Új privát üzeneted érkezett!

én 2 napja màr napkozben az oràim alatt is érzem a gyereket :D

amùgy ha valaki gondolkodik még az oltàson, lajd beszàmolok, én hétfon kapom meg. nem ellenkezem màr mert egyre tobb a beteg a kornyezetemben és a doki és egyébb ismerosok meggyoztek.

nekem a segitség foleg anyu lesz mert anyos ugye nem itt él, viszont nyàron nem bànom ha megkàtogat és szeretném ha a szulés kornyékén is itt lenne, biztosan fontos neki, elso unoka, stb. anyukàm meg itt lesz àprilistol màr mikor a pàrom elutazik, mert ugye lesz olyan, én meg akkor màr nem akarok majd egyedul maradni. ugyhgy nàlunk lesz néha bekoltozés az elején mert nem leszek esténként mindig pàrostul és az elején biztosan kell majd segitség, nem àlltatom magam azzal h minden azonnal tokéletesen fog menni. plusz én januàrtol remélem visszamegyek majd dolgozni, és akkor is anyyuhoz megy a gyerek arra a pàr oràra. és nàlunk lesz majd bolcsi is, engem nem zavar, és tul leszunk a betegségeken is hamar, az sem baj. plusz szocializàlodjon csak. nem biztos h egész napos lesz, de nem baj ha jàrni fog, én is szerettem a bolcsit.

Mucus: émelygés nàlam is néha visszajon, nem vagy érzékeny az idojàràsra? én azt gondolom nekem attol is fugg.

Norci: csokis fondu nem rossz, de én sajna nem nagyon szeretem a csokit, szoval az nekem 2 szem eper utàn màr sok, sosem tudtam eléggé élvezni :oops:
Vendég

Silva: a Lelki koldokzsinor jo konyv, én ugyen nem az alapjàn kezdtem el a befeléfordulàsos odafigyeléses akàrmit de aki "vezetett" az javasolta a konyvet. szerintem én amugy a tole "tanultaknak" koszonhetoen is elég rég ota veszem a baba jeleit - illetve persze az ember csak reménykedik h nem téved, és honnan tudhatnàm màshonnan h igazam van mint h bizom az osztonokben, megérzésekben... ez bonyi dolog, van aki kirohog h én màr érzel és kijementi h az kizàrt, valaki fel sem fogja h a gyerek nem megmozdul mikor megérzem hanem csak én nem érzem addig és leàll vitatkozni. nekem mondjuk az is megdobbento volt h bnoim akik azért velem egyutt ultek a gimiben meg értelmes emberek azt sem tudjà milyen szakaszai vannak a terhességnek... (nem tudom ez hogy fugg ossze most hirtelen, ma furàn mukodik az agyam...)
Vendég

Ann!
De,szerintem érzékeny vagyok a frontokra főleg a melegre.Ilyenkor hasogat a fejem,szédülök.

Én is beadatnám magamnak az oltást de a dokim nem hajlandó,mondván nem vállalja a felelősséget. :roll:

KépKép
Kép
mucus75

akkor mondd azt h 1: ha te kéred nincs joga szerintem visszautasitani, és 2:mondd h akkor alàirsz egy papirt vagy littudomén. oda is adhatja neked az oltoanyagot vagy menj el egy oltokozpontba a terheskonyvvel, szerintem beoltanak
amugy nekem van màr a kornyezetemben olyan aki feljelentett ezért orvost, nincs joguk azt hiszem elutasitani, legfeljebb elmodhatja a szakmai ellenjavallatait. olyanrol hallottam màr h egy ilyen doki odaadta az oltoanyagot a terhesnek és az beadatta màssal. én megértem h fosnak a felelosségtol de ez ugyanugy tul van beszélve és aggodva mint az oltàs maga szerintem...
bàr neked legalàbb nem mondja azt h felir màsikat ami hasznàl a h1n1 ellen, és kozben nem is...
nekem, azt hiszem màr mondtam, a dokim olyan volt még oktoberben h hàt o beadja ha én kérem de nem mondja h adassam be, mondja ki a nogyogyàsz, o nem akar donteni. legutobb bementem, a jàrvànt màr benn volt a korzetében ahogy én mlàttam, mindenki maszkban, tok paràsan. na, meg sem kérdezte mit mondott a nodoki hanem azonnal azt kérdezte mikor adatom be. azt hiszem ràjohettek valamira azok akik nem csak a politikàt és az uzleti részt nézik hanem a betegeket ... de ez csak az én benyomàsom volt.

nekem az tetszik amit az egyik nodoki irt valahol a neten- egy nonek elutasitotta a hàzidokija az oltàst, erre a nodoki vett egy papirt, felirta rà a szakmai érveit, alàiràs, pecsét és at kérte h a hàzidoki tegye meg ugyanezt, a szakmai véleményével, és a holgy dontson azok alapjàn a sajàt belàtàsa szerint. na ez egy jo orvos, szerintem.

na és akkor azért vagy ujabban nem jol, jonnek mennek a frontok kb naponta, most volt egy melegrekord asszem, én is szédelgek. jobban birom a z oszt normàlis esetben, mert akkor nem meleg frontok vannak - kivéve idén persze mikor terhes vagyok. én csak azt remélem tavasszal majd nem inditja be ez a szulést elobb mint kéne, mert dolgozni szeretnék amig birok menni.
nekem a gyerek is amugy izgàgàbb, ha tényleg ot érzem, az utobbi meleg napokban. és sajns a virusnak ez valami mennyei ido... :?
Vendég

amùgy nekem az az érzésem h megint van valami hormonàlis vàltozàs mert a gyomrom is vacakol a kelleténém jobban, van egy hatalmas pattanàs megint rajtam (nekem ritkàn van, nagyon, most ez a 3. darab szeptember ota, egy volt a legelején, egy volt kb a 12-13. héten, most a kovetkezo...), no a hasam is, tobb a folyàs... lehet ez?
ja, és a macska is meg van orulve ha velem van, és nem hinném h csak ugy lenne ez igy, de persze ez is olyan mint sok minden màs, megérzés...

hordozo kendo: ki hasznàlt és milyen hordozot nem uj mamik kozott? javaslatok?
Vendég

Ann!
Ha nagyon erőszakos lennék tuti beoltana a doki.De mivel Ő nem ajálja így már el is bizonytalanított,hogy jól döntenék e. :roll:
Nem volt a napokban egy nagy pati a combomon :shock: sose volt még ott.No meg a has viszketés...megőrülök tőle.Másnak is van ilyen?Nem emlékszem,hogy Domival lett volna.

