Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!
Elfelejtettem kérdezni. Mit művelt anyós?

Emő!
Jó sokat főztél. Hogy bírtad erővel?

Fiona!
Férjemnek már át is küldtem, kér már árajánlatot!

Azt figyeltem meg, hogy elég nagy arányban vagyunk császárosok. Ez csak véletlen vagy valóban ennyi császárt végeznek Mo-on?

Ines
ini

Sziasztok!

Na van egy kis időm,eddig a Tróját néztük, hát nekem nem tetszik ez a Brad Pitt,bármekkora harcost csináltak is belőle...Kép

Alvás téma: mindenkinek köszi,aki hozzászólt a témához,és tanácsot adott, ugye a számomra megfelelő út már kiválasztva,eddig három altatást érintett, mindhárom 20-30 percet vett igénybe,ami szerintem nem is rossz.Ami jópofa,hogy Vencel a beszédemet meg az énekemet tágra nyílt szemmel bámulja,ezért inkább monoton hangon mormogok. Mit mondjak,elég tibeti a hangulat Kép Vic, hátha tényleg csak egy bepróbálkozás így nyaralás után, de ha mégis inkább szeparációs szorongásból adódik,akkor nem igen fog elmúlni pár nap alatt ugyebár. De sebaj, van napi 24 órám arra,hogy Vencula lássa,megértse,elhigyje,hogy az anyukájára mindig számíthat,és akkor is vagyok,ha nem éppen egy méteren belül Kép Persze ahogy telnek a percek és még minidg csak néz rám,néha átfut az agyamon,hogy kikapom és egy perc cicizés után aludna mint a mormota,de aztán győz a következetesség és a hosszú távú eredmény a pillanatnyi megoldás ellen Kép Nem is a cicizéssel lenne bajom,csak fontos,hogy ott aludjon el ,ahol felébred. Pl. amikor cicin aludt el néha,akkor éjszaka is felkelt és nem aludt vissza,mert nem értette a szitut. Ha ébren teszem le,akkor felkel néha éjszaka,de szépen visszaalszik,mert érti hol van,és miért. Szóval működik a dolog,tart ameddig tart,de mindannyian jól érezzük benne magunkat Kép

Vic,

Gratu a mutatványhoz,már hamarabb láttam,mert bekíváncsiskodtam Hozzátok, gondoltam,ott már biztos van képanyag KépNagyon ügyi! A masszázs jól hangzik,kedvet kaptam Kép

Judit!

na végre már! Csak süssön a nap,más nem számít Kép! Ettől a spenótos pennétől meg belefolyattam a nyálam a billentyűzetbe! Az,hogy egyforma a hintánk két dolgot jelenthet: vagy mindenhol ilyet árulnak nagyon olcsón, vagy valami sokkal többet,amit ide le sem merek írni ...Kép Taníts már meg lécci engem is ilyen figurákat beszúrni,lenne kedvem hozzá ! Ugy ez nem úgy működik,hogy Ctrl+Alt+12334455= vigyorgós táncoló sárkány ?Kép

Hicu!

Remélem,lesz időd beszámolni, mert most csak a kaját tudjuk,és ennél többet akarunk! Ja! És egy-két kaja igen felkeltette az érdeklődést,szerintem többek nevében szólok, úgyhogy mint a receptklub védnöke,vagy mi a szösz, megkérlek, avass be minket néhány titokba Kép

Ini!

Talán már írtad,de merre is lesz a nyaralás? Császár: nagyon szomorú és durva,hogy ennyien vagyunk Kép

Fiona,

Még annyit tennék hozzá,hogy egy féléves gyereknek teljesen normális,hogy az anyatej a fő tápláléka, ha ennyi tejed van, szerintem még kiváltani sem kell egy kaját sem. Tudom,hogy már írtak ellenkezőt is, az én véleményem: mindig szopi után kóstoltasd az új ételt,mert egy éhes és türelmetlen gyerek enni akar inkább,mint nyammognu egy-két falatot kiskanállal. Ez minidg legyen ua. kaja után , mondjuk tízóraikor. Később majd jelzi,ha már kevesebb szopit és több kaját akar. Persze el kell dönteni, hogy mik a terveid,ha suli lesz,vagy pl. a nyaralást nélküle tervezitek,akkor más a helyzet. Bár én a szoptatásra szavazok Kép Vörös-tenger: mi is voltunk kétszer,bár nekünk a víz alatti képeink csak a felszín alatt sikerültek, a mélyebbek közül már az 5-10 méteresek sem. Ez a zacsi jól hangzik Kép

Tali legyen már!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Most nézem, hogy előtte- t írtam, de utána- t akartam, szóval előbb tejci, utána gyümi, mi is így csináltuk, de nekünk a tejci alapos megcsappanása miatt kellett ezeket bevetniKép Hát igen, meleg lett, hogy már én is össze- vissza írkálokKép Jön ismét a kánikulaKép

Buksi,
Én is olyan monoton és uncsi hangon próbálok énekelni, hogy még én is belealszom, legalábbis utána fel kell rázni magam.

Ági,
Mindjárt küldöm a mélt! De ez ma valahogy nem könnyű, mert mióta ez a "feltérdelek és próbálok felállni" produkció van, azóta engem az infarktus kerülget a sok eséstől.

Vic
Victoria

Lányok!

Nagyon-nagyon köszönöm a sok jótanácsot! Szerencsére ma beszéltem a Szent István korházban dr. Sarlai Krisztina főorvosnővel és TÉNYLEG ajánlott egy másik antibiotikumot ami mellett lehet szoptatni.
Eric kapszula (Erytromicin a hatóanyaga). Igaz, hogy ez is átmegy a tejbe, de nem annyira veszélyes, mert ezt babáknak is lehet szedni. Sőt terhesség mellett is lehet szedni.

Ezenkivül valóban le kell csökkentenem a szpotatások számát valami ésszerű mértékre. Az a baj, hogy nem mindig eszik nagy adagot, mert olyan tulmozgásos és türelmetlen, hogy 5 perc után lefordul a ciciről. Utána már hiába eröltetem, csak birkózás lesz belőle. Hát persze, hogy ezután hamarabb megéhezik.
Az esték nálunk a leghuzosabbak, mert nagyon éberen alszik. Állandóan fordolódik és néha annyira, hogy fel is ébred tőle. Persze én lustaságból inkább megszoptatom 5 percig és akkor visszaalszik. Én meg néha közben is el tudok aludni. Sajnos igy rontottam el.Kép Nekem is ugy kéne csinálni, mint Kisbuksinak.

Mátol reformálunk!!! Ma elmentem napközben orvost meg bankügyeket intézni és itthagytam a páromra a gyereket. Nem akart neki tápszert adni, igy vagy 3 féle kajával kisérletezett hogy megetesse, de Zebi csak üvöltött-üvöltött. Én szerencsére nem voltam itthon, mert már rég mellre tettem volna. Aztán valami cukkinis-paradicsomos-tészta Hipp-esből evett egy kicsit és elaludt. Mire hazaértem olyan éhes volt, hogy egy rendes adagot kiszopizott. KB. 6 óra telt el a két szopizás között. Ezt meg birnám szokni.Kép))

Ez nekem a legkönnyebb megoldás volt Kép Másra biztam a gyerek figyelmének elterelését. Kép

JA! MA voltam munkaügyben is tárgyalni. A régi munkahelyemre már hivnak vissza teljes munkaidőbe. De van egy másik lehetőségem ami heti 10-20 óra munka lenne és az otthoni munkát is fizetnék. Sajnos a GYED-emet nem akarom feladni, mert azért az a pénz is számit. Eszembe jutott az , hogy a tanácsadói munkát talán a férjem nevében végezném csak fizikailag én járnék be helyette.
Viszont ha elmegyek erre a kedvező munkaidejű tanácsadói munkára akkor lehetnek belőle gondok:
1. A régi munkahelyem megtudja és feljelent hiszen GYED-en vagyok. (a konkurenciához mennék ugyanis és ugyis kiderül)
2. Nem akarok felmondani a mostani cégemnél mert már 11 éves munkaviszonyra elég sok végkielégités járna, ha GYED után nem vennének vissza. (cca. 3 millio Ft)
3. Eszembe jutott az , hogy a tanácsadói munkát talán a férjem nevében végezném csak fizikailag én járnék be helyette.

