Új privát üzeneted érkezett!

pizsihez eszembejutott, h a M&Snek vannak jo, kotos pizsijei meg ami nem rendes gumis, de azok sokszor aranyàrasak, szoval vagy ajàndékba kell kérni, vagy tudni, ha nem fér bele a keretbe.
Vendég

Ez a problema sokszor ,ha valaki ir ellenkezojerol akkor az jon le ,hogy meg akarod gyozno az igazadrol! Nekem sincs eszem agaban sem!
Noveremeknel pici baba van meg 2 gyerek meg ...-egyszer sem probaltam ravenni ,hogy beadassa! Mindenki azt es ugy teszi ahogy azt jonak latja!

Kriszta
schat

àmen és igen, a virtuàlis tér az egy elég csalafinta hely, én a chatelést azért is hagytam abba mert az elragadottsàgot fékreértik, a vitàt sokszor arrogàns kotozkodésnek veszik. a legrégibb baràtaimat megkérdeztem h mit gondolnak és ki oltat (amolyan statisztika meg érdekelt h ki miért pro és kontra) és volt aki azota nem àll velem szoba, pedig csak a véleménye érdekelt, nem az h egyetértunk e. de fogta magàt és megijedt. szoval vannak nekem rossz tapasztalataim, remélem itt ebbol nem lesz konflikt ;)

nem tudom, nem talàlom - kinek igértem szolnoki kismamatorna infokat? sajna aki tudott volna mondani vmit nem volt oràn, most meg a héten ugye én vagyok itthon, de ha még kell az info jovo héten megérdeklodom :)
Vendég

Ann: Szöszmöszke volt az. :)
jaimee1

Én is jó bő pizsit a c&a-b na vettem, még 9 hónaposan is jó volt, megkötős volt, ahogy Bogme írja.
Tegnap nagyon jó hálóingeket láttam 3000- ért, de nem lett volna jó a szoptatáshoz, mert se gombos nem volt, se mélyen kivágott. Így nem vettem.

Sellon
Ugye milyen jó érezni, ahogy mozog a babuci? Én is érzem folyamatosan, és pár napja az előtej is elkezdett folyni, vennem kell melltartó betétet. :)

Kép
Kép
susytunder

akkor felmerul a kov kérdés az elsobabàsoktol: kotelezo lennie elotejnek? és mikortol lehet? nem talàltam igazàn sok infot vagy csak nekem nem volt elég de mintha az lett volna h nem mindenkinek van és nem mindnekinek koràntol...
Vendég

Susytunder,
nagyon jó, igen. Nekem nem folyik az előtejem, de a mellbimbóim eléggé besötétedtek az elmúlt hetekben. Egyébként most már egyre gyakrabban érzem, naponta többször is, persze, enyhén, puhán.
Vendég

Sellon: Már akartam kérdezni. Mondtad, hogy biztos lesz tejed, mert azt mondta a doki, hogy sok a tejmirigyed. Ezt honnan tudja?

KépKépKép
bogme

Bogme,
nőgyógyászati vizsgálaton az én orvosom mindig nézi az emlők állapotát is. Most terhesen természetesen nem nyomkodja, mert érzékenyek, de régebben, amikor végezte a rákszűrést, ennek keretében a melleimet is megvizsgálta, s akkor érezte, hogy sok a tejmirigyem.
Vendég

Oltás:igérem többet nem írok róla. :wink:
Sokáig az volt ezzel kapcsolatba bennem,hogy felfújt hír az egész.Akik orvosok mellette vannak azokat megfizették(mondjuk ennek az ellenkezőjéről még senki nem győzött meg).Viszont hétvégén amikor láttam,hogy ismét két kismama került kórházba döntöttem.Ha elkapnám és hónapokig altatnának,lélegeztetnének és kockáztatnám picur életét azt soha nem bocsátanám meg magamnak!Így beadattam.Pedig soha semilyen influenza oltást nem kaptunk még!Domi is a kötelezőn kívül csak kullancs ellen kapott oltást és picur rota ellen fog aztán slussz.utóbbit átéltem Domival még egyszer nem szeretném.Szóval Én nem itélem el azt se aki beoltatja magát és azt se aki nem.Téma lezárva részemről.

Susy!
Voltak emberkék a Vörösmartyn de nem volt tömeg.

Csajok Nekem már a harmadik napja keményedik a pocakom de úgy rendesen.Valaki szenved hasonlótól?

KépKép
Kép
mucus75

Sellon:
Értem. Akkor tapintásra lehet érezni ezek szerint. Nekem a doki sose vizsgálta a melleimet. Pedig rendszeresen járok rákszűrésre.

