Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lani,
Húú, Te már nagyon a finisben vagy ugye? Drukkolok Nektek nagyon, de mikor is várható hivatalosan? (Na, persze, majd ismeri és el is fogadja egyből a naptári módszert:-))
Az első babám 3300 g-mal és 51 cm-vel napra pontosan, a 2. baba 3050 g-mal és 51-cm-vel 5 nappal kiírás előtt (szóval kiírás napján is kisebb lett volna súlyra picivel valszeg).
Hát, nem bizti, az sok mindentől függhet, hogy a 2. nagyobb lesz-e. Én pl. a 2. terhességnél kevesebbet kajáltam (nem volt időm nyugiban falatozni az örökmozgóm miatt:-), sokat is futkostam a kisfiam után, ez is bizti kis energiát vett el a kicsitől.
Amúgy nem is kell túl nagy súly a szülésnél, nehezebben is lehet megszülni a babát, ha olyan az ember alkata. Az én kisebbem meg idekint jól rávert fejlődésben a nagyobbra:-)
Viki
ccviki

Niki!

Az AVENT mellszívót 13990-ért vettem az AVENT mintaboltban. Sok helyen kapható, de szerintem érdemes itt beszerezni az avent-es cuccokat, mert itt a legolcsóbbak, és vannak akciók. Most pl. ajándékba volt hozzá egy cs. melltartóbetét, ami 2.000 lenne. Sokkal előbb a garancia miatt nem érdemes megvenni.
A bolt címe: 1142 Dorozsmai u. 52.
A hétfői előadásra valamikor a 30. hét táján mentem először. A 2, 3, 4-en voltam. Az előadásokat mindig mások tartják, így nem tudni, kit fog ki az ember. A 2-at egy szimpatikus szülésznő tartotta, itt számomra sok hasznos infó hangzott el és nagyon alaposan megmutatta a szülőszobákat is. A 3., az újszülöttről szóló kb. fél óra volt, és semmi értelmét nem láttam. A negyediken elég bő lére eresztették a szülések, fájdalomcsillapítás történetét, de alapjában hasznos volt. Láttunk egy rövid bemutatkozó filmet az osztályról. Ez után is volt szülőszoba-látogatás. Ha papás szülést terveztek, akkor főleg a másodikra, vagy a negyedikre érdemes együtt mennetek. Persze lehet, hogy máskor, más előadóval nem így alakul.

Orsi
norsi

Sziasztok!

Lani Köszönöm szépen! Kép

Orsi
Nagyon hálás köszi! KépKépA köv. kérdésem az lett volna, hogy hol van helyileg, de már meg is írtad.
Igen apás szülést szeretnénk. A 30. hetet ajánlották? Vagy Te úgy gondoltad, akkor érdemes? És kb. hánykor vannak ezek az "órák"?

Valaki járt a Margitba terhestornára?

Niki
nikcsi

Sziasztok!

Viki: hát még anniyra nem vagyok a finisben Kép Vasárnap leszek 33 hetes Kép De már lassan haladunk Kép Te hol tartasz? Azt hiszem két héttel előrébb ha jól emlékszem ugye???
Mikor jártál Dr. Sztanyiknál???

Akkor jó ezekszerint nem mindenkinek lesz nagyobb a második baba Kép

Húú de jó most ketten vagyunk Nikik Kép)
Niki: nekem egy másik fórumban Nikcsi a nevem Kép

Sziasztok
lani

Sziasztok!

Nikcsi Niki Kép

Én a 21. héten voltam először 4D-n és kb. 1 héttel előtte jelentkeztem be. Én kettőről hallottam, ami jó. Az egyik a Praxis (06-30/414-8886), de sajnos hiába hívtam nem vették föl. Biztos csak rosszkor próbáltam. A másik, ahol végül voltam a Megatoys -Soroksári út- (20/363-1181). De állítólag van több is. Sőt úgy tudom, hogy a Megatoysnak van máshol is 4D-je, de azt nem tudom hol van.
Én Káposztáson lakom (Újpesten). És Te? Almát kipróbáltad? Nekem anyu mesélte, hogy amikor pici voltam (csecsemő), akkor, ha hasmenésem volt, akkor almát használt, ha székrekedésem, akkor is. Kép úgy látszik ez az alma egy univerzális gyümi. Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Nikcsi Niki Kép

Én a 21. héten voltam először 4D-n és kb. 1 héttel előtte jelentkeztem be. Én kettőről hallottam, ami jó. Az egyik a Praxis (06-30/414-8886), de sajnos hiába hívtam nem vették föl. Biztos csak rosszkor próbáltam. A másik, ahol végül voltam a Megatoys -Soroksári út- (20/363-1181). De állítólag van több is. Sőt úgy tudom, hogy a Megatoysnak van máshol is 4D-je, de azt nem tudom hol van.
Én Káposztáson lakom (Újpesten). És Te? Almát kipróbáltad? Nekem anyu mesélte, hogy amikor pici voltam (csecsemő), akkor, ha hasmenésem volt, akkor almát használt, ha székrekedésem, akkor is. Kép úgy látszik ez az alma egy univerzális gyümi. Kép

Zsófi
mzsx

Lani - Niki

Meg is lepődtem, hogy pl.: a chaten a nikcsi már foglalt volt. Tényleg csodálkoztam, mert eleve nem sok Nikivel találkozok, nem hogy Nikcsivel...
Melyik másik fórumon?

Zsófi
Óbudán, még nem próbáltam, mert tegnap nem vettem, de nem felejtem el! Köszi
4D-vel kapcsolatban (kismama mintapéldányában)is ez a két cím van! A Praxisról nagyon jókat hallottam Kép, valószínű oda fogok menni!

