Üdv.
Kármen, azért olcsóbb az oltóközpont, mert ott kevesebb a beadási díj. Ill. annak drágább, akinek a dokija nem kéri el a 2000 Ft-ot, de akinél igen, annak jobban megéri az oltóközpontba menni, főleg, ha nem akar még a receptért majd az oltóanyagért is rohangálni.
A 3000 Ft az mindenhol annyi, én így tudom. Ebben benne van a vakcina és a beadás díja.
Szilde, mivel, hogy ez a H1N1 szuri majdhogynem kötelező, szerintem egyik orvos sem kérhetne érte díjat!
Sőt, én most megkérdeztem a miénket, tavaly kért pénzt a sima influ elleni szuriért (akkor Fluarixot kapott Peti, mert még nem volt 3 éves), most az olcsóbbat írta már fel, és ezért nem kér semmit. Mondjuk ez lehet, hogy csak nekünk szól.
Szilcsi, én kicsit náthás voltam, mikor a héten megkaptam a szurit, de szerintem ez semmit nem jelent. Viszont tény, hogy az oltás estéjén marhára lázas lettem, persze az orvos mondta, hogy lehet ez a mellékhatás. A karom viszont nem fáj, és a láz is elmúlt másnap reggelre. Petinek viszont semmi baja nem volt...
Bea, ha nem tenyésztik ki, nem derül ki, hogy H1N1 vagy sem. E tekintetben marhára nem értek egyet az orvosokkal, hogy csak pénzért tenyésztik ki a váladékot, vagy kórházban, ha épp bekerülsz. Érdekes módon ezt finanszírozza az OEP. Végül is, ha belegondolunk, tény, hogy az influenzára való tüneti szereket úgyis Te veszed meg, ha H1N1-ről van szó, ha nem, így legalább nem kell nekik kifizetni egy kanyi fillért sem.
Erről írtam én régebben, hogy biztos vagyok abban, hogy nem x beteg van, hanem x, akire ráfogták, hogy H1N1 beteg, mert az, hogy egyről-kettőről-háromról kiderül, hogy ezzel a vírussal fertőződött, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a többi is ettől lett beteg.
Zituska, semmitől sem okosabb egy patikus, mint egy orvos, viszont valljuk be őszintén, előbbiek nem annyira befolyásolhatók az ún. orvoslátogatók által. (Na, és ekkor még el se olvastam Enikő hsz-ét, akivel ezek szerint e téren egyetértünk.)
Évődés: én csak azért nem évődök, mert úgy gondolom, hogy amit adnak, azt el kell fogadni. Azzal nem értek egyet, aki azért nem oltat, mert nem gazdagítja az államot és a gyártócéget, mert annak már úgyis mindegy, a zsét kifizették, az oltóanyagot meg vagy felhasználjuk, vagy nem, és akkor kidobott pénz. Másrészt nálunk a család nagy többségének ingyen jár mindkét oltás, nekem pedig kifizette a cégem, így nálunk mindenki oltott, öcsém kivételével, mert ő összeszedett egy jó kis nyavalyát, nincs nagy baja, de egyelőre nem kaphatja meg az oltást.
Zitacicu, nálunk én vagyok a soros fogászatügyileg, hétfőn kérek időpontot, mert nem jó így, ahogy most van.
Az, hogy a gyerekeknek voltak influenza szerű tüneteik, attól olthatók, egy ismerősömék dokija legalábbis ezt mondta.
Szép napot!