Jó mi? Ugy döntöttem, hogy októberig még gondolkozom a dolgon. Lehet , hogy ugy járok a legjobban ha itthon maradok.
Kép

Fiona
fiona

Sziasztok!

Fiona!
Férjem kért árajánlatot a mi fényképezőgépünkre és 17.500,- rá a tasak.
Talán mi kihagyjuk ezt, mert mi nem merülünk annyit. Én meg a búvárkodástól nagyon messze állok, férjem kevésbé. Ő tavaly Rodoszon buvárkodott palackkal. Nagyon nagy élmény volt számára.
Ma ete 9-kor megyünk a barátnőmmel moziba,neki is két az enyéimmel egykorú gyereke van). Apukák meg itthon maradnak. Kicsit sajnálom a férjemet, és hamarosan vele is elmegyek moziba, mert mi amióta van Oli, ma 7 hónapja, nem voltunk kettesbe sehol. Szóval eléggé lelkifurdalásom van emiatt. De a barátnőmnek meg megígértem.
Na mindegy.

puszi

Ines
ini

Fiona!
Milyen tanácsadó vagy?
Én nem játszanám meg, de Te tudod.

Örülök, hogy Zebivel alakul a dolog. Következetes legyél, pár nap nehéz, aztán megszokja. Hiszen a mostanit is hamar megszokta. Majd abban is megtalálja a jót.

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Akkor melyik nap legyen a tali? KépKépKépKép ... nekem teljesen mindegy, akár több nap is lehet Kép .. végülis az időpont is mindegy, mert úgyis ott vagyunk.. aztán jön mindenki, amikor tud Kép .. mondom MINDENKI!!! Kép

Fiona
nem lehet, hogy szomjas, és azért is vannak a pár perces szopik? Csengével anno az volt, hogy kb. fél éves koráig (május) 3-4 óránként evett... aztán amikor jött a meleg (=hőség) volt, hogy fél óránként akart szopizni... mert szomjas volt... nyár közepe felé már elfogadta a vizet szomjúságra, onnan megint normalizálódott nagyjából a dolog, nem kellett állandóan a cicit előkapni Kép

jajjjj.. az előbb olllan finom lasagne-t (vagy hogy írják Kép) ettem ...

... úgyhogy kérnék én is fogyis listát/receptet, ha lehet... mert ennek nem lesz jó vége Kép

jóéjt Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Rebi!
Nekem a csütörtök lenne a jó, ha kérhetek, mert szerdán a nyagymamámhoz megyek délután a kórházba.

Voltam tegnap moziba. A minden végzet nehéz c. filmet láttuk. Jack Nicholson,Keanu Reeves, Diana Keaton. Romantikus vigjáték, nőknek való.
Aranyos film volt.

puszi

Ines
ini

Rebi
lehet ám , hogy a szomjuság miatt is kér ennyit cicit, de azért én emellett meg szoktam kinálgatni babavizzel. Szereti is, de csak max 3-5 kortyot iszik belőle kampányszerűen.

Tegnap éjféltől ma éjfélig a Zebit csak 6-szor szotattam meg!!!
Ez már feljódés nem?

Ini!
Amikor még dolgoztam akkor a rendes bankos munkám mellett folyamatszervezési - és ISO9001 minőségirányitási tanácsadó is voltam.

fiona
fiona

Fiona!
Én is bankos vagyok!

Ines
ini

Sziasztok!

A csütörtök másoknak?

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

SziasztokKép

RebiKép
Hol? mikor napközben? nehogy csütörtököt mondjunkKép

FionaKép
Alakul a dolog, alakul, csak legyen elég erőd, hogy következetes tudj lenni. Dani is hatszor szopizik még egy nap, bár amikor nagyon nagy a meleg és nem fogadja el az innivalóját, akkor 5 percig szokott szomjat oltani tejcsivel is, ilyenkor van hogy ez jóval több.

IniKép
de rég voltam moziban..... és mind a két pasi szinészt imádom... de sebaj, majd letöltetem apamacival, bár attól még nem biztos hogy meg is nézemKép Már egy halom film itt fityeg hogy megnézzem, de valahogy sehogy sem találok rá időt.

VicKép
Köszi a listácskát, azt hiszem a jövőhéten belevetem magam és beleedződöm a dologba, majd úgy alakitom hogy apamaci is belefogjon persze nem fog róla tudniKép csak olyan kajákat fog kapni amik 1esekKép
Meglestem a reggeli ébresztő képeket, nagyon jók, ezentúl sok sok ilyen kelésben lesz részetek ámKép Nem sokára belejön és biztonságosabban fog feltérdelni és felállni, utána már kevesebbet fog akkorát esni, bár ez nem azt jelenti hogy az esések száma fog csökkenni, inkább a minősége.

A tegnapi nagy hirünk, kibujt a jobb felső egyes fogacska hegye, remélem nem lesz vele egyenes arányos az éjszakai kelések számaKép

Ki mit főz ma?
Nálunk hawaai pizza lesz, saját készitésű tésztávalKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

sziasztokKép
Képet mindjárt fellököm:9 Az tegnap lemaradtKép

Nagyon meghatóvolt az eglsz szertartás, főleg mivel egy csodajófej pap tartottaKép
Majdnem hanyattesett amikor először mondtuk neki, Dudu másdik keresztnevéát, majd a védőszentétKépKép
Még a keresztelőn is mosolygott ezen ahogy mondtaKép

A kajareceptek: háát a pikáns szószos csirkét uncsitesóm alkotta, a szilvás, ananászos pulykát a keresztanya, én lasagne recepttel szolgálhatokKép

A szilvás pulykát is megfigyeltem:
előző este pulykamellet vagy combot felaprítasz kockákra, majd egy tába teszed, ahol megszóros Curryvel, fehéreborssal, sóval és meglocsolod mézzel-- hűtőbe egy éjszakára Másnap pici olajon megpirítod, ha már jó a hús belezutty az ananászt és az aszaltszilvátKép Hmmmmm nyamiiiKép Nagyon finomKép

Gratula fogacskához, nálunk is most éjjeli ébredések vannak,csak az a baj, hogy nem látom hol duzzad az ínyeKép

PUSZI!!!!

hicudzsi

Kép

hicudzsi

Hicu!
Olyan mint egy Götz baba! Gyönyörü!
fiona

Kisbuksi!
Köszi a cukkinis spageti receptet. Ma az volt az ebéd. Kép
fiona

Sziasztok!

De jó újra régi ismerősöket is látni itt. Kép Nem győzök visszaolvasni, bocsi, ha most kicsit szétszórt leszek.

Tali nekünk sajna nem jó a héten, de majd lélekben ott leszünk.

Ágiboszi, nagyon édi Dani a képeken! Kép Köszi a tanácsokat Pampers pontokkal kapcsolatban. Én nem is tudtam, hogy ezeket a játékokat üzletben is lehet kapni. Hol lehet megvenni őket?

Vic, nagyon ügyi Dorci a feltérdeléssel! Kép
A diétát én is kérném szépen, inkább csak kiváncsiságból, egyenlőre még én sem tervezek fogyit.

Ines, nem tudom odaért-e a levél, de ma elküldtem nektek ajánlva, a kalappal együtt.

Buksi, gratula Vencelnek a kúszáshoz! Remélem az alvás hamar megoldódik.

Judit, nem raktam el a hajtincseket, mert nagyon picik voltak. Mondtam, hogy csak egy kicsit vágtam le, annyi, hogy ne lógjon a nyakába. De úgy látszik tényleg meg kellett volna kopasztanom, hogy elhiggyétek??? Kép Kép

Bogi, hajrá kistesó ügyben!

Orsi, örülök, ismét nagylány lettél. Remélem most már tényleg minden rendben lesz. Ennyi rózsa? Ez igen, igazán romantikus a párod. Kép

Hicu, gratula a keresztelőhöz! Gyönyörű Édua! Kép

Fiona, már a többiek mindent leírtak, én csak drukkolok, hogy sikerüljön megoldani a szopit és te is hamar megggyógyulj.

