Új privát üzeneted érkezett!

most látom ktc hogy törölted a képeket. Szerintem is így helyes ez!

Kata
labkat

Kata!

Attól én is tartok, hogy fogom Borit altatni, amikor itt lesz Emőci is...De rájöttem, hogy hiába agyalok MOST ezen, megoldást úgyis csak az adott helyzetben fogok tudni találni.

Oltás: utálom, hogy nem lehet okosnak lenni! Alapból én sem vagyok oltós, Borit sem oltattuk a kötelezőkön kívül semmivel. Tavaly volt egy kísérletem a szezonálissal, jól be is fulladtam tőle. Ezért voltam sziklaszilárd eddig. Viszont a mi (februári) topicunkból is 2-en már túlvannak az oltáson, mindketten egészségügyisek, s még vagy 5-en elhatározták magukat. A dokinkkal beszélve újra nagyon bizonytalan lettem. Igazság szerint a koraszüléstől tartok nagyon. Doki mondta, hogy a magas lázat lehet csillapítani, csak a légzőfelület drasztikus csökkenésével nem tudnak mit csinálni. Igaz, ilyen eset eddig nem nagyon fordult elő. UUUUTÁÁÁÁLOOOOOM a helyzetet! Ha a dokik sem tudják, mi a jobb, én honnan tudjam? :?: :?: :?: :?:
ktc

milyen képet töröltetek?ki volt rajta? :roll:

nem oltatunk,apa sem,pedig mentős.semmi nagy vész nincs,csak pánikkeltés,üzlet az egész,de ez az én véleményem.

nem féltek a következményektől,melyek több év/évtited múlva jelentkeznek?fogalmunk sincs,mi van az oltóanyagban?
Vendég

Sziasztok!

Oltás: Egyelőre nem oltatunk. Bár a páromnak lehet, hogy kötelező lesz...., nálunk meg ma írt kör e-mailt a főnöknő, hogy támogatják az oltást, választ kéne adni :? Most az a variáció is képben van, hogy még én is beoltatom magam, de a gyerekeknek biztos, hogy nem. Örülök, hogy nem most vagyok terhes....

Labkat: Nekem Nikinél a doki épp bent volt, amikor beértünk (péntek délelőtt 10 körül), de az antibiotikumot a szülésznő kötötte be. Mondjuk azt nem tudom, hogy a doki szólt-e neki vagy a betegfelvételi lapról nézte-e meg, ill. én is mondtam neki. Meg az is igaz, hogy mi választottuk a szülésznőt, és előtte pont egy héttel találkoztunk is személyesen és átbeszéltünk pár dolgot, köztük ezt is. Egyébként Vivinél bentről a szülésznő hívta a dokit, és kb. fél-háromnegyed óra múlva már bent is volt (kb. este 10-kor).
lamme

Gabi: A doki gimnáziumi osztályképét meg tablóképét találta meg Ktc :D
lamme

lilisgabi: tökéletesen egyet értek veled! Szerintem sem most jön majd ki a hatás...

lamme: na de már nem lehet ugye szülésznőt választani az AEK-ben, de én mondjuk nem is vagyok ilyen szülésznő választós típus. Nekem elég a doki jelenléte is! Lényeg, hogy legyen valaki, akiben megbízok! Na majd megkérdezem hogy legyen ez az egész, bár azt mondta, hogy a 34. hét után térjünk vissza a "befekvés" kérdésére. Szegényt mindig ezzel zaklatom :D Mármint szülés és befekvés témakörrel!!!

Kata
labkat

Gabi! Ha kéred, mailban szívesen átküldöm neked a képeket! :wink:

Oltás:
beadtam a derekam, hétfőn kapom, Bori kedden vagy szerdán. Beszéltem pulmonológussal, nőgyógyásszal, házidokival, végül Bori neonatológusa után döntöttem végleg. Ha ő nem tart a várandósság alatti oltási károsodástól, viszont fertőződés esetén a szövődménytől igen, akkor neki hiszek (ő az országos szakfelügyelő gyermekgyógyász főorvos, a PIC vezetője volt, csak már átadta azt a fiatalabb kollegájának, de még mindig ott van a gyermekosztályon - Mészáros doki, ha valaki ismeri). Eleinte Borit sem akartam oltatni, de a neonatológusnak igaza van, csak a szülésig gondolkodtam... Bori azért kapja (csak az újat mindketten), mert ha itt az újszülött, ne ezt hozza haza az oviból. Az ovijában 24 gyerekből eddig csak 1 oltott. És úgy néz ki, jövő héten a férjem is sorra kerül, a részletezett ok miatt. Ez van. Szezonális továbbra is hárítás alatt.

