Új privát üzeneted érkezett!

Norci: na ma reggel tudtam mindent elolvasni - remélem jol vagy. én nem tudom hogy csinàlom majd ha 2 gyerek lesz, egy a pociban, egy a karomban, de majd meglàtjuk.
nekem a cicàm jàtsza a szeretetigényes-féltékeny gyereket, nagyon nem macska modjàra viselkedik (sosem tette) és log rajtam. kivàncsi leszek mit muve majd ha a mano kibujik és itt lesz...

basszus, nekem beàllt a torkom meg kohogok, a franc essen minden hulye kràkogosba a buszon aki nem képes kulturàltan kohogni - szoval tartok tole h az ltas megint tolodik ... bioparox spray viszont egy csodaszer, bar undorito az ize és meg pluszban iszonyu béna vagyok ezeknek a benyelésében viszont semmi a gyomorba, kicsi a gyogyszertartalma és hleyileg hat, szoval nagyon jo ilyen enyhe dolgokra.

netes oldalakon én csak akkor vàsàroltam eddig is magànszemélytol ha az személyes àtvétel volt. pénzt adom, o adja a cuccot. meg az ingyenes cuccok sem mukodnek igazàn jol, ahol ingyen adja valaki oda a konyveke pl , azzal h azt fenn kell hagynod az oldalon és ha kész vagy vele és kéri valaki tovàbb kell kuldeni. ott is van olyan hely ahonnan2 éve jon egy konyv es nem lhagyta a posta ... szoval en mikor az nem ment jol egyszeruen azt mondtam h akkor hagyjuk ezeket igy. :(

schat: mylene farmert nem nagyon hallgatok amiota eljottem Parizsbol. a parom inkàbb rockos, én sok félét hallgatok, de vele iilyeneket nem lehet. szoval amiota nem a kinti ràdiok mennek nem hallom ezeket a zenéket. de én személy szerint nagyon sok francia eloadot szeretek, bar én inkàbb a rock és rok-folk vonalon mozgok mindenhol. nekem az a hulye orszàg is nagyon hiànyzik, de egyelore maradunk, mert az én dràgàm nem akar ott élni, itt viszont mindketten szivesen vagyunk .
te nem vàgysz néha haza?

a joga az sok mindenre jo, de pl olyan modon mozgat meg h nem erolteted meg magad, mellé ég ott a belso elmélyulés is és békés is. pl nekem a nyulo szalagokra és fàjo csiôre elvileg nagyon hasznos a hasonlo mozgaskultura.

esetleg még a gyerek mire emlékezik, mit érez stb témàban ez érdekes lehet: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/lelki-koldokzsinor
és a Lelki köldökzsinor cimu köny is érdekes lehet

de millio egy ilyen konyv van csak figyeljetek h ne akàrmelyik gagyit vegyétek meg, mert van koztuk azért hulyeég is.
Vendég

Sziasztok!

Picilulu
Azért kell előbb 36 fokosnak lennie a víznek, mert a baba ennyi fokos vízben fürdik. Ha ebbe rakod bele lázasan nem fog fázni. És azért kell fokozatosan vissza hűteni, mert úgy szépen lassan szokja a hőmérséklet különbséget, nagyon fontos hogy ne fázzon. 30 foknál hidegebb víz már nem jó. És ha látod hogy fázik ki kell venni belőle. max 10- 15 percig lehet benne, ha nem megy le a láz, fél óra múlva meg kell ismételni.

Anita
Még ilyet, ez nagyon kemény! :evil:

Lányok hordozókendővel kapcsolatban, az ÁEK- es topicban van egy lány aki olcsón varr kendőket. Esetleg ha valakit érdekel, megírom az elérhetőségét.

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Anita, ez durva, remélem megoldódik valahogy, hátha még előkerül...
Régen eltűnt?

Susytuder, hordozós infó jöhet, sőt bárkinek, akinek vannak jó ötletei, talált valami hasznosat, dobja már fel, esetleg csinálhatnánk ide ez alá egy külön linkes topikot a hasznos dolgoknak, könnyebb lenne visszakeresni...
Én ezt néztem: http://www.bohem-mama.hu/kollekcio

Picilulu a szülés után elég sokáig alaposan vérezni fogsz, ezért kell a nagy betét, az elején jó ha Tena, később már a sima is megfelel.

Szép napot Mindenkinek!

Mi ma megyünk Győrbe húgomékhoz babázni, egy hónapos a kislánya.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

7000 Ft-ot utaltam a lánynak. Azt írta, hogy 10-én feladta a csomagot,a csomag sehol, hiába írok Neki, azóta semmi. :(

Susy, a hűtőfürdő nem 36 fokról indul, mert pl, egy 38 fokos láznál simán fázik benne, és és csak még feljebb megy a láza. Mindig olyan hőfokról kell indítani amilyen lázas a gyerkőc, és addig lehet hűteni, amíg nem fázik benne. Ez lehet akár 27 fok is. Én így tudom.

Picilulu, a szülés után vérezni fogsz, nem is kicsit. Tényleg a Tena a legjobb, mert puha is, és jó nedvszívó.

Anita

Kép

Kép
anita1984

Anita
Nekem a gyerekdoki így mondta és így is csináltuk, volt már 40 fokos lázunk. És minden rendben volt, hatott, és nem fázott benne Kristóf.
Viszont megnéztem a neten és tényleg annyit írnak amennyi a gyerek testhőmérséklete. Viszont én nem tettem volna 40 fokos lázzal 40 fokos vízbe maradunk amellett amit a dokink mondott. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Ann!
A bioparox fújót Én is szoktam használni Dominak.Viszont kismamák nem használhatják!Ezt Te tudtad? :roll: Jobbulást!

