Új privát üzeneted érkezett!

Sellon
A baba mozgásával nem volt gond 2d-ben szépen látszott és mozgott. De mivel rossz helyen van a méhlepény nem volt jelentősége a mozgásnak, úgyis betakart. Nem tudom megyünk e még, Kristóffal is másodszorra jött össze és szintén betakart a méhlepény. :?

Kép
Kép
susytunder

Silva!
Ment a privi. :wink:

Susy!
Sajnálom,hogy nem sikerült látni picurkát. :(
Azért Én a pénzt így nem fogadtam volna el tőletek. :?

Megyek vasalni...... :evil:

KépKép
Kép
mucus75

Jo reggelt!

Susy sajnalom ,hogy nem jott ossze,de lenyeg ,hogy egeszseges a babad!
Mi is majd ,csak karacsony kornyekere tervezzuk,mert itt nem is csinaljak a 18.-ik het elott!

Ann nem gond a francia lelet sem,ha beviszed a nemzeti fordito irodaba! 2 nap alatt megvan es 6000ft azthiszem ,onnan mindent elfogadnak!
Persze nem a letakarekosabb megoldas,csak otletkent irtam!
En is fordittattam ott korhazi leletet!

Koldokzsinor: Szinten olyan dolog aminek sok hatranya es elonye van! Szerintem aki megengedheti az tegye! Mi is megtehetnenk othoni viszonylatban ,de itt meg legalabb 50x-ese lenne ( 1 sima veseko eltavolitas kerul 13 ooo frankba). Meg nem is tudom jo e mindere ennyire rakeszulni!
Sajat tapasztalatbol szerintem az elet sokszor ra cafol ezekre a dolgokra is!

Sellon en nem sokaig jogaztam....-viszont nagyon jot tesz az idegeknek,turelmesebbe tesz,kiegyensulyozottabba es a legzes technikat is pozitivan javitja! Nallam legalabb is!

Kriszta
schat

Schat, a védőnőnél múltkor beszélgettünk a helyes légzéstechnikáról és a szülés egy-két momentumáról is. Nekem úgy tűnik, persze, meg lehet ezt cáfolni, de igazából az első szülésre annyira nem lehet rákészülni. Hiába tudom, hogyan kellene helyesen lélegezni, ha majd az addig semmihez sem hasonlítható szülési fájdalmak jelentkeznek. Valószínűleg ott majd adódik magától az egész.
Vendég

ann9
én sem az első terheségem alatt kezdtem el paramami lenni hanem szülés után mikor a fiam megszületett na onnantol kezdve majdnem mindenért aggodtam ez tartot ugy 2-3 évig de csökenő tendenciával mire ovodás lett a nagyobb és kicsi is bölcsis már anyira nem aggodtam . :)

másik hogy szerintem a szeretett és a kötödés ,nem rögtön alakul ki föként nem az elsőbabánál ,legalábis én igy vetem észre én is örültem mikor megszületett a nagyfiam mégis az a kötödés és szeretett csak hetek mulva jött létre ,de azota nagyon erős :D és mind kétt fiamatt nagyon szeretem és ők is imádnak engemett . :D .
csics

Iner: Valóban nagyon rendes a védőnőm. Áldás érte! Találkozni ritkán tudunk, mert persze olyankor tudnék menni hozzá, amikor dolgozom, de telefonon bármikor hívhatom és mindent türelmesen elmagyaráz.

Silva: Köszi a megerősítést a jógával kapcsolatban. Most már biztos ki fogom próbálni! Kár, hogy nem teszel fel képet.
Pedig kiváncsi lennénk! Később remélem, azért majd küldessz :) Ne szégyenlősködj :) Videót sajna nem tudom megnézni az irodában :( Majd talán este!

Ann: Dehogynem parázok dokihozmenés előtt! Nagyon is!

Kycsike: Nem tartom rossz dolognak az őssejt levételt, de nincs ennyi pénzem. Ha jól vettem ki, akkor a tárolásért utána is kell végig fizetni.

Cyntia: Gratula a jó eredményekhez, csak így tovább :) Mi is jól vagyunk!

Anita: Remélem, hogy már jobban vagy!

Susytunder: Én is sajnálom, hogy az UH nem úgy sikerült, mint szeretted volna! Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor a vizsgálattal nem volt gond és mindent rendben találtak a picurnál! Végülis ez a legeslegfontosabb, úgyhogy fel a fejjel :)

Sellon: A jóga alapvetően nem csak a test, hanem egyben a lélek "tornája" is. Nem csak terhesség idején, hanem az életünk bármely szakaszában kitűnő feltöltődés! Nagyon élveztem, amikor volt alkalmam rendszeresen járni!

