Új privát üzeneted érkezett!

Nekem ma délután nőgyógyász. Holnap hajnalban AFP. Jaj de utálom ezt a sok mászkálást! Inkább otthon pihiznék!

KépKépKép
bogme

nem olyan mintha ezzel szinte el akarnàk venni a kedvet? komolyan màr rohognom kell mikor valamelyik ilyen idopont utàn az a szoveg elbucsuzàskor h "ne aggodjon, pihenjen, vigyàzzon magàra". kedves, na de kérdem én hogyan? és én még nem is kell h 8 oràs munkàbol kérjem el magam rendszeresen! minimum 4 hely kozott kell szaladgàlni, és az EKGt megint elfelejtettem igy is...
Vendég

Csak hogy lássátok az én elkövetkező decemberi programomat:

Nov. 26 - második vérvétel downra és AFP-re.
Dec. 1 - bejelentkezés a két 18. heti UH-ra.
Dec. 2 - Budapest, endokrinológia, látótér-vizsgálatra időpont.
Dec. 8 - 18. heti UH
Dec. 9 - 18. heti UH
Dec. 10 - védőnő

És aztán még akkor nem írtam a fogorvost, ahova szintén mennem kell majd, illetve a 4D-s uh-t, amire még nem tudom, mikor kapok időpontot, de majd valamikor decemberben felhívom őket. Még az is lehet, hogy január lesz belőle. Szóval, egyelőre ennyi.

:D

Amúgy pont szenteste fogom betölteni a 20. hetet, azaz a félidőt. Remélem, nagy rúgkapálások közepette!
Vendég

2 UHd van?

nekem amugy dec 8, dec 17, dec 23 és Dec 30 az idopontok, és nincs még benne az EKG, a fogorvos, szemészhez csak tavasszal megyek hogy a szuléshez kozel nézzék a szemfeneket és h romlott-e a szemem, és a védonot még nem hivtam pedig 4 hetente kell mennem hozzà is... és ekozben elmegyek Franciaorszàgba és kapok oltàst ... szuper :?
Vendég

Juhéj! Találtam egy letölthető kismama jóga dvd-t:
http://barbara-dvd.blogspot.com/2009/03 ... ktato.html
Jó sokáig tartott letöltenem, de úgy tűnik megéri. Kicsit belenéztem, jónak tűnik!

KépKépKép
bogme

Ann,
a következő nőgyógyászati látogatást még én sem írtam bele, de az valószínűleg 11-én lesz, a magánrendelésen. Oda is, csakúgy, mint a védőnőhöz, havonta járok.

Igen, kétszer van 18. heti UH, úgy, mint 12. heti is. Két, különböző orvos vizsgál. Szerintem ez jó megoldás, mert több szem többet lát, és nem utolsósorban én is többször látom a picit.
Vendég

susytündér
amit én most vetem a két nagyobbnak az vadonat új és tökéletesen megfelel mert kényel és szép és a szabványnak megfelel és mint utobb joban megnéztem még márkás is igaz nem römer hanem mothercare márkáju ami állitolag egy márkás angol gyártmány ,és soha nem veszek használt gyerekülésekett ,nálam fő a biztonság főkép az autoban ,véleményem szerint nem az számit hogy márkás legyen hanem hogy megfeleljen a mindenkori jogszabályokban előirtaknak és szabványnak ,ha ezt olcsoban is megkapom és még szép és kényelmes ,akor őrülök ha nem kapom meg akor fogamat sziva de kifizetem a 15ezret is .max 2 honap alatt lett volna meg 2 gyerek ülés .

szoptatás
ez a baj mindenki azt szajkoza hogy ne ad fel és igy csinálnak hozám hasonlokbol depis szülöt aki elsőgyerekénél "rossz annya " ha nem tudja szoptatni a gyerekét kizárolagosan.

ann9
azt a kisgyereket lehet megtanitani 2 nyelvre akinek nincs beszédhibája magyarbol ,mert ha beszédhibás akor tilos megtanitani adig amig magyarul érthetöen nem tud beszélni ,ez tapasztalat és szakemberek is eztg mondják .
én hordtam hordom mindefelé a fiaimat mert igénylik ,itthon unatkoznak ,kirándulni,állatkertbe,vidámparkba ,és néha játszzoházba .
csics

Még az is kell? Szemész? Meg is őrülök!

