenek.És az a legjobb hogy a külföldön kötött házasságot is engedélyeztetni kell ami csak fél évig érvényes és egy csomó papirt kell hozzá vinni.A gyerek Magyar állampolgár lesz mert ugye Győrben szülök.

Tegnap a Védőnő megkérdezte akarok e járni Szülésre felkészitő tanfolyamra.2500 forint a 10 alkalom.Fog járni valaki?

Van már előtejem ha minden igaz.Olyan átlátszó cucc jön a mellemből néha.Ma megyek dokihoz és megkérdem mi az.Nem szoktam nyomkodni csak mikor öltözöm akkor látom.
gtimi83
Győr

Timi!

Én is szeretnék járni szülésfelkészítő tanfolyamra, meg tornára is.
Nekem ma mondta a védőnő, hogy van rá lehetőség...
Azt mondta elég sokan vannak, időben kell jelentkezni.
Győrbe fogsz járni?

Nekem is van már előtejem, tegnap este vettem észre, mikor oldalt feküdtem és kimentem pár perc múlva a mosdóba, akkor tökre megijedtem hogy milyen folt van a hálóingemen de aztán rájöttem, hogy az lehet...de egyenlőre még csak az egyikből jött...

Timi írtam privit neked!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

ann9
én beadatom magamnak vagy most csütörtökön ,vagy jövöhéten hétfön ,akor mit szoljak én aki csak nyáron és 30fokba ehetek -ihatok hideget,mert különben köhögés és torokfájás lesz az eredménye most is ég a torkom mert valahol benyeltem valamit :( és ez igy megy minden télen .

terhesnadrág
én a c&a nadrágomal kicsit megjártam mert állithato gumis és gombos volt de a gombja mindig kiugrott a gombjukbol bármit csináltunk igy a férjem oda varta a gombos gumis részt a nadrághoz . :)

norci
az én 2 fiamnak kutyabaja nem lett még edig az oltástol :)
csics

iner
már én is nagyon menék uh :)

susytündér
nekem se néz vizeletett a védőnö csak irkál és sulyt mér és vérnyomást ,a doki multkor nézett sulyt,és ő adja a beutalot mindenhová ,amugy én nem agodok a vizetet nézés miatt mert most megint csinálnak és ha rossz lene akor a doki ugyíis ujatt csináltatna ,mint legutoljára .

cs-andi
ki javitanád a táblában nem a sotén szülök eldöntötem hanem az istvánba .
csics

nálunk is most 6éves lesz a kicsi és vinem kell hozá valami szűrövizsgálatra majd a védőnőhöz ,söt ma fel is hivott hogy mikor viszem a kicsit ,mondtam mikor amugy is menék de az még 2-3 hét .és ha nem megyek hozá akor felhiv ,ugyhogy nagyon rendes . :) ,de volt nekem olyan védőnönk is aki tojt a fejünkre ,én idáig 3 különbözö védönönk volt .
csics

Kép
Vendég

sellon
nekem is csak akor nézték amikor kértem mert tul sok csomot éreztem és fájt az egyik mellem akor megnézte sőt el is küldött uh és mamográfiára de szerencsére semi bajom sem volt .

gtimi
csak nem az uj törvény miat? :D

silva
az én védönömnek van pecsétje és nekem is időpontot kell kérnem a beutalokért ,és nem morgok ,nyugi . :)

apasági nyilatkozat ,
ez igy van már 33éve az én anyakönyvi kivonatom is igy készült ,csak akor még a biroság pecsétje kelett mert hogy az enyémen az van
csics

lyly
csak 3 gyermek után jár az adó kedvezmény mejnek mértéke gyerekenként 4000ft

lili
én nem tudok rola ,de én ha tudok akor 8elött oda megyek és akor talán hamar tul leszek rajta igaz igy is 1 órát várok majd mert terheléses cukor is van ,de remélhetöleg kevesen lesznek ,én azért ennyire nem parázok hogy maszkot vegyek .