KépKépKép
bogme

mucus: én màr kérdeztem h mi is az pontosan hogy keményedik a pocak, én csak a kismamablog.hu-n talàltam értelmes leiràst demég mindig nem vagyok biztos benne. de nekem a hétvégé elég sokszor volt, bàr nem àllandoan és nem periodikusan, szerintem idegességtol. ha az volt...
Vendég

Ann
Nincs jelentősége, hogy van e előtej, vagy nincs. Ez nem befolyásolja a tej mennyiségét majd. Van akinek van, és van akinek nincs. Nekem Kristóffal is ilyen hamar volt.

Nekem sem vizsgálta a doki a ciciket soha, egyik sem.

Mucus
Nincs keményedésem, vigyázz magatokra. Pihenj, ha tudsz.

Kép
Kép
susytunder

Bogme, Susytunder,
pedig az alapos nőgyógyászati vizsgálat része kellene, hogy legyen a mellek vizsgálata is. Hiszen az is nőgyógyászat. Magamnak én sem érzem annyira, és én nem is tudom annyira megnyomkodni, mint a nőgyógyász. Én azt mondanám, hogy olyan orvost is fel kellene keresnetek, aki a melleket is vizsgálja, hiszen azokat különben milyen orvos végzi?

Tudjátok, mit nem értek a H1N1-el kapcsolatban? Számos iskolát és ovódát zártak már be, mondván, a legtöbb gyerek beteg lett. És semmit nem hallani róluk, hogy bárki is az intenzíven kötött volna ki. meggyógyultak, aztán mentek vissza. Egy-egy eset került intenzívre, s folyton-folyvást azt az egy-két esetet pedzegetik, azt az érzést keltve, mintha legalábbis több százezer ilyen eset lett volna. Lehet, hogy azok a kismamák betegek lettek, de mennyi olyan kismama van, akik viszont egyáltalán nem betegek, mint például én is, csak rólunk nem írnak.
Vendég

az ANTSZ oldalàn fenn van minden heti jelentés, abban benne van az h milyen korcsoportbol hànyan vannak milyen osztàlyon. nekem 2 is sok, és a jàrvàny még el sem kezdodott. meg ugye a megelozés is fontos. nekem pl azért nincs semmi bajom mert védekeztem is és mert màzlim volt, ez pl tény:/ de nem akartam màzlira épiteni :( amùgy valoszinuleg an egy 4. kismama is Gyorben...

és pont ez az az info amit hiànyolok, mert ez sokat jelent szerintem abban ki hogy dont

amugy én az EUs adatokat is hiànyolom, én ezt is a neten nézem

a sulikat meg azért is zàrjàk mert az lassitja a jàrvàny terjedését és elvileg valami huszont szàzalékot olvastam a HVGnél asszem, h annyival veti vissza a megbetegedéseket

ha érdekelnek a linkek megkeresem oket
Vendég

Ann,
köszönöm a kedvességedet, de én nem megyek bele általában ilyen részleteiben a H1N1 témájába. Nem tartom megbízhatónak a magyar hatóságok által közzétett adatokat. :shock:
Vendég

az ANTSZ azért nem egy politikai szerv. WHO? CDC? azok nem magyarok ;)
a statisztika az statisztika. a korhàz gondolom bekuldi ki van hol és miért és az ANTSZ kiadja. nem nagy ordongosség. vagy nem igy megy? ez a sima influenzànàl is igy van szerintem. plusz a WHO is ellenorzi oket gondolom, elég ciki lenne oket àtverni szerintem.

amugy az h a hirekben miért beszélnek valamirol az szimpla ugy: a rossz vagy tragédia értéku hirnek van hirértéke, a jonak alig. és az, hogy sokan nem betegek az nem hirérték mert nem az a cél h megbetegedjenek, hanem h megmutassàk h no a betegek szàma és biztassàk az embereket valamire. mondjuk én hiànyolom a megelozo plakàtokat a vàrosban, mert mindnekinek joga oltani vagy nem, de aki nem oltat vagy oltathat az tudja mit tehet ellene, mert sokan nem tudjàk. és igenis az fontos h ne higgyék el azt h veszélytelen, mert egy ideig azt is terjesztették h az egész nem is létezik - azt azért szerintem mindannyian elismerjuk h ez tulzàs
Vendég

Akkor már inkább beteszek egy jó filemt a DVD-be! :D
Vendég

én is filmezek àm csak éppen csere van :)
uncsi a hetem h itthon vagyok :(
Vendég

Tedd kellemessé! Olvass, tévézz, hallgass rádiót!
Vendég

ràdiot ahonnan politika omlik? eszemben sincs ;) rendet fogok tenni... majd. nem ma. ma dokumentumfilmes nap van :P
Vendég

Ann: Én azért nem írtam a keményedésekről semmit, mert amit én tapasztaltam, nem olyan volt, mint a könyvek szerint. :roll: Amit én éreztem: mintha egy kő lett volna a méhem helyén, ami nehéz, kellemetlen, kényelmetlen....soha nem volt benne periodikusság. :shock: Egyszer csak jött, egyszer csak elmúlt....