KépKép
Kép
mucus75

Ann: nekem mei-tai-om lesz, úgy néz ki. Kendő is klassz lenne, csak nem értek hozzá, állítólag azt tanulni kell megkötni....

Mucus: Én ugyanúgy vagyok vele. A dokim nem ajánlotta és hallgatok rá. Ha ajánlotta volna, már beadattam volna. De parázom rendesen,nehogy elkapjam.....

Hasviszketés van, jelentem. Rékával is volt, csak kicsit később, amikor már nagyobb volt a pocakom, olykor pirosra vakartam. :oops: Gondolom a bőr nyúlik? Nemtom....
jaimee1

Jó ég, már 15 hetes leszek?????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
jaimee1

ah, én viszkete éjjel-nappal

engem amugy pont megerosit ez a sok doki akik mindig màst mondanak, màr abban h nekem kell dontenem és olvasnom rola, korbekérdezni nem hàziorvosokat, oszintén szolva vannak jok de nem a szakma csucsai a legtobben :roll: a higany téma nem téma, csak kicsit kell utànajàrni, a vivoanyagoknak is utàna lehet nézni, szoval meg kell hànyni vetni és kész. az a baj h bizik az ember a dokikban és szeretne hinni nekik de én annyi hulyével talàlkoztam h inkàbb korbenézek bàrmit is mondanak. plàne h a legtobb nem mondja meg tisztességesen miért ellenzi, viszont aki azt mondja oltass, annak azért legtobbszor normàlis érvei vannak, ami nem politikai és "az omninvest szar" érvekkel van megtomve. nekem ez is fontos, nekem a "csak" és a "maga ugy sem érti" nem érvek.
de mindenkinek igenis magànak kell donteni, csak aztàn ne szoljon bele az orvos. ez is persze csak az én véleményem de én igy dontottem. 1 honapos olvasàs, beszélgetés, hànàs-vetés. nem konnyu de jobb elobb mint késobb. én abban nem bizom h majd elkerul, mert eddig csak anyàm nem kapta meg a nemoltottak kozul a csalàdban és én, azota màr csak én nem vagyok oltva... és ugye tanitok. 10 napom van h elintézzem, és most az a para h nem e kaptam el valamit a kollégàmtol aki nagy oromében h terhes vagyok lekohogott...
Vendég

jaimee: annyi seggfej doki mondott nekem màr hulyeséget h nekem nem elég h azt mondja az orvosom, és màr nem mondja h ne(de o elotte sem mondta azért ki kerek-perec, ez idegesitobb volt nekem)

amùgy nekem ùgy viszketett a hasam h egy uj kinovos anyajegyemet el is vakartam, még a 12. hétben, pont utàna mentem melanomaszurésre és nem mondtàk h gàz lenne, de azota igyekszem nem vakarni annyit. az a baj h utàlom a krémeket, pedik kenni kéne màr...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.27 18:10-kor.
Vendég

Ann: Én erőssssssen hiszem azt, hogy ebben a témában laikus nem tud dönteni. Egyszerűen mert nem ért hozzá. Minimum biológusnak, dokinak, virológusnak kell lenni. Olvashatsz bármilyen szakirodalmat.

Nekem kutatóbiológus barátnőm van és azt mondta kismamának oltás? NEM.

Öhöm...az én dokim nem a szakma alja.... :wink: Én is sok sok sok sötét dokit ismertem már meg, van belőlük sajnos bőven.
jaimee1

namost ezt nem gondolom én igy, de nem baj :) én igenis ugy gondolom h szàndék kérdése h akarjàk e nekem ugy elmondani az érveket és ellenérveket h én azt intelligens emberként mérlegeljem és felfogjam.
amùgy én is szakmabeliekkel beszéltem azért, de igenis van ahol értelmesen lehet rola olvasni, nem feltétlenul magyarul persze
mondjuk nekem eddig 3 virologus, 1 immunologus, sebész, nodoki, temérdek orvos, kutatoorvos és egyéb van a listàmon, eddig csak a gyogyszerészek akik nem kaptàk meg a behozatali jogot ellenezték szakmai alapon, de az is csak a "nem étheted ugysem" alapon fejezték be, de az van h szerintem lehet érteni ha el akarjàk magyaràzni. de nem akarjàk. amùgy avirus valoban nem ciki a babànak csak ha egyszer ezt megkapjuk akkor nem is a virus a veszélyes... engem az meggyoz h valaki meg sem probàlja, csak hulye vagy nem létezo érvekkel, màs meg elmagyaràzza h mi a helyzet és ràmbizza, h mit itélek nagyobb veszélynek. mert szerintem ez a nagy dontés.

politika és sok pénz van benne, és részemrol elkeserit, hogy az embereknek az egészsége senkinek nem jelent annyit mint egymàs kitolàsa a piacon és a politika, meg jonnek a vàlasztàsok. most nekem olyan mondta h beadja ha màs nem nekem, aki régi motoros az orvosok kozt és beoltatta a lànyàt is akik terhes, és a kisunokàkat is. és eddig még nem mondott olyat ami ne mukodott volna...
de az orvosok is emberek, szoval bàrmit mondanak, kevesen mondanak kizàrolag szakmai véleményt, nekem ez a benyomàsom ... és ez nem is baj, de pont ezért nekem nem elég egy orvos szava :/

mondjuk engem az duhit nagyon, aki azt mondja h nem kell senkinek oltàs mert ez nem veszélyes a virus... fel van lehet fujva, de mi vagyunk pont azok ahol egyre jobban azt làtom h nem felnagyitottak az aggodalmak... :?

amùgy teljesen mindegy ki hogyan dont, a lényeg h senki ne legyen beteg :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.27 18:33-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok.
Remélem jól vagytok.
Kissé eltűntem, már hetek óta nem jelentkeztem be- sajnos itthon kell feküdnöm, mert a méhlepényem a méhszájamon fekszik és eléggé nagy fájdalmaim vannak.