cs-andi köszi a javitást :D
csics

lányok ez nem úgy van, hogy az mér meg vizsgálódik aki a terhesgondozást végzi?mert ha a dokit bíztad meg a terhesgondozásoddal akkorő írja a beutalókat, nála méreckedsz súly/vérnyomás ...stb...
a védőnőnnek van egy kötelező minimum protokollja ahol 4szer kell megjelenni, ha a doki intézi a többit.
de ez tök változó és megegyezés kérdése.nekem az előző dokim kérdezte is az elején, hogy legyen?hogy akarom? a terhesgondozást is vigye vagy csak a szülészem lesz a szoásos terhesség alatti vizsgálatokkal?

ez a dokim nem taperolta a didiket, de még szoptattam és már terhes is voltam amikor a kötelező rákszűrést is csináltuk.de az előző mindig tapizott citológiás randin...szerintem is jóbb ez, mert mammográfiára csak akkor küldenek, ha panaszod van.és inkább taperoljanak, mint röntgen...
Vendég

Sziasztok!

Inner!

Mi még gondolkodunk egy kicsit mivel kint lakunk szlovákiában igy nehéz lenne bejárni.A védőnő nem tudja még hogy itt lakunk mert mielőtt jön a baba vissza akarunk költözni majd.

Csics!
Nem a nyelvtörvény miatt de az is benne van a pakliban.Én nem tudok szlovákul és azért mert muszály nem is fogok megtanulni.A gyerekemnek meg olyan nyelvet szeretnék választani amivel mindenhol tud majd érvényesülni.Utálom azt hogy hivatalos helyeken csak szlovákul lehet megszólalni egy olyan országban ami egykor Magyarország része volt és Magyar emberek éltek itt.Annak idején Pozsony volt Pest előtt Magyarország fővárosa és itt volt a koronázási templom is ahol MAGYAR királyokat koronáztak és nem szlovákokat.Ami még megerősített a döntésben az az hogy a páromnak is Magyar az anyanyelve a Családjának is és ugye nekem meg az a szülőföldem és hosszútávra nem is akarom ott hagyni az országot.Anyagilag össze szedjük magunkat az esküvőt és a névadót megtartjuk és huzunk haza a nyáron.Ja és itt ugye a támogatásokat sem kapnánk meg amire ugye a 2-3 év alatt szükség van sajnos.

Cs.Andi
Én is be vagyok oltva.

Ma voltam dokinál és megvizsgált érezte hogy hol a baba feneke meg feje.Nézett szivhangot is és volt meg magzatmozgás is rugott mikor oda tette a kütyüt a lábához 144 es a szivhang és azt mondta hogy szép nagy a baba. :D Büszke vagyok ám rá

Holnap megyek Uhra üres vagy teli hólyaggal kell mennem?
gtimi83
Győr

Susy,
igen, megnéztem, 11.340 Ft. nekem ennyit is írnak jóvá.
Szabó dokival nagyon meg voltam elégedve. Kedvezően hatott rám a nyugodt, kiegyensúlyozott modora, mindig mindent elmagyarázott, ha lehetett, este rendelt be vizsgálatra, amikor ő volt az ügyeletes, és nyugi volt, és a szülésnél is nagyon türelmes volt, tapintatos. Nekünk apás szülésünk volt, a párom nagyon boldog volt, hogy bent lehetett, és a dokival is jól kijöttek. Ki is kapta a párom kezéből a fényképezőgépet, hogy bújjunk össze, most ő fotóz minket.
Hosszú vajúdásom volt, és türelmesen várt, pedig már éjjel is ő volt az ügyeletes (a kisfiunk tudta, mikor kell útnak indulnia), és csak másnap délután negyed háromra lett meg Bencus. Bármikor felhívhattam, a legkülönbözőbb hülyeségekkel is, és sosem "hajtott el", szépen elmondott mindent. Szóval én csak jókat tudok róla mondani, nagyon örülök, hogy nála szülhettem.

csics,
köszi, megnéztem.

Timi,
neked aztán ügyes dokid van, ha már ennyi idősen tudta, hol a baba feneke és feje. :roll:
Ha ilyen nagy a baba, akkor már üres hólyaggal menj, akkor kell teli, ha még csak petezsák, kis embrió lászik, mert akkor a teli hólyag jobban "képbe" nyomja a méhedet, jobban vizsgálható.