Lamme,
köszi az infókat, jó, hogy Labkat már ezekről kérdez, lassacskán nekem is aktuális lesz az érdeklődés. A kórházi csomag is érdekelne, hogy ott mi kell (szülőszobára, gyerekágyas osztályra, babának stb.). Jó lenne elmenni szülőszoba-látogatásra, hogy majd ne legyen minden olyan idegen, Labkat, te voltál már?

Képzeljétek, 1 hete kisebb idegösszeroppanásom volt, szörnyű másfél napot tudok magam mögött. Hétfőn voltam a pszichológusnál is, hát, ez a várandósság előhozott bennem Bori-dolgokat, kiderült, egyáltalán nem vagyok túl a vele történteken. Jó lenne ezt feldolgozni, a mélyére ásni, de egyikünk sem pártolja, hogy ezt most kellene. A pszich. azt mondta, valószínűleg a szülés után magától is beindul majd a folyamat, ha kell segítség, majd akkor visszatérünk rá. Bizony, nagyon közelít Emő aktuális súlya Bori születési súlyához... Látom, elég nehéz lesz lelkileg a hátralévő idő, de most már legalább tudom, mi okozza a hangulatingadozásaimat, így kezelnem is könnyebb.
ktc

Ktc: én egyszer, mikor sokat vártunk a dokira, apuval felmentem a szülőszobákhoz, és bekértük magunkat. Egy kedves szülésznő megmutatott mindent, de talán írtam is, hogy azt mondta, a dokink nagyon jó választás :)
Aztán legutóbb a doki is ott fogadott, szóval már kétszer is láttam!

Kata
labkat

Hú, de sokat írtatok megint!

Kriszta: remélem, semmi komoly, majd írj, hogy mi volt!

Lamme: Lányoknak nagyon boldog szülinapot- bár picit megkésve :oops:

Oltás: Khmm, mi még a kötelezőket is toljuk, amíg lehet, ez alapján sejthető a véleményem. A Hirte-féle Védőoltások pro és kontra c. könyv alapmű itthon...
Rohadt biznisz ez, az egészség itt másodlagos! :evil:
vumenke

Sziasztok!

Vumenke: Aliznak nagyon boldog névnapot kívánunk!!! :D Köszi a csajszik köszöntését :)

Oltás: Minket a párommal most egy olyan gondolat foglalkoztat, amit egy internetes oldalon olvastam (nem tudom, hogy melyiken), hogyha neadjisten valamiért kórházba kerülne valamelyik gyerkőc, és járvány lenne (akár ténylegesen, akár csak "papíron"), akkor nem lehetnénk vele, nem is látogathatnánk, ha nem lennénk beoltva :shock: Szóval valamilyen szinten meg vagyunk zsarolva....... Mivel Nikkancs sajnos már került kórházba durva hányással, hasmenéssel, így tudjuk, hogy ez reális lehetőség, szóval valószínűleg emiatt a nyomás miatt beoltatjuk magunkat, annak ellenére, hogy ezt az oltást abszolút nem pártoljuk :?
lamme

az oltás sem véd a továbbfertőzéstől... :twisted:
Vendég

Gabi: Tudom, hogy nem véd, de mit csináljak, ha egyszer ez a feltétele? Ha jól emlékszem,akkor január végén volt ez a szezonális oltással, mert akkor szült az az ikres anyuka, akiről Labkatnak már írtam, és sokáig nem láthatta a babáit a járvány miatt..... Sajnos mivel Niki már került kórházba, így tudom, hogy tényleg bármikor beüthet valami, és akkor én mellettük szeretnék lenni. És ha ennek ez a szar oltás az ára, akkor ez van. Ahogy írtam már, én nem pártolom ezt az oltást, és egyébként be sem adatnám. Holnapig még van időm átgondolni...
lamme

Sziasztok!