Folyás: nekem is erősebb, mint korábban, de a Dokim vett mintát és mindent rendben talált, ez szerinte is természetes egészen addig amíg nem csíp.

Bugyik: annyira szerencsés voltam, hogy az Anita bolt költözése előtt még tudtam egy csomó terhesbugyit vásárolni, amik nagyon beváltak nekem- mindegyik pamut.

Babamozgások: én még sajnos nem nagyon érzem, hogy mocorogna, bár a legutolsó ultrahangon nagyon sokat tornázott.

Hordozó: épp tegnap beszélgettem erről a témáról a Barátnőmmel, Aki többfélét kipróbált már, de neki a Brendonos nem jött be annyira. (Neki hatalmas a Babája és emiatt nem mindegy, hogy melyik típust választja.) Majd megkérdezem pontosan, hogy melyiket tartotta a legjobbnak.

Jó hétvégét Nektek
mokimama?

jucicuki
nyugodtan beadhatod a bölcsibe baja nem lesz töle .és tényleg nem lesz akor baj az ovival mire a kicsi megjön .

silva
én is csak igy havonkénti 1 drága dolgot tudok megvenni még igy is megterhelő ,és egyszere megvenni mindent meg 2x olyan megterhelő igy inkább apránként veszegetem a dolgokat .

susytündér
nálunk kicsihez elég apa is ,a nagyokhoz nyáron majd anyukám lesz a segitségem remélem ,nála is nyaraltatom egy kicsit ökett. :)

norci2007
ilyen segitséget én is tudok a szomszédom imádja a gyerekeket és van is neki kettő, bár én nagyon kevés embere hagytam hosszu időre a gyerekeimet ,rövid időre érsd 5-10percre szomszédomra is otthagytam de ,inkább párom és anyukám akire bármikor rámerem bizni a 2 fiamat.

mucus75
kisebik is eljöhet az ovibol ebéd után pénteken általába ,amugy meg ottmarad mert dolgozom .

oltás
én a 2 gyerekemnek már beadatam és a nagyobnak kutyabaja se lett töle kicsi ma kapta meg ,és az egyik ismerösöm aki szintén kisbabát vár beadata magának az oltást és kutyabaja se lett töle .
csics

Jo estet!

Lanyok ,ha testapolo ellenere feszul a hasatok akkor a levendula olaj a legjobb,arra kell vigyazni,hogy ne szintetikus legyen az olaj!
A bor nyulasa meg a futes miatti szaraz levegotol jobban viszket ilyenkor!

En matol szamitok vedettnek 2 hete kaptam az oltast ....-semmi problemam nincs vele es a 13.-ik varandos hettol nem artalmas a babara! Itt harom sulyos eset van idaig varandos anyaval...-mindnek kritikus az allapota!
Egyebkent a vivo anyag quicksilber ...-99 ota nemzetkozi egyezmeny alapjan tilos a higany szarmazek!
Persze mindenkinek a sajat belatasa szerint kell dontenie!

mokimama jobbulast nektek! Van segitseged meg fekudnod kell?

Szep estet!

Kriszta
schat

én a testàpolokat sem szeretem
amugy nekem a védono ajànlotta a mandulaolajat még... azokat sem szeretem de muszàj lesz kennem magam valamivel

:roll:
Vendég

Sziasztok!
Ann:

Én a mult héten kedden adattam be az oltást és semmi mellékhatás nem jött ki kicsit fájt a helye és ennyi.Nekem simán beszurta a házidoki ingyen és bérmentve.A nődokim azt mondta hogy ő nincs ellene mert inkább attól legyen egy kis hőemelkedés mint a virustól lázam vagy valami bajom.

A szülésznőnek kell fizetni ha választok egyet?Mert ugye nekem fogadott dokim van.

Hallottam olyant hogy nem szabad simizni a hasat mert koraszülést válthat ki.Ti hallottatok erről?

Nekem nix folyásom semmi.És én mindig pamut bugyit hordok lehet hogy csunya de kényelmes.

Én nem szeretném ha bárki beleszólna a baba gondozásba mert elég sok a tapasztalatom van a babák terén ha valamit nem tudok ott a védőnő.Anyós tul sok mindenbe beleszól amibe nem kéne és én nem szeretném.Ugy akarom nevelni és gondozni a gyereket ahogy neki és nekem jó.Nem mások elveinek szeretnék megfelelni.

Na jó egy kicsit hoszú lett.
Puszi
gtimi83
Győr

Bogme, vettem bugyikat a H&M-ben, 3000ft/3db. Sajnos mind fekete, francia és pamut. Most meg azt nézem, h. nagyobbat vettem a kelleténél. :? Kismama francia bugyi ami semmivel nem különbözik a normáltól 4000ft/3db. A kismamaruhák nagyon tetszettek, tudtam volna mit venni.:)

MUcus, az elején pont úgy voltam ahogy Te, rohantam haza mert azt hittem, h vérzek. Vörösmarty tér szuper, kár, h esett az eső. Kürtőskalács isteni.

Mokimama, jól jártál a bugyikkal. :) Remélem jobban leszel hamarosan.

ANN, én hiszek az ilyen dolgokban, sokszor álmodtam már dolgokat amik ugy történtek. Jobban kellene hallgatnom az intuicióimra, mert működik. Amikor először voltam együtt a pasimmal(akkor még nem is volt az),volt egy viziom, h. állunk a repülőtéren a beszálitókapunál egy babával a hordozóban. Hogy honnan jött ez fogalmam sincs, el is hessegettem ezt az akkor képtelenségnek tűnő dolgot.

