Új privát üzeneted érkezett!

Szösz: háttt, érdekes egy élmény a szülőszoba látogatás...nagy kár, hogy nálunk nincs 1 ágyas. :( :( :( DE! ha odakerülsz, ez mit sem fog számítani. :lol:
jaimee1

Sziasztok!

Én az RH negatívosok táborát erősítem. A férjem 0+.

Mucus! Domi nagyon jó fej. Gondolom egész nap nevetsz azon amiket dumál :lol: .
Az a töltött zsemle nagy ötlet.Szerintem holnap nekem is beugrik a sütőbe.

Puszi

Kép
szilvancs75

Sziasztok!

Susy:visszatérve,egy gondoltara a sógornőre.Nekem sincs különösebb bajom vele így,hogy 200 km-re lakunk egymástól és egy évben kb.3-szor találkozunk.Jobb ez így a békesség kedvéért is.

Én nem hallottam erről,hogy nem lehet enni tejterméket Afp előtt.Hmmm :roll: Megkérdezem a védőnőt.

Ann:folyás kitart szülésig,nekem is van.Hol több ,hol kevesebb , a terhesség velejárója.Sajnos.

Jaimee:én sem tudtam használni a szopipárnát.Én egy párnára raktam a babát és úgy etettem.

Vércsoport:nekem 0 rh- a vérem.Akik már szültetek és rh- vagytok,kaptatok anti-d injekciót a szülés után?Én nem kaptam.Ezt mondani kell a védőnőnek,orvosnak?Egyik nap jutott ez az eszembe.

Juci:megnéztem a honlapod,aranyos és nagyon helyesek a kislányaid is. :D
Jó lehetett a szülinapi bulijuk.

Norci
Kép
Kép
norci2007

szopipárnát akaróknak meg még aki...
http://www.scamp.hu/
Vendég

Bogme: Hát, könnyen el lehet itt keveredni.:) Én 2 éve nem nagyon vettem itthon fehérneműt, tavaly és előtte vettem rengeteget NY-ba, azok még kitartanak és azóta nem vagyok hajlandó kifizetni több ezret itthon. Intimissimi és Women Secret, de csak 50-70%-os leértékelésen. Ja, és a legkényelmesebb francia bugyim egy 300ft-os kínai. :lol: Nem tudom most hol vegyek, sok pénzt nem akarok beruházni erre.
Én meg voltam elégedve a Magzat D. kp-al. Neked onnan valaki a dokid?

Voltunk ma babakocsit nézni. Elmentünk az Elefániba, ahol rengeteg féle van nagyon pici helyre bezsúfolva, ott nem lehet kiválasztani, mert szinte nincs hely egyet fordulni vele. Aztán voltunk a 9.ker-ben a bababoo-ban ami nem a mi árkategóriánk ugyan, de a hölgy nagyon segitőkész volt, mindent tudott a termékekről. 40percig csak mutogatta, csukta, nyitotta a kocsikat.:)
Nagyon megtetszett a Micralite Toro, itthon drága, de az ebay.de-n majdnem fele annyiért lehet rendelni.
Arra rájöttem, h. mindent egy kocsiban megtalálni nem fogok. Amelyik könnyű nem megy el minden terepen, amelyik jó stabil az meg széles.

Kép
silva

Jaimee
A szopi párnát végig fektettem magam mellett. Oldalt alszom így az egyik lábam nyujtva volt másik pedig rajta a párnán. Nekem ez nagyon kényelmes volt így.

Közben megkérdeztem a barátnőmet, akivel egy a dokink, és neki is mondta afp- nél ezt a tejtermékes dolgot és ő rákérdezett, azt mondta a doki, hogy befolyásolhatja az eredményt a tejtermék. Én még ezt nem hallottam, de ha ezt mondta akkor kihagyom 1 napig a tejterméket. :roll:

Na ez a folyás dolog is érdekes, mert mikor mondtam a dokinak hogy sok ő erre nekem adott krémet, azt mondta a terhesség alatt megnövekedik a menyisége, de oda kell rá figyelni, mert hosszú távon nem jó. Nekem jó is volt a krém, azóta nincs sok folyásom. :roll:

Lányok nektek szülés után lesz segítségetek, vagy akarjátok egyáltalán? Főleg több gyerekes anyucikat kérdek? Anyósom nagyon ajánlkozott, hogy majd főz, meg eleinte lesz Kristóffal, most meg azt mondja el kell mennie dolgozni, eddig családi vállalkozásban volt, bezzeg mikor a sógornőm szült 1 hónapig volt németországban... Anyukám meg csak akkor tud jönni, ha vége a sulinak... de lehet nem is kell nekem segítség, vagy igen? Ki mit gondol erről?

