Sziasztok!
Elnézést a betolakodásért! Végre egy Péterfys topic, ahol még van aktivitás.
36 hetes kismama vagyok, és nemrég tudtam meg, hogy a Szent Istvánban, ahová eddig szerettem volna menni szülni, nem fogadnak fogadott orvos nélkül. Eddig az volt a terv, hogy csak szülésznőt fogadok, mert sajnos nem engedhetjük meg magunknak a magándokit. Viszont szerencsémre a Péterfyben úgy néz ki fogadnak, mivel egész terhességem alatt a Zsirai dokihoz jártam a körzeti rendelőbe. (Amúgy területileg a Délpestibe tartozom, ahová nagyon nem szeretnék menni)
Sajnos azonban a Péterfyről semmit nem tudok. A kisfiammal is csalódnom kellett annak idején a választott kórházban, mert nem tájékozódtam előre megfelelően.
Ezért szeretném kérni, hogy osszatok meg velem jópár aktuális infót.
Pár oldalnyit visszaolvastam, de sajnos nem derült ki számomra minden. A következők érdekelnének:
Milyenek a szülőszobák?
És a szülésznők?
Milyen alternatív lehetőségek vannak? Kád, szülőszék?
EDÁ-ra éjjel-nappal van lehetőség?
Megkaphatom egyből a babát, még mielőtt felöltöztetik?
Apa vághatja el a köldökzsinórt?
Gyermekágyas osztályon milyen körülmények vannak? (Azt olvastam, hogy a közös WC és fürdő elég gáz.)
Ha nagyon elviselhetetlen, az alapítványi szobák mennyire szoktak foglaltak lenni?
Velem lehet a baba végig?
Orvosi vizsgálatra elviszik 1-2 órára, vagy vele mehetek?
Fürdetés hogyan zajlik? Ki fürdeti? Ott lehetek egyáltalán?
Mennyire szoptatáspártiak? Adnak-e neki tápszert, cukros vizet?
Ha valamiért nem lehet velem (kék fény, vagy le kell adnom valami miatt éjszakára), akkor hozzák szopizni, vagy itt is tápszerezik inkább?
Mit kell vinni? (ruha, pelus, popsikrém, stb? )
Bocsi a sok kérdésért, lehet, hogy kicsit túlparázom
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Bea