Picilulu!
Én tuti nem bíznám a férjemre a vásárlást mire hazamegyünk a kórházból. :lol:
Bár Nekünk nem sok minden kell majd,csak pár vékonyabb bady,rugi mert Domi téli volt így plüssök vannak nagyrészt,mellszívó,bébihordozó&autósülés.Szerencsére más nem kell,minden megvan. :wink:
A szülés után nagyon vérzel,javaslom,hogy eldobható bugyit is szerezz be a Tena mellé.Bár azt mondják a császárosak kevésbé véreznek na de azt meg nem mindig tudni előre milyen szülés lesz.

KépKép
Kép
mucus75

Sziasztok!

Ann! remélem hamar meggyógyulsz...

Én sem bíznám apára a vásárlást...majd együtt megvesszük a dolgokat, de majd csak januártól, addig az amnio eredménye miatt sem akarok még semmit venni a pocaklakónak... :oops:

Ma vagyunk 17 hetesek...
http://babystrology.com/tickers/baby-ti ... abycount=1"

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

mucus: dehogynem hasznàlhatjuk. egyfelol a gyàrto is ràirta(terheseknek orvosi megfontolàssal vagy hasonlo, en az elején is kaptam antibiotikulot, az gyomros volt, semmi bajom tole nekem sem, gyereknek sem), màsfelol orvos adta, harmadrészt csak gyerekadagot szabad. antibiotikumos, az a fajta ami mehet orvosi konzultàcioval kismamàknak. foleg mert a tudogyuszi annàl sokkal rosszabb, és ugye lokàlisan hat tehàt nagyon kevés kerul bele a véràramba. es mivel nagyon jo nagyon keveset kell hasznàlni, nekem pl ma reggeli fujassal legalabb delutanig semmi nem kell, ellenben a tobbi gyogyszerrel ami rendszeresen kene h bekeruljon a gyomromba es onnan veraramba es a gyerekhez. nekem a dokim amugy paracetamolt is ajànl, de ez asszem olyan mint egy csomo minden màs - mindenki màst mond. viszont a francia gyogyszerek ilyen szempontbol elég megbizhatok.
jobb mintha 2 nap mulva felulfertozom magam a buszon es iràny a krhàz làzzal ... :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.21 10:16-kor.
Vendég

Én hétfőn megyek AFP és terheléses vérvételre.
Akkor leszek 17+0 remélem azért jó lesz az eredmény. :? :roll:

Kaja:Nálunk ma sertéspörkölt+tarhonya lesz(Domi imádja a tarhonyát :D ),holnap csirkemellből brassóit óhajtanak a fiúk. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

Ann!
Akkor biztos Én értettem félre a papírt. :roll: Azt írja,hogy terhesség alatt csak fokozott óvatossággal adható.Ezért Én amikor náthás voltam nem mertem használni de Én para vagyok nem kell velem foglalkozni. :wink: Ha doki írta fel Neked az más!Gyógyulgass!

KépKép
Kép
mucus75

Ha már a gyógyszernél tartunk.
Ki mit szed vagy nem fejfájásra???
Nekem tegnap este rettenetesen fáj a fejem de semmit nem mertem bevenni. :oops:

KépKép
Kép
mucus75

fejfajasra citromfü tea és pàrologtatoba olaj, vagy levendula
en nem szedek rà, azt tulélem, attol nem lesz tudogyuszi

valobn azt irja amit idézel de az egyfelol azért van mert nem lehet semmilyen gyogyszernek minosulo vacakra ràirni h "szedjék terhesek" mert nem is kisérletezhetnek terhes nokon és nem is jo ha tul sokat szedsz. de utànanéztem egy picit és senki nem ellenjaval csak h ne fujjunk 4x4et pl, meg én az orromba is egy természetes sprayt fujok, nem azt, igy 4x2t monditt a doki, az tegnap megvolt de olyan jol hat h ma csak 3x2t fogok es ha mukodik akkor honap 2x2 es hetfon csak ha oràra kell mennem, h birjam.
en is paràzom rendesen de most a felulfertozodes sokkal jobban izgat mert ugye tanitàs és busz - heti 4szer nem kikerulhetoek ezek szoval muszàj vagyok odafigyelni. normàlis esetben kihordanàm talpon, 2 honapig lenne garatgyulladàsom de most jàrvàny is van meg ez egy kicsit sok lenne :?
Vendég

kajafronton nekun valami laza ebéd lesz aztàn este a husos fondü, az pont elég lesz a kis gyomrainknak :D holnap meg anyukàm foz, szerencsére.
Vendég

[quote]M írta:éhszájhoz közeli méhlepény nem túl jó. De bízom benne, hogy a helyére kerül a következő uh- ra.

Nekem emiatt lett császár, le is vált a lepény korábban, mint hogy Dorka jött volna :? .... De persze bármi lehet, mehet az még ide-oda!! :)

Csajok, gyomorégésre tudtok vmit? Tényleg lehet szedni a Rennie-t?

Sopronban is cukros lötyi van, ott adják, lehet vinni citromot.

Fejfájásra nekem is azt mondta a gyógyszerész hogy nem igazán lehet semmit. Inkább vmi természetes módon... :roll: Ez a párologtatás jól hangzik. :wink:

Kép

Kép
ggviol81

Sziasztok!

