Új privát üzeneted érkezett!

csics! Az autóba rögzíthető babahordozókra is van valami előírás? Mert én kinéztem egy háromfunkciós babakocsit, de eszembe sem jutott, hogy esetleg nem szabályos a hordozója az autóban.

Egyébként valakinek van tapasztalata a chicco trio s3 black babakocsiról? Már egy ideje nagyon tetszik, pénteken élőben is megnéztem, azóta már szerelmes vagyok bele. De lehet hogy gyakorló anyukák meg rögtön meglátják a hátrányait.

szösz

Kép
szöszmöszke

Szösz: Ezt a dinnyét most muszáj volt emlegetni? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez az?
http://manosziget.hu/images/Babakocsi/KOC8062904.JPG
Klassz ez a kocsi, nem nehéz beleszeretni. Bár én jobban bízom a 4 kerekűekben. 3 kerekűeket nem is ismerem. Egy kicsit nehéz lesz sportkocsinak, ha kritizálnom kell mindenképpen. 12 kiló csak a váz? Hm...... :roll:
jaimee1

én is sportkocsit akarok majd a kiràndulgatàsok miatt de ez a 12 kg tényleg nehéznek tunik. inkàbb legyen 4 kereku és konnyu, hiszen tolni is kell majd meg ki be tenni ide oda

biztosan vannak olyan helyek ahol ossze lehet hasonlitani ezeket, es ahol a biztonsagrol is szo van. nem mindegy h mennyire hasznalodik el a kerék vagy a fék, lehet e mosni, ilyenek
Vendég

a fent nevezett szabály amiröl irtam az autos gyerek ülésekröl szolt amibe bele tartozik az újszülötek és kisbabák számára használatos babahordo is amit az autoba használsz .ezért nem tudom a hétéves bébyhordot a kocsiba használni mert már nem elég biztonságos hiába van meg ,ugyhogy ujat kell venem ,de a régit is megtartom itthoni hintának .
csics

Igen, ez az a kocsi! A 12 kiló tényleg elég sok, de én csak a kocsi csomagtartójába gondoltam emelgetni. Vagy kellene egyéb helyzetekkel is számolnom? Most így egyedül még buszozok leginkább, de gyerekkel már nem igazán szeretnék. Kirándulásokra mag úgyis a párommal hármasban megyünk, és akkor emelgeti ő. (Legfeljebb majd szidni fog :D )

szösz

Kép
szöszmöszke

itt van egy oldal ahol az német ADAC teszte alapján legbiztonságosabb gyerekülések,minden sulycsoportban felvanak sorolva ,és ez a 2009 teszt eredmények
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2514
csics

szosz: én a "fel kell tolni a lejton"re gondoltam sulynàl, az is szàmit, kiràndulàskor is, meg abba is szerintem h mennyire forog majd a kereke egyes terepeken. àlunk pl van macskako, sok a felujitàs folyton szoval le fol kell menni a jàrdàrol/ra, dombon is lakunk. es nem mindegy mindez. meg betolni egy kézzel a kapun. au pairként ikrek voltak néha velem és ikres babakocsi, akkor fogadtam meg h a suly lesz az elso a babakocsinàl, mert az nem volt egy nagyon nehéz kocsi, kb 12-15kg szerintem, de katasztrofa volt vele kozlekedni, betolni ide-oda, a kerék is szar volt és a 2 gyerek plusz a 15 kilo nem segitett ezen.
Vendég

Sziasztok!

Juci,Jaimee:én próbálom minél kevesebbet emelni a gyereket.A gond a hintázásnál van.Nem tud még háttámla nélüli hintán ülni,csak kosarasban.Oda meg be kell emelni.Ez volt a gond,emiatt volt a vérzés,de elmúlt szerencsére.
Autósülésbe egyedül száll ki-be.Hintázni imád és nehéz azt megállni ,hogy májusig ne ültessem bele.

Juci,de jó,hogy eljutottatok moziba Apával.mi nagyon ritkán jutunk el valahová kettesben,mióta Nóri van.Most nagyon remélem,hogy szilveszterezni eljutunk.

Sellon:a mellméret tényleg nem függ össze a tejtermeléssel.Nekem pl.hatalmasak a melleim(95D),pedig nem vagyok kövér fajta.Sajnos, már az első héten tápszert kellett adni a babának.Ez nagyon megviselt lelkileg engem akkor.Annyira,hogy megkerestem W.Ungváry Renátát.Ő, aki a Kismama újságban szokott írni a szoptatásról,laktációs tanácsadó.Megvizsgált ,rengeteg alvó tejcsatorna van a mellemben,emiatt nincs tejtermelés.Mondta,ha 5 gyereket szülnék akkor is minimális tejem lenne.Most tudom mire számíthatok.... :cry:

Ann:a cég ahol dolgozom a XI.kerületben van.A te párod mivel foglalkozik?
Karácsonyi ajándék nálunk naptár,fénykép a gyerekről,csak a nagyszülőknek.Nem több.
Fr.o.-ban sem divat a nagy ajándékozás, nem?

Szöszmöszke:dinnye hmmm.Mindjárt nekiállok dinnyét keresni.
Én ma rakott krumplit csináltam. :D

Bogme:talán te írtad az előző oldalon,hogy kozák sapkát sütsz karácsonyra.Az milyen süti?Leírnád a receptet.Itthon sok az édesszájú. :wink:

Fanettáról nem tudtok semmit,mi lett a cmv vizsgálattal?

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sziasztok!

Csics
Köszi a linket! Megnyugodtam nekünk Römer ülésünk van Kristófnak, és a sógornőm egy szintén Römer safe plust vett nekünk a picurnak, ami hordozó. Ennek igazán örülök.
Tényleg nem szabad régi tipusú hordozókat venni/használni, úgy tudom a rendőr ellenőrzéskor megnézheti. De úgy tudom olyat már nem is lehet kapni nálunk üzletben, viszont ha valaki használtan vesz nézze meg hogy E3 vagy E4-essel kezdődjön.