Kép
Kép
susytunder

Folyásról már én is régen akartam kérdezni csak még nem mertem :oops: Engem annyira zavart, hogy kénytelen voltam elmenni dokihoz (vagyis védőnőhöz). Egyátalán nem viszketett, szúrt de a mennyisége totál kiborított. Most már elkezdtem betétet hordani mert már elegem volt abból, hogy hány bugyit dobok ki. Nekem is felírt krémet (egyelőre még semmi javulás) plusz még pesszáriumot is. Ez utóbbit csak tegnap éjjel használtam, mert elsp trimeszterben nem szabad használni a leírás szerint. Na meg paráztam rendesen tőle. Elvileg ennek segítenie kell, majd meglátjuk. :oops:

Sajnos valami gombás fertőzéstől tartok, nagyon gyanús. És most jöttem rá, hogy valószínű ezért nem ment eddig a "huncutkodás", ezért fájt annyira. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picilulu 2009.11.26 20:07-kor.

KépKép
picilulu

Ann: A kisbabáink ma 100 naposak :wink:

KépKép
picilulu

Norci, köszi!

Susytunder, én sem hallottam ezt a tejtermékes dolgot, de akkor majd nem eszek előtte.
Nekem a lányokkal egy hetet volt itthon Attila és két hetet Anyukám velünk és Anyu elég sokáig főzött is ránk még utána, de mi közös telken lakunk, tehát nem kellett messzire menni. Császárosként két alig két kilós babával nekem nagy segítség volt. Nem tudom, hogy most hogy lesz...

Ma letudtam a belgyógyászatot a háziorvosnál, még az EKG-t is megcsinálta, így már csak a nőgyógyászati vizsgálatokra kell járnom.

Judit

jucicuki

Susy: Köszi a szopis párna infót, lehet, hogy majd még jól jön. :)
Nekem anyósom fog segíteni, sajnos anyukám nem tud jönni hozzánk, mert Apukám is felügyeletet igényel....:( :(

Szóval anyós segít, hogy pontosan hogy és mint, még magam sem tudom, mert Réka annak idején újszülőttként csak evett és aludt, a hasfájást is elkerültük....éjszakázni sem kellett vele a szopikon túl. Kérdés, hogy ez most is így lesz e, mert ha nem, akkor jól fog esni, hogy anyós pajtás játszik, foglalkozik Rékával, míg én utolérem magam alvásban....

Arra is gondoltam amúgy, hogy elvinném Rékát én játszótérre, babazenére, foglalkozni vele, csak vele, hogy ez a féltékenység dolog, tudod, a zöld szemű szörnyeteg minél kisebb legyen....De majd meglátjuk, még csak tervezgetek....Én egyelőre úgy látom, hogy nem bírnám segítség nélkül az első hetekben.....Apa dolgozik, tehát hacsak nem pénteken jövünk haza a kórházból, nem marad velünk itthon, erre nincs lehetősége....

Anyósom szerencsére nagyon aranyos és jótermészetű, egy kicsit aggódós, de kezelhető....
jaimee1

Susytunder, picilulu,
Ez a folyás nálam is ugyanígy van, de én nem mondtam ezt az orvosnak, mert úgy tudom, hogy ilyenkor természetes, és nem kóros, tehát nem szúr vagy csíp, stb. De engem is zavart, hogy a csipkés bugyijaimat nem tudom használni, mert még a nadrágom is olyan lett...viszont nem szeretem a tisztasági betétet állandó jelleggel használni, mert nekem az valahogy nem nyújt tisztaságérzést. Ezért vettem sima fehér pamutbugyit, mert azt jó alaposan ki lehet mosni, s nem kell kidobni. Lehet azonban, hogy én is megemlítem majd a nőgyógyásznak.

Igaz, nálunk első baba lesz, de valahogy nem gondolkodtam segítségen. Biztosan édesanyám és nagyanyám gyakrabban jönnek, illetve talán anyósom is (tőlünk 40 km-re lakik), de nagyon jól kijövünk. Érdekes, valahogy mindig mindenben olyan önálló voltam. Fura lenne, ha hirtelen segítőim támadnának. A babát magam szeretném ellátni, a főzés meg olyan, hogy a férjem az én főztömet szerette meg. Meg nem is tudom...valahogy bensőségesebb lenne kettesben, illetve hármasban lenni a babával. Persze, ha már lenne egy vagy több gyerek, biztos más lenne az egész kérdés.
Vendég

Én sem szeretem a betétet, szerintem 10 éve nem is vettem mert annyira utálom. Viszont most tampon ugye kizárva és tényleg annyira durva nyomot hagy a bugyimon, hogy egyszerűen elmegy a kedvem a mosástól. Annyira szégyellem :oops: Sajnos az elején volt egy olyan hét, hogy tök büdi volt és azért mentem el orvoshoz. Azt mondta, hogy ha nem múlik el a krémtől és a pesszától, akkor vesznek kenetet. Tényleg attól tartok hogy gomba :cry:

Egy kicsit vidámabb téma is: Ma megérkezett az új akusztikus gitárom. :D Jaj alig várom már hogy játszhassak a picinek :lol:

Ja és egy kérdésem lenne. Vettem egy ilyen bandázst (??), de felcsúszik!!! :shock: Mit csinálok rosszul?? Kicsit vettem? Túl szorosra állítom? Vagy mi a baj? :roll:

KépKép
picilulu

Picilulu,
szerintem akkor valami más áll a dolog mögött, mert terhesség alatt a bővebb folyásnak semmilyen mellékhatása nincsen. Lehet, hogy valamilyen kezdődő fertőzésed volt. A pamutbugyit patyolattisztára ki lehet mosni, és még számtalanszor lehet viselni.

