Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként meg nem hiszem el hogy ilyen időszakban amikor mást se hall az ember hogy influenza akkor fizetni kelljen ...kizárt dolognak tartom.Nekik minden ilyen esetet jelenteni kell nem?Na mindegy úgyis el kell mennem a háziorvoshoz.Doxiciclynt kaptam acc-t és a szokásos lázcsillapítás.
Enikő!
Nem vagy lázas?szedjél valami immunerősítőt mert ilyenkor megvan az esélye annak hogy elkapsz ezt azt.....
Már előre félek hogy szegény gyerekek is elkapják..lefertőzök itt mindenkit pedig szellőztetek mosom a kezem hozzám ragadt zsepi,de nem tudom ez elég lesz e... :cry:
Máté tegnap elmosogatott!!!!meg amikor hazaértem a dokitól leült mellém és cirógatott meg hozta a takarót.olyan édes volt,láttam rajta hogy tényleg gondoskodik rólam.Amúgy a mosogatás nem mai téma,pedig soha nem mondtam neki de a hétvégén is azt mondta a drágám hogy annyi mindent tettem és teszek érte(értük)hogy ő most elmosogat hogy én pihenjek egy kicsit...(6 évesen... :) )A szemetet már levitte kétszer(na jó arra megkértem)de max annyit szoktam kérni hogy a játékaikat lehetőleg tegyék vissza a helyére.

Kép
Kép
zitacicu2

Na, voltunk dokinál, csak nátha, tiszta a tüdeje, torka, füle,mehet a bölcsibe dokinő szerint holnap! Vettem én is Bronho Vaxom-ot, meg majd a grapefruitmag olajat, cebiont, kapott vmi Zirtec-hez hasonló cuccot, vmi újfajta orrspray-t,Sinuprettet, Normaflort,szóval egész nap vmit szedünk szinte, ez agyrém! Meg kálciumot kap este, hogy jobban aludjon!

Szilcsi!Voltatok a képeket kiválasztani?Ti nem jöttök már a héten?
20140113113746

Zitacicu!
Jobbulást!!! :wink:

Enikő!
Neked is! :wink:

Anett!
A Kalciumtól miért alszik jobban? :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! gyógyulj! De édes Máté! nálunk is a kispasi aki házimunkapárti

Anett! mit mondtak hogy szedjétek a Bronchot? nekünk hogy most 30 napig és majd a szünet után 10 napos ciklusok

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anett, mi már nem megyünk bölcsibe a héten. Mehetne holnaptól Lali, de jövő kedden végre megkaphatná a bárányhimlő 2. oltését, így inkább itthon maradunk, nehogy addigra megint orrfolyós-köhögős legyen, mert akkor megint csúszik a szuri és decemberben lejár a szavatossága az oltóanyagnak.
Képek: megkértem tegnap apát, intézze el, de nem tudom, elintézte-e, szerintem elfelejtette, mert nem mondta a telefonban, hogy volt bent. :roll: Ha nem intézte, holnap bemegyünk mi Lalival. Mi ez az adventi készülődés? :shock: Lali csoporttársa anyukájának semmit nem mondott a Zsuzsa, ők nem tudnak semmi ilyesmiről... :shock:
Jó, hogy nincs komoly baja Málnusnak, és mi is így vagyunk, mint ti, egész nap, minden étkezéshez jut valami "csodaszer". :roll: A kálciumtól mért alszik jobban? :shock: Mi este Sinecodot szedtünk tegnapig, az csökkentette is a köhögését.