Nálunk karácsonykor kacsa lesz még nem tudom milyen formában. Narancs leves és aszalt sárgabarackkal töltött szűzhús baconba göngyölve, tejszines krumplival. Sütök majd decemberbe mézes kalácsot, linzert. karácsonyra flódnit, apa süt kígyó rétest, kicsit sokat sütünk, mert a dédihez is mi visszük a sütiket.

szösz
babakocsinál esetleg vedd számításba hogy mennyi lépcsőtök van, esetleg amikor sétáltok milyen az út. Lehet az első fix kerék nem lesz a kedvenced.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Azért most nem bánnám, ha a két kiscsaj után még törnünk kellene a fejünket egy fiúnéven... :lol:

Karácsonyi menü még nem alakult ki, attól is függ, hogy hogyan lesznek a családlátogatások, ki jön, kihez megyünk mi.

Ami biztos az a trüffeles rombusz, és a mézeskalács, amit idén a lányokkal tervezek formázni, díszíteni. És valamilyen aszalt szilvás cucc, ugyanis az egyik ajándékom aszalt szilva likőr lesz és az ebből megmaradt szilvát fel kell majd használnom :wink:
Halászlét nálunk anyósom készíti mindig, azt úgysem tudom túlszárnyalni, nagyon finom.

Norci, merre tervezitek a szilvesztert? Mi sem voltunk ezer éve "mulatni".
Az a baj, hogy párom sokat melózik, hetek óta reggeltől estig egyedül vagyok a csajokkal és hát pl. a kádból be-kádba ki, nem tudom kikerülni.

A 12 kg sok egy egyes kocsinak szerintem, nekem az ikres volt annyi...

Judit

jucicuki

Norci: A kozák sapkát Jaime írta, hogy süt, én is ismerem. Édesszájúak nagyon imádják biztos, csak szöszmötölős az elkészítése. Nagyon finom, könnyű piskóta tészta, könnyű krém, kókuszreszelék... a receptet itt találod: http://www.serpenyo.hu/recept/kozak_sapka/57

Susy: Ínycsiklandozó egy menü :)

KépKépKép
bogme

Sziasztok!
Klaccc az Ábel nekem is tetszik de a Kornél is. :)

Nálunk szenteste Szatmári töltött káposzta Rántott hal és sajtal sonkával meg aszalt szilvával vagy gesztenyével töltött pulykamell és petrezselymes krumpli lesz.Másnap sült kacsa és töltött csirke.
Most száritok narancskarikákat és az idén az is lesz a fán meg az asztali diszen.Láttam képeket és olyan szépeket lehet csinálni.Tök szeretek ilyenekkel babrálni.
Ez a kedvenc ünnepem de nem az ajándékok miatt hanem a szép utcák és a hangulat miatt.Imádok a karácsonyi vásárban sétálni és zsiros deszkát majszolni forro teával. :D
gtimi83
Győr

Ja és tegnap este ha minden igaz éreztem rugni a babát.Olyan kis pukkanás szerü dolgot éreztem többször is.Lehet hogy az volt?Ki érezte már?
gtimi83
Győr

Sziasztok!

Bogme, Judit, Jaimee1! Köszi, hogy gondoltok ránk holnap...

Linos! Köszi neked is a bíztatást, rám fér.. :oops:
Karácsonykor én nem főzök, mert ilyenkor megyünk valamelyik nagyszülőhöz, vagy szülőhöz, mi egész ünnepek alatt csak eszünk...jó pár kilo fel szokott jönni :roll:

Sellon! Remélem tényleg nem hagynak cserben a megérzéseim..
Mi is mindenképpen tudni szeretnénk a baba nemét, az amnioból az is kiderül majd :wink:
Szorítok a csütörtöki vérvételre neked...

Ann9! Én is pont olyan szétszórt vagyok, ahogy írtad, múltkor 2 x kellett lemennem a boltba, mert mindent vettem a milánóihoz csak épp tésztát nem... :shock:

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

gtimi83!

Biztos, hogy a babát érezted...már én is érzem kb 1,5 hete...mindig várom mikor jelentkezik a drága, hogy jól van :lol:
Ma reggel is ő keltett....egyre többet érzem... :D

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

én csak 14 hetes vagyok de szerintem én is érzem néha anélkul h a hasamra tenném a kezem.
Vendég

Jaj de jo neked, Ann. Mar en is ugy szeretnem erezni a picurt.

KépKép
picilulu

Szösz:
[quote]V írta:agy kellene egyéb helyzetekkel is számolnom?

Meglepődnél, hogy mennyivel, bár egyre több az akadálymentes övezet a városban. Tömegközlekedni nem fogsz egyáltalán? Autóval jársz majd ide-oda?

Ismerve a szolnoki járdákat, jobb lenne a bolygós kerék, ahogy arra célzott kb. Susy is.

GTIMI: Én is imádom az ádventet! Jobban, mint magát a karácsonyt.
Igen, lehetett simán a babó, én is érzem, bár nekem inkább kapirgál, főleg evés közben vagy ha sokat sétálok.

Norci: Igen, én sütök kozáksapkát. Priviben majd küldöm a receptet, jó?

Szétszórtság: Hát nekem rossz hírem van, a dolog nem feltétlenül múlik el szülés után.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.11.23 17:54-kor.
jaimee1

Látom, mindenfajta nyalánkság készül itt karácsonykor. Én annyira nem sütök, mert a szaloncukor nekünk elég az édességre, és családhoz azért megyünk majd, ott pedig lesz süti.