Van nekem is egy tésztás receptem, finom és könnyű elkészíteni.
Egy fél kilós fodros nagykocka tésztát bele kell önteni egy tepsibe. Aztán fel kell verni 4 tojás habját, és utána összekeverni a sárgájával, kell még bele 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 2 tejföl, 4 kefir, kis só és egy liter tej. Ezt mind összekeverni, ráönteni a tésztára és 45 percig sütni és már kész is.

Volt egy szemét dög szúnyog a szobánkban, 3 napig kergettük. Én nem tudom milyen túlélő szúnyog volt, látni nem sokszor láttuk, csak döngött a fülünkbe, meg csípkedett. De hiába volt benyomva a szúnyogriasztó, hiába fújtunk bármit, nem akart eltünni. Szegény Kittit is jól összecsípte, aztán azóta már inkább letakarjuk a kiságyat szúnyoghálóval.

Vasárnap mentünk anyámhoz, itthon összeturmixoltam egy kis banánt és almát, és beleöntöttem egy bébiételes üvegbe, pont tele lett, azt vittük magunkkal. Aztán úgy meglepödtem, amikor Kitti mind megette. Eddig fel sem tünt, hogy már egy üvegnyi gyümölcsöt megeszik, mert a tányéron nem tünik olyan soknak. Kép

Tegnap pedig a párom délben kitalálta, hogy menjünk le a Balcsira. Mire elindultunk már majdnem 3 óra volt. (Méghogy mindig a nőkre kell várni. Kép) Balatonföldváron voltunk, régen sokat jártunk le, amíg egy havernak volt egy vitorlása és tudtunk hajókázni. Szóval leértünk, kis séta, fürcsi, aztán jöhettünk is vissza. Este 10 volt már, mire hazaértünk. De sikerült elérnem, hogy jöjjünk vissza majd pár napra. Szóval úgy néz ki, mégis fogunk nyaralni! Kép

Na megyek, mert már ezt is két napja írom, most már inkább elküldöm.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Na most van időm, írok egy kicsit többet!

Orsika!
Én a terhesség alatti cukros diétámat csinálom. Így napi 5ször kell ennem minimum, tehát az alig eszem diéta már nem jöhet szóba Kép Ez teljesen egészséges, NO CUKOR, NO PARA Kép Kép
Szóval a cukrot teljesen kiiktattam a táplálkozásunkból, maximum fruktózt használok azokhoz az ételekhez, amihez kell a cukor, édesítőszert is minimálisat, mert annak meg nem vagyok híve. Szóval édesek Kép vagytok, hogy aggódtok értem, de ha terhesen kibírtam, és sem nekem, sem Lilinek nem lett baja, akkor szerintem most is biztonságos. Még annyi apróság, hogy kenyeret minimálisat eszünk, nagyon sok friss salátát, zöldséget tömünk magunkba, sok gyümölcsöt, joghurtot, szóval egészségesen étkezünk.
Már egy hete csináljuk, én fogytam is, mert nekem van miből, a férjem kilóra nem, de a hasa laposabb lett.

Kistesó project felfüggesztve pár napig (megjött Kép Kép )

Buksi!
Pont én nem szóltam hozzá az alvás témához, pedig én követelőztem.
Szóval szerintem is a következetességnek kell dönteni. Nálunk most visszajött ez a 4-5 közötti ébredés. Amikor látom, hogy nem ébredt fel teljesen, akkor elég a cumi, és visszaalszik, de ha felébred, akkor sajnos ki kell vennem megetetni. Na ez attól is függ, hogy este mennyit eszik. MErt ha nem eszik sokat, akkor éhes lesz már addigra. De mindegy, mert eddig minden szoktatás nagyon könnyen ment, biztos, hogy erről is le tudom szoktatni.
Persze utána alszik reggel 8-9-ig.

Akkor közkívánatra Liliről írok többet Kép

Ugye elmúltunk 6 hónaposak 10-én. Mostmár minden irányba forog, oda-vissza, kúszik is, csak ülni nem tud még egyedül. Most 71-72 cm, és 6,6-6,7 kg. Ha állítva fogom, és leér a lába valahova, azonnal ugrálni kezd Kép
Énekel, kiabál, olyanukat dumál, hogy Tyetyetye, Tetetete, Dedede, Addá, addá, ha sír azt mondja, hogy jajjajjajjajj. Kép Tök aranyos. Mondja zat is, hogy Ati, eti.
Még mindig nagyon jó, kiegyensúlyozott baba, mosolygós, és még mindig cipelem magammal mindenhová. (Ugye ha Győrbe bemegyek, muszáj vinnem, de sokszor otthagyom anyósomnál.) Ha otthagyom valahol, kicsit sír, aztán nincs vele gond, hamar meg lehet nyugtatni. Nagyon anyás.
A párom nagyon imádja. Jókat tudnak játszani. Olyan jó nézni őket együtt. Gondolom ezzel Ti is úgy vagytok, hogy néha elérzékenyültök, ha apa-fia, apa-lánya játszanak. Imádom, amikor rám néz, nem is kell beszélnie, annyira beszédes a tekintete.
Ha valaki még nem látta a honlapját, akkor itt a cím:

web.different.hu/partners/gyacse/jaksy

Teszek fel majd mindjárt új képeket.

Szóval még Liliről.
Ugye csak 3 hónapig szopizott, azóta tápszert kapott. Ma így néz ki a napi kajája:
Reggel (hajnalba, ha felébred 4-5 között) tápszer, 9-10 körül gyümölcspüré babapiskótával, vagy magába, 12-13 körül főzelék, 15-16 körül gyümölcs, vagy tejpép, este 20-20:30 tápszer.
Két etetés között játszik a kiságyba, aztán elalszik, ha végeztem a munkával játszok vele. Ebbe a hülye melegbe nem viszem ki sétálni, itt a hűvös lakásban elvan.

Nagyjából ennyi. Ja, viszem babaúszásra, heti egyszer, és nagyon szereti.

Remélem kielégítő voltam, ha valami nem volt egyértelmű, akkor kérdezzetek!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Fiona!

Bocs, hogy hivatlanul belepofázom a dolgokba, de szerintem ne csinálj magadnak lelkiismeretfurdalást abból, hogy éjszaka is megszoptatod a gyerkőcödet, az nézőpont kérdése, hogy elrontod-e ezzel vagy sem. Kristóf a 8 hónapja ellenére még mindig felébred 2X éjszaka és én is megszoptatom inkább és visszateszem aludni, mint az éjszaka kellős közepén simogassam a hátát órákig. A másik két gyereknél ugyanígy felkeltem éjszaka, Johi 3 hónaposan már átaludta az éjszakákat, Balázs 7 hónaposan, Kristóf meg isten tudja, mikor fogja. Egyik gyerek ilyen, a másik meg olyan. Ami az egyik gyereknél és szülőnél beválik, az a másiknál nem, de ez nem azt jelenti, hogy egyik jól csinálja a másik meg nem.
johitimi

SziasztokKép

Lányok remélem tud nekem valamelyikötök segíteni.
Még a tavasszal itt beszélgettünk az esetleges gyed melletti tanulásról, akkor Detti javasolta a Műszaki Főiskolát, aki emlékszik még akkor poénkodtunk a diszkrét matekról isKép

Nah szóval irtam jelentkezést nekik és érdeklődtem hogy igénybevehető e náluk erre a képzésre a tandijmentesség, most irtak vissza hogy elméletileg igen, de az állam csak kb 80 ezret térit és itt meg 240 e/félév a tandij. Ezt most nem igazán értem, a törvény szerint nem kérhető tandij... mégis max összeget emlegetnek. Van valamelyikötöknek e téren tapasztalata? Plusz ha valaki tudja esetleg Detti emailcimét azt nagyon megköszönném, mert a profilja megszünt sajnaKép

Előre is köszönöm, puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Hihetetlen, Kitti ma már másodszor alszik el napközben. Szóval újra itt vagyok. Kép

Bogi, milyen ügyes Lili! Kép
Sok mindenben magunkra ismertem. Főleg az apa-lánya ha játszik, néha tényleg sírni támad kedvem, olyan jó nézni őket. Kép

Ági, én is főiskolára járok, de ezt nem igazán értem, amit neked mondtak. Mi az, hogy elméletileg igen, de..? Az állami sulikban és szerintem a Műszaki az, aki gyeden van, annak nem kell fizetni tandíjat. Én a külkerre járok, itt csak 7000 Ft-ot kellett fizetnem, de azt meg beiratkozási díj vagy valami ilyesmi néven kérték. De tandíjat tuti, hogy nem kérhetnek.