Előtej: Hűűűű, nekem a 30. hét után jelentkezett, de mindössze 1-2 csepp formájában.

Mucus: A keményedés lehet figyelmeztetés is, hogy esetleg több pihi kellene?....Magnézium nem jó rá?
jaimee1

nekem olyan nem volt mint neked jaimee, de olyan igen h sokat voltam talpon vagy ulve vagy takaritottam és a mano gondolom jelzett h ejnye.
akkor egyelore maradok akismamablog-nàl, abban tényleg elég értheto, me van irva mivel lehet keverni, de frankon nem tudom még mindig h mit kéne éreznem és mikor kéne aggodnom... :(
Vendég

Ann: Túl sokat agyalsz. :lol: :lol: Olyasmin is,ami nincs.
jaimee1

:lol: ez a dolgom, bolcsész vagyok ;)
Vendég

Sziasztok!

Oltással kapcsolatban annyit mondanék,hogy én aki annyira oltásellenes vagyok,a hétvégén eldöntöttem, hogy beoltatom magam.

Nos ma felkerekedtem,hogy beoltassam magam.
Viszont itt , Budatétényben nem oltanak 20.hét
aatti kismamát csak anőgyógyász szakorvos írásos beleegyezése alapján.Nem vállalják a felelősséget.Ezt a verziót még nem hallottam... :roll:

A férjemet nagy viták közepette sikerült meggyőznöm,hogy oltassa be magát.
A gyereken még gondolkodom,de lehet holnap leviszem a doktornőhöz szurira.

Mucus,Ann:ti hol kaptátok meg az oltást?Háziorvosnál,mert én az oltóponton voltam ott nem adták.

Norci
Kép
Kép
norci2007

hàzidokinàl, és elvileg 12. hét utàn ajànlott adni. oltoponton nem is adnak ingyeneset elvileg, vagy legalàbbis az nem azoknak van ott...
de amugy én azt is asszem olvastam h a 2. trimeszterben a legjobb beadatni, de ez nem hivatalos info

tétényi vagy? hol van ott az oltopont? és ki a dokid? eredetileg én is tétényi vagyok :D

nekem ma a pàrom is eljott, az asszisztens adja be, én a papirt is kértem h alàirom ha kell, h én kértem de legyintett h az nem kell.

amugy ezt szinten megnézheted az ANTSZnél, én ott eddig minden ilyen hivatalos infot megleltem, ok meg tudjàk mondani h miért nem oltanak be, lehet h az "magànakcio", h nem oltottak be. csak mert elvileg az van h oltanak, ez van az ajànlàsokban is, én sem làttam olyat h 20. héttol. sot!!!

Norci: a pàrom kérdezteti h melyik cégnél vagy ? (privàt uziben is jo ha megirnàd de nem ide ;) ) szegénykém ma volt elszor a dokirendeloben, bàr megjàrta màr az SZTKt, szoval ez kisebb sokk lehetett, ez legalàbb fel van ujitva és szép, csak egy szot sem értett, megigértette velem h ha mennie kell elkisérem :)
Vendég

ann9

Szimplán azért, mert írtad, hogy tényleg érdekel a véleményünk, itt az enyém.
Én még most is határozott véleménnyel vagyok, hogy nem oltatok.

1.Egyrészt azon is túlaggodalmaskodják magukat a mamák, hogy túl lehet-e adagolni a C vitamint. Nekem ez már nagyon kemény. Az ember évmilliók óta tökéletesen működik..
2. Orvos rokontól hallottam, hogy 273 (kb) alfaja van az influenzának.
3. Egy kismama, aki 40 éves és egyéb bajai is voltak, majd tüdőgyuszival kórházba került.. Na azért nem csak H1N1-ről van itt szó.
4. Ha megnézted a híreket, akkor hallotad az előzetesben: 3 kismama kórházban a H1N1 vírus miatt. Na már most, a részletes hírben, már ott van egy feltehetőleg szócska. Ráadásul "a hiteles" médiában.
5. Nekem fura, hogy mondjuk egy elmúlt 10 éves adat nincs nyílvánosságra hozva, hogy influenzában minden évben hányan haltak meg. Ugyanis minden éven több 10 millióan influenzásak és több száz ezren halnak meg, tavaly mégsem volt ilyen riadó.
6. Fura, hogy, aki betör egy gyógyszertárba, csupán 30 oltást lop el, holott mindenki tudja, hogy minden más gyógyszer arany áron van, de neem, neki semmi más nem kell.
7. A napokban a Lengyelországi eü miniszter kijelentette, hogy az egész ország nem kér az oltásból, mert egy kamu az egész. Érdekes viedeó, ha érdekel belinkelem
8. Nem tudjuk, hogy mégis vajon kinek a kezében van a vakcina gyártás.
9. Ilyen olyan oldal adatai, hát én ugyan annyi cikket és adatot tudok belinkelni az ellenkezőjéről.
10. Az én orvosom és védőnőm mindketten ellenzik, azt mondták, ha rettegek, akkor maximum a hagyományos oltás, de csak a családnak. Ezzel csak az a baj, hogy pont elfogyott csak a H1N1 van a másikat jelenleg nem tudják újra gyártani.
11. 9 áldozatot emlegetnek. Köztük 70 éves bácsit is. Valljuk be ott nem a H1N1 az egyetlen veszély, illetve napi 9-en tuti meghalnak az utakon, de erről senki nem beszél.
12.Egy olyan dolgot maga lövetni, ami körül ennyire nagyon megoszlik a vélemény és nem az emberek, maguk az orvosok véleménye?.
Én úgy döntöttem, inkább kismama ként vállalok kockázatot, mintsem azután egy életen át izguljak a picimért.
13. Betegen, még lázasan is nagyon nagy eséllyel hordod ki a babát, minden baj nélkül.
14.Hiszek a vonzás törvényében, vagyis ha ezen rágom magam akkor annyi szent, hogy bajom lesz.
Sellonnal teljesen egyet értek. A pici mindent érez és mindent jelez.
A kívánósság sem véletlen.
Egyszerűen tudatosan élek. Vigyázok magamra és, amit tudok megteszek. Valószínűleg eddig sem úszta meg minden kismama betegség nélkül.
Szerintem akkor lesz a babám a legboldogabb és legegészségesebb, ha én is boldog és kiegyensúlyozott vagyok.
Semmi problémám eddig nem volt, ha lesz hát megoldjuk.
Szóval ne izguljátok túl magatokat.

