védono: nekem o mondta h lesz majd ilyen, szivhangot majd 20. hét utàn, januàrban igért, nekem a dokim kérte h a vizeletet kezdje el màr most nézni. ilyen papircsikos vacak, nem labor vizsgàlat.
nekem azt is mondta h elvileg 5 vagy 6 éves korig ugye koveti o a gyereket a dokival majd, mi 1 oràt beszélgettunk az elso alkalommal, nekem ezt a bemutatkozàskor elmondta, hogy mi a feladata, és h ez egy hosszu egyuttmukodés lesz ha nem koltozunk, stb. de én is simerek olyat pàr korzettel arrébb aki nem is làtta a védonot miota odakoltoztek...
elvileg, hivatalosan, a védonok feladatai szabàlyozva vannak, de nyilvàn màs modon végzik a munkàjukat BP belvàrosàban mint Budàn a hegyen vagy egy tanyàn. de az alap ugyanaz és teruleti alapon vannak elvileg beosztva. de tudtommal van kozponti szabàlyozàs. ha valakinél bibi van meg tudom kérdezni olyannàl, aki ezt tudja, mert ugyan mi még nem vagyunk hozzàszokva, de ha elgedetlenek vagyunk akkor ugye lehet szolni, hogy nem ok a dolog, hogy javuljon a helyzet
mell: az orvos évi egyszer a ràkszurésen nézi, azért ràkszurés, abban benne van a mell vizsgàlata is tudtommal, és gondolom ha panaszom van akkor megnézi terhesség alatt is. de én nem tudok rola h minden làtogatàskor kellene néznie, a védono is tudtommal majd foleg szoptatàskor, tanàcsadàskor nézi, ha gond van.
amugy szerintem ez olyan mint az UH, nekem nem végzi az orvosom mindig, valaki meg a protokolon is tul elvégez vizsgàlatokat, valaki meg azt teszi amit a beteg kér (plàne ha az tobb pénz, legalàbbis BPen vannak ilyen dokik is), szoval van egy alapprotokol, és azon tul az orvos meg a pàciens donti el gondolom h mi van még benne, és ha az plusz pénz vagy sem. engem pl cseppet sem zavar h a havi kontrollokon nem kell mindig mindent végigcsinàlni, de ez én vagyok
szivhangfigyelo: nagyon gàz szerintem h van amit ugy hirdetnek h 12. héttol lehet hallani vele, de én is ugy tudom h igazibol em véletlen h csak késobb nézi a védono is. én még vacilàlok, de azt is meg akarom nézni mivel mukodik, ha az is hangfrekvenciàkkal akkor részemrol asszem nem veszek
suzy: igen én voltam a palacsintàs, koszonom