Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Köszi szépen a véleményeket a dokikról, küldöm tovább a barátnőmnek.Kép

Alma!
Köszi a leveled, megkaptam.
A hasam valóban szép méretű volt, szülés előtt három héttel így néztem ki: Kép

Gabi
efgabi

Zsuzsi!

Mészáros doktorhoz járok én is. Tudtad, hogy holnap még rendel délelőtt az onkológián, aztán elmegy 3 hét szabira? Holnap megyek vérvételre és vizsgálatra, csak így derült ki számomra. Valaki a múltkor írta, hogy 20-ig még biztos bent lesz. Ezek szerint nem.Kép

Gabi
efgabi

Huu Gabi, ez tenyleg nem semmi, gondolom eleg nehezen tudtal mar mozogni a vege fele. szegenykem! annyira tetszik ez a kep, hogy percekig csak neztem, meg nem lattam soha ikres kismamat!
Meszaros doki tenyleg csak szeptember elejen lesz ujra.

Babarozsa! engem erdekelnenek a tanfolyamok, ha tudnal mondani valamit roluk.

Lanyok! Valaki volt mar a korhazi terhestornan? Erdekelnenek a velemenyek!
Eszi
eszi

Eszi, majd bemasolom az idopontokat

Kép
babarozsa

Gumicukor
Persze,tudom én hogy nem az anyósomnak van igaza,szegényke még mindíg a 70-es években él.Egyévesen már rég bölcsis volt a párom,és már ott is szoktatták.De anyóstól a kedvencem az "erőkoktél recept"két hónapos babának:két nyers tojás tejszínnel felöntve,narilé,citromlé-be a turmixba.Szegény párom,csoda hogy itt ül mellettem.
Babarózsa
Látom több vasat tartasz a tűzbe.Mikor fogsz dönteni?
almavirág

I. előadás: terhesség
szept.1.
II.étrendi tanácsok szept.8.
III. Szülés, együtszülés szept. 2.
IV. Gyermekágy, szoptatás, aug. 19., szept. 16.

ezek a legkozelebbi idopontok
17.30kor kezdodnek
Bejelentkezes: 355 11 22/433, 203 mellék

Kismama torna
355 11 22/415
H-SZ 17.00-19.30
K-CS 8-14.00

V. szuloszoba latogatas szept. 7.

Kép
babarozsa

Alma!
eddig egy kórházat láttam...ill. a Kútvölgyit is, de ott még nem láttam a szülőszobákat, a rendszert kábé ismerem.
Még egy kórház hátra van, aztán döntök, de attól is függ, hogy találok-e orvost.

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem, hátha tudtok válaszolni.
Azt több helyen is olvastam, hogy 32 hetes korban már teljesen normális, ha érzem mikor csuklik Babó, nade az is normális, hogy most már 3 napja minden este, sőt tegnap még éjszaka is csuklott. Aggódom érte. Ilyenkor úgy sajnálom szegénykét.
A másik: mit tudtok a málnalevélteáról? Mikortól érdemes elkezdeni inni? És tényleg használ?

Köszi a válaszokat
aticica

tényleg látta már valaki az új szülőszobákat a kórházban???

Kép
babarozsa

Aticica, az én babám (30,5 hetes vagyok) hetek óta rengeteget csuklik. Néhány hete még naponta 4x-5x csuklott, mostanában 2x-3x, főleg miután eszem. Megkérdeztem az orvost, azt mondta, ez teljesen normális. Kortyol a magzatvízből, illetve felkészül a tüdeje a kinti életre. Semmi okod az aggodalomra. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Gabi!

Valóban, Mészáros doktor most megy szabadságra. Mivel én még a terhesség elején járok, behívott keddre (17.-e) a magánrendelőjébe, akkor "rendel még egy utolsót" a szabi előtt. Akkor adja oda a terhesrutin leleteit, illetve a papírt a kiskönyvhöz.
Jó pocakosodást!

