Új privát üzeneted érkezett!

Az október 28 1.25-öst nézd.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Karmen!

Köszönöm!
Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Enikő, Karmen!
Megrendeltem a könyveket, elvileg holnap hozzák! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

szilde: azt, hogy egy hsz-unkból lesz –e vita, azt nem mi döntjük el, hanem a többiek… :lol: :wink: Szerintem beadják ingyenesen az oltást gyerekeknek, a mi dokinénink legalábbis beadja, pedig ő is 2000 Ft-ot kér máskor.

Oltópont:
http://www.antsz.hu/portal/portal/rendk ... itese.html
Szegeden: ÁNTSz, Derkovits fasor; Klinikai Központ, Tisza L. krt. 97. I/35. 8-20 óra

Influenza: na, én egyre bizonytalanabb vagyok. :cry: Eddig nem kerestem utána a neten, csak azt olvastam el, amit kaptam mail-en vagy ide linkeltetek be. Most ezt találtam:
http://nol.hu/ajanlo/20090924-jobbara_a ... z_orvosunk

„A szezonális influenzához képest, az új influenza esetében az eddigi adatok alapján megállapítható, hogy jóval kevesebb halálos áldozattal jár a megbetegedés.
Az eddig tapasztalt új influenzás haláleseteknek két fő előidézője volt. Az egyik a vírus kiváltotta viszonylag ritka tüdővérzés, amelytől gyakorlatilag azonnal beáll a halál - hogy pontosan kiknél, és miért pont náluk, azt egyelőre nem tudjuk. A másik a szövődmények (leginkább valamilyen bakteriális felülfertőződés miatt) - ez viszont lassú lefolyású, így a kezelésre is több idő marad. Mivel a bakteriális tüdőgyulladás számít a leggyakoribb veszélyes szövődménynek, ez viszont antibiotikumokkal jól kezelhető, a WHO szakértői azt valószínűsítik, hogy a járvány a fejlett országokban nem fog a száz évvel ezelőtti spanyolnáthához hasonló tömeges pusztítást okozni (annak fellépése idején még nem álltak rendelkezésre antibiotikumok).”

„H1N1: sokkal veszélyesebb, mint gondoltuk!”
http://www.elitmed.hu/ilam/h1n1_influen ... uk_b_5076/

Most akkor mit csináljak? :shock: :roll: :(

Monka: minden védőoltáshoz van oltáskivezető, de ezeket meg kell rendelni, a patikákba hiába mész be érte, csak néznek rád, mint borjú az újkapura, nem olyan mintha Echinacea-t akarnál venni. Itt a H1N1-é:
http://csemeteledel.blogspot.com/2009/1 ... odaja.html

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nóri! Mi ez a nozóda? MIt jelent?

Zita! Holnap mikor mehetnék érte? 2 körül? Késöbb már utazok haza és csak szerda este tudok majd elmenni megint arra.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita! Bocsi, most szombat vasárnap is el tudok menni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Holnap 18 óra után, vagy vasárnap egész nap. Akkor dolgozik. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Norus!
Köszi szépen.:)

Szerintem azért van annyi önuralom bennünk-főleg ennyi kör után-,hogy a lényegre koncentráljunk. :wink:
De aki akar tőlem vitatkozzon,csak én már nem leszek itt..:):)
A vitához minimum két fél kell ugyebár.. :wink:
Na jó,ez csak vicc.
És ezt sem vitaindítónak szántam.. :lol: :lol:
Vitának helye nincs.. 8)
De ezt majd megvitatjátok...

Na lépek.

Jó éjt!

Edit

szilde
Szeged

Nóra, én is elbizonytalanodtam oltás-ügyben. :? Két hete azt mondta a doktornénink, hogy nem javasolja a beadását a H1N1 elleninek, sőt, húzódozik tőle, hogy ilyen kicsit beoltson. Kedden meg közli, hogy akkor hajrá, oltsuk be Lalit. Így néztem rá: :shock: Mert hogy ő már nagyon sok gyereket beoltott, 2 éves korúakat, nem volt komoly oltási mellékhatás, a vírus egyre agresszívabb, Lali közösségbe jár stb...
Ajánlott egy cikket:
http://www.origo.hu/tudomany/20091109-h ... ltasa.html
Most már mi is hajlunk az oltás felé, de most 2 hétig nem kaphat semmit, így majd látjuk, akkor lesz-e még értelme beadatni...
Én 3 napig voltam rosszul utána, hőemelkedés, folyt az orrom, fájt a karom... Valószínűleg bujkált bennem valami, mikor megkaptam az oltást.

