Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Susy:
Én irtam a vizeletet.Ma voltam a védőnőnél és ma is nézte teljessen rendben volt.Acetont,fehérjét,cukrot,és még valamit néznek benne.Vérnyomást szokott mérni súlyt és a beutalókat é adja de elméletileg ma már minden egyes védőnőnek rendelkezni kell szivhang készülékkel is de azt nem tudom hányadik héttől kezdik halgatni azt hiszem a 20. de te talán tapasztaltabb vagy ebben.

Jó hogy irtad a palacsintát holnap sütök is párat. :)
gtimi83
Győr

Timi
Lehet, hogy tapasztaltabbnak kellene lennem, de ahogy írtam a védőnő sosem nézte a szívhangot sem vizeletet így nem tudom ott mi a szokás. A dokinál NST (CTG) 36. héttől van, a végén már minden nap nézik a baba szívhangját.

Nekem a beutalót a doki adja, a védőnő súlyt és vérnyomást mér, meg írkál. Viszont a doki nem mér súlyt sem vérnyomást. :roll:

Miért nincs erre valami rendszer, vagy szabály, néha kicsit ijesztő, hogy másnak mennyi mindent néznek, nekem meg nem...

Kép
Kép
susytunder

gtimi83

:D Ha a zsíroskenyeret lilahagymával túl lehet adagolni, akkor én tuti így jártam. Mióta az eszem tudom imádom!!! Sőt ha betegség szerűt érzek is azonnal ezt a kúrát vetem be :D

Sellon

Teljesen egyet tudok veled érteni!!!

Silva

Így igaz.
Ez 4 kismama még engem is elgondolkodtatott egy pillanatra. Ez persze csak abban az esetben rémisztő és hiteles, ha mondjuk az elmúlt 5 év statisztikáit néznénk meg ugyan ebben a kérdésben, hogy az előző években mennyi kismama került be egyéb betegségek miatt a kórházba.
Amúgy én is láttam azt a videót.
andiék

Jo estet!

Andiek en sem akarok kotekedni sem politizalni!!!!

Influlenzaban konkretan 40.000 ember meg minimalis + - vilagszerte az osszes tobbi egyeb kisero betegsegek miatti elgyengulesben!

A lengyelek svajcal egyezkedtek egeszen 2 hettel ezelottig...-oltoanyagot akartak,de sokaltak az arat aztan kitalaltal ,hogy nem is kell! Ok voltak akik mindig odaztak az oltoanyag eloallitasat es aztan bajban voltak ,mostmeg mossa a kezet a miniszter ur!
Ajanlom az osszes nemet/angol nyelvu hirforrast ,itt napi szinten volt a hiradoban!

Sellon! Mindeggy mennyire vagy egeszseges ,ha a virus megtamad akkor az egeszseged jo allapota ,csak gyorsabba teszi a betegseg lefolyasat! Pont ezert virus 1 virus ,mert fertozessel terjed nem egeszseg szintjetol fugg!

Regen persze mas volt ,de amilyen sulyos elelmiszer tulkinalat van es amilyen szenyezett ma a fold ...-teljesen megvaltoztak a mai elet viszonyok! Pl: regen rak beteg sem volt ennyi es stb...

Nem akarok gonoszkodni ,mert nem azert vagyok ezen a forumon,de neha erdemes politikatol ,emberi befolyasoktol fuggetlenul is utana nezni dolgoknal az ervelesek elott! Pl: szakirodalmakban stb...-azok megbizhatoak!

Iner gratulalok en is! Biztosan rendben lessz minden szerintem ,ha 1 hettel elobb neztek a baba orrcsontjat!

Kriszta
schat

Kép
Vendég

Nekem sem vizsgálták még sosem a mellem. :oops:

Hát bevallom hogy ma én vettem szívhang monitort :oops: , megláttam a boltban és hosszas gondolkodás után csak megvettem. Itthon kipróbáltuk de nem hallottunk semmit :( aztán jobban elolvastuk a használati útmutatót és kiderült, hogy a 20. hétig nagyon valószínű hogy nem lehet vele semmit sem észlelni. :( Na majd akkor karácsony után....