Régen voltam már nagyon. Képzeljétek nem lett jó az AFP-m ,de csináltak még egy vizsgálatot ami viszont jó lett. Jó ez a kórház. Megnézték a babucit és minden okés volt a genetikain is. És Kis kukist várunk ismét. Bevallom először nagyon elkeserestem, mert kislányt szerettem volna, de ami utána jött tortúra a védőnőmmel is, A fő, hogy egészséges. A védőnőm szerint megkéne szuratnom a pocakomat, mert nem lett jó az Afp, m, de érdekes, hogy a Hajdu Krisztina nevet nem ismerte. Felhívtam a volt védőnőt aki rögtön mondta is, hogy ha ő vizsgált akkor nyugi. Na jó azért elmentünk még a 4dgenesisbe szombaton és mindene makk egészséges volt. Súlya 334 gramm ami 20 hetesnek felel meg.

Látom itt is téma a védőoltás . Én nem oltatok az tuti. nem készültek állatkísérletek vemhesfőemlősökkel, ami 1 évig tartott volna különböző genetikai vizsgálatokkal. vagyis nem lehetünk biztosak abban, hogy ninc skihatással a magzatra. És ez persze jelentősen megdrágítaná az oltóanyagot is. Ezt egy hematológus főorvos mondta nekünk. Persze magam körül mindenkit beadatja az oltást. Máténak nem adatom be, mert a gyerekorvosunk nem javasolja. Aki pedig egy nagy védőoltás fan.

Ktc,
Sok erőt a hátralevő és a kezdeti időre. Nekem meg most jön elő, hogy anyummal mit éltünk át a terhesség alatt. Érdekes dolgok ezek. Máté meg képzeld motaában egyedül szeretne elaludni. Ez mondjuk pozitív, remélem így is marad.

:)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vumenke - Aliznak Boldog Névnapot Kívánok. :D

Nem érem el a doki bácsit, ma egész nap hívtam, de vagy ki volt kapcsolva vagy nem veszi fel, pedig a héten jó lenne bemenni hozzá. :(
toldikrisztina

vikci: Örülök, hogy végül minden ok. Ha Hajdú doktornő megnyugtatott, akkor tényleg ne aggódj! És gratula a kisfiúhoz :) Majd harmadikra két lányt mint nekünk (csak fordított felállásban) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat

toldikriszta: ez a "doki bácsi" megnevezés nagyon viccesen hangzik :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat

Krsizta,

én eltudtanm érni rendelési időben valmivel kettő után, de engem is kinyomott ma meg nem vette fel sokszor. :-) Majd 30.-ra kell időpontot egyeztetnem hozzá. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Labkat,

én is mér mondogatom, hogy majd a harmadik. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

gratulálok a kisfiúhoz :D
én lányokat szeretnék,mert nem kell semmit vásárolnom :lol:
azért írtam,hogy nem véd a továbbfertőzéstől :twisted: ,mert akkor tudtam meg
holnap lotti 2,lili 1 oltást kap :cry: tuti ordítás lesz sztereó hangzásban :lol: :oops: :( Kép Kép Kép Kép
Vendég

pocakokat nem tesztek fel?

cosmo hol vagy?remélem nem betegeskedtek?
Vendég

Vikci: gratulálok a kukishoz és örülök, hogy minden rendben van. Ez a hülye AFP :evil:

Gabi: Köszi a hiányolást, szerencsére jól vagyunk. Nekünk is oltás lesz holnap, szerencsére Petra csak pár másodpercig sír. Én, meglepő módon, nagyon jól viselem.
Nagyon jók a képek. Olyat is csináltattál, amin Te is rajta vagy? Én hétvégén csináltam Petráról párat, ahol csak egy karácsonyi sapi és egy rénszarvasos zokni van rajta. Olyan kis cuki. Ezt szeretném majd üdvözlőlapnak megcsináltatni karácsonyra (itt ott eltakarva). Fotózás végén jól összepisilte a díszletet :lol: Még jó, hogy számítottam rá 8) /pelusozásnál már hónapok óta nem lep meg ezzel/.