KépKépKép
bogme

Ann,
én nem szoktam izgulni orvos előtt. Illetve izgulok, de csak azért, mert várom, hogy láthassam a picit. Szerintem most már minden rendben lesz, eljutottunk a terhesség egy olyan szakaszába, amikor már jelentősen csökkent a kockázatok esélye. Te se félj!

Bogme,
én még soha nem voltam jógán, de olvastam ilyen általános jógákról már, hogy mennyire jótékony hatása van. Igaz, én már megtapasztaltam az életemben, hogy mi tud kikapcsolni, feltölteni ellazítani, ez pedig a könyvolvasás... igaz, ez nem egyenlő a jogával, de számomra az mindig beválik.

Éppen azon gondolkodtam, hogy milyen jó szakma lehet az egészségügyen belül a védőnői szolgálat, nem? Mindig csak mosolygós nőkkel lehet találkozni, s többnyire tényleg csak az élet napos oldalával találkoznak. Persze, vannak nehezebb helyzetek. Igaz, én nehezen tudnám elképzelni magamat az egészségügyben, mert alapvetően más téma érdekel, de azért ez egy jó munka lehet.

Nekem is nagy szerencsém van a védőnőmmel, mert szimpatikus is, és valóban jókat lehet vele beszélgetni. Azt vettem észre, hogy én is szimpatikus vagyok neki. örülök, hogy épp hozzá kerültem utca szerint. :)
Vendég

Sellon!
Amikor Domival terhes voltam jártam szülésfelkészítő tanfolyamra az István kh-ba.Jó volt arra,hogy megismerjek pár dokit,szülésznőt,lássam a szülőszobákat,megismerjem a fájdalomcsillapítás lehetőségeket.Csak egyre nem volt jó,hogy éles helyzetbe alkalmazzam az ott megtanult légzéstechnikát. :D Ezt azért írtam le,hogy ott,akkor minden más mint ami a könyvekbe van. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

Muczus, pont így gondolom én is, annak ellenére, hogy még nem szültem. Ha elképzelem, akkor milyen erős fájdalmaim lesznek, nem biztos, hogy fogom tudni tartani magamat a korábban tanultakhoz. A múlt héten elmondta a védőnőm a helyes légzés technikáját és lényegét. Ezt majd akkor megpróbálom alkalmazni, de előbb egyáltalán nem, hiszen fájdalmakat nem tudok beképzelni. :D

Én Siófokon fogok szülni, nálunk abból a szempontból jó, hogy egy kórház van, egy szülészet, tehát ott lesz majd a szülésfelkészítő és a szülőszoba-látogatás is, tehát tudom, mi, hol, hogyan zajlik majd.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem Afp és terheléses cukorról, hát undorító az a lötty amit meg kell inni, borzasztóan rosszul vagyok Tőle:(
De szerdára már meg is van az eredmény.

Suzy: Sajnálom a 4D-t, de az én picuromat a múlt héten nem hagyták nyugodni, míg el nem mozdult és fel nem kell... Sétáltattak, cukroztak, csokiztak, köhögtettek forgolódnom kellett az ágyon, de sikerült majd 30 perc után. Ajánlom Neked is a Genesis rendelőt, édes mindkét nőci és nem adják fel, ott óránként van csak időpont bele van kalkulálva hogy ébreszteni kell a bébit.

Őssejt: még nem döntöttünk a párommal, fontolgatjuk, jó is lenne, de nagyon-nagyon drága. Ezért kérdeztem a véleményeket.

Schat: Te is ma voltál Afp-n?
kicsyke77

Kicsyke,

az őssejtnél egyrészt tényleg drága az ára, másrészt még soha nem hallottam, hogy eddig bárkinél is alkalmazták volna, aki levetette, akár külföldön is. Nem tudom, hogy a két tényezőt együtt figyelembe véve, mi lenne a megoldás, de én hajlok talán inkább arra, hogy nem fizetünk be rá. (személy szerint én inkább nagyobb bizniszt látok benne, mint "tényleges" tudományt, persze, mindezt laikusként mondom).
Vendég

Kycsike: Téged már küldtek terheléses cukorra? Nálam még szó sem volt róla! Te hol tartassz időben?

KépKépKép
bogme

Kismamák Figyelem!

Van egy ELADÓ Mango "A" vonalú kismama jelleggű téli szövet kabátom! Kb. nagyobb M-esnek és kisebb L-esnek felel meg a mérete! Később normál kabátként is hordható!
Ára: 2500 ft.

Kismama nacik is vannak eladók:

Angliába vásárol: 38-40-es grafitszürke farmer, pamut pocakbetéttel
Ára: 3000 ft

Benetton kismama naci
: M-es méretű! Pamut pocakbatéttel, kék színű, hátsó zseben hímzés!