Én is úgy voltam vele, hogy nem fogok venni, mert csak túlparázom magam emiatt is (mindig van valami!) de ma csak gyenge voltam :oops:

Iner: Nagy gratuláció, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az UH. Akkor nagyon szorítok az amnió eredményéhez, de már biztos minden okés lesz. Nagyon-nagyon örülök nektek :D

KépKép
picilulu

Susy: Érdekes ez, szerintem területileg (megyénként, régiónként) is más, mit csinálnak a védőnők, nálunk pl. abszolút csak tanácsadó és admin. funkciójuk van a szülésig....Na jó, tanácsadáson megméri a súlyom és a vérnyomásom...de ennyi. És védőnője válogatja....de sokszor utána sem nagyon aktívak... MOndjuk az enyém kijárt házhoz 6 hetes korig hetente, 1 éves korig havonta....másfél éves volt Réka, amikor utoljára láttuk, telefonon, tanácsadáson utolérhetem, ha akarom.

Nálunk szívhangot egyáltalán nem néznek az nst-kig....vizeletet havonta, de azt a dokik intézik, rendelik el a vizsgálatokat.

Cickóimat nekem sem vizsgálta soha senki, de ami azt illeti, nem is igen bánom....
jaimee1

védono: nekem o mondta h lesz majd ilyen, szivhangot majd 20. hét utàn, januàrban igért, nekem a dokim kérte h a vizeletet kezdje el màr most nézni. ilyen papircsikos vacak, nem labor vizsgàlat.
nekem azt is mondta h elvileg 5 vagy 6 éves korig ugye koveti o a gyereket a dokival majd, mi 1 oràt beszélgettunk az elso alkalommal, nekem ezt a bemutatkozàskor elmondta, hogy mi a feladata, és h ez egy hosszu egyuttmukodés lesz ha nem koltozunk, stb. de én is simerek olyat pàr korzettel arrébb aki nem is làtta a védonot miota odakoltoztek...
elvileg, hivatalosan, a védonok feladatai szabàlyozva vannak, de nyilvàn màs modon végzik a munkàjukat BP belvàrosàban mint Budàn a hegyen vagy egy tanyàn. de az alap ugyanaz és teruleti alapon vannak elvileg beosztva. de tudtommal van kozponti szabàlyozàs. ha valakinél bibi van meg tudom kérdezni olyannàl, aki ezt tudja, mert ugyan mi még nem vagyunk hozzàszokva, de ha elgedetlenek vagyunk akkor ugye lehet szolni, hogy nem ok a dolog, hogy javuljon a helyzet

mell: az orvos évi egyszer a ràkszurésen nézi, azért ràkszurés, abban benne van a mell vizsgàlata is tudtommal, és gondolom ha panaszom van akkor megnézi terhesség alatt is. de én nem tudok rola h minden làtogatàskor kellene néznie, a védono is tudtommal majd foleg szoptatàskor, tanàcsadàskor nézi, ha gond van.
amugy szerintem ez olyan mint az UH, nekem nem végzi az orvosom mindig, valaki meg a protokolon is tul elvégez vizsgàlatokat, valaki meg azt teszi amit a beteg kér (plàne ha az tobb pénz, legalàbbis BPen vannak ilyen dokik is), szoval van egy alapprotokol, és azon tul az orvos meg a pàciens donti el gondolom h mi van még benne, és ha az plusz pénz vagy sem. engem pl cseppet sem zavar h a havi kontrollokon nem kell mindig mindent végigcsinàlni, de ez én vagyok

szivhangfigyelo: nagyon gàz szerintem h van amit ugy hirdetnek h 12. héttol lehet hallani vele, de én is ugy tudom h igazibol em véletlen h csak késobb nézi a védono is. én még vacilàlok, de azt is meg akarom nézni mivel mukodik, ha az is hangfrekvenciàkkal akkor részemrol asszem nem veszek

suzy: igen én voltam a palacsintàs, koszonom :D
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Ma korán keltünk, apa ment dolgozni, én meg mostanában reggel 6-ig tudok max aludni, persze este aztán hamar bedőlök az ágyba...