Az oltásról én nem nyilatkozom, nem értek hozzá.

Kép
Kép
cosmopolita

Az én pocakom már inkább rémisztő, mint szép :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:51-kor.

Kata
labkat

Kata:Nagyon szép a pocakod,és boldog lehetsz,hogy 2 egészséges kismanó lakik benne. :D Hidd el,nekem ekkora volt kb szülésnél,pedig csak egy óriásbébi volt benne. :shock: Szerintem a végét nem fogod tudni megvárni,már nagyon lent látom,de nem értek hozzá.Lehet,hogy csak a súly miatt ment le. :roll:
Vendég

Gabi: a súly miatt mindig lent volt, és ott is feszül nagyon a hasam. Még decemberig azért maradjanak bent, pontosabban úgy gondoltam, hogy pl dec 12-én szivesen szülnék már :)

Kata
labkat

Sziasztok!
Hétfőn voltam vizsgálaton, hűűűűűűűűű de fiatal a doktor bácsi :) Egy kicsit zavarba is jöttem :oops: Egyébként kedves volt és szimpatikus! Az uh-ra még nem tudtam bejelentkezni, de remélem hamar sikerül. Egyenlőre annyit tudok, hogy nagyobb a méhem, így feltehetően tényleg van 7hetes pocaklakó :) Az ekg-n túlestem, majd vérvételre vissza kell mennem. Dec. 7-én vár vissza vizsgálatra, ha addig nincs semmi gond.

oltás: mi sem szeretnénk oltatni magunkat, bizalmatlanság okán. Egyébként a család,barátok,ismerősök között is csak egy vidéki rokonunk van, aki beoltatta magát (ő szokott menni ukrajnába, ezért), mindenki más hallani sem akar róla.
zsani78

Sziasztok!

Labkat: Szerintem ikrekhez képest teljesen normális méretű a pocakod :wink:

Zsani: Igen, fiatal a dokibá' :D Bíztató híreket kaptál :wink:

Kriszta: El tudtad érni a dokit?

Oltás: Orvostól kapott infó alapján mégsem engednének be minket járvány esetén kórházba, úgyhogy egyelőre nem oltatunk.
lamme

Sziasztok!

Bocsi, kissé lemaradtam.

Labkat, szerintem is büszke lehetsz a pocakodra, és benne a fiaidra! :D Nehéz lehet már ezt a súlyt tartani. Én is szándékozom a napokban újabb fotót készíteni, bár nem nőtt látványosan, inkább kerekedett, most mintha fent is szép kerek lenne már. Már nagyon várom a jövő hétfőt, az UH-t, meg a veled való találkozást is!

Vikci, gratulálok a kisöcsihez, és örülök, hogy Hajdú doktornő megnyugtatott titeket.

Kriszta, sikerült beszélned azóta a dokival?

Gabi, naggggyyyyon jók a képek! Olyan édesek a lányaid!!!!!!! Mi volt az oltáson? Bori ma kapott, nagyon ügyes volt, büszke is vagyok rá!

Cosmo
, kérünk ide is abból a cuki képből (ha lehet... :oops: )!

Zsani, remélem, mihamarabb meglesz az UH is! Várjuk a beszámolót! Én is 7-én megyek legközelebb a dokihoz, sereghajtóként 6-ra kértem időpontot.
ktc

Ktc: majd keresek valami szolidabb képet, vagy kitakarom a csúnyáját :lol: és teszek fel.
Tegnap bandáztak a csajok, Niki (Banyoszka Nikije) és Petra. Hogy Niki milyen ügyes!!!! Szerintem minimum 1-2hónappal előrébb jár a fejlődésben. Petra csak pislogott mikor Niki letámadta :lol:

Gabi: képzeld, Petra egyáltalán nem sírt az oltásnál :shock: Nálad hogy viseltél a csajszik?

Labkat: növögessenek csak szépen a fiúk, nem baj az ha szép nagy pocakkal jár! /Sajnos, még én is tehetnék fel pocakfotó , de nem büszkélkedem vele :roll: /

Zsani: majd gyere az UH után is.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Gyors bekukkantás, mert sajnos Eszter beteg lett. Nem annyira komoly, megint egyszerre két foga jön, és ezáltal taknyos lett. Igazán az orra annyira nem folyik, viszont tegnap elkezdetett köhögni, így éjjel kétszer is hányt.
Egész nap csak rajtam lóg, néha wc-re alig tudok elmenni, mert már üvölt, most nagyon nyügös szegénykém.