Bogme,
jót nevettem a hozzászólásodon! Épp most fejeztem be a főzést, és közben azon gondolkodtam, hogy valószínűleg nem fogom tudni tartani én sem a havi 1 kilót. Egyszerűen nem azért, mert annyit eszek vagy ilyesmi, sőt. Ugyanúgy eszek, mint máskor, talán egy picivel többet, de ez nem eredményezhet több vagy sok hízást. Szóval, valószínűleg itt már a szervezet működésére vezethető vissza az egész. Én is gömbölyödök. 1 hónap múlva karácsonykor már csinos kis hasam lesz. :)

A picit már én is éreztem. Igaz, ritkán, de nekem is ilyen pukkanásszerű érzésem volt, és tudom, hogy a beleim nem lehettek, mert azok előtte és utána is nyugiban voltak, vécére sem kellett mennem...szóval, innen gondolom, hogy a bébi volt az. De ha nem este az ágyban fekve történt volna, valószínűleg nem vettem volna észre.

Iner,
tájékoztass majd minket az eredményről!

Én ma gyümölcslevest készítettem, illetve sült csirkemellet tarhonyával, amihez lesz savanyú káposzta.
Most végeztem, úgy hogy a levest kiraktam a teraszra hűlni. Nagyon finom lett. Ilyenkor télen sokkal jobban esik, mint nyáron, amikor úgyis telve az ember szervezete mindenféle gyümölccsel.

Gyerekülés,
nem viszik ezt egy kicsit túlzásba? Néhány éve még jó volt a hagyományos, most meg már mindenféle nevetséges szabvány szerint kell választani az üléseket. Feltételezem, az áruk sem az olcsóbb kategóriába tartozik.
Vendég

Gyerekülés: Elvileg szabványnak nem megfelelő autósülés már nincs forgalomban, ennek ellenére érdemes lecsekkolni, hogy amit vesz az ember, ne ECE szabványos legyen.
Tehát nem nagy ördöngősség az egész. :wink:

Sellon: pont arra gondoltam, hogy ez a Mikulás, karácsony és Újév, betesz nekem, biztosan meglódul majd a mérleg....Réka karácsonyra megszületett, akkor már zabálhattam....(volna, ha akartam volna)
jaimee1

Jaimee:köszi, várom a receptet.

Iner:nagyon szorítok neked holnap,pihenj sokat utána!

Norci
Kép
Kép
norci2007

Én karácsonykor sem szoktam túlzásba vinni az evést. Azt én sem értem, hogy például 30 kiló hogyan mehet fel pár hónap alatt egy kismamára. valószínűleg ennek nem hormonális okai vannak, hiszen ha korábban nem hízott ilyen rohamosan, akkor a terhesség során miért? Bár, szerintem ez hozzáállás kérdése. Én is például beszélgettem eberekkel, akik érdeklődtek felőlem, és mondtam, hogy eddig 3 kilót híztam. Azt mondták, hogy egyáltalán nem baj, hiszen ilyenkor nem szabad nézni a kilókat, nyugodtan lehet enni mindent. Nos, hát én ezzel egyáltalán nem értek egyet, mert azért kontrollálni igenis kell tudni a dolgokat, persze nem önsanyargató módon. De pusztán a terhesség miatt benyelni a hűtőt szerintem felesleges.

Ha nincs már forgalomban nem szabvány szerinti gyerekülés, akkor jó, mert legalább nem kell annyit utána járni. Bár, amennyi rendőr van az utakon, talán soha az életben nem állítanak meg minket...
Vendég

Sellon: Vízvízvíz....így megy fel 30 kiló.....például.... :wink:

Jó neked, mi nagyon jókat szoktunk ilyentájt enni. És sokat. :lol: :oops:
jaimee1

Kilók: elmesélem akkor édesanyám történetét, mikor terhes volt velem. Édesanyám világ életében nagyon vékony nő volt. Úgy emlékszem, hogy mikor velem teherbe esett, akkor kb. 52 kg volt, és ehhez 168 cm. Velem való várandóssága alatt 30-35 kg-ot hízott, és nem zabált, és nem szereti az édességet. Aztán a születésem után fél évvel már újra a régi súlyánál volt.
Én kb. 30 kiló plusszal kezdtem Fruzskával a terhességet. A szülésre a kezdő súlyomhoz képest 4 kiló plusszal mentem, a kórházból a kezdő súlyomhoz képest 8 kiló minusszal jöttem ki. És a terhesség alatt ettem mindent, és nem vetem meg az édességet sem.

Ja, és most minusz négy kilónál tartok. Nem fogyózok, nem hánytam, és ugyanúgy eszek mindent.

Szóval, a két példa mutatja szerintem, hogy bizony nem feltétlenül csak azon múlik, hogy ki mennyit eszik, és mit a terhessége alatt, bizony-bizony közbeszól a szervezet, a hormonok, az alkat, az adottságok. Nem azt mondom, hogy na most aztán nosza, mindenki zabáljon kedve szerint, és hogy nem vagyunk hatással arra, hogy nézünk ki.

És bizony a terhesség végén fránya sok kiló fog feljönni a vizesedéssel, ami viszont elkerülhetetlen. Legalábbis akikkel együtt vártuk a babáinkat (kb. 20 anyuka) mindnél kisebb-nagyobb mértékben előfordult.

Szerintem a legfontosabb, bárhogy is történik, hogy ne hanyagoljuk el magunkat, és jóban legyünk önmagunkkal.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára linocs 2009.11.23 19:52-kor.
linocs

Akkor ezennel lelőttem magamat az észosztás területén! :D
Vendég

Hmmm, micsoda karácsonyi menük! Nekem nem kell főznöm, mert az egész ünnep alatt a rokonságot járjuk, mindenhol enni kell, hazaérve örülünk a kajamentes pillanatoknak. Jövőre babával gondolom ez máshogy lesz, inkább majd a rokonság jön rövid látogatásra.

A babakocsi súlyával kapcsolatban a bogarat a fülembe ültettétek, komoly nézelődés lesz itt még, aztán ki tudja, látok-e szebbet-jobbat. Bár én a belvárost gyalog is meg bírom közelíteni, messzebb meg autóval tervezem az utat. Ha-ha. Jól eltervezek mindent, aztán meg csak nézek, hogy minden máshogy lesz!

