Új privát üzeneted érkezett!

Sejtettem en, hogy van akinek jo otletet fogok adni a bundaskenyerrel :D
Az enyim doki azt sem tudja mi az az Aktival, itt ugye nem kapni, meg szeptemberben hoztam otthonrol. (nagy kalandunk volt, autoval mentunk haza meg vissza, es az egeszet egy het alatt zavartuk le gyanjabol... eletre szolo elmeny, de azert ilyet ti se surun csinaljatok :D)
C vitamint akkor csak citrom formajaban szedsz? Ujabban en is szoktam citromozni a teaimat (pedig nem szeretem normal esetben) hogy legyen abbol is valami kinyerheto, amitol tartom magam a betegsegek ellen :)
Jahh, dokim at mondta, lehetoleg akkor max 10 kilot hizzak :) Mondtam, hogy majd igyexem. Es meg is enyhult ezek utan, hogy na jo, max 11-12 :) Meg ne egyek edesseget se :) Es ne igyak zoldbort sem :) Mondjuk nem is szoktam.

luna6

Heni, köszi jobban vagyok, de még mindig félve nézem a wc papírt pisiléskor. :oops: Szerencsére most semmi, szedem is a gyogyit!
Én 999 Ft-ért vettem a Hipp natalt Rossmann-ban. Attól függ, mennyit iszunk belőle, max. napi 20 ml van ráírva, akkor viszont csak 12 napig elég. Szerintem a felét fogom, mert van benne nagyon sok minden. Jód is van benne, ami szintén nagyon fontos.

Luna, a bundáskenyeret én is megkívántam, de nem annyira, hogy süssek is. Majd talán holnap reggelire, viszont nem akarom "beolajozni" a lakást, mire jön a védőnő. Így lehet, h vacsi lesz belőle. Amit most nagyon megkívántam: eperlé és frosta töltött halfilé. A halat sikerült beszerezni, viszont eperlevet nem kaptam, remélem a párom hoz este. 8) Egyik nap pedig gumicukor és bounty volt a sláger. Meg a müzliszeletek. Meg twix. Ma este viszont brassói lesz szójakockával, nyámiiiiiiiiii, csak azzal tudjuk megenni.

Geo, nekünk most szünet van ilyen téren 2 hétig. :( Persze azért máshogy be lehet pótolni.
foltivspicur

Folti,
nagyon klassz kis dolgokat írtál, szinte mindet megkívántam :D :P

Luna,
köszi a tippet, akkor sztem a pesti védőnőhöz megyek majd.
Vendég

ja, én tojáslevesért vagyok meghalva napok óta, úgyhogy most azt csináltam, meg a férjem húsimádó, úgyhogy mellé sertéspöri van tarhonyával, meg savanyú ubival. de asszem legközelebb brassóit fogok csinálni. :lol:
Vendég

Én meg tojáslevest. :lol:
foltivspicur

Ja és ami még jöhet, az a fagyasztott eper. :P
foltivspicur

Picur, nem olajoztam vele kicsit sem :) Eleve normal olaj nincs is idehaza, es a teflon palacsintasutoben csinaltam ami amugy is inkabb leloki az olajat... nos kapott nehany csepp/lotty olivat es ugy a tojasos kenyer, szoval kvazi 'szarazon' sult. Nem teljesen autentikus, de finomnak igy is finom, es nincs felhasznalt olaj meg szaga sincs :)
Fuuu lanyok, reggel ota harcolok a fejfajassal, hol jon hol megy de nemtavozik... emelle meg vacakul is vagyok, szerintem talan aludnom kene, na majd mindjart, de elobb lehet lenyelek egy gyogyszert :(

luna6

Luna, szerintem hagyd a gyógyszert. Dokim szerint első 12 hétben lehetőleg semmit! :roll:
Igen, van benne köménymag is.
foltivspicur

Kenytelen voltam bevenni a gyogyszert, egy fel napot szenvedtem vele, de a szenvedes sem tesz am igazan jot. Persze, az az elv, hogy lehetoleg semmi gyogyszert, de ez nem jelenti azt, hogy egy fejfajascsillapito barmi kart is okozna. Igyekeztem elkerulni, nem ment. :( A lazat is kell csillapitani ebben az idoszakban is, arra is adnak gyogyszert ha kell, sot neha egyeb bajokra antibiotikumot is. A masodik terhessegem elejen pl szentul hittem, hogy csak nagyon meg vagyok fazva, a strepsilstol kezdve minden nyavajat szedtem, mert lazam is volt. Van aki meg meg nyugtato es egyeb sokkal erosebb dolgokat is kenytelen :( Ugyhogy nem aggodom ezen az egy bogyon, igyexem elkerulni, ha nem megy akkor hat nincs mit tenni. Ha ismetlodik a dolog akkor meg ugyis felhivom a dokit, de most egyelore sokkal jobban lettem. Igy is maradjon!! :) Hat ha csak valami eros front volt.
A trokom viszont vacakol mar egy ideje, igazabol nem faj, csak valahogy nem az igazi, szerintem piros is. De nem mulik, roszabb sem lett... na erre majd tuti rakerdezek.