Pusza,
Tünde
rtünde

Johitimi!
Igazán köszi a vigasztalást. Néha engem sem zavar, hogy éjjel fel kel kelnem hozzá, de most például amikor mondtam a dokiknak, hogy éjjel még szopik teljesen kiakadtak tőle. Aztán amikor a gyógyszertárban kérdeztem, hogy szerintük melyik antibiotikumot lehet szoptatás mellett szedni, akkor azt mondták, hogy ?hóóóóóóó, hát 6 hónapos gyereket már minek szoptatni, egyen húslevest?.
Aztán az ilyenektől ugy el tudok kámpicsorodni.

Most hogy hazajöttünk a nyaralásból kezd beállni egy éjszakai rutin.
Este 7 kürül muszály megfürdetni, mert akkor már nyűgös. 8-kor szopizik és nagy valoszinüséggel belszik tőle. Leteszem a kiságyába és változó de vagy fél óra mulva, vagy csak 3 óra mulva még felébred. Akkor 11 körül megszoptatom . Ha már aludtunk, akkor magam mellé veszem az ágyunkba és ott marad, ha még ébren voltunk, akkor visszateszem a kiságyba. Legközelebb hajanli 3 ?kor megébred , de ilyenkor már tutira vándorlunk át a szülői ágyba és megpróbálok elaludni szoptatás közben. Ilyenkor előfordul az is, hogy szükös lesz nekünk az ágy és ha elalszik a baba, akkor én megyek át aludni a vendégszobába, közben szolok a páromnak, hogy fél füllel figyeljen a kicsire. Kb. fél hatkor felébred Zebi és elkezd gögicsélni . Ilyenkor visszavándolrok a vendégszobából és odafekszem mellé és Zebi felváltva piszkálgat bennünket és játszik közöttünk. Reggel 6-kor ismét szopi és utána kikelünk az ágyból.
Szóval néha egész éjjel mászkálok. Háloszoba-gyerekszoba-hálószoba- vendégszoba- hálószoba között.
Ennél bonyolultabban nem tudtam kitalálni. ?

Ágiboszi
Van egy olyan szabályozás ami kimondja a tandijmentesség feltételeit. (nem jut eszembe a száma) és annak a mellékletében szerepelnek azok az iskolák, amelyekre igaz az állami támogatás. Érdekes módon ezek CSAK az állami főiskolák. Az alapitványiakra nem fizetnek semmit. Én ezt nagyon megszivtam, mert beiratkoztam fizetős főiskolára (GDF) ugy, hogy majd ugyis gyereket szeretnénk és akkor már nem kell tovább fizetni. Hát nem jött be!
fiona

Fiona!
Most csk Need írok röviden, többieknek később, mert most sietek.
Ha bealszik a szopinál, akkor tud utána büfizni? Mert nálunk ez szokott gondot okozni és emiatt ébred fel sokszor néha. Ez attól függ, hogy bealudt-e.

puszi

Ines
ini

SziasztokKép

Nah látom mást is érint a fősulis téma, bemásolom milyen választ kaptam az oktatásszervezőtől:
Ime a kismamaknak a kedvezmenye:

GYED-en lévo kismamának (az 51/2002 (III.26.) Korm rend.22.§ értelmében) a
tandíjat a Magyar Állam átvállalja, mivel a kormányrendelet értelmében:
"Az állami felsooktatási intézményekben költségtérítéses képzésben részt vevo,
az adott félév elso napján gyermekgondozási díjban részesülo hallgató, aki
szakirányú továbbképzésben vesz részt, költségtérítés fizetésére nem
kötelezheto".

Az allam azonban csak kb. 80.000-et fizet egy felevre a 240.000 helyett

Ez az utcsó mondatot szánta igazán nekem, mert amit kinéztünk itt annak idején Dettivel annak ennyi a félévi tandijaKép(
Jelentkeztem, de szépen le is mondtam most, a különbséget nem tudom finanszirozni, ahhoz nagyon kevés a Gyedem....

A legtöbb helyen amit még megnéztem mondjuk emberbarátibb tandijak voltak, de ott is max 50% engedményt adnak a kismamáknak, ennyit a tandijmentességrőlKép

FionaKép
Az Ericet annak idején én is szedtem, igaz akkor még csak gondolat volt DaniKép Elég jó gyógyszer, hamar hat, és ugyebár a doki akit megkérdeztél azt mondta hogy szoptathatsz mellette, akkor ez lesz a legjobb mindkettőtöknek.

TündeKép
Nappalin kezdted a Fősulit?, vagy már eleve fizetősen?

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Tünde!
Megérkezett ma a leveled, nem vitte túlzásba a posta. Még szerencse, hogy a Tiedet én úgy adtam fel, hogy holnapra mindenképpen érjen hozzád.
De köszönöm és igazán jól esett, hogy elküldted a ma újra a kalappal együtt ajánlva. Először nem értettem, hogy milyen kalapról beszélsz, de most már emlékszem, hogy az állatkertben kapott kalapról lehet szó.

Hát elég durva ez a fősulis dolog, a kismamák támogatásáról.
Azt is nagyon durbánal tartom, hogy a 2. gyereknél az első gyereknél kapott gyed után számolják a gyás-t és a gyedet. Magyarul kevesebbet kapsz. Érdemes a céggel megbeszélni, hogy esetleg papiron és táppénzen vissza vegyenek, ha a 2. babát várjátok. Nekem sajna ez nem ment, mert túl nagy a cég, hogy ilyet megjátszunk.

Amit már rég akartam írni Nektek, hogy a Chicconak van egy fogkefe szette, amiben az egyik 2-3 tejfogra, a másik már többre való. Hanna és most Oli is nagyon szereti rágicsálni, az ínynek is jót tesz, ha jön a többi fog.
Meg legalább szokják a fogkefe használatát.

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Akit érdekel a csütörtöki tali, az írjon mail-t (rebi@mailbox.hu), aztán küldöm a címet, tel.számot Kép

Tandíj
Ha állami az iskola, akkor egy fillért nem kérhetnek... ha nem állami fenntartású, akkor az intézmény dönti el... Ilyenkor amúgy nem az intézmény engedi el a tandíjat, hanem a minisztérium fizeti ki a hallgató helyett...

"Tandíjkedvezmény kismamáknak
Az 51/2002. (II. 26.) – az egyetemi és főiskolai hallgatók által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról szóló – kormányrendelet 22. paragrafusa rögzíti a kismamák költségtérítési díj fizetése alóli mentesülésének szabályait.
A rendelet így szól: „22. § (1) Az állami felsőoktatási intézményekben költségtérítéses képzésben részt vevő, az adott félév első napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülő hallgató, aki alapképzésben, kiegészítő alapképzésben, szakirányú továbbképzésben vagy akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben vesz részt, költségtérítés fizetésére nem kötelezhető.
(2) Az intézmény az (1) bekezdésben meghatározott hallgatók képzésének költségvetési támogatását az adott tanév első félévére október 20-áig, második félévére március 20-áig elkészített tételes jelentés alapján az Oktatási Minisztériumtól legkésőbb a jelentéstől számított két hónapon belül megkapja. A felsőoktatási intézmény az érintett hallgatók adatszolgáltatási kötelezettségeit Szabályzatában köteles rögzíteni."