Zitacicu, hú de durva, sajnállak nagyon!!! :( Mielőbbi gyógyulást és drukk, hogy ne kapja el senki a családban!!! Én úgy tudom, az influenzagyanús tüneteket produkálóktól automatice mintát vesznek és küldik be az ÁNTSZ-hez kivizsgálásra. Nehogy már ennyit kifizess érte! Máté nagyon édes, ügyes!!! :)

Eszter, nem hinném, hogy Dávid a kiszáradás szélén lenne, de ezt a pisis pelusokból úgyis látnád, meg a kiszáradás szélén levő gyerek - legalábbis Lali - csak feküdt mozdulatlanul a karomban, cserepes volt a szája, szundikált, nem beszélt, nem játszott, bágyadt volt, fehér lepedékes volt a nyelve, és nem pisilt 8 :!: órán keresztül... sőt tovább sem, mert reggel 6-kor tettem rá a pisigyűjtő zacsit, délután 2-kor üres és száraz volt a zacsi és a pelus is, és azt mondták, ha 4-ig nem pisil, irány a kórház... és nem pisilt akkor sem... :( szóval könnyű észrevenni a vészjeleket. A banán, répa meg a rizs jó hasfogók hasmars esetére, én ezeket adtam akkor, pároltan és párosítva őket. Gyógyuljatok!! Doró nagyon ügyes, de ne hamarkodd el, a neheze majd ezután jön, de könnyen át fogja vészelni tutira!!!

AB: mi is úgy jártunk, hogy egy hétig nem kapott semmit, csak vitaminokat, itthon maradt velem, de a 2. héten mégis AB lett a vége, mert rosszabbodott az állapota. Pedig én is igyekszem elkerülni az AB-t, mégis szeptember közepe óta már 3x szedtünk. :roll: :( De mit csináljak, ha mástól nem gyógyul meg???

Karmen, Enikő, nektek is jobbulást! Enikő, hányingerre B6 vitamin! Hasmenésre meg nekem bevált az orvosi szén, csak sokat kell szedni belőle, ha érdekel, megírom az adagolását.

Kép
szilcsi

Jégvirág-Bea, veletek mizujs???

Kép
szilcsi

Grapefruitmag-csepp: még lehetett rendelni az Ökonetnél a novemberi akciós 100 ml-esből, ezért rendeltem kettőt, egyik Beáéké, a másikra le lehet csapni, ha kéri valaki! 5500 Ft/100 ml Légyszi itt a fórumban jelezzétek, ha kell, hogy nehogy vita legyen belőle, hogy ki jelezte előbb! :wink:

H1N1 tudományos megközelítésben, a Molekuláris Biológiai Intézet intézetvezetőjétől:
http://web.szote.u-szeged.hu/mdbio/hun/ ... k/H1N1.pdf
Megkaptam a Lenkei-féle megközelítést is, ha érdekel valakit, átküldöm.

Enikő: passzív ház jó dolog, persze nem olcsó, de tuti megtérül. Jobbulást!!!

Karmen: és mennyit adtál Norbinak, meg magadnak? Én ilyet tudok az Ökoneten keresztül:
http://www.biocom-usa.com/index.php?bio=product&p_id=33
Tényleg nem olcsó. Tagi áron 26 USD, ezt úgy számítják át, hogy be kell szorozni az árfolyammal, ami most 190, és még 1,6-del, így ez most 7900 Ft. Nem hiszem, hogy lehet dollárban fizetni, de ha érdekel, megkérdezem.

Zitacicu: Jobbulást! Minek ad a doki doxicyclint influenzára???

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Kármen! 20 nap utána 10 nap szünet és utána a maradék 10 szem! És ennyi!

Kálciumra azt mondta a patikus (aki doktornő) hogy jobban kap levegőt, segíti az orrlégzést,orrnyálkahártya duzzanatot csökkenti!
20140113113746

Sziasztok!

Szilcsi: Megvagyunk, köszi :) Olvasom milyen mázlid van P. nénivel :)

Zitacicu, Enikő: Jobbulást, remélem a többiek nem kapják el!

Ritareni: Üdv. itt! Merre laktok, hogy hívják a nagyfiút?

Mucska: Köszi a társasjáték ajánlót, én is épp társasjátékot keresek Grétinek :) Már meg is rendeltem a Jézuskától a Lotti karotit :) Vakondosunk van, azt a 3. szülinapjára kapta.