Niki
nikcsi

Nikcsi!
A babanet chaten Lani a nevem, a Nikcsi a babaszobás nevem Kép
Igen mostanában és is sok Nikibe botlottam itt a babaneten Kép
Egyébként nem olyan sűrű név Kép Az enyém pl, Nikoletta.
Kép
lani

Lani

Az egyém is a-val végződik, de ezt a személylapomon is láthatod!

Mikor szoktál chatelni? Én ma reggel végig fent voltam (nikcsi77-tel), és egy Nikivel és Nikolettával is találkoztam...

Niki
nikcsi

Sziasztok,

Nikcsi,
az en orvosom dr. Béres László. Kép
A szulesznot az orvosom is javasolta es ismeros is jokat meselt rola.

Orsi,
szulesznorol mail ment...Kép

Nikcsi,
en az Avent-es es ilyen cuccokat a TIVA-MED-tol szereztem be, akkor naluk volt mindne ilyesmi a legolcsobb. Ok egy kicsi csaladi vallalkozas, a lany Snoopy neven (aneszteziologus orvos es most mar ketgyermekes anyuka) szokott is irogatni a BAbanet-re. A cimuk: http://www.tiva-med.hu/index1.htm (A BABA aztan az ARAK link alatt van az arlistajuk.)
Lehet naluk egy csomo dolgot is berelni, es mindig nagyon korrektek voltak. (Pl. Ketszer is eltort a mellszivom nyaka, azt is ok csereltettek ki stb.)

MZSX,
a szulesznovalasztast szerintem a ferjek csak ne ellenezzek....nem nekik kell szulniuk...Kép Az orvos tenyleg csak idonkent nez rad (mondjuk az en dokim azert eleg surun jott), de megiscsak jo, ha van ott egy hozzaerto szakszemelyzet, aki figyel rad, nagyon sokat van veled, szol az orvosnak, ha azt latja, hogy gond van, biztat, lelkesit stb. Szoval en inkabb mindenkit rabeszelek a szuleszno valasztasra...KépKép

Doris,
hurra, hurra, ujra itt! Kép
Nem sikerult eloben talalkoznunk, mikor itthon voltatok. Ezt nagyon sajnalom. Kép De arra is gondoltam, biztosan sok dolgotok van, keves idore jottetek, igy nem akartam alkalmatlankodva zavarni sem. Kép

Tegnapi UH-n kiderult, Zsombim ocsiket kap az osszel. Jo, hoyg nem kell baba-ruhatarat cserelnunk, rossz, hogy mivel 2 gyerkocot terveztunk, ezert nem valoszinu, hoyg valaha is lesz kislanyom....Kép Vegulis mindegy, csak legyen egeszseges! KépKépKép

Gombóc
gombóc

Sziasztok! Vadi új vagyok itt. Próbáltam utánanézni, de nem sok sikerrel. Így hát szeretném megkérdezni Tőletek, hogy hogy van ez a Margitos nőgyógyászat-szülészet felszámolási história. Vállalnak még új "eseteket" egyáltalán?
toy

Toy,
tegnap kerdezetem az orvosomat, meg jo ideig biztosan marad a szuleszet. KépKépKép
Gombóc
gombóc

Gombóc!

Gratulálok az újabb kisfiúhoz KépKépKép Nálunk is hasonló a helyzet csak nálunk kislány lesz ismét Kép
Hanyadik hétben vagy???
Tényleg lányok nektek szokott fájni a hasatok alul??? Nekem este eléggé ma is Kép Remélem nem jelent semmi rosszat!

Sziasztok
lani

Gombóc,
tervezik, hogy nem lesz szülészet a Margitban? Nem halottam még, mit tudsz róla? Hová teszik át, vagy egyszerűen megszűnik?

Anyafej
anyafej

GombócKép
SziaKépKépGratula a második fiúcskáhozKépHidd el Nekem az egészség a legfontosabb...bár ezt Te is tudodKépNe haragudj, tényleg annyira rohanós az a néhány nap mikor otthon vagyunk, hogy eligérkezni sem merekKép Minden nap gyógytorna, plussz néhány korházi kontroll és a családi események tarkitják a napjainkatKép Most szeptemberben megyünk haza ismét de már előre látom, milyen zsúfolt lesz újra az otthon eltölthető indőnk... Hogy vagytok? Minden rendben van a Pici és a Kicsi manócskákkal? Drukkolok nagyonKépKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok,

Lani,
a 30. hetben. Celido nov. 2. (hivatalosan nov. 1. lenne, de babonabol a vedonot es a terhesgondozos holgyet is megkertem, hogy 2-at irjon a papirjaimra Kép). Nekem is szokott fajdogalni a hasam, es mar kemenyedni is (Zsombival mindez a 4. honaptol volt), de zart a mehszaj, ezert nem aggodom. Kép

Anyafej,
ez egy hosszu tortenet, azt talaltak ki, hogy onkologiai korhazat csinalnak a Margitbol es igy tobb osztalyt is bezarnak. Nagy volt a tarsadalmi felhaborodas, igy visszakoztak a politikusok. Azt mondtak, majd juniusban lesz (lett volna) dontes, de aztan nem jutottak dulore. Kép

Doris,
igen, gondoltam, hogy sok a programotok. Ezert nem akartam zavarni sem. Kép
Mi jol vagyunk, koszi, Zsombi teljesen behozta a lemaradasat, mar jon-megy, igazi kis orokmozgo. Kép Maszatka a pocimban pedig mindenfele komplikacio nelkul (kopp-kopp-kopp) novoget, mar 1470 gr. Kép
Es Ti? Hasznal a torna? A manok szepen fejlodnek? KépKépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Niki,
az előadások 16 órakor kezdődnek, ha a terhesgondozóban kaptál egy gondozási tervet, akkor annak a hátulján találsz tájékoztatót a témákról.
A 30. hét egyszerű :-) Előbb nem nagyon értünk rá, és így gondoltuk akkor is belefér a 4. előadás, ha Babó kicsit előbb érkezne.