A bandázs még lehet, hogy nagy a hasadra, és ezért csúszik fel. Szerintem úgy a 20. hét körül lesz az, amikor már majd passzentosabb lesz, és megáll úgy, ahogyan beállítod. Én is viseltem tegnap az enyémet, de majd még egy kicsit várni kell, hogy jobban mutasson, és akkor lesz is értelme viselni.

Bogme,
képzeld, azt a fekete nadrágot, amit te is vettél a C&A-ban, kicsit beszegtem, mert nekem a lábrésze picit bő volt. Amúgy is jobban szeretem a szűkebb fazonokat, és ez még így is tágul, mert spandex anyagú. Nagyon szeretem viselni, olyan csinos megjelenést kölcsönöz.
Vendég

Sellon:
[quote]F írta:ura lenne, ha hirtelen segítőim támadnának.

Ha majd olyan szituban leszel, hidd el, nem lesz fura. :wink:

Én egyébként hiszem azt, hogy a gyermekágy 6 hete tényleg a felépülésről szól, pláne, ha csaszi után van a kismama, az anyuka dolga a pihenés, a szoptatásra odafigyelés és ráhangolódás a babára, mert azért össze kell ám csiszolódni anyukának és babának is. Kvázi szokni egymást. Ha van egy kis segítség, mindezt sokkal könnyebb végrehajtani. SZERINTEM.

És igen, persze hogy más, ha már több baba is van. Pláne, ha Egyeske nem jár oviba, bölcsibe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.11.26 22:58-kor.
jaimee1

Picilulu: Hű, nem tudom, miért csúszhat fel. Lehet, hogy csak nagyobb pocakra készült? Alul nem lehet valahogy rögzíteni, hogy ne csűsszon fel?
jaimee1

jamiee
igen volt olyan de ők vissza hivjják azért a nevük és márkájuk fontosabb nekik de a kinai gagyi játékokat amiknek nevük sincs az bármilyen veszélyes nem hivják vissza .

bugyik
én még a réggi bugyijaimat hordom ,de lehet hogy venem kell majd másikat.

silva
én majd januárba kezdem látogatni a és megveni a babakocsit ,és majdnem minden hónapra jut majd egy nagyértékü vásárlás igy másusra meglesz a babának mindene .

susytündér
segitség jó és kell de csak ha olyantol jön aki nem akarja megmondani mindig mit csinálj és hogy csinálj picibabával.én nekem a férjem lesz a segitöm ő az egyetlen akiben megbizom és biztos nem megy az agyamra. :) picibaba ügyben a nagyobbakat anyukámra bizhatom .

tesvérféltékenység
hát vagy lesz vagy nem ,eben ez a lutri ,nálunk volt anak idéjén de csak 1x én mentem vele játszozni ,kicsi aludt a kocsiban adig a nagyal hintáztunk ,homokoztunk ,késöbb összenötek és mára nagyon szeretik egymást .
csics

Suzy: ez érdekes mert a Te dokid az elso, az enyémet is beleértve aki nem azt mondja h nincs baj a folyàssal. csak a tisztasàgra kell odafigyelni, azt mondjàk, napi pàr "alvàzmosàs", hogy ne legyen fertozés, de teljesen természetes. én csak azért kérdeztem rà, mert érdekelt h van-e valaki akinek ugyanigy ingadozik amennyisége mint nekem. én nem hiszem h magambatolnék krémet pont a huvelyembe, csak ha ezer szàzalék semmi olyan nincs benne ami nem feltétlenul hasznos a babànak...

silva: bugyikban és melltartokban én kényes vagyok, csak pamut, szoval Intimissimi nagy része ki is esik, viszont a DIMet hozom kintrol, meg a M&S nagyon jo, jo minoségu és kényelmes. nem olcso de 10 évig tart. én azokat hordom mert francia bugyik és nem szorit semmi sehol

picilulu: :D
de ha nem viszket akkor nem gomba, se nem baci, hacsak nem mukodsz màshogy. nekunk anyukàmmal visszatéro gond és gomba nincs viszketés nélkul
amugy a dokid nem vez kenetet mostansàg? az enyém legkozelebb, de ha lett volna panasz màr mult héten vett volna. szoval szolj neki, azért van h tudjon ilyeneket. és nem szabad csak pamutot hordani jo tisztasàgival, vannak nagyon kényelmes tisztasàgik, észre sem veszitek ;)

segitség: anyukàm, aki ugyan munkamàniàs de fog segiteni, nagyon akarta ezt a babàt. meg én befogom a csalàdot, nem akarom h ne legyen az elejétol az ismerosok és csalàdok kozott, csak velem.
Vendég

Sziasztok!

Suzy!

