Györesz, ma Bagdány Sándor volt az ügyeletes, amikor benn voltam a kórházban. Tulajdonképpen kedves volt és segítőkész.
Gabi, Zsu! Voltam az ügyeleten, majd el tudtam érni Mészárost is telefonon, hétfőn pedig Vidához kell visszamennem. Szóval mind a három orvost végigjárom.
Ettől függetlenül tanácstalan vagyok, nagyon. A vérnyomásom hol 150/95, hol 128/85. Valahol 130-ig mondják normálisnak, valahol 140-ig. Corinfar, Dopegyt: melyik gyógyszert érdemes szedni - egyáltalán szükséges-e, hogy szedjem. A Dopegyt állítólag túl erős az én vérnyomásomhoz, ráadásul ödémát okozhat. (!) Most nem részletezem, hogy az orvosok közül (sajátom, ügyeletes, ügyeletes körzeti) melyik mit mondott, a lényeg az, hogy közel nem ugyanazt mondták, és ez nagyon nyugtalanít, plusz nyugtalanítanak a gyógyszerekben található betegtájékoztatók is. (Pl.: Corinfar: terhesség esetén tilos szedni stb.) Nem tudom, a vérnyomásom nem azért magas-e, mert 2 napja folyamatosan idegeskedem miatta. Előtte nagyjából rendben volt, de most, hogy folyamatosan mérnem kell, mindig magasabb, de idegesebb is vagyok. Vizelet negatív, ennek ellenére az ügyeletes orvos szerint ez toxémia lesz. (A kórházban persze tök ideg voltam, így majdnem 160-ig felment a vérnyomásom, aztán következő mérésre 150-ig. Itthon 128 lett. Utána az ügyeletes körzetinél 145...) Szóval nagyon-nagyon tanácstalan vagyok.
Liv