Enikő: Memóriajátékot is játszhatnak már szerintem 3 évesen, abban nincs sok szabály sem. :)

Eszti: A beszoktatás hogy zajlik nálatok?

Anett, Szilcsi: Jobbulást nektek is! Én is mindig kikészülök a sok csöppenteni valótól ha betegek...egy kis c vitamin, egy kis kálcium, szirup köhögésre, tantum verde, multivitamin, esetleg egy kis homeós bogyó, nasivin, tengervizes orrspray, orrszívás, és kezdődik előlről....ááááááááááááááááá!

Egy barátnőm volt beteg nemrég 4 hétig. Benyalt valami vírust, ami ráment a tüdejére, majd a szívére....kész volt teljesen. Láza nem volt egyáltalán! Kérdeztem tőle, hogy és nem vettek tőle mintát? Nem, 15 ezer forintért vettek volna, ezt mondta ő is! Úgyhogy nem tudja hogy ez mi volt...:(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

A doxiciclynt nem az influenzára kaptam hanem a bakteriális felülfertőződésre ,mivel először az orrromból is szintelen cucc jött.A mandulám helyén pedig tüsző van.
Felhívtam egy nagyon jó orvos barátomat és rákérdeztem vajon tényleg fizetni kell e a vizsgálatért és azt mondta IGEN valamiért az OEp elfelejtettem belekalkulálni hogy járványveszély van ....és fizessen aki beteg és meg akarja tudni.Jelzem ha esetleg valaki a szövődmények miatt súlyos állapotba kerül akkor valszeg kórházon belül nem fognak elkérni x összeget tőle, csak azért nem ártana a szövődményeket kivédeni és az elején antivirális szerekkel kezelni a tényként megállapított influenzás betegséget.ez csak az én magánvéleményem és biztos a nálam okosabb és eü-ben dolgozó emberek tudják a magyarázatot is rá de őszintén szólva ez nem nagyon vigasztal most.Egyszerűen elképesztőnek tartom ezt a felfogást...Na mindegy én ezen már nem tudok alakítani akár H1N1 akár szezonális lényeg hogy rendbejöjjek .

Kép
Kép
zitacicu2

Norus :)

Nekem kellene a grapefruitmagolaj!!!!!!!!!!

Kép
Kép
zituska28

Bocs, grapefruitmagCSEPPEK......
mindig rosszul mondom... :oops:
....de a lényeg, hogy kell!! 8)

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi!
A Sinecod az mire jó?Folyadék? Én nem ismerem! Akkor lehet, hogy csak a mi csoportunknak lesz adventi készülődés? :roll:
Én ezen sajnálkozom még most is, hogy nem tudunk elmenni! Én is ma fizettem ki a képeket, de nem tudták megmondani, hogy mikor lesznek készen, nagyon aranyosak amúgy a kölkök! :D
20140113113746

Sziasztok!
Hogy válaszoljak a kérdésre:-) Alföldi utcában lakunk, és Pistinek hívják a mazsolámat.
Üdv
Ritus
ritareni

Anett :)

A Sinecod csepp köhögéscsillapító.
Csak éjszakára szokták javasolni, ill. torokműtétek után, mert teljesen megszünteti a köhögési ingert, így tud pihenni a gyerek, nem kínozza a köhögés. Főként száraz köhögés esetén javasolt.
De én is Calcimusc-ot szoktam adni az enyéimnek éjjelre, mert az is csillapítja a köhögési ingert, biztonság kedvéért én tartok itthon Sinecod-ot is.

Zirtec vagy Aerus nagyon jó takony idején, mert megszünteti a nyálkahártya duzzanatot, fontos, hogy szellőzzön a fül, ne tudjon pangani a trutyi, mert attól gyullad be a fül, én azonnal adom, amint betaknyosodnak a gyerekek.
Botinak mostanában használjuk a Bioparoxot is, 2,5 éves kortól lehet..

Én úgy hallottam, a Normaflore szart se ér, a Protexin restore-t ajánlották, én most fogok csinálni egy kúrát vele mindkét gyereknek. Majd meglátjuk, mert drága, de ha használ, akkor hosszútávon kifizetődőbb...