Kép

Kép

Kép
lyly

A mi szívhang monitorunk csak sima mezei, mert nem kell hozzá zselé. Csak fel kell csatolni és figyelni. Lehet hogy többek között ezért sem olyan érzékeny? Ma este megint megpróbáltam de nem volt semmi, még a könnyem is kijött :( Tudom ez hülyeség, pont ilyenek miatt nem akartam korábban venni :oops:
Biztos minden rendben van, és tényleg rá van írva, hogy csak a 2. trimeszter 2. felétől ajánlják. Már nem sokat kell aludni az UH-ig, csak kibírom valahogy :oops:

KépKép
picilulu

lyly köszike a választ!

Inner! válaszoltam a prividre. :)

Iwiwet kiirom ide is hátha valaki szeretne megjelölni.Gálfi Timea Győr Erőscsaj.
gtimi83
Győr

Lyly
Akkor úgy tünik, hogy Szabó dokit a magánrendelője és a pénz nagyon megváltoztatta. Nekem a cisztámat nem vette észre, és már késő volt...
Nekem a terhesség alatt is volt vele bajom, a szülésnél pedig szerintem nagyon elhúzta az időt, mert már délben tudta, hogy császár lesz és este 6- kor kerültem műtőbe... na de mindegy már.

Kép
Kép
susytunder

gtimi
én nem a nyelvtörvényre gondoltam és elfelejtetem hogy te nem mo laksz mert én a MO változásokra gondoltam itt május1 után született babákra mert utánuk kevesebb gyedet vagy gyest lehet majd kapni ugytudom ,vissza költöztök Mo nyáron nem semmi ? .

na lányok
tegnap ha nem a gázok voltak akor picur akorát rugott hogy azt már én is megéreztem és mivel váratlanul ért és hirtelen ilyedtembe még káromkodtam is ,na és éjel is lehet hogy ő rugott meg 1x :)
csics

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de a csajok nem alszanak napközben, és semmi időm nincsen.

Lányok és tegnap jól betojtam és ma megyünk a dokikhoz, beoltatom a csajokat és magamat is.

Szülésfelkészítő: nálunk ingyenes, legalábbis az volt a csajokkal anno. Mi elkezdtük, de a koraszülés miatt a szülőszobát pl. már csak élesben láttam...
Én jártam terhestornára is, egy kórházi gyógytornász csaj tartotta és mi pl. ott tanultuk a légzést (mármint a szülés alattit)

Látom többen vettetek szívhang figyelőt, én is majd megőrülök már a következő UH-ig, hogy minden rendben van-e, de pont ezért nem veszek, mert ismerem magam, ha nem találjuk meg, akkor biztos rosszul leszek, hogy mi történt...

Nekem életemben talán egyszer vizsgálták a mellemet is rákszűrés keretein belül, meg is lepődtem...

Szép napot!

Judit

jucicuki

Kép

CsAndi!

Elhatároztuk magunkat, ma én is oltatok délután...

Kicsit azért félek, de remélem a babának nem lesz baja, elvileg az első 3 hónapban nem szabad oltani, mert akkor nagy fejlődéseken megy keresztül, de most már nem befolyásolja...remélem!
Inkább vállalom azt a rizikót, mint esetleg a legrosszabb esetben az intenzívet... :cry: :oops:

Timi!

Megkaptam a privit és jelöltelek is :lol:
Van közös ismerősünk is... :)

Picilulu!

Én akkor akadtam ki néha, mikor először éreztem a babát és volt olyan hogy utána órákig nem és már beparáztattam magam, hogy baj van, de utána mindig bepótolta a rugdosásokat, és megnyugtatott...most is ficánkol odabent :lol:

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Picilulu,
ne pánikolj!!!! A monitorok nem egyformák, éppen azért, mert látod, nekünk kell hozzá síkosító, ami jobban vezeti a hangokat, a tiéteknek pedig nem. Még nagyon pici a baba, bőven van helye úszkálni, lehet, hogy hátul van, semmi okod az aggodalomra!!!!
A szülésznő barátnőm azt mondta, hogy a 20. hétig nem is néznek Dopplerrel (ezek a színhang-hallgatók ilyen elven működnek) szívhangot, éppen azért mert nehéz, vagy egyáltalán nem lehet megtalálni a szívhangot, holott minden rendben van picurral. A 20. hét után már akkora, hogy nem tud olyan könnyen elbújni, de az is előfordul, hogy ilyenkor is percekig keresik, és ott van! :lol: NYUGI!!!!