Sajnállak a sógornőd miatt. Nem lehet egyszerű a csaj. Mondjuk nekem is van egy ilyenem :(.
Bár én első babás anyuka vagyok,tuti lesz segítségem. Anyukám nem messze lakik tőlünk,jön ha kell.Szerintem Anyósom is itt fog nálunk állandóan kavarni(jó értelemben):D A férjemmel is szerencsém van,mert szerintem ő fog a legtöbbet segíteni :wink: és tőle nem kapok agybajt.
Jaj! Ismeretlenül is üdvözöl MINDENKIT

Szép napot Nektek!

Kép
szilvancs75

Sziasztok!

Nekem anyósom 2 km- re lakik, nincs bajom vele, sosem szól bele semmibe, ő inkább csak Kristófhoz nyújtana segítséget és a főzésben. Apa egy hétig tuti itthon lesz, aztán meglátjuk.

Sellon
Kiváncsi vagyok mit mondasz majd az első két hónap után. :lol:
Mikor buksz orra a fáradtságtól, nagyon jól fog esni, ha valaki van a babával, amíg te nyugisan alszol 2 órát napközben. :wink:
Eleinte csak arról fog szólni az életetek, hogy szoptatsz, alszol. Persze nagyon bensőséges hármasban, de kell segítség a legtöbb embernek, lehet neked mégsem lesz rá szükséged, majd jövőre ilyenkor elmondod.

Jaimee
Maximálisan egyet értek veled gyermekágy ügyében, nem véletlenül 6 hét az, én ismerek olyat, aki nem vette komolyan, és bizony még kórházba is került, másrészt az össze csiszolódás, egymás szokása is nagyon kell.

Kép
Kép
susytunder

Jó reggelt!

Nagyobb gyerkősök, mindenkinél marad otthon nagytesó?
Nálunk januártól megvan a helyük a bölibe, akkortól dolgoztam volna. Ebéd után hozom őket haza, eredetileg is így lett volna, mert négy órát melóztam volna itthonról. Én nem akartam beadni őket, de Anyu és a Párom szerint jó lesz nekik is, meg nekem is. Szeptembertől úgyis mennek oviba. Én azért gondolkodom ezen a pár hónap bölin, mert ha beszoknak még tesó előtt, akkor talán nem fogják úgy érezni, hogy a pici miatt kell elmenniük itthonról oviba...
Szerintetek?

Jaj, nem is írtam, hogy házidoki mindenképpen meg akart bökni tegnap H1N1 ellen...

Judit

jucicuki

Juci
Egy másik topicban egy fejlesztő pedagógus anyuka akinek most fog születni az ötödik babája azt mondta amikor a korkülönbségről beszéltünk, hogy nem jó, ha a gyerek akkor megy bölcsibe, oviba, ha a kistesó érkezik, mert bizony ahogy te is írod az lehet érzése, hogy a tesó miatt. De azért nálatok más, mert már év elején mennek és csak májusban jön a tesó. Azért ott még van jó pár hónap.

Kép
Kép
susytunder

Nem azt mondtam, hogy nálunk be lesz rekeszelve az ajtó, hogy mindenkinek tűnés hazafelé. Hanem arra gondoltam, hogy beköltöztetni senkit nem fogok hozzánk. Természetesen családom nőtagjai ott lesznek mellettem, ha kell, de majd úgyis szülés után tapasztalom meg, hogy hogyan boldogulok, mire lesz szükségem. Ezért is írtam, figyelmeteket tökéletesen elkerülve, hogy több gyereknél már más lenne a szituáció. Akkor lehet, hogy folyton törött orrom lenne a sok bukdácsolástól...

Ann,
a pamut fehérnemű elegendő kell, hogy legyen, esetleg ha az ember otthon van, akkor cserélheti napközben is. Bár olvastam, hogy ilyenkor a fertőzések elkerülése érdekében lehet használni tisztasági betétet. Sajnos, ha valaki fogékony rá, hamarabb elkapja. Nekem a hólyagommal volt gondom tavaly és idén többször is. Az urológus azt mondta, hogy hajlam kérdése is, a nőgyógyász pedig azt, hogy szülés után ez a helyzet javulni fog. Szerencsére azóta nem jött elő, de hát mondanom se kell, főleg, akinek már volt ilyen, hogy milyen borzalmas érzés az egész.
Vendég

Silva: Ha találsz jó bugyit, oszd meg velem is az infót, köszike :) Igen, MDK-ból dr. Harsányi Lehel a dokim. Én is abszolút meg voltam elégedve. Neked is ottani a dokid?

Susytunder: Amennyi nekem lejött abból, amiket írtál. Szerintem erős, energikus, pörgős nőci lehetsz. Ne ijedj meg hát attól, ha esetleg úgy alakul, hogy nem lesz segítség. Ha dolgozik is az anyós, esténkéntre kérd meg, hogy segítsen és a párodat is. Hagyd rájuk a házimunkákat, a nehezebb dolgokat. Kristóf pedig nagyon értelmes gyerek lehet. Őt is szépen felkészíted, sőt valószínűleg magától is érezni fogja, hogy több pihenésre van szükséged. Nem lesz semmi gond!