Szappankréta: köszi mindenkinek, szerintem ezt fogja hozni a Mikulás. :D

Pénz: nekünk fizetni kell a nemkötelezők beadatásáért 2e ft-ot, de most kedden pl nem kérte el a doktornő. :shock: 8) Máskor meg igen... :shock:

Kép
szilcsi

szilcsi: nem biztos, hogy bújkált benned valami, inkább magától az oltástól volt. De mellékhatáskánt nem ezek a tünetek lényegesek, hanem hogy hosszútávon mit csinál az immunrendszerrel :?

Karmen: "A nozódák olyan homeopátiás gyógyszerek, amelyeket valamilyen betegséget okozó ágensből (pl. vírus, baktérium, gomba) vagy megbetegedett szervből, (pl. tonsilla, ulcus ventriculi) készítenek előzetes sterilizálás után." Az oltáskivezető nozódák az oltás mellékhatásait hivatottak minimalizálni. Van MMR, Infanrix, mindenféle. Sajnos ezt én csak pár hete tudtam meg, amikor rég túl vagyunk az összes kötelezőn. :cry:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Norus :) Szilcsi :) Na nekem is ebből van totál elegem, hogy mindenki összevissza beszél oltás ügyben. Először ne adasd be, aztán 3 év felett ajánlják, aztán már nyugodtan kaphatja az 1 és 2 éves is :shock: :roll: Na nekem ez gáz :x Egyébként én is folyton hezitálok, nem tudom, mi lenne a jó, egyelőre nem oltattunk és nem is fogunk, mivel Kristóf itthon van betegen influenzaszerű tünetekkel. Mára bezárták az ovit is.
Egyébként én sem attól félek, hogy mondjuk fájni fog utána a karom, hanem attól, amit Norus is írt, hogy hosszútávon milyen hatásai lesznek. Erről meg ugye senki sem tud és senki nem beszél. Kivezető szereket Flóra már minden oltás után kapott (sőt, gyakorlatilag terhesség és szülés után is kapott már homeopátiás szereket), gyönyörű is a BCG hege pl. sosem fakadt ki úgy, mint Kristófé, aki nem kapott nozódákat, mert akkor még nem homeopátiáztunk.
És tegnap beszéltünk egy patikus ismerősünkkel, ő nem adatta be magának, sem a kb. 3 éves unokaöccsének, fel sem merült, hogy beadatják. Járvány pedig egyelőre nincs, nem értem Szilcsi, hogy honnan veszi a dokid, hogy egyre agresszívabb a vírus :shock: Illetve nyilván van vírus (ahogy mindig is volt, van és lesz), de pl. Kristófé egyértelműen nem H1N1.

Na lépek, pussz

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Timika, és mindenki: Tegnap voltunk tanácsadáson Levivel. Nagyon ajánlgatta nekünk is az oltást a doktor nénink. De én is nagyon tanácstalan vagyok.
Sok dolgot nem értek. Pl. Kristóf influenzaszerű tüneteiről honnan lehet tudni, hogy egyértelműen nem H1N1?!?!?
A H1N1 vírustól másképp lázasodik be a gyerek vagy másképp köhög vagy másképp folyik az orra?!?!?!
Csak mert ugye azt hallani, hogy normál esetben ez a vírus nem okoz különösebb tüneteket, olyan mint bármelyik influenza, sőt talán még enyhébb is. Több olyanról hallottam, hogy kicsit folyt a gyerek orra, kicsit köhögött, majd kitenyésztették belőle a H1N1-et (Németországról van szó), de ha nem tenyésztik, észre sem veszik, semmi különösebb baja nem volt a gyereknek.
Ezzel az erővel lehet, hogy már pl. mi is túlestünk rajta, amikor szeptemberben volt itthon egy gyenge vírusfertőzésünk. Sosem fog kiderülni.
Azt is mondják, hogy nem jár minden esetben lázzal a H1N1 sem. Barátnőm 4 hétig volt beteg. Köhögött, tüdőgyulladása lett, ráment a szívére, stb. Vacakul volt, levegőt alig kapott. De láza nem volt. Simán lehet H1N1 szerintem (hangsúlyozom, SZERINTEM), de nem tenyésztették ki neki!!! Azt mondták 15ezer Ft. Na most akkor mi van?
Ez engem komolyan érdekel, hogy honnan tudni hogy H1N1?!?!?!
Vagy csak akkor fog kiderülni ha komoly szövődményei lesznek és az intenzíven fekszik az ember?!?!
És amikor jönnek a számok, hogy x db. H1N1 beteg van Magyarországon, ebből x-5 fekszik az intenzíven az olyan furcsa. Honnan tudják hogy x beteg van ha nem is vesznek mintát????????? Ha sokszor orvoshoz sem megy a beteg egy kis torokfájással és lázzal? Vagy ha orvoshoz is megy, akkor sem derül ki, hogy melyik vírus okozta a panaszokat...
Másrészt meg ha egyre aggresszívebb a vírus, az azt jelenti, hogy már mutálódott? És akkor is ér valamit az oltás?!?

