Huu mekkora elet volt itt tegnap ota
Mez, teljesen jogos a migrenes dolog, csak en nem tudtam, hogy migrenes vagyok, nekem a gyogyszerszedes elkezdese utan kezdodott, es nem is gondoltam am osszefuggesre sem, csak akkor tunt fel mikor abbahagytam a gyogyszert jo egy eve es a fejfajasaim intenzitasa csokkent, azota nem annyira kinzo es ritkabb is. Nekem mondjuk a PCOSem miatt sem jo a fogigatlo, na de azt sem tudtam, hogy van nekem, csak miutan elhagytam a bogyot akkor derult ki
Ugyhogy most uj eletet kell kezdjek uj hozaallassal
De jo, hogy itt nincs vedono (illetve nem is jo, csak ebbol a szempontbol) igy nekem nem mondanak ketfelet, csak egyet, hogy a doki szerint no vitamin. De folsavat es vasat o is irt fel, azt szednem kell. Meg a hanyingercsokkentot, csak lusta voltam elmenni a patikaig
kohogesre: HAGYMATEA!! a konyvem nem ir semmit, mert ez csak tunet az meg komplettebb betegsegeket taglal csak, de a csaladi legendarium szerint kuhogasra a hagymatea a segitseg
verziok:
A: 3 evőkanál cukrot addig melegítünk, amíg karamellizálódik. Felengedjük 3 dl hideg vízzel, beleteszünk egy fej megpucolt, háromba-négybe vágott vöröshagymát. Felfőzzük, leszűrjük, mézzel megisszuk.
B: Köhögéscsillapító hatású, ha pedig karamellizált cukorral készítjük, fokozódik köptető hatása és az íze is kellemesebb lesz.
Így készül: 2 teáskanál cukrot zománcos edényben aranysárgára pirítunk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Ez után felöntjük egy csésze vízzel és egy kicsit hűlni hagyjuk, és belefőzünk egy felkarikázott vöröshagymát. Amikor a cukor felolvadt, és a hagyma is megpuhult, a teát leszűrjük, mézzel vagy gyümölcsszörppel (csipke, ribiszke, citromos méz) édesítjük, és langyosan kínáljuk.
Ajandekok teren en sem tartok meg sehol. Illetve a csajom meg van veszve a magassarku cipokert, az o mereteben alig latni barmit is, ezert Nextbol rendeltem neki egy ilyen szandit a nyarra, na ez az egy ajandek van meg, slussz
Nem fogom tudni elkerulni a bevasarlokozpontokat (de hetvegente pl egyaltalan nem megyek mostanaban) majd megyek het kozben nyitasi ido korul, akkor kevesebben vannak, nincs meg tomegnyomor, hatha kevesebb a baci is meg.