Iner! Drukkolok holnapra!!!

szösz

Kép
szöszmöszke

Ezzel a súly gyarapodás, meg lefogyással kapcsolatban szerintem maradhatunk abban, hogy egyrészt alkat és genetikai adottságok függő. De biztosan az se mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetbe. Ha csak szénhidrátot eszünk tonnaszám, az biztos meglódítja a súlyunkat. De, hogy nem csak ezen múlik, az is biztos.
Anyukám 172 cm magas, velem 54 kilósan kezdte a terhességet. 6 kilót szedett csak fel! Szoptatni csak 6 hétig tudott engem és mégis lefogyott 48 kilóra szülés után, ki tudja, hogy miért. Ez neki már nagyon alacsony súly. A védőnő és a nagymamám is ki volt borulva. Ő meg vígan és energiával telten intézte a háztartást, ellátott engem és tök jól elvolt.
Szóval ezek az adatok tulajdonképpen semmit se jelentenek. (Hála az égnek :))

KépKépKép
bogme

bogme: így van! :)
linocs

Sziasztok!

Én mostmár próbálok este 6 után nem enni.Inkább egy pohár tej vagy 2.Igaz reggel már jelez a pocakom ha éhes de inkább reggel és napközben eszek mint este.És nem lakatom jól magam.Talán igy nem megy fel annyi kg.Bár ilyen szempontból én is félek kicsit a karácsonytól.
gtimi83
Győr

cs-andi: Köszi szépen a magyarázatot a vérzéssel kapcsolatban. Erről még sehol sem olvastam.

Én ma annyira fáradt voltam, hogy azt hittem nem élem túl a napot :( Délutánra még fejfájásom is lett és még most sem múlt el. Ráadásul a vacsorát nem kívántam, így szegény férjem elment boltba édes savanyú csirkét venni, mert most csak azt tudnám megenni :oops:

Iner: Nagyon megy a drukk!!!!

KépKép
picilulu

Iner, nagyon szoritok Nektek!

Kilókról: Van egy ismerősöm aki közel 50kg-t hízott, hónapokat kellett feküdnie és vmi komoly problémája is volt, nem emlékszem már mi, a lábfeje kb. tízszeresére volt felpüffedve. Ez gondolom nem mindennapi eset.
Ami feltünt, h. a környezetmben lévő huszonéves kismamik könnyebben viselték a terhességet és szülés után is nagyon gyorsan visszanyerték a formájukat mint a harmincasok.

Kár, h a tesztben nem szerepel peg pergo ülés. Ár-érték arányban elég jók a hazai piacon a pp babakocsik.
Én beköthető mózest szeretnék, van valakinek esetleg tapasztalata?

Kép
silva

Jo estet lanyok!

Iner nagy drukk megy neked holnapra!!! Minden rendben lessz es pihenj sokat utana!!! :wink:

Nem nagyon vagyok mostanaban jol. Probalok 1-2 dologra reagalni...

Ann sokat gondolkodtam mit irjak a kerdesedre...-igazabol ,csak a csalad ,baratok es a kultur elet hianyzik Magyarorszagbol....-mostmar nehez lenne visszaszokni....(tulsagosan hozzaszoktam ehhez az extrem tiszta ,kulturallisan egymassal megfero,gyonyoru orszaghoz)
Persze a lelkemben orokre magyar maradok ,csak ez mar mas!

Jo kis dolgokat irtok karacsonyi menunek....-valaki ide is
atugorhatna!
Megveszem a hozzavalokat! :wink: :D
Mi iden ketten leszuink meg parom kereszlanyaekhoz megyunk.
Majd valamit meg kiagyalok en is!

Babakocsikat en meg eggyaltalan nem neztem ,de lassan-lasssan azt is elkezdem.

A hizassal en sem ertek egyet ,mert anyu mind a 4 terhessegenel 26 es 32 kilo kozott szedett fel . 175/60-NAL kezdte es szules utan 3 honappal mar ujra annyi is volt altalaban!
Sok peldarol tudok en is! En peldaul anelkul ,hogy zabalnek 24kg-ot hiztam az utobbi 3 evben x mennyisegu hormon kezelesnek + a Pcos-emnek koszonhetoen!
Nagyon relativ kinel mi miert....,de szerintem a lenyeg ,hogy egeszsegeset es minosegit vigyel be!

A baba es a meh,magzatviz,placenta stb...a 9.-ik honap vegere altalaban 8-9 kg koruli menniseget tesz ki!
Meglepett elsore,de ez teny!

Sok sikert mindenkinek aki mostanaban megy orvoshoz!Aki mostanaban volt megirna a hosszat es a sulyat a babanak? -csak kivancsisagbol! :)

Jo ejszakat mindenkinek!

Kriszta
schat

Sziasztok,

Iner: nagyon drukkolok Nektek:) pihenj sokat és légy pozitiv:)

Lányok, megkaptam az afp-t, 1.5 mom érték, úgyhogy ez is jó:)

Kilók: Anyu is nagyon vékony volt, amikor velem terhes lett, és 25kg-ot szedett fel, ami aztán viszonylag gyorsan le is ment. Aztán az öcsémmel is sokat felszedett, és ott már nehezebb volt, maradt is rajta. De igazság szerint a családban inkább az erősebb alkat a jellemző, én sem vagyok egy vékonyság, oda kell figyelnem különben is. Most annyiban vagyok óvatos, hogy mértékkel eszem, de azt, amit megkivánok. Ami a szerencsém - szerintem -, hogy nem vagyok édes-szájú, a csokit simán ott hagyom másnak, én inkább a husit, a sajtot és a párolt zöldséget szeretem. Bár látszódna is rajtam :):)

Babakocsi: szerintem is fontos, hogy mennyi súlyt kell még cipelni a babával, ezért mi is nagyon igyekszünk körülnézni.