Csak hangosan gondolkodtam, keresem a válaszokat ezekre a kérdésekre, és próbálok felelőségteljesen dönteni :( Én nagyon félek az oltásoktól :( Meg az influenzától is :( És borzasztóan tanácstalan vagyok. :(

Zitacicu: Hogy vagy? Hogy vagytok? Adj életjelet magatokról :)

Haragosi: Pl. a te véleményed is érdekelne nagyon.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Most azt olvastam, hogy a szövödményként fellépő tüdőgyulladásért a pneumococcus a felelős, és akik kaptak Prevenárt, azoknak kisebb az esélyük a szövödményre. :shock:
Hát nem tudom!
Én még a hétvégén agyalok, aztán lehet, hogy jövőhéten Márkot meg magam beoltatom. :?
Szandit nem!
Apánk nem akarja magát. :roll:
Márkék 26-an vannak a csoportba, 10 gyerek kapta meg.
Holnap lesz egy nagy ovis buli a műv házba, remélem ott sem kapjuk el. :?

Karmen!
Meg is jött a könyv. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Nórus :)
Nekem pl. semmi bajom nem volt az oltástól.
Botinak vasárnap volt egy kis láza, lehetett az oltástól, de "bujkálhatott is benne valami", mert hurutos is volt, és Noémi is hurutos volt, pedig Ő nem kapott oltást.
Csak azért írom, mert nem feltétlen az oltástól volt szarul Ilcsi... de lehet.... na érted :lol: :lol:
Szóval nem kötekedni akarok, csak nem tudhatjuk biztosan, és ezért nem is jelenthetjük ki, hogy az oltás okoz bizonyos tüneteket...mint azt se, hogy nem...
Hűű,ez jó zagyva lett, bocsi... :oops:

Timi :)
Pont azt szerettem volna megkérdezni, hogy honnan tudni, hogy K. "influenza szerű tünetei" nem a H1N1-től vannak????

Noéminek se volt olyan csúnya a bcg hege, mint Botié, és nem is fakadt ki az övé se, pedig Ő nem kapott semmiféle homeopátiás szert.
Ettől függetlenül biztos jók ezek a szere, ezt nem vitatom!!

A másik kérdésem, hogy mitől "okosabb" egy patikus, mint egy orvos??
Nem kötekedés, de ez tényleg érdekel... mert én inkább hiszek az orvosnak. :?

Amúgy bennem is továbbra is kérdések vannak, és bizonytalanság, hogy jól döntöttem-e..
De mint mondtam, én veszélyesebbnek tartom a betegséget és szövődményeit, mint az oltást.

Kép
Kép
zituska28

Influenza: Most olvasgtattam, egyik lapról a másikra linkelve a veszélyekről, elméletekről, hát kavarog a fejemben minden, olyan félelmetes, rémisztő lett ez az egész... :cry:

Zituska: az oltás szövődményeiről (hangsúlyozom én is, hogy nem a karfájásról meg a belázasodásról beszélek, hanem a hosszútávú következményekről), amik akár évek múlva jelentkeznek, nem sokat tudunk, de egészen biztosan léteznek, ahogy a természetes úton elkapott vírusfertőzéseknek is vannak ilyen hatásai. Csak annyi idő elteltével már senki se tudja (mai tudomány szerint) összekötni a következményt a sok évvel azelőtti fertőzéssel vagy oltással. :(
Nálam van a gf-mag csepp, majd írj vagy hívj, hogy mikor jönnél érte! :wink:

ATZita: 10 gyerek elkapta, de MIT? Azt nem tudja senki, gondolom, nem vettek tőlük mintát.

Tüdőgyulladás, Prevenar: persze, a felülfertőződéstől véd biztosan valamennyire, de a legsúlyosabb szövődmény, a tüdővérzés a vírusfertőzés miatt van, illetve az általa kiváltott erős immunválasz miatt, semmi köze a bacikhoz, így a Prevenarhoz se!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zituska: Ha te veszélyesebbnek tartod a betegség szövődményeit mint az oltást, akkor jól döntöttél, hogy oltattál! Szerintem innentől kezdve ne rágd magad rajta akkor! Semmi értelme, úgy cselekedtél ahogy szerinted a leghelyesebb!