Ára: 3000 ft

Nekem sajnos nagyon lettek! Benetton nacit és mango kabátot, vaterán vettem- így ezek használtak DE nagyon jóóó állapotban vannak, hibátlanok. Szürke nacit Angliából hozta a tesóm (postázni is tudom őket + postaköltséggel)

Akit érdekel küldök képet is!!!!!

Kép

Kép
csnixi

Bogme, még én se voltam ilyen terheléses vizsgálaton a terhességem során, és még szó se esett róla, de gondolom, ami késik, nem múlik. Régebben egy más dolog kapcsán nekem is csináltak már ilyen vizsgálatot, és tényleg borzalmas éhgyomorra, de ezt ki kell bírni. Egyébként még a fogászatról sem esett szó, pedig állítólag oda is kell majd menni. Szerintetek ezt el lehet majd magánorvossal intéztetni? Ő is adhat pecsétet a kiskönyvembe? Csak mert én évek óta ugyanahhoz az orvoshoz járok, és nem akarok másikhoz menni.
Vendég

Sellon: Minden fogorvosnak kell lennie körpecsétjének. És magándokid is aláírhat, pecsételhet. Én fogszabályzás miatt rendszeresen járok, így már meg is kaptam a pecsétet :)

KépKépKép
bogme

Bogme: 15+5 napos vagyok ma.
Ma mindenképpen kellett volna mennem az Afp-re. Így egy kalap alatt megírta a beutalót a terheléses cukorra és a Hepa B szűrésre is a dokim. Vérvételre mindig a korházba kell mennem ami elég messze van Tőlem..... a rendelője sokkal közelebb így oda járok.
Azt hiszem elvileg 6hó környékén van...

Sellon. túléltem, de tényleg nem volt kellemes az a 75g cukor éhgyomorra reggel:)
kicsyke77

Lányok a terheléses cukor 24 héten van (van ahol később nézik) ezért nem került szóba, mert még "fiatalok" vagyunk hozzá.
Egyébként nekem nem volt olyan szörnyű, vigyetek bátran citromot, vagy citrom levet és jó nagy adag bele az édes lötyibe. Másrészt van ahol csak egy zsömlét és egy csésze tejet kell inni, nem mindenhol van az édes lötyi.

Köszönöm az együtt érzéseteket, arik vagytok.
A baba mozgásával nem volt baj, a baj az, hogy a méhlepény van rossz helyen és betakarta a babát. Sajna ha nem megy feljebb ebből még kényszer pihenő is lehet. Méhszájhoz közeli méhlepény nem túl jó. De bízom benne, hogy a helyére kerül a következő uh- ra.

Kép
Kép
susytunder

Kicsyke
Engem mindig meglep, ha valakit korában küldenek AFP- re, mint betöltött 16. hét. :roll:
Nálad is így látom.
Miért voltál máris terheléses cukor vizsgálaton?

Kép
Kép
susytunder

Suzy: sajnos ha a korházba mész Te sem fogod megúszni az édes lötyit, Bajcsyba így csinálják én is jobban örültem volna a tejnek és zsömlének:)
Hoppá citromról még nem hallottam de biztosan sokat segít a dolgon!

Ja és aki majd megy terhelésesere, a gyógyszertárban kell megvenni hozzá a cukrot azt hiszem 15O.- és vinni kell magaddal a vizsgálatra.
kicsyke77

Kicsyke
Igen, tudom, hogy édes lötyi van, de a citrom tényleg jó. Olyan mint ha egy nagyon tömény, karakteres limonádét innál. És szabad beletenni.

Kép
Kép
susytunder

Suzy: Afp-re ezt számolta ki a doki, ő adta meg a pontos napot hogy mikor menjek még a beutalóra is ráírta a dátumot.

A cukorra meg tényleg azért mert nekem km-ben nem annyira 32 km a korház de a reggeil dugóban majdnem 2 óra csak oda az út. Így azt mondta csináljuk meg az is most.
kicsyke77

Amikor én voltam régebben ilyen vizsgálaton, egy csomag szőlőcukrot tettek bele egy csésze langyos vízbe. Mennyei volt! :?
De az biztos, hogy én viszek majd valami sósat, mert a vizsgálat után múltkor is ölni tudtam volna ropiért vagy chipsért, de semerre nem volt büfé.

Suzytunder,
ha a fiaddal is lejjebb volt a méhlepény, és semmi baj nem lett, akkor talán most sem lesz. Nekem azt írták az UH papírra, hogy hátsó falon tapadó méhlepény. Olvastam, hogy van olyan is, hogy ritkán az első falra tapad.

Bogme,
nemsokára úgyis aktuális lenne az éves szűrés a fogorvosomnál, akkor egyszerűen bepecséltetek vele a könyvembe.
Vendég

Sziasztok!