Frontok engem kicsinálnak és majdenm mindennap van hányingerem. :(

Kép
silva

Silva!
Sült gesztenye is volt?Mi azt szeretnénk enni.Holnap mi is kimegyünk. :wink:

Timi!
Ha fogadott szülésznőd lesz akkor IGEN kell fizetni!
Úgy szokták mondani,hogy a doki "díja"a terhesgondozás 10 szerese a szülésznő díja meg ennek a fele.Én anno 50ezret adtam a dokimnak és 20 ezret és egy 3000ft-os bonbont a szülésznőnek.

Ann!
Én a mandulaolajat a szülésznőmnek vittem anno azzal kente a gátat,hogy táguljon. :wink:

Csics!
Milyen idősek a gyerekek?Nem akarsz vonalzót készíteni Nekik? :wink: Így könnyebb lenne követni.Merre laktok Pesten?

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
Kép
mucus75

Lányok, állítható derekű melegítő alsókat hol lehet venni? Megőrülök a sima gatyóimmal. :twisted: :twisted:

Timi: Kell biza! (fizetni)

A simiről nekem olyasmi rémlik, hogy keményedés közben nem használ a simi, de ez is csak haloványan. Hogy a simi koraszülést okozna....na őszintén szólva ezt nem hiszem....Nehogy ezért ne simizd a pocakod!!!

Mokimama: Jobbulást!!! +++++

Mucus: Én émelygek egész nap. Zabálom a naracsot, citromos ásványvizet, az elhessenti. A szülésznő NST-t is intézte? Én is annyit adtam 2 éve....

Szép hétvégét! Itt az Ádvent!
:P :P :P :P :P :P
jaimee1

jaimee: én meg a dechatlonban vettem nyàron egy joganacit ami visszahajthato dereku és àllithato, na és most is azt hasznàlom és kényelmes mer vagy has alà hajtom vissza vagy a hasamra huzom. a dechatlonos sportcuccok jok és hatalmas a vàlaszték, plusz van minden àrkategoria

silva: én abszolut megérzésekre megyek, csak akkor kérdojelezem meg amikor valaki sokat beszélt elotte valamirol nekem vagy valamitol félek, mert akkor azok be tudnak zavarni. nekem àlmaim, déjà vu-im és minden egyebek rendre bejonnek, szoval igazibol csak magamat kell megnyugtatnom h a félelmeim nem olyan vészesek. én a dokikkal is igy vagyok, ha jo érzésem van veluk kapcs akkor megtartom oket, ha ez megvàltozik, vàltok. és oszintén szolva az oltàssal is van ez is - egyre inkàbb azt érzem h inkàbb az oltàs mert én nem fogom tudni kikerulni a virust és az nagy bajt okozna, ha megkapnàm.
mondjuk sokan kiakadnak h ilyenek alapjàn dont az ember, de hàt ez van... :)
Vendég

na, megszereztem a gyümölcscentrifugàt

közületek hasznàl ilyesmit valaki? vannak esetleg receptjeitek?
Vendég

gtimi
egyett értek veled ,csináld azt amit te,és a férjed jónak látt ,a babánál .

mucus75
a fiuk a nagyobb 7 éves ,kisebbik 6 éves lesz pont karácsonykor :D én kispesten lakom lakotelepen ,nekik már nagyon nem kell vonalzo bár lehet egyszer csinálok nekik is :) .

ann9
a decatlon tényleg jó de sajna egyre drágább :( pedig én is szeretek oda járni .én 3 dologra halgatok a jozan eszemre,férjem eszére ,és ritkén megérzésre .

na most meg nem tudom beileszteni a linket a vonalzomhoz . :(
csics

Sziasztok!
Ann9!
Én karira szeretnék venni magamnak egy gyümicentrifugát receptem még nincs de a neten bizti vannak.Jó dolog mert majd a babának sem kell a bolti cukros cuccokat adni hanem saját magam készithetem el a gyümi és zöldségleveket majd neki.
Amugy sem vagyok a pártolója annak hogy a gyereknek cukrot kell adni attól csak a fogai romlanak el.

A keresztlányomnak pl nem is nagyon adtunk csokit meg cukrot olyan 3 éves koráig csak tejszelet volt meg esetleg egy kis ropi vagy pufi de jó is mert olyan szép kis fogai vannak neki és ami a legjobb hogy nincs rákattanva az édességre ha kap megeszi ha nem akkor ugy is jó neki.

Csics!
Köszi a biztatást én is ugy gondolom hogy a saját nevelési elveink alapján kell a gyereket terelgetni nem ugy ahogy minket neveltek mert az az idő is más volt és most is más van.
Talán kicsit szigorúbban is kell fogni őket mert ebben a mai világban nagyon kell vigyázni egy csöppségre nehogy elkallódjon.Én még 16 évessen ugróiskoláztam vagy az udvaron vartam a himzőteritőket nekünk az volt a szórakozás a mai világba meg ki se nől a gyerek a földből és követeli a jogait vagy rosszabb esetben az iskolában lövöldözik.De jobb is volt az az élet szerintem.És én féltem is a gyereket nagyon hogy mi lesz vele ebben a világban.
Na jó ma kicsit bal lábbal keltem és ez most ki jött belőlem ne hari
rám ezért csajszik.Puszi nektek és a babáknak is.
gtimi83
Győr

Ann, Sajnos ezt a képességünket a sok külső tényező miatt kezdjük elfelejteni és ha jönnek is a sugallatok nem hiszünk bennük.
Jó, h. Te nem hagyod magad eltériteni! :) Adasd csak be az oltást, mert ha félsz, h elkapod a flu-t nagyobb az esélye, h. el is fogod, a negativ félelmek hamarabb beteljesednek. :(