Doki bácsit elértem, és megadott egy telefonszámot ahol bejelentkezhetek, hát csajok elkeseritő, december 14-re kaptam időpontot és 15.15-re. Sajnos ez nekem nagyon késő van, Esztert nem tudom kire hagyni, anyukám délután a 2 unokaöcsémért megy az oviba és rájuk vigyáz, Barna meg délután alszik, mert mint már többször írtam ő este indul dolgozni. Így sajnos nem valószínű hogy meglátogatom, kedden itt nálunk helyben az sztk-ban is rendel egy nagyon jó orvos, szerintem lemegyek hozzá, és ha ő is azt mondja hogy tényleg baj van, akkor bemegyek a doki bácsinkhoz. Ha csak vaklárma volt, akkor lemondom az időpontot.

Majd még megpróbálok délután jönni addig is mindenkinek szép napot. Pusza :)
toldikrisztina

Sziasztok!

A mai napom katasztrófa volt, nagyon megkínzott pocaklakó kislányom... Kezdődött azzal, hogy reggel iszonyú gyomorfájásra ébredtem, volt mellé gyomorégés, hányinger is. Voltam egyik ismerősömnél, alig jutottam el hozzá, ott ültem másfél órát, de csak egyre rosszabb lett a dolog, már a hideg is rázott rohamokban. Amikor eljöttem tőle, kétségbeesésemben felhívtam a védőnőt, szerinte a keddi náthámból maradt ez vissza (amúgy már semmi bajom nincs, 1 nap alatt átment rajtam a betegség, akárcsak Borkán). Na, baromira örültem, mert akkor az oltás tovább fog csúszni. Séta közben aztán kezdtem jobban lenni, a végén már kifejezetten élveztem a jó levegőt, s bár a gyomrom még éreztem (hiszen megszenvedte az elmúlt órákat), határozottan jobban voltam. Odaértem Borcsiért az oviba, hát, indulnánk el, nem tudok menni. Ezt az érzést már ismertem, mivel tudom, hogy Emő fejecskéje a jobb ágyékomhoz van befúrva, nem ijedtem meg. De annyira fájt, hogy majdnem bőgni kezdtem. Nehezen elkínlódtam magam hazafelé (átlag 20 perces séta, most jóval több volt), a boltban a húsoknál álldogálva éreztem, hogy mindjárt megbénulok, már zsibbad a lában. Akkor a kezemmel megpróbáltam kisasszonyom feljebb kényszeríteni, s mondtam neki, hogy ne csinálja már ezt velem. A kasszához érve kezdtem jobban lenni. Itthon már minden rendben volt, csak a helye fáj a nyomakodásnak. Mi lesz még itt, ha még csak 1 kilós!!!!!!!!!!!! Borival nem voltak ilyen élményeim. Kíváncsi vagyok a hétfői UH-n mit mondanak, hogyan fekszik a manó. Valahogy elképzelni sem tudom, hogy időnként mivel rúg-bokszol, mikor az egész hasam területén érzem a mozgásokat. És nekem is ismét befelé kapirgál mostanában...
ktc

Sziasztok!

Szerintetek fürdőbe lehet menni kismamiknak? Holnap mennénk Esztergomba, de én nem tudom, hogy bemenjek-e a vízve vagy sem. Persze nem a termálba hanem a simába. Köszönöm a válaszokat.

Kata,

jó nagy a pocakod. KÉpzeld egyik ismerősöm is most szült ikreket természetes úton. Rögtön te is eszembe jutottál. :-)

Toldikriszta,

én is 14-re kaptam volna időpontot, de az már későn van. 30-ra kellene kérnem, de ezek szerint beszélek a dokibácsival és majd megbeszélem vele, hogy csak odamegyek.