Jaimee1!Tényleg Cola volt :lol: . Azért állandóan nem bömbölök,de "rosszabb" napjaimon a kisbabás reklámtól is pityeregek :wink: .

Mucus! Én Algopyrin érzékeny vagyok ezért azt mondta a dokim,hogy aszpirint szedjek ha nagyon fáj a fejem. Azt is mondta,hogy rosszabb ha szenvedek a fejfájástól,inkább egy fél tabletta...

Puszi Nektek!

Kép
szilvancs75

gyomorégésre? keksz, hàrsfa tea, kamilla tea, ilyenek, màr ha nem gyogyszer
de a neten mindenfelé azt mondjàk a rennie mehet mert az nem gyogyszer , de én azt nem szedem
Vendég

ggviol81 ! Azt írják a betegtájékoztatón,hogy lehet. Egyszer én is vettem be még a legelején....

Kép
szilvancs75

én a fejfàjàstol, amik most vannak kozel sem szenvedek ugy mint a migréntol ami régebben volt. furcsa mod amiota terhes vagyok nem volt még migrénem, remélem nem is lesz. a tejérzéjenységem sincs most meg, lehet h csupa jot hoz a terhesség ??? :D (kop-kop)
Vendég

Köszi lányok a fejfájós infókat!
Nekem a párologtatás,gyógyteák tuti nem használnak mert ha fáj akkor lüktet,szédülök tőle szóval durva.
A rennit tuti lehet szedni!Szóval hajrá! :)

Megyek focira Domival.... :twisted:

KépKép
Kép
mucus75

akkor ha tudsz fekudj le es sotétis el. ha egyoldali akkor ez lehet migrén. sok viz, esetleg egy kis kàvé Cvitaminnal ( a koffein Cvitamin hasznos), vagy csak citromos viz. es semmi fuszeres, semmi nehez kaja
Vendég

Sziasztok!

Húúúú!Annyi iromány van hogy nem is győzöm visszaolvasni.Pár napja nagyon dagad a bokám és elég csunya.Éjjel felpolcolom attól lemegy reggelre.Én tegnap fürdőruhában láttam először hogy mekkora a pocim. :D Van egy kérdésem.December 2.-án kell mennem ultrahangra 18 hetes de az AFP eredmény csak 16.-án lesz meg elmehetek annélkül is mert azt olvastam hogy az kell.?Köszi a válaszokat!Vigyi magatokra és Puszi
gtimi83
Győr

szerintem az ilyesmit a dokidnak tudnia kell vagy a vedono is meg tudja mondani, hivd fel. bàr mint kiderult elég furàn kezeli ezt a szurést pàr doki... :?
Vendég

jucicuki
az enyém 2 fiamat se emelgetnek még a kisebbiket se amiota babátvárom mert már nem birnám el ,megérteték igy mást találtam ki az ölembe ülve szeretgetem öket +reggel az ágyamba bujnak és ott simagotom őket ,sőt este is bejönek simiért ,és esti pusziért ,mert hogy ök is nagyon anyásak és bujosak fökép a kicsi . :)

picilulu
az nagyon jó én ugy tudom .

ann9
ha ilyen féltékeny macskád van ,akor jobb lesz ha vigyázol vele ,mert esetleg bánthatja babádat majd féltékenységböl .

mucus75
én semmit inkább többet iszom folyadékot .

tegnap húslevest föztem de az mára elfogyott ,most rakottkruplit fogok csinálni . :D

Kép
csics

Nekem azt mondta a dokim, hogy algoprint nyugodtan bevehetek, ha fáj a fejem. Tegnap vettem is be, mert úgy fájt, hogy hányingerem is lett. Szerencsére elmúlt.

Nálunk töltött paprika van ebédre, holnapra sajtos húst sütök, szerintem húslevest csinálok, mert abból Kristóf rengeteget eszik. Tortát pedig anyósék hoznak. :)

Csics
Helyre jött a bokád már?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok! Jó sokat kellet olvasni!

Betegeknek jobbulást, én sajnos a derékfájósok táborát erősítem, pedig nekem sincs még nagy hasam. Tegnap voltunk vásárolni, mire hazaértünk már alig bírtam menni. Mikor pedig egy kis pihi után fel akartam állni, teljesen lemerevedett az egész hátam és borzasztóan fájt a kiegyenesedés. Ma reggelre szerencsére jobb lett. Ezzel szemben délelőtt panírozás közben megint leesett a vérnyomásom, majdnem elvágódtam a konyhában. Gyorsan betömtem egy túró rudit, de kb. 10 percet kellett üldögélnem, mire folytatni tudtam a főzést.

Tegnap nekem is megjött a kombinált teszt eredménye, 1:1600 a down-kórra. Ez rosszabb, mint amiket írtatok, de az volt a tájékoztatóban, hogy csak 1:250 alatt pozitív az eredmény. Remélem ez így tényleg jó.

Suzy! Sajnálom a 4D-t, de a lepény még tényleg feljebb mehet, remélem így is lesz!

Jaimee! Szülésznőt hétfőn hívom, mert a számát bennfelejtettem az irodában, és tegnap nem kellett menni dolgozni, mert festettek. Legalább így volt időm kitakarítani.

Szerencsére eddig én csak 1,5 kilót híztam, pedig nem is voltam rosszul. Ellenben olyan fura, hogy a főtt kaját csak egyszer kívánom, másnap ugyanazt már nem nagyon akaródzik megenni :oops: Pedig a szülőktől mindig kapjuk a kis dobozkákat, meg hát én se tudok olyan kis adagot főzni hogy egy evésre megegyük. Szegény férjem eszi mindig, ami nekem már nem kell. Ellenben a gyümölcs jöhet minden mennyiségben!

