Hűűű... Le vagyok döbbenve az anyósos sztorikon. Nálunk épp azon megy a verseny, ki viszi többet sétálni Lukácsot. Anyu délelőtt van sokat velünk, párom mamija pedig délután. Így legalább egy sétát le tudok passzolni.
Apumról nem is beszélek. Szerintem ő vitte eddig legtöbbet a kisgyereket világgá. Bár kezd egyre világosabb lenni, hogy ha Lukácsom a papával több időt tölt, akkor felnőtt felügyelet kell melléjük. Nemrég, pár napja a kisfiam megtanult a lépcsőn felfelé mászni. Naná, hogy apum keze van benne.
A gyerek meg feszt lépcsőzne...
Tavasztól már nem lehet majd őket egyedül hagyni. Akkor tutti tele lesz a Manó zsebe békával, gyíkkal, tücsökkel, csigával, gilisztával...
Lukáccsal három hetes kora óta autózunk. Akkor mentünk útlevelet csináltatni.
Azóta is bírja. A kisautómban nincs elöl légzsák, így mellettem van és megyünk, ha valami olyan a dolgunk.
De ez kell is, mert én befordulnék, ha nem tudnánk néha kicsit kimozdulni.
Múlt szombaton Baján voltunk. Étteremben kajáltunk. Lukács is evett. Ha nem ment elég gyorsan a kaja, még kiabált is. Szekcsői tyúkhúslevest ettünk, meg töltött vesepecsenyét hercegnő burgonyával. A gyerek is végigette a menüt. A krumplibigyóból egyedül megevett kettőt. Aztán négykézláb közlekedett az asztalok alatt. Mákunkra szőnyeges volt a terem, és rajtunk kívül még egy vendég volt, akinek nagyon tetszett a helyzet.
Gyöngyi! Nem félek. Ott vagyok mellette, figyelek rá. Ha nagynak látom a darabot a szájában, kiveszem, de általában ő köpi ki előbb.
Lukács nem nagyon szerette a sima pempőket. Neki amíg a pépeset ette, az üveges kaják kellettek. Amit én főztem, víz-zöldség felhasználással az nem volt jó. Na nézem a címkéket, hát minden bébikajában van némi fűszer és só is. Így a főzelékeink alapból két karika póréhagymával indulnak, amit egy teáskanál olajon megpárolok, erre teszek egy kicsike kis lisztet, majd egy pár evőkanálnyi tejet. Vízzel felhígítom, és mehet bele a zöldség. Bármi. Egy csipet só, ez szerintem kell, mert az ízeket kihozza, így finomabb minden. Esetleg egy kis gerezd fokhagyma még csodákra képes. A husit a levesben főzöm meg, és kis kockákban van a fagyasztóban. A levesből a zöldségeket nagyon szeretjük, mert annak is van rendes íze. kapott már spagettit is. Csak más volt az arány, mint a miénknél. Egy egész répát lereszeltem, tettem hozzá egy közepes paradicsom felét, mag és héj nélkül. Pár karika pórét, az egészet jó puhára főztem, hagytam, hogy jól elforrjon róla a lé, egy csipet só, meg egy kis friss bazsalikom. Aztán pépesítettem. A tésztát villával szétnyomkodtam, akkorára, mint a rizsszemek, kis husikát is dobtam a szószba, a gyerek meg csak tátotta a száját. Megkóstoltam, nagyon jó volt.
Ma brokkolit evett, egy kis sajtot reszeltem rá. Csak úgy cuppogott!!!