Milyen képzési formákra vonatkozik a tandíjmentesség?
válasz: A rendelet valamennyi képzési formában (alapképzés, kiegészítő alapképzés, szakirányú továbbképzés, posztgraduális képzés, AIFSZ-képzés – azaz az akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzés) részt vevő nappali, esti, levelező tagozatos hallgatóra vonatkozik.
A nyelvtanfolyamra és a középfokú szakképzésre viszont nem vonatkozik. A rendelet hatálya életkortól függetlenül az állami felsőoktatási intézmények magyar állampolgárságú hallgatóira terjed ki.

Meddig tart a tandíjmentesség? Mi történik, ha év közben lejár a gyes?
válasz: A hallgatónak beiratkozáskor nyilatkoznia kell – a felsőoktatási intézmény szabályzata alapján –, hogy az adott félév első napján részesül-e a rendeletben leírt támogatások valamelyikében (terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban). A mentesség egy félévre vonatkozik, a következő félévi beiratkozáskor újra nyilatkoznia kell."
(forrás: http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=61&cid=7876)

Nekünk volt egy körünk tavaly szeptemberben... ha nem egyértelmű a dolog, érdemes telefonálni a minisztériumba, és ott megkérdezni, hogy az adott intézmény hova tartozik... A minisztériumban ezzel foglalkozó hölgy viszont nagyon rendes és segítőkész... Az intézmények szeretik beszedni innen is és onnan is a pénzt, figyelni kell nagyon ... Kép

Ini
GYES számolása a 2. gyereknél nem az első utáni gyed alapján megy...
Mondjuk az nekem sem lett teljesen tiszta, hogy pl. gyás mikor jár... de gyed-nél tuti nem a gyed... hanem talán az utolsó 180 nap keresete... a gyed nem keresetnek számít ilyenkor...
Na majd talin kivesézzük a témát, itt úgyis csak belegabajodnék Kép
Azt az un. fogkefe szoktatót mi is használtuk/juk Kép

Tünde
Első gyereknél még a Csengus kihulló első haját is csipesszel szedegettem le a textilpelusról, és borítékoltam Kép A hajvágásokról nem is beszélve... Kép

Ma elkezdtünk hozzátáplálni Kép Megevett 1/4 főtt almát... olllan édi pofikat vágott KépKépKép .. de ette rendületlenül Kép

a nagy túl csendes... muszáj utána néznem...

rebi

Sziasztok
Hát már megint jól teleírtátok a topicot Kép
Gyorsan a lényeget: nekem jó a csüt délután, akár Rebiéknél, akár a Szigeten.
További jelentkezést gyorsan.

Orsi
Azt mondanám, hogy Minden képnézegetővel lehet vhogy kisinyíteni. Pl Microsoft Photo Editor programmal is. (képet megnyitod benne, aztán Image/resize/ itt meg %os kicsinyítési mértéket, és pontos méretet is meg tudsz adni, ha nem meg akkor priviben megbeszéljük Kép)

Ági
Gratu Dani fogacskájához, amúgy mikor is szokott lenni az a reggeli felkelés?

Vic
köszi a listát, elgondolkodtam rajta Kép

Fio
drukk a gyógyuláshoz, szopizzatok az ösztöneid szerint! Nem korai még egyből cukkinis cuccot adni Zebinek, ha eddig nem evett egyátalán ilyet??? Léna mér 1,3üvegnyi kajcsit töm magába, de cukkinit még én sem merek enni Kép
Ami a munkát illeti, szerintem a lojalitás hosszú távon kifizetődő. Úgyis kiderülne, hogy te a konkurenciánál pörögsz. Szűk szakma ez, magam is ott vagyok, szóval hamar híre megy, és két szék közül ....

Ini
hála neked, megkörnyékeztem kispapit, hogy ruccanjuk el mi is moziba,már csak egy alkalmas áldozatot keresünk a kanapén való kakukkolásra.
Gyás, Gyed: felháborít. Gyes: Ha sok pénzért dolgozol uannyit kapsz, mintha minimálbér után adózol, a többit zsebbe kapod, és szülés előtt felmondtak volna neked, és az utolsó 2 (!!) hónapra visszevettek volna nagy fizetéseddel. Nem sajnálom én tőlük a sok pénzt, csak én miért nem kapok arányosan többet. Gyed: a minimálbér 3x-a volt régen, ma már jóval kevesebb. Biztos olcsóbb lett az élet egy kisgyerekkel, csak mi utólag fogjuk ezt megtudni! Ennyit a gyerekprogramról!!

Hicu
Dudu egyszerűen hibátlan, olyanmint egy kis cupidó KépKép

Tünde
jó hogy előkerülni tetszik! Miért nem jó a héten? Nyaraljatok, nagyon helyes!! Egy kis naplemente, vitorlás, romantika...
Banánturmix:Kép Én ma próbálkoztam ismét vmi folyadék bevitellel, sikertelenül. Vizet mostanság kiköpi, cukros teákat ellenzem,ma pedig gyümilével partra lettük hajítva.

Fbogi
nem szeretnék okoskodni, meg hablaty, szóval csak egy alternatív vélemény, esetleg gondold át: a tudomány mai állása szerint a kisdedeknél ajánlatos kerülni 1éves koráig mindenféle tej és liszttermék adását. (no túró, tejpép, tejbedara, joghurt, kiflicsücsök, babapiskóta; tej, vagy tejpor tartalmú és glutén tartalmú élelmiszerek) 8hó körül lehet először kicsi sajtot adni. Állítólag az allergia kialakulása jelentősen kisebb.
Ami a kispapis dolgokat illeti, én is imádom őket nézegetni, sőt néha féltékeny is vagyok, csak azt nem tudom, melyikőjükre. Na ilyenkor közéjük vetem magam, és játszunk tovább együtt.

Olimpia: hát nem a mi Olimpiánk...
Kajcsi: majonézes krumpli, tejbe áztatott paprikáslistes hal, tegnapi vendéglátásból maradt 'Daubner-'es somlói galuska KépKépKép
Tegnap nálam járt 2kolléganőm, s szidták a benti világot. Már nem a régi, meg minden a szőnyeg alatt intéződik el. Szóval nem tudtok egy jó fejvadászt, azt hiszem elkezdek váltásra készülni.

Buksi
na pont a kipontozott részen akartam egy kicsit elcsámcsogni, bár nagy jelentősége nincs, mert kölcsönbe kaptuk a hintát Kép
Gif tanfolyamot telefonon szívesen vállalok!

Dugulok, mindenkit puszilok
J
u.i.: Léna elérte kb a 2xszületési súlyát (7850g) !!
holophernes

Sziasztok!

Judit! (De mindenki más is, akit a kaja ügy érdekel)

Persze átgondolom a dolgot, de sajnos akkor tápszert sem adhatok neki, ugyanis tehéntej az alapja. Jó, hogy módosított, de tehéntej, és azt sem tudom mennyiben oké, hogy módosítják.

Az allergia később jelentkezik a gyereknél, vagy már röviddel az után, hogy adom neki ezeket a dolgokat?

Szóval sajnos mindenkinek eltérő a véleménye a babák táplálásával kapcsolatban.
Nem akarok mentséget keresni magamnak, nehogy azt gondold, de nem tudok már eligazodni, nem tudom mit, milyen elvet kövessek.

Léna neked is első baba, és látom, neked azért határozott elveid vannak ilyen szempontból is, én meg azt gondolom, hogy Lili annyira "rossz" evő, hogy örülök, ha valamit megeszik. A tejpép, és a tápszer nagyjából ugyanaz, csak a tejpép sűrűbb. Tej alapú mindegyik. A bébiételekből Lili csak a tésztásat hajlandó megenni, abban meg van glutén. A tápszert már csak reggel és este fogadja el, és akkor sem mindig eszi meg a 150!! ml-t, a 6 hónapos gyerek. Szóval örülök, hogy eszik egyáltalán.

Én annak idején egy korty anyatejet nem kaptam, és mégis élek, nem vagyok allergiás semmilyen élelmiszerre (sajnos, mert akkor talán nem szeretnék ennyire enni, és most nem kéne diétáznom Kép ). Barátnőim vannak, első gyerekkel, akiknek a babája 3-4-5 hónapos kortól eszi azt a kaját, amit ők ettek. Az óvatosabb is azt mondta, hogy nyugodtan adjak neki piskótát, reszeljem bele az almába, ő is 6 hónaposan már adott ilyet a lányának.

