Segítség: Fruzskával az első héten itthon volt velünk a Kedves, aztán második héten itt volt édesanyám. Hááát, az a helyzet, hogy az igaz, hogy csak etetés, alvás, tisztába rakás volt a program az első hónapokban, de nem volt szükségem segítségre. Édesanyám szerintem abban a hétben pihente ki magát
olvasott, tévézett. Nem nagyon volt mit csinálnia. Én úgy emlékszem, hogy az első hónapokban nem volt olyan sok tennivaló. Nem őrültem meg a fáradtságtól, pedig 2,5 hónapig volt szopi éjjel is, minimum kétszer.
De, én alapvetően olyan nőci vagyok, aki inkább megoldja egyedül, mint segítséggel a dolgokat. És még egy DE: Fruzsi nem volt (és most sem az
)"problémás" baba: evett, aludt, tisztába raktam. Picit volt csak hasfájós, annak is rájöttünk a megoldására, és kész.
Ez is olyan dolog, hogy mindenki saját maga vérmérséklete, és lehetősége szerint vesz igénybe segítséget.
Viszont most tuti szükség lesz valami segítségre, hogy Fruzska ne unja el magát idehaza. Meg nem tudom, hogy lesz megoldható, hogy mikor a pici alszik, és Fruzska játszana... nem mondhatom neki folyvást, hogy pssssszt, a tesó alszik, nem akarnám táplálni az esetleges féltékenységet...
Nagytesó-bölcsi/ovi: Fruzska most is jár heti két napot magánbölcsibe, mert dolgozom heti két napot. Ezen nem akarok változtatni később sem. Még azon gondolkodom, hogyha már itt lesz Pöttöm, akkor hogy menjen, hogy ne menjen...
Ruhák: háááát, én még mindig a régi ruháimat, bugyijaimat hordom. Még mindig megvan a minusz négy kiló, amit leadtam az elején, és bár én is látom, hogy nőtt a hasam, de még beleférek a rendes ruháimba. Felpróbáltam a régi terhes-gatyóimat, de leesnek rólam
Gomba, folyás: nekem folyásom nincs, vagy csak nagyon minimális, viszont viszketek. A dokimnak mondtam, canestent javasolt. Tudom, hogy terhesség alatt fogékony az ember lánya mindenfélére, nekem azért fura, mert még soha nem volt ilyen problémám.
Hőmérséklet: én úgy tudom, hogy terhesség alatt tartósan 37 fok körül van a testhőmérsékletünk mindenféle betegség nélkül is.
Babamozgás: háááát, én már nagyon korán éreztem a babát (olyan 10-11 hét környékén), nem rendszeresen, de majd minden nap. Jó is, mert különben nem nagyon érzem magam terhesnek