Picilulu: Milyen bandázst vettél? Lehet állítani? Nekem egy sima pamut van, ami ráadásul egy méret, nem igazán tud felcsúszni. Én szinte minden nap használom. Úgy érzem, hogy inkább most van rá szükségem, amíg a régi gatyóimat hordom, mert különben sokszor kilógna a derekam, és a gombot is minden gond nélkül ki tudom így nyitni, hiszen ápol és eltakar. A terhes gatyómhoz már nem nagyon fogom hordani, mert az amúgy is a mellemig ér.

Sellon: Jól tetted, hogy beszegted, ha úgy jobb. Az anyaga egyébként tényleg szuper! Mindig is szerettem ezt. Sajnos nekem a lábaim túl erősek és így jobban áll a kicsit szélesebb fazonú. Képzeld! Én még mindig nem vettem fel egyszer sem azt a gatyót. Munkába túl elegáns és valahogy nem jártam még olyan helyen, hoyg kellett volna. Még mindig karácsonyra tartogatom, de épp tegnap gondoltam rá, hogy akkor lehet, hogy inkább szoknyában lennék.

Juci: Nekem jó ötletnek tűnik a bölcsi. Főleg, hogy pár hónap még eltelik, amíg a pici jön és az oviba beszoktatás se lesz már nehéz így. És nem hagytad magad H1N1-gyel kapcsolatban? :)

KépKépKép
bogme

Bogme,
van terhesszoknyád? Vagy még rád mennek a régi szoknyáid? Én már hordom ezt a fekete nadrágot. Ezen kívül még egy világosbarna van ugyanilyen szabásban és anyagban. Én meg épp azt vettem észre magamon, hogy a szűkebb fazon jobban áll, persze, ehhez kellett sok idő, mire rájöjjek. Most ott tartok, hogy ennek a kismama nadrágnak sokkal jobb szabása van, mint azoknak, amelyeket nem kismamáknak árulnak. Azon gondolkodtam, hogy szülés után tudok-e belőle rendes nadrágot csinálni.

Amúgy remek, hogy van itthon gépem, és tudom is használni, mert már számtalan ruhát meg tudtam igazítani. Azt tervezem, hogy a picinek is majd varrok takarókat, talán egy-két játékot is készítek.
Vendég

Csics,, megvenni még nem akarunk semmit, most van időnk szétnézni. Nem kevés dolgot kell majd beszerezni...

ANN, napközben nálam is pamut, pár órára jöhet intimissimi. Volt egy M&S bugyim, tényleg évekig jó. Mintha itthon is láttam volna Dim-et, majd megnézem.
Terhesség elején nekem hetekig volt folyásom, és gombám is 1×. Vett a doki kenetet és kaptam Canestent. Olvastam, h a megváltozott hormonok miatt, megváltozik a ph és a gomba terhesség alatt sokszor visszatérhet.:(

Sellon
, az utóbbi pár évben nálam mindig van egy extra Monural.Én is sokat szenvedtem hólyaghurut miatt, főleg mikor a nőgyógyász adott egy olyan antibio-t ami engem ágynak döntött,de más hatása nem volt. Remélem most nem fog előjönni.

Én számitok segitségre szülés után, legalább a házimunkát csinalja meg valaki helyettem na és a főzést. Én hiszek benne, h. kell a 6hét regenerálódásra. (4mindenképpen)

Kép
silva

Mondjuk én sem tervezem, hogy konyhatündért alakítsak a gyermekágyi időszak alatt.
Nekem végül a gyógynövények váltak be azokban a kínzós hetekben, amikor vissza-visszatért a hólyaghurut. Igaz, én már sokszor megtapasztaltam a gyógynövények jótékony hatását. Ülőfürdőt is vettem, illetve teát iszogattam (cickafark, palástfű). Ezeken néha még most is iszogatom, sőt, a fogamzás alatti hónapban is ittam. Egyébként nálam a gyógyszerek is hatásosak voltak, egy ún. Cifran nevű gyógyszert írt fel az urológus.
Vendég

Bogme, nem hagytam :lol: mondtam, hogy még gondolkodom rajta.

jucicuki

Sellon
Én sem beköltözésről kérdeztelek titeket, hanem segítségről. :)

Bogme
Igazad van, nem vagyok az a megijedős tipus, inkább hamar ugrok, és elkeseredem, de aztán megoldom a dolgot. :)

Kép
Kép
susytunder

Susytunder,
alapvető segítséget viszont szerintem mindenki kér majd, illetve szívesen elfogad szülés után. Ez szinte magától értetődik.
Vendég

Susy:segítség mármint családi ,főleg hét közben,nekem sem lesz.Szüleim ,férjem szülei pedagógusok.Messze sajnos mindenki,ráadásul Anyukámnak érettségizik az osztálya az idén.Főleg a május az, ami zsúfolt lesz.Hétvégén tudnak segíteni,meg nyáron és a szünetekben.Köztudott,hogy a tanároknál évközben nagyon nincs szabi.
Pedig nagyon jó lenne,ha közelebb laknának mindkét részről.Főleg a főzés miatt,nekem lgalábbis sok időt vesz ez igénybe. 5-ször szakítm meg,mert a gyerekemnek hol ez,hol az kell...Ismerős ugye??? :wink:
Nóri júniusi és pont akkor lett vége a sulinak,mikor a kórházból hazajöttünk,úgyhogy itt tudtak lenni,de ketteske májusi lesz,most valszeg nem tudnak itt lenni max.2 napot talán,a férjem marad itthon 1 hetet.

