Sziasztok, jó reggelt!
betty: nem tudom elégszer mondani: drukk-drukk, várom a híreket!
bee: teszt?
baba.goa: először is: inzulinrezisztenciára ne menj kérlek
nem kell az púpnak a hátadra...
Voltál a klinikán amit javasoltunk?
Gondolom terheléses cukorvizsgálatra mész, én továbbra is azt javaslom hogy a Bartók Béla úti helyre menj, ott 1 nap alatt megvan az eredmény és akár mailben is átküldik Neked ha kérik. A kiértékelésben tudunk támpontokat adni, de csakis megfelelően képzett szakember mondhatja ki a pontos diagnózist.
Glikémiás index: alacsony glikémiás indexű ételeket célszerű fogyasztani, zéró cukorral és naponta sokszori étkezéssel. Ezzel viszont várj
Azért fontos, hogy NE DIÉTÁZZ a terhesléses vizsgálat előtt, mert már 1-2 heti diéta fals terheléses eredményhez vezethet és akkor a megfelelő gyógyszeradagot nem fogják tudni első lépcsőben beállítani. Szóval: nuku diéta, semmin se változtass amíg nincsen meg az első terheléses vizsgálat, sőt javasolják az első vizsi előtt, hogy fogyassz normál módon CH tartalmú ételeket. Szerintem
Ha tényleg fény derül a PCOS-ra és metformin származékot kapsz illetve CH diétát kell majd tartanod, az orvos úgyis mindent részletesen elmond (már ha a mensbe mész). Arra számíts, hogy ha oda mész, akkor már most érdemes endokrinológus időpontot kérni, mert 1-2 hónapos várólista normálisnak számít.
Még egyszer összefoglalva tehát: KÉRLEK NE DIÉTÁZZ, NE CSINÁLJ ADDIG SEMMIT AMÍG SZAKORVOS NEM LÁTOTT ÉS LEGALÁBB A TERHELÉSES CULOR ÉS INZULIN ViZSGÁLAT EREDMÉNYEI NINCSENEK A KEZEDBEN! Egyéb dolgokról addig nem is szeretnék írni amíg ki nem derül bővebb a cukrodról/inzuról és egyéb hormonértékekről. Hova mész vizsgálatra? Priviben is nyugodtan írhatsz, de ha nem zavar szerintem ide mehet a topikba is, szerintem a lányokat is érdekli hogy mizújs Veled