Én megmondom őszintén jobban félek az oltástól most perpill. mint az influenzától. És nem azért félek az oltástól, mert fáj amikor megszúrnak vagy mert pl. hasmenésem lehet utána, meg fájhat a karom, meg hőemelkedésem lehet meg mittudoménmik....hanem azoktól félek amiket majd x év múlva esetleg okozhat....de ugye itt is ott van az esetleg meg hogy okozHAT...
Szóval én az oltástól félek jobban, de közben meg mindig valami kibillent, és már voltam úgy a napokban, hogy oké....megyek és beoltatom magam....(nekem már úgyis mindegy alapon)...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Oltatásba beleszólni nem tudok, én is hasonlóan a kétkedőkhöz, vívódok és bizonytalankodom, hogy jól döntök-e, hogy nem oltatok, de elgondolkodtatott a minap két egymástól független sztori, amit hallottam. A védőnőm mondta, hogy anno, amikor főiskolás volt, kötelezően be kellett oltatniuk magukat bárány vagy rózsahimlő ellen (mindig keverem őket) és 2 hétre rá izületi gyulladása lett minden végtagjában, és mindenféle kivizsgálásokon volt, nem tudták megmondani, mitől van, most pedig van valami híres amerikai tudós, aki régóta ezzel foglalkozik és ő is bebizonyította, hogy összefüggés vaz e két dolog között, és most döbbent rá -mondja a védőnőnk-, hogy az oltás miatt volt az izületi gyulladása, de sokaknak csak évtizedek múlva jelentkezik, és ráfogják az öregkorra vagy nem is kutatják, miért van. És ez igen gyakori. Ez engem abban erősített, hogy ne oltassak! Mindaddig, amíg nem hallottam egy másik történetet egy ismerősömtől, aki oltás elélenes, 3,5 gyereke van (az egyik útban van), és nem oltatta be a gyerekeit a himlő ellen, mindhárom elkapta láncban, ez nem is nagy kaland, de az egyik gyerekének izületi gyulladása lett szövődményként és hetekig voltak vele kórházban. Ekkor azt gondoltam, inkább oltatni kellene, bár ha annak a valószínűsége is kevesebb, mint biztos, hogy elkapjuk, akkor a szövődménynek pláne kisebb a kockázata, bár jó lenne pontos valószínűségekkel számolni. :lol: Most, hogy ezt leírtam, megint úgy gondolom, hogy inkább nem oltatok, de kb. 10percenként gondolok mást. :) Jó tudni viszont, hogy nem egyedül vagyok ezzel így. :D

KépKépKépKép
hefe

Norus!
úgy értettem, hogy 10 gyerek kapta meg az oltást!!!!!!! :wink:
Amúgy még talán nem volt a csoportban influenza gyanús gyerek. :wink:
Vagy ki tudja? :?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Eszti: Na igen...ilyen és ettől még rondább mellékhatásokra gondolok én is :(

Zituska: Bocsánat, úgy néz ki nem fog tudni Gergő elmenni ma a cuccért. :( Még mindig dolgozik a város másik végén, és esélyét se látja hogy normális időben végezzen. :( Ráadásul ma van az 5. házassági évfordulónk, mondjuk szokásától eltérően nem felejtette el (ez nagy szó ám!), de nem is kaptam semmit :lol: Mondjuk az nem is baj, csak jönne már haza....

Jut eszembe:

Bibi: Barninak nagyon boldog szülinapot! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Ezerrel beindult a meló 5 után esek haza elég gáz bolt most ez a hét.
Bea!
Fogjuk rá hogy jól vagyok ,bár még mindig iszonyatosan köhögök,ami már nekem is rémisztő de lázam nincs és a közérzetem fizikai erőnlétem is tökéletes.Jó azért lényegesen jobb a dolog ,mint egy hete mondjuk,mert akkor is az ájulás kerülgetett amikor a gyerekeket felöltöztettem és azt hittem megfulladok.El fog múlni biztosan csak tovább tart.Hm lehet köze van az influenzához? :)
A Niki 3 napig volt lázas ,mondtuk a dokinak hogy én beteg voltam és azt mondta figyelgessük van e kiütése és megy e a hasa.Eddig semmi.Elképzelhető hogy ő is elkapta de ezt VIZSGÁLAT NÉLKÜL nem tudjuk meg soha (max akkor ha valaki intenzívre kerül akkor biztosan megcsinálják)
Máténak az ínye begyulladt nagyon és ma el kellett vinni fogászatra ahol kihúzták mindkét első fogát(fent) szegény szédült úgy kellett kivinni a kocsihoz.a NOrbinak tömtek kettőt mert lyukas volt ,a Niki pedig a papánál volt mert ugye beteg.HÚ szegény apa nem volt kimélve de neki kellett menni,mert én már ki sem mertem nyitni a számat bent hogy beteg a gyerek mert páros lábbal rugnának ki.
Ja és a Máténak is hőemelkedése volt(37.8) de tuti a foghúzás miatt és gyógyszert sem adtam neki rá és magától lement.
szóval a hetünk röviden tömören.
OLTÁS:nagyon be vagyok tojva(na magam miatt nem én már el nem kapom mégegyszer)de a többiek.Nagyon hezitálok,de mivel nálunk már voltak tünetek így nem tudom hogy a srácokat be lehetne e még oltani.
Nem tudjátok HOGY HÍVJÁK a doktornőt aki az intenzíven van?