Csütörtökön megyünk egy homeopata dokinénihez, a gyerekeknek beszéljük meg az immunerősítőket, és adagolásukat.
Az egyik, amit ajánl, az ökonetes Grapefruitmag-csepp..
Remélem, beválik.
Emellett oltatunk, hosszas vívódás után így döntöttem...

Hefe :)
Doronak boldogságos szülinapot!!
Nagyon szépek a gyerekek!
Dávid jobban van? Esetleg próbáld meg a protexin restore-t...

Enikő :)
Jobbulást!!!!
Keresztfiamon most szaladt át egy laza Rota.... :roll:

Zitacicu :)
Gyors jobbulást Neked is!!!!
Máté nagyon édes!!

Ilcsi :)
Jobbulást Nektek is!
Fű biztos szép lesz! :wink:
Mi meg a házat szeretnénk szépíteni tavaszra, megcsináljuk a padlásteret is!
Nem voltál véletlen Müller felé? Elfogyott az öblítőm :oops:

Na lépek Vészhelyzetet nézni! 8)

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Köszönjük a Doró dícséreteket! :) Ma is ügyes volt az óviban a kis cseresznye, nem is akart hazajönni! :shock: Az viszont igaz, hogy már ott közölte, hogy nem ebédelt semmit és nagyon éhes, és itthon evett is, remélem, nem csinál ebből rendszert... Biztosan lesznek majd zűrök a beszoktatásnál, ezt mondta az óvonő is, de próbálom tudatosítani magamban és Doróban is, hogy fel legyünk készülve rá. :D Dávidomat meg gyógyultnak nyilvánítottam, kár is volt itt aggódnom miatta, mert elindítottam egy hasmenés-lavinát :lol: . Viccet félre téve, biztosan az AB-tól volt a hasmenés, mert ma már semmi nem volt, hányás sem és hasmenés sem, kicsit nyűgösebb a szokásosnál és jókat alszik, szigorúan kézben, de semmi extra gond nincs szerencsére! Viszont szomorúan hallom az új betegeket! :( MINDENKINEK MIELŐBBI GYÓGYULÁST KÍVÁNOK!!!!!

Karmen: Nem járunk Dáviddal úszni, örülök, hogy a napi dolgokat el tudom intézni, nem is férne bele, meg furcsa is lenne, hogy őt visszük, Dorót meg nem! :? Nekem nagyon hiányzik, szerettem járni. A Lacto7 tippet köszi, megkérdem, tablettán kívül van-e más formája, mert Dávidkámnak azt még nem tudom adni.

Enikő: Jobbulást! remélem nem ez a rettenet kapott el! Lázad is van??? Mostanra biztos, hogy Dávid az AB-tól volt hasmasis. Neked is gyors gyógyulást!

Zitacicu: Nagyon durva, amit írtál a tenyésztésről, hogy fizetős! :shock: Hogy mondhatják ezek után, hogy H1N1 járvány van, ha azt sem tudják, hogy melyik fajtája az influenzának :?: Mert gondolom igen kevesen kérik ennyi pénzért, hogy állapítsák meg a pontos okot, nem? Mindenesetre gyógyulj meg Te is hamar!

Szilcsi: Köszi, hogy leírtad a pontos tüneteket, én is így gondoltam, ettől olyan nagyon messze voltunk, mint Makó Jeruzsálemtől... Megnyugtattál, hogy nem vagyok felelőtlen, könnyelmű anya! (legalább az nem... :D ) Ja, és ez sem kb 1-2 óra alatt következett be, hiszen órákban mértétek a pelusok tartalmát!

Bea: Jól, köszi, eddig minden rendben volt, ma haza sem akart jönni a kisasszony, ott akart ALUDNI! :shock: Lesz ez még így se...! :lol: És Ti hogy vagytok? Jobb a helyzet, mint az elmúlt télen takonyügyileg? H1N1-gyel még mindig azon a véleményen vagy? Engem is kérdezgetnek az ismerősök, de nem tudok tanácsot adni, én is hezitálok!