luna6

mivel én szörnyen migrénes vagyok(ahogy azt már korábban is írtam), a dokim azt mondta algopirint vehetek be. de eddig még nem vettem csak egyszer. ennyi szerintem nem árt. a szenvedés és idegesség sztem jobban. az én véleményem szerint sem gond ez az egy bogyó, Luna.
Vendég

Van egy hazi modszeres konyvem mindenfele nyavajakra (nagyanyaink javvalatai stilusban de tudomanyos alatamasztassal) es azt irja, hogy a migrenre jo lehet a gyomber is esetleg. Hat lehet egy probat meger... mar amennyiben van idehaza, de ma nem lett volna, ha tudtam volna sem :) Szerencsere nem jutott el a gorcsos stadiumba a dolog, szoval nem az volt, hogy nem mozdithatom a fejem mert leszakad, es mostanra el is mult :)
Ha jol remlik neked egeszen csunya dolgok jonnek a migrennel :( (nalam csak a nem birom mozgatni a fejemet sem kategoria volt, szerencsemre, es amiota abbahagytam a fogigatlot - nem tudom van e biztos osszefugges, de szoktak ilyet emlegetni - azota nem durvult be igazan)

luna6

Képzeld Luna, nekem pont fordítva volt! fog.gátló mellett kevés migrén, azóta meg sok. terhesség alatt meg rengeteg.. :?

Kismamik, nagyon eltűntetek! :wink:

Ki hol szilveszterezik? Kikkel?

Mi még nem tudjuk...
Vendég

Na en egy tipikus antiszilveszterezo vagyok, ugyhogy en idehaza leszek szerintem, es az agyammal es a parnammal meg talan valami jo konyvel mulatom majd az idot :) Es meg az sincs kizarva, hogy ejfel elott bealszom :)
Amugy egy baratokkal eltoltott dumalos, eszegetos, esetleg jatszos estet el tudok kepzelni, de hirtelen nem tul sok mindenkit tudnek felsorolni, aki ilyesmire kaphato :) A kulfoldi let(em) hatranya :) Ugyhogy nalunk a karacsony (a 24.-e este) lesz mozgalmasabb, es remelem idecsalogathatom a csaladot, hogy ne megint nekunk kelljen menni, szuk helyen szorongani es szetfagyni. Amugy itt nalunk csak ket nap a karacsony, 24 es 25, a 26.-a mar munkanap :(

luna6

Sziasztok!

Luna! bár most mindegy, de migrénes nőknek egyáltalán nem ajánlott hormonális fogamzásgátló tablikat szedni!!!! (én is ezért hagytam abba...de még nem jöttem rá a jó megoldásra, hogy esetleg injekció, vagy hüvelygyűrű formájában nem lenne-e jó) A házi gyógymódos könyvedben köhögésre mit írnak???? (már gondoltam a zsírral bekent mellkasra éjszakára...)

én is pont tegnap olvastam a Hipp Natalról, mivel az én dokim egyáltalán nem ajánlotta a vitaminszedést, lebeszélt inkább, de a védőnő meg nyakaskodik, hogy a folsav, meg a vas..... és hát szerinte meg szedjek Femibiont! Megint kezdik a cirkuszt, az első gyerekkel is ez volt, hogy mást mondott az orvos és mást a védőnő. Ja és én olyan kiskönyvet kaptam, mint az ellenőrző volt a asuliban, fehér és feliratos, semmi szín, semmi kép.

Még mindig köhögök, hiába a sok méz és már Isla-t is szopogatok, az tiszta gyógynövény, de ha hétfőig sem lesz jobb, muszáj lesz dokihoz menni...most kicsit rekedek is.... nade ez a párás idő!!!! Nem csoda, ha nem esik jól! Már teljesen ki voltam,hogy a férjem itt betegeskedik, én meg a maszkban közlekedek a hányingeres érzetemmel folyton... fú...elég undorító volt!

Mi nem gondolkodunk Szilveszterben, 3 éve, mióta van a kisfiam, itthon vagyunk mindig. Igazából már lehetne a mamáékra hagyni...ha esetleg úgy alakul, de csak azért nem szeretek elmenni sehova, hogy legyünk vhol, csak ha vmi jó ötlet érkezik! :)

Karácsony ügyben Ti mit vallatok? Merjünk menni bevásárlóközpontokba, vagy inkább bacikerülő életmód szerint ne???? Én elég tanácstalan vagyok, de még semmi karácsonyra senkinek!!!