KépKépKép
bogme

Bogme,
szemész nem kell, csak nekem a régebbi előzményeim miatt kell a látótér-vizsgálat, mert ilyenkor terhesség alatt nem lehet MR-t csinálni. Szerencsére nem érzem rosszul magamat, így nem is félek. Szóval, ne aggódj, oda nem kell menni mindenkinek! :)
Vendég

bögme
biztos lehetsz bene hogy van olcsobb is .
csics

Oké, megnyugodtam :) Neked miért kell menned? Mi az a látótér vizsgálat?

KépKépKép
bogme

Csics, kétnyelvű gyerekeknél ez máshogy van, mert párhuzamosan tanulják a 2 nyelvet. Gyakorlatilag 2 anyanyelvük lesz. Nálunk is 2nyelvű lesz, én csak magyarul fogok hozzá beszélni, apuka pedig csak portugálul. EZ igy egyáltalán nem okoz zavart a gyereknél, tudni fogja, h hozzám magyarul apához portugálul kell beszélni és ez teljesen természetes lesz neki. Amit irtál gondolom az egynyelvű gyerekekre vonatkozik.Nem?

Bogme, tökköszi a jógát, d.u. letöltöm! :)

Sellon, gondolj bele, h egy gyalogos miatt kell egy nagyobbat fékezni, hiába vezetsz szépen lassan, körültekintően... Sztem nem rossz az a gyerekülés, persze 150km/h-nál csodát nem tesz. Biztosan lehet találni 60e-nél olcsóbbat, de biztonságosat. Valóban nagy üzlet ez, ugyhogy észen kell lenni vásárláskor.

Fanetta, örülök, h. minden rendben veletek! :)

Kép
silva

csics egy eleve kétnyelvu gyereknél ez fel sem merul. a gyerek màr a pocakban tanulja az anyanyelvet és hat honapos korban meg tudja kulomboztetni h ki milyen nyelven szol hozzà, ha kétnyelvu a kornyezete.
én kétnyelvu gyerekekre vigyàztam anno, semmi koze nem volt a beszédhibàhoz a dolognak. a mama francia, a papa ir, tehàt két nyelven tanultak meg. az én pàromat sem fogom arra kényszeriteni h magyarul beszéljen a sajàt gyerekével, hiszen nem is tud jol magyarul, ha egyszer neki a francia az anyanyelve. plusz milyen az màr h a sajàt nagyszuleit nem érti majd? amugy van olyan ismerosom aki azt olvasta, amit te mondasz és azt h 5 éves korig csak egy nyelvet szabad a gyereknek hasznàlni, na most a gyereke nem tud a sajàt magyar csalàdjàval beszélni. egy amerikai baràtnommel viszont az anyja csak magyarul beszélt az iskolàig és 20 év mulva sem felejtette el a nyelvet pedig csak kétévente itthon hasznàlja, ha hazajon làtogatoba.
nyelvtanàrként pedig tudom, hogy ha kicsinek tanulod a nyelvet akkor két kulon helyen tàrolod, én sem vagyok jo fordito-tolmàcs mert nekem van magyar a fejemben és az angollal nem tudom osszekotni rendesen. semmi koze pl a magyar apro beszédhibàmnak az angolhoz, ugyanis az angolban nem szàmit, a magyarban meg ki lett javitva. és engem 5 évesen tettek be eloszor egy angol foglalkozàsra, és az 'r' és 'l' betuvel nem vagyok békében, de az angol nem rontott rajta. szoval szerintem ez az elmélet is olyan h mindenki màst mond, de részemrol a személyes tapasztala megdontotte :)

amugy ha az egyik nyelv orszàgàban élsz akkor lehetnek a màsikban beszédhibàk, ha ugy adodik h a gyerek azért nem nyelvzseni vagy ha ugy alakul h igazàn sokat tud beszélni az adott nyelven. olyanokat is ismerek akik spanyol-magyar anyanyelvuek és a magyaruk tokéletes de olyan spanyol akcentussal beszélnek hogy az csak na. nyilvàn a két teljesen màs fonetika és artikulàcio, és hogy nem toltottek itt hosszabb idot soha nem segit ezen. az én francia gyerekeim is francia iskolàba jàrtak Franciaorszàgban és volt azért akcentusuk angolul, mert rajtam és az apjukon kivul nem volt màs angol forràs.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.24 12:16-kor.
Vendég

a szemész akkor kell ha szemuveges vagy. nekem az elozo orvosom azt mondta h a dioptria szàmit, de felvilàgositott az uj dokim, h egy fenét, a szemfenék is fonto, hogy birja e majd az erolkodést, valami retinalevàlàst emlegetett még, ami persze magas dioptriànàl lehet eleve veszély, de kisebbeknél is meg szoktàk nnézni. azt mondta, h akkor menjek, ha màr kozelebb van a szulés mert romolhat addig még a szemem boven.