Már megint késő van! Jó éjt!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Zituska!
Köszi! Na ,mi is az Aerust kaptuk most! Én bénáztam el ezt az egészet, mert péntek este kezdődött és a Sinupretten kívül semmit nem adtam,mondjuk nem is volt itthon semmi más.Tegnaptól kapja ezeket! Mi is Protexin kúrát csináltunk bölcsi kezdéskor, de Málnának hasmenése lett tőle a vége felé,de tényleg azt mondják jobb,mint a Normaflor! És a Sinecod receptes? Mondjuk Málnának szakad fel a cucc, szóval nem száraz a köhögés!De már jobban van, ma még marad itthon úgy döntöttünk, hogy tuti legyen, holnap megy, mert nekem is holnap lesz az első munkanapom,jajjjj :? kezdődik az élet!
20140113113746

Üdv.

Zitacicu, javulást. Engem nagyon felháborít, hogy nem vizsgálnak meg mindenkit, hogy milyen influenzát kapott el, mert addig is pánikkeltés az egész, mert ráfogják még a "sima" influsra is, hogy H1N1-gyel fertőzött. :(
Egyébként tényleg fizetni kell a H1N1 tesztért, a tv-ben vmi 5000 Ft-ról volt szó. És nem mindenki jelent, vagy ha igen, akkor is max. annyit, hogy influenzaszerű tünetekkel x ember jelentkezett nála, tehát, ha nem a doki, akkor a főokos ÁNTSZ mondjra rá mindenkire, hogy H1N1-es...

Hefe, Peti is, ha köhögős volt, hányt, a lefolyó nyáktól. Most "csak" öklendezik, de jön is fel neki jó sok takony (bocsika a természetességért).
H1N1-gyel kapcsolatban látom, te is rátapintottál a lényegre: sehogy NEM tudják megállapítani, hogy ilyen járvány van, emlékezz csak vissza, mikor a Vedresben volt balhé, talán 3-5 embertől vettek mintát, náluk be is igazolódott a gyanú, a többire meg ráfogták, ami vagy igaz volt, vagy nem.

Szilde, a köhögés más. Pl. nálunk Feri asztmás, ha ő fullad, akkor "csak" fullad, de nem köhög, pusztán nem kap levegőt. A laringitisznél a hörgők összeszűkülése mellett ugatós köhögés is van.

Enikő, priviben cím, ahogy vihetjük a játékosdobozt?

Probiotikumot Peti, ha kell, akkor Probinult kap, ebben is többféle flóra van, ezt is az AB mellett kell adni.

Anett, mi is megyünk holnap már óviba, mert köhög még Peti, de ezen felül nincs baja, még az orrából sem jön semmi, vagy csak alig, és az sem színes.

Szilcsi, rosszul tudod, csak szúrópróba szerűen vesznek mintát! Szinte testközelből tudom, a kolléganőm és egy ismerősünk egy többünk által ismert gyerekorvoshoz járnak, és a kislánytól vett a doktornő mintát, a kolléganőm fiától meg nem.
Az AB miatt ne legyen lelkifurid. Nekünk szerencsénk van, mert ahhoz képest ritkán van rá szükség, igaz, vész esetére mindig van itthon kiváltva (úgyis egyfélét kapunk mindig), így ha nagyobb gáz van, tudom neki adni.

Zituska, nekünk a Sinecod nem vált be Petinél. Ezek után a doktornőnk az Erigon szirupot javasolta, na az tényleg jó anyag! :)
Az Aeriust mi is használjuk, de akkor is, ha nem beteg, ez állandó gyógyszer, főleg ebben az időszakban.

Na megyek, szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Hallé!