Kép
Kép
mézvirág

Huu mekkora elet volt itt tegnap ota :)
Mez, teljesen jogos a migrenes dolog, csak en nem tudtam, hogy migrenes vagyok, nekem a gyogyszerszedes elkezdese utan kezdodott, es nem is gondoltam am osszefuggesre sem, csak akkor tunt fel mikor abbahagytam a gyogyszert jo egy eve es a fejfajasaim intenzitasa csokkent, azota nem annyira kinzo es ritkabb is. Nekem mondjuk a PCOSem miatt sem jo a fogigatlo, na de azt sem tudtam, hogy van nekem, csak miutan elhagytam a bogyot akkor derult ki :D Ugyhogy most uj eletet kell kezdjek uj hozaallassal :)
De jo, hogy itt nincs vedono (illetve nem is jo, csak ebbol a szempontbol) igy nekem nem mondanak ketfelet, csak egyet, hogy a doki szerint no vitamin. De folsavat es vasat o is irt fel, azt szednem kell. Meg a hanyingercsokkentot, csak lusta voltam elmenni a patikaig :)
kohogesre: HAGYMATEA!! a konyvem nem ir semmit, mert ez csak tunet az meg komplettebb betegsegeket taglal csak, de a csaladi legendarium szerint kuhogasra a hagymatea a segitseg :)
verziok:
A: 3 evőkanál cukrot addig melegítünk, amíg karamellizálódik. Felengedjük 3 dl hideg vízzel, beleteszünk egy fej megpucolt, háromba-négybe vágott vöröshagymát. Felfőzzük, leszűrjük, mézzel megisszuk.
B: Köhögéscsillapító hatású, ha pedig karamellizált cukorral készítjük, fokozódik köptető hatása és az íze is kellemesebb lesz.
Így készül: 2 teáskanál cukrot zománcos edényben aranysárgára pirítunk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Ez után felöntjük egy csésze vízzel és egy kicsit hűlni hagyjuk, és belefőzünk egy felkarikázott vöröshagymát. Amikor a cukor felolvadt, és a hagyma is megpuhult, a teát leszűrjük, mézzel vagy gyümölcsszörppel (csipke, ribiszke, citromos méz) édesítjük, és langyosan kínáljuk.

Ajandekok teren en sem tartok meg sehol. Illetve a csajom meg van veszve a magassarku cipokert, az o mereteben alig latni barmit is, ezert Nextbol rendeltem neki egy ilyen szandit a nyarra, na ez az egy ajandek van meg, slussz :) Nem fogom tudni elkerulni a bevasarlokozpontokat (de hetvegente pl egyaltalan nem megyek mostanaban) majd megyek het kozben nyitasi ido korul, akkor kevesebben vannak, nincs meg tomegnyomor, hatha kevesebb a baci is meg.

luna6

Sziasztok,

Én nem próbálom meg elkerülni a bevásárlóközpontokat, mert a munkahelyen úgyis van ezer ember, bárhol elkaphatom. Szerintem nem lehet bezárkózva élni 4-5-6 hónapig, akárhol esély van, hogy elkapja az ember. Közért, tömegközlekedés, játszótér, stb.....elszeparálni úgysem lehet az embernek magát......De ez csak egy vélemény, amúgy meg nem vagyok plázacica, én egyszer veszem rá magam, hogy bemenjek, akkor mindenki kap, amit épp tud, aztán részemről letudva :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Konkri, szívből gratulálok!Jan 11-től sztem menj vissza dolgozni, vedd ki a szabikat, és apa kérjen gyest.Te meg tp-en legyél :wink:
Vendég

Köszi Hunci! ha esetleg elolvasol itt még... írtam provit, de nem tudom olvastad e...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!!
Bundáskenyér? Luna, sokunknak beindítottad a fantáziáját :lol:
Én éppen gesztenyét sütök, remélem nem égetem el.
Vásárlás? Egy kicsit tartok tőle, valószínűleg én is oda megyek, ahol viszonylag kevesebben vannak.
A szilvesztert mi is otthon fogjuk tölteni, nem vagyunk bulizós típusok. Valószínűleg bevásárolok majd mindenféle finomságot, és TV-zünk és eszünk :lol: :lol:
Nálunk ez jó bevált.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok!

XIV.ker-i kismami vagyok és jún.27-re vagyunk kiírva hivatalosan!:)[/img][/quote][/url]
hodo

Sziasztok!

Elnézést hogy nem voltam kissé zsúfolt volt az életem. Talán ennek a következménye hogy most kórházban vagyok, mert elkezdtem vérezni :(
Csináltak ultrahangot a baba tegnap jól volt, elvileg minden rendben, de nagyon félek!!!

Esetleg tapasztalatok? Storyk?