Szép hétvégét mindenkinek!

szösz

Kép
szöszmöszke

jonnek mennek a frontok, azért is fàj a fejetek. én migrénesként ezeket a fàjàsokat konstatàlom és max lepihenek. reggel én is kicist émelyegtem szoval ebéd utàn mostanàig aludtam a cicàval :D lam este vendégek jonnek, formàban kell lenni

csics: nem olyan nagyon féltékeny, és gyereket soha de soha nem bàntott, pedig azok folyton huzzàk vonjàk amilyét érik, ez meg ul és max reklomàl, aztàn én kapok pàr harapàst. nem hiszem h agrassziv lenne majd a gyerekkel; amugy ha azt làtnànk h nem lelkes az elején mehet anyukàmhoz, ha a dokik azt mondtàk volna h tegyem el a macskàt a terhesség miatt akkor is ott lakna most (szerencsére sem a dokik sem a védono nem akarta h megszabaduljak tole, a toxom meg negativ-nagativ, ami ugyan fura, hiszen torpe korom ota van cicam, és a gyumolcsoket sem mostam meg tul gyakran annak elotte). szeretik egymàst és szeret anyukàmnàl. de kell neki is a simogatàsos reggel meg az esti dorombolàs, azt kikoveteli magànak.

en amugy most fogok kérni egy magasitott széket mert vasalni nem birok àllva. sétàlni tok jo, de àllni nem tudok sokat
Vendég

Sziasztok!

A hízásról annyit, hogy én az első 3 hónapban közel 4 kilót híztam és az utóbbi négy hétben pedig 1-et...és ugyanúgy eszek mint azelőtt...
Anyukám is mondta hogy ő is az elején hízott sokat utána havi 1 kilót...
Fejfájásra én sem szoktam bevenni semmit, inkább lefekszem és sötét szobában pihizek, meg többet iszom...
A Rennie-ről én is azt hallottam, hogy lehet szedni...

Mi bolognai-t ettünk ma ebédre...fincsi volt :wink:

Jah és gyümölcsök nálam is kiló számra mennek, pedig azelőtt nem voltam oda értük...tegnap pl megettem 0,5 kiló mandarint...

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

A mandarin nekem is megy.Minden nap rengeteget eszem belőle de csak a savanykássat szeretem.Ma is azt eszem majd vacsira.Ma már vissza fogtam az evést mert mostanság kicsit sokat ettem és főleg este ami ugye nem tul jó dolog.
gtimi83
Győr

Sziasztok,
Lányok, nagyon sokat olvastam, mert egy hete tönkrement a gépem, és újra kellett installálni:) Sok hasznos dolgot és véleményt olvastam tőletek, köszi.

Vásárlás: mi még csak az összegyűjtésnél tartunk, és mi is úgy tervezzük, hogy legkorábban januárban kezdünk vásárolgatni. Azzal én sem értek egyet, hogy Apa a kórházi bentlét alatt egyedül vegyen meg mindent. Szerintem ez nekünk, leendő mamáknak is hozzátartozik a készülődéshez:)

AFP: nekem a héten volt, szerencsére az is negativ lett:)

4D uh: mivel a párom külföldön dolgozik, és karácsony előtt találkozunk legközelebb, ezért arra gondoltam, hogy egy ilyen dvd lesz az egyik ajándéka:) szerintem is jó ötlet, Valamelyikőtök már ugyanezt tervezi:) Mivel azok csapatába tartozom, akik a legidősebb terhesek közöttünk (mármint nagyon május eleje), ezért nekem már jó idő lesz az ünnepek előtti 4d uh.

Látom, még mindig jönnek újabb kismamák: nektek is üdv :)

Most már remélem, hogy sűrűbben jövök:)

Jó pocakosodást mindenkinek:)

Kép
mandula11

Köszi mindenkinek a válaszokat, ez a fórum információsbánya lesz, már tudom :)

Szösz: Ne aggódj, minden rendben lesz. Szerintem nem kellene azt írniuk a tájékoztatóban, hogy 1:250 alatt pozitív az eredmény. Szerintem ez annyira félrevezető. A teszt azt méri fel, hogy mekkora a rizikó, nem azt hogy pozitív vagy negatív, igen vagy nem. Volt vele valamilyen elemzés vagy tanács?

Fejfájás: Nekem még csak egyszer volt, de akkor nem akartam semmit bevenni. Sajnos egész napos volt, de túléltem gyógyszer nélkül is.

Iner: Én is imádom a gyümölcsöt most, pár hete minden este muszáj megennem egy szelet görögdinnyét, nyami nyami. :)

KépKép
picilulu

az afprol megkerdeztem kulfoldon elo baratnoket es azt mondjak h ott annyira elavultnak gondoljak h nem is csinaljak mar nagyon reg ota. pont azert mert az eredmenyek semmit nem mondanak a legtobbszor, es 2 het koromragas a mamaknak, es ahogy sokan mondtak az eredmények is mindig alacsonyak vagy magasak, es csak ritkan van gond igazan. de azt hiszem ezt mar mondtam. kibujni nem tudtam elola de ha lehetett volna, megtettem volna, es csak egy sima labort kerek a HepBre
Vendég

Sziasztok!

Nagyon finomakat főztetek! Szerintem olyan jó jelzéseket ad a testünk!Pl. én sem voltam egy nagy gümölcsös, most meg bármilyen mennyiségben meg tudom enni!