Nekem a pesti segítségeim azok a lányok,akikkel terhestornára jártam.Ők mind a 6-an otthon vannak a 2. 3.gyerekkel.Egymásra mindig számíthatunk.(Pl.vizsgálatokra,ha megyek mindig valamelyik barátnőmnél van a lányom,nem kell gyerekmegőrző,baby-sitter.Most én megyek pl.bevásárolni egyik lánynak,mert 2 hetes a kisfia,a "nagylány"másfél éves,szülők Miskolcon,férj este 8-kor ér haza .....)így segítünk egymáson.

Dec.közepén bulizni megyünk 7-en.Férj,gyerek nélkül.Alig várjuk. :D
Jövőhéten mikulás-est lesz 13 gyerekkel,férjek is hivatalosak.Tavaly nagyon jól sikerült.Egyik Apuka lesz a Mikulás.

Ann csokis fondü lesz.... :wink:

Juci:én szeretném szeptembertől fél napra oviba vinni a lányom.Gyerektársaságban lesz,meg én is tudok a kicsivel többet foglalkozni délelőtt.

Na eldugulok,ennyit írtam. :shock:

Norci
Kép
Kép
norci2007

Susy:én is ilyen vagyok,sokszor kétségbeesem ,aztán megpróbálok a lehetőségeim szerint segíteni magamon és minden a végén ugyis a "helyére kerül".

Norci
Kép
Kép
norci2007

Segítség: Fruzskával az első héten itthon volt velünk a Kedves, aztán második héten itt volt édesanyám. Hááát, az a helyzet, hogy az igaz, hogy csak etetés, alvás, tisztába rakás volt a program az első hónapokban, de nem volt szükségem segítségre. Édesanyám szerintem abban a hétben pihente ki magát :) olvasott, tévézett. Nem nagyon volt mit csinálnia. Én úgy emlékszem, hogy az első hónapokban nem volt olyan sok tennivaló. Nem őrültem meg a fáradtságtól, pedig 2,5 hónapig volt szopi éjjel is, minimum kétszer.
De, én alapvetően olyan nőci vagyok, aki inkább megoldja egyedül, mint segítséggel a dolgokat. És még egy DE: Fruzsi nem volt (és most sem az ;) )"problémás" baba: evett, aludt, tisztába raktam. Picit volt csak hasfájós, annak is rájöttünk a megoldására, és kész.
Ez is olyan dolog, hogy mindenki saját maga vérmérséklete, és lehetősége szerint vesz igénybe segítséget.
Viszont most tuti szükség lesz valami segítségre, hogy Fruzska ne unja el magát idehaza. Meg nem tudom, hogy lesz megoldható, hogy mikor a pici alszik, és Fruzska játszana... nem mondhatom neki folyvást, hogy pssssszt, a tesó alszik, nem akarnám táplálni az esetleges féltékenységet...

Nagytesó-bölcsi/ovi: Fruzska most is jár heti két napot magánbölcsibe, mert dolgozom heti két napot. Ezen nem akarok változtatni később sem. Még azon gondolkodom, hogyha már itt lesz Pöttöm, akkor hogy menjen, hogy ne menjen...

Ruhák: háááát, én még mindig a régi ruháimat, bugyijaimat hordom. Még mindig megvan a minusz négy kiló, amit leadtam az elején, és bár én is látom, hogy nőtt a hasam, de még beleférek a rendes ruháimba. Felpróbáltam a régi terhes-gatyóimat, de leesnek rólam :)

Gomba, folyás: nekem folyásom nincs, vagy csak nagyon minimális, viszont viszketek. A dokimnak mondtam, canestent javasolt. Tudom, hogy terhesség alatt fogékony az ember lánya mindenfélére, nekem azért fura, mert még soha nem volt ilyen problémám.

Hőmérséklet: én úgy tudom, hogy terhesség alatt tartósan 37 fok körül van a testhőmérsékletünk mindenféle betegség nélkül is.

Babamozgás: háááát, én már nagyon korán éreztem a babát (olyan 10-11 hét környékén), nem rendszeresen, de majd minden nap. Jó is, mert különben nem nagyon érzem magam terhesnek :)
linocs

Linocs,
én is érzem a babát! Valamelyik este is éreztem, olyan két-három alkalommal egymás után. Remélem, ez most már egyre gyakoribb lesz. 8)
Vendég

Sellon: Egy varrógép tényleg nagyon jó dolog. Most nem lenne időm varrogatni, de amikor már nem fogok dolgozni, nagyon szívesen csinálnék ezt-azt. Terhes szoknyám nincs. A régiek jók, mert nagyrészt csípőszoknyák és ott nem nőttem :) Ha ez alatt az egy hónap alatt sokat nőne a pocim, akkor már nem biztos, hogy bele fogok férni :) Nekem a feketén kívül egy nagyon szép farmerom van. Annak is szuper a szabása, egyszerűen imádom! És a héten kapok egy barátnőmtől, aki idén szült még 4 nacit. Azok nem tudom milyenek. Ha ezt tudom előre, akkor nem veszek magamnak egyet se, de most már mindegy :)