Kicsit zavarodott vagyok. Sokmindent kipróbálok, és sokmindent nem. Én pl. eddig csakis bébiételeket adtam Lilinek, és olyat, amit magunknak főzök, hiába adhatnék belőle, nem adok, mert jobban bízom a bébiételben.

A cukros teákról, gyümölcslékről meg az a véleményem, hogy nem lehet sajnos elkerülni később sem az ilyen dolgokat.
Ami biztos, hogy mi nem használunk rendes cukrot semmihez, ha már cukrot kell tennem valamibe, akkor csak fruktózt használok. Jóval kevesebb kell, mert édesebb mint a cukor, ezért kevesebb az energiabevitel.
Ergo, Lilinek is ilyet fogok adni, de ha bekerül az oviba, ott nem fognak egyik gyerekkel sem kivételt tenni, mindenki kakaójában cukor lesz, mindenki teájában cukor lesz, szóval nem lehet elkerülni. Ha meg a fogápolásról van szó, akkor inkább azt kell normálisan megtanítani a gyereknek, minthogy megfosszam olyan élvezetektől, mint a Daubner-es somlói (Mi az?) Kép

Szóval én sem akartam okoskodni, de tényleg nem tudom mit csináljak. Mindenkitől más tanácsot kapok, és válasszam ki egyedül, hogy melyiket fogadom meg.

Kajcsi: tökfőzelék, fasírt (no desszert Kép )

Tényleg Judit!
Léna ha nem fogad el inni semmit az azt jelenti, hogy többet van cicin?

Azért kajcsi ügyben várom mások véleményét is, hogy ki hogy csinálja, hátha együtt okosabbak leszünk.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Új helyen van a honlapunk, és bővült is strandolós képekkel Kép

http://jaksy.different.hu

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Rebi!
Tli rendben, eddig nem jelentkeztek túl sokan. De még van idő!

GES: Körülveséztem a dolgot a bérszámfejtővel, felhívom mégegyszer, elmagyaráztazpm, hogy nyilatkozhassam. Persze 2. gyerkőcnél több a családi kedvezmény, adójóváírás stb, családi pótlék. Így vagy ua. vagy egy picit több. Én régen egy összegben kaptam az adójóváírást, most havonta. Egy biztos nem ép baráti a szuper gyerekprogram.

Judit!
Ismered a jobmonitor.hu-t?

Bogi!
Én a Hannánál 8 hónaposan elkezdtem lkenyeret adni,kénytelen voltam, mert nem evett már színte semmit. Sajttal,paradicsommal. Csak tömte magába. Nem lett baja tőle. Oli tegnap kapott kekszes tejpépet(glutén van benne), nem aludt jól éjjel. Ezt most körültesztelem, hogy ez volt-e a ludas. A Milupának van gyerekbabapiskótája. Én azt adok Olinak. De könnyen lehet, hogy abban is van glutén.
A Daubner az egy nagyon jó cukrászda itt Pesten.

puszi

Ines
ini

Buksi!

Hol vagy?

Ines
ini

Sziasztok,

Most nagyon gyors leszek, mert utána megyünk kirándulni.

Csak belekotyognék egy ici- picit ebbe a tandíjmentességes dologba.
Szóval ez így tök szép lenne, ha így lenne, azonban nagyon nem így van. Én is körbejártam, rengeteg fősulit, egyetemet felhívtam, ráadásul államiakat, és csomó helyen mondták, hogy vagy "sajnos nincs szerződésünk a Minisztériummal, ezért erre nincsen mód", vagy hogy "csak a nappali szakra jelentkezők esetében él ez a dolog", vagy hogy "bizonyos tételt kifizetnek (kb. 70- 80 ezret, max. 50 %- át), a többit pedig álljam én". Végülis jól kit tudják játszani, ahogy Áginak is írtam, hiszen azt mondják, hogy pl. 80 ezerbe kerül maga a tandíj, a többi pedig a jegyzetek stb. díja, amit Ők nem kötelesek fedezni.
Úgyhogy ez a törvény így gyönyörűen hangzik, és én is kinéztem egy csomó helyet, hogy hű, de jó lesz levelezőn tanulni Dorci mellett, aztán jól megszívtam én is, de sok kismamatársam isKép. Ki van ez találva kérem, a mézesmadzag, hogy mennyire támogatják a kismamák tanulását, és sajnos mi még el is hisszük. Én tökre készültem, hogy akkor most GYED (és egy ilyen angyal gyerek) mellett milyen jót fogok mulatni az egyetemen, aztán...Kép

Hicu,
Dudu gyönyörűűű! Nagyon kis cuki!Kép

Judit,
Mi is Daubnrehez jártunk, amíg nem diétáztunkKépKép És a húgom is ott dolgozott egy darabig, Ő cukrász.
Ja, gratu Léna súlyához!
www.allas.lap.hu, de lehet, hogy ezt Te is ismered, akkor bocsi, a belekotyogásért.

Most megyek, majd este még írok, addig is mindenkitől bocsi, akinek nem írtam, be fogom pótolni.
Vigyázzatok magatokra ebben a melegben.

Vic
Victoria

Sziasztok!

Igyekszem jönni,addig is egy biztos: holnap ráérünk,de most akkor hol?

puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Hát... tényleg nincs nagy tolongás tali ügyben...

Ágiboszi, Ini, Judit... Ti eddig tuti?
Vic?
A profilos címekre küldök mail-t...

Vic
Ezért írtam... a felsőokt. intézmények... hát... tudnék mesélni... Kép
A lényeg: ők akármit mondhatnak, arra nem szabad adni... állami felsőokt. intézmény - akármennyi a tandíj/költségtérítés összege EGY FILLÉRT NEM SZEDHET BE A HALLGATÓTÓL... bár próbálkoznak, és sajna sokan bele is mennek ebbe... Tavaly mi érintettek voltunk, mert nekem vissza kellett menni dolgozni, a párom ment helyettem gyes-re, neki meg tandíjat (elte-s nevén költségtérítést) kellett volna fizetnie... Persze az egyetemen elkezdték, hogy neki nem jár, stb. Szerencsére én annyira berágtam, hogy felhívtam a minisztériumot .. nem tudtam kit keresek, de a központ oda kapcsolt. A nő egyrészt ledöbbent... másrészt tényleg segített... az egyetemen meg amint a minisztériumra hivatkoztunk, rögtön visszatáncoltak (nálunk... de konkrétan hallottuk, hogy vkivel, aki nyuszibb volt, kifizettették a tandíjat)
Úgyhogy mielőtt feladjátok: egy telefont megér. A min.-ban meg tudják mondani, hogy az adott intézmény hozzájuk tartozik-e. Onnantól meg ha igen, akkor nincs joguk fizettetni. Semennyit.

... már 3 órája fent vagyunk ... Kép

üdv
Rebi

rebi

Ini!
Zebi szinte egyáltalán nem is tud büfizni. Kb. hetente készer hallom,hogy jön belöle fölül levegő. Viszont ezt alulról bepótolja rendesen. Kép Kép Ezért volt nagyon hasfájós is 3-4 hónapos koráig. Valószinüleg a pukik miatt ébred fel éjjel.
A büfiztetésről már leszoktunk, mert nem jött ki semmi, de sokat maszirozom a pocakját.

Holoph!
Tényleg merész huzás volt a paradicsomos cukkini, de én nem voltam otthon a párom meg 4 féle kaját kinált neki és ezt ette meg.
Végül nem fájt töle a hasa és nem lett alergiás. Hipp-es kaja volt és rá volt irva, hogy 6 hónapostól (persze ez nem mindig mérvadó) .