Jaimee!
Én is arra gondoltam, hogy talán idősebb, de a doki 12+2 írt rá (gondolom a fejlettsége alapján)! Csak az a baj, hogy a UH-on nem nagyon mondanak el semmit, én meg ennek az adatnak, hogy mekkorának kell lennie csak itthon, véletlenül néztem utána! És nagyon aggódok, hogy esetleg ez így nem ok! :( Egy hó-nyival nagyobb! Arra gondoltam elmegyek még egy UH-ra! ( Nem- e esetleg elírás). Mert a doki nem szólt semmit!

Sellon!
Az orvosom még Kaposváron van, de a kötelező UH-ra Siófokra járok! Valószínüleg Siófokon szülök, és átjövök a Takács Dr-hoz! Bár nagyon sajnálom a kaposvári dokimat! :? Úgyhogy, ha valami ilyen felkészítésről tudsz légyszi szólj!

Szép estét mindenkinek!

Kép
klaccc

Igen, itt sincs AFP.

KépKép
picilulu

Itt nézem a focit a tévében (pirul pirul) meg netezek, mondom nagyon csendben van a férjem. Hát épp most tette be a rakott krumplit a sütőbe :D :D Mint kiderült sót elfelejtett bele tenni (úgy egyátalán ) de lesz ami lesz. De édes :D :D

KépKép
picilulu

ANITA, remélem megkapod amit kifizettél! Csak úgy nem tűnhet el a pénzeddel! :evil:

Picilulu, Kapaszkodj meg, van olyan aki akkor veszi meg a baby dolgokat amig anyuka a kórházban van! Ez konkrétan a bátyáméknál volt igy, júliusban született a baba. Anyuka megvett kb. 3body-t, pelust, nivea fürdetőt, kissapka, kesztyűt. Kiságy,pelenkázó ki volt választva és el volt rakatva. Azt hiszem tesóm egyedül választotta ki. Balázska csütörtökön született, anyukát kérdezem szerdán, h. minden be van e szerzve, ágynemű stb. Mondja, igen minden megvan. Vasárnap közlik, h. baba kedd helyett hétfőn hazamehet. Na, akkor pánik, indulás azonnal Szegedre Brendonba, még éppen nyitva találtuk. Ott kiderül, h az ágyneműhöz nincs lepedő, amivel ők nem számoltak, még szerencse, h. ott voltam és eszembe jutott. Felhivtam a kisgyerekes bnőmet, h. miket vegyünk. Ő gyorsan sorolt egy listát. Tesóm vett kb. 6 cumisüveget 10újszülötteknek való cumival, mert szerencsétlen nem tudta, h. abból azért nem kell annyi. Biztos ami biztos alapon felvásárolta az egész boltot. Szóval mellszívótól a tejkagylóig, pelus szemetesig mindent megvettünk, majd rohanás haza hiszen ki is kellene mosni a dolgokat. Ezzel gondolom ők nem számoltak. Letörölgettem mindent, betettem a cuccokat a mosogépbe. Tesóm még éjfélkor is vasalt. Meg is érdemelte! Mire a baba megérkezett szerencsére minden készen állt a fogadására, én persze egy köszönömet sem kaptam. Sztem anyukának fogalma sem volt, h mennyi munka volt vele, és ha én nem megyek akkor nincs lepedő, kimosva az ágynemű stb. Én ezen teljesen kiakadtam, és már a baba születése előtt pofáztam nekik, h kezdjenek már készülődni. Nem a pénz volt az akadály, mert mindenből a drágábbat vették és végül be lett szerezve minden extra és sok fölösleges dolog, egyszerűen nem értettem őket. Babakocsi azért lett megvéve időben, mert azt kinéztem nekik, és jó vételnek tűnt.(nem volt az :) ) Ja, és nem egyszerű falusi emberekről van szó akik ingerszegény környezetben élnek elzárva az információktól és auto nélkül.

Kép
silva

Norci:
Örülök, hogy szerencsésen kijöttél a kórházas dologból. Most legalább tudod, hogy rendben vagy. De aztán tényleg tartsd be a pihenést, nem emelgetést!!!  Nagy gratula a kislányhoz!

Sellon:
Nekem is volt hasfájásom pénteken. Munka után elmentünk még egy kicsit szétnézni karácsonyi ajándék ügyben, aztán otthonra is sokmindent beterveztem és valószínűleg sok volt. Szóval nincs mese, el kell fogadnunk, hogy már nem bírjuk annyira. Abban reménykedem, hogy most elkezdek tornázni és attól talán kicsit több erőm lesz.
Guggolás, hajolgatás nekem se esik már jól. Lehet, hogy a cipőbekötéssel is bajok lesznek még itt? 

Szilvancs:
Én nem Budapestre vagyok bejelentve, csak átmenetileg itt élek. Ezért nem itt van a védőnőm sem. Tudom hol van a Védőnői szolgálat, sokszor elmegyek előtte!
Hangulatváltozásokat nem vettem észre. Nekem inkább úgy tűnik, hogy mivel fizikailag kevesebbet bírok, nem pörgök annyit és ettől kicsit lenyugodtam.

Silva:
Én is úgy érzem, mintha egész nap csak ennék, mert óránként bekapok valamit, de sose sokat és legtöbbször gyümölcsöt, vagy valami tejterméket. Napi 1x eszem jókora adagot, általában ebédre. És este is eszem rendesen.