Ktc,

remlélem holnapra jobban leszel. Pihizz ha bírsz. :-) Én egyébbként éreztem, hog ymikor fordult meg. Mert eddig éent rugdosott majd most a gyomromnál zubogott, nyomott majd megint megfordult. Éreztem is, hogy hol fekszik. Kis édesek. Nincs már sok idő hátra. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci, nekem a dokink az uszodában a meleg vizet (értsd: tanmedencét) nem ajánlotta, mert az 30-32 fokos. Ha nincs nyílva a méhszáj, semmi akadálya nincs a sima uszivíznek, a termállal nem tudom, mi a helyzet, azt nem mindig ajánlják, nem mindegy, milyen a hatása. És ami fontos, hogy fürdés után rögtön cseréld le a fürdőruhád szárazra, azzal elkerülheted a fertőzéseket és a felfázást is. Nekem ezeket mondta a doki, amikor kérdeztem.
ktc

ktc: hát én is várom, hogy hétfőn összefussunk. Bár te olyan korán mész, hogy mire mi érünk, talán már el is mentek :( De remélem sikerül annyival előbb érkeznünk :)

Én nagyon fáradt vagyok ma. Sőt igazán mostanság eléggé nehezen alszok már! Jó lenne három héttel előrébb járni, és már menni a kórházba szülni....

Vikci: bízok én is benne, hogy ilyen szülésben lesz részem :)

Kata
labkat

oltás megtörtént,mindkettő ordított nagyon
Lili beteg,nem is jár oviba.3 hétig mind betegek voltunk,majd ment 2 napot oviba,most oltást kapott,amitől folyik az orra,és most ébredt 5 perce fulladva :twisted: .hiába,nem szopott 1 hétig,az előtej a kukába ment,antibiotikummal kezdett lélegeztetőgépen :twisted: .(arossebbvigyeelaztadokitakimiatttörtént)

Ktc:Vigyázz magadra!

pocakosoknak kitartás,kerüljétek a tömeget,amennyire lehet
Vendég

Sziasztok! Itt vagyok, de többnyire csak olvasgatlak titeket.
Fetrengek. Azt hittem megúszok mindent, de úgy tűnik most kezdődnek a "tünetek". Szerencsére megtehettem, hogy pár napig szinte ki sem mozduljak.
Hétfőn reggel tudok menni UH-ra, elég nehéz volt időpontot egyeztetni. Konkrétan két és fél napi kitartó telefonálgatás, mivel nem veszik fel a telefont! Na mindegy, megvan és ez a lényeg.
Megyek, kicsit visszafekszem :(
zsani78

Sziasztok!

Gabi: Milyen oltást kapott most Lili? Jobbulást neki!!!! Lekopogom, nekünk a szeptemberi ovi/bölcsi kezdés óta csak az a néhány nap betegség volt a lányoknál október végén. Én nov. eleje óta adok nekik naponta Cebion 2x multit, meg a homeos dokinéni által ajánlott Schüssler sókat (azt csak szükség esetén).

Zsani: Kiváncsi vagyok én is a hétfői uh-dra :) Talán csak átmeneti lesz a rosszullétes időszak :wink:

Oltás: Hallottátok, hogy mutálódott a H1N1-es vírus? .......
lamme

Lányok, akik már szültetek az ÁEK-ban, leírnátok, hogy milyen motyót célszerű oda vinni? Szülőszobára, gyermekágyra, babónak?

Kezd érdekelni a dolog, jó lenne tudni, itt mi a szokás, mire készüljek, mit kellene beszereznem.

És ha priviben megírnátok, hogy ki mennyit adott és kinek, azt is megköszönném... már ha kérhetek ilyent...

Hétfőn mi is megyünk UH-ra! Labkat, 11-re megyünk, de majd egyeztetünk folyamatosan telcsin. Ti hányra jöttök? Tudod, nekünk legkésőbb 1-re vissza kell érnünk Boriért, és hát nem a szomszédban lakunk.
ktc

ktc: hát 12-re, de próbálunk félre már ott lenni! Volt már hogy egy órával előbb érkeztünk, volt hogy szinte pontosan. No majd meglátjuk.
Egyébként a babának úgy tudom semmi sem kell, bár azért én viszek popsi törlőt, meg Bephantent, ha nem lenne jó a kórházi cucc. Johinak nagyon csúnya volt a popója születés után, és most is elég érzékeny. A Bephanten segített a legjobban. A kórházi cucc meg elég vacak volt.
Magamnak a szokásos hálóingek, papucs, köntös, tusfürdő, fésű, krémek, törcsik, wc papír, papírtörlő, Nivea intim törlő, Domestosos törlőkendő, eldobható bugyingó :roll: fogkrém, fogkefe, betétek... azt hiszem ennyi. A haza jövős cuccokat nekem meg a lurkóknak majd a férjem hozza be!