Zsu
tothzsuzsi

Zsu!
Köszi, nekem még tegnap megcsináltatta a laborban a vérképem, estére már megvolt az eredmény, felhívtam a mobilján, és mondta, hogy minden rendben van.Kép Az UH viszont minimum egy héttel nagyobbnak mutatta a babát, mint eddig. Emiatt még egyszer ellenőriztetni kell a cukromat.Kép Hétfőn megbeszélem a dietetikussal, hogy melyik nap menjek terhelésre.

Aticica!
Csatlakozom Livhez, egyidős terhes vagyok vele, és nálam is ugyanaz a szitu. Nyugodj meg, ez teljesen normális, bár néha fura érzés.Kép

Gabi
efgabi

Köszi a válaszokat

Babarózsa!
Én voltam most szülőszobalátogatáson, de a háromból csak kettőbe tudtunk bemenni, a harmadikban épp szültek :-)
Szerintem egész jók. Az egyik napsárga, a másik világos kék. Nekem a sárga szimpatikusabb volt, mert világosabbnak, így barátságosabbnak tűnt, bár pl éjszaka biztos nem lenne szembetűnő a különbség. Mindkettőben állítható ágy van a fekvőtől az ülő pozícióig. Van labda, szülőszék, négykézláb is szülhetsz, van szőnyeg hozzá. Kád sajnos nincs, zuhanyzó pedig csak egy a szülőszoba folyosójáról nyílik. Röviden azt hiszem ennyi, mire vagy(tok) még kíváncsi?

VAlaki valamit a málnalevélteáról esetleg?
aticica

Sziasztok!

Én is a Kútvölgyiben fogok szülni november végén.
Olyan kérdésem lenne, hogy volt-e már valaki közületek a kórházban kismama tornán? Én járok ugyan, de nem a kórházba, hanem a lakóhelyem szerinti orvosi rendelőben tartott kismama tornára. Nem tudom, hogy lehet-e különbség a kettő között (azt is gyógytornász tartja). Szerintetek? Illetve ha valaki volt a kórházban ilyen tornán, akkor írja meg, milyen volt!

A válaszokat előre is köszönöm!

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok !

Már egyszer próbálkoztam bekapcsolódni a fúrumba, de akkor abbamaradt. Most, hogy rohamosan közeledik a szülés időpontja (32. hetet betöltöttem ma), jó lenne néhány infot szerezni.
Legjobban az izgat, hogy válaszzak-e szülésznőt, és hogy ki legyen az? Esetleg valakinek van ilyen jellegű tapasztalata?

Egyébként üdvözlök minden Kútvölgyis kismamát, főleg az októberieket!
isthar

Helló IstharKép

Lehet, hogy összefutunk majd, én is most kezdtem a 33. hetetKép
Szülésznő: esetleg kérdezd meg a dokidat, hogy kit ajánl, illetve a ctg-k alatt is össze lehet velük ismerkedni, ha szeretnél választani.
Még én sem döntöttem, első kisfiamnál nem választottam, az ügyeletes szülésznővel maximálisan meg voltam elégedve.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szia Isthar!

Én ma töltöttem be a 31. hetet, úgyhogy mi is elég közel vagyunk egymáshoz.
Én épp ma kérdeztem meg az orvosomat, hogy szerinte érdemes-e szülésznőt választani, illetve van-e, akivel ő jobban szeret együttdolgozni. Szerintem te is kérdezd meg az orvosod, ha nem tudsz dönteni.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok !

Lehet, hogy túlságosan eretneknek fognak tartani, de én olyan szülésznőt szeretnék, aki nem erőlteti a gátmetszést. Tudom, hogy csak nekem akarnak jót, de én elhatároztam, hogy intim tornával és egy speciális készülék segítségével megpróbálom felkészíteni magam - nem lehetetlen.
Még a dokimat nem kérdeztem meg(biztosan nem fog rajongani az ötletért), de biztosan sok múlik a szülésznőn is.
A CTG-k mikor vannak?
isthar

Sziasztok!
Az orvosom három hétig szabadságon van, így itt kérek tanácsot, véleményeket.
A vérnyomásom egy ideje elég magas (136/86, 135/87, tegnap este 139/89, az előbb 144/80, du. a védőnőnél viszont 131/84 - nála és az orvosnál mindig alacsonyabb, mint itthon, ami meglepő, mert pont az ellenkezőjére számítottam, viszont azt mondják, az Omron vérnyomásmérő, ami nekem is van, elég megbízható, és pontos adatokat ad, nem téved). 31 hetes vagyok, eddig 12 kg-ot híztam, ebből 5-6 kg-ot kb. 5 hét alatt. Nem vizesedem (csak egy picit a lábam), és a vizeletemben nincs fehérje. A védőnő azt mondja, elképzelhető, hogy ebből kórházba befekvés lesz, ami miatt eléggé aggódom, nagyon nem szeretnék kórházba menni. Szerinte nem a meleg okozza a magas vérnyomást. Szerintetek menjek be az ügyeletre, ha hasonlóan magas értékeket mérek a következő napokban? Vajon van okom az aggodalomra? Aggódom.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.

Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv !

Szerintem ha komoly lenne a helyzet, akkor a védőnő biztosan mondaná, de hogy megnyugodj, én a helyesben felhívnám a kórházat (vagy bemennék), megmondanám, hogy kinek a betege vagyok, és hogy valamelyik kollégája mondjon véleményt. Szerintem az orvosok között kell lenni annyi szolidalitásnak, hogy egymás betegét ellássák, míg a másik fél szabin van.Nem is beszélve a beteg érdekeiről.
isthar

Sziasztok!

Liv: a te orvosodnak is biztos van helyettese, esetleg őt felhívhatnád, és megkérdezhetnéd. Egyébként szerintem akkor kell befeküdni, hogy többször mérsz egymás után 140/90 feletti értéket. Ebben a nagy melegben nekem is fel szokott menni. Szerintem próbálj megnyugodni, az is biztos számít! Vigyázz magadra/magatokra!

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Már nagyon rég nem írtam ide, de azért mindig olvasgatlak titeket! Úgy gondoltam, hogy mostmár ideje újra csatlakoznom, hátha valakivel összefutok majd amikor szülni megyek. Én október végére vagyok kiírva, de elképzelhető, hogy 2-3 héttel előbb jön a baba. Abból gondolom, mert szedek egy elég erős gyógyszert a keményedésekre és megrövidült a méhnyakam. A 36. hétig kell szednem a gyógyszert és elképzelhető, hogy a gyógyszer abbahagyásával megindul a picurka!

Liv!
A másik topikban is írtam neked! Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ez még nem olyan vészes, de ha Te mégis aggódsz, akkor biztos van a dokidnak helyettese és akkor őt megkérdezhetnéd. Jobb mint még 2 hétig izgulni!

Nekem a dokim (Szathmáry) most fog menni 2 hét szabira és a Dr. Bagdány Sándor lesz a helyettese. Tud róla valaki valamit?

Puszi mindenkinek
Györesz 29+6

Kép
Kép
györesz

Isthar, nekem az volt a tapasztalatom gátmetszés ügyben, hogy ha nem muszáj, nem vágnak. Senki. (Főleg ha előtte kéred is, hogy erre külön figyeljenek.) Sokszor kell és ez a legkevesebb, hogy elkerülj egy esetleges oxigénhiányt, vagy repedést.

Szülésznőt szerintem nem érdemes választani, csak ha a ctg-k alkalmával valaki nagyon "nem jön be" és el akarod kerülni. Szerintem minden szn profi és kedves is.
pimpa

Aticica,
málnalevél tényleg használ! Nekem is használt és eddig bárkivel beszéltem erről, mindenkinek bevált. 36. héten lehet elkezdeni, kb napi 1 litert kell inni. Puhítja a méhszájat és gyorsít a táguláson. (36. hét előtt nem szabad inni!)