Már teljesen jól vagyok, átment rajtam a kórság. Nemtom mi volt, de már tegnap délutánra jobb volt, mondjuk délbe aludtam Zazival és olyan édes volt apácska, Zaza előbb felébredt és felöltöztette és elvitte magával amikor ment Viusért, engem meg hagyott aludni!!! :D Édes ember :D

Zitacicu: Helyzet???

Exi: Jobbulást Nektek!+++++++++++++

Norus: Passzív ház nem olyan egetverően drága ám. Karesz kiszámolta, hja és Ő maga akarja építeni,tehát nem akarja vállalkozóknak kiadni, így kapásból félár :lol: !A 120nm-es belső két szintes, fal és padlófűtéses,központi porszívós, szaunás, hidromasszázskádas tetőterét is ő maga csinálta :D Gyakice anyagáron fel lehet húzni, abból is alkudni (mert lehet ám :D ) stb!! Tudni kell hol kell vásárolni :wink:

Zaza már egyáltalán nem köhög, csak taknyos, du elviszem dokihoz, hogy adjon igazolást mehet közösségbe (vagy ha nem mehet, akkor mondja meg mi a baja. De sztem semmi, jókedvű, és marha rossz, ( mint mindig :D !)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Mostmár kezdem érteni miért van "csak"bizonyítottan H1N1 fertőzés pl 200 embernek.(mondtam valamit)mert ők ki tudták fizetni...
Ma visszamentem a dokihoz és valóban eléggé sípol zúg búg a tüdőm levegőt alig kapok,nem is volt annyira boldog a dokim és gyorsan felhúzott egy maszkot meg egy kesztyűt...
Mintát ő sem vett de felírta a tüneteket gondolom jelenti az ANTSZ felé.Ha még köhögök két nap múlva újra kontroll addig meg fekvés szigorúan
Jelzem ha nem akarnék megfulladni már egész elviselhető lenne a dolog,bár nem mondom hogy el bírnék sétálni a Kárászig de legalább a fejem nem fáj és nem szédülök.
Egyébként saját részemről mindegy hogy H1N1 e vagy sem.A családom többi tagját nézve már nem annyira .A férjemnek is elkezdett fájni a torka szóval van bajom mondhatom.
fura egy országban élünk hacsak az eü-t nézzük .Na mindegy.

Kép
Kép
zitacicu2

Hefe! Csak tabletta van, (ami poros tasakok azok sokkal drágábbak, más márka) de vizben feloldodik, igaz nagyon sokára, szoval én még de. beledobtam és vártam eleget. Néha megkavartam, de lassan oldódik. Ha meg tudta már szopogatni akkor ugy adtam, adom nekik

Nóri! igen, ez van most nekem. Egyelöre most elkezdett fogyni hogy szedjük, de én csak baj esetén adom, mert nagyon drága, megelözésre nem. Éjjel NOrbinak magas lázas volt, kapott cseppet meg ma de azota semmi baja, orvos sem látott semmit, de persze igy bölcsibe ma nem küldhettem, tp kellett kérnem. Anyu is lázas, most nem tud segiteni. De öt is érdekli a csepp, megkérdezem. Dollárunk nincs, köszi azzal ne fáradj:)
Nekem a pipettán a jelölésig, gyereknek a fele, harmadát adtam.

Enikö! Nekünk sokkal drágább lett volna a passziv ház mint ahogy a mostani kijött, igy letettünk sajna róla:(

Nekünk nagyon bevált a Sinecod, mi is azt szoktuk adni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Zituska!
Majd ird már le légyszi miket mmondott a homeopatás doktornő.
Köszi. :wink:
Noncsit is oltatod a H1n1 elleni szurival?
Melyik bolt a Műller? :shock:

Zitacicu!
Jobbulást Neked!!!! :wink:

Enikő!
Egyik ismerősünknek már megvan Mórán a telek, Ők is ilyen passziv házat akarnak majd épiteni. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Zitacicu: Továbbra is jobbulást!