Karácsony: én fogok beiglit sütni, meg valami sósat is, megyek ki a páromhoz külföldre, és ketten leszünk. A vacsora még nincs eldöntve, de olvasom a jó kis ötleteket, menüket, és addig kitalálom:)

Mozgás: én is érezgetem már a Picurt:) nagyon jó.

a köv uh-nk dec 10-én lesz, remélem, a Pocaklakónk megmutatja, hogy kisfiú vagy kislány lesz:)

jó pihit Lányok,

Mandula

Kép
mandula11

Itt vagyok!!!
És végre vége mindennek!!!!
Szóval az utolsó levelem óta megcsinálta az OEI is a CMV IGM-et (jelenlegi fertőzés), ami szintén pozitív lett. Aztán csináltak egy kontrollt erre, ami enyhén pozitív lett (na itt már kezdtem kiakadni).

Aztán köv. lépésként avilitást csináltak, ami jó magas lett (hála a pipéknek) - 63. Nem tom, mi lett volna a köv. lépés, mert én itt megálltam :lol: , ugyanis ez az érték (60-100 között) azt jelenti, hogy 4 hónapnál korábban kaphattam el a fertőzést, vagy az előtt reaktiválódott valami miatt (a babának a primér fertőzés tehet be, de ez akko volt amikor ő még nemis volt - és ez lehetett 10-20 éve is akár).

Tehát!!!!! MEGÚÚÚÚÚÚÚSZTUK!!!!!!!!!! És heppyyyy end!!!!!!!
Hát nem mondom, hogy nem volt húzós - ráadásul mindez 2 hétig zajlott - egyik nap egyet ígértek, másik nap mást -ma meg 2-re ígérték az eredményt, aztán meg fél 4-re. Még egyelőre szokom a "hú de jóóóó nekem" érzést.

És persze egy tanulság: az, hogy egészségesek vagyunk, és úgy születtünk -na meg a kölkeink is -az egy naaagy kincs!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Norci2007
én se tudtam kizárolagosan szoptatni a fiukat sőt az elsőnél még jó kisdepit okozott az ilyen kismama ujság ,családom ,de a másodiknál szerencsére már nem, én se vagyok tejcsárda ,és most a 3. is tudom hogy nem tudom kizárolagosan szoptatni de azért mindent megteszek hogy valamenyi anyatejet azért kapjon tölem ,többi tápszer ,vagy ha sikerül elintéznem akor anyatej már szoltam a védőnőnek ,etől még megnőtek és igen okos gyerek lett a 2 fiambol ,tehát én ezen se szomorkodni ,se aggodni nem fogok.

susytündér
én is pont ara gondoltam hogyha már valaki mindenképp használtat vesz akor ezt atol füg hol veszi vaterán,vagy használt ruha boltban ,akor ere figyeljen oda ,szerintem ezért nem ajánják a használt gyerekhordozo vásárlását ,gyártani nem gyárgyák és nagyvaloszinüségel nem is kapni ilyett ,de sok lehet még otthon a lakásokban ,pincékben .

sellon
én a fiaimnak 7ezer ft vetem /db ami megfelel a biztonsági elöirásoknak ,igaz nem römel,de kényelmes,szép ,és a szabványnak megfelelő jelzésel van elátva ,tehát,03, 04 sorozatszámu ,de valoszinü hogy a babyhordok enél joval drágábak ,de fő a biztonság főképp az autoban ,hiszen ők lesznek a mi kincseink .
csics

kilokkal kapcsolatban remélem nem bàntottam eg senkit, én biztos vagyok abban h nagy része hormon és alkat (hajlam a kilok gyors felszedésére) -nekem is vannak ismeroseim akik csak rànéznek a kajàra és felmegy pàr kilo. de olyat is làttam aki halomra zabàl krémest leg kényéret meg csokit meg ilyeneket, és azzal a kifogàssal jon h "ketto hleyett kell enni", meg "kivànos vagyok" - na, én erre gondoltam, ez az ami szerintem nem ok. ilyet is làttam nem keveset és utàna a kovetkezo még 5 év mulva is az volt, hogy "szultem". biztos vagyok abban h nem sak alkati és hormon kérdés ilyen esetekben. de sokaknàl tuti biztos h a hormon a nagy bibi ebben a kilo dologban.
az tény h van akinek nehezebben megy le is. én ugy tudom h szoptatàs alatt azért marad fenn suly hogy legyen energia meg tejcsi, legalàbbis a legtobb ismerosom akkor adta sak végleg le a maradékot mikor màr em szoptatott (és akarta leadni). az én nagyim nem akarta leadni és hizott tovàbb, semmit nem figyelt lagàra, majd 78 évesen fogta és lefogyott pusztàn azzal h a cukrot visszavette és a szénhidràtot is (nem elhagyta, az sem jo).

én amugy szerencsés vagyook de nem alkatban hanem izlésben. nem vagyok nagyon édesszàju, imàdom a salàtàkat és nem szeretem a disznohusok nagy részét. a zsirt meg gyulolom, az izétol is rosszul vagok meg a gyomrom is utàlja, szoval tiszta haszon :lol: de nekem az a taktikàm h szénhidràtot csak mértékkel eszem az ebéd utàn,ha nem kell tanitanom este (ha kell akkor inkàbb az a fajta cukor-féle menjen mint a cukor-cukor, azt nem is szeretem, egy brios az finom :) ), konnyed vacsi, mondjuk semmi diszno, néha krumpli vagy ilyesmi, a leves johet, egy sali egy szelet hussal vagy ilyesmi. nekem be is jon ez a fajta étkezés meg jot is tesz az én testemnek. a pàromnak volt pàr plusz kiloja mikor megismertem és nem tudta leadni, na, ezzel a modszerrel,fogyokura nélkul, ugy hogy o hizékony, leadott 4 kilot erolkodés nélkul pàr hét alatt. nyilvàn én nem fogyozom, de nem is màszik ràm tobb mint a baba meg a mellem sulya. 3OO kaloria vagy mennyi a plusz szukséglet, az egy pohàr tej. szoval én kerulom este a krémest, ennyi :wink:
nekem amugy azt a 7-9 kilot "engedték" orvosilag is amennyi a mell-baba-placenta-magzatviz, szoval én erre pàlyàzok, csak ugye jelenleg -4ben vagyok akkor, mert a havi 1 kg sehol, de jon az majd, amiatt nem aggodom azért :lol:
Vendég

ezekben a babaulés tesztekben , hulye kérdés, de egészen pontosan h kell értékelni a + - és 0 jeleket? csak mert olvastam màr hasonlot és annak semmi koze nem volt a logikàmhoz, gondoltam jobb ha megkérdezem....
Vendég

Jó reggelt lányok!