Üdv
pimpa

Sziasztok!

Rákoczi Ágnes írta egy régebbi hozzászólásában, hogy adnak egy listát a szülésre felkészítő tanfolyamon, hogy ők mit kérnek, mit vigyünk magunkkal a kórházba. Megvan valakinek ez a lista? Ha igen, küldje el nekem e-mailben.
Előre is köszi!

Liv!
Szerintem hívd fel a dokit a mobilján, mégha szabin van is, a betegeivel törődik. Biztosan mondani fog valami megnyugtatót!Kép Ha mást nem, akkor azt, hogy ki helyettesíti! Felhívjam neked?Kép

Gabi
efgabi

Indulunk a Kútvölgyibe az ügyeletre a vérnyomásom miatt. Remélem, nem tartanak benn. Szorítsatok, hogy hazaengedjenek!
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!
Ha haza értél mindenféleképp írjál! Ha nem jelentkezel akkor írok majd sms-t!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Gabi: e-mailen elküldtem a listát.
Liv: értesíts minket, izgulunk érted!

Timi

Kép
Kép
timóca

Gabi!

Amennyire én tudom, Mészáros doki mobilja csak akkor van bekapcsolva, ha dolgozik. Szabadság alatt "értelemszerűen" nem. Én is kérdeztem, kihez forduljak, ha gond van, és Vida doktort nevezte meg.

Liv, ha még olvasod a soraimat, és aktuális lesz, Vida doktort keresd, ő helyettesíti az orvosunkat.
Pusz mindenkinek
Zsu
tothzsuzsi

Györesz, ma Bagdány Sándor volt az ügyeletes, amikor benn voltam a kórházban. Tulajdonképpen kedves volt és segítőkész.

Gabi, Zsu! Voltam az ügyeleten, majd el tudtam érni Mészárost is telefonon, hétfőn pedig Vidához kell visszamennem. Szóval mind a három orvost végigjárom. Kép Ettől függetlenül tanácstalan vagyok, nagyon. A vérnyomásom hol 150/95, hol 128/85. Valahol 130-ig mondják normálisnak, valahol 140-ig. Corinfar, Dopegyt: melyik gyógyszert érdemes szedni - egyáltalán szükséges-e, hogy szedjem. A Dopegyt állítólag túl erős az én vérnyomásomhoz, ráadásul ödémát okozhat. (!) Most nem részletezem, hogy az orvosok közül (sajátom, ügyeletes, ügyeletes körzeti) melyik mit mondott, a lényeg az, hogy közel nem ugyanazt mondták, és ez nagyon nyugtalanít, plusz nyugtalanítanak a gyógyszerekben található betegtájékoztatók is. (Pl.: Corinfar: terhesség esetén tilos szedni stb.) Nem tudom, a vérnyomásom nem azért magas-e, mert 2 napja folyamatosan idegeskedem miatta. Előtte nagyjából rendben volt, de most, hogy folyamatosan mérnem kell, mindig magasabb, de idegesebb is vagyok. Vizelet negatív, ennek ellenére az ügyeletes orvos szerint ez toxémia lesz. (A kórházban persze tök ideg voltam, így majdnem 160-ig felment a vérnyomásom, aztán következő mérésre 150-ig. Itthon 128 lett. Utána az ügyeletes körzetinél 145...) Szóval nagyon-nagyon tanácstalan vagyok.
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!