Bankos állásügyben ha dolgozni akartok, akkor irjatok nekem priviben mélt, mert elég sok ismerősöm van aki szól ha bankost keres. Persze mindig más tudásut keresnek, de hátha pont stimmel. Idén már 4 ismerösömnek szereztem állást. Lehet, hogy ügynökséget nyitok? KépKépKép
Azért remélem, hogy most nem boritanak be a levelek a nem regisztrált olvasoktól KépKépKép)

Megyek takaritani mert vendégeket várunk, akik pár hétig maradnak is. Mivel a Zebi szobájában van egy kihuzható kanapé és a vendégszobában csak egy szimpla ágy, ezért a vendégek fognak aludni a babaszobában és a Zebi babaágyát áttoljuk a vendészobába. Ne kérdezzétek, hogy miért nem a 2 személyes kanapét rakjuk a vendégszobába. Azért mert nem fér be!
Olyan furi lesz, hogy nálunk fognak lakni és akkor majd nem lehet éjjel meztelenül kimenni pisilni. KépRemélem azért majd részt vesznek a házimunkában és segitenek a babázásban. Kép

fiona
fiona

Kisbuksi
Neked is írtam Kép

R.

rebi

Sziasztok!

Ági, én levelezőn járok sulira, az első 3 félévet fizettem, az ideit viszont már nem. Február 1-el megkezdtem a szülési szabit, hogy a félév első napján már kapjam a gyást, és nem is kellett fizetnem. Nálunk is százhuszon valamennyi a tandíj, és akármennyit vállal az állam, én nem fizettem semmit. (A 7000 Ft-os beiratkozási díjon kívül)
Szóval még mindig nem értem, hogy van ez a többi sulinál. Ha egyszer a törvény előírja, hogy nem kérhető tandíj, akkor hogyan kérnek? Jó, lehet más néven kérni, de akkor sem százezreket, vagy 50%-ot. Vagy lehet, hogy ez csak a külkeren működik??
Vic, nem kérdezted a felhívott suliknál, hogy akkor mi a helyzet a törvénnyel, rájuk miért nem vonatkozik?

Ines, hát tényleg nem semmi a posta, egy hét alatt ért oda. Na mindegy, a lényeg, hogy megkaptad. Igen, az állatkertis kalapot is beletettem, leadtuk a ti kuponotokat is. Kép

Fogmosást mikor kell elkezdeni? Kittinek most van egy egész és egy fél foga kibújva. Hogyan mossam meg? Milyen fogkrémmel?

Rebi, akkor úgy látszik ezt a hajvágást én elszúrtam. Kép Na majd a következőnél teszek el néhány tincset.
Nincs kép az almaevésről? Kép

Judit, a hétre már minden napra van program. Csütörtökön meg jön a német tanárom, aztán valahogy neki kéne állnom pakolni, mert pénteken elmegyünk 4 napra vidékre. Nálunk ez lesz az első, hogy Kitti nem itthon alszik. Még nem tudom, hogy mit vigyünk, mit ne, hogyan is fogok pakolni.
A banánturmix nálunk is nyerő. Az ivás viszont már nem annyira. Inkább csak játszadozik a pohárral, akár víz van bennek, akár tea.

Bogi, szerintem ezzel mindenki így van. Annyi eltérő tanácsot kapsz, hogy nagyon nehéz kiigazodni köztük. Már én is gondolkoztam rajta, hogy akkor most lehet-e tejpépet vagy sem. Aztán mindig az lett a vége, hogy egyenlőre nem adok, aztán később majd meglátjuk.

Pusza,
Tünde
rtünde

Rebi,

Én nem kaptam meg Kép
kisbuksi

Aki megkapta a mailt, jelezzen visza, hogy tudjam, ki kapta meg, ki nem... OK?

Élnek a profilos mail címek?

Buksi
Átküldöm egy másik címről (is), hátha... OK?

R.

rebi

Fiona!

Szerintem ne foglakozz azzal, mit mondanak a gyógyszertárban, közértben stb., egyébként sincs semmi közük hozzá, hogy meddig szoptatod a gyerekedet. Ha sokáig szoptatod, azzal szerintem csak jót teszel neki, én még nem láttam olyan gyereket, akinek megártott volna az anyatej.
A nagymamám az apukámnak 8 hónapos koráig semmi mást nem adott, csak anyatejet és mégis egy szép nagy ember lett belőle Kép. A lányom egyik óvodai csoporttársát pedig 4 éves koráig szoptatta az anyukája, a napközbeni ciciről az ovikezdés után szokott le, mert egyik óvónő sem akarta felkínálni a mellét Kép, pedig a kislány szóvá is tette nekik, hogy anélkül nem igazán fog tudni elaludni ebéd után Kép.

Én személy szerint nem igazán adnék zsíros, fűszeres húslevest egy 6 hónapos gyereknek, pedig anyósom engem is győzködött. Kristóf a 8 hónapja ellenére még húst sem kapott, a másik két gyerek sem kapott 1 éves kora előtt, mert szerintem nagyon nehezen emészthető fehérje, sokáig rohad az ember belében (bocs), mégsem lettek vérszegények, visszamaradottak stb. De ze persze csak az én véleményem, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja.

Szerintem szoptass csak tovább nyugodtan, közben próbáld kínálgatni a gyerkőcödet az egyéb ételekkel, előbb-utóbb el fogja fogadni.

És hogy nem gyártanak elég nagy ágyat, azt én is észrevettem, mert ha átjön mindhárom gyerek reggel, akkor valamelyikünknek minimum a hátsó fele lelóg az ágyról Kép.

Na, most már tényleg befogom.
johitimi

Na megkaptam a mélt,már csak annyi,hogy akkor kb. hánytól,és ki lesz ott?

Buksi
kisbuksi

Juditkám!

Még szervezés alatt, úgyhogy ne említsd Lénának, de valószínűleg meglesz holnapra a csodakalipali Kép
kisbuksi

Buksi
Akkor jön mindenki, amikor akar, mi vmikor délelőttől tuti ott leszünk ...vagyis inkább kb. 1-től, mert most telefonált a védőnőnk, hogy 11 körül jön...

akik eddig jeleztek, hogy érdekli őket:
Ini
Ágiboszi
Judit
Kisbuksi
... meg mi Kép
írtam Vic-nek is...

még valaki???

Ini
te írtál vissza? mert a hüle rendszer kitörölte a leveleim.. de mégmintha láttam volna a neved...

itt egy másik címem...
zja.rebi@gmail.com

R.

rebi

Na jó-jó,akkor megyünk, amikor akarunk,de akkor már úgy lenne célszerű,hogy találkozzunk is egymással Kép. Mármint ha du. 1-től mondjuk este 6-ig nézzük a napot,az elég hosszú ahhoz,hogy kavarodás legyen. Mi olyan du. 4-kor mennénk,ha megfelel és ha persze mások is csatlakoznak. Amúgy ne aggódj a kis érdeklődés miatt,kevesen is tudunk nagy ricsajt csapni,és hátha mások is kedvet kapnak KépKépKép! Ini,Ági és akikkel még nem taliztam/tunk, gyertek már,hoyg végre lássuk egymást! ...a régieknek meg már nem is írok,jöttök,ugyebár?

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!
mi is csak 4 körül tudunk jönni, inkább 5 lesz belőle a délutáni alvás után.

Rebi!
nem kaptam mailt, a webre se, sikerült azt is megnézni.
Címet nem tudom!lehet ott parkolni?

Ines
ini

Rebi!
Csenge jön? Csak a Hanna miatt kérdezem.Mert, ha igen,akkor én is hozzom.

Ines
ini

sziasztok!
nem otthonrol vagyok, ugyhogy csak gyorsan...

ugy nez ki, hogy a ... mailbox nem kuldte el a leveleket... otthonrol meg ma elkuldom ujra egy masik cimrol...

Ini
Csenge itt lesz... aludni nem tudom, fog e ... kiszamithatatlan... tegnap semmit nem aludt, ma 3 orat...

szutyok Kata megjott a jatszoterrol, ki kell mosdatni a koszbol Kép

udv
Rebi

rebi

Sziasztok!
Levelek mentek Kép

Úgy látom, szinte mindenkinek 4 körültől jó... KépKépKép

R.

rebi

Sziasztok
Kicsit kámpicsorodottan vagyok itt, mert egy merő nyavalya vagyok, pontosabban elöntött az allergia. POKOL! Nem hiszem el, hogy már embereket klónozunk és egy ilyen hisztéria alapú betegséggel nem tudnak elbánni a bazi okos tudósok, vagy ebben is a gyógyszergyárak keze van!!!