Hozzám személy szerint december 3-án jön a védőnő a terheléses cukrot levenni. Másfél órával előtte meg kell ennem egy zsemlét és egy kefírt (nem iszom tejet) aztán jön és megbök. A lányoknál is így volt. Itt kétszer van a terhesség alatt. Egyszer a 16 hét körül, meg egyszer a 28-nál, ha jól emlékszem.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Suzy! Sajnálom a 4d-t, mi meg nem is kaptunk felvételt, amikor voltunk, mert azt mondta uh-s nő, hogy mivel amniora kell menni megnézi ugyan a babát, de se képet se felvételt nem ad...20 percig nézegettük a drágámat, elmutogatott nekünk mindent, de nem kaptunk róla semmit...igaz fizetni sem kellett...azt mondta, hogy vár minket vissza az eredmény után a 20 hét körül....tehát valahol ő is azt sugallta, hogy rendben lesz minden....reménykedem... :oops:

kicsyke77!
Én 15+3 naposan voltam AFP-n és jó lett az eredményem...pedig én is paráztam h korán küld el...de talán mégsem...bár az AFP nem egy nagy dolog a mai orvostudományban, nem értem miért alkalmazzák még mindig :?:

Őssejt....szerintem mi nem vetetjük le...anyagilag sem engedhetjük meg magunknak....

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Sziasztok!

Kicsyke! Nallunk nem csinalnak AFP-t ,csak 12.-ik heten genetikai es 18.-ik heten lessz vervetel ujra ,de sem cukor terheles sem mas nem lessz!
Itt kint sokminden mashogy van ,csak az alapok ugyanazok.
Mindenesetre nallunk is minden rendben van picurka kenyelmesen aludt 15.5 cm es 120 gramm a draga en meg 20dkg-val tobb!
Legkozelebb december 7.-iken kell ,csak mennem!

Sellon hidd el sokat er a legzestechnika es szuleskor is benned lessz amit tanulsz! Kicsi babakat szultem (ikreket) sajnos par eve! Kicsi sulyuk volt ,de hidd el annal kegyetlenebb szulesi fajdalmak nincsennek mikor meg abszolut nem vagy ra semmilyen formaban felkeszulve ,lelkilekrol mar nem is beszelve!
Tudtam alkalmazni a legzesi technikat ,mert muszaly volt es hasznos!
Hidd el ezek a tanult dolgok jonnek automatikusan!

Sajnos ,csak ilyen rossz peldat tudok emliteni,de nekem tenyleg segitett!

Kriszta
schat

Sziasztok!

Bogme! Ki a védőnőd?

Kép
szilvancs75

Szilvancs: A védőnőm B e n d e r T i b o r n é (Z i t a)

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Rég jártam itt, de azért olykor beleolvastam a dolgokba.
Remélem mindenkivel minden a legnagyobb rendben.

Képzeljétek szerdán voltam a kedvesemmel Diana Krall koncerten.
Szegény nem tudta mi bajom, mert minden számon elbőgtem magam. Vagy azért, mert meghatódtam, hogy meglepinek elhozott, vagy épp csak tetszett, de hát a hormonok... Nektek is vannak hangulatingadozások?

Mellesleg nekem is megvolt az UH és hál'Isten minden rendben.

No minden jót nektek.
andiék

Sziasztok!

Susytündér:sajnálom,hogy nem úgy alakult a babamozi ahogy elképzelted.Majd legközelebb.
A méhlepény el fog mozdulni.Nekem a 12 hetes uh-n azt írták,hogy a széle a belső méhszájat fedi,ma pedig a mellső falon,jó helyen tapad.Lényeg a babuci jól van. :)

Juci:Fehérváron 2-szer csinálnak terheléses vizsgálatot? :roll: Nem is hallottam még ilyet.Nekem a 24.héten csinálták,a cukros vizes variációt.Citrommal tényleg kibírható.

Ann:logisztikai cégnél dolgozom Bp-en,ami 100%-ban francia tulajdonban van.Franciákkal,hogy bírom?Alapjába véve jól vannak ilyen :roll: dolgaik.A nagyfőnök nagyon rendes,megértő.Van egy középvezető aki "játsza néha az eszét",de "tart"afőnöktől,így meghúzza magát.A te párod sok csigát eszik és füstölt sajtot?Ők ezt nagyon imádják.Én nagyon alapszinten tudok franciául,angolul szerencsére jól beszélnek.
A vizsgálatoktól meg ne félj!

Sellon:jóga,terhestorna tényleg nagyon jó, és szüléskor nagy hasznát lehet venni a megtanult légzéstechnikának.

Schat:örülök,hogy minden rendben van a babával.Szép méretei vannak. :wink:

Afp:tényleg fontos betartani a 16.betöltött hetet,amit sokszor írtam és sokan csak úgy tájékoztatják ,az anyukákat,hogy 16.héten kell levenni a vért.akiket én ismerek és rossz afp eredményük volt-egészségesek a babáik ennek ellenére-az időpont miatt lett fals pozitív eredményük.
Most nem izgatom magam afp miatt,mert a kombinált teszt eredménye Down-ra 1:6800 lett,ennek hiszek.
Mondhat az afp bármit ezek után.