Gombóc!
Megkaptam, köszi :-)
Telefonon már beszéltem is vele, a személyes találkozás 30-án lesz.

Mindenkinek jó hosszú hétvégét :-)

Orsi
norsi

GombócKép
Szép nagy a baba a pocikádban és Zsombi is nagyon ügyeskeKépGratulálokKép Köszi, mi is jól vagyunkKép10.-én múltak 10 hónaposak a babák (korrigált kor szerint 8 hónaposak).Gergő folyton ücsörögne de azért néhány perc múlva eldől még igy készenlétben kell állni mögötteKépLilluskát az ücsörgés még nem izgatja, nagy örömmel négykézláb hintázik és kicsit tud haladni előreKépTündérien gagyognak, sikongatnak egymássalKépA tornát csináljuk, szerintem szépen fejlődnekKépSzeptemberben megyünk haza két hétre és akkor újra aktivan Dévényezünk majdKép

Puszi és boldog babavárást kivánokKép

Szó volt a fejőgépekről: Most a szülészeti oszt.bal oldalán a csecsemős részlegen vannak a fejőgépek - 2 db gép- + tartozékok (talán 10 db.körül)amiket aláirás ellenében lehet kihozni az osztályról és oda be lehet adni sterilizálás céljából. Ennek ellenére mindenkinek javaslom a saját fejőgépet mivel nem jut mindenkinek korházi a korlátozott darabszámból és nem kell sorbanállni a gépekhezKép

Puszi:Doris
doris

Gombóc, köszi a választ a kórházról. Mindenkinek pedig minden jót a babákkal és gyerkőcökkel. Nekem még csak most lett a tesztem pozitív, most fogok még csak orvoshoz menni. És még nincs gyerkőcöm, tehát tök kezdő... Valaki ajánlja esetleg az orvosát?
toy
toy

Sziasztok!

Én még nem írtam ide soha, de sokat olvasgattam az írásokat és szeretnék az orvosom védelmére szólni.
Ő Sóvágó László doktor.
Eddig csak rosszat olvastam róla, de nekem más a véleményem és több száz másik anyukának is aki hozzá jár és nála szűlt. Szerintem nagyon rendes, humoros doki. Sokat viccelödik, de mindent komolyan vesz. A szülés alatt is sokat beszélt, viccelődőtt és ez nagyon jó volt, mert elterelte a figyelmemet a fájásokról. A burokrepesztést egy másik orvos ( Sz. betűvel kezdödik a neve ) probálta csinálni és nem sikerült neki. Sóvágó dokinak rögtön ment. Az epiduláris fájdalómcsillapitót is pillanatok alatt bekötötte. Két fájás között, amik 2-3 percesek voltak. Amikor kellett segitett a szülés alatt és akkor is tudott mosolyt csalni az arcomra. Ráadásul a terhességem alatt nem kapott egy fillért sem!!! És mégis nagyon rendesen bánt velem. 4.alkalom után már emlékezett rám. Amikor a lányom már a kezembe volt akkor kapott köszönetképpen egy kis ajándékot. És annak is örült és utána még jött megnézni hogy vagyok.
Ezért nem értem miért ez a sok negativ írás. Abból nem lehet megitélni egy embert ha egyszer van valaki nála. És a természet tudja kinek mikor legyen gyereke. Eröltetni nem lehet.
Itt még megemliteném a szülésznőmet Czifra Ildikót is, akinek szintén sokat köszönhetek. Mindketten a terhességem alatt is és a szülésnél is mellettem voltak és mindenbe segitettek.
Ez lenne a véleményem.

Sziasztok!
Krisz
krisz79

Sziasztok!
Krisz!!

Teljesen egyetértek veled, hogy leírod a te tapasztalataidat, mert persze nem mindenkinek ugyanaz a véleménye. Én is biztos "megvédeném" az orvosomat ha mások szídnák Kép De az is lehet, hogy nekik tényleg nem túl jó a tapasztalatuk.
Én erre csak azt szoktam mondani, hogy nem kell senkinek sem a véleményére adni hanem mindenki a saját tapasztalata alapján döntsön, hogy neki ki a megfelelő orvos.

Sziasztok

Niki
lani

A társadalmi közfelháborodás azért volt olyan nagy, mert felfújtak egy léggömböt, ami hámozott volt. Nem olyan egyszerű egy kórház átalakítás, például pénz kell hozzá.