Handy

Kép
Kép
handy26

Handy, huu ezeknem jo hirek :( Mit csinaltal? Megeroltetted magad? De ha befektettek akkor biztos jo kezekben vagy es ha tegnap a bebi jol volt akkor en bizom benne hogy azota csak jobban lett. Mulik a verzes? Kapsz ra valamit vagy csak szigoru fekvesen es megfigyelesen vagy?
Nekem nem volt ilyenem. Az elsonel volt egy kis barnazas de otthon voltam, kesobb meg mar semmi. De ismerosi korben volt olyan akinek kellett korhazban pihennie egy darabig aztan rendbejott es hazamehetett, a bebinek nem lett baja, de a reszletekre nem emelkeszem mar, nem tegnap tortent.
Nagyon drukkolok neked!!!

luna6

Szia Luna!

Igazából nem csináltam semmi megerőltetőt, max hogy felálltam a székre felrakni valamit aq polcra. És mindenféle görcs nélkül elkezdett jönni a vér. Azonnal dokihoz jöttem, megnéztek uh-n és rendben volt. Most nem kapok semmit, mert azt mondták még korai a terhesség ahhoz hogy akár a magnézium segítsen. Most megfigyelnek.

Jelenleg vér nincs görcs van. Szigorúan feküdnöm kell, holnap megnéznek mégegyszer uh-n.

Kép
Kép
handy26

Ez igy ijesztoen hangzik, de az hogy most se gorcs se ver nincs, az meg biztatoan, ugyhogy nyomd csak az agyat szorgalmasan es nem lehet ott semmi baj!!! Szoritok nektek, irj majd ha mar tudsz es vannak fejlemenyek!!! Kapaszkodjon is rendesen az a kis babszem, ahogy tegnapi UHn is latszott!!! :)

luna6

Sziasztok!

Luna:
Most se vér se görcs egyelőre. Butaságot írtam nem ma hanem hétfőn lesz uh. Nagyon izgulok, hogy rendben legyen minden. A fiammal semmi ilyen nem volt. Feszülten várom a hétfőt.

Handy

Kép
Kép
handy26

Sziasztok!

Karácsony, szilveszter:
A szentestét itthon töltjük hármasban/négyesben. Másnap hazamegyünk anyuékhoz néhány napra. de ez még nem biztos.
Szilveszter szintén itthon, mivel nincs senki akire rábízhatnám Bogit, így mióta megszületett nem is voltunk máshol szilveszterezni. De valahogy nekem nem is hiányzik az ilyen "ereszd el a hajam" feeling. Éjfél előtt lesétálunk a Tisza partra, ha az időjárás is engedi, megnézzük a tűzijátékot, kiviszünk egy kis üveg pezsgőt a koccintás miatt és irány haza.

handy
Nagyon sajnálom, hogy kórházban kell lenned, de ott legalább jó kezekben vagy, figyelnek rád is és a babára is. Kitartás, hamarosan hazaengednek, meglátod. Szorítok, hogy minden oké legyen!

További csodás hétvégét mindenkinek!
Vendég

Sziasztok ,

Szeretnék csatlakozni hozzátok.

11 hetes kismama vagyok Zuglóból, júni. 11-re vagyok kiírva.

Handy,

Az egyik barátnőm is egy hete került kórházba mert elkezdett vérezni. Az Uzsokiba fektették be, első este nem kapott még semmilyen gyógyszert. Másnap megnézték ultrahangon és minden rendben volt látszott a kis petezsák ugyanis csak 6 hetes volt még akkor. Kapott valamiféle vérzéscsillapító gyógyszert mert még ilyen barnázása volt. Meg magnéziumot. 5 napig volt ben most már minden rendben van tünetmentes. Pihennie kell sokat.

ÜDV.:Barbi
barbizugló
Budapest XIV. kerület

Sziasztok Lányok!

Csúnya önző leszek :oops: és megint csak magamról írok pár sort.
Először is nagyon örülök, hogy betöltöttük a 10. hetet és már csak 2 hét van a kritikus időszakból.
Nagyon várom már. Azért is, mert a vetélés kockázata ugye csökken, azért is, mert ha elkapnám ezt a nyamvadt influenzát, talán nem lenne olyan rizikós és azért is, mert jó pár gyógyszeremet kezdhetem leépíteni és végre nem úgy fog kinézni egy napom, mint egy 80 évesnek. :?