fogdoki meg mostanàban kezd aktuàlis lenni, én most kezdtem kàlciumot szedni pluszban, hogy csontosodik jobban a baba, viszi el, érzem a fogaimon h kell nekik a plusz
Vendég

Sellon
Hiába vezetsz te, vagy a párod jól, ha belétek mennek. Sok vétlen autós halt már meg, de ez nagyon szélsőséges példa. A jó ülés nem véletlenül kap törés teszten jót, igen is véd az!

Én szilveszterkor fogom tölteni a 20. hetet. :)

Mi ma a Heim Pál kórház urológiáján kezdtük a napot, Kristófnak begyulladt a fityma zacskója, kinyomták a gennyet belőle, jól viselte. Este még semmi baja nem volt, remélem ennyivel megúsztuk, egy hét múlva vissza kell menni.

Kép
Kép
susytunder

Bogme,

azért kell mennem látótér-vizsgálatra, mert 20 éves koromban kiderült, hogy a hipofízisem több prolaktint termel, mint kellene. Ezután MR-en bebizonyosodott, hogy a hipofízisem meg van nagyobbodva, pont az a része, amely a prolactint (tejtermelő hormon) termeli. Err kaptam gyógyszer, és kb. kétévente MR-en vizsgáltak meg, hogy változott-e a hipofízis nagysága, az ún. adenoma. Namost, terhesség során a prolaktin szintje még feljebb megy, ráadásul a rá szedett gyógyszer terhesség alatt nem kell szedni, tehát duplán nő a prolaktinom. Ha a prolaktin nagyon magasra ugrik, előfordulhat, hogy ezzel együtt az azt termelő hipofízis is nőni fog, aminek következtében a látóidegeket nyomhatja. És ezért kell a szemészeti vizsgálat, mert most ez alapján tudnak következtetni csak a hipofízis nagyságára. DE szerencsére nem fáj a fejem, jól látok, tehát a hipofízis nagyságával eddig semmi baj nem lehet, mert akkor azt érezném.

Silva,
az autófékezést az olcsóbb gyerekülés is kivédi, ha átmegy egy gyalogos az úton.
Vendég

Silva: te hogyan birod kulhonban? :)
Suzy; jesszusom :) szegény gyerek. a fiukkal amugy tobb az ilyen jellegu gond mint a lànyokkal szerintetek? nekem a kornyezetemben az a benyomàsom h igen, de lehet h csak rontjàk a statisztikàt, és nem igy van
Vendég

Akkor ezek szerint látom, hogy nincs menekülés az unos-untalan emlegetett márkák elől... :?
Vendég

sellon: nem biztos h kivédi a rossz biztonsàgu ulés. nem az olcson van a hangsuly hanem h biztonsàgi teszten mit mutat a fékezéses teszt. vannak oldalak ahol fenn vannak a képek, hogy egy nagy fékezés mit csinàl az ulésen, és nem akarom làtni milyen hurkàt hagy a gyereken, és jobb esetben csak véralàfutàsa lesz, nem mondjuk elszakad az ov, vagy eltorik az ulés és legkozelebb eloreesik a baba. amiota làttam képeket tudom h a biztonsàgi tesztek fontosak. de ez nem feltétlenul az àrban làtszik majd meg.
vannak egyszeruen dolgok amikben nem lehet a legolcsobbat venni, még ha nagy a megszoritàs akkor sem. de persze nem kell a legdràgàbbat sem. de ésszerunek kell lenni. és ezt én mondom aki gyuloli a reklàmokat és a promociokat. egyszeruen az autosteszteket kell nézni
Vendég

bocs, kétszer jott el az elobb az uzi :roll:
Vendég

Ámen.
Vendég

Képzeljétek, úgy megkívántam egy kis édeset! :D pedig általában savanyú káposztát szoktam enni. Az ebédem mellé egy szem szaloncukor volt a desszert, de arra gondoltam, hogy még megajándékozom magamat 1-2 szemmel. :shock:
Vendég

Szep napot!