Csics
Igen, megértelek! Sokan nem tudják a legbiztonságosabb hordozót megevenni, de normál áron is lehet jókat kapni, akár használtan is. Képzeld mi úgy jártunk, hogy a sógornőm Németországban baba börzén vett nekünk egy römer hordozót 12 euróért. Nálunk 20 ezer körül lehet megvenni használtan. Igaz, hogy világos kék és fekete, és ha kislányunk lesz akkor picit fiús, de nem érdekel.

Szoptatással kapcsolatban csak annyit, hogy én jobban féltem tőle, mint a szüléstől és nem alaptalanul. A szoptatás nagyon kemény dolog, sajnos nem úgy megy hogy ráteszem cicire a babát és ő jól lakik. Császárosoknak eleve később lövell be a tejcsi, és mire ez megtörténik már sebes a cici és attól ugyan úgy szoptatni kell tovább. Kristófot első éjjel nem kaptam meg, csak másnap reggel így éjjel kapott valamit üvegből, amitől az volt az első berögződése, így szenvedtünk a cicivel, sokat sírtam én is vele. Először annyira pici a szájuk alig tudják bekapni a bimbót, aztán jöhet a jó kis mellgyulladás, magas láz, fájdalom...túlestem rajta, és akkor is szoptatni kell. Én nem bánom, hogy küzdöttem érte, 8 és fél hónapig szopott Kristóf utána még fejtem, de hamar elapadt. Én senkit nem akarok elijeszteni, és biztos van olyan akinek ez is könnyebben megy, de a nők nagy része megküzd a tejcsiért, a szoptatásért.

Kép
Kép
susytunder

ez a szoptatàs olyan fura - valakinek ugy megy mint a karikacsapàs, sokan szevednek, valaki meg sem probàlja. anyukàmnak soha semmi baja nem volt, én meg az elso perctol szoptam mint aki éhenhal, szoval nàlunk nem voltak ilyen gondok. màs ismerosnek csàszàr utàn nehezebben jott, és fel is adta mindossze 3 nap alatt - na ez sem jo, viszont most egy baràtnonk szult csàszàrral és o egy hétig szenvedett de most remekul szopizik a kismano, szoval azért kell szenvedni ha nem megy azonnal. ezek a tàpszerek annyival egyszerubbek h sokan egyszeruen kényelembol és màs okokbol konnyen feladjàk. szerintem az a fontos h ez ne torténjen meg. én meg csak reménykedem h az anyukàmat orokoltém ebben (a melleim kétségtelenul az ovére hasonlitanak), és konnyedén veszem ezt az akadàlyt.
a legfontosabb a védono szerint az h ne féljunk, és feltétlenul pozitivan àlljunk hozzà, akkor ezeket az akadàlyokat is konnyebben lehet venni. és amit én làttam magam korul eddig ez teljesen igaz. akinek nehezen indult be az is ha nem adta fel és pozitivan àllt hozzà a szoptatàshoz, annak ment végul. szoval én erre igyekszem koncentràlni, tudva h nem biztos h azért olyan konnyu lesz, de remélem, és én mindent megteszek érte. szerencsére én kis eséllyel leszek csàszàros, ez màris segit persze a dolgon, és genetikailag is elég jol àllok. ebben bizom.
Vendég

hordozot mi remélem kapunk , vagy gyerekulést, de lehet h 2 db kell nekunk mert anyu is gyakran viszi majd a gyereket, foleg mert a pàrom utazik is meg Balcsira is mennénk majd ugy h neki dolgoznia kell, szoval nàlunk az h jot, biztosnàgosat és nem aranyàrut vegyunk fontosak szintén. majd elkezdunk korulnézni, de jo lenne tudni h mi van azon a listàn ami a francia cuccokat tartalmazza (kapunk pàr dolgot baràtoktol).
babakocsibol tovàbbra is tartom magam a sportos, tereêt birohoz, de a fic kerék miatt a 3 kerekes kiesik asszem. szuper szép, meg divatos meg klassz csak tok praktikàtlan. amugy az is fontos h mekkora a csomagtarto. nyàron làogatoban voltak francia baràtok kisgyerekkel, a babakocsika nehéz is volt, de foleg akkora, h a csomagtarto nagyobb részét elfoglalta. szoval aki kocsival is jàr majd annak ez is fontos. pl mikor megyunk Balatonra nekunk nem lesz mindegy h a csomagokat a fulunkbe akasztani kell e majd vagy mehetnek a babakocsi mellé
Vendég

schat: teljesen megértem h Svàjc utàn nehéz lehet visszaszokni. a pàrod odavalosi? (biztosan mondtad màr, de nem talàlom a régi posztokban) a gyerek kétnyelvu lesz?
nàlunk biztosan. egyfelol àttam mennyit hasznàl a baba fejlodésének, és azt is h mennyire hasznos a két nyelv. én kvàzi két nyelvu vagyok de csak azért mert éltem kulfoldon gyerekkoromban. a franciat màr nem tudom anyanyelvi szinten elsajàtitani, mégha szeretném sem, pedig nekem van jo kis nyelvérzékem. van egy csomo (szerintem hulye) pedagogus, pszichologus, stb (remélem nem bàntok meg senkit), akik szerint nem szabad a gyereket osszezavarni két nyelvvel, meg nincs olyan sem h nyelvérzék, de ezt tapasztalatbol mondhatom h nem gaz. sok kétnyélvut ismerek, senkinek semmi zavar nem volt soha a két nyelvbol. szoval nàlunk tuti h a két nyelv lesz az elejétol. a baj az h egyelore franciàul beszélunk itthon de ez vàltozni fog, mert a gyerek tolem csak magyart kellene h halljon màr most. szoval a pàrom boszen tanul magyarul.