Fbogi
Ó, tényleg nem akarok okoskodni. És biztos vagyok benne, hogy átgondoltad, főleg az olvasottak után. Szóval csak azért írtam le, hátha nem tudod. Határozott véleményem csak ott van, ahol én szenvedek/szenvedtem. Mint látod allergiás vagyok, és nem csak a pollenekre, tehát minden olyan dolgot, amivel van egyátalán esély csökkenteni Lénánál ennek a sz@rházi kórnak az esélyét, azt megteszem. Momentán folyamatosan tüsszögök, ablakok becsukva, hajam megmosva, orrom lángvörös, Lénát kb 1órát bírtam a kezembe tartani, hulla fáradt vagyok. És ez így megy majd októberig...

Fio
Vendégek pár(!!) hétig??? Elég szarul hangzik... Állás ügyben bejelentkezem. Ami a büfi hiányt illeti, szerintem lennie kéne, mert levegő ugye marad, és az végigcsavarja a beleit, aztán 'távolkeleti szellenet' formájában szabadul. Mi nagy profik vagyunk büfiztetésben, volt egy hetünk a kórházban gyakorolni.Kép Lehet pocit nyomkorászni, térde fektetni és énekelni is hozzá, billegtetni a fenekét, simizni a hátát, esetleg óvatosan paskolni. Bővebben priviben, ha kell.
Ami a cukkinit illeti, biztos jó váélasztás volt, csak egy kisit merészKép Én 400-500ml-et ettem egy étkezésre (anyukám szerint) 6hónaposan. Akkor tértem vissza a normálhoz, mikor kiskezemmel belekóstólhattam a bablevesbe, amiben füstölt cubák is úszkált. H avolt benne husi és rendes kaja, akkor elég volt a normál mennyiség is, különben nem. Élek, virulok. Zebi egészségére. Különben is megesz a sárga irigység a tejci miatt. Bár én szoptathatnék ennyit.

Tali ügyben meg egy kicsit elbizonytalanodtam. Tényleg elég tréül vagyok, ehhez hozzáveszem, hogy autót kéne vezetni, úgy hogy gyakorlatilag egyetlen percre sem tudom abbahyagni a tüsszögét, orrfújást. Nem túl biztonságos. Nem nagyon hagytammég ki talit, mert talizni csudajó, de most lehet, hogy visszavonulót fújnék. Ha mégis megjelenek, akkor én leszek a bonustrack KépKépKép

Ja még két dolog:
Corában nagyon helyes, és jó kiképzésű (harántemelős) gyerekcipők vannak 1000Ftért. Ha másra nem is, de benti cipőnek tuti!! Ja és más gyerek rucik is vannak leértékelve 300Ftért.
Megvettem Halász Judit új (2003dec) lemezét, és zseniális! Énekel rajta cigány nótát, szirtakit, zorbát, klezmert és kispapi szerint ACDC dallamot is nagyon kedves, fülbemászó,olykor értelmetlen halandzsa szöveggel. Léna nagyon élvezi. Sajna másolásvédett, szóval ajánlani tudom, másolni nem KépKépKép
Cupa nektek, jó hűsölést, a nyaralóknak meg jó nyaralást
Kép
J
holophernes

SziasztokKép

RebiKépés a többiek a talihozKép

Sajna nekünk nem jön össze a holnapKépKép elromlott apa gépe, és csak holnap délután ér rá a gépdokibácsi vagy várunk három hetet. Apa melozik sajna, igy maradtam én, a szigeti séta meg ugrottKépKép Remélem a következőre már eltudunk menni, de most mint minden szentnek magam felé hajlik a kezem, mert ha most nem csinálják meg, akkor három hétig apa az én gépemen akar majd netezni és meg ki lennék turva, remélem megértitekKépKép

RebiKép
Köszi szépen a részletes bemásolását a jogszabályoknak. Ebből is látszik hogy MAgyarországon sajátos jogértelmezés működik, minden csak addig vonatkozik valakira, amig neki jó, utána már csürjük csavarjuk.... Annyira azért nem vagyok elkeseredve, hogy nem koptatom ujra az iskolapadot, csak gondoltam hogy nem ártana egy kis továbbképzés, talán könnyebben tudnék elhelyezkedni GYed után.

VicKép
LEhet hogy nem kéne feladnod a terveidet fősulival kapcsolatban, csak fel kéne hivni őket ujra és egy kis irgum burgom, meg minisztérium emlegetésével máris megnyilna a lehetőség a tandijmentességre.
Hogy tudtál fogyozni ilen rokonság mellett: cukrászKépKép és ráadásul még a legjobb pesti cukiban is dolgozottKép

BogiKép
A mi dokinénink elég régi motorosnak számit én nagyjából az ő utmutatásait követem. Mindig megkérdeztem tőle mit adhatok neki, mikor kezdjem adni. Ő mondta pl, hogy a babapiskoták nagy részét felejtsem el, mert egyrészt tele vannak cukorral, másrészt tojásporral, amire egyáltalán nincs még szükségük a bébiknek. Az javasolta hogy kenyérhéjat adjak neki, Dani imádja is rágcsálni, nyálazni, csak a végével kell mindig figyelni, mert valahogy azt mindig egybe szeretné lenyelniKép Amugy én vettem a Milupának a Biskotiját, jó jó, csak két bajom van vele: egy elég drága, kettő: mikor eszi manó tiszta maszat lesz tőle, mert a fogzás miatt nagyon nyáladzik a szentem és ahogy olvad a keksz a szájában az szépen folyik is arra amerre jár a lakásban, csikot hagy maga után mint a csigaKépKépKép
A turót és a sajtot már kiprobáltuk, mind kettő bejött neki nagyon. A turóba törtem öszibarackot meg banánt, az nagyon izlett. Sajtot meg a főtkrumplihoz reszeltem neki, amit paradicsommal készitettem el. Amugy alapból nem pepecselek még neki sokat, inkább a kornak megfelelő üvegeseket adom neki (Dokinéni a Hippet preferálja), akkor kap sajátot, ha mi is olyan alapanyagból készülő kajcsit fogunk enni, akkor szoktam időben kivenni neki belőle.
De az igazi fő sztár még mindig a dizájn csomagolásu anyatejcsiKép

HoloKép JKép
Gratula a súly kétszerezéséhezKép
Reggeli felkelés általában 6 és fél hét szokott történni, amikor apa megy melozni, mi sajna egy légtérben vagyunk Danival, nem tudjuk még megoldani a sajátszobácskát, igy mivel macipapa olyan néha mint elefánt a porcelánboltbanKépKép ezért ritka, ha nem ébredünk fel ráKép Tegnap éjjel 4kor is felébredt, ez tuti a foga miatt volt, ma délután már a bal egyes is kidugta a csücskét.

InesKép
Daubner, de rég voltam arra, pedig a legjobb cuki Bpesten, ezt én is alátámasztom. ISteni az összes sütijük, és az édesség mellett a tökmagos pogi még a fősztár onnanKép

BuksiKép
Sajna holnap nem jön össze a randi, de nem adom fel, ami késik az nem múlikKép Akár jövőhétre is beiktathatunk egy ujabb talitKép Mit szólnátok új helyként Gellérthegyhez, vagy mondjuk a Tabán zöldes részéhez?Kép

JohitimiKép
A régi ágyak még nagy ágyak voltak, azon simán elfér a családKép Nekünk még a nagyimtól örökölt, általa szerintem szinte soha nem használt (tiszta szoba disze volt) kétszer kétméteres nagyágyunk van, Dani imádja hogy hancurozhat benne, és szinte gyalogturának számit neki egyik sarkából a másikba eljutniKép

Most mennem kell, mert Dani nagyon forgolódik, nekem meg már délután óta fájdogál a fogam és most már kezd nyilalni... már csak a fogdoki hiányzik a gépdoki mellé az életembőlKép

Mindenkinek szép jó éjszakát

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?