Anyafej és mindenki más:
Az orvosoktól, nővérektől kérdezni kell, folyamatosan és állandóan. Ugyanis nem gondolatolvasók. Nem fogják tudni maguktól mi érdekel benneteket, és mire is kéne válaszolniuk.
A PIC-en lévő tápszerezésről meg csak annyit, hogy akkor és csakis akkor adnak tápszert, vagy vízet a babáknak, ha az orvosilag indokolt. Egy besárgult kisbaba esetében az indok megvan, ugyanis a vérben lévő magas bilirubin-szint kizárólag a folyadékkal ürül. Az én gyerekem 6 napig volt inkubátorban, nem volt 1 napos, amikor bekerült. Kapott infuziót. Én fejtem neki, és behozattam a saját cumisüvegünket és bizony felkeltem éjjel 3-kor, hogy átmenjek megetetni, ugyanis nem szophatott csak 5 percet alkalmanként, amit evett, azt megette a többit üvegből kellett megkapnia. (egy besárgult baba aluszékony, és ha hamar kifárad a szopástól, akkor nem eszik eleget) AZért keltem fel, mert az ottaniak nagylyukú cumiból adtak nekik enni, amit én nem tartottam jónak. Szóvá is tettem, hogy itt a saját üvege. Azt mondták, jó majd ebből adják. Nem így történt. Megértem őket is, 3 óránként végigetetni 10 gyereket, a millió feladat mellett, hát biztosan nincsen rá elég idejük, hogy hagyják őket 10-15 percig cumizni. Úgyhogy én felkeltem és átmentem.
De mégegyszer elmondom, jól írta valaki, hogy a kórház nem hotel, hogy lessék a kívánságaidat, ha valamit el akarsz érni, akkor kérjél, szóljál, kérdezzél.
thira

Szia Thira,
igazad van, hogy kérdezni kell mindenkitől, csak annak is van egy határa. Én angolt és németet tanítok, ha van egy nyelvtani szabály és egy kezdő ül előttem, el kell magyaráznom neki mi miért van úgy. Sőt, ha logikus összefüggésekkel támasztom alá, hamarabb megjegyzi. Ha egy szabály a kezdő számára nem ismeretes, nyilvánvaló, hogy elmagyarázom neki. Nem részleteket, az egészet. Ha 1000 tanítványom van, mindnek u.olyan türelemmel mondom el, mert szeretem a munkám és ezért fizetnek. A lényeg, hogy ők nem tudnak kérdezni, mert még nem alkalmazták a szabályt, csak esetleg hallottak róla.
Na, nem szeretnék itt okoskodni, de egy kezdő, első gyermekes anyuka számára bizony elvárható, hogy elmagyarázzák, mi várható egy szüléskor. Hallottam már szüléstörténeteket, de én magam még nem éltem meg. Nem várható el, hogy lessék a kívánságaimat, de elvárható, hogy ne én keressem meg a babámat szülés után, hogy odaadják. És ha olvastad az előbbi írásokat is, kiderül, hogy minimum 3 vizit alkalmával kértem a mintavételt, nehogy baci legyen szüléskor.
Krisz, Sóvágóról én másoktól csak jót hallottam, nekem is nagyon szimpatikus volt.

Anyafej
anyafej

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok? Én annyira nyomi vagyok. Mindjárt elalszom. Egyre nehezebben megy a bent lét a munkahelyen, pedig még gondoltam, hogy egy 1 1/2 hónapot dolgozom. Most vagyok a 23. hétben. Egyre nehezebben megy az éjszakai alvás. Nektek is van olyan, hogy egyik oldalon sem jó aludni. Pl. nekem, ha jobb oldalra fordulok, akkor a babócka tiltakozik, ha balra, vagy hátra, akkor meg fáj a derekam stb. Ti ilyenkor mit csináltok? Segítsetek? Már 2-3 éjszaka van ez, és egyre fáradtabb vagyok, ráadásul a férjem sem tud az állandó forgolódásomtól aludni. Persze megértő, meg szokott velem viccelődni, de azért csak jobb lenne még aludni. Szerintem egy kicsit korai még. Mi lesz az utolsó hónapban, ha már most ez van. Na jó, nem nyavajgok, mert nagyon örülök ennek a Bence babócnak! Kép Kép De azért, ötleteket szívesen hallanék. Kép

Köszi,

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Zsófi! Én mióta terhes vagyok azóta nagyon rosszul alszok. Nekem az a trükk vált be, hogy minél később feküdjek le, és napközbe ne aludjak semmit. Meg akkor is jó, ha nagyon elfáradok napközben, de ezt egy idő után nem lehet megoldani.

Mit értesz az alatt, hogy tiltakozik a babóca, ha az egyik oldaladra fordulsz? Mindegy, neked kell megtalálni a kényelmes pózt, próbálkozz párnákkal, az nekem segített.

Ma akarok menni a margitba a szülésfelkészítőre (ma lesz a 4. előadás). Még sosem voltam. Tényleg a B épületben lesz? Hol pontosan? Kell vinnem valami extrát.
aranyhold

Sziasztok!

Gombóc
Köszönöm a TIVA-MED-es dolgot! Ráadásul itt van a III. ker.-ben! Kép Szimpik, ahogy leírtad és beleolvastam! Tényleg hálás köszi! Most hétvégén voltunk a Madrinában, meg is néztem az Avent Isis 21.000,-Ft volt! Kikában pedig 20.000,-
És mi lesz Zsombi tesójának a neve?

Toy
A szülészettel kapcsolatos história: Aug. 10-én voltam az első OV-n (orvosi vizsgálat) és akkor rákérdeztem a nőcinél, aki kiállította a kartonom. Ő azt mondta: "Az álló vizet fel kellett egy kicsit kavarni." Egy X nevű ember mondta, hogy meg kell szűntetni a szülészetet és onkológia lesz. Utána ugyan ez az X nevű ember olyan interjút adott, hogy nem is tudja ki találta ki ezt az egészet.... Ezt is az a hölgy mondta. És megnyugtatott, hogy nem lesz ebből semmi, nyugodjak meg!
Más: NAGYON JÓ HELYEN JÁRSZ! Maradj is itt és olvass sok hasznosat. Én is szinte abban a helyzetben vagyok (csak már 13 hét + 4 nap), mint Te. Tök tapasztalatlan első gyermekes leszek, de nagyon nagy segítségemre vannak a többiek!!!! Kép Ajánlani tapasztalat alapján nem tudok, de nekem is a barátnőm mondta a dokit - nála szült dr. Mohamed Murshed.