amugy nekem ami a legjobba hiànyzott az Budapest és a kultura, meg h nem aranyàrban van a kultura. ja, és a burokràcia itt még elviselhetobb mint a franciàknàl. és nincs minden sarkon a vàrosokban pisiszag itthon, az sem rossz. nekem bàrki mondhat bàrmit, de aki szerint BP koszos, undorito és szégyen, az nem jàrt még màs nyugati nagyvàrosban (keletiben sem) -a kulfoldiek imàdjàk mert emberléptéku, szép, az emberek egész kedvesek (plàne a franciàk szeretik nagyon tapasztalataim szerint), emberi, nem egy diszdoboz, bàr lehetne az is. és messze nem olyan koszos mint London vagy Pàrizs pl :) szoval én nagyon szeretem és ez hiànyzott a legjobban. és gyereknek sem rossz benne lenni. kezdunk feljonni gyerekprogramokban megint.
gyerekes mamik ti hordjàtok a babocàkat ide-oda? merre? én tuti nem ulok majd vele otthon, engem tànchàzba cipeltek emberemlékezet ota, meg jàtszohàzba és nagyon jot tett [/u]

nevekkel kapcsolatban még eszembejutott: nekunk abbol a szempontbol nehezebb a dolgunk h azért jo lenne ha a francia nagyszulok is képesek lennének kiejteni a nevét meg léirni. én nagy utazo csalàdbol szàrmazom szoval régen is ug képzeltem, hogy olyan nevet adok amit kulfoldon is lehet anélkul hasznàlni h furàn néznének ràd. nekem szerencsém van a nevemmel és a gyerekkel sem akarok kiszurni. plusz nàlun szokàs a nagyszulok evét adni, én is a két nagyim nevét kaptam. szerencsére a pàroméknàl zéro hagyomàny van, szoval onnan kb nincsenek elvàràsok. ellenben nàlunk ... az én csalàdom a,ti-hagyomànyorzo csak éppen ha eltérunk valami megszokottol akkor màr làzonganak. (mint a nagyim aki megint felhivta a figyelmemet h ne hordjak szuket, de arra gondolt h ne szoritsa a hasamat ES ne legyen làthato a pocak, azaz hordjak zsàkot... "azt csinàlsz amit akarsz" a mondat eleje a vége meg az h de bizonyos dolgokat ne...)

tegnap meg anyu tesoja, akinek a csalàdjà àtment az uj influenza, elég durvàn, egy hétig magas làz, nagyon legyengitette a gyerekeket és a felnotteket is, bepànikoltatta anyukàmat h nekem be kéne zàrkoznom amig nem alakul ki a védelem az oltàs utàn ... kezd kitorni a pànik. persze anyu tesojàék is csak utolag okosak, mert amugy oltàsellenesek, de most nagy tàmogatok lettek, hogy làttàk hova gyengitette le az egészséges felnotteket... na mindegy, én nem maradok itthon, néh)ny oràt nem mondhatok le, de lehet h egy maszkot azért beszerzek....

bocs, hosszu lettem, de sokat gondolkodtam tegnap, hogy itthon kellett maradnom. és ma is itthon leszek ... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.24 08:29-kor.
Vendég

Fanetta, de jó, hogy rendben vagytok! Most már tessék megnyugodni és élvezni a babavárást :wink:

Judit

jucicuki

Iner: Tegnap olvastam az amnióról. A vizsgálatok nagy része azt hozza ki, amit a kismama érez is, hogy vele is és a babával is minden rendben van! Ne izgulj. Ha jól tudom fél órát kell kibírnod, aztán otthon sok pihenés!!! Nagyon drukkolunk!

Fanetta: Nagyon, nagyon, nagyon örülök, hogy minden rendben. Kár, hogy ezen keresztül kellett menned, de minden jó, ha a vége jó!!!!

Schat: Miért nem érzed magad jól?

Susytunder: Igazad van a szoptatással. Én mindenképpen azon leszek, hogy szoptatni tudjak, nem hagyom magam eltéríteni. Mennyivel jobb utána, ha sikerül. Nem kell annyit fertőtleníteni, mosogatni, készítgetni. Mindig nálunk lesz a kaja :)

Tisztára kiakadtam! Kollégám most kajtatott egy autósülést. Fogalmam sincs milyen típusú, de ragaszkodtak hozzá. Nézte, hogy hol mennyiért lehet megvenni. Bécsben lenne a legolcsóbb, de arra nem jár. Na mindegy, a lényeg: kérdezem mennyibe kerül. Mondja 60ezer! Azt hittem lefordulok a székről. Ilyen dolgokra én tuti nem fogok tudni ennyit rekszírozni. Most komolyan?