Ann! A doki most nem mondta, hogy mikor szülök, de kb. egy hét az eltolódás, így május 8 körül, apa szülinapja előtt 2 nappal :lol:

CsAndi! Köszi a táblázatot...most már nem mi vezetjük a sort... :D

Őszintén szólva azért kicsit fura, hogy egy héttel fiatalabb a baba, most ismét ugyanaz a hét van még egyszer...
Volt már valakinek ilyen?

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

A védőnővel kapcsolatban:
Nekem is minden alkalommal néz vérnyomást, súlyt, vizeletet és ő írja a beutalókat a laborba...

Nekem rákszűrésnél még soha nem nézték a mellemet, pedig nem egy dokináál voltam ideáig, de egy sem nézte meg...Sellon, Te szerencsés vagy szerintem... :wink:

Iner

iner

iner: én is kb 5h30kor kelek, ma ràmszolt a pàrom h delutàn aludjak, mert 9kkor durmolok este és reggel meg forgolodok...

én amugy azt hittem h a védono nem adhat beutalot, azt a hàzidoki csinàlja, de most tényleg utàna fogok nézetni :roll:
Vendég

Sziasztok!

Hát, valóban csak csodálkozok, hogy ennyi orvos nem nézi a melleket...hiszen ha a nőgyógyász nem nézi azokat, akkor mely orvos fogja? Ez éppen olyan, mintha a méhet néznék, de a petefészkeket nem. Ann, látom, a te orvosod nézi.

A védőnő nálunk is néz vizeletet, méri a vérnyomást, meghallgatjuk a kicsi szívhangját, megméri a súlyt is, és elbeszélgetünk.

Igaz, régen nem volt rák...viszont egy tüdőgyusziba belehaltak. Meg abba is, hogy nem mostak kezet, stb. Minden kornak megvannak a nyavalyái. Most a h1N1 tombol, úgy kb. 2-3 hónapig, aztán soha többet nem hallunk róla, csakúgy, mint a madárinfluenzáról vagy a kergemarhakórról. Pedig mindkettőbe bele akartunk halni. De ez mégse sikerült! :D
Vendég

Andiék: Nagyon korrektül ítrad le a véleményedet. Teljesen rendben van. Én nem vagyok ennyire biztos a dolgomban, időnként megingok. De végül az a gondolat erősít meg, hogy minden ellen úgysem lehet védekezni. Annyi vírus, meg baci van. Ami ezek megelőzésére szükséges, azt megteszem. Ha ennek ellenére mégis megbetegednék, akkor majd azt oldom meg a legjobb tudásom szerint. (Sajna a munkahelyemen sorra dőlnek ki az emberek. Mindenki magas lázzal és gyengeséggel. Nagyon reménykedem, hogy nem kapom el. Sokszor kezet mosok, külön ebédelek és előtte szellőztetek pl. Ennyit tudok tenni.)

Iner: Ezek szuper hírek!!! És december 10 már nincs olyan messze. Ha jól tudom, akkor lesz eredmény. Ráadásul Te akkor már biztosra meg fogod tudni nemcsak azt, hogy egészséges, hanem azt is hogy fiúcska, vagy kislány :) Nagyon, nagyon szorítok!

Szöszmöszke: Biztos, hogy a vérnyomásod ugrál? Én ilyet akkor szoktam érezni, ha nem eszem azonnal, ahogy érzem a kis szédülést. Eszel rendszeresen? Én pár órát se bírok ki valami harapnivaló nélkül.

Susy: Emiatt ne izgulj, hogy nem mérnek mindent. Ezek a dolgok nagyrészben összefüggnek. Szerintem, ha látnának valamit az egyéb leleteken, akkor utánanéznek. Bár biztos van olyan, aki a biztonság kedvéért mindig ellenőriz. Részemről nem bánom, hogy nem néznem minden alkalommal mindent. Persze abbane gyetértek, hogy valami rendszer lehetne! Sokkal megnyugtatóbb lenne.