Sajnos a héten nekem megint előjött nagyon intenzíven a barnázás, két napig szörnyű volt, a hasam alja is szúrkál, hasogat, jobbnak láttam magam megmutatni. Szerencsére nagyjából minden rendben van és képzeljétek, már láttam naaaagy babafejet és icipici kalimpáló kezecskéket, lábacskákat. Annyira csodás érzés volt.
Valami olyat mondott a doki, hogy a belső méhszáj túl közel van a méhlepényhez (?), ezért lehet ez a barnázás és valószínű meg is marad a terhesség végéig. Hát nem örülök. Ő nem a saját dokim volt, inkább majd az Ő szavára adok, de hozzá csak decemberben megyünk. Most azt mondja, annak örüljünk, hogy mindene megvan a kis Drágának.
Eddig dekára pontosan 1 kilót híztam, aminek nagyon örülök, mert nekem a kilókkal való gyötrelem örökös kísérői az életemnek. Mondjuk igyekszem nagyon figyelni és nagyon okosan enni, remélem, nem válok majd bálnává később sem.
Közel 20 kiló fogyás van mögöttem az utóbbi években, ezért is rettegek a plusz kilóktól. De mindezek ellenére úgy gondolom, kisKölesünk minden földi jót megkap, amire csak szüksége van. Egyetlen gondom van, húst a 10 hét alatt kétszer ettem, előtte való nap és aznap, amikor hánytam és nem is kívánom egyáltalán. Amúgy sem vagyok nagy húsos, most meg aztán... Sajttal, túróval, tejföllel próbálom pótolni. Tejet nem tudom meginni, soha nem szerettem, halat szintén nem kívánom, de plusz kálcium pezsgőtabit iszom, úgyhogy azért igyekszem.

Üdv az újaknak a csapatban és további szépséges napokat Mindenkinek!

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Hát visszatért a vérzés :( Barna szerencsére, állítólag akkor van baj ha élénk piros, mert akkor éppen most történik valami, a barna azt jelenti hogy már megtörtént és ürül a szervezet. Már csak egy nap és látom az ultrahangon. Rettentően félek. Görcseim mondhatni nincsenek, ha vannak is semmivel sem erősebbek mint a vérzés előtt.
Barbizugló:
Köszi a biztató szavakat, én is remélem hogy nem lesz komoly baj. Én nem kaphatok vérzéscsillapítót, mert Lieder mutációm van. Pont az a lényege hogy az egész terhesség alatt véralvadásgátlót kell kapnom. A doki tegnap azt mondta, hogy valószínűleg ezért is lehet ez az egész. Remélem igaza lesz, jelen pillanatban egy perc nyugtom sincs.

Kép
Kép
handy26

Csilla, igy ahogy ezt leirod pont ugy hangzik - az en kepzeletemben - mint mikor a lepeny kozel tapad a mehszajhoz, van amikor ra is log. Ilyen formaju meghatarozassal mar talalkoztam tobbismerosom eseteben is, es ez mindegyiknek megoldodott az odp elorehaladtaval mert ahogy nott amehuk ugy kerult egyre 'feljebb', tavolabb a mehszajtol a lepeny tapadasi helye.
En egy felkilot sem hiztam egyelore, ami jo is igy, mert emlekeimszerint amilyen tempoban kesobb no a kilok szama minel kesobb kezdem annal inkabb tartani tudom a kozel 10 kilot amit a doki javallott. Na ha 12 lesz az sem fog szomorusagba taszitani :)

Handy, sajnalom a barnazast de tovabbra is nagyon drukkolok neked, hogy holnap egy erosen kapaszkodo dobogo szivu aprokat lassatok az UHn!!!

luna6

Handy, pihenj, aztán jelentkezz mi volt a dokinál!! szorítok, hogy minden rendben legyen.

Üdv Barbizugló :D

Remélem mindenki jól van. szép estét!
Vendég

Csilla!
Nyugi, én sem eszem húst!!! Sőt, a tejtermékeket is savanyúnak érzem, vmiért....pedig imádom amúgy őket, így most még azt sem eszem!!!! Egyszerűen nem esik jól, de ez majd meg fog változni, a fiammal az elején olyan rosszul voltam, hogy csak fogytam és alig ettem vmit, de a babának semmi baja sem lett. a 13. héttől kezdtem enni...végül 14kg-ot híztam vele!!!! :D
Most azért eszem, de most kívánós is vagyok...sajna...
Az elsőnél nem volt ilyen, tegnap is csak ülök és eszembe jut este, hogy milyen jól esne egy kis zöldbabfőzelék...de hogy honnét jön ilyen ötlet???? :D

Handy, szorítok,hogy minden ok, legyen, de miért is ne lenne? Nem is szabad semmi olyasmire gondolni, amit nem szeretnél!!!!