Susy,
úgy tűnik, a pénz őt is megbolondította... :cry: Szomorúan konstatálom, igaz, én 2006-ban szültem nála, és akkor még elég kezdő volt, lehet, ezért is figyelt alaposabban oda mindenre.

Timi,
szívesen! :D

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Juci,Iner:én is hasonlóan gondolkodom,nagyon megijedtem tegnap.Ráadásul a kismama a babájával akik meghaltak a kerületünkbe laktak. :cry:
Most már akikkel beszélek nőgyógyász ,más orvos,gyógyszerész,védőnő mindenki az oltás mellett van.
"Agresszívebb" ez a vírus mint hitték.

Én ma oltatom be magam,holnap reggel viszem a csajomat.

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sziasztok!

Csics!

Bocsi akkor én értettem félre.A nyelvtörvény is bosszant.Meg ez a 3 év helyett 2 is.Miért nem olyanoknál vezetik ezt be akik életükben nem dolgoztak egy percet sem a gyerekeket meg tojják az utcára meg az állambácsinak.Miért kell az olyanoknak szenvedni ez miatt akik egész életükben tanultak dolgoztak és azon vannak hogy a gyerekük a megfelelő körülmények között élhessen majd amikor a világra jön.
Azt is hallottam hogy a családi pótlék az alkoholisták miatt ugy lesz jövő évtől hogy fele pénz fele utalvány lesz majd.Ennek is utána nézhetnének hogy az a család milyen körülmények között neveli a babaát nem csak ugy a hasukra csapni hogy ez lesz és kész ha tetszik ha nem.

Én pl mivel a mutterom halálos beteg volt annó 16 éves korom óta dolgozom folyamatossan igy már 10 év munkaviszonyom van.1999 szeptembere óta doldoztam.És miért azért mert egyes emberek miatt ilyen törvények jönnek létre.Na mindegy. :(

Inner!Vissza jelöltelek jók a műkörmeid nekem is kell majd juniusban az esküvőre.Amugy nem hordok de akkor szeretnék valami szép alkalmit.

Ma végre látom megint Lucát vagy Matyit.Remélem megmutatja magát hogy úr vagy hölgy lesz :)
gtimi83
Győr

a WHO is kiadta 1 hete h mostanra még annàl is agresszivebb lett a cucc mint amit ok gondoltak eddig mert teljesen leteritette az északi féltekét és jonnek a visszajelzések... 20% olyan hal meg akinek semmi baja nem volt és fiatal. van aki simàn osszeesik az utcàn és kész...

nekem ma nem volt akkora para, pàrom elvitt az oràmra, ott nem ulnek kozel és nincsenek sokan, gyalogoltam a tomeges busz vonalàn, 20 perc séta még jot is tett, csak elfelejtem h màr nem tudok olyan tempoban menni olyan sokat mint pàr honapja, jol ki is merultem. aztàn a màsik buszon 1àen voltak és a busz csuklos szoval korbebugyolàltam magam, nem kellett semmihez sem nyulnom igy remélem megusztam. jovo hétfon màr remélhetoleg 50% védettség meglesz, azaz ha bekapom is kisebb a gàz, remélhetoleg. de nem kapom be, a diàkjaim vagy oltottak vagy nem jonnek betegen és nincsen is benn nàluk jàrvàny, alig vannak betegek, és kisgyerekeik sincsenek akik hazaviszik, szoval remélem meguszom.

csak nem tudom h adom be a francoknak kinn majd h nem puszilkodom oltàs ellenére sem... sem gyengébb sem erosebb formàban nem akarom bekapni a dolgot. :?

terhesgondozàs: az én legjobb tudomàsom szerint Magyarorszàgon 3 ember kell h végezze, a fogadott vagy nem fogadott nodoki (azaz a magàn vagy a korhàzi/sztk rendelés), a védono és a hàziorvos, és nem lehet egyiket sem kikerulni. persze van aki nem megy el pl a hàzidokihoz csak màr nagy pocakkal, de nàlam pl fel sem merult h olyan dolgot a nodoki vagy a vedono csinàljon amit a hàzidokinak illik, pl ekg beutalo, teljes vérkép, stb... és nekem senki sem ugyanabban a korzetben van. de lehet h ez csak az én "màzlim", nem tudom
Vendég

Voltam ma kismama jógán, annyira jó volt!!!!!! Örülök, h. elmentem.