Kép
Kép
zitacicu2

37.8

Kép
Kép
zitacicu2

ATZita: jaaa, értem! :lol:

zitacicu: te jó isten, muszáj volt kihúzni? :shock: szegény... Ez még felnőttnek is szörnyű végigcsinálni. :( Köhögés: rengeteg homeopátiás szer van különböző köhögésekre, bocs, hogy megint ezzel jövök, mint a papagáj :lol: csak hátha az hatna... :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!
Norus és hogy vannak a Te lányaid??? Köhögés éjjelente????

ZItacicu: Ez télleg szörnyű, nagyon sajnálom a fogacskákat :( Gyógyuljatok meg!!!

ATZita: KÖSZÖNÖM :)

Hátha van valakinek ügyeskezű férje, ismerőse, embert keresünk, másodállásra, aki ért a fához (fűrészelés, méretre vágás, marás, gyalulás, fúrás, faragás...ilyesmi!) Ért picit a villamossághoz, ügyes kezű, gyors, pontos, nem tutyimutyi lassúcsiga, hanem szépen haladósan dolgozik és tisztán.....
Enikő atomfáradt, mert az elmúlt 5 napban hajnalig szaunát szereltem apácskával, ugyanis néhány napra kidőlt (infuenzás volt) majd fogta magát és elment a kollégája (becsajozott és azóta elmentek otthonról nála) úgyhogy helyette keres valakit apácska akivel együtt szaunázhatnának tovább :wink:

Mi még mindig oltás ellenesek vagyunk, én abszolút hiszek az oltás- autizmus és egyéb tartós és kezelhetetlen betegségek összefüggésében. (sokat olvastam a neurológiai eredetű betegségekről, fogyatékosságról, autizmusról, Vius epilepsziás, nála a magas láz extra veszélyforrás,akár kómába is eshet, de mégsem az oltást javalották...) Az influenza legalább kezelhető, még a tüdőgyulladás is.... Nekem is volt már és itt vagyok.... Sőt tüdő és mellhártyagyula egybe is volt, na és meggyógyulunk ahogy azt Zituska is tette, biztosan car volt, de ha pl izombénulása lett volna az oltástól, akkor nem biztos, hogy most itt irogatna!
Úgyhogy C vitamin, Grépfrútmagolaj, Béres csepp rulez és nem lesz senkinek semmi baja :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hja és orvos vélemény kontra gyógyszerész vélemény!!!
Orvos mögött (a szakmai tudáson kívül) az orvoslátogató álltal az álltaluk gyártott gyógyszer felírása után ígért %-kok állnak és befolyásol(hat)ják, a gyógyszerész mögött meg az egyetemen megszerzett letisztult mindenféle érdek nélküli tudás áll.... és személyes vélemény...és én még nem halottam pozitív véleményt tőlük erről.....
Magánvélemény, de látom, hogy "mond meg milyen gyógyszereket szed a gyereked, megmondom ki a kezelőorvosa" van!!! Főleg a szakágazatokban, ha pl beszélgetek egy szülővel a suliból, hogy epilepsziás a gyereke és miket szed (vagy szedett eddig) elmondja, egyből tudom ki az orvosuk :wink:
Úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy emögött az egész eü, meg gyógyszeripar mögött nem a politika és pénz áll, mert de....én meg ha nem muszáj hasznot ezeknek nem óhajtok hajtani -kockáztatva a gyerekeim egészségét, meg aztán pláne nem-... :evil:
Az influenzát ismerjük az oltást nem.....

ceniko
Szeged

Norus :)
Értem én, hogy nem ezek a "mellékhatások" lényegesek! :wink:
Mikor mehetek a cseppért? Mikor vagytok otthon?
Elküldenéd a telószámodat priviben? Akkor Rád csörögnék, mielőtt mennék!