Őssejt:nem fogom levetetni most sem,egy nincs keret rá,a másik meg,hogy elég pénzszagú.

Én ma a kórházban töltöttem megfigyelésen az éjszakát.Tegnap este kevés vérzésem volt,ami ma reggelre tejesen elmúlt.A gyerekemelgetés nem tett jót.
Szerencsére teljesen zárt a méhszáj,nincs méhlepényleválás,a baba jól van.Magnéziumot kell szednem.
Semmi kismamatorna 1 hónapig.... :cry:
A férjem rákérdezett a baba nemére.A doki 60%-ban kislányt lát, de még nem teljesen biztos benne.

Sziasztok,szép estét.

Norci
Kép
Kép
norci2007

Légzéstechnika:
a védőnőm majd csak felhívja a figyelmemet, hogy hol és mikor lehet ezt elsajátítani. Vagy majd a nőgyógyászom szól. Bár még az is lehet, hogy a védőnőmet kérem meg, hogy kicsit részletesebben magyarázza el. Múltkor olyan érthetően beszélt, nagyon elégedett voltam vele!

Ma az én hasam is eléggé megfájdult. Mostam, takarítottam, szóval a heti szokásos dolgokat csináltam, pedig nem is gyorsan, s közben többször leültem kicsit netezni. Délutánra hirtelen úgy megfájdult a hasam, hogy megijedtem, ezért azonnal abbahagytam mindent, szerencsére már szinte mindent megcsináltam, és lefeküdtem aludni. Ez egyből jót tett, mert elmúlt a fájás. Most már nem tudok úgy mozogni, mint eddig, pedig a hasam még pici. De ha pl. felmosok, akkor nem tudok guggolni, mert a combom nyomja a hasamat, és fáj.
Írtátok néhány nappal ezelőtt a derékfájást. Na, hát az nekem is van, pedig a hasamtól még nem lehet, de szinte mindig érzem, hol jobban, hol kevésbé. Érdekes, korábban sose fájt.
Vendég

Bogme! Azt hittem egyhez járunk(Béke úti rendelő),de ezek szerint nem.

Andiék! Hangulatváltozások? Van olyan reklám amin bömbölök :lol:

Kép
szilvancs75

Bogme, már én is készülök a jógára. :) Vettem is egy könyvet, de inkább nem kezdem el könyvből csinálni, majd pár jógaóra utan. Remélem az sem rossz ami a közelemben van, sajnos ott az oktatók nem dúlák. Pocakfotot majd teszek fel, csak várok még 1-2 hetet, mert most inkább úszógumi fotónak nevezném. :D

Tudom, h az az elmélet már nem állja meg a helyét, h. kettő helyett kell enni, de akkor miért van az, h. nekem tényleg dupla akkora az étvágyam mint előtte?:( Tegnap próbáltam kevesebbet enni, de egyszerűen nem ment, 20perc múlva folytatnom kellett, mert még farkas éhes voltam. Tulajdonképpen egész nap eszek. Az eredménye meg is van, 1 hónap 1,5kg. Van még valaki akinek ekkora étvágya van?

Sírásról: Megnézetem a Szülés c. dvd-t (egyébként ajánlom minden első szülő kismamának), amikor születtek a kisbabák potyogtak a könnyeim. :)

Kép
silva

Szilvancs, melyiken? :D
Én soha nem sírok reklámon, rám más hatással van a terhesség. :D
De azt észrevettem a terhesség elején, hogy soha nem akartam egyedül lenni, valahogy mindig kerestem mások társaságát. Rám egyébként ilyen külsős dolgok nincsenek hatással.
Vendég

Silva, hát én pl. 3 kilót híztam eddig, és mindjárt vége a negyedik hónapnak, s kezdem az ötödiket. Nekem is jó az étvágyam, de megpróbálom gyümölccsel kontrollálni. Pl. mostanában minden este 9-10 körül úgy megéhezek. Akkor megeszek egy-két almát, és annyi.
A 20. hétig max. még 1 kilót kellene híznom, nem tudom, lehet-e tartani, de továbbra is napi jóbarátom a mérleg.
Vendég

Sellon, én is probálok főétkezések között almát, körtét, répát rágcsálni. Persze ma 2 szelet süti is becsúszott. Jobban kell figyelnem ezután, majd nézegetem Bogme és a Te fotódat, hogy visszatartson a zabálástól! :)

Kép
silva

terheléses cukor
régeben 7éve itt az sztk laborban zsömle és tej volt vagy csoki ,és éhgyomora kellet menni mer az első vérvétel éhgyomora történt ,utána zsömle,tej vagy csoki és 1óra mulva még egy vérvétel ,és itt is régen 2x néztek vércukrot egy 16 héten és egyett késöbb ,remélem ez nem változott meg .

silva
nekem nincs ekora étvágyam ,bár nálam inkább azt szokott történi hogy elfelejtek reggelizni és akor ,jönek a bajok ,hányiger,fáradtság,morcoság .
csics

Sziasztok!
Huhh! Annyit írtatok, nagyon nehezen tudom követni!