Anyafej
Ha tényleg megszűntetnék a szülészetet, akkor mindenkit a János kórházba akarnak átírányitani. Sőt a Nyírőt is meg akarják szüntetni és onnan is a Jánosba irányítani. De állítólag, ha csak a Margit menne át, sem bírnák! Ami érthető is! Kép
Tetszik a stílusod és 100% egyetértek (mármint, hogy egy tapasztalatlannak semmit nem mondanak)! Én is kicsit több segítséget várok. Pl.: most ért egy negatív dolog, amiről nem tudtam és nem érzem hibásnak magam. Teszt alapján kiderült, hogy talán végre baby lesz, nőgyógy., utána pedig védőnő. Akihez tartoznék szabin volt, tehát egy helyettes, nagyon fiatal csajszi volt. Kiállította a kiskönyvem, amivel mentem OV-ra. Csütörtökön mentem az eredményekért és jól leszidtak, hogy 06.28-án voltam először és utoljára a védőnőnél... Honnan kellett volna tudnom, ha nem mondták, hogy havonta kell menni. Ma reggel telefonálok és megint szabin van, de egy másik fogadni fog....

Orsi
Már akartam írni, hogy nem kaptam ilyet, de jól körülnéztem és tényleg itt van, csak elkerülte a a figyelmem! Köszi!

Nikcsi
nikcsi

Aranyhold

Itt van előttem a tájékoztató!
"A foglalkozás helye: Szent Margit Kórház B-épület tanács terem, ideje: 16-18" Mást nem írnak, de papírt tollat vigyél!
Tapasztalatom még nincs, csak a papírból "tudom" ezeket is!
nikcsi

Sziasztok!

Aranyhold

Azt értem tiltakozás alatt, hogy egyből elkezd rugdosni, és boxolni. Ami egyben tök jó érzés is, csak az alvást nem segíti elő. Kép Köszi, amit írtál, majd próbálkozom.

Nikcsi

Hűha, már nagyon belehúztál, egyre nagyobb, és nagyobb a bábád. Kép Nekem ma, 23+4 hetes. Pont 10 hét van köztünk. Kép Rendben van nálatok minden? Remélem! Képzeld el, hétvégén néztem az Olimpiát, és, amikor úszást mutattak, Bencécske is úgy elkezdett kapálózni ott bent, hogy mondtam is a páromnak...tuti úszó lesz. Kép

Toy

Gratulálok a babóchoz! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Nikcsi
Kösz az infot a kórházról. Valószínűleg igaza lehet a forrásodnak, nem megy egy kórház átalakítás egyik napról a másikra. De hallottam olyat is, hogy bizonyos orvosok már el is mentek innen. + mikor néhány napja felhívtam a kórházat (kp.), hogy üzemel-é még a nőgyógyásza, azt mondták: "elvileg még vannak"...
Persze ez mind pletyi, semmi biztos forrás nincs, a legközelebbi a Tiéd. (Talán a főpolgármester? Kép)

Anyafej
Szerintem is tök igazad van. A kezdőkkel másképp kell bánni. De talán neked azért tűnik fel, mert tanár vagy, nekünk meg azért, mert kezdők vagyunk. Az emberek többsége nem rendelkezik ilyen fokú empátiával. Ezen meg csak úgy lehet segíteni, hogy kérdezünk. Sajna ez van. (Én beszélek, aki a tényleg kezdő és ráadásul csöndes típus...)

Zsófi
Kedves vagy, és köszönöm a gratulációt, de halasszuk el egy kicsit, amíg biztos nem lesz.
Én már csak ilyen babonás vagyok.

Toy
toy

Nikcsi:
"Honnan kellett volna tudnom, ha nem mondták, hogy havonta kell menni. "

Onnan, hogy megkérdezed a végén, hogy mikor kell jönnöd legközelebb.

Anyafej:
A kezdő számára el kell magyarázni, hogy mi várható a szüléskor? Mire gondolsz? Mit szerettél volna hallani?
A kenetvételről meg csak annyit, hogy szerintem ezt egy orvos kompetenciája elddönteni, hogy szükséges vagy sem. HA úgy gondolod nem bízol meg benne, mert nem csinálja meg, akkor keressél egy másikat. Hogy én is külső példával éljek. Ha az autódat elviszed szerelőhöz, és azt mondod cseréljen féket, ő pedig azt mondja még nem szükséges, akkor te elhiszed neki, ugye? Ő a szakember, neki kell megítélnie mire van szükség és mire nincsen.

Kórház:
Azok az infok, amit én erről a témáról bármikor is írtam BIZTOS forrásból származtak és származnak.
thira

Zsófi
Bence is úszott egy kicsit, bár mi mást tudna még tenni? Esetleg biciklizni, meg ilyenek! De úgy irigyellek, hogy már ilyen érzéseid vannak. Alig várom, hogy az első megmozdulását megérezzem!
Igen pont 10 hét, számítok is a tapasztalataidra! Te mikor szoktál menni vizsgálatra? Vagy mikor mész legközelebb?
Köszi jól vagyok, sőt kezdek visszatérni a régi énemhez. Hétvégenként már hajnal 6-7-kor a plafont nézem és nem tudok visszaaludni - sajnos. Pedig olyan jó volt macinak lenni, aki szinte egyfolytában a telet érzi és aludna...