Én sem ráerőltetni akarom a véleményem senkire sőt, aki beoltatta magát sem hibázott. Egyszerűen a véleményem ennyi és kérdezted.
Egyszerű. Csak ne aggódj túl.

Remélem senkit nem bántottam meg.

Szép napokat!
andiék

andiék: mindenkinek lehet véleménye is legyen is, de mivel pont ugyanannyian ellenzik kb mint nem az orvosok kozul, és senki nem tudott nekem eddig igazi ellenérvet felmutatni, hàt dontottem. ez van.
ez a szép a vilàgban, hogy nem értunk egyet, a baj ott van h ebbol hatalmas konfliktusok adodnak, h olyan helyzetekben ahol kéne nem adjàk meg a lehetoséget a tàjékozodàsra - pedig az emberek nem hulyék, tudnak maguk donteni. nekem orvosok mondtàk h oket sem tàjékoztattàk még oktoberben rendesen, de azt is mondta orvosoimeros mult héten h o is megijedt làtva azt amit ez a virus tud, nem bàrmelyik influenza virus, amibol valoban szàzàval van, és az h mutàlodik normàlis, hiszen virus. de erre senki nem szàmitott.
a feltehetoen csak a mai kismamànàl szerepel amugy, a tobbiekben ugy hallottam kimutattàk a virust.
magyarorszàgon még valoban csak egy eset van ahol ugy halt meg valaki, hogy nem volt elozményes betegsége, de ez sajnos a vilàgon nem igy van. nem tudom màs hogy van vele de szerintem feleslegesen egy embernek sem kell meghalnia. megelozés vagy oltàs - az mindenkinek a sajàt dontése, ez természetes, ezért vagyunk felnottek és emberek.
a làz nagyon veszélyes is lehet, szoval én attol félek, de ezt is mondtam màr-én 37 foknàl olyan vagyok mint màs 39nél mert alapjàraton 35,7-36 vagyok, szoval nàlam egy hoemelkedés beteszi a kaput a szervezetemben. én onmagamat ismerve is oltottam és mert én nem ghagyatkozhatom arra h én elhatàrozom h beteg nem leszek mert nem olyan az életmodom h kikeruljek bàrmit. ezért is dontottem.

ha hiszed, ha nem, engem tényleg érdekel a vélemény meg a sok tapasztalat, kulonben mit keresnék itt??? ;)

a lengyelek speciel nàlam màr kiverték a biztositékot pàrszor, ami a kormànyukat illeti, ok nekem nem érv, de ez meg aztàn plàne magànvélemény :wink:

minden màssal kapcsolatban azért kérdezek mert nem talàlok kielégito vàlaszt és érdekel màsok tapasztalata, ebbe még bele nem halt senki :lol: a vitaminok meg aztàn egy olyan kérdés mint az influenza kb - mindenki màst mond màs érvvel, dontse el maga mindenki (aztàn meg persze szapuljàk ha baj van h minek ugy dontott de ez egy màsik tészta)
Vendég

Andiék!