Enikő :)
Én sem vagyok nyugodt, ami az oltás mellékhatásait illeti, de mint írtam, a betegségtől jobban félek. (ilyen beszari vagyok, hna...)
És állítólag ez a vírus a legbikább immunrendszerű emberkét is a padlóra küldheti, C vitamin ide, grapefruitmag olaj oda...
Nekem ezt olyan ember mondta, akinek a véleménye fontos számomra, és hiszek Neki.
De mint mondtam, nem 100%, hogy jól döntöttem, de ha nem oltatok, ugyanennyi az esélye, hogy hibát követek el. Csak hinni, és bízni tudok, hogy jól döntöttem. Nagyon hosszan mérlegeltem, és SZÁMOMRA most ez tűnt a jobbik választásnak.

Bea :)
Házassági évforduló? Bakker, akkor jól elrángattalak, ne hari :oops:
De mint mondtam, kicsit hülyén jött össze.........
És Veled is egyetértek, de ezt megvitattuk. :wink:

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Kármen, azért olcsóbb az oltóközpont, mert ott kevesebb a beadási díj. Ill. annak drágább, akinek a dokija nem kéri el a 2000 Ft-ot, de akinél igen, annak jobban megéri az oltóközpontba menni, főleg, ha nem akar még a receptért majd az oltóanyagért is rohangálni. ;)
A 3000 Ft az mindenhol annyi, én így tudom. Ebben benne van a vakcina és a beadás díja.

Szilde, mivel, hogy ez a H1N1 szuri majdhogynem kötelező, szerintem egyik orvos sem kérhetne érte díjat!
Sőt, én most megkérdeztem a miénket, tavaly kért pénzt a sima influ elleni szuriért (akkor Fluarixot kapott Peti, mert még nem volt 3 éves), most az olcsóbbat írta már fel, és ezért nem kér semmit. Mondjuk ez lehet, hogy csak nekünk szól.

Szilcsi, én kicsit náthás voltam, mikor a héten megkaptam a szurit, de szerintem ez semmit nem jelent. Viszont tény, hogy az oltás estéjén marhára lázas lettem, persze az orvos mondta, hogy lehet ez a mellékhatás. A karom viszont nem fáj, és a láz is elmúlt másnap reggelre. Petinek viszont semmi baja nem volt...

Bea, ha nem tenyésztik ki, nem derül ki, hogy H1N1 vagy sem. E tekintetben marhára nem értek egyet az orvosokkal, hogy csak pénzért tenyésztik ki a váladékot, vagy kórházban, ha épp bekerülsz. Érdekes módon ezt finanszírozza az OEP. Végül is, ha belegondolunk, tény, hogy az influenzára való tüneti szereket úgyis Te veszed meg, ha H1N1-ről van szó, ha nem, így legalább nem kell nekik kifizetni egy kanyi fillért sem.
Erről írtam én régebben, hogy biztos vagyok abban, hogy nem x beteg van, hanem x, akire ráfogták, hogy H1N1 beteg, mert az, hogy egyről-kettőről-háromról kiderül, hogy ezzel a vírussal fertőződött, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a többi is ettől lett beteg.

Zituska, semmitől sem okosabb egy patikus, mint egy orvos, viszont valljuk be őszintén, előbbiek nem annyira befolyásolhatók az ún. orvoslátogatók által. (Na, és ekkor még el se olvastam Enikő hsz-ét, akivel ezek szerint e téren egyetértünk.)

Évődés: én csak azért nem évődök, mert úgy gondolom, hogy amit adnak, azt el kell fogadni. Azzal nem értek egyet, aki azért nem oltat, mert nem gazdagítja az államot és a gyártócéget, mert annak már úgyis mindegy, a zsét kifizették, az oltóanyagot meg vagy felhasználjuk, vagy nem, és akkor kidobott pénz. Másrészt nálunk a család nagy többségének ingyen jár mindkét oltás, nekem pedig kifizette a cégem, így nálunk mindenki oltott, öcsém kivételével, mert ő összeszedett egy jó kis nyavalyát, nincs nagy baja, de egyelőre nem kaphatja meg az oltást.

Zitacicu, nálunk én vagyok a soros fogászatügyileg, hétfőn kérek időpontot, mert nem jó így, ahogy most van.
Az, hogy a gyerekeknek voltak influenza szerű tüneteik, attól olthatók, egy ismerősömék dokija legalábbis ezt mondta.

Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Kép

ceniko
Szeged

Ez egy részlet a szaunáról amit most csináltunk/csinálunk :) Éger belül, kívül tölgyre van pácolva, színterápiás, kívül-belül hangszórók, felezhető (2 teljesítményfokozatú) fűtők, tetején gardrób, a "koronába" beépített spotlámpák, a 2 szélén takarófal, polcokkal, majd jövő szerdán fejezzük be akkor teszek egy teljes képet, csak mert annyira gyönyörűűűűűű :D

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Első babámat várom és még nem választottam nőgyógyászt.
Az egyik barátnőm dr. Szabó Jánost ajánlotta, de azért kíváncsi lennék mások véleményére is. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?