Linocs: Ó, hogy én mennyire irigyellek titeket! Én még mindig nem érzem a picurt. Vagy legalábbis nem igazán tudom elkülöníteni a bélmozgásoktól. Az létezik, hogy kívülről jobban lehet érezni? Tegnap Apuci simogatta a pocit, aztán csak pihentette rajta a kezét és szerinte ő érzett valami mozgás féleséget. Hát nem tudom. Már nagyon várom, hogy én is érezzem!

Susy: Na látod! :) Tudom én, hogy menni fog!!!

Norci: Szuper jó egy ilyen társaság! Most, hogy írod, tudatosodott bennem, hogy ebből a szempontból milyen kár, hogy elszakadtam otthonról, még jó, hogy már látom az időt, amikor visszamehetek!

KépKépKép
bogme

Bogme: nyugi!!!! Fruzskát a 20. héten éreztem, előtte nem nagyon, vagyis lehet, hogy igen, csak nem tudtam mi az :) Eljön majd az az idő, hogy szeretnél majd egy kis nyugalmat a rugdosásból ;)
linocs

Sellon: Hát már Te is??????? Én is akarom!!!!!!!! :):):):) Komolyan, már kezdek izgulni, hogy valami baj van nálam. Aztán mindig eszembe jut, hogy érezhetően növöget és a 13. heti UH-n sokat mozgolódott, úgyhogy csak türelmesen várnom kell!

KépKépKép
bogme

Bogme,
nyugi, általában olyan hirtelen jön ez az apró, enyhe mozgás, hogy mire figyelném, már el is múlik. DE teljesen váratlanul szoktam érezni. Pedig mondják, hogy az első terhességnél a 18, sőt a 20. héten lehet érezni először a babát.
Nekem a férjem egyik nap a fülével hallgatott bele a hasamba, de azt mondta, csak a beleimet hallja. :D
Vendég

Bogme: ne aggódj én sem érzem még:(
Pedig ficánkol sokat láttam szerdán, de nem igazán érzem..... Vagy csak nem tudom hogy ez Ő:)

Kép
kicsyke77

Sziasztok Lányok!

Látom mindenki jól van...
Mi még pihengetünk a pocaklakóval, nehogy valami baj legyen, de azért benézek néha...

Én is kb 16,5 hetesen éreztem először a babát, a Jóban Rosszban ment épp a tv-ben :lol: és egyszer felfigyeltem rá, hogy olyan buborékolós érzés, de mégsem...szóval remélem értitek, azóta sokszor fel tudom ébreszteni ha simizem a pocim és szinte visszaválaszol egy-egy ugrással...legalábbis úgy tudom elképzelni a mozgásait a 11,5 hetes uh után, mert mi azóta nem voltunk...majd hétfőn lesz az AC utáni kontroll....

Bugyiból nekem is pamut francia jön be, pont a pocim alatt van és nagyon kényelmes...
Én is azt olvastam, hogy ilyenkor normális ha kicsit több a folyás, mert kitágulnak az erek...emiatt lehet orrdugulás is, meg orrvérzés is...szerintem amig nincs más panasz, addig normális...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Jó hétvégét Mindenkinek:)

Kép
kicsyke77

Iner,
ne is mondd az orrvérzés. Valamelyik nap a tusolás után törölköztem, és megláttam, hogy véres a törülközőm. Gondolhatod, még a világ is megfordult velem! De aztán valahogyan szinte ösztönösen az orromhoz emeltem a törölközőt, és akkor újra véres lett, tehát az orrom vérzett picit. Nekem soha nem szokott vérezni az orrom, de nem ijedtem meg, mert hallottam arról, hogy terhesség során ez előfordulhat. Azóta nem volt.
Vendég

Köszi Lányok! Akkor nem izgulok. 20. hét még messzebb van. Karácsonyra már csak jönnek a mozgolódások :)

KépKépKép
bogme

Bogme, a lányokkal én is későn éreztem, pedig ketten voltak és volt nagy harc odabent. Másodszor már más, mert az ember tudja mit keres, előbb felfigyel rá :lol: meg attól is függ állítólag, hogy hol tapad a lepény

Norci, tök jó kis társaság lehettek :wink: Nekem itt van az utcában a lányoknak egy hasonló korú barátnője, az ő anyujára számíthatok még családon kívül.

Judit

jucicuki

Linocs:
[quote]H írta:őmérséklet: én úgy tudom, hogy terhesség alatt tartósan 37 fok körül van a testhőmérsékletünk mindenféle betegség nélkül is.
Ez így van, de csak ha szájban vagy hüvelyben méred.

Én is korán éreztem a babót, ma pedig már egyenesen bugyborékolt. :P

Bogme: A lányok már megnyugtattak, de emiatt tényleg ne aggódj, fog még a picikéd rúgkapálni ezerrel. :D :wink: Karácsonyig tuti becsekkol ő is.