Bar itt esik az eso..... 8)

Fanetta orulok a jo hirnek ,csak igy tovabb!
:wink:

Bogme nem tudom konkretan mi a nyavalya volt ,de tegnap hasmenes es extrem gyomorfalyas,de mitol azt nem tudom! :shock:
Vajas-majkremes kenyeret ettem reggel tegnap meg magnezium lottyot kellett innom (mindennapos).....-soha nem volt meg bajom tole,de tegnap horrol!
Aztan ejszaka meg picur probalt helyet csinalni,mert mindig arra ebredtem ,hogy feszit stb... a hasam!

Apropo vizsgalatok...-tisztara mazlistanak erzem magam ,hogy mindent a nogyogyszati praxisban csinalnak. Meg szerencsem az is ,hogy rokon az orvos es mondta ,hogy szulinapomra kapom a 4D-t aminek nagyon orulok ,mert kicsit borsos az ara!
En 7.-iken megyek legkozelebb!

Ann pont ez az ami nekem is hianyzik a kulturalis elet mondjuk itt sem panaszkodhatok...A pisis utca sarok stb...-hat Parizs,Milano nallam elso helyen all ilyen teren! Itt komolyan mondom meg mindig extrem ilyen teren a tisztasag! Annak ellenere ,hogy extrem multi kulti van (A lakossag 20%-a kulfoldi)!
Egyszoval nagyon szerencsesnek erzem magam ,hogy itt elhetek!!
Azert van boven honvagy is!
.
8)

Ferjem 8 eves volt mikor kijottek ide (a szulok azota elvaltak es hazamentek o meg egyke gyerek). Magyarul beszelunk ,de neha eleg viccesen mond dolgokat! Mi is ket nyelven fogunk beszelni ,mert muszaly! Magyar a rokonok miatt meg egyebkent is ,a svajci nemet meg azert mert itt elunk meg az apja jobban beszeli,mint a magyart! A nemetet meg majd az iskolaban tanulja ahogy az osszes svajci is!

Van kozottetek mostanaban hasfajos?

Szep napot nektek!

Kriszta
schat

hasfàjàs csak ha meghuzom a hasam - a multheti elmult. gyomorfàjàs minden nap
Vendég

silva
igen az egynyelvüekre vonatkozik.

ann9
nekem meg van 2 sülyosan beszéd hibás gyerekem igy nekem egy logopédus mondta megne probáljam direktbe tanitani se angolra se németre de azért elég sokszor halot angol nyelvü dalt ,és persze néhány angol nyelvü pc játéka is .

most találtam egy oldalt ahol baby hordot lehet valoban olcson kapni
http://babaholmiolcson.hu/index.php
és nem is csunyák ,bögme nézd meg az oldalt .
de látam nagyon aranyos pelenkázos fiokos ágyat
http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=butor
csics

az màs, ha sulyos a beszédhiba és egynyelvu a kornyezet. de ha csak enyhe a besédhiba vagy kijavul, akkor nem vészes, semmi akadàlya h elkezdjenek tanulni nyelvet. nàlunk is vannak beszédhibàk a csalàdban, egész klasszul kijottek belole hamar és most jol megy nekik az idegennyelv :)
de én ugye kétnyelvu gyerekekrol beszéltem lényegében :) (meg magamrol)

mondjuk nem lehet àltalànositani, meg egy alapdologban sem, van akiek nem megy az sem ami 90%nak igen, és van ami megy annak is akinek "hivatalsoan" nem kéne . :)
Vendég

sellon
márkák elöl van menekvés csak a jogszabáj ellen nincs menekvés .
csics

ann9
eben egyettértünk :D
csics

Susytunder: Nem lehetett kellemes így a délelőtt, jó hogy könnyen viselte Kristóf. Ügyes gyerek :)

Sellon: Savanyú jöhet bárhol, bármikor. Ma viszont egyik kollégámtól kaptam egy egy Sportszelet, ami ebéd után le is csúszott.

Schat: Jelenleg itt süt a nap :) Ha a hasfájás alatt azt a húzódó érzést éted, akkor nálam az rendszeres. Már kezdem megszokni és nem törődök vele sokat.

KépKépKép
bogme

ANN, mi egyelőre Mo-on vagyunk, lehet, h. januárban mennünk kell. Attól azért parázom...