KépKépKép
bogme

sellon, ne menjunk bele de a spanyol nàtha is h1n1 volt és nem tunt el csak ugy egyik sem, volt egy rakàs h1n1 jàrvàny azota is, mind legalàbb 2 évig tartott, fellàngolàsokkal. a madàrinfluenza sem tunt még el, nem is fog, van még most is madàrinfluenza, az asszem h1n5 de nem vagyok benne biztos. és a régi betegségek egy részérol nem tudjàk mi volt mert még nem volt ilyen szintu kutatàs. egy rakàs ellen meg kapsz oltàst gyerekkorodban, ezért màr mi nem tudunk roluk, de màs orszàgokban még boven van himlo és egyéb nyavaja, a tbc sem tunt el. a virus egy ellenàllo, àtalakulo, mutàlo lény, nagyon nagy tulélo. (ennek semmi koze az oltani-nem oltani kérdéshez). amugy ràk is volt csak nem ennyi, ha utànanéztelk torténelmi személyeknek és a ràk torténetének meg lehet nézni h volt màr ràk régen is, csak a mai szennyezett, stresszes életmod, a sok adalék anyag stb fokozza a ràk elofordulàsàt. de akinek megvannak bizonyos génjei vannak az alig-alig tudja elkerulni, akàrhogyan is él. sajnos ez, amit elmondtam mind biologia, semmi màs. az hogy ki mit kap meg az egy màsik kérdés, meg hogy mi alakul vilàgjàrvànnyà. ez a mostani jàrvàny valszeg nem lenne vilàgjàrvàny ha nem lenne modern vilàg, repulo, stb. a spanyol nàtha sem véletlenul lett akkora, amekkora, az màr nagyon modern ido volt egy jo kis éloképes virusnak, ami élni is akart és terjeszkedhetett... dédnagyanyàm torténetei nem szépek arrol, az egészséges, jol tàplàlt fiatalok hullottak mint a legyek. persze nem voltak még virusolo szerek sem.
ez semmit nem vàltoztat egy csomo kérdésen az oltàssal kapcsolatban de azt a témàt én magam részérol letudtam :)
Vendég

Okés, okés.
Vendég

bogme, suzy: szerintem egy protokollt kell kovetni, amitol nem lehet eltérni, de abban csak egy bizonyos idoponttol szerepel a vizeletvizsgàlat pl, és a mellvizsgàlat a nodokinàl. ha nincs panasz vagy màs akkor nem nézik mert minek? ez nekem olyan mint az àllando UHzàs, az régi dokimnàl az plusz pénz, tobbet is csinàl UHt.
én amugy pont a vizelet miatt kaptam papirost a nodokimtol h mutassam meg a védononek h nézze màr most. o szereti koràbban nyomonkovetni ezt, szerintem ennyirol van szo.

sellon: a mellet csak ràkszuréskor vizsgàlja és talàn majd késobb a terhesség alatt. de nem nézi meg minden alkalommal, nem is vizsgàl meg mindig, amig nincs panaszom, vagy amig nincs itt az ideje. legkozelebb pl lesz rendes vizsgàlat, kenettel stb, annak most lesz itt az ideje gondolom.
Vendég

Sziasztok!

Kicsit későn, de megkérdezem: csatlakozhatok-e még hozzátok? Már írtam nektek egy-két hozzászólást, talán emlékeztek még.
Sellon, láttam, hogy Siófokon fogsz szülni, reményeim szerint én is ott.

Susy,
én is Szabó Gergelynél szültem a MÁV-ban a kisfiamat, mintha azt olvastam volna, hogy te is ott szültél, igaz?

Kép

Kép

Kép
lyly

szia :)

rossz hir, akàrhogy is nézzuk, akàrmit is gondolunk: az egyik kismama meghalt. :( senkinek nem szabadna meghallnia igy :cry:
Vendég

Sziasztok!

Cs.Andi!
Most látom csak hogy én vagyok a lista legelején.Azt hittem nem én vagyok itt a legidőssebb terhes. :) Azt is látom hogy te a névnapomra vagy kiirva az tök jó.Amugy én is Győrben fogok szülni majd.

Ezeknek a virusoknak meg egy jó kis hosszú fagy kellene semmi más de ilyen tél mellett nem is csoda ha nem fagynak el.Már a párom is köhög szerintem ő is elkapta. :?
gtimi83
Győr

CSajok, már tényleg nem akarom feszegetni a témát, de akkor megkérdezhetem, hogy ki oltat/oltatott és ki nem???