Köszönöm :)
sarahrose

Bea,köszönöm szépen a köszöntést,nagyon ari vagy hogy nem felejtetted el!!!!!!!!
Leltár van a cégnél,túlórázom 1000,jövőhéten lesz tartva a Boldog szülinapos "buli............ :lol: :oops: :roll:

Kép
bibi226

Valamiért,nem jó a csíkom.........

Kép
bibi226

Sarah! hát ha öt akarod választani akkor szerintem nem itt kellene róla ajánlást kérni, többen is nagy parasztnak, bunkónak tartjuk. Van akinek bejön, de ált. többnek nem. Én még ingyen sem mennék többet hozzá, ez biztos

Az orvos nem háziorvos, üzemorvos v. fogl. egészségügyi, a nevét tudtam csak most nem ugrik be, szerintem többeknek ismerös lehet a neve

Zita! mindjárt hivom apátokat:)

Enikö! EZ nálatok készül?? Irtó szép!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nincs valakinek véletlenül nov. 9-15 közti Déliapró?!?!?!?
Kéne belőle egy telefonszám nekem.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszönöm a választ!

Igazából a barátnőm jót mondott, én meg mástól nem hallottam róla.

Miért tartjátok őt rossznak?

Tudtok esetleg valaki mást ajánlani, aki egy elsőbabás kismamát meg tud nyugtatni és maximálisan együttműködő? Engem a stilusa nem érdekel, csak az, hogy a legjobb kezekben legyek.

Köszi :)
sarahrose

Sarah: Üdv itt :D
Hát semmi esetre sem "sztárdokit".
Én Márton Virágot kérném fel, fiatal lendületes, nem pénzsóvár, lehet rá számítani és nagyon jófej :D

ceniko
Szeged

Hja holnap megyünk Pécsre a genetikára Viussal, szurkoljatok léccci!!!!!!!!!!!

ceniko
Szeged

Sarah!
Fekete Zoltán.
Fiatal, szerintem kedves, lelkiismeretes doki. :wink:
Még nem sztárdoki :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
sziasztok!
ezek az idei naptárképeink, vagyis azokból pár! :D
20140113113746

Enikő: DRUKK!!!!

Többiek: majd holnap reagálok, most csak ezért jöttem:

A METRO-ban akciós a Lotti-Karotti (3900), meg a Kisvakondos társas is (2300)!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Enikő!
Holnapra x x x x x x !

E.

szilde
Szeged

Norus!
Na döntöttél már oltás ügyben? Én holnap elviszem Márkot a dokihoz, és valószinűleg beoltatom.
Még mindig nem érzem azt hogy 100%-ban ez a legjobb, de ha nagyon beteg lenne, sose bocsájtanám meg magamnak, hogy nem tettem ellene. :roll:
Mondjuk ha mellékhatás lesz évek múlva, valszeg azt se fogom. :roll:
Zituska orvosát én jó gyerekorvosnak tartóm, és mint tudjuk Zituskáéknak is javasolta! :wink:
Meg az az aneszteziologus ismerősünk aki leoltotta az egész családot, az is meggyőző számomra. :wink:
Szóval mi igy állunk. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Enikő: Dóri szombaton betaknyosodott, és jó hurutos lett, hétfőn (egy hete) volt mélyponton, írtam is akkor ide. Azóta javul, most még kicsit taknyos (sűrű, fehér), és néha köhög. Láz semmi, egyéb betegségtünet semmi, szerencsére. Meló, szaunázás: nem úgy volt, hogy egy beszélgetős-emberekkel foglalkozós melót ajánlottak neked? :lol: Nem válaszoltál, hogy hol bölcsizik Zalán, titok? :wink:

Oltás: Na, a beadási díj, meg az oltás ára aztán marhára nem befolyásol a döntésben. Az jutott eszembe, hogy beszéltünk a gyerekeknél előforduló szövődménykeről, amik azzal kapcsolatosak, hogy az ő immun- és idegrendszerük még fejlődésben van, de mik a lehetséges hatások felnőtteknél? Ki mit olvasott? Én eddig vetélést és részleges bénulást. :(

ATZita: én egyelőre még mindig nem-párti vagyok. Ha valaki kap nálunk, az apa lesz elsőként, nem is tiltakozna, ha rábeszélném. Minenesetre már sok az olyan ismerős, akik be vannak oltva, pedig 2-3 hete határozott nemet mondtak még.

sarahrose: Üdv! Dokit nem tudok ajánlani neked, de ha megnyugtatást vársz tőle, akkor mégsem mindegy, milyen stílusa. :wink: Boldog babavárást!