Sellon, a gyalogos példát arra hoztam, h. gyerekülés kell mindenképpen. A fékezéstől lehet, h. megvédhet az 1000ft-os ülés is. A különbségek már ott kezdődnek, h. hány pontos biztonsági övvel van. A törésteszteket meg nem véletlenül csinálják. Ugyanez autóknál is, biztosan hallottál már olyan balesetről mikor az utasok az autó karosszériájának köszönhették az életüket és forditva is. (pl régi Suzukik)

Én inkább Tescos ruhát veszek a gyereknek, és többet áldozok a biztonsággal kapcs. dolgokra. Pl. játékot kínaiból nem vennék.

Kép
silva

uh, repcsivel kell mennetek Silva? én decemberben utazom ugye, kocsi, oda-vissza 12 ora majd, de a doki azt mondta nem gond, jobb mint a repulo
Vendég

Bogme, közben eszembe jutott, hogy van még hideg gyümölcsleves, úgy hogy inkább azt fogok enni szaloncukor helyett. :wink:

A kínai játékokról már én is hallottam sok rosszat, főleg a kicsi gyerekeknek szóló játékokról. Minden karácsonykor bemutatják a tévében, hogy mi mennyire gagyi.

Ann,
szerintem a repülőútnak semmilyen rossz hatása nem lenne. Franciaország azzal nincs olyan messze. Mindenesetre autóval nagyon vigyázzatok!
Vendég

nekem nem Pàrizs az uticél és Franciaorszàg hatalmas, ugyhogy repulo-vonat-vonat 12-14 ora lenne, igy 12 megàllàsokkal, pihenéssel, tornàval, evéssel (ami repulon, vonaton, csomagokkal Pàrizsban nem egy nagyon megoldhato dolog, ugye mozgolépcso alig, rohanàs h elérd a vonatot, az is ilyenkor dugig van...)
ha a doki azt mondja jobb mint a repcsi, neki hiszek. én nagyon rosszul birom a nyomàskulombséget, migrénem van és elkapok mindig valami nyavajàt a gépeken.
ez olyan mint az UH, baj nem lesz belole, de feleslegesen nem szeretem "zaklatni" a gyereket, és nem hiszem h akkora élvezet lenne neki apocakban egy repulout ahol az anyja sincs jol :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.24 13:12-kor.
Vendég

Sziasztok!
Ma voltunk a tescoba felmérni miket vegyünk majd Dominak.Elég gáz mert ilyenkor van mikulás,szülinap,karácsony. :twisted: Tök jó volt gyerek mentesen nézelődni,így nem hallottam 2 másodpercenként,hogy ezt is azt is szeretne.... :D
Láttam picurnak sok szép rugit,badyt,vagány kis szerkókat de nem csábultam ám el. De csak azért nem mert jövőhéten újra megyünk és akkor tuti veszek valamit. :wink: Dominak is láttam nagyon jó vagány szerkókat no és Verdásakat mert az a mániája. :)

Susy!
Kristófnak jobbulást!
Mi is voltunk anno a kukival a Heim Pálba.

Silva!
Szia. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

tesco meg nagyàruhàzak biztosan jok arra h az olyan ruhàcskàkat megvesye az ember amik 1-2 honap alatt mehetnek a màltais zsàkba (nàlunk odamegy minden ami nem kell elorelàthatoan egy ideig, nyilvàn azért félreteszek majd babaruhàkat a kovetkezonek). csak legyen pamut, mert azt azért nem olyan sima ugy tescoban talàlni, vagy igen?
Vendég

Ann, ha ennyire érzékeny vagy a repülőre, akkor természetes, hogy ne vállald be.
Pamutruhákat lehet a Tescoban kapni. A kínai az, ahol nagyon meg kell válogatni a gyerekruhákat, különösen az újszülötteknek való kis rugdalódzókat. Én nemrég láttam szépeket, de sajnos nem 100% pamutból voltak.
Vendég

Bogme
Az én sógornőm is olyan, hogy mindenből a legdrágábbat veszik, Concorde ülést ők is 60 ezerért vettek, és le is voltunk nézve, mert mi csak 20 ezret adtunk a használt Römerért. :?
Azt mondta, hogy nekünk nem fontos a gyerek biztonsága? Azért mert valakinek nem tellik 60 ezres ülésre, attól még nem felelőtlen. Lehetőségeinkhez képest a legjobbat akarjuk neki.