Kép
silva

silva: pontosan, plusz nekem a sok ember miatt akivel dolgozom és akik szintén jonnek mennek nem nagyon tudom hva kikerulni ezt a vackot

amugy az iskolai lovoldozoket hagyjuk ki ebbol a nevelés dologbol, ha tényleg skizofrén a sràc akkor az van és kész, tragédia ami tortént de a tàrsadalom is tehet rola, és o meg igazibol valoszinuleg nem is tudta mit csinàl vagy nem tudta befolyàsolni. de valoban sokan frusztràltak (a Colombibine-ban tortént dolog elkovetoinek is csalàdi és beilleszkedési gondjai voltak pl), de azt is a leggyakrabban a szulok okozzàk, azzal h a sajàt frusztràcioikat és félélmeiket a gyerekekre vetitik ki. vagy h nem torodnek veluk.
. ugyanakkor a sok nagy alternativ dolog is csak annyira tud meggyozni amennyire lehet, nem hagyom magam. pedig rendre be akarja nekem mindenki magyaràzni h nem ugy jo nekem ahogy. pedig szerintem aki figyel magàra és a kornyezetére az pontosan ràlel arra ami és ahogy jo neki. és képes a kompromisszumokra anélkul h kàra lenne belole. amit kell azt rendbe kell hozni, de nem kell mindnet rendbe hozni mert nins mindennel valodi baj.
én a terhességemmel is ugy vagyok h mindenki tanàcsàt szivesen veszem, a vélemnyét is, de senki ne akarjon ràmeroszakolni semmit. mondjuk az életemmel is igy vagyok alapjàraton. ha eroltetik nàlam lemegy a redony, mert nem szeretem ha nem hagyjàk h én megfontoljam, megérezzem, eldontsem, hanem toljàk. igy vagyok azzal ahogy figyelem a gyereket, ahogy oltozom, ahogy dolgozom, és a nevelés is ilyen lesz. ha valaki nem tartja tiszteletben annak elmesélem majd nyugodtan és szépen h ez az én gyerekem, ezt làtom jonak mert az o érdekeit nézem, és ha csokit tom a gyerek szàjàba meg cukros bolti szart akkor sajnos nem megy a gyerek tobbet pl. dédnagyihoz. és ha a TV a babysitter akkor sem. gép elé pedig nem ulhet csak megbeszélt esetben. ezek nem hiszem h olyan dolgok amik rosszak lennének, vay hulyeségek. én sem kaptam csokit sokat és sokàig, nem is szeretem és nem is hiànyzott igazàn. és ha majd ugy làtom valakinek igaza van vagy igaza volt, azt be fogom remélem làtni. de azt h a nagyanyàm pl mit kovetel tolem a terhességemben az nem érdekel és neki is elmondtam. én vagyok terhes, nem o, és 45 éve màs volt a vilàg, nem hiszem h jobb vagy rosszabb de màs. ha ez nem tetszik neki, sebaj, tartjuka tàvolsàgot.
a genetikai dolgokat nem fogjuk tudni kikerulni, ahogy az iskolàban azt a hatàst sem ami éri majd a tàrsaitol, de arra lehet nevelni h tudjon jo és rossz kozott kulombséget tenni. amennyiben egészséges lesz, màrpedig ugye abban reménykedunk... :/
Vendég

csics - dechatlonban mindig van nagyon olcson nagyon jo cucc és egy sor ahol a kifuto termékek vannak és jokat lehet kiszedni. nem lesz az dràgàbb csak nagyobb, szerencsére mert va abibol nem venném meg a sajàt cuccaikat. jobban kell kutatni. multkor is nagyon kassz gatyokat lehetett talàlni a kifuto cuccok kozott
Vendég

valaki el tudja nekem magyaràzni a màr kisgyerekes mamàk kozul h mi a fene is az a haskeményedés? mert mindenki beszél rola, mintha azt egy elso terhes kismamànak tudnia kéne. védono is kérdezte én meg mondtam h mittudoménazt, nem voltam még terhes, ha elmondja mit kéne érezni akkor tudnék vàlaszolni is...

plusz ugye én nem szedek komplex vitaminokat, a dokim az omeag3at és a magnéziumot forszirozza, de mivel mindenki a tablettàkrol meg kapszulàkrol ir, nem tudom h mennyit tudok a szukségesbol természetesen bevinni (banàn, feketecsoki magnéziumnak - persze a székrekedés miatt valami màs kéne, tengeri hal az omega 3 miatt) - plusz a pàrom is kiakad h mi fenét szedek be, persze arra ràvenni h olvasson meg kérdezzen utàna nem lehet. tobb szem tobbet làt, gondoltam megkérdezlek benneteket is. én sem szivesen szedek kapszulàkat de van amibol ebben a szennyezett vilàgban nem lehet màshogy bevinni eleget ahhoz, hogy a szervezetnek is jo legyen.
Vendég

Sziasztok!

Ann! Teljesen egyetértek veled a neveléssel meg az életfelfogásoddal kapcsolatban...én sajnos vagy nem sajnos az a típus vagyok, akire ha ráerőszakolnak valamit annál jobban tiltakozik ellene és nem csinálom meg...utálom ha mások jobban tudják, hogy nekem mi jó...honnan tudja ő, hogy én mit karok, mit érzek, hogy gondolkodom... :wink:
Én magneB 6-ot, vasat és 100mg-os c vitamint szedek...amig a gravidát szedtem addig nem szedtem mást, de mivel az csak az első 3 hónapban fontos, így most csak azt pótolom, ami szükséges...
A vasat a vérszegénység miatt, a magne b 6-ot inkább az amnio miatt kezdtem el szedni, mert lazítja az izmokat...a haskeményedésre is azt szokták javasolni, de nem tudom én sem hogy milyen is az...a c vitamin meg a vas felszívódását segíti, meg amúgy is kel....de csak a 100mg-mos, mert a babáknak annyit lehet csak...nekem azt mondták a gyógyszertárban, meg a betegtájékoztatón is az van...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Iner

iner

Sziasztok
Köszönöm Nektek a bíztatást és a jókívánságokat.

ann9 szerintem első gyermekesként is érezni fogod azonnal. Én múltkor annyira nevettem valamin, hogy nem tudtam abbahagyni, csak akkor, amikor az egész méhem bekeményedett- teljesen kitapintható volt a méhem, mintha egy nagy kő lenne a hasamban- feszült a pocakom (pedig még nem is látszik). A Férjem nagyon megijedt amikor kitapintotta, Neki azt hiszem kissé bizarr volt az, hogy egy gömböcöt tapint odabenn. Viszonylag gyorsan elmúlt, de a védőnő azt javasolta, hogy ne nagyon tegyem ki magam se pozitív, se negatív érzelmeknek... :shock: mintha ez megvalósítható lenne....
MInden ismerősőm magnéziumot szedett erre. Én napi hat tablettát szedek a hasi görcseim miatt, de a barátnőim napi egy-két tablettát szedtek (remélem segíjt eligazodni a magnézium mennyiségét illetően).
mokimama?