Képzeljétek a múlt heti UH-on a CRL 97 mm lett, de a korát 12+2-re írták!Kicsit ez aggaszt!Szerintetek? A védőnő azt mondta ez tényleg nagynak számít, de ha gond lenne szólt volna a doki! Ahogy néztem az erről szóló táblázatot ez a méret 15-16 hétnél van!Nem tudom!

Nagyon jók a pocakok!;) Mi ma készítettünk fotókat! Meglepő, ahogy elkezdett látványosan nőni a pocak! Én 5 kilót híztam, amit kicsit soknak gondolok, főleg, hogy ebből 3kg az utóbbi 2 hétben!:(

A baba, hogy hol aludjon és hasonlók témában teljesen egyet értek Ann-nel! És én azt is hiszem, hogy már magzatkorában sok minden befolyásolja a Kicsit! Erről van egy nagyon érdekes könyv, akit érdekel ez a téma (Faragó Melinda: Szenvedélyek forró ketrecében kb. a 40. oldaltól nagyon érdekes).

Sellon!
Te honnan tudsz Siófokon a szülésfelkészítő és a szülőszoba-látogatásról? Ezek mikor lesznek???Én ilyenről nem is tudok! Segíts légyszi!

Mucus! Gratulálok! Nagyon jók a felvételek!!!Azt mondták, hogy a 20. hét előtt ne menjünk 4D-re mert nem lehet sok mindent látni, de ezek után még Karácsony előtt tuti elmegyünk!;)

Üdv mindenkinek!

Kép
klaccc

Norci: szeretjuk a csigat de nem esszuk nyakra-fore, most nekem nem is hiànyzik annyira. a fustolt sajt viszont nekik magyaros - németes, de kezdi megszokni. viszont ha talàlunk jo làgy sajtokat magyarnak is megfizetheto àron akkor az hamar elfogy. sajnos nekem az most ugye nem szabad, szoval o ehet meg mindent. de az én pàrom egy végtelenul nyitott ember (nem gyakori sem felénk, sem feléjuk, jol egymàsra talàltunk) szoval o mindent megeszik, max nem kedveli és nem kér tobbet (csak a csalàdom kedvéért ha az van ebédre).
o nem logisztikus, szerensére. BPen vagy vagy Bp mellett?
vannak fura dolgaik de hat nem egy nyitott orszag es nem erre neveli oket a suli, igy tudnak furan viselkedni ha kikerulnek mashova. de en szeretem oket, enyhen frankoman vagyok, sokkal frankomanabb voltam korabban. de meg kell "tanulni" oket az kétsegtelen. mellékesen azt hiszem minket is meg kell tanulni, csak mi kisebbek vagyunk és kevesebben, mi nem viszunk ki kulfoldre 100%os tulajdonu magyar cégeket :lol:
amugy szerintem az angolok rosszabbak de ezt lehet h csak en latom igy :wink:
Vendég

egyébként az afpnél nekem eloszor rosszul szàmolta aki idopontot szerez nekem, es kertem h szamoljuk ujra, hatha en szamoltam anno rosszul h mikor kéne menni és kiderult h nekem volt igazam, de senki nem sertodott meg. szoval szoljatok nyugodtan, akiknek még most lesz, ha korai az idopont. en pont 16. heten megyek, amikor betoltom, az talan màr jo lesz.

amùgy mehetnék fordittatni majd a leletet, de végulis az az UH foleg a nagyszuloknek és a pàromnak lesz, és nem lesz kedvem két unnep kozott rohangàlni hivatalos forditàsért és pénz kiadni ha nem muszàj. de ez az utolso alkalom h ilyen gyakran zavarom a gyereket csak h làthato legyen a kulvilàgnak. tvàbbra sem hiszem h szerencsés folyton nézegetni, én nem bànom h a dokim sem néz rà minden kontrollon
Vendég

evéssel kapcsolatban én éhes vagyok sokat, de egyfelol nem kivànok olyan dolgokat amik hizlalnak (eddig sem nagyon szerettem az ilyen dolgokat) màsfelol ha édességhez lenne kedvem is inkàbb gyumolcsot eszem vagy gyumolcsszeletet, esetleg joghurtot. nagyon ritkàn kola ha a gyomrom nagyon kivan, nekem az helyreteszi. heti egy pohàr bor, max 2 db de màs napokon és csak evéssel. nagyon ritkàn valami olajbansult de én valahogy ellen tudok àllni, étkezésben nekem nem nehéz szokàsokon vàltoztatni. nem tudom màsnak hogy megy ez.

klacc: nem lehet h egyszeruen elobb vagy a terhességben? nekem a nagyim pl mindig egy honappal elobb volt mint gondoltak, es akkor nem volt UH meg ilyenek
Vendég

Norci, vigyázz Magatokra!