Anett: akkor Málna meggyógyult teljesen? Jók a képek!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nórus! Igen,meggyógyult :D És én is nem párti voltam a múlt hétig oltás ügyben, de Málna holnap kapja,remélem minden ok lesz,meg én is majd vmikor, ha meggyógyulok,mert most meg én vagyok náthás! :evil:
20140113113746

Fekete Zolit én is merem ajánlani, v. Szabó Kornélt. Még mindkettö fiatal, lelkiismeretes. A stilusról meg annyit hogy ha valaki amugy is aggódik mert történik valami és a doki egy nagy paraszt amilyen stilusban beszél vele, akkor szerintem nem mindegy mégsem, én nem sirok könnyen, de Sz.J-töl zokogva jöttem ki (és még fizetnem is kellett)

Oltást mi továbbra sem kérjük.

Edit! Jöttök holnap uszni? Mi betegség miatt kedden nem voltunk egy ideje, mult héten hétfön még igen, meg ma is. De ma csak 5 gyerek volt D-nál, szuper volt, sokkal többet tudott velük foglalkozni:)

Anett! Nagyon jo képek, ki csinálta? Házhoz jön, ugye? Anyuéknál lehet akkor is mi is csináltatnánk, megirod a részleteket, mennyiért jön ki, min. rendelés mennyi stb?

Enikö! Remélem minden rendben ment a dokinál!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Megyünk.:)Ma a férjem vitte Hannát.Holnap vszleg én fogom..
Majd beszélünk. :wink:

E.

szilde
Szeged

Sziasztok!

Szemészet ügyben írok, Dorónak a 3 éves státusz miatt kellene szemvizsgálat, 1 hónapja hívom rendületlenül (abban a heti 2 órában, amikor egyáltalán lehet) a Koczka doktornőt időpontért, ma közölték, hogy nyugdíjba ment, majd január 5-től érdeklődjek, hogy ki vette át a betegeit, és akkortól talán lehet időpontot is kérni! :shock: Kérdeztem, hogy és addig a szemészeti ellátás szünetel? Azt mondták, igen. Van valami ötletetek, mit lehetne most csinálni? Magánvizsgálatra gondolok, hol csinálnak hasonlót és mennyit kell várni időpontra???

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Ismeri valaki Sulyok Rita homaopata gyerekorvost?
Őt ajánlották, mint egy alternatív gyerekorvost. Illetve a Blazsovszki Matildot a Minikliniken. Róla van valami vélemény?

Még egy kérdés. Nem tudja e valaki hogy hol lehet Szegeden testvérfellépőt kölcsönözni a babakocsira. Venni nagyon drága lenne és nem biztos hogy ki tudnánk használni. Vagy ha valakinek otthon porosodik és olcsón megszámítaná, annak is örülnék.

Köszönöm a válaszokat!

brbetti
brbetti

Hova lehet menni babaúszásra és mennyiért?

brbetti
brbetti

Hefe!
Újszegedre a Máv rendelőbe is elviheted Dorót, mi a Horváth Helgánál voltunk, időpont kell, ingyenes.
A Kocka dr-nő a Boldogasszonyon a Szezsi optikában hetente kétszer rendel, magánba.
Tel.számot nem tudok, de ird be a keresőbe, vagy hirdetőujságba is szoktam látni. :wink:

Kép
Kép
apátiné tóth zita

hefe: mi is oda járunk, amit Zita írt, én bírom a doktornőt. Védőnőnk ajánlotta még régen, úgy kerültünk oda. Kábé 3 héttel előre adnak időpontot. Már háromszor voltunk nála. Pupillatágítás 10 perc, 3 éves státuszon nem erőlteti a villákat, és beszélnie se kell a gyereknek (rajzok vannak, de nem megneveznie kell, hogy mit lát, hanem megmutatni). Ha őt választod, arra figyelj, hogy a beutalót a Vasútegészségügyhöz kérd a gyerekorvostól!

Anett: és miért döntöttél az oltás mellett mégis?

brbetti: Toncsiék hozzá járnak Hédivel, és mi is voltunk nála egyszer, aranyos, kedves, én tudom ajánlani. Fellépő: nekünk van, de még nem merem eladni, tuti használjuk még, amíg Dóri babakocsizik. Kölcsönözni szerintem nem lehet, én legalábbis meg lennék lepve. De ha jó áron tudsz venni, és vigyáztok rá, akkor el is tudod majd adni, így nem kerül sokba.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?