Annyit beszéltek itt a vásárlásról, hogy kedvet kaptam pici gyerekruhákhoz. Lehet délután előszedem a Kristófét és megnézegetem őket. :lol:
Amíg nem tudjuk a nemét, addig semmit nem veszek. ha kisfiú lesz, akkor meg nem is kell. :)

Kép
Kép
susytunder

korulneztem kicsit a neten és lehet igenis jokat és az eloiràsoknak megfeleloket kapni joval olcsobban. egyszeruen csak alaposnak kell lenni, ami persze fàraszto, meg sok helyre kell menni, de ez talàn megéri a gyerek biztonsàgàt és azt a pénzt is amit megsporomunk rajta nem?

sellon: nem csak érzékeny vagyok, hanem az olrvosom is azt mondja, h ha nem elkerulhetetlen, akkor azért nem javasoljàk a repulést terhesen. amugy a kozépso trimeszterben lehet, a tobbiben nem javasolt egyàltalàn tudtommal. én mindenesetre biztonsàgban érzem magam a német utakon, és azzl h megàllhatunk amikor nekem tetszik. nem fogunk rohanni, elvieg 10oràs az ut, tehàt ha megàllunk mondjuk 2 orànként is marad elég idonk, nem megyunk messze a német hatàrtol
Vendég

Susytunder:
Kicsit nevetséges... azért, mert nem adsz ki a gyerek miatt vagyonokat, már miért ne lenne fontos a biztonsága :) Nekem is jó lesz a használt, sőt remélem, hogy örökölni fogok :)

KépKépKép
bogme

Hát, mitagadás, már én is vennék néhány kis ruhát. 8)

Susytunder, egyetértek.

Ann, te tudod, mi a legjobb a szervezetednek.
Vendég

Most hogy olvasom a mai hozzászólásokat, esett le hogy hány nemzetközi pár van itt :)

Nálunk is az lesz, hogy én magyarul beszélek a babaához, apuci meg angolul. Így a nagyszülők is tudnak majd kommunikálni a kicsivel.

Nevet mi is úgy választunk, hogy mindkét "oldalon" ki lehessen könnyen ejteni, plusz iskolában ne legyen kellemetlensége a fura név miatt. Angliában lesz a suli, szóval igyekszünk nemzetközi nevet választani. Egyébként már meg van mindkét név, de majd csak születés után fogjuk elárulni :D Ez a férjem családjában hagyomány, de nagyon sok itteni ismerősöm, barátnőm is csak azután jelentette be a kisbaba nevét, amikor már megérkezett.

Na legalább addig nem fog senki (szülők!) cikizni hogy mit adtunk szerencsétlennek. A második keresztneve pedig családon belülről jön majd, valamelyik nagyszülő után.

Sellon: Hűha micsoda programod van. Hát nekem egy kicsit szerényebb:
December 8: Dokival megbeszélem a vérvétel stb eredményét
Dec 23-án pedig privátban megyünk csak UH-ra, a rendes "sztk-s" csak 2 héttel később lesz, de karácsonyi ajándékként meg akartuk tudni a baba nemét :D

Fanetta: Gratula a jó eredményekhez!

Babakocsinál mi is van a 3 kerekűnél, miért nem praktikus?

KépKép
picilulu

picilulu - mi kb ugyanakkor fogunk szulni :D
a 3 kereku nem mind jo és mozgékoy pl egy vàrosban, de én làttam jokat ma a neten. ki kell probàlni, tolni, nézni h hogyan alkalmazkodika terephez... nem konnyu
Vendég

Sziasztok!

Jaj már megint ez a vásárlás:(
Igazatok van nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, de hát van akinek ez a felfogása:(

Fanetta: hurrá!

Iner: gondoltam ma rád sokat. Pihizz....

Hát nekem is sűrű lesz még orvosilag:
holnap doki remélhetőleg Afp és vércukor eredménnyel
Dec 11 genetikai ultrahang
+ védőnő valamikor
+EKG+fogdoki

De sebaj pénteken utazunk a párommal Párizsba és csak szerdán jövünk haza így lesz egy kis nyugalom és kikapcsolódás ebben az örült világban kettesben.
Ann majd gondolok rád:)

Kis világlátó lesz a babánk már volt velünk tunéziában, egyiptomban, olaszországban most ez és még sielni is visszük:)

Gyorsan még kihasználjuk a hátralévő pár hónapot hogy kettesben utazzunk, és ezt most nem rosszból mondom....
kicsyke77

schat: nem is mondtam neked, hogy én is pcos-es vagyok. Viszont mindkét terhességemnél úgy jártam, hogy elkezdtem szedni a metet, de csak két hétig szedtem, aztán teherbe estem :)

bogme: köszi a jógát!!!