Hát ez az! Még hogy a C-vitamint túl lehet adagolni! Köztudott, hogy a C-vitamin vízben oldódik, tehát gyakorlatilag lehetetlenség túladagolni, mert kiürül a szervezetből. Max. ha beveszel egy elefántnyi darabot belőle. De tényleg, a H1N1-et meg mindenki olyan könnyelműen beadatja, miközben a vitaminok meg riadalmat keltenek. :D
Mindenki rosszullétig tömi magába a vitaminok, de retteg, ha a H1N1-ről van szó. Akkor mire valók a vitaminok? Arra, hogy erősítsék a szervezetünket, legyünk ellenállók, működjön jól az immunrendszer. DE mindez hiába, láthatólag.
És hát az fatális tévedés, hogy aki oltat, az védett lesz. Ugyanúgy elkaphatja, max. a szervezete felismeri, és esetleg könnyebben legyőzi a betegséget, de attól még jelentkezhet láz, ágynak is lehet dőlni, szóval, minden tünet jelentkezhet. Vagy netán eleve halál ellen adják az oltást?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk az uh-ról...

A doki mindent rendben talált, a lepény a hátsó falon, ép koponya kontúr, végig követhető gerinc...minden jó!!!
A méretei alapján egy héttel fiatalabb a pocaklakónk...
Így most kb a 17-18 hét között vagyunk a 18-19 helyett...
Azt mondta az amnio eredményei biztos jók lesznek ezalapján az uh alapján...

És 80%, hogy kislány lesz, bár én végig fiút éreztem, de ez egyáltalán nem számít, a lényeg, hogy egészséges legyen...

Csak laikusként teszem hozzá, hogy ha a drágánk fiatalabb egy héttel, akkor valószínű, hogy amikor 11,5 hetesen nem ábrázolódott az orrcsont az azért lehetett, mert még csak 10,5 hetes volt, így akkor kezdett csontosodni....
Remélem tényleg minden okés lesz, most kicsit nyugodtabb vagyok...de az eredményt már nagyon várom....lassan telnek ezek a napok!!!

visszaolvasok!
pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Iner!

Nagyon örülök, hogy jók a hírek! Az meg külön remek, hogy fiatalabb a picid, így tényleg az a helyzet állhat fent, amiről te írsz, hogy még nem indult fejlődésnek az orrcsontja. Látod, nem hiába érzed, hogy minden rendben van! 8)
Vendég

iner: szuper, akkor most mikorra vagy kiirva?

sellon: nem, tényleg megkaphatod de ez minden oltàssal igy van csak nem lesz olyan sulyés és sok tuneted. a vitaminokkal meg nem magukkal van baj àllitolag hanem azzal ami veluk egyutt szivodik fel, pl a vas - és ez most komoly, a vasbol sok az nem jo ha rosszul vagy sok szivodik fel pl. ezt csak kiegészitésként mondom. meg a veseko, ez spec baràtomnak volt, hatalmas, a vitamintablettàktol ... :(

amugy a vitamintomés onmagàban az égvilàgon nem véd meg senkit semmitol, az egészséges életmod sokkal inkàbb, szerintem

ettol még az oltàst amugy nem adja be magànak senki konnyen, nem adjàk be sokan, és senki nem fél a vitaminoktol szerintem csak nem mindegy h némelyikbol mennyit eszik az ember. vagy nyomelemekbol. nekem volt sok vasam és a màjam elég csunyàn érezte magàt, és mindez mert valaki vastablettàt adott a hajhullàsra osszel, szoval ezt speciel még csak nem is olvastam hanem csak ugy éreztem. igen nagyon fàjt, sajnos
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.30 18:01-kor.
Vendég

Én még nem hallottam olyanról, hogy hajhullásra vasat kellene szedni. Úgy tudom, hogy komolyabb haj, bőr és körömbetegségeknél A, D és E vitamint lehet szedni, mert ez jótékony hatással van ezekre a problémákra.

Valójában úgy gondolom, hogy nem szabad, hogy akár terhesen, akár azon kívül ennyire a táplálkozás, a vitaminok, a nyomelemek, a védőoltások határozzák meg az életünket. Ha valami probléma van, akkor célirányosan kell kezelni, de nem általában enni mindenfajta vitamint. Az információk erejében pedig nem hiszek. meddő próbálkozás egy-egy témakör szerteágazó ismerete. Ezer média van, mindegyik mást állít, nem lehet, de nem is kell eligazodni rajtuk.
Vendég

ezért en nem a médiàn keresztul tàjékozodom, a CDC az nem média, a WHo sem, nekik inkàbb hiszek mint a TV2nek meg a nemtomkinek :wink:

nem én magamtol szedtem hanem adtàk, receptre a vasat. nekem egy osszel mondjuk nagyon sulyos stresszes hajhullàsom volt, szoval nem csak ugy hulladozott, de h miért adtàk azt azt nem tom. de akkor is sima diétàval kihoztam belole magam. a kevés hemoglobin mellett annyi vasam volt mint egy egészséges férfinak, nem also hangon, és nem birtam. hàrom honapos diéta és megoldva, de nem szedek màr semmi vastartalmu cuccot, a béres csepptol egyeesen màjgorcsom volt legutobb, szoval ennyit errol
Vendég

Sellon

Hát ez az!!!!!!
Pont itt írta valaki, hogy az sem jó ha túl erős az immunrendszer, mert abba jobban harapnak a bacik...
Nem is értem. Mindenki retteg a H1N1 vírustól, de épp ez a lényeg. Ugyan úgy elkaphatod, ráadásul attól senki nem fél, hogy olyan szert adat be, amit az orvosok fele ajánl, a másik kifejezetten nem. Orvosok.