Iner: Most akkor törheted a fejed, hogy tetszik neki az a sorazat és azért rúgkapált, vagy nem és azért. :lol: :lol:

Juci: Réka itthon marad ovis koráig, elvileg nálunk nem is vesznek fel bölcsibe olyan gyerekeket, akiknek az anyukájuk otthon van. A férjem nagy bölcsiellenes, úgyhogy nem adtuk be (nem egy nagy szám a bölcsi, úgyhogy igaza van. Pedig jó lenne neki biztosan a gyerektársaság, annyira szeret bandázni....
jaimee1

[quote="jaimee1"]L írta:jaimee1inocs:
[quote]H írta:őmérséklet: én úgy tudom, hogy terhesség alatt tartósan 37 fok körül van a testhőmérsékletünk mindenféle betegség nélkül is.
Ez így van, de csak ha szájban vagy hüvelyben méred.

Köszi! Közben utánaolvastam, és láttam, hogy tök változó, van akinek tényleg felmegy eddig, van akinek kevesebb.
linocs

Linocs:
A testhőmérséklet tutira változó. Én alapból 36,7 körül éldegéltem. Most nem nagyon mértem, nem éreztem magam melegnek.

KépKépKép
bogme

Bogme, Ok jelentek majd bugyingo ügyben. :) Nekem dokim Oxivit-ben van, csak kombináltra menem a MDK-ba, de nagyon jo kis hely sztem. Neked minden uh-ért fizetned kell a 12e-t? Igaz, én még csak 14hetes vk, de egyelőre én sem érzek semmit. Olvasom a Lelki köldökzsinórt már egy ideje, de egyszerre csak 1 oldal megy, ideje lenne belehúznom ha alkalmazni akarom. :)

Norci, Irigylésre méltó ez az összetartás közötettek! Nekem van olyan nagyon jó barátnőm(ugy látszik csak volt) aki mióta terhes vk. egyszer kérdezte meg, h. mi van velem...

Linocs, nekem 7. hétől egészen a 13-ig nagyon sokszor volt 37-37.4. Volt, h. 1 hétig, aztán elmúlt és megint. A doki nem tudott rá mit mondani.

AZ idő pocsék ugyan, de megyünk a Vörösmarty Térre megnézni a karácsonyi vásárt és kürtöskalácsot enni! :)

Jó hétvégét Nektek!

Kép
silva

Silva:
Igen, mindig fizetnem kell, csak a konbinált teszt volt ingyen, azt is ott csinálták nekem. Integráltért 15ezret kellett volna fizetni, de azt nem kértem. Szerencsére az eredményem nagyon jó lett!

Én is jó hétvégét kívánok mindenkinek!

KépKépKép
bogme

Sziasztok!
Ma csak most értem ide.Egész nap álomkóros vagyok,most is aludtam. 8)

Szilvancs!
Igen,sokat nevetünk domi beszólásain,annyira édes.Nagyon gazdag a szókincse viszont ragozni még nem mindig tud így elég muris dolgok jönnek ki. :D

Segítség:nos Nálam lesz és már látom előre,hogy sokszor teher lesz. :oops: :roll: Anyukám ritkábban jön mert messze lakik,viszont anyósékat majd úgy kell kitessékelni. :) Aranyos,segítőkész de néha sok belőle.Após tünemény,Domi imád vele játszani.A páromra is bármiben segíthetek amikor itthon lesz.Szerencse,hogy nem minden nap dolgozik.Az 5 nap apanapot akkor veszi ki amikor kórházba leszek így domi nem érzi majd úgy,hogy mindketten itt hagytuk.
Nálunk az vallják az oviba,hogy amikor megérkezik kistesó akkor pár héig ne menjen oviba a nagyobb,hogy összeszokjanak.Nos Domi már elég okos.hogy megértse Ő mindig az Én életem marad :D de mivel május már a tanév vége lesz így amúgy se menne oviba.Most is elhozom ebéd után mert nem birom ki,hogy Én itthon vagyok Ő meg oviba.Aludni már úgy se alszik,sajnos.

Silva!
Pont ma mondtam Tamásnak,hogy holnap menjünk ki a Vörösmarty térre. :lol:

Csajok.Ti még szoktatok émelyegni?Nekem mostanába jött elő ismét. :shock: Aztán lehet,hogy picur okozza nem a hormonok.Mert tegnap lefeküdtem vacsi után és nem tudom fordult vagy nyujtózkodott e de akkorát rúgott :roll: a gyomromba,hogy hányingerem lett.Egyre jobban érzem a mozgását. :D

KépKép
Kép
mucus75

Jaj most láttam,hogy a túrót nem írtam a receptbe. :oops: :lol: Természetesen az is kell bele. :wink:

Folyásom Nekem is van.Most már nem zavar de az elején mindig megijedtem,hogy vérzek. :roll:

AFP kontra tejtermékeket még nem hallottam de most beparáztam mert Én minden nap eszek sajtot,iszok tejet. :roll:

KépKép
Kép
mucus75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?