Én meg még mindig köhögök ezerrel és rekedt is vagyok, pedig ittam hagymateát, mézes kamillát, hársot, sőt homeo-s köptetőt (Stodal szirup) is eszem és még zsíros zsepit is kötöttem éjjelre a mellkasomra, úh. ma megyek dokihoz, mert biztos, ami biztos, mondjon rá ámen-t a szakember!
Pedig tegnap a férjemmel karácsonyi bevásárlásra indultunk, egész délután mentünk Fehérváron, úh. totál lefáradtam, még féltem is hogy túlhajtom magam! De eddig szerencsére nem úgy tűnik, szegény kis embriócskám már most szoknia kell a hajtást... :D ha majd megszületik és hazajön a kisfiam mellett úgysem lesz nyugta!!!!

Mindenkinek minden jót mára!

Kép
Kép
mézvirág

Fuuu lanyok, mekkora ma ittt a forgalom :) Pedig asszem nincs is munkaszunet odahaza, hogy ekkora legyen a csend!
Handy, gondolok rad sokat, ha mar tudod az UH eredmenyet irj, szerintem sokan nagyon varjuk!!
Es hol van pl gemini? Es Bibocska? Konkri? Heni? Eszter? Mez? Picur? Antekirt? Geoo? (felsorolas a teljesseg igenye nelkul, keretik fogyelembe venni a korlatozott agykapacitasomat, mindenki aki nincs a listan szinten jojjon csak!!!)

luna6

Sziasztok!

Dorka vagyok és Zuglóban lakunk, az Uzsoki kórházban fogok szülni.Első babánk lesz!:)

Én sem eszem sok húst és elötte sem ettem sokat.
Sajna én hányingeres vagyok és esténként kergetem a rókákat is. :( Így már olyan szempontból válogatom a kajákat,h.milyen lesz a visszaúton. :( Bocs,h.ilyen gusztustalan vagyok.

De remélem már nem tart sokáig ez az állapot.Bár így meg nyugtatom magam ,h.minden rendben van és csak a hormonok dolgoznak.

Szeretnék én is nagyon figyelni a súlyomra,de pillanatnyilag ez érdekel a legkevésbé.Örülök,ha élek és minden ok.

Handy 26 nagyon drukkolok neked,biztos jó kezekben vagy és minden rendben lesz!

Kép
hodo

Sziasztok!

Hát nem mondom, a hétvégén nagy volt itt a pangás...
Jajj, én iszonyatosan szenvedek a székrekedéstől. Annyi mindent már kipróbáltam, de semmi nem akar segíteni. Az előző terhességemnél soha ilyen gondom nem volt, na de most... szörnyű.

barbi
Üdv köztünk! Problémamentes babavárást neked is!

handy
Várjuk a jó híreket!

mézvirág
Mi csak tervezzük a nagy bevásárlást. Hogy őszinte legyek, nincs sok kedvem hozzá. Igaz, én nem is vagyok egy nagy vásárlós típus. Naponta lemegyek a boltba megvenni amit kell pl. a főzéshez, meg kenyér, péksütemény stb., de nálam itt ki is merült a vásárlási láz.

[/b]luna
Igazad van, jöhetnének már a többiek is. Ha minden igaz bibócskának is már túl kellene lennie a 12 hetes uh-n. Remélem neki is jó hírei vannak.

csilla
Örülök, hogy ilyen hosszú kihagyás után végre benéztél hozzánk is, és még jobban örülök a jó híreidnek!

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Handy, irj, ahogy van valami, mert sokan és nagyon-nagyon drukkolunk neked!!!!!

Henibaby, a székrekedés ismerős történet: nekem ami bevált, a következő: aszalt sárgabarack (nem ajánlom, mert nekem előtte annyira görcsöl, hogy szörnyű), aszalt szilva (csak a natúr aszalt szilva, semmi extra.....vettem drága fajtát egyszer, annak semmi hatása.....sima tescos legolcsóbb.....egy zacskó mindent megold) és ami most legjobban bejött: gyümölcscentrifugán almát lecsavarni és abból ittam egy litert. Még csak nem is ilyen célból tettem, de bejött.

Bocs lányok a témáért, de ez nagggyon fontos!!!!!

Csilla, nagyon-nagyon gratulálok a 20 kilo fogyásért!!!!! Próbálj meg mindent, de szerintem az, hogy mennyit hízol a terhesség alatt, leginkább a hormonokon és nem rajtad múlik.......gondolom, ennyi fogyókúra után amúgy sem vagy nagy sütifaló, ha jönni akarnak a kilok, túl sok mindent terhesség alatt nem lehet tenni. Nekem Andrissal az első 12 hétben 10 kilo jött fel úgy, hogy egyfolytában fogyóztam, mindent visszafogtam.....aztán abbahagytam az elevitet, a többi hónapban kb. 15 kilo. Mivel terhességi diabéteszem lett, ezért folyamatosan figyeltem magamra, nem ettem semmi kenyeret, édességet, semmit, mégis.......nagy küzdelem volt leadni (8 hónapig csak és kizárólag turbodieta poron éltem.......), de a végére 3 kilo hiján sikerült. Kistesóval pedig eddig fél kilot híztam, úgyhogy azért mondom, hogy nem feltétlenül rajtunk múlik. Most sem diétázom jobban, sem kevésbé........