Toy
Egyelőre többet nem tudok a kórházról.
Mikor mész dokihoz? Mikor csináltad a tesztet? Hogy bírod? Engem nem is érdekelt melyik doki lesz éppen, de másnap mentem is. Ja és még egy UH-t is kikönyörgetem, biztos, ami biztos!

Thira
"Kösz" a segítséged!Kép "Kicsit" negatívan ért a véleményed! Aznap voltam először UH-n (szinte fogalmam se volt a hüvelyUH-ról - egy órási nagy micsoda a lábam között...), terhesgondozó, aztán védőnő. A védőnőm nem is volt, helyette egy nagyon fiatalabb csaj (tán még nálam is fiatalabb). A sok infó, ami nem is volt leírva, vagy megjegyzem vagy nem. Vérnyomás mérés: mondtam, hogy nekem nagyon alacsony, a csajszi kiakadt és azt mondta ezt be nem írja 140 volt (a 100-104 helyett!). Szóval már azt sem tudtam hol áll a fejem. De szerintem akkor is kellett volna mondani, hogy kb. 1 hónap múlva jöjjek....
nikcsi

Nikcsi:

Nem akarlak bántani, és másokat sem, de!
A Margit terhesgondozó nőcijeiről például van véleményem, nem is hizelgő, de ettől még azt gondolom, hogy az én dolgom a kérdezés. Amikor anno úgy volt, hogy lombikbabánk lesz ott ültünk a dokinál egy listával, és kérdeztünk. Ő türelmesen válaszolt, kint pedig vártak néhányan rajtunk kívül is. Majd kb 15-20 perc múlva mondtuk a dokinak, hogy bocsánat és elnézést stb. Ő meg közölte, hogy dehogyis és végre-végre valaki kérdez. Idejönnek hozzá az emberek megbeszélni és nem kérdeznek. Ő elmondja mindazt, amit fontosnak gondol, aztán felállnak kezet fognak és távoznak. Azán később kiderül, hogy sok dolgot nem értettek meg, félinformációk alapján tesznek dolgokat. Csak mert nem kérdeztek. Könnyű azt mondani, hogy ő miért nem mondta el, de másképp látja valaki belülről a dolgokat. Ő elmondja, amit Ő fontosnak érez, és amiről úgy gondolja el kell mondania, mert a vele szembe ülő nem tudja. Elmondja a nyelvtani szabályt - erre vissza lehet kérdezni, hogy vannak-e kivételek és lehet csendben maradni, és helytelenül alkalmazni.
thira

Sziasztok,

Toy,
ha olyan orvost keresel, aki nagyon alapos, korrektul informal a problema varhato legrosszabb es legjobb kimenetelerol, de nem hiteget, es meg ert a hormonokhoz is, akkor ajanlom az orvosomat. Kép Ő dr. Béres László. Viszont az infoim szerint ev elejetol maganzó lett, a Margitban vezeti le tovabbra is a szuleseket, de inkabb csak maganrendel. Ha tovabbi info kell, irj! Kép

Nikcsi,
Amikor Zsombival terhes lettem, en mindenhova egy jegyzettombbel es tollal jartam. Annyira feltem, hoyg elfelejtek valami fontosat, hoyg inkabb mindent felirtam. Neha neztek is ram furcsan, de igy legalabb nem felejtettem el semmit. Kép Elore osszeirtam kerdeseket is, igy meg tobb infohoz jutottam. Es tenyleg igaz, mindig mindent meg kell kerdezni, nehogy utana essen pofara az ember. Kép
A vedonot meg annyira nem kell komolyan venni, elvileg havonta kell jarni hozza, de hivatalosan eleg, ha 4x mesz el hozza a terhesseged soran. Kép

A teso neverol meg fogalmunk sincs, a Zsombiban is csak a szules elotti utolso napokban sikerult kiegyeznunk a ferjemmel. Hoyg most mi lesz....Kép

Anyafej,
en ugy tudom, a szulesre valo lelki felkeszitest a vedonodnek kell megtennie. Azt, hogy mikor, hol talalod a babadat szules utan, azt meg a korhazi 4 eloadas valamelyiken pontosan elmondjak. Ha a rooming in-ben vagy, akkor senki se fogja a babadat odavinni hozzad, neked kell megkeresned. HA nem a rooming in-ben, akkor elvileg ki kell vinniuk hozzad 3 orankent. De mindket korhazi folyoson lehet novert talalni, oket is meg lehet kerdezni.
Nehogy felreerts, en is ki voltam akadva a korhazi ott-tartozkodasom alatt, a 4. napon mar csak bogni tudtam, barki szolt hozzam (szuletestortenetemet az archivban 2003. februarjaban irtam meg), viszont igy masfel ev tavlatabol mar pontosan tudom, miben hibaztam en, es miben a noverek. Kép Es bizony en is tehetek arrol, hogy a csecsemos osztalyon toltott napok nem az elkepzelesem szerint alakultak...Kép

Zsofi,
tegyel egy parnat a labad koze, es egyet a hasad ala. Kép Tutira segiteni fog. KépKépKép

Gombóc
gombóc

Thira
Van ebben is valami, hogy néma gyereknek a... De! Bizony vannak helyzetek, mikor azt sem tudod, hogy mit kell kérdezni. Mesélhetnének nekem pl. az atomkutatásról, nem hiszem, hogy aktív résztvevő lennék. Kissé eltúlzott a példa, de talán érzékelhető, hogy mit akarok mondani.

Idő kell, mire az ember belekerül a forgatagba, aztán már persze, lehet kérdezni.