Annyira sajnálom! Biztos vagyok benne, hogy azért is magasabb a vérnyomásod, mert ennyit idegeskedsz! Persze megértelek!
A barátnőm akiről tegnap írtam, aki szintén kórházba került a vérnyomása miatt terhesen, Ő a Corinfárt szedte! Próbálta úgy szedni, hogy csak akkor amikor tényleg magas volt neki! Semmi baja nem lett a kislányának!!!! Elvileg 3x2-t kellet volna szednie, de Ő próbált minél kevesebbet szedni!
Sajnos nem tudok más tanácsot adni és megnyugtatni sem tudlak, de gondolj arra, hogy ennek a sok idegeskedésnek a picurkád sem örül! Gondolj szép dolgokra és pihenj!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Timóca!
Köszi a listát!Kép

Zsu!
Igazad van a mobillal kapcsolatban, csak bíztam benne, hátha sikerül Livnek elérnie. De sikerült is!Kép Jó, hogy írtad, hogy Vida helyettesíti, legalább már én is tudom!Kép

Liv!
Vida nagyon rendes, hallgasd meg az ő véleményét is. Addig próbálj meg lazítani, nyugtató zenét hallgatni, babáddal beszélgetni!Kép Biztos nem lesz semmi baj, jó kezekben vagyunk!Kép A befekvéstől sem kell tartanod, legalább lesz egy kis helyismereted, mire eljön a nagy nap!Kép

Gabi
efgabi

Holnap és holnapután szedni fogom a Dopegytet, hétfőn reggel pedig bemegyek Vidához.
Az előbb 151/82-es vérnyomást mértem.
Nagyon ijesztő dolgokat olvasok itt a neten a toxémiáról. Nagyon félek.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok
Egy olyan kerdesem lenne nem tudja valaki veletlenul a Sandor doki vezet meg szuleseket vagy mar abbahagyta??

Kép
vaktyuk

Szia Liv!
Remélem sikerült valamelyest megnyugodnod! Ne félj! A lényeg, hogy időbe észrevették, hogy rakoncátlankodik a vérnyomásod és kezelik! Ezért vannak az orvosok! Minden rendben lesz!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:21-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:21-kor.
Vendég

Liv,

Az egyik barátnőm tavaly szült, végig magas vérnyomástól szenvedett, de megfelelő kezelés mellett nem alakult ki a toxémia. Ő is Mészáros doktor kismamája volt.
Pusz, remélem, jobban vagy.
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!
Én véletlen kerültem néhány éve a Mészároshoz és nekem nagyon rossz véleményem van róla. Nem foglalkozott velem a szülés alatt (tv-t nézett, telefonon kérdezte meg a másik kismama orvosát, hogy "hogy állok". A következő szülésemnél nem volt szükség gátmetszésre, mert úgy varrt össze, hogy 1 cm nyitva maradt, mellesleg olyan fájdalmak közepette, hogy ahhoz képest a szülés gyerekjáték volt. A 6 hetes vizsgálaton egy másik orvos 2 fel nem szívódó varratot szedett ki a hüvely felső részéből, ami igen fájdalmas volt. A babám besárgult és át kellett vinni a Jánosba. A Mészáros azt mondta, hogy a gyerekkel mehetek, nem viszik el. Mire kijöttem a mosdóból elvitték egy szó nélkül a babámat. Én ezek után még a kórházat is elkerülöm, nehogy véletlen hozzá kerüljek a harmadik szülésem során.
Erről ennyit.
halszi
halszi

Szedem tegnap este óta a Dopegytet, de még mindig magas a vérnyomásom, nem tudom, mennyi idő alatt kell hatnia a gyógyszernek.

Halszi, nagyon sajnálom, hogy mindezt leírtad, most sokkal idegesebb lettem.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Nyugodj meg, azért mert valakinek rossz tapasztalata van egy orvossal, még nem jelenti azt, hogy ez vár rád is! Elég sokan írtunk már jó tapasztalatokat Mészárosról, és szerintem az a fontos, hogy Te eddig hogyan vélekedtél róla. Ha minden rendben volt, akkor bízz benne továbbra is, és hidd el, ő tudja a legjobban, milyen kezelés a legmegfelelőbb neked. Holnap pedig menj el Vidához, ő is nagyon jó orvos, meg fogja oldani a problémádat!Kép

Gabi
efgabi

Tudja valaki Vida mobilszámát?