Na mindegy. Ezt "odafent" döntik el.
Én egyet értek veled olvasok vagy beteszek egy jó DVD-t. :P

Iner

Örülünk nektek!!! Minden okés lesz.

ann9

Épp ez a lényeg. Hogy ma mindenki azt gondolja, hogy ha 10 dologból 1-ben nem értünk egyet, pl: Szerintem szép szín a kék, szerinted meg csúnya, akkor már nem is barátkozunk és konfliktus van és jujjjujj.
De épp ez a lényeg, hogy ettől szép a világ. Az alapvető értékekben kell az embernek egyet érteni, vagyis erre a fórumra kivetítve: Mindenki a legjobbat szertné a babócának, tehát egyet értünk. Egyszerű. Az meg, hogy neked melyik a kedvenc szined... Na mindegy. Érdekesen gondolkodik a világ néha.

Amúgy jól értem te jobban félsz a betegségtől, mint az oltás hatásaitól?
(ez sem kötekedés) Csak mert erről nem írtál.

:D :D
andiék

de, irtam rola, nem ma persze ;)
én leirtam azt is amit gondolok az oltàsrol, nem tartom veszélyesebbnek mint a virust, ennyi. egészséges aggodalom van bennem, a baba miatt, amugy nem lenne bennem semmilyen aggodalom. és igen, nem tartom kamunak az egészet. de ez is olyan dolog amivel kapcsolatban a meggyozodésesek 100 év mulva is ugyanazt mondjàk majd mindkét oldalon. én meg aki csak mérlegelt és dontott valahogy majd utolag okosabb leszek, mint a hozzàm hasonloak mind, akàrhogy is dontenek.
ha én csak magamra lennék utalva, mondjuk itthon dolgozhatnék, nem BP kozpontàban élnék, nem kéne utaznom, nem éreztem volna ennyire nyomàs alatt magam persze.
ha jol értem te nem félsz egy cseppet sem attol h megbetegedsz?

én amugy egyszer voltam kb influenzàs, akor tudogyulladàsom lett, pedig én hatàrozottan tudtam h én nem leheteg beteg. ez van .

nekem amugy az h én mit vonzok be azért sem mukodik mert van egy alapérzékenységem, és mert az ilyen nagyon "nem leszek beteg mert elhatàroztam" nem olto csalàdtagjaim màr mind megkaptàk a betegséget, nem valami konnye jottek ki de nem lett korhàz belole. szoval nàlam ez megdolt sajnos. de remélem nem lesz veletek igy :) a léleknek nagy ereje van, szerencsére :D

de én most komolyan részemrol nem mondok el màst, ismételném magam és màr mindent elmondtam. ha tovàbb boncoljuk politika és vilàgnézeti kérdés lesz belole és arra nem vagyok hajlando.

akit érdekel: màr a karom sem fàj, szoval nekem egyelore semmi bajom. kopkop, legyen igy ezutàn is :)
Vendég

Pedig hajhullásnál vasat kell szedni. én is szedtem, mert nagyon alacsony lett szoptatás után a vas a szervezetemben, mert senki nem mondta, hogy szopi alatt vasat kell szedni, erre most oda fogok figyelni. Hullott a hajam, mint állat, elküldtek vérvételre, én nagyon alacsony volt a vasam.

A c vitamínt lehet, hogy nem lehet túladagolni, de ha többet szed be az ember a kelleténél akkor vesehomokot, vesekövet okozhat. Ja! És jó kis hasmenést.

Cicit a védőnő nézte meg még régebben, hogy milyen a bimbó, de doki soha. Az unokatesóm csecsemős nővér, ő is átvizsgálta átmasszírozta amikor begyulladt a mellem szoptatáskor, utána jobb lett.

Iner
Nagyon örülök, hogy rendben volt minden, látod ha fiatalabb a baba mekkora riadalmat okoznak.

Kép
Kép
susytunder

suzy: làtom a blogon a linkedben h nagy gasztros vagy te is :) nincs véletlenul valami igazàn jo, szuper, isteni gundel palacsinta recepted? lehet nehéz is, sot, még a pali tészta receptekre is nyitott vagyok mert ujabban nem izlik az amit én csinàlok.
Vendég

Iner: Gratula az eredményhez!!!! Örülök nektek!