Na nyüszög Johi, megénzem....

Kata
labkat

Akkor én kezdem UH-n a sort, fél9-re megyünk :) Forgalomfüggő, h előtte vagy utána lesz a vérvétel. Igyekszem jól viselni a tüneteket, de sajnos leginkább vízszintesben érzem magam biztonságban. Gondolom egyszer majd elmúlik és elkezdi élvezni az ember lánya a terhességet. Ugye???? Ahogy nézegettem mi vagyunk a legifjabbak, már mindenki bőven túl van ezen az időszakon.
zsani78

Babának nekem is azt mondták, hogy nem kell vinni semmit, de mikor a csecsemős bejött megmutatni, hogy miként kellene pelenkázni, akkor rajtam kereste a pelenkát :!: Azt mondta, hogy hétvégére néha elfogy, illetve még a popsitörlőt kellett behozatnom a férjemmel. Végül a behozott cuccosból nem használtam semmit, de csak azért meg az ajándék pelus és ptörlő elég volt.

Holnap számoljatok be csajok, hogy mi volt az UH-n! Nagyon kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Ktc!

Amikor Eszter születet, akkor ő mindent kapott a kórházban (ruha, pelus, popsitörlő), de az előző három alkalommal saját pelust és popsitörlőt kellett használnom, szóval jó, ha van nálad a babának is cucc.
Magadnak kell vinni a betétet, meg a szokásos cuccokat. Evőeszközt és poharat is vigyél meg innivalót mert a kórházi tea egészen bizonytalan kinézetű :? A kaja a szokásos menza színvonal, de a reggeli és vacsora szerintem kevés, ezért én hozattam be magamnak péksüteményt, gyümölcsöt. Betti

Kép
becsengo

Sziasztok!
Megvolt az UH :) 19mm, állítólag 8hetesnek felel meg a méret (ennyit számoltunk a mensitől is, bár én korábbinak "éreztem") Kész csoda, ahogy ver a szíve! Kicsit elérzékenyültem.
A két hölgy borzalmas volt, szinte nem is akartak hozzám szólni, és leszóltak, mikor volt egy szerintük buta kérdésem :( Azért egy képet sikerült kiharcolnom magamnak, azóta mindenki (tesók, barátok) azért nyaggatnak, hogy mikor mutatom már meg :) Apa is örül és ez a lényeg :)
Szép estét mindenkinek!!
zsani78

Zsani: Gratulálok!! Szegénykém, te is megtapasztaltad Mécsné "drágánkat" :? Valószínűleg ő volt az egyik uh-s nőci... Ne foglalkozz vele! Tudnánk mesélni a "kedvességéről".... Örülj a babának :wink:
lamme

Sziasztok!

Ma voltam uh-on és dokinál. Visszarendeltek holnap uh-ra! Nagyon mocorogtak a babák, és az uh-os nő (Mécsné) is úgy kapkodta az uh vizsgáló fejet, hogy csak na. Alig láttam én is valamit. Elvileg Bálint baba harántba fordult. A szívhang és az áramlás jó, de Bálint babának picit több a magzatvize (amire azt mondták, hogy nem gond). Ráadásul elég hülyék a méretek. Míg 3 hete szinte teljesen egyformák voltak, most elég érdekes méretek lettek:

Gergő-Bálint most;(három hete)
BPD: 91-82;(82-80)
THQ: 91-88;(77-75)
FL: 66-62;(60-60)

Holnap Hajdú doktornőhöz küldött a doki. Akárhogy néztük a dokival, ő is azt mondta, hogy furák lettek az értékek. A mellkas átmérőjük szinte ugyan úgy nőtt, a lábuk meg a fejük nagyon másképp.