Kép

KépKép
eszterxx

hát sziasztok!
Luna, megmondom őszintén, hogy voltam itt, de nem volt kedvem írni, tulkép semmihez sincs kedvem. lehet hogy a nyamvadt idő teszi, utálom ezt a benti létet... kár hogy nem tudunk prücsökkel fagyizni sétálni... már úgy várom a júliust, mikor a két porontyal lődörgünk délutáni alvás után - Marcu simán a fagyi miatt, én meg a szopi miatti édeskívánásért...
hízás: engem nem érdekel, sőt, hiába jött le azonnal a 15 kilómból kb 10-12, én szülés után iszonyat édes kívánós voltam - a szopi miatt. vacsorára 3-4 krémes, délutánonként meg dupla adag csavart csoki vanilía... :) én híztam, de nem érdekelt, mert azt tartottam magam előtt, hogy ne koplaljak és legyen elég édes, finom tejem... majd mikor csökkent a szopi és elhagytuk, a kilók simán eltűntek, úgy hogy még meg is szóltak, hogy nagyon lefogytam - ezt pedig az itthoni lét tette. mert én vallom azt, hogy sokan a munkahelyen, a munkahelyi stressz miatt esznek sokat... főleg ahol van büfé, vagy könnyen ki lehet menni ezt-azt venni. de nem tudom milyen lehet annak aki alig eszik és úgy is hízik, az biztos egy életre szóló gyötrődés.

most pl saját készítésű sült banánt eszek mézzel :) előtte meg paradicsom szószos sajtos tésztát csináltam, sok bazsalikommal, mert az a hülye Gianni meg kívántatta velem a hétvégén :)

visszatérve a bundás kenyérre: nekem van ebből egy specialitásom - tojás (de csak kevés), tejföl (sok), és apróra vágott snidling (ez is jó bőven) a többi ugyan úgy.

12. hét: már nagyon várom és nagyon izgulok is, hogy a betegségem nem tette e be a kiskaput...

hús: Marcuval én se ettem, nem bírtam, mondjuk most se eszem sok húst, de nem olyan szörnyű, mint vele volt - ezért picit félek is, hogy ez nem e lányra utaló jel (persze neki is örülni fogok). bár tegnap beleharaptam anyós hájastésztás sütijébe és nem bírtam lenyelni, mert úgy éreztem, hogy a számba egy marék disznózsír került és áramlik le a gégémen a zsírszag... vasárnap is megkívántam a sültbanánt, de mire kisült rosszul lettem... szerencsére most nem :)

Jaj Luna, látom unalmadban, hogy mi nem írunk diszidálsz a júliusi topicba... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, nem megyek en sehova, itt foglak benneteket boldogitani :) Csak tema volt a Next a szomszedban es sorstras (kulhoni) anyuka azon is agyalt hogyan kerul Magyarorszagrol hozza a cucc, ezert irtam be neki, hogy a magyar kismamakkal ellentetben o tud direktben es felar nelkul is rendelni a nexttol, raadasul igen kedvezo postakoltseggel :) (hogy valami nekem is mar jo legyen az eletben, ha egyszer mar tejfolom sincs a te fele bundaskenyerhez, es kremest sem kapni, amivel felcsigaztal :) bar nekem elegge cukortilalom van, de attol meg asszem bunoznek egy kis franciakremessel most :D)

Eszter, a frissen facsart almal aldasos hatasai. Valmikor a tavasszal vettem a boltban, eleg draga de kaphato itt aznap frissen preselt le. Jol beittam az almabol, hat az a brutal rohanast amit en utana delutan lezavartam, azt nem kivanom senkinek :)
Szedsz amugy valamit amiben van vas? A vas elegge szokott fogni, es a vitaminokban benne van, lehet az is rasegit a szorulasra. (nekem a metformin miatt meg nincs ilyen bajom, de majd ha abbahagyom en is csatlakozni fogok)

luna6

hát, én csak folsavat szedek, néha egy-egy magnézium tabletta, gondolom, ezek egyikében sincs vas........Andrisnál nem volt ilyen brutál, de most..........