Iner: remélem, minden rendben!!! és még mindig: ++++++++

"vegyes" párok: sztem nagy előnnyel indulnak a gyerkőceitek, hogy rögtön két nyelvet fognak megtanulni, két kultúrát fognak megismerni!!! nem tudom, hogy van valaki, aki olvassa a Nők Lapját, és ott B.Tóth Krisztát, a Lola történeteket. Ugye ő is kétnyelvű, és nemrégiben írta, hogy Lola sztrájkolt az angollal, aztán valahogy túljutottak rajta, és megint minden rendben. Nekem van egy barátnőm, aki szintén kétnyelvű, és nála is volt egy ilyen időszak, mikor nem volt hajlandó németül megszólalni, csak magyarul, de aztán nála is elmúlt.

babaülés/hordozó: szerintem is lehet olcsón jót vásárolni, és szerintem is nagyon fontos dolog, mert sokat véd. Ami fontos, hogyha használtat vesztek, nagyon nézzétek meg, hogy van-e rajta törés, elhajlás stb... nehogy olyan legyen, amelyik már átélt valamilyen karambolt, mert akkor már kevésbé biztonságos. Érdemes esetleg majd a tavaszi bababörzére kimenni, ott lehet jó dolgokat kifogni

szoptatás: én császáros voltam (a kiscsaj minden elképzelhető helyre rátekerte a köldökzsinórt, és hiába nyomtam kifele, ő csak bunjee jumping-olt ;) - így lett a vége császár), a tej kb. olyan 4. napra indult meg valamennyire, és akkor se sok. De a kisasszony hősiesen próbálkozott, és szerencsére semmi baja nem lett a mellbimbómnak. De aztán ittam szoptatós teát, meg szedtem a MoreMilk kapszulát, és jól beindult. Tartott is 19 hónapon keresztül :)
Viszont nagyon fontos! Bárki esetleg olyan helyzetbe kerülne, hogy nem megy a szoptatás, habár megtett mindent, akkor ne szégyellje magát! Van akinek megy, van akinek nem.

bébiételek: Fruzska-lány 6 hónaposan nem volt hajlandó enni még mindig semmi mást, mint anyatejet. 7 hónapos kora környékén evett egy-két kanállal a bébiételekből. Amúgy, aki tápszerrel eteti a babáját a kezdetek óta, azoknak már a 4. hónaptól ajánlják a hozzátáplálást, hisz neki már másképp fejlődik az anyagcseréje.

tesco-ruhák: sztem nagyon jó babaruhákat lehet kapni a tescoban megfizethető áron, és nem műanyagok, nagy részük pamut.

vizsgálatok: Fanettával jövő hét szerdán megyünk afp-re.

karácsonyi menü: köszi lányok a válaszokat. Látom, fincsi menü lesz mindenütt!
linocs

Norci: Ment a recept priviben! :)

Tesco: Én már írtam, hogy nagyon jók és ajánlom őket, én még akármit vettem, nagyon jó anyaga volt és tartós.

Linocs: Magát választotta el végül Fruzska?
Az jutott eszembe, hogy szerintem a szopi sikere a babán is múlik, ahogy Fruzska ügyesen szopott, ugyanúgy Réka is. Valóságos mestere volt a szopinak az első napoktól. :lol: Nem kavarta meg sem a cumisüveg, sem semmi. Imádott cicizni, én 16 hónaposan elválasztottam.

Kicsyke: De jóóóó lesz nektek!!!! Imádom Párizst!

Szösz: Van még festékszag??
Mikor is voltál kombinált teszten? Hanyadikán? Hány nap az eredmény? Már parázok rajta.... :roll: :roll:

Nekem is kell majd mennem szemészhez, hogy megnézze, mehet e a természetes szülés (szemüveges vagyok). Igen, nem csak a dioptria, de a szemfenék is számít. Amit nem értek az az, hogy Egyeskével nem küldtek.... Mondjuk, dobok is egy hátast , ha letiltanak a normál szülésről...én már Egyeskével is rettegtem a császártól.
:oops: :oops: :oops:
jaimee1

szerintem ez a szemész dolog is olyan amit sok orvos "elfelejté vagy elsiklik felette, plàne ha valaki kontaklencsét hord. pedig az erolkodés az nem tul jo ha vannak bibik.
Vendég