Gtimi, azért 3évről kettőre csökkenteni a gyest nem akkora kegyetlenség. Nézz körbe a világban mindenhol sokkal kevesebbet maradhatnak otthon az anyák. 6hét, 3 vagy 6 hónap, na az a durva.

Kép
silva

silva: én is éltem itt ott és nem sokkol a 2 év, sot, a mai gazdasàgi helyzetben, teljesen jozanul nézve, ez is nagyon sok. (itt most anyuka-mode off volt ;) ). persze messze nem akarom azt àllitani h a francia, angol stb példa jo, mert a gyerekek eléggé el vannak szulotlenedve, de egyszeruen most ez a 2 év is nagy engedmény, mert ha igazàn csak a gazdasàgrol lenne szo akkor 1 évre vitték volna le (ja, vannak kozgazdàszok a salàdban meg egy szociologus...)

kismama-mode on megint: én nem is fogok 2 évre otthonlaradni, szoval nekem mindegy igazibol, megértem azokat akik otthon maradnak, de én mindig azt mondom h legalàbb nem a 3 hetes szulési szabi és 3 honapos szabi van nekunk, és nem kell fizetni a minimum minimàlbért egy dadànak a napi 8 oràra vagy beadni a gyereket egy rém dràga bolcsibe (mert ugye àllami bolcsi vagy nincs a nagy nyugaton vagy kevés és ha egy kicsit is jobban àll egy csalàd mint a tényleges szegénység, akkor màr nem kap helyet az esetek tobbségében)

szoval én orulok ennek, ha kinn szultem volna akkor pénzt sem kapnék, mert nem jàr semmi, és nézhettem volna dada ES munka utàn azonnal ahogy megszulok, pedig terhesség és gyerek nélkul sem akadt munka legutobb nagyon...
Vendég

én majd januàrtol jogàzom ha hat az oltàs és lesz màr rà idom mert most ràeszméltem h 2 hét marad még ezutàn nekem ebbol az évbol ami aktiv hét, aztàn francland, aztàn egy UH és ujév. most meg nem megyek még a jàrvàny miatt amugy sem.

viszont szereztem mérleget ami eddig nekem nem volt, mert nem érdekelt sohasem, és még mindig egy szaros (bocs) deka nincs rajtam... tudom h nem 54 kiloval fogok szulni menni, de nem kéne màr azért lassan elkezdeni hizogatni?
Vendég

Én évek óta mondogatom,h mire én szülök tutti, h. nem lesz 3 év a gyes, és tessék! Azért nem gondoltam, h ez ennyire pontosan fog bekövetkezni, mert ugye 2010. májustól... SZóval meglepődve nem vagyok, örüljünk amig 2év, mert egyszer csak egy lesz.

Kép
silva

én is igy vagyok vele
én 2011 fenruàrban elkezdek majd dolgozni, legkésobb, remélem kapok majd oràkat, foleg h elore szolok majd, és akkor rendben leszek, aztàn kitalàljuk hogy hol élunk tovàbb, lesz-e még baba és az alapjàn vàltok vagy nem majd.

én orulok a màjusnak, se elobb sem kesobb nem lett volna nekem tul szerencsés, talàn kesobb egy picit de ez nem szamit. és addigra màr lecsendesedik az elso kore ennek a szaros virusnak és talàn bejohet a kiséro a szulésre. meg meglatogathatnak mert én meg fogok orulni, sosem voltam még korhàzban...
Vendég

Sziasztok!
Csak beköszönök mert ezer dolgom van.
Jön a miki,Domi szülinapja és itthon is sok a dolgom.
Timi!
Bejelöltelek. :wink:

Oltás előtt állóknak hajrá!Én nem bántam meg így nyugodtabb vagyok. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, mostanában nem tudtam jönni! Futtábban átolvastalak titeket!