iner: nekem ugyan 1000mgot mond a doki de én nem vagyok hajlando a kifizetheto Cvitalinokbol ennyit beszedni, nem làtom értelmét és sem a màjam nem kedveli a sok kapszulàt, sem a vesének nem jo, aztàn meg ugyis kipisilem 1 oràn belul, szoval én napi 2szer 400 mgot szedek be, orulok ha abbl 100 megmarad bennem. de ez csak az én hozzààllàsom ahhoz h ha nem muszàj akkor a felét veszem a vitaminmàniàsok javaslatainak :)

magnéziumot meg fogom kérdezni, nekem az én védonom azt mondta h nem kell a magne B6, nem az a legjobb, de kozben elfelejtettem mit ajànlott helyette :oops: vasat meg nem szedek még mert jupi, végre nem vagyok vérszegény, ha meg hiànyom van akkor ugyis ordit a szervezetem h steaket kér meg egy pohàr voroset :D

mokimama: koszi, valami hozzàvetoleges képem akkor màr van. de ok miért szedik? csak ugy? mert azt tudom h a gorcsok miatt jo...
ennek ellenére még mindig nem vagyok teljesen képben a haskeményedés fogalmàval kapcsolatban, de a kismamablog.hu tunik eddig a leg érthetobb oldalnak és ott egész klassz a leiràs. nekem tegnap ota megint fàjdogàl a hasam, de amolyan izomfàjdalom megint, meg kozben a gyomrom is kivan, bàrmit eszek, WCzni sem tudok 2 napja, szoval kicsit nagy a feszko odabenn. meg baboca is no és szerintem benn tramburinozik mert mindig valahol màshol szur egyet a hasam... :/
és reggelente azért egy kicsit keményebb a pocak, de 2 napja tényleg megint nott, mostmàr nem lehet nem làtni, max azt hiszik nagyon belaktam valami puffaszto kajàbol.
Vendég

Ann9

Igen én is igy vagyok vele hogy nem szeretem ha valaki befolyásolni akar vagy az akaratom ellen kell cselekednem.Ezért mondom már most anyósnak hogy ne szoljon bele mert ő a mi babánk lesz.Azt is megszabná hogy mennyi ruhát vegyek neki mert hogy majd nem fér el.Na mindegy ugyis az lesz amit mi akarunk csak ugy ki tudok akadni mikor beleugatnak valamibe. :x
gtimi83
Győr

mondjuk én azért meg szoktam oket hallgatni, de csak azzal a kikotéssel, hogy tanàcsot és véleményt vàrok, nem utasitàsokat. nekem az anyai oldalon vannak ilyenek, nagyon nehezen tudom megértetni veluk h nem vagyok egy kis hulye, és képes vagyok onàlloan donteni. de szivesen veszek tanàcsokat és véleményeket plàne, abbol tanul az ember. de nem szeretem mikor nem toleràljàk azt, hogy nem ugy dontok ahogy ok szeretnék.
nekem most volt egy pàr ahol majdnem szétmentek olyan kérdésen mint az oltàs. csak azért mert az egyik oltàspàrti és szeretett volna a sajàt érveivel eloàllni, a màsik meg politikai ugyet csinàlt belole és nem volt hajlando meghallgatni a màsik véleményét. na azért az ilyen kommunikàcio sem éppen hasznos. valahol az arany kozéput lenne a jo... meg én szeretem az "élni és élni hagyni" felfogàst, csak mondjuk nem olyan szélsoségesen h nem is mondjàk el az emberek amit gondolnak. azért az sem jo.

mondjuk az a csucs mikor valamelyik oreg azt mondja, h ne osszak meg vele mindent, foleg ne ha bànt valaki vagy valami, mert nem kell h gyengének lsson. most kérdem én, kivel osztanàm meg ha nem a pàrommal akivel egyutt élek és szeretel és bizom benne???!!! ismerek olyanokat akik ugy élnek egyutt h nem osztanak meg lelki dolgokat egyàssal, kerulik a konfliktust és a vitàt, hogy ne legyen baj. nem tudom h birj)k ilyen hosszan, én nem birom magambatartani amit érzek, plàne nem a szeretteim elott. majd a gyerekem egy érzelemmentes kozegben nojon fel? mert van olyan csalàdtagom aki pl sirni sem engedi az embert, mondvàn h annak semmi haszna - nem biztos h véletlenul van gyomorbaja...
:?
Vendég

gtimi
én nem haragszom hisz én is igy voltam -vagyok vele ,

lányok
végre elkészült a fotokönyv márcsak elkel vinem a kiválasztot boltba a cd és 1-2 héten belül elkészitik nekem ez lesz anyukám karácsonyi ajándéka :D ,márcsak férjem ajándéka,és néhány rokon ajándéka hiányzik .ma mákos gubát csináltam :) .
csics

ann9
én nem birom mikor megmondják nekem mikor öltözöl végre ugy mint egy 30 éves de én jobban szeretem vidám ruhákat igy én aba öltözöm ha tetszik a családnak ha nem szerencsére a férjem nem kritizálja a vidám stilusomat sőt szereti . :)
csics

nekem is szerencsére a pàromnak kb mindegy, ha én jol érzem magamat, de a nagyszuleim az egyik oldalon egyszeruen mindenbe beleutik az orrukat, nem is bànom hirtelen h a gyerekek még fertoznek ezért nem mehetek el a héten a nagy csalàdi osszejovetelre... amugy is mindig ketszer annyit kell ennem amit birok ert sovànynak tartanak (alkatrol még nem hallottak), de most aztàn ha nem eszek azonnal 3 tnyérral akor leszidnak, meg persze a vékelényemet senki nem kéri ki. mikor meg mertuk emliteni multkor h a legutobbi àllàspont szerint màjat csak mértékkel kéne ennem, kiakadt a nagyi h ilyet ki mondott és milyen hulyeség. na mindegy, én ellenàllok, de nem keresem a helyzeteket, nem akarom az idegességgel zavarni a tokmagot a pocakban :)
Vendég

Sziasztok!