Csics:
A reggeli amúgy is nagyon fontos étkezés. És látod, ebben a helyzetben még a szervezet is tiltakozik ellene, ha kimarad!  Tessék reggelizni 

Klaccc:
Tényleg soknak tűnik a 97, de ne izgulj emiatt, tutira mondják, ha valami nem stimmel.

Ann:
Gyógyulj meg mihamarabb!

Mucus:
A terhességem alatt őrült fejfájás gyötör, igen sűrűn. Valamelyik doki a sima Panadoltra, valamelyik az Algoryrinre adja áldását. Ha tűrhető a fájdalom, akkor én Panadolt, ha már annyira rossz, hogy a hányinger is kerülget tőle, akkor egy fél Algopyrint szoktam bevenni. Az se jó a babának, ha a kismama szenved!

Szösz:
Az 1:1600-hoz nagyon is negatív eredmény, ne izgulj 

Tornával kapcsolatban:
Könyvből nekem tutira nem menne a torna. Megpróbálom a Kállai Ildikó féle kismama tornát, de találtam letölthető Kismama jógát is, amit még nem sikerült letölteni, de azt is kipróbálom. Talán jobban rá tudom venni magamat otthon, mint hogy még elmenjek valahova munka után. Amikor abbahagyom a melót, akkor biztosan megnézem az Örsön lévő jógastúdiót.

Hasnövekedés:
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ezen a héten látványosan növésnek indultam pocaktájékon, a 15. héten tartok. Mintha napról napra nagyobb lenne. Ez a súlyomon is látszik, bőszen mérem magam, de azért nem fogok ezen idegeskedni. Főleg, hogy sokan írtátok, hogy mennyit híztatok és, hogy utána csak lement 

Kaja:
A mai ebéd jókai bableves volt. Most csináltam először, jól elsóztam  Utána borsós húst ettünk rizzsel és salátával. És kólát kívántam nagyon 
Lányok! Írtátok a sok gyümölcsöt. Ki mit eszik? Már kezdem unni az alma, narancs, banán hármast. Mi az, ami ilyenkor még nem műízű, de megfizethető és finom?

Bocsi, hogy nagyon sok lett, olyan sokat írtatok :)

További szép hétvégét mindenkinek!

KépKépKép
bogme

Bogme, Körte és szőlő. Még elvétve lehet kapni magyart, mármint szőlőt. Nekem még a mandarin minden mennyiségben, és amire rákattanttam az a piritott napraforgó. Töröm a magot mint egy cigányasszony. :D Biztosan tartalmaz vmit amire szüksége van a szervezetemnek. Ja, és répa! :)

Kép
silva

Bogme
Én a fagyasztóból is eszek gyümölcsöt eper, málna ilyesmi, ezekből turmixot is csinálok. Én is nagyon sok mandarint eszek, nagyobb piacokon lehet kapni vérnarancsot én azt nagyon szeretem. Nagyon bejön a kiwi és a datolya is.
Szoktam préselni narancs levet, ebbe teszek zöldség levet pl répa, cékla, sütőtök, alma, ezeket felváltva. Kristóf is imádja, apa is és én is. Akár reggelire gabonapehellyel is finom, én sokszor unom a tejet, vagy a joghurtot vele.

Kép
Kép
susytunder

na, màr semmi hangom, de làznak nyoma sincs ugyhogy vagy nagyon megfàztam (hol?) vagy virus lehet, ha baci lenne màr ezer éve fàjna a fejem a takonytol... de ne igyunk elore a medvére. mindenesetre nem tunik influenzànak.

gyumik mandarinbol én is bezabàltam egy fél kilot pénteken, de nekme mindegy milyen zoldseg vagy gyumolcs, én most duplàn annyit kivànok mint azelott és azelott is ettem sokat
Vendég

Sziasztok!

Nagyjából sikerült átnéznem a hozzászólásokat, de biztosan lesz, amit kifelejtek.

Klacc,
ha tudok valamit, szólni fogok. DE ha te is ide jársz majd orvoshoz, szerintem ő is szólni fog az aktuális dolgokról és a minket érintő eseményekről.

Bogme,
valóban érzem én is sokszor a hasamat. Elhatároztam, hogy szemben az eredetileg eltervezett dolgokkal, a várandósságom ideje alatt már nem szervezek több programot magamnak. A tegnap konferencián sem éreztem magamat valami jól, folyamatosan álmos voltam, sokat kellett pisilnem, és az előadásom se úgy sikerült egyáltalán, ahogyan szerettem volna. Nem tudtam egyszerűen koncentrálni, és készülni rá érdemben, s ez meg is mutatkozott. Pedig terhesség előtt elhatároztam, hogy számos tervet még megvalósítok, hiszen 9 hónap alatt sokat lehet...ehhez úgy néz ki, nem tudom magamat tartani. Nagyjából persze csinálni fogom, amit elterveztem, de lassabban, ráérősebben, illetve előadásra nem fogok már járni.
Sokszor fáradtnak érzem magamat, de nem azért, mert ténylegesen az lennék, hanem ez az állapot tesz ilyenné...

:?

Érdekes, a hasamat is jobban érzem, ha fáradt vagyok. Nemcsak fizikai munka után, hanem akkor is, ha pl. nagyon álmos vagyok, de nem alszom, előbb-utóbb jelzi a hasam.