H1N1! Én szerintem nem oltatok! Andiék véleményével e téren teljesen egyet értek! Lehet én is veszek maszkot, és probálom a tömeget mellőzni! Szerencsére eddig itt a környékünkön nincs vagy nem tudni róla! Engem is sokszor elbizonytalanítanak, de mindeg jön valami, ami viszont megerősít abban, hogy ne!Ettől függetlenül nagyon félek tőle!
A narancsra én is teljesen rákattantam, pedig nem is annyira szerettem. Most meg kiló számra mandarinnal együtt!;)

Ma reggel arra ébredtem, hogy nekem is megkeményedett a hasam és a méhem tapintható volt, hogy kemény! Remélem ez nem nagy baj, mert különösebben nem járt kellemetlen érzéssel és hamar elmúlt!

Mellvizsgálat! Rákszűrésen után nekem is megnézte a nőgyógyász!

Voltam nőgyógyásznál, hogy miért nagyobb a bébi, azt mondta csinál még egy UH-t, mert kitapintva is tényleg nagyobb! De a 12 hetesen, aki csinálta az Uh-t 12 hetet írt a papírra, ezért nem érti a doki! Vagy idősebb, vagy kettő :o , de azt mondta ezt azért észre kellett volna venni az UH-n! És kettőn is voltunk! Hát majd hétfőn kiderül! Addig is kicsit izgulok!

Sellon! A Takács dr-nál voltam! Tényleg nagyon rendes!Nem beszél feleslegesen, de tárgyilagosan mindent elmond, amit kell! Köszönöm a tanácsodat róla! :lol:

Valamit még úgy akartam, de annyi mindenről beszéltetek ebben a pár napban, hogy már nem tudom!

Kép
klaccc

Silva,
lehet, hogy külföldön sokkal rövidebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, de a szociális hálózat is ezerszer fejlettebb. Mondjuk ott egyáltalán nem ritkaság a 4-6 órás munka a babák mellől újra munkába álló anyukáknak, és garmadával áll rendelkezésre munkahelyi, állami és magán bölcsőde is. De nézz körül szerény hazánkban:
A falusi bölcsődéket visszafejlesztették, eltüntették, az önkormányzatoknak már nem kötelessége fenntartani ilyet, csak 10 ezer lakosság esetén. Ha a legközelebbi városba viszed a gyereket bölcsibe, két dologgal is szembenézhetsz: vagy "befogadják", azaz találsz olyat, aki a lakcímére bejelent baráti alapon, mert csak az ideiglenes vagy állandó lakcímmel rendelkezőket fogadja a település, és ha - tegyük fel - szwerencséd van ebben, akkor jó lenne, ha a munkahelyed is ott lenne, és nem mondjuk 50 km-rel odébb. Elég hosszú éveket húztam le a fővárosban és vidéken is, most ez utóbbi előnyeit, hátrányait élvezem, tudom miről beszélek. Bp-en ez nem különösebben akadály, de itt vidéken nagyon is! Székesfehérváron kb. 1,5-2 évvel a bölcsibe járás előtt várólistára kell vetetned a gyermekedet, nagyjából akkor, amikor még a pocakodban van. Mi találtunk itt címet, ahová bejelentettek, egyébként szóba sem álltak volna velünk. Most egy pici faluban élünk, esélyem sem lett volna munkába járni, ha ez nem sikerül, és véletlenül volt hely is éppen az egyik bölcsiben. Egyszóval: nincs intézményi háttér, a keresetünk legtöbbünknek szerintem nem elég arra, hogy bébiszittert, nénit fogadj otthonra a gyerek mellé, nagyszülők nem mindenhol vannak vagy elérhetők, ha 4-6 órában dolgozol, szinte semmi pénzt viszel haza (már ha találsz ilyen céget), a távmunkáról a munkaadók 90 %-ának fogalma sincs, illetve azt hiszi, ellógod otthon a napot, ha így dolgoztat, na, így aztán legyen is akkor arra lehetőség, hogy min. 2 évet otthon maradhasson az anyuka a gyermekével. Ha a szociális hálózat már okés, az intézményi háttér, a munkaügyi dolgok rendben vannak, akkor azt mondom, miért ne? Álljanak munkába a nők, illetve aki megteheti, mert a párja elég jól keres vagy a család támogatja őket, választhasson: visszamegy dolgozni, vagy otthon marad, de nincs tovább támogatás. Ennek azonban a fele sem fog az elkövetkezendő 10 évben megvalósulni. Pedagógiai vonalon dolgozom, "hálistennek" minden nap szembesülök az intézmények, a szülők problémáival.