Nikcsi
Sajnos nagyon régen voltam itt a Margitban nőgyógyászaton. Elköltöztem a környékről, és olyan dokihoz járok, akiben nem vagyok biztos. Most visszamegyek hozzá, aztán döntök.
Mivel nem gyűjtöttem össze túl sok infot az itteni dokikról, nem tudom még, kihez fogok időpontot kérni.
A tesztet háromszor is megcsináltam. Kép
És végül ki a dokid? (Ha írtad már, bocsánat, nem leszek lusta visszakeresni.Kép
toy

Nikcsi. Ha a barátnőd dokija a Tiéd is, akkor mégegyszer bocs.
toy

Sziasztok!

Gombóc

Köszi az ötletet. Kipróbálom, hátha segít.

Nikcsi

A KH-ba kb. 3 hét múlva kell visszamennem vérvételre, meg a terheléses cukorra. Ettől nem repesek annyira, de én kellemesen csalódtam ebben a vizsgálatban. Azt hittem, hogy sokkal rosszabb íze van annak a cukros löttynek. De ki lehet bírni. Csak utána győzd bent tartani. Kép Na jó, viccet félre téve, tényleg nem olyan szörnyű.
Kitartás a baba mozgását majd Te is fogod már lassan érezni. Utána, meg majd mindig azt lesed, hogy mikor mozdul már meg megint. Legalábbis én így vagyok. De biztos tudja a kisember, hogy róla írok, mert belém rúgott egy kicsit. Kép Ja, meg holnap is megyek dokihoz, a havi ellenőrzésre.

Toy

Ok, Ok. Akkor csak halkan gratula. :-) De remélem minden rendben lesz. Feltétlenül írd meg, ha voltál dokinál.

Zsófi
mzsx

Gombóc,
megköszönöm, ha megadod a dokidnak az elérhetőségét. A "korrektul informál" jellemző nagyon megfogott. A magánrendelés végülis nem probléma, ha reális keretek között mozog a tarifa. Ha erről is kérdezhetlek, még jobban örülnék. (Term. privátban.)
Előre is köszi.
toy

Toy, irj email cimet, nem talaltam a profilodban. Kép
Gombóc
gombóc

Gombóc,
emilem: toy@index.hu
(mindjárt leellenőrzöm a profilomat is...)
toy

Toy, mail ment...Kép
gombóc

Nikcsi, remélem azóta megoldódott a probléma, vagy végülis mikor kellene menned a dokihoz?
Zsófi, Nikcsi, Toy bírjátok babócákkal ezt az időjárás változást?
Toy, furcsa, hogy te csendes típus vagy, egész másképp képzeltelek el stílusilag, megnéztem, hátha találok, de nem volt kép rólad a profilodban.
Thira, igen. Egy kezdő számára el kell magyarázni, mi várható egy szüléskor. Mire gondolok? Arra, hogy mondja el, mi fog történni. Vagy előtte, de legalábbis közben. Irok példát, hogy biztosan megértsd végre, mire gondolok: Orvos: „Nem állhat fel a szülőágyról, nem, 10 óra után sem, nem, pisilni sem, sehova.” HELYETT „ Kedves XY, azért nem állhat fel, mert úgy gondolom ez önnek vagy a kisbabájuknak a jelenlegi helyzetben nem tenne jót.” VAGY Orvos szülés végén: „Viszontlátásra, majd jövök varratszedésre 3 nap múlva, mert akkor leszek ügyeletes.” HELYETT „Ügyesek voltak, a babát most nem hozzuk vissza önökhöz, mert jobbnak láttuk, ha …….”
Szerettem volna hallani EDA előtt, hogy káros hatása lehet a babára, rémálom volt megélni, amikor villogott pirosan sokszor a CTG gép, orvos meg sehol. Valószínűleg úgy is kértem volna, de nem ért volna villámcsapásként minket a szitu. Ha gondolod, még írok példákat neked. Az autószerelős példára annyit, hogy ha az autómmal másnap balesetet szenvedek a fék meghibásodása miatt (mert tul.képp ezért vittem el szerelőhöz), akkor azért felmerül bennem, hogy hűha de jó autószerelő ez, de nem biztos, hogy legközelebb hozzá hozom az autómat. És közben egy autószerelőkről szóló internetes fórumon elmesélem másoknak is….
anyafej

Gombóc,
Köszi szépen a segítséget. Ízlésemnek jókat írtál a dokidról. Hamarosan dűlőre jutok magammal, és ha felkerestem, elmesélem.

Mindenki,
Gombóc ajánlására (szülés története 2003) visszaolvasgattam az archivumot egy kicsit. Nagyon borzalmas dolgokat lehet ott olvasni a csecsemősökről. Illetve már ott azt olvastam, hogy "másfél éve nem változik semmi". Ez még mindig így lenne???? Elég riasztó.
(Ha mostanában volt erről már szó, elnézést. Lassanként elolvasgatom az egész archivumot, néhány éjszaka kérdése.)

Anyafej,
az ott olvasottak (archiv) alapján mégjobban igazad van. A minimum infokat meg KELL adni, ha valakinek hozzátartozik a munkájához. (Csendes típus: Az írás és a valóság néha távol állnak egymástól. Most, hogy így benéztem a profilodba, én meg idősebbnek gondoltalak a korodnál. Remélem, ez nem sértés, mert nem az akart lenni!)
toy

Anyafej:

Pont az autószerelős példád miatt nem kellett volna visszamenni az orvosodhoz, ha nem vett hüvelykenetet, amikor te megkérted rá.
Amúgy lehet, hogy a babádnak nem volt fertőzése, ott és akkor, de ha megelőzésként nem kapő antibiotikumot, akkor lehet hogy 3 hetesen te viszed vissza sokkal betegebben.
És én itt be is fejeztem....
thira

Sziasztok!