Kép

Kép
liv

Liv írtam neked a toxémia topikba!
anyaorsi

Liv!
Aticica írta május 19-én:
Sziasztok!
Én Vidánál fogok szülni október 11-én, illetve elvileg akkortájt, bár az UH mindig mást mond KépÉn elégedett vagyok vele.

Valaki kérdezte a telefonszámot, ha még érdekes: Dr. Vida Gábor: 06/30-212-22-93

Azt tudom, hogy kéthetente "rendel" csütörtökönként a rendelőintézetben rákszűrésen, nem csak azért lehet odamenni hozzá, de ha telefonon egyeztetsz vele időt, lehet, hogy a kórházba hív be. Én eddig még mindig ott voltam nála mióta kiderült, hogy egyel többen leszünk/vagyunk.

Gabi
efgabi

Sziasztok
A Vidáról nekem is jó véleményem van, mert láttam, hogy bánik a kismamáival. Míg engem az öt nap alatt csak a varratszedésen látott az orvos a Vida minden nap bement a mellettem fekvő kismamához. Vigasztalásul csak annyit, hogy nekem nem fogadott orvosom volt az M., mert a fogadott orvosom nem jött be és ö volt az ügyeletes. Lehet, hogy a saját betegeivel másként bánik, bár ez nem vigasz Kép
halszi
halszi

Köszönöm mindenkinek az infókat és a biztatást.
Beszéltem ma reggel Vidával, mert a vérnyomásom a gyógyszer szedése ellenére még mindig magas, azt mondta, ma 3x1-et szedjek a Dopegytből, és holnap reggel találkozunk a kórházban: labor stb.
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!
Szerintem ne idegeskedj amiatt,amit Halszi írt én régóta olvasom a topicot,de még soha egy rossz véleményt sem olvastam Mészárosról.Az ellenkezőjét annál inkább!Sokan írtak róla jókat.
Én Vidához járok,és biztosíthatlak,hogy nagyon jó kezekben vagy.Ráadásul az ő stílusa nagyon nyugis,még igazi baj esetén is nagyon megnyugtató tud lenni,miközben nagyon oda figyel.Úgyhogy ne idegesítsd magad,a többiek is írták,hogy attól is felmehet a vérnyomásod.Engem a műtét előtti anesztes vizsgálaton úgy felidegesített a vizsgáló anesztes,hogy az egekig szökött az amúgy rendben lévő vérnyomásom.Alig tudtam elhitetni vele,hogy egyébként semmi bajom.
A gyógyszerek pedig általában inkább a terhesség elején okoznak gondot,úgyhogy ha szedni kell,akkor inkább szedd be úgy,ahogy a doki mondja.Ha pedig be kell feküdni,azt se fogd fel tragikusan.Szerintem nagyon kellemes a kórház hangulata,és legalább pihensz egy kicsit.Na meg nézegeted a babákat..
szia Alma
almavirág

Liv!
Meglátod, rendben lesz minden!KépKép

Gabi
efgabi

Liv!

Én is nagyon szurkolok neked, és egyetértek Almával és Gabival. Egy rossz vélemény alapján még nem lehet általánosítani, az a fontos, hogy Te maximálisan bízz abban, hogy ő a legjobbat akarja neked és a babádnak. Én már 7 éve vagyok a páciense, szültem már nála egy fantasztikus kissrácot, és hidd el, hogy ott volt a szülésemnél, a gátsebemnek végig csodájára jártak a nővérek, fájdalmat egyáltalán nem éreztem, sőt vicceket mesélt gátvarrás közben.
Azóta alig telt el olyan találkozás, hogy ne kérdezzen valamit a fiamról.

Szóval nyugi, és bízz benne! Szerintem rászolgál.
Pusz
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

A Dopegyt sajna nem vitte le a vérnyomásom. 1/2 9-re megyek Vidához. Bízom benne, és tudom, hogy azt fogja tenni, ami a babának és nekem is a legjobb.

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?