Bébiruhákról:
nagyon jókat láttunk tegnap este az egyik C&A-ban, igaz, 62-es volt a legkisebb, de az összes olyan jó minőségű pamutból készült, és 800 forintra voltak leértékelve, mert ezek tavaszi és nyári ruhák. Ekkor elgondolkodtam azon, hogy esetleg előbb kellene vásárolni, hiszen a bébiruháknak is megvan a szezonjuk. Pont március-áprilisban, amikor mi vásárolnánk, talán a duplájukba fognak kerülni a mostanihoz képest. Akkor majd a téli ruhák lesznek olcsóbbak. A férjem viszont azt mondja, hogy decemberben még korai lenne vásárolni. Pedig szerintem nagyon megérné.

További szép hétvégét!
Vendég

picilulu,
azt nem írták a többiek, hogy iért is fogsz annyira nagyon vérezni.a placenta helye egy jókora palacsinta méretű és a mikor leválik ott végülis egy nyílt sebként folyamatosan vérzik.sőt amikor szoptatsz akkor rohamosabban csökken a méh mérete és ezzel ez a felület is ami sűrűsödik és ilyenkor bővebben vérzik ami max 6 hétig is eltarthat persze egyre kevésbé vérzik.szóval az első napokban rendesen ömlik a vér.én magam sem számítottam annyira amennyi volt és nem a legnagyobb tenát vettem meg amit másnap mégiscsak be kellett szerezni.ez kb.olyan mint egy gyerekpelus csak felnött méretben :shock:

evés:nekem a dokim a gyümölcsre is azt mondta, hogy óvatosan , nem kilószám csak 1-2 db-ot naponta. és ne gyümölcslevet igyak, mert abban is sok a cukor mégha gyümölcscukor akkor is :roll:
igazából mindent lehet csak mértékkel.sőt a legjobb ha kb.másfél-két óránként kb. maroknyi bármit...én sokat híztam az előzővel és baromira nehéz volt magamat cipelni terhesen.fogyózni meg nem mertem a szoptatás alatt csak a végefelé a 90naposat kezdtem el.le is ment 6 kiló, de a 6.héten terhes lettem.156centi vagyok és 58kg val lettem előzőleg terhes.77volt a max., de 75-el szültem.haza már 64kilóval jöttem a kórházból.majd fölszetttem még pár kilót és 68-al éldegéltem egy ideig.ez kb.20kilóval több mint a számomra normális és egészséges :shock: majd a fohyival lementem 62-re, azóta 65-re híztam föl a 16.hétre.de talán most nem fogok annyit hízni és azt is elhatároztam, hogy hamarabb fogom elkezdeni a 90naposat, mert nem is csináltam rettentő szigorúan,mégis szépen elindultak rólam a kilók lefelé...ilyenkor hajlamosabb az ember jobban enni, mert nagyon jó indoka van rá csak én nem akarom, hogy nehézségem legyen a szülésnél vagy ilyesmi ...csenginél a kitoláskor azt éreztem, hogy nemtudok elég nagy levegőt venni,mert nincs hová és ez iszonyúan zavart!!
anita, hátha csak nagyon közbejött nekik valami.telefonszámot nem adott?

susy, méhlepény:szerintem nem gáz, hogy most ott lent van mert nekem is lent volt kb.15.héten még és aztán széen elvándorolt.nekem a 4d-és(genezis)uh-ás orvos akkor rá is írta a leletemre, de már akkor látszott, hogy onnan fonnyad és fölfelé növekszik.szóval fel a fejjel,max.egy kicsivel jobban odafigyelnek rád, mint a szokásos rutin!! :wink:

illóolajokkal nagyon kell vigyázni várandósan, mert rengeteg féle szülés indítólag hathat!!ugyanúgy mint a masszázs!!csak , ha biztosan tudod, hogy melyik hová és hogyan hat csak akkor használd!!érdemes alaposan utánaolvasni!!
Vendég

cs-andi
Köszi a biztatást méhlepény ügyben, remélem igazad lesz és mindenki másnak is.

Egyetértek a szüléssel sajnos nincs vége a hízásnak, mert a szoptatás alatt szépen jönnek fel a kilók. Ott aztán meg nincs olyan, hogy nem eszek, mert akkor pápát inthetek a tejcsinek. De oda lehet azért figyelni.

Kép
Kép
susytunder

Bogme! Az a helyzet,hogy elfelejtettem,hogy csak "ideiglenesen" lakunk itt egymás mellett :oops:.,pedig már írtad régebben.

Szilvi

Kép
szilvancs75

Sziasztok!

A pocakom nekem is rendesen elkezdett nődögélni! :D
Tegnap nagyon húzodott este, de gondolom ez normális! Sokan dolgoztok még?

Sellon! jó ötlet ez a C&A babaruha vásárlás! Jövő héten én is benézek! Eddig a Brendonban nézelődtem, de csak magamnak vettem :oops: egy bandázs-t, ami nagyon praktikus!
Otthon fogsz tornázni vagy valahová elmész?