Akartam kérdezni, hogy akinek nagyobb gyermeke is van (de még kicsi) az hogy oldja meg, hogy ne emelgesse, de ezek szerint sehogy :lol:
Nekem ráadásul ketten vannak és sokat vagyunk hármasban, egyszerűen kénytelen vagyok, meg elég anyásak is, bújósak...

Sellon inkább oszd el több napra a takarítanivalót, nehogy baj legyen.

Én is ma vettem észre, hogy ha leguggolok a csajokhoz, már kényelmetlen a pocakomnak. Lassan beindul a növekedés.
Én eddig fél kg-t fogytam (két héttel ezelőtt voltam védőnőnél, akkor mérte) de nem is vagyok olyan girnyó mint itt egyesek. A lányokkal is úgy volt, hogy a 17. hétig nem híztam semmit, már zaklattak, hogy egyek (védőnő, doki) aztán négy hét alatt feljött szépen hat kiló :oops: akkor meg az volt a baj.

Silva, nekem még nincs igazán nagy étvágyam, de a lányokkal is kicsit később kezdődött :lol: :lol: :lol: majd lesz még :wink:

Judit

jucicuki

Schat, hányadik héten szülted az ikreket, ha szabad kérdezni? Ha nem szívesen beszélsz róla, azt is megértem.
Lányaim is korababák, csinálunk is egy lelkisegítést hasonló anyukákkal.
http://www.koraszulott.com/
Lányok történetét megtalálod itt, ha érdekel (korábban történt velük):
http://www.meiszter.extra.hu

jucicuki

Sziasztok!

Susy: Sajnálom az uhut, biztos voltam benne, hogy nagy élmény lesz nektek. :( Bizti elmozdul az a lepény, ne aggódj!!

Norci: Vigyázz magatokra, jól megijedhettetek.....++++++ Pihi, pihi, pihi! Észrevettem, hogy nem esik jól emelgetni Rékát, szerencsére nem nagyon igényli, inkább az összebújást....

Klacc: 97-es clr az nem 12 hetes méret....szerintem.....úgyhogy nem értem.... :shock:

A betöltött 16 hét előtti afp-ket sem értem..... :shock: :shock:

Terheléses cukorvizsgálatnál tényleg csodaszer a citrom. :wink:

Sellon: Ahogy én tapasztaltam, a 3. trimben rakódnak legjobban a kilók. Én legalábbis fél időig semmit nem híztam, utána azonban pikkpakk 15 kilót....igaz, le is adtam szülés után két héttel.

Szilvancs: Én is bőgök a reklámokon, volt régebben az a coca-cola reklám, amikor a papa meglátogatja a kismamát a szülészeten....na attól kész voltam. Remélem, tényleg coca cola reklám volt..... :oops: :oops: :oops: Arra már annyira nem figyeltem. :lol: :lol: :lol:

Szösz: Beszéltél a szülésznővel?

Légzéstechnika: Én nem tanultam sehol, befelé figyeltem szülés közben, mély lélegzet....jön az magától. Vagy ha nem, egy jobb szülésznő seperc alatt "betanít rá".

Szép hétvégét!
jaimee1

Klacc,

barátnőm tavaly szült, és egyszer vele voltam a 7. hónap végén egy ilyen felkészítőn. Ott bemutatták a szülőszobát, és mindent elmondtak, hogyan zajlik a szülés, mit kell vinni, stb. Ezt majd mondja biztosan külön is a védőnő, de én is rá fogok kérdezni, hogy nekünk mikor lesz ilyen tájékoztató, de gondolom majd tavasz körül (február-március).
Téged is érdekelne? Te hol fogsz szülni?

Jaime,
a lényeg, hogy leadtak a kilókat. Úgy olvastam, hogy 12-13 kg-ot szülés után le lehet adni. Az ezen felüli hízás a rossz, mert ott már nem a terhesség szükségszerű kilói mennek fel, hanem felesleges kilók.

Jucicuki,
igen, az lesz, a maradék takarítás vasárnap lesz, mert holnap nem leszünk itthon. Bizony nekem is figyelnem kell, mert nyomja a combom a méhemet, ha guggolok. Ma úgy fájdogál, szúrkál a méhem, de állítólag ez nem baj, csak azért van, mert nő és tágul.
De délután óta már csak pihengetek.
Vendég

Sziasztok!