Andi: Egyetértek a pontjaiddal, még az off-shore cég témát szívesen boncolgatnám, ha lehetőség volna róla többet tudni, de nincs.
:roll:
jaimee1

Ann9

Ne butáskodj!
Félek attól, hogy beteg leszek. Sőt, őszintén bevallom, hogy nekem, amióta az eszem tudom voltak "kötelező" nyavalyáim, vagyis minden év szeptember, októberében durván beteg voltam. 39-es láz, mandula gyulladás és ehhez hasonlók és minden nyáron a legnagyobb melegben szoktam torokfájósan megfázni :shock:

Félek. Persze. de ellentétben veled én nem csak mondom, hogy a léleknek nagy ereje van, hanem hiszem is. Te nem, hisz magad is leírod, hogy neked ez sosem jött be.

Ezzel ellentétben úgy vagyok vele, hogy az őskorban is szűltek az asszonyok mindenféle vitamin és ecetera nélkül. Persze gondolom a fertőzés durvább volt, de 50 éve is szültek és akkor is volt influenza és tüdőgyulladás és így tovább. Világ életünkben kerültük a mesterséges gyógyszereket, de persze nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy sosem szedtem antibiotikumot :oops:
Annyi az egész, hogy hagytuk dolgozni a szervezetünket és ezért van az, hogy mással ellentétben nem vagyok sem allergiás meg minden hónapban beteg.
A régi öregek 100 évig éltek és 99 évesen még kapáltak. Ma már jó ha látni 70 éves embert. Persze az éremnek itt is két oldala van. Akkor nem volt ennyi E350 és társai, meg ennyi szmog...
De ez tudatosság. Én sem eszem meg bármit ennyi.

Szóval félek, ahogy te is mondjuk az oltástól, de ha beteg lennék sem pánikolnék. Mindkét döntésben van rizikó. Ez tény. Nekem ez természetesebb és ezért döntöttem.

A politikai és világnézeti dolgokat én is kihagynám sőt....
Bár valljuk be annyira nem lehet, de beszélni nem akarok róla.
A lényeg, hogy az én mérlegem erre billent.
Amúgy örülök, hogy el tudunk beszélgetni, remélem tényleg nem kötekedésnek veszed
:D :D
andiék

nekem nagyon bejon, de nem ebben és nem most, mert most nem vagyok olyan àllapotban, és mert korulottem sem vàlt be. hiszek benne de nem hiszem h minden alkalommal ennyi elég. plàne ha van a sok tobbi ember mint tényezo. ennyi, de hiszek benne, még ha nem is hiszed el ;) nyilvàn màshogy és màs modon kozelitem meg mint ahogy gondolom h Te, de ez nem baj, az mindegy ki hogyan jut el a célhoz, ha eljut oda, nem?

amugy az oltàstol nem féltem kulonosebben, jobban félek a betegségtol

nem veszem annak, hidd el, màr kotegedésnek :) és a virtuàlis tér nagy hàtrànya h az ember ezt ki kell h fejtse. én seretem az értelmes vitàkat és egy végtelen toleràns embernek szàmitok ebben a mai orszàgban vagy akàr vilàgban, sajnos (lehetnék meg tolerànsabb is de itthon), szoval engem tényleg érdekel a màsok vélemnéye, aki szivesen adja és olyan szivesen meghallja az enyémet is, egyetérteni nem kell. a vilàgnézet és egyebek azért kell h kimaradjanak mert amint az belekerul rossz lesz a szàjiz. engem amugy is rendszeresen rossz helyre kategorizàlnak be, szoval nem is menneék bele, abbol regény is lenne és nem is lenne értelme. màsfelol meg ilye,kor mindig kicsit aggodom, azért is szàllnék le a témàrol és rà sem àllnék "az offshorenak mikoze az egészhez" témàra, mert tavaly pl egyenesenkb fenyegeto emaileket kaptam miutàn egy àllàpontot megvédtem egy banda acsarkodo franciàval szemben, szoval rossz tapasztalatok azért vannak. fel nem adom de ovatosabb és ijedosebb vagyok :(
Vendég

Húúú, a H1N1 téma megint a tetőfokon!:)

Andiék, én még kb. a nyáron láttam egy videot az ex finn eü miniszter nyilatkozott, majd megkeresem és belinkelem. A lényeg amit mond, h. az oltóanyag egy nagy business.
Most volt a hirekben, h. az egyik kismama 1 hétig elvolt otthon a tüneteivel... Én is teljesen beparáztam mikor vasárnap meghallottam a hirekben, h megint egy kismama az intenziven és igy már 4 terhes van életveszélyben! Aztán gondolkodtam, h. négy????? Ez kb. hány százaléka az összes kismamának? Ez annyira xarul hangzana most igy a pánik kellős közepén, nem?
Én megértem azt aki beoltatja magát, de én még mindig a nem-re szavazok.