Kép

Kép

Kép
lyly

nem akarom a budapestieket megbántani, magam is éltem ott 2006-ig, de szerintem a legtöbb fővárosinak fogalma sincs, hogyan zajlik vidéken az ilyesmi, hogy naponta kell harcolni. Ha "fent" nem jó az egyik bölcsi vagy ovi, fogják magukat, és viszik a gyereket máshová. itt nincs választási lehetőséged, vagy csak hónapok, esetleg évek múlva. Persze, mondhatjátok, mi választottuk ezt az életformát. Így igaz, nem is a lakosság a hibás, hanem a kormányzat, amiért a vidéket egyszerűen visszafejleszti. Nálunk pl. több mint 1000 Ft egy köbméter ivóvíz. Máshol mennyi???

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok Lányok

köszönöm a pizsama tippeket- amig nincs jobb, addig kibontottam a gumit egy Decathlon-os gatyóból.... és ma folytatom az összes többi nacimmal. Sajnos nem nagyon tudok kimozdulni, így abbók kell "főznöm" ami itthon van.

Ma kezdem a 18. hetet és este megyünk a Dokihoz- hátha már léthatjuk, hogy Kisfiú vagy Kislány. (múltkor mintha fiú lett volna.......)
A Dokit én is letámadom az oltáskérdéssel, bár Ő korábban azt mondta, hogy egyszer már átélt olyan igazán komoly influenza járványt, amikor egy nap 174-en haltak meg a szövődményes tüdőgyulladásban csak a János kórházban....

Védőnő
Érdekes, Akihez járok nagyon kedves, de a vérnyomásmérésen és a pecsételésen kívül nem sok történik Nála. Igaz abban a 12 percben amig ott vagyok nem is történhet sokkal több. Múltkor kijött és itt volt szintén 12 percig. Közben elmondta, hogy a szoptatást meg a babaápolást majd később meséli el, mert még úgyis korán van ezekhez a témákhoz....
Tőletek sokkal több infót lehet szerezni :D

Szüléselőkészítő tanfolyam
1. Az egyik őssejtbank szervez havonta szüléselőkészítő tanfolyamokat, ha megtudok valami bővebbet akkor felteszem az infót a következőkről hátha érdekel Valakit közületek.
2. Nem tudjátok véletlenül, hogy a János kórházban mikor van a szüléselőkészítő?

csics
Nekem is elkezdett rugdosni, ahogy észrevettem akkor, amikor megijedt a zenétől. Most ahogy ülök érzem, hogy mocorog, meg reggelente és este, bár az előbb sétáltunk és közben is ficánkolt.

cs Andi
A János Kórházban fogok szülni és egyenlőre még úgy néz ki, hogy nem oltatok. (bár ez estére megváltozhat) :roll:

mucus75
Boldog szülinapot Dominak.
mokimama?

Sziasztok!

Voltam Uh! :( Nem mutatta magát!Csak a feneke látszott.A lepény meg elöl van és eléri a méhszájat.Amitől parázok egy kicsit mert nem tudom mit jelent.14cm azt mondták minden rendben van. :) Olyan jó lett volna tudni mi lesz.Nem baj január 4D.
gtimi83
Győr

lyly:

bocs de a garmadàval rendelkezésre àllo magàn és àllami bolcsode egyàltalàn nem igy van nagyon sok olyan helyen ahol 3 honap és vissza kell mennie teljes munkaidore a nonek, vagy nagy valoszinuséggel kiteszik. ez a médiàban van benne, a sok politikus mondja (de ez olyan minthogy szégyenkezzunk a mocskos vàrosaink miatt mer bezzeg nyugaton, de a németek tul is van nyugat ahol a vàrosok ennél mocskosabbak és patkànnyal jàrsz éjjel haza - szoval ez egy nagy részben propaganda amennyire én làtom)