jaimee: hát, én választottam el, mert akkor már Pöttöm a pocakban volt, és nagyon érzékenyek voltak a mellbimbóim :( viszont sztem nagyjából itt volt az ideje, mert már csak alváshoz cicizett, és inkább ideges lett tőle, hogy nem jön, nem annyi, nem olyan... csak mire rájöttem, hogy ez lehet a baj, addig eltelt egy kínszenvedéses hónap, mikor minden altatás nehéz volt (pedig nagy alvó a lány), de ahogy vége lett a cicinek, az alvás is könnyebben ment. Amúgy Fruzska nem volt olyan nagy "bajnok": az elején volt, hogy akár másfél órán keresztül is szopott :shock: , aztán jött a 3-6 hónapos kora közötti szopi-sztrájk, mikor is minden szopi előtt sírás-rívás volt, senki nem tudta mi az oka (megjegyzem, W.Ungváry Renáta Ilonka lányánál is volt ilyen korszak, és ő sem tudta a megoldást, pedig hát ő szoptatási tanácsadó). Aztán 7-12 hónapos korában volt a küzdés az evéssel, mert nem nagyon akart kanalast enni, most már így utólag a fogaira fogom a dolgot, ugyanis 8-12 hónapos kora között kinövesztett 8 fogat, valszeg az kicsit bekavart neki. Éééés egy évesen minden megváltozott egyik napról a másikra.

És szerintem igazad van, a baba is kell a szopi sikeréhez!

Szemészet: én magánszorgalomból mentem el Fruzska-terhesség alatt, mert én szemüveges voltam, de 95-ben megműtettem a szemem, és nem akartam, hogy bármi baj legyen a vajúdás, szülés közben.

Jaimee: most nézem, hogy közel azonos korúak Egyeskéink, hogy bírod vele pocakosan?
linocs

Sziasztok!

Fanetta! Nagyon-nagyon örülök,hogy minden rendben!

Iner!Az ujjam egész nap "csuriban" :lol:. Nagyon drukkolok!

Karácsony! Én szerintem nem nagyon fogok főzni :oops: .
24-én Apukám megcsinálja a világbajnok halászlevét,anyukám csinálja a rántott halat,majonézes krumplit,töltött káposztát...és persze süti hegyeket.
Másnap anyósomhoz megyünk(Ő is készül nagyon),utána pedig a Keresztlányunkhoz. Gyakorlatilag nem leszünk itthon karácsonykor.

Az ajándékozáson kívül nagyon szeretem a karácsonyt. A hangulata(séta a kivilágított Andrássy-úton egy csoda:D ), a családi összejövetelek...

Lányok! Kürtőskalács :wink: ?

Megvannak a neveink :lol: ! És egyáltalán nem volt vita :wink: .
Ha kislány akkor Boglárka Bella,ha hapsi akkor Benedek Balázs.

kicsyke77! Párizs? Irigy-irigy 8) . Na jó nem nagyon,csak imádom PÁRIZST :lol: . Jó Utat Nektek!

susytunder! Kristóf egy HŐS! Adj Neki ismeretlenül is egy puszit a nevemben.

Jó sokat írtam! Megyek főzök egy kis paprikás krumplit nokedlival,zöldborsóval. :lol:

Sziasztok

Köszönöm a jógát :lol: !!

Kép
szilvancs75

Linocs nekem nem sikerult termeszetesen ...-peteeres figyelessel ijekcioval es osztrogen utanpotlassal jott ossze!
Nem a legjobb ez a szindroma ,de inkabb ez ,mint valami rosszabb!

Kicsyke nem tudom surun jarsz e oda...-ha adhatok 1 tippet a quartier latinban ne egyetek sehol!( mi gyomor rontassal megusztuk sajna 2xer is) Viszont a Hard Rock Cafe szuper jo etel es ar szempontbol!
Persze ,csak ha nincs teli!
Jo utat es idotoltest!

Nallunk az a szokas ,hogy felmegyunk valamelyik hegyre kirandulni karacsony kornyeken ,de most a legnyomas miatt az is tabu!

Ann jol teszed ,hogy autoval mentek,mert repulo=mindenfele ember akikrol soha nem tudod eppen ki a nathas stb...
A karacsony kornyeki utazasi kaoszrol meg mar nem is beszelve!

En imadok repulni (elozo eletemben biztos madar voltam :) ),de en sem vallalnam be!

Kriszta
schat

Susy mindig kimarad!

Picur nagyon ugyes igy 2 eves tajt ilyen jol viselte a procedurat! Gratulalok neki!

Kriszta
schat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?