Az alma hatásáról még sosem hallottam igy, de egy hét elteltével a brutál is jó hatás nagyon :-)

Konkri, irigyellek, hogy bármit ehetsz, akkor helyettem is sok-sok sütit :-)

Kép

KépKép
eszterxx

sziasztok kismamik :D :D
szeretettel köszöntök mindenkit..
remélem jól telt a hétvégétek..

handi nagyon sajnálom hogy kórházban vagy de így talán kiküszöbölhető hogy bármilyen komolyabb probléma felmerüljön..
a barnázást komolyan kell venni..vigyázz magadra nagyon és gyere amint tudsz...puszi

henikém majd holnap megyek genetikai uh.-ra..
már nagyon várom és rettenetesen izgulok is de bizakodom hogy mindent rendben találnak:-)

ma védőnőnél voltam ő mindent rendben talált a vérnyomásom a súlyom is ideális.a pipimben sem talált semmit...
legközelebb december vége felé kell mennem ha a 16 hét körül leszünk...

nekem hál istennek nincsenek még székrekedési panaszaim..pedig még a progi gyogyit is szedem és ugye ez a hormon felelős a székrekedésért. de úgy tűnik nálam nem okoz gondot...ez után lehet még ilyen panasza az embernek??

minden új kismamit köszöntök...

na mára búcsúzom remélem holnap is csupa jó és szép eredménnyel és hírrel jöhetek..
és persze mindenkinek kívánom hogy gondtalan terhessége legyen.
pusszancs :D :D :D
bibócska

eszter, csak az almale tesz ilyet :) a reszelt alma az pl mar fog es nem hajt :) Az egyben alma meg ki tudja, mindenesetre az almalevel probalkozzal akkor maskor is :)
folsav alapbol vasmentes, bar en most kaptam olyat ami vassal van parositva, de meg nem szedtem belole, nincs tapasztalatom.

bibocska, akkor neked holnapra hajra az UH-hoz :)

luna6

Sziasztok!!
Ma voltam dokinál, 5 hete ezért a napért éltem.
Minden rendben van. Hivatalosan is 13 hetes vagyok, a kisbabám 65 mm, és a nyakiredő mérete is megfelelő. Annyira boldog vagyok!!!!!!!!!!!!!! El sem hiszitek. Mozgatta a lábát, az arcára tette a kezét, elájulok. Tisztára kisbaba formája van már. Az volt az első kérdésem minden rendben van-e és, hogy dobog-e a szíve. Azt mondta a doki, minden rendben.:lol: :lol: :lol: :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Tallin, gartulálok!!!!!!! Jó dolog ilyen örömhíreket olvasni!!!!!! Te, te hivatalosan amúgy a 14. hétben vagy már :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Tallin! gratula a jó hírekhez!

Ma voltam háziorvosnál a köhögés miatt, de nem talált egyelőre semmit, viszont megegyeztünk,hogy sós vízzel fogom az orrom és a torkom is tisztítani naponta többször. :?

Megerősíttettem a véleményét az 1200mg/nap C vitaminról is, mehet.
De abban is megegyeztünk,hogy a 12. hét betöltése után rögtön megbeszéljük az influenza-helyzetet a városban, mert ha nagyobb arányú lesz a megbetegedések száma, akkor el kell gondolkodnunk,hogy esetleg érdemesebb vállalni az oltást.

Van itt Vki aki már beoltatta magát és be tud számolni a hatással? (nálam a sima mindig napokig begyulladt bőrt eredményezett, de mást nem...) :o

Nálam amúgy a felfúvódás, ami elviselhetetlen terhességi tünet, egyszerűen nem akar a gyomrom emészteni, vagy nem tudom. Déltől kezdődik és estére akkora a gyomrom és a hasam egyben mint egy 5 hós terhesnek!
Ráadásul nagyon feszít, szinte nehezen veszek tőle levegőt...de most bepróbálkozom az Espumisan nagyobb dózisban szedésével, a védőnő és a háziorvos is ezt javasolta, hogy szedjek többet rendszeresen... :?: Bármit eszek, bármifélét, mint a lufi úgy nézek ki és fáj! :( :(

Kép
Kép
mézvirág

Mez, innen meg senki nem lehet oltva szerintem, hisz szinte mindenki 12 hetnel fiatalabb vagy annak a hataran tancikol. A juliusiban van egy mama, akit oltottak meg azelott, hogy tudta volna a pozitiv tesztet, de mar terhes volt. (illetve nalam az otthoni rokonsag is oltva lett, de ok nem terhesek, valamint egy itteni terhes baratnom aki januarra varja a bebit)

luna6

[quote="talinn"]S írta:talinnziasztok!!
Ma voltam dokinál, 5 hete ezért a napért éltem.
Minden rendben van. Hivatalosan is 13 hetes vagyok, a kisbabám 65 mm, és a nyakiredő mérete is megfelelő. Annyira boldog vagyok!!!!!!!!!!!!!! El sem hiszitek. Mozgatta a lábát, az arcára tette a kezét, elájulok. Tisztára kisbaba formája van már. Az volt az első kérdésem minden rendben van-e és, hogy dobog-e a szíve. Azt mondta a doki, minden rendben.:lol: :lol: :lol: :lol:

klassz eredmenyek, veled orulok :)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?