és a szociàlis hàlo sem olyan fejlett egy csomo orszàgban az nagy nyugaton, ezt elhiheted nekem. egy dokihoz valo làtogatàs lehet h tàmogatott de csak utolag mert hiàba van pl francoknàl kàrtyàd, akkor is 30-40 eurot leperkàlsz, aztàn a biztositàsodtol fuggen vagy mindet vagy nem mindet visszatéritik... majd. mentem gyerekorvoshoz, pàr éve meg csalàdorvos sem volt, bolcsi sehol csak rengeteg pénzért, az anyuka azért is dolgozott mert 5 gyereket el kellett tartani, a hàzzal meg velunk, és még mivelunk olcsobban megusztàk (azt mmost hagyjuk h nem kellett volna 5 gyerek, mostmàr 6)
angliai ismerosoknek meg az volt a ciki h be kellett adni a 3 honapost egy nannyhez daycarebe combos pénzekért mert nem volt màs lehetoség és kellett melozni
a magànbolcsi ott, ahol én au pair voltam dràgàbb lett volna mint egy dada teljes àllàsban 1200 euro/hoért, szoval maradt a dada, àllamihoz meg màr tul sokat kerestek, csak a kis falvak korzeteiben van àllamiban hely, egy vàrosban alig alig. az én pàrom màr 27 éve is ugy not fel h az anyja àllami szektorban volt ezért 8 honapig anyja otthon volt, de sokkal kevesebbet kapott mint a teljes fizuja, aztàn visszament. és sulibol is egy idegen nénihez jàrt, akinél 6 ilyen gyerek volt délutànonként. szoval én lelkesen orulok h vàlaszthatok h hogyan oldom meg és ha akarom vagy nincs melo 2 évig maradhatok (maradhatnék, nekem hivatalos munkaviszonyom csak 18 honap lesz, ez ugye megint jogos, hiszen én csak annyi adot fizettem be, valahol értem én a dolgot - de miért csak ennyi volt a hivatalos?? mert nem jelentenek be. ezért nins ado fizetve, tehàt ilyen rendelkezések jonnek 20 év mulva...)

szoval ez nem minden helyen igaz, nem lehet àltalànositani. sajnos az tény ma h nem tud az àllam ennyi gyesen lévo anyukàt és nyugdijast eltartani mert alig van valos aktov kereso aki adozik. ez tény, nem szeretnivalo tény de az. nekem sem tetszik h én melozok és nekem nem lesz nyugdijam majd, de ez van. ezen jelenleg nem lehet vàltoztatni jozan gondolkodàssal, és orulhetunk h maradt a 2 év.

én pl azért is fogok visszamenni mert kell a pénz, mert BPen sincs àm munka, szoval onàlloan vàllakozik az ember és meg kell keresnie a sajàt fizujàra meg a jàrulékokra a pénzt. és ha kiesek a pixisbol akkor kezdhetem elolrol
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.02 15:39-kor.
Vendég

ja, és van a csalàdomban aki a leghàtrànyosabb kistérségekkel foglalkozik, szoval sajnos bpként tudom pontosan mirol van szo, sokszor megyek vele segiteni. szuletésem ota falvakban toltok kisebb-nagyobb idott, éltem is faluban és kisvàrosban itthon is és kulfoldon is...
szoval làttam amit làttam, sokat beszélunk errol mert engem nagyon érdekelnek a tàrsadalmi kérdések, de a mellett ami van sajnos nem lehet 3 évig maradni otthon. a vilàgon sehol nincs ilyen, se keletre, se nyugatra, hogy 3 évig ul a no otthon egy gyerekkel akinek rég kozosségben lenne a helye. ez csunyàn hangzik de alapjàrato, ez a helyzet.
egyszeruen nem megoldhato, màr rég meg kellett volna vàltoztatni ezt a kb 30 éves rendszert, csak senki nem mert hozzànyulni amig baj nem lett :?
ez nem 8 éve probléma, a vidéket sosem fejlesztette még az sem rendesen akitol pedig vàrtàk volna. ez mind nagyon régen baj és nagyon régen senki nem mer hozzànyulni, pl az onkormànyzatokhoz sem. mindenki màsikra mutogat ahelyett h alaposan magukbanéznének mind a vezetok, régiek és ujak, és elismernék h szar munkàt végeznek, végeztek és màs modon kell megoldani dolgokat ami bizony most nekunk nem lesz kellemes, de lehet h a gyerekeinknek màr sokkal jobb lesz.

a bolcsiket sajnos tonkretették vidéken is, de Bpen nekem most kell elkezdenem bolcsit keresnem és még nem is làtszik rendesen a pocakom... elvileg amugy vissza fogjàk épiteni a bolcsirendszert, ez a hir jàrja
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.02 15:18-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?