Ritareni: Ez nagyon hivatalos volt :) Mesélj bátran, fel kell venni a fonalat :)

Eszti: A kérdésem arra vonatkozott (volna), hogy hogyan szoktatsz be...ott maradhatsz e vagy nem vagy hogy történik? :wink:
Mi jól vagyunk, el sem merem kiabálni, kopogom ahol érem, eddig még Gréti 1 napot se hiányzott az oviból takony miatt (1 hetet hiányzott, mert anyuéknál volt), és Levi is jól van szerencsére! Bízom benne, hogy tavaly túlestünk a nehezén! És igen, tartom magam még a nemhez oltás ügyben. Gergőt ha akarnám se tudnám elrángatni se. Fel vagyunk vértezve homeós bogyókkal, vitaminokkal és kiütéses győzelemre számítok a javunkra :D
Fő az optimizmus!!! :)
Ja a beteg akiről írtam az Anita volt :( De már jól van szerencsére :)

Enikő: Örülök, hogy jobban vagy. Rékát kerested ház ügyben?
A dvd-ken ülünk...bocsi...de szólj ha nagyon hiányzik, elviszem. De még noszogatni kell Gergőt hogy másolja fel, én nem kezelem a dvd felvevőkénket, mert még rossz gombot találok megnyomni, elvből hozzá sem érek ;)

Csajok, valaki használja az Amway-es mosószereket? Tapasztalatok érdekelnének :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Allé! :D

Ha jól sejtem, akkor Ritus az én barátosném. :lol: Ugye jól sejtem??? A törpjeink csop.társak a bölcsiben, apáink meg munkatársak.

Eszter, örülök, hogy rendbe jött Dávid! Gondoltam rátok nagyon, azt a kórházasdit nem kívánom senkinek... :roll: Doró szuper csajszi! :wink:

Enikő, tök jó hogy átment rajtad, akkor már erőre kaptál? :wink: Mikor kezdtek építkezni? Hol? Szeged belterületén vagy kintebb valamerre?

Néztem az iwiwen Kingáék képét a készülő házról, csodaszép lesz, szerintem nemsokára költözhetnek is. Mi is ilyen könnyűszerkezetesben godolkodtunk, amíg építkezésről volt szó.

Anett, a Sinecod folyékony, receptes, köhögéscsillapító. Mi úgy kaptuk, hogy nappalra köptetőt (Ambroxol), éjszakára pedig a Sinecodot. Képek megvannak, hatot ma elhozott apa, tiszta kész vagyok tőlük, nagyon édes rajta Lali, mosolyog, huncutul, pózol... A többit én sem tudom, mikor lesz kész. Adventire mi nem megyünk, azt mondták ma bent, hogy amíg én koszorút gyártok, addig ők vigyáznak a gyerekre, na köszi akkor inkább hazajövünk és együtt játszunk délután, koszorút meg majd veszek a boltban. :wink:

Zitus, most pénteken megyünk haza, vasárnapig maradunk, mennyit hozzak és melyik fajtából? Hogy veszed át jövő héten? Én már dolgozom hétfőtől, de ha bejössz valamelyik nap a munkahelyemre, vagy beküldöd Robit, akkor útbaigazítalak, merre vagyok.
Noémit is beoltatjátok? Hogy jutottál és miért erre a döntésre?
(én holnap reggel kapom az oltást, apa még nem biztos, mert kicsit taknyos)

Anett, merre dolgozol? Én azt hittem, a suli miatt adtad be Málnát, nem tudtam, hogy dolgozol is. :oops:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Bea: Ja! :) Már első nap is elvittem Dorót, bepakoltam az óvis zsákba, átvettük a váltócipőt és köszönték szépen a jelenlétemet, mehetek a dolgomra, jelzem Doró örömmel maradt, semmi elválásos dráma nem volt. :lol: És azóta is ez van, jövő héten próbálunk aludni, szeretné már, de nem tudom, mit fog szólni, azt mondták, kicsit menjek hamarabb érte, du. fél 3-ra ha gond lenne. Amway-jel a Regi barátnőmék foglalkoznak, használják is ezer éve, ha érdekel, mindenről kifaggatom. :lol:

Karmen:
Köszi, kipróbáljuk a szert! :D

Enikő: Én úgy hallottam, nem lehet "kalákába" = magadnak házat építeni, állítólag, hogy így is szüntessék a fekete gazdaságot... Khmmmm... Vagy utána kérdeztetek? Meg az egyéb dolgokat is csak mester csinálhatja, víz, gáz, villany, stb. Én így tudom. Ez a passzív ház engem is érdekel nagyon, de mi is csak szakemberekkel tudnánk megvalósítani, úgy pedig horibilis az ára, így csak álom marad egyelőre! Örülök, hogy jól vagy!

KépKépKépKép
hefe

Nóri! Mi az az 1,6 szorzat még? Ez a tagok jutaléka ha a forgalmazótól veszem, mert nekem ugy rémlik amikor vettem pár hónapja akkor jutalék nélkül volt 7500ft.

Enikö, Hefe! ezt én is igy tudom, ahogy Hefe irta. Pont ezért mert mindenki ráfogta hogy a család épitett:), dolgozott mindent

Hefe! nagyon ügyes Doró! Amugy a mi ovinkban pl nincs is lehetőség beszoktatásra, hát nekem ez nem tetszik, sok gyerek sirt hetekig. Enyém nem mert elötte bölcsis volt

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zituska: válaszoltam! Megírod, ki a homeopata dokinénitek, akihez a gyerekeket viszed (és ha nem gond, azt is, mennyit kér egy vizsgálatért)?

Bioparox, Aerius, Broncho Vaxom, ezek közül melyik micsoda (szirup? por? spray?), és melyik receptes?

:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=MtRJvilGTng#t=6m22s
:lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hello!
Mik vannak Ilcsi nem is figyeltem ám :D tényleg én vagyok én:-)
Megyek mindjárt törpéért a bölcsibe, kíváncsi vagyok mivel akaszt ki a Zsuzsa :cry: biztos alkotott a gyermekem valamit ma is ami nem tetszett neki.
Majd meselék magamról is meg a gyerkőcről is ha kiváncsiak vagytok... csak mindig rohanásban vagyok
Üdv
Ritus
ritareni

Eszti: Faggattnád akkor Regit? Milyen, tényleg olyan jó e ahogy hirdetik (bár gondolom ő nem fogja azt mondani hogy nem...inkább független véleményre lennék kíváncsi), stb. Tudod, mintha téged érdekelne :)
Egyébként szerintem az nagy könnyebbség lehet Dorónak és neked is, hogy nem szeptemberben kezdte az ovit, abból a szempontból, hogy nem volt ott a 30 gyerek bőg egyszerre időszakban....nálunk határozottan látszódott, hogy egymást spanolták...Gréti többször sírt szolidaritásból másokkal :) Meg ha egyik elkezdte, csatlakozott hozzá még 5...dehát ez ilyen :) Majd szeptemberben újra átélem :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen: nem tudom pontosan, valami átváltási költség. Ez, amit írtam neked, már a tagi ár (igaz, hogy csak első szintű, tehát azon belül a legmagasabb, dehát én itt tartok :lol: , gyanítom, itt is maradok, mert én nem MLM-ezek), tehát a forgalmazó erre tesz még rá.

hefe: hát, az nagyon meglepne, hogy ha nem lehetne magunknak házat építeni. :evil: Akkor a következő az, hogy ebédet se főzzek, meg ne takarítsak, hanem hívjak szakembert meg szolgáltatót??? :lol: Más kérdés, hogy ha szocpol-t meg támogatott hitelt veszel fel, akkor előírják...

Probiotikum:
ezt találtam:
http://www.hazipatika.com/topics/fokusz ... 0425143416

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nóra, én úgy tudom, az Aerius és a Bronho Vaxom receptköteles. Az Aerius folyékony, a Bioparox befújós spray (aeroszol, itt van mellettem az asztalon a doboza, ez kapható vény nélkül is), azt mondja hogy: orrspray, torokspray - a