NAGYON REMÉLEM, HOGY CSAK ELMÉRTE MÉCSNÉ AZ EGÉSZET, DE MOST KISSÉ AGGÓDOK! Volt valakinek ilyen? Igazán az bosszant, hogy mondtam neki, hogy szerintem ez kissé fura, de nem mért volna még egyszer rá a kis Bálint fejére :(

Egyébként a méhszáj teljesen zárt, hogy valami jó hír is hozzak. No meg személyesen is megismerhettem Katicát :)

Kata
labkat

Labkat: Szerintem Mécsné nem volt a topon..... Amikor Nikivel 24-25 hetesen csinált egy uh-t, ott sápitozott, hogy nem a korának megfelelőek a méretek, én meg totál kiborultam. Rohantam a dokihoz, hogy mondjon valamit, aki megnézte az akkori, meg az előző uh-s leleteket, meg számolta a korát, stb., és kiderült, hogy mm-re pontosan jók a méretek.... No comment.... Ne idegeskedj, biztos minden rendben van. Szerintem a fiúk mocorgása miatt nem tudta normálisan megmérni őket. (Azt meg ne is várjuk tőle, hogy közli a helyzetet, és megkér, hogy gyere vissza másnap, vagy esetleg segítséget kér egy tapasztaltabb embertől.)
lamme

Labkat: ugyan én zöldfül vagyok, de a tegnap átéltek alapján azt mondom, hogy nem volt körültekintő és pontos a mérésük! Sajnos nem az a segítőkész hölgy, aki megismételné, hogy biztosra menjen. Remélem ma megnyugtatnak!
zsani78

Kata! Nyugodj meg, nekem a BPD értéket kb-ra mérte és írta, mert Emő feje nagyon mélyen van (ezt rá is írták a leletre). Neki ennyi is elég, nem is nagyon próbálkozott a pontos méréssel. Így összenézve Emőnek sem tökéletesek a méretei, a feje kicsit nagyobbnak tűnik, a combja meg kisebbnek, mint kellene. 3 hét múlva kiderül, mi a helyzet. Ha akkor is ilyen érdekes lesz a mérés, inkább én is benevezek Hajdú doktornőhöz. Nagyon várom, miket mondott a doktornő!!!!!!!!!!!! Írj!!!!!!!!!!!

Zsani, gratulálok! Hát, igen, Mécsné drága már csak ilyen... Erről hírhedt.

És akkor a mért értékek:
Egy élő magzat. KPF (ez nem tudom, mit jelent) Kop. mélyen. Lepény mellől fundusban.
BPD: Kb 75mm, THQ: 67mm, FL: 51mm
Átlagos mennyiségű magzatvíz. Norm. flow
Dg: Grav s. 27
ktc

Sziasztok!

Zsani - gratulálok én is :) . Én minden uh-n elérzékenyültem anno, olyan csodálatos érzés.

Labkat - szerintem se idegeskedj, tuti azért ilyen furák a méretek mert a babák nagyon mozogtak. Bár nem értem miért nem várt egy kicsit és újra megmérte volna.

Ma lementem itt nálunk az sztk-ba nőgyógyászhoz, mert a dec.14-i időpont nagyon késő van, és azért idegesített amit a hasi uh-n mondtak. Szerencsére ez a doki is nagyon alapos, megvizsgált, csinált uh-t, még a cicimet is megnézte. A lényeg minden ott van ahol kell, és úgy ahogy kell, semmi bajom nincsen. Mondtam a dokinak, hogy pont pár nappal a menszesz előtt voltam lehet hogy az zavart be, közölte hogy valószínű. Így megnyugodtam, a rákszürés 1 hónap múlva lesz kész, de ott se lesz semmi baj szerintem.
Így a dokibácsinkhoz kapott időpontot holnap lemondom, mert így sajnos nem találkozok vele.
toldikrisztina

Labkat: majd gyere és nyugtass meg minket is, remélem Te már nyugodt vagy.

Kriszta: örülök, hogy nincs semmi baj!!!

Ktc: kpf=koponyafekvésű. Örülök, hogy nálad is minden ok!

Sajna, most ennyire volt időm.

Kép
Kép
cosmopolita

Mindenkinek köszönöm a gratulát :)
zsani78

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?