KépKépKép
bogme

bogme: kezdjetek el most korulnézni, ha Pesten vagytok akkor érdemes megnézni h a hasznàlt kereskedésekben mi van. egyàltalàn nem biztos h rossz is ami hasznàlt, csak azt h figyelni kell a jelzésre. elvileg nem àrulhatnak màr màst azt hiszem, mint a szabvànynak megfelelot, szoval lehet is nekik szolni, h "aha, ez nem lesz jo", de lehet h marha nagy màzlitok lesz (és nekunk is) és talàltok egy megfelelot nem dràgàn ami minden kritériumnak megfelel. ez érvényes a babakocsira is. én azt gondolom h fontos a biztonsàg, de biztos vagyok benne h ez nem jelenti azt h az osszes régebbi ulés meg hordozo az kidobando ettol fogva. annak rossz, aki eleve a legolcsobbat vette, mert az azért szerintem alapszabàly, h legolcsobbat semmibol. én inkàbb erre kiadok egy 2àezerrel tobbet ha nem talàlok hasznàltan mint h kockàztassam a gyereket. de utànajàràssal lehet talàlni, szerintem ez tuti.
olvastam én is egy tesztet ezekrol valami kismama magazinban, ami mind ugye reklàm reklàm hàtàn, és ott is azzal jottek h csak ujat - na ez az ami persze h azt mondjàk, mert a gyàrtoknak ez az érdekuk. én az ilyen teszteket is csak hasonlo oldalaktol fogadom el mint amit itt feltettetek, mer néha szponzor-szaga van...
mondjuk én neten ilyet nem veszek h babakocsi meg ulés, mert làtatlanban, ahol nem làtom az aprobb szakadàsokat, hibàkat, kizàrt h kifizessek érte valakinek pénzt.

a szponzor dolgokra visszatérve - ugyan ez még odébb van, de a bébikajàkrol beszélgettunk multkor valakivel. én benne vagyok a "tudatos vàsàrlo" és hasonlo mozgalmakban, ahogy egy baràtnom is aki ir is ilyenekrol. na o megnézte az osszes oldalt, mert em szeret egyoldalu forràsokbol dolgozni, és beszélt az egyik nagy cég diatetikusàval aki mutatott neki valami ajànlàst a magyar csecsemo akàrkiktol, alényeg h elvileg ugye fuggetlen ajànlàs, hogy hogyan lehet bébikajàt adni (mert az az alap h elvileg 6 honapos korig nem szerencsés adni màst mint anyatejet vagy azt potlo tàpszert, erre egyes cégeknek cukrozott, adalékozott, fura izu bébikajài vannak 4 honapos kortol ajànlva... ) - a kiadvànyban az adott cég oldalni reklàmja van, és csak azé a cégé !!!! na erre mondom én azt h amiben ilyen reklàmok vannak azt az ajànlàst én màr sajnos nem tudom komolyan venni. nem jelenti azt h nem joszàndéku a dolog és nem igaz, de azt igen, hogy egy rakàs pénz megy bele a szponzortol, akinek nyilvàn nem tetszene ha azt mondanàk h "ejnye, ezt nem kéne adni gyereknek"... mondjuk ennek a égnek én elvbol semmilyen termékét nem veszem, szoval nekem mindegy, nekem mintha nem is létezne, de azért ez milyen màr???????
Vendég

Fanetta: Örülök a jó híreknek!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.11.24 09:53-kor.
jaimee1

ki mikor megy vizsgàlatokra?

akiknek megvolt annak gratula, aki mostansàg megy annak szurkolok, de ugy làtom mindenkinek jok az eredményei, bàrmennyire is izgulunk
Vendég

Bogme: AZ autósülésekkel is az van, mint szinte mindennel, hogy van csúcskategóriás, méregdrága.....de lehet találni a célnak nagyon jól megfelelő középkategóriásat.

A Maxi Cosi,Concord, Bébé Confort mind nagyon jó ülések.

A Römer-t (ez a 60 000-es gondolom) szokták emlegetni, hogy A LEGJOBB, de mi sem szántunk rá ennyi pénzt....
jaimee1

A szopival kapcsolatban így a szüléstől nagggyon távol: akarni kell és úgy kell hozzáállni, hogy menni fog és kész. 8) 8) 8) Mint egy ősassszony, amikor még nem volt tápszer. Aztán lesz, ahogy lesz.

Nem kell, hogy az ember tejcsárda legyen, a lényeg, hogy a kereslet-kínálat egyensúly meglegyen, vagyis pont annyi legyen, ami a babának kell. Sajnos én is azt látom, hogy egyre több kismama megküzd a tejjel és a tejért....
jaimee1

itthon nagy a stressz, mert nàlunk kell szoptatni, vagy vannak a nagyon "felvilàgosultak" akik amerikaiakat kovetik és nem hajlandoak szoptatni. én egyszeruen nem hagyom magam stresszelni a szoptatàssal kapcsolatban
Vendég

Bennem soha egyetlen másodpercre sem merült fel, hogy ne akarjak majd szoptatni vagy hogy feladjam a próbálkozást, ha egy-két napig nem sikerül. Ameddig csak igényelni fogja a gyerekem, szoptatni fogom. Egyébként édesanyám engem csak egy rövid ideig tudott szoptatni, mert sajnos hosszú időre kórházba került, és elapadt a teje, de neki is volt rendesen. Szerencsére ettől nem kell félnem.

Fanetta!
örülök, hogy minden rendben és hogy megkönnyebbülhettél végre!

Ann,
nekem számos látogatásom lesz decemberben, jóformán minden napra jut valami, és még fogorvoshoz be se jelentkeztem, pedig most már az is aktuális lesz.

A gyerekülésekkel kapcsolatban nem amondó vagyok, hogy pusztán a gyermekülés semmitől nem óv. Ahhoz normálisan is kell tudni vezetni, s ha csak nem muszáj, kritikus időben (jeges út, ködös idő, stb) ne üljön senki gyerekkel az autóba.
Valahogy nem értem ezt a hirtelen fejlődésnek indult gyerekipart. Igaz, mostanában jóval többet használnak az emberek autót, mint régen, de pár éve még egy hagyományosabb ülés is jó volt, most meg már azok sem jók.
Ügyesen kell kiválasztani a megfelelőt, hogy ne kerüljön túl sokba se, hiszen pici gyereknél nem lehet évekig használni ugyanazt a darabot. Én még egyetlen márkát sem ismerek, de valószínűleg nem is fogok adni rá. Amit a férjemmel megfelelőnek találunk, azt vesszük meg.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?