Suzytunder! Voltunk ma a kismamaboltban amit ajánlottál.
Köszönöm! Kép :D . Nagyon aranyosak voltak.
Vettem gyorsan két nadrágot(egy farmert és egy düftint).
Találtam Neked(Nektek)szopipárna szabásmintákat.
Parancsolj(atok):
http://www.kreativcafe.hu/index.php?opt ... Itemid=136

http://avarazsollo.blog.hu/tags/szopip%C3%A1rna

Remélem használható :lol: 8) .

Elhoztam a megrendelt szopipárnát is.

Csak ajánlani tudom Őket annak aki szeretne ilyet. Ráadásul akcióznak.8700 ft-ért vettem a tönköly párnát plusz egy huzatot hozzá(Eddig 10 e ft alatt nem láttam). Egy tündéri csaj a készítője. Behívott az "üzletbe" és láttam Nála csomó mindent az ágyneműtől kezdve a hálózsákig.(Rokonok a nadrágossal,15 percre vannak egymástól :shock: ).

Puszi Nektek

Kép
szilvancs75

Sziasztok!

Ann nekem sajnos muszaly a magnezium terapia ami miatt van rekedes is! Nekem 1 aszalt szilva es 1pohar tej vagy lennmag joghurtal vagy 1 teaskanal homoktovis dzsem...- remelem hamar megoldodik a problema!
A fefogasoddal kapcs ,mintha helyettem is te irtad volna!
Jot nevettem az eves teman ,nallunk paromat szekalja mindenki (75kg/197cm) ,nem akarjak ok sem mekerteni,hogy ilyen alkatilag!

Pont tegnap neztem 1 musort milyen nagy kart tud okozni a vitamin tuladagolas!
Szerintem ,ha egeszsegesen taplalkozol akkor folosleges akarmilyen tabletta! Persze ez csak az en velemenyem!

Gyumolcs centrifugaval kapcs: megkeresem az en recept leirasaimat es megprobalom elkuldeni! En nagyon szeretem a 2 alma 1 repa es 1 narancs kevereket meg 1 cekla 2 alma ilyesmiket...

Szep hetveget mindenkinek!

Kriszta
schat

Végre én is elújságolhatom, h. milyen finomat főztem! :)
SZűzpecsenye vajon sütve, gombás-tejszínes mártás + rizs. Mostmár csak elmosogatni kellene valakinek! :D

Ann,Örömmel olvasom,h nem csak nálam csúszik le néha egy kis vörös... :) Mondjuk ma csak rosé van itthon, azért egy kicsit abból is ittam. :oops: Már többször hallottam, h. az Omega zsirsavak mennyire fontosak a terhesség alatt. Nekem dokim nem mondta, de mivel én nem eszem halat csak alig én szednék. Te milyet szedsz?
Ezen kiívül vettem schüssler kálciumot, elevitet csak heti 3-4-et, ha már megvettem... Gyümülcscentri tök jó ötlet, beszerzek egyet én is.
Finomak azok a levek.

SZilvancshol van az a bolt ahol voltál? Milyen árban vannak kb. a nacik?

Iner, Te nagyon előre vagy már! :)

Kép
silva

hu, koszi majd a recepteket ha lesznek, és a székrekedés elleni recepteket is, valami csak bevàlik

a magnéziummal vàrok, azt hiszem,majd igyekszem eleget enni, sok mindenben van, szoval lehet h azt megiszom. az omega 3on gondolkodom, b)r a heti 2 tengeri hallal egész jol àllok itthoni viszonylatban, de àrtani nem àrt, csak utàna kell jàrni h tiszta legyen és ne akàrmelyik halbol, na ez a bibisebb dolog.

orulok h kiderul, nem vagyok egyedul a "felfogàsaimmal" kacsolatban, néha tiszta ufonak érzem magam. amugy Veled Kriszta mi sok mindent ugyanugy csinàlunk, te sem hasznàlod a sok kémiai dolgot a tisztiàshoz és mosàshoz. én tuti nem oblitozok majd gyereknek sem pl, bele sem akarok gondolni abba, hogyan bir annyi ideig az a muillat pàrologni a cuccokbol mosàs utàn, ha még csak terlészetes illat lenne, de még az sem
:? nekem a levendula a kertbol kis zsàkokban tokéletes lesz, az még nyugtato is, persze majd utànannézek hogy a gyereknek nem àrt-e vagy milyen mennyiségben àrthat...
Vendég

silva: szuper a recepted
vorosbort szerintem nem ciki inni, én heti 1-2 decit iszom meg, a vérképzéshez meg az antioxidànsok miatt pont elég is. multkor egy icipici korty unicum is lement de csak mert annyira rosszul volt a gyomrom és semmi màs nem akart hasznàlni. kàr h olyan eros alkohol, minden nap innàm a gyomromra (nekem a gyogyszerek kozott volt Franciaorszàgban is :lol: )
az omega 3as cuccot még keresem, jot kell venni. kàlciumbol azt amit eszel nem ismerem de a Tovitàt nekem ajànlottàk, de azt hiszem ezt màr irtam. a lényeg h ne pezsgotabletta legyen és jol szivodjon fel. minél természetesebb annàl jobb. most is olvastam 3-4 helyen is h ugyan okék ezek a terhességi cuccok, de alig van bennuk olyan amibol elég egy terhes nonek, és sokszor azt a làtszatot keltik szerintem, h mindent megtett az ember lànya az egészségért. mi nem ilyenek vagyunk (én nem is szedem), de tarttok tle sokan ezzel le is tudjàk az egészséges étkezést, mondvàn h a vitainkomplexumban van minden

schat: mit mondtak a vitamintuladagolàsrol? csak mert engem sok vega ismerosom tom azzal h nyomjak multivitaminbombàkat, nem akarnak vele békénhagyni. szerintem lehet nagyon veszélyes a sok tablettàs potlàs, de nem talàlam még rà igazàn érdekes cikket vagy inoft, ez csak amolyan zsigeri ellenérzés. ennek ellenére mivel a dokim mondd egyes dolgokat, h azokat kéne szedni, valamire azért jobban fogok figyelni. csak kozben most is kiderult h a magnéziumot is pl tul lehet adagolni és az nem éppen jo...
Vendég

Kép

Iner

iner

Ann: Mit tanítasz?