Kép
klaccc

én dolgozom de holnap is torlom az oràkat, hang nélkul nem lehet tanitani. és mivel nekem nem nagy fizikai megterhelés és nincsenek messze az oràim én végig tervezek dolgozni. de màs lenne ha irodàban kellene pl melozni vagy suliba jàrni, akkor biztosan hamarabb leàllnék. ez nem rémesen fàraszto és nem megerolteto, nekem pl kifejezetten jot tesz mikor tanitok, ellazulok és mikor érzem a hasam orà alatt kevésbé van igy. de ugye nekem laza a beosztàsom, szoval mindig van ido szusszanni, hazajonni és lepihenni, készulgetni, ledolni. 8 oràs munkàban nem hiszem h menne.

az illoolajokkal tényleg kell vigyàzni de nem egy nagy kàzus utànajàrni mit szabad és mit nem, és ez mindenre érvényes, csak figyelni kell h nem csak ugy bàrmit elolvasni és bevenni, hanem megnézni h megbizhato-e a forràs. ez a melos ebben. meg a dokik is segithetnek. lehet h a panadol-nem panadol kérdés, vagy az oltàs megosztja a népeket, de ha olyan a doki aki képes nem csak gyogyszerekben gondolkodni, akkor szerintem érdemes beszélni errol

és ugyanez van a vitaminokkal - nem szabad oket nyakra-fore enni, és figyelni kell h étkezéssel, természetesen mit visztek be. én pl tovitàt szedek most kàlcium gyanànt, abban van még egy kicsi ez meg az (a védono javasolta, és pezsgotablettàk nem szivodnak fel rendesen), de pl omega 3at is mondott a doki, viszont én kb a kétszeresét eszem halbol egy àtlag magyarnak, szoval azt én nem adom egyelore pluszban magamnak, mert a heti nullànàl a heti 1-2 hal fogyasztàs màris jobb,és az szépen bekerul a szervezetbe gondolom, jobban mint egy adagolt dolog (ez laikus vélemény). szoval még egy kis Cvitamin, és nekem ezzel a mesterségesen bevitt cuccok meg is àllnak. és most elhoztam a gyumolcscentrifugàt, azzal majd készitem a leveket, és jo lesz :) csak jonne vissza a hangol és kerulném ki h rosszabb legyen ez a nyavaja.
Vendég

Szilvancs:
Semmi baj! Egy jó ideig még itt vagyok :)

Sellon:
Jól is teszed, hogy nem vállalsz be olyat, amiről érzed, hogy nem megy! Valahogy én is azt érzem, hogy mintha nem fogna úgy az agyam. De azt hiszem, hogy nem ez a helyzet, csak most más dolgok kezdenek fontosak lenni, másfelé koncentrálunk és ez szerintem így is van rendjén!

Klaccc:
Igen, nagyon azt mondják, hogy a húzódás természetes, bár néha igen kellemetlen.
Én még dolgozom. Biztos nem a végéig, de még nem tudom meddig.

KépKépKép
bogme

Klacc,
azt hiszem, nem fogok járni kismamatornára. Lehet, hogy a neten utánanézek pár gyakorlatnak, s azt itthon fogom végezni.

Mi még semmit nem vettünk a babának, én vettem magamnak néhány ruhát. Ezeket most tudom viselni, ha később még kell valami, akkor veszek, de már nem szeretnék annyit költeni, mert utána nem tudok mit csinálni ezekkel a ruhákkal.
Tegnap a C&A-ban vettünk egytréningnadrágot, mert ennek olyan kényelmes a hasrésze. Hát, 6000 forint volt. Milyen egy biznisz ez az egész! Ugyanolyan, mint amit akárhol lehet kapni, kb. 2500-3000 forintért.
Bandázsom nekem is van egy fekete, de még nem hordom. Talán 2-3 hét múlva lesz jó.
Vendég

Sziasztok lányok!

Jó hogy irtátok az üzletet mert én se nagyon tudtam még tavaszi göncöt venni a babának.Ugy várom már a 2.-át megyünk ultra hangra.Ki fogja megkérdezni a baba nemét?Én szeretném tudni.Kinek mi lesz majd a neve?Nekem Anna Luca vagy Mátyás :) A Matyi olyan aranyos.
gtimi83
Győr

gtimi, nekem a Matyi nagy kedvenc nagypapám Mátyás volt. :) Mi még nem jutottunk előre nevek terén, ami nekem tetszik páromnak nem és forditva. A magyar neveket elég furán ejti ki. :)
Mi szertnénk tudni a baba nemét, sőt nagyon is kiváncsi vagyok rá, h. ki lakik a pocakomban. :) dec. első hetében lesz a 16.heti uh, jó lenne ha megmutatná magát.

Susy, ugy látom a szoptatás alatt való súlyváltozásról is 2 változat létezik( mint mindenről). Én eddig csak olyan tapasztalatokat hallottam, h. szoptatás alatt szépen olvadnaklle a kilok. Úgyhogy meg sem láttam amit irtál :), mert hiszek a gondolat teremtő erejében, és ha abban a tudatban élek, h. majd mennek le a kilok az ugy is lesz. :)

C&A-ban tényleg nagyon ari kis ruhák vannak. Megfizethetőek és jó minőségűek. Hiába a leértékelés én még januárig nem akarok venni semmit.
Csütörtökön voltunk a Brendonban, szintén bandázst venni. :) Alig lehtett kirángatni az üzletből. :D Nem volt sok időnk szerencsére, de azért megtologattam minden babakocsit. :)

Kép
silva

Silva: Én úgy jártam, hogy amíg kizárólag szoptattam, zabálhattam bármit, egy deka nem jött fel. Aztán ahogy fogytak a szopik, úgy kellett (volna) vigyáznom egyre jobban. Így picit több vagyok az ideális súlyomnál, de nem vészes.

Az lényeges viszont, hogy szopi alatt mit kíván a kismama, barátnőm szegényke süti után sóvárgott minden nap....nohát kapott is fel pár (sok) kilót.....

És az egész genetika kérdése is....

Babaruha témában nekem a Tesco a favoritom, meglepően olcsón lehet jó minőségű kombidresszt, kisruhát, rugikat, kispulcsit, stb...kapni.

Most csak bekukkantottam, majd visszaolvasok és írok.
jaimee1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?