Kép
silva

Susytunder,
pedig lehet, hogy nőgyógyásznak sem ártana megvizsgálni időközönként a melleidet, mert sok mindent megállapítható már a tapintásból is. Érdekes, nekem is van egy ismerősöm, akinek a nőgyógyásza soha nem tapintja a melleket. Eléggé megdöbbentem, hogy egy nőgyógyász erre nem fordít figyelmet, de úgy látszik, hogy akkor inkább ez az általánosabb, mint az, hogy vizsgálják.

Andiék, látod, nem vagy egyedül a döntéseddel, mert én sem oltattam be magamat. Azt hiszem, ez is olyan kérdés, mint hogy valaki szed-e terhesvitamint vagy sem. Kész. Nem olyan nagy ördöngösség az egész, meg hát nem is kell mohó egyetértés más részéről sem az oltáshoz, sem az ellen.
Vendég

Köszi a gratulációkat, azért még mindig azt mondom, hogy biztos csak az amnio eredménye után lesz minden....

Már nagyon unom ezt az oltás témát...ma megkérdeztem a dokimat is...eddig azt mondtam nem oltatok, de most elgondolkodtam...
Azt mondta ugyanis, hogy a kismama szervezetét egy transzplantáción átesett betegéhez kell hasonlítani, vagyis a baba olyan mintha "egy idegen test" lenne benned, és emiatt az immunrendszer saját magát gyengíti le, és a vírus miatt kapásból tüdőgyulladás van...ezek után határozottan gondolkodom, hogy oltatok...és valóban van tüdőgyulladással a H1N1 miatt kismama az intenzíven már Győrben is (én is győri vagyok) a dokim pedig a főosztályvezető a szülészeten...
Lassan beleőrülök ebbe..... :shock: :shock: :shock: :shock:

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

SZiasztok!

Nem volt erőm mostanában jönni, egyre többször vannak gondjaim a vérnyomásommal, egyik pillanatról a másikra lezuhan, rögtön le kell ülnöm v. feküdnöm, különben összeesek :? A hétvégén is kalssz volt a Corában a pénztárnál, rá kellett ülnöm a két pénztárt elválasztó korlátra, és felbontani az üdítőt, amint a nő áthúzta a vonalkód-leolvasón. Szóval itthon meg igyekszem feküdni.
Én kérdeztem a terhestornát is, eredetileg a héten már akartam menni, de így megvárom a következő dokilátogatást 15-én, megkérdezem ilyen állapotban lehet-e.

Iner! Gratulálok az uh-hoz, látom már a vonalzót is átállítottad :) A megérzések általában bejönnek, tudtad te, hogy nincs baj!

Terhespizsi engem is érdekelne, a hálóinget nem bírom elviselni, de a gumis derék egy picit már nyom. Megkötőset se láttam eddig.

Nem tudom, ki írta az ikeás téli paplant: nekem is az van, teljesen letekert fűtésnél izzadok alatta :D de nagyon jóóó!

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok! Bocsánat a zavarásért.:oops: Én júliusban szültem és szeretném eladni a kismama ruháimat. Ha valakit érdekel, írjon pü-t. Mindenkinek szép babavárást kívánok! :D .
cunci

Sziasztok!

Mokimami!
Én is pizsipárti vagyok de nekem elég egy boxer vagy vannak női boxerjaim is azok nem szorossak,de én elvagyok a pizsikkel is a hálóinget nem szeretem.

A vitaminokról és a kismamák egészséges életmódjáról:
Az a helyzet hogy 50 vagy 100 évvel ezelőtt a nők zsiros kenyeret ettek hagymával meg kolbászt szalonnával és kint dolgoztak a szántásban vagy épp a szalag mellől mentek szülni és mégse lett semmi bajuk erős egészséges gyerekek lettek.Igaz nem is volt annyi méreg anyag és a kertből főztek meg házi hust ettek de én soha nem gondoltam volna hogy annyi féle vizsgálatot csinálnak mint amit.Ami persze jó dolog is de épp most olvastam hogy azért az se olyan jó ha annyira féltenek egy kismamát minden bajtól.Na mindegy nekem ennyi,de persze ugyanugy féltem a babát és én is vigyázok magunkra de nem viszem túlzásba.

Ma voltam győrbe a karácsonyi vásárban és ettem zsiros kenyeret hagymával fincsi volt. :) És végre a párom is kibökte hogy pulóvert kér karácsonyra ugyhogy azt kap majd.
gtimi83
Győr

Sellon
Pont azt akartam írni neked, hogy akkor te vagy kivételes, mert az ismerettségi körömben senkit nem tudok akinek vizsgálnák a melleit.
És igazad van, sok minden kiszűrhető lenne, majd rákérdek már a védőnőnél. Erről jut eszembe, hogy írta valaki azt is, hogy a védőnő nézi a vizeletet, nekem soha nem nézte és a gyerek szívhangját sem.
Vannak azért itt fura dolgok. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Ann
Palacsinta ügyben holnap küldök neked privit. (remélem te kérdezted)

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?