Ma végre nem fájt a fejem. Komolyan, ez rosszabb, mint a folyamatos hányás. Kisebbik gyerekem próbára tesz rendesen! :D

Én Kendével kétszer is ittam cukros löttyöt, az első magas volt egy picit, így a dokim kérte, hogy ismételjük meg. Hát bláááhhhh.

Én nem tanultam légzéstechnikát, de szívesen kipróbálnám. Nekem a vajudás végén már csak arra volt erőm, hogy arra koncentráljak, hogy ne ordítsak. De ez nem sok idő volt, negyed óra kb. Itt sajnos nincs lehetőség semilyen kismamás dologra, meg Kendét nem is nagyon tudnám hol hagyni.

Egyébként most hordozókendőket nézegetek, néhány nagyon tetszik. Már csak az árát kellene kikerekíteni valahogy.

Ja, és képzeljétek, vettem bszobán egy kismama ruhacsomagot. A pénzt elutaltam a csaj meg eltűnt. Hú, nagyon mérges vagyok, és csalódott. :(

Anita

Kép

Kép
anita1984

Ann nem is meseltem meg neked,hogy Mylen Farmer a hazassagunk "oka"! Ha nincs 2006 januar 13.-ikan Parizsban indulo koncertsorozata akkor mi soha nem ismerjuk meg egymast! :D
A picurunk is ,mar embrio koraban volt a koncertjen Genfben szeptemberben! :D
Meg Helene Segara,Natasha StPier is slager volt ,de ok mar nem annira...

Te hallgatog a zenejuket?

Apropo meg parom nagy Jan Michell Jare rajongo....

Kriszta
schat

Judyt persze irhatok rola....,-de inkabb holnap megirom privatban irom! Nem akarom itt,mert nem tartanam helyesnek itt a kismamak boldogsagat ilyen tortenetekkel rontani!

Jo ejt mindenkinek es kellemes hetveget!

Kriszta
schat

Hu Anita nem irigyellek megertem a duhodet! Az bilyen alakoktol egyszeruen irtozok! Sok penzed vesztett?

Kriszta
schat

Hűha, 7-8 oldalt válaszolok most meg :D

Norci2007 + Ann9: Hogy vagytok? Jobbulást mindkettőtöknek.

Szia Jucicuki! Nagy gratula a harmadikhoz :)

Vááááááá, ebben a pillanatban kaptam kézhez a ma érkezett levelet a kórházból. Down-kockázat 1:49000!!!!

Lányok, biztos irtó nagy hülyeséget kérdezek, és csak lesni fogtok rám, hogy mekkora egy buta liba, de valaki megírná nekem, hogy a betét pontosan miért kell a kórházba? Tényleg teljesen ártalmatlan kérdés :) csak tényleg szeretném tudni a PONTOS indokot. Köszi előre is.

"Én olyan elméletről is hallottam már, hogy a babának vásárolni elég akkor, ha már megszületett. Amikor az anya még a kórházban van, a férj szépen mindent megvesz a listáról. Hát, ez egy akkora hülyeség."

Tényleg az. Most komolyan melyik anyuka hagyná az apucira ezt a nagy bevásárlást? Nem lehet mindent egyszerre megvenni, plusz apuka is biztos inkább a bébi és az anyuka mellett akar lenni minthogy a boltokat járja :) Ez tényleg hülyeség.

Iner: Gratula a jó eredményhez!

Mi még várunk a vásárlással de anyukámnak tett ígéretemnek eleget teszek, s csak akkor kezdünk el vásárolni amikor már éreztem a babát. Már alig várom, hogy rugdaljon!

Mi eldöntöttük, hogy az első pár hónapban mellettünk fog aludni a bébi egy mózeskosárban.

Susy: "A hűtőfürdő 36 fokról indul és fokozatosan kell 30 fokosra visszahűteni" - ez miért van így?

Nagyon édesek a pocakok! :)

Én még csak alig múltam 13 hetes de már naaaaaaaaagyon látszik a hasam, hiába első terhesség. Szerintem ez is olyan, hogy embere válogatja. Nem mondom hogy deszkalapos hasam volt, de már hetek óta teljesen megváltozott a pocim, és már tök kerek! Ettől függetlenül még 1 kilót szedtem fel maximum.

Mucus: Gratula a gyönyörű szép képekhez és a kisfiúhoz.

Cyntia, Andiék: Nektek is gratula a jó eredményekhez.

Susy: Sajnálom, hogy nem sikerült a 4D, majd legközelebb. Jut eszembe, hogy itt egyébként a 20. héttől kezdve csinálnak csak 4D-t.

Sellon: Jobbulást!

KépKép
picilulu

Anita: Aukció volt? Csak lehet panaszt tenni az oldalon, nem? Szorítok hogy megoldódjon.

KépKép
picilulu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?