Thira
Úgy látom nem csak engem ért villámcsapásként a véleményed...
Egy másik példát mondok én is: ÚSZÁS OKTATÁS. Nem úgy kezdődik, hogy a vízbe dobnak Kép és csináld ahogy tudod, és esetleg kérdezz....
Persze én is felkészültem kérdésekkel, de több helyen is azt tapasztaltam, hogy unottan, röviden kapok választ. Sőt: ráérek még avval!
Anyafejjel értek egyet! Pl.: 2 hónap alatt - 5kg-tól szabadultam meg, mentem két orvoshoz is, de nem kaptam szinte semmi választ. Egyiktől: ha gondolom, akkor szedjem 1 hónapig az elevitet... Tudod milyen válaszra vártam volna? Amit jóval később egész másvalakitől kaptam meg! Ennyit: nyugodjak meg, ez nem probléma, a szervezetemből mindent ki tud vonni a baby. Semmi ilyesmit nem mondott!!!!!! Én eddig soha nem hallottam, hogy a fogyás normális dolog, evidens volt, hogy ilyenkor felszedjük a kilókat.

Gombóc
Védőnős dolog: tegnap reggel telefonálok, megint nincs az én védőnőm (az első alkalomkor sem volt, de állítólag evvel nem vesztettem semmit). Mondja egy kedves hang menjek nyugodtan hozzá. Szerencsére elég rugalmas a munkahelyem meg közel is van a rendelő, elmentem. Mondom neki, hogy megszidtak a terhesgondozóba, hogy 06.28-án voltam utoljára. Nő mondja ne foglalkozzak evvel semmi gond, de a végén mondta, hogy járjak havonta... Ezek nekem ellentétes dolgok, de most már ezt is tudom!
Elég bátrak vagytok, hogy így a végére hagyjátok a névválasztást. Én már alig várom, hogy kitalájuk! Kép

Toy
Igen a barátnőm dokija a dokim, bár még nincs lefixálva! Engem is nagyon érdekel, hogy mi volt a dokinál!

Zsófi
Micsoda? Nem szabad akkor 2 órán keresztül wc-re menni? Szept. 14-én megyek először AFP-re. Citromot vittél? Mennyi lötyit kell meginni?
Igen tudom, hogy mindig türelmetlenek vagyunk mi anyák! Ez egy folyamat, amikor megszületik azt várjuk gagyogjon, aztán menjen, stb... Aztán néhányszor visszaemlékeznek az ismerőseim, mennyivel egyszerűbb volt, amikor még a kiságyban csak feküdt....

Anyafej
Legközelebb szept. 14-én megyek a terhesgondozóba és akkor utána megyek a védőnőhöz is!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi! Én is úgy jártam a terhesgondozóban, hogy letoltak az elején, hogy már több mint egy hónapja nem lettem legondozva. A legjobb az egészben az volt, hogy aznap reggel mentem a 12. heti cukros lötty ivásra (nekem ez is volt), utána uh, és utána vissza kellett mennem a dokim rendelésére a terhesgondozóba, ahol nekem estek. Persze 3 órával előtte senkinek nem tűnt fel, hogy nem voltam már egy ideje legondozva. :-) De lassan mindenbe beletanul az ember, vagy megkérdezi, vagy rájön magától.

Egyébként én meglehetősen pozitívan csalódtam a kórházban, amikor bent feküdtem 3 hete 1 hétig. Tényleg nem mondanak semmit, mindent kérdezni kell, viszont akkor rendesen elmondják. Nagyon tetszett, hogy a védőnő naponta körbejárta a friss anyukákat, és érdeklődött, hogy van-e kérdésük, kell-e segítenie valamiben, meg ilyesmi.
A nővérek többsége is rendes és segítőkész volt, amelyik meg nem, azzal nem kell foglalkozni.

Ja a cukros lötty ivásnál nem WC-re nem lehet menni, hanem nehéz utána nem kihányni a cuccot. Még citrommal is bolygatja az ember gyomrát.
aranyhold

Szia Aranyhold!

Te a 12. héten voltál ezen a vizsgálaton?! Na nem semmi, amit leírsz! Kép
Már 3 hónapja szinte rá sem tudok nézni az édességekre, pedig függő voltam, akkor nem lesz egyszerű!
Te most hányadik tetes vagy?

Nikcsi
nikcsi

Szia Nikcsi!

Nálunk a családban volt terhességi cukros, meg rendes cukros is van, ezért nálam a 12. héten is csináltak terheléses cukrot, meg persze a másik kettőt is a 18. és a 26. héten.

Most hivatalosan 29+2 vagyok, de az utolsó uh szerint 31+2. De úgysem írják át.

Aranyhold
aranyhold

A családban (férjem részéről) van cukros, mégis csak a 16. héten lesz...
Mennyit kellett abból a cukros nyavajából inni? Pár deci vagy litert?

Nikcsi
nikcsi

Látom neked is elmondták, mit hogy kell. :-)
Biztos kaptál receptet a szőlőcukorhoz. Na 1 tasak szőlőcukor 75g, amit 3 dl vizben feloldva 10 perc alatt kell meginni. Lehet bele citromnak a levét tenni. Az első kortynál indul az óra, innen számítva 2 óra elteltével vesznek vért. Utána mehetsz hányni! :-)
De ha mész a 16. heti dolgokra, vinni kell a cukrot, meg a citromot, a cukrot ők feloldják, neked csak a citromot kell beletenni.
aranyhold

Ja, nekünk mindkét részről van cukros, és az én részemről volt a terhességi cukros.
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?