Szerencsére én már elbúcsúztam az émelygéstől (kopp kopp).

Mi úgy tervezzük, hogy amikor megszületik a picur, akkor anyukám felül az első gépre és eljön hozzánk mondjuk 2 hétre. Utána pedig a férjem venne ki 2 hét apasági szabit. Akkor legalább az első hónapban napi 24 órában lesz segítségem, s mire apuci hazajön, addigra egy kicsit több gyakorlatom lesz, s tudok én is valamit tanítani neki. Ja és persze lesz anyósom is, ő is sokat fog tudni segíteni. Nagyon-nagyon szeretem, szóval szerencsére látogatók miatt nem aggódom.

Én is elkezdtem már kenni a hasam (pontosabban a drágám végzi a műveletet) mert nagyon kiszáradt és főleg mert már most annyit nőtt.

Képzeljétek végre óriási javulás mutatkozik a folyásomban. Lehet hogy mégis használt a tabi? Annyira de annyira kényelmesebb. Még pár napig tesztelem a jelenlegi helyzetet, s ha marad akkor nem is kell már a betét. De jó lenne.

gtimi: "Hallottam olyant hogy nem szabad simizni a hasat mert koraszülést válthat ki.Ti hallottatok erről?" Még soha?!

Aaaaaaaaaah valaki nem tud nekem küldeni kürtöskalácsot? :D

Mi is nagyon szeretjük a gyümicentrifugát. Nagyon fini gyümölcsitalokat szoktunk csinálni.

100mg C-vitamin? A terhes vitaminomban 70mg van, ha megiszol 1 pohár narancslevet, már rég 100 fölött vagy. És akkor mást még nem is ettél ittál. Szóval ez tutira nem igaz, nem vitatkozni akarok, de ezt elképzelni is lehetetlen. Én is 1000-et hallottam, van ahol 2000-et írtak abszolút csúcsként.

Én is szedek Omega 3 tabit (a terhesvitamin-dobozomban külön levélen van), főleg mert halat nem tudok enni.

KépKép
picilulu

Sziasztok!

Pár napja már írtam, most megint jelentkezem.

Frissen felrakott holmik a teszveszen, ha érdekel valakit:

http://teszvesz.hu/myaccount/sell.php?p ... ll&p=0&p=1

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ann amit mondtak az nagyjabol annyi volt ,hogy megzavarhatja az immunmukodest ,gyomor bajokat es fokent nagyon leterhelheti a veset! A majat szinten ,az E es D vitamintol ha tul sok! A vizben oldodo vitaminokkal nincs nagy baj! A baj akkor van ,ha rendszeresen mondjuk 1 evet at duplan jut be a szervezetbe,aminek a mellekhatasa sokszok ,csak 5 vagy 10 ev mulva jelentkezik!
Majd megkell neznem meg 1X a musort ,mert felvettuk es irom majd ertelmessebben!

Picilulu latom nem ,csak en szenvedek kurtoskalacs ugyben!
Lanyok otthon nektek milyen szerencsetek van!!!!!
Itt csak langosos van az sem mindig!

Jo ,hogy mar nincs folyos problemad,remelem igy is marad!

Iner te tenyleg jol elol haladsz mar! Fekudnon kell valameddig meg?

Kriszta
schat

Én napi 500 mg c vitamint szedek. A dokim tanácsára.

gyümölcssentrifugát használok én is, nagyon szeretem.
Alma+ répa, alma+körte+ citrom, alma+sütőtök+ cékla, alma+répa+cékla... és hasonlók. A répával és a sütőtökkel vigyázni kell a bétakarotin miatt.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Ma voltunk kint a Vörösmartyn és a Váci utcába.Nagyon jó volt igazi karácsonyi hangulat. :D :D Ettünk kürtöskalácsot és sült gesztenyét. :wink:

Jamie!
Igen a ctg-t is a szülésznőm csinálta fent a szülőszobán.

Csics!
Én is Kispesti vagyok és lakótelepi.Melyik oviba jártak a gyerkőcök? :wink:

Ma sokkolt a híradó,lehet,hogy hétfőn mégis beoltatom magam. :roll:

Szép estét mindenkinek!

KépKép
Kép
mucus75

Mucus
Sokan voltak a karácsonyi vásáron?
Én is úúúúgy mennék, de rettegek. :(

Én is így vagyok a mai híradó után, lassan beleőrülök.
Mi Kristófot beoltattuk, ma hőemelkedéssel, orrfolyással, tüsszögéssel keltünk, nem tudom mit gondoljak... :roll:

Kép
Kép
susytunder

angolt tanitok

hétfon és szerdàn el kell mennem az oràimra, én pl viszem am aszkot a buszra, és csak az egyi buszra szàllok fel, onnan sétàlok, az 20 perc, enmber alig és legalàbb mozgok. amugy itthon leszek és vàrom h az oltàs védjen

suzy: lehet h bujkàlt Kristofban valami, azt elohozza az oltàs de nem influenza lesz és hamar elmulik, legalbbis azok az ismerosok akik szintén ugy kaptak szurit h nem tudtàk de volt bennuk valami szosz azok igy voltak, semmi komolyabb. jobb mint az unokatesoim 40fokos làza egy hétig (a felnottek sem jàrtak jobban)

nekem apukàm anno attol lett szivproblémàs h kiskoràban lett egy hosszan tato magas làza, szoval én beadnàm a gyerekemnek ha lenne...
és a vàsàrra majd megyek ha màr elvileg védett leszek, de amugy én akkor is el fogom kerulni a nagyobb tomegeket.

sajnos h a "kamu" màr nem kamu egy cseppet sem :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.29 07:37-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?