Tök frászban vagyok, lehet hogy én is oltatni fogok..
Ma beszélek erről is a védőnővel... :? :cry:

Iner

iner

ja, nem hasznàl nekunk h meleg van, ezért tombol most jobban mint kéne, de ez egy fura virus, nyàron is tok jol elvan... :? nàlunk a csalàd teljesen be van paràzva, mostmàr egyàltalàn nem akarnak hagyni dolgozni maszk nélkul - h tanitsak nyelvet maszkban?????? :roll:
Vendég

GTimi!

Lehet, hogy egyszerre leszünk a szülészeten Győrben...
Jó buli lenne :lol:

Iner

iner

Sziasztok!

Andiék, akkor nem linkelem be.:) Egy dolog ami nekem nem világos és ami miatt nem oltatok, h. miért nincs az oltással kapcsoltaban egyöntetű vélemény a szakma részéről? Vagy legalább 80-90%. Nem hinném, h. az a nőgyógyász vagy virologus aki nem javasolja az oltást kismamáknak tájékozatlan lenne a témával kapcsolatban.

Szia Lyly!

Kép
silva

Iner,
én nem oltatok. Osztom Silva véleményét.

Lyly,
én emlékszem rád, már írtál ide. Te hova valósi is vagy, hogy Siófokon fogsz szülni?
Vendég

Inner!

Igen ugy van de én azért reménykedem benne hogy egy héttel korábban jön a gólya. :) Mert szeretném ha áprilisban meglenne még május 1 előtt.

Tegnap voltunk az anyakönyvi hivatalban apasági nyilatkozatot tenni.Mivel a párom Szlovák ezért csak elismerőt lehet tenni de tök mindegy mert hiába van nyilatkozat a nevemre irják a babát és csak 3 héttel a szülés után kapja az apja nevét mert a belügyminisztériumnak engedélyezni kell hogy a nevére vehesse.
Az esküvő meg csak juni 19.-én lesz majd.Hát kiakadtam de nagyon :evil:
gtimi83
Győr

timi: ez az a hulye szabàly ami 31 éve is igy volt, apàm meg is jàrta mert anyàm nem vette fel a nevét eskuvokor és nem akartàk apàm nevét adni. az én pàromnak is kell tennie, mi nem hàzasodunk késobb sem, és ràadàsul francia, szoval neki is hetekig kéne rohangàlni. hulye egy rendszer :?
Vendég

Sziasztok!

Ann:nem egy magzat halt meg a Sote-n?
Nyelvet maszkban tanítani.Ez tetszik. :lol: :roll:

Iner:örülök a jó híreknek. :lol:

Suzy:én minden tavasszal elmegyek mammográfiára.Van egy ciszta a mellemben és minden évben ellenőrzik.A védőnő,nőgyógyász sosem nézi.Pedig rákszűrésnél kellene mindig.
Nekem vizeletet csak vérvételkor néznek.A védőnő súlyt,vérnyomást néz csak.
Szívhangot a kórházban néztek,35.héttől pontosan már nem emlékszem.

Kisfiadnak hová adták az oltást?Hogy van?

OLtás:mindkét "tábor" érvei nagyon jók.(Ann-Andiék)Annyira nehéz dönteni.
Engem tegnap elbizonytalanítottak azzal, hogy nem oltanak félidőig.Csütörtökön megyek a dokimhoz ,"lefárasztom"még egyszer evvel a kérdéssel, azután döntök.
A férjem 2 napja megkapta az oltást,evvel talán jobban védve vagyunk. :roll:

Norci
Kép
Kép
norci2007

nem, meghalt aztàn a kismama is, màr hivatalos. a baba màr elobb meghalt :cry:
Vendég

Gtimi, hát ez marha jó, h. nem kapja meg a baba azonnal az apuka nevét ha nem magyar állampolgár! Nálunk is u.e. a helyzet, csak erről nem tudtam. Gondolom 3 hét után nem megy majd automatikusan, hanem a gyerekágyas anyuka az apukával és a 3hetes babával vonuljon be újra az anyakönyvi hivatalba egyszer vagy kétszer.:evil:

Ma ez a 2.dolog ami felbosszant, és még csak 10:30 van.

AZ első az volt, h minek kell védőnöhöz havota járnom ha se pecsétje, se egy vizelet tesztje nincs.Nagyon aranyos a hölgy, de eddig még semmi értelmes, használható dolgot nem tudtam meg tőle. Sorba kell állnom a nőgyógyászaton beutalóért majd a laborban egy olyan dolog miatt amit egyszerűbben is meg lehetne oldani. Vidéken 33évvel ezelőtt már a védőnő nézte a vizeletet, Kispesten ez miért nem valósitható meg 2009-ben? :evil:

Kép
silva

nincs pecsétje??????? beir a konyvedbe vagy csinàl valamit?
de én még mindig ugy tudom h beutalni nem tud a védono...

amugy tudtommal ne a kulfodliség miatt nem kapjàk meg a nevet hanem ha nem vagytok hàzasok akkor mindneképpen kell a nyilatkozat mert nem automatikus a névadàs az apa utàn. ezt a védonom mondta akik szintén nem hàzasok és volt màs nem vegyes pàrban élo kismamàja, igy atelefonszàmot is odaadta ahol utàna lehet kérdezni. az onkormànyzat anyakonyvi osztàlya asszem de most hirtelen nem tudom hol a papir
Vendég

Silva,
mondjuk ez nálunk szerintem nagyon jól működik, mert eléggé zsírzott minden. Most kivételen a szakrendelésen kell naplósorszámot kérnem (éppen ma délután), de csak azért, mert szabadságon van a védőnőm. Szerintem nálunk elég összhangban működnek a dolgok, eddig ez a tapasztalatom. Mondjuk nekem először pecsételt csak a védőnő, a második alkalommal már nem, de az orvos mindig ad pecsétet.
Vendég

Sellon,
írtam pü-t.

Ez az apasági eljárás olyan frankó, hogy ha válás után meghatározott időn belül szül valaki, hiába nem a volt férj az apuci, és az igazi apa is elismeri a gyermeket, akkor is a volt férj nevére anyakönyvezik, az anyuci meg írathatja majd át az igazi apuci nevére. Állítólag ez a gyermek érdekeit védi, de ha mindenki elismer mindent, akkor miért van ez a hercehurca, ha nem azért, mert az államnak fizetik az illetéket?!

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

lyly
Igen, nála szültem, de már a kistesó nem ott születik. Te ott és nála szülsz majd megint?

Nem tudtam, hogy a kismama is meghalt. :cry:
Kristóf vállba kapta az oltást és a gyerekek, akik ekkorák csak felet kapnak.
Mihelyst elmúlik a takonykórom én is beoltatom magam.

Ann
Nemsokára elatatom Kristófot és kikeresem a receptet.

Igen érdekes ez a védőnő, doki mit néz mit csinál. Valaki írta hogy nem mindig csinál uh- t, nekem pl mindig csinál kérnem sem kell.

Apaságiról jut eszembe, hogy azok a szülők akik össze vannak házasodva, lehet menni friss házassági anyakönyvi kivonatot kérni, mert fél évtől nem fogadnak el régebbit.

Kép
Kép
susytunder

bürökràcia

van rosszabb orszàg is, de ez nem menti persze fel az itthoni öskövületi helyzetet. és még a nagyobb részével nekünk nem is kell talàlkoznunk nap szinten :?
Vendég

én mondtam h nins automatikus UH, és ez is olyan, amit szintén én mondtam h persze szivesen nyugtatgatnàm magam azzal h làtom h mi folyik odabenn de nem gondolom h bàr àrtalmatlan, ne lenne zavaro a sok UH a bennlakonak, szoval bizom a dokiban, engem csak a kotelezok UHra kuld, de késobb majd lesz UH nàla is asszem, valami ilyesmit mondott

és koszi, kb még 2 hétig ràér a recept :wink:
Vendég

Apasági nyilatkozat mindenkinél kell, aki nincs összeházasodva és ehhez a nőgyógyásztól kell egy igazolás a fogantatás feltételezhető időpontjáról. Ezzel kell bemenni az Önkormányzathoz mind az apának, mind az anyának. Nálunk is ez a helyzet.

Ann: A védőnő is írhat beutalót, csak nem mindenhova. Gondolom ez attól függ, hogy melyik doki, illetve védőnő hova tartozik. Nálam van olyan, ahova a védőnő, van ahova a doki tud küldeni. Attól függ melyik helyre mennék pl. a vérvételre.

KépKépKép
bogme

komolyan? ok, nekem a hàzidoki kuldott eddig vagy a nodoki, mondjuk én egy teljes laboron voltam és oda magamtol mentem volna amugy is mitàn kijottem a szeptemberi bacis tudoszarombol, addigra meg kiderult h terhes vagyok (szerencsére a dokim eleve olyan a ntibiotikumokat ir fel fiatal noknek legtobbszor amit terhesen is lehet szedni igy nem volt gàz a dolog)

szoval nem tudom ki fog laborba kuldeni. ekg-ra is a hàzidoki adott beutalot. és neki màs kismamài is tole kaptak beutalokat. szoval ezek szerint nem ugyanaz ez a protokol mindnehol. nekem mondjuk nem ugyanabban a korzetben van a vedonom és a hàzidokim, éljen a szabad orvosvàlasztàs :D
Vendég

Susy,
nem, most ott, ahol Sellon. :D

Az én dokim nem uh-oz feleslegesen, viszont valaki kérdezte a magzati szívhang-hallgatót. Mi vettünk egyet, az elején bénáztunk vele a férjemmel, egyáltalán nem találtuk, aztán elmentem a dokihoz, jól megijedve, ő pedig 3 mp alatt megtalálta, meg is mutatta, hogyan kell használni. Ezt a használati utasításban nem nagyon emlegették, pedig ez lenne a lényeg. Azóta gond nélkül megtaláljuk néhány perc alatt a kis dibidobit, igaz, még keresgélni kell, mert sok helye van. A dokim azt mondta, nem uh-elven működik, a babát egyáltalán nem zavarja, akkor hallgatom meg, amikor csak akarom. Engem megnyugtat, főleg azért, mert elég keveset mocorog, igaz, elöl fekvő lepényem van.

Kép

Kép

Kép
lyly

van még adókedvezmény a betöltött 90. nap után? Tudtok erről valamit?

Kép

Kép

Kép
lyly

adozona.hu
gondolom azon fennvan, ha nem akkor passz... nem is tudtam h volt ilyen

koszi a szivhangfigyelot, az is én voltam. utànanézek és meglàtom. nekem asszem most épp rugdos mert gornyedve ulok és az a blyomàsom h azt nem szereti, mert ettol még a hasam nem mozgott meg volt egy két szuràs benne, a hàtam szokott fàjni. most meg mindketto.

nektek h àll apocak. én ma toltom be a 15. hetet és megint jot nott szerontem 1 hét alatt :)
ràadàsul ràjottem h a Leonard Cohen koncert utàn hozhattuk ossze a kis babszemet, nem hiàba, nagy onspiràcio volt a jo oreg Leo Cohen :D
Vendég

Ann,
köszönöm. Közben találtam én is, akkor jár, ha min. 3 eltartott van a családban.

Kép

Kép

Kép
lyly

na, ami engem illet ma van az AIDS vilàgnap ugyhogy beteszem a az And the Band Played On cimu filmet és megnézem sokadszor
Vendég

Az érthető, h. kell apasági nyilatkozat ha nem vagyunk összeházasodva. Viszonylag gyorsan el is intézhető, csak azt nem értem miért okoz nehézséget ha az apuka külföldi???

Ann, az én állandó lakhelyem Orosházán van, na ott olyan hülyék az anyakönyvi hivatlaban, h. nagyon. Őket fölösleges is felhivnom. Volt már hozzájuk szerencsém mikor a hugom svájcba akart férjhez menni és semmit nem tudtak, h. mi kell. Mondjuk Svájcban is u.a. volt a helyzet. Ennek az lett a vége, h. nem kapott munkavállalásit( ez nem miattuk) azonnal el kellett hagynia az országot. Összeházasodni nem tudtak, mert a papirok nem voltak jók, 3hónapig nem mehetett vissza, ezalatt a kapcsolatuk elromlott... ez csak egy kis kitérő mese volt. :)

A nőgyógyászom is azt hitte, h a védőnő ad majd beutalót, azért nem adott ő. Sztem vidéken mindenhol tud vizeletet ellenőrizni a védőnő.

AZért vagyok nagyon kiakadva, h. itt nem, mert a laborban mindenféle beteg ember van akivel nem szivesen találkoznék ha nem muszáj.

Mi tegnap csináltunk pocakfotót. Majd felteszem.

Kép
silva

Sziasztok!

Ann hol tudok utana nezni a filmnek? Tegnap olvastam vertranszplantacio altal fertozott fiatalokrol,annyira kegyetlen neha a sors! Nekem az AIDS-rol mindig Freddie Mercury jut eszembe!
Pont tegnap olvastam a RNS retro virusokrol meg a betegseg lefolyasarol...

Lyly mar akartam kerdezni,hogy ide miert nem irsz,de ereztem ,hogy jossz! :wink:

Szep napot!

Kriszta
schat

szerintem nem akadàly h kulfoldi, ezt én sem értem, itt semmi gondot nem jelent ez, megvana tartozkodàsija is ràadàsul, itt dolgozi, itt van bejementve, mondjuk ez tuti nagy elony nàlunk

nàlunk amugy a hàzidokinàl én bekopogok és benn vàrok az asszisztensnél amint tole kijott az elottem lévo, még maszkot is adnak ha akarok és nincs nàlam. ha meg meglàtjàk h kinn vàrok azonnal behivnak, nem engendek kinn vàrni, multkor 3 kismama volt benn az asszisztensnél
meg én vérvételre is odamegyek, az asszisztens is leveheti, a reggeli rendelés elott 1 oràval lehet menni szurira meg vérvételre, tegnap is n8ra mentem és bementem mindenki elott, ki is van irva h akismamàk elore mehetnek, bocsesz. szoval én igy kerulok ki mindenkit, ait tudok. odamegyek a dokihoz is fél oràval elobb, szolok h vagyok, be is jutok kovetkezonek
és a laborban is azonnal mehetnék elore, de nem megyek a mi laborunkba mert kb az én nagyn jo vénàimbol amit szoritani alig kell ugy vettek le multkor vért h az egész karom lila volt egy hétig...

de a védononek elvileg vannak ezek a csikjai amit beletesz a vizeletbe és kész, ahhoz nem is kell a labor ami ugye dràga meg sokan vannak, lekonyokol az oreg botos néni mert terhesen te eloremész, hiszen mehetsz, de nem làtszik még mert o azt hiszi h kapàsbol kosàrlabdanyelonek néz ki egy terhes és ugy marad 9 honapig - na ez volt egy orvosi rendelos tapasztalat, ugyhogy én àldom az én védonomet és kerulom a labort :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.01 12:09-kor.
Vendég

schat: én a neten is làttam, ugy szoktam ott filmeket nézni h beirom a film cimét a google videosba és ott van egy csomo hely ahol vannak fenn filmek tok ingyen, nem kell letolteni csak megvàrni h betoltodjon. mi anno bioszon néztuk meg minden évben, meg mondjuk én foglalkoztam az AIDSszel, szoval megvan nekem minden hordozon :P sajnos nem itthon vagy, nem tudom csak ugy odaadni :( de ha nem talàlod irok egy DVDt, privàtban megirod a cimed és feladom, ha gondolod ;)
Vendég

Ann, valami olyasmit képzelnék el amit irtál, nem pedig nyanyákkal hadakozni és köhögő embereket kerülgetni a laborban.
Valahonnan szerzek tesztcsikot és azzal megyek a védőnőhöz. Nem akarom elhinni, h ők ezt nem tudják megoldani, és megkönnyiteni a kismama dolgát. Legalább most az flu járvány kellős közepén. :evil:

Micsoda pocsék idő van. :(

Kép
silva

Kriszta,
köszi. :lol:

Kép

Kép

Kép
lyly

silva: szerintem van gyogyszertàrban, vegyél egy maszkot is a bizt kedvéért ha még nincs, 50 forint. de elotte megkérdezheted a védonot h ezt hallottad, nàla van-e...
Vendég

Veszek maszkot is, és megkérdezem a tesztet. A védőnőnek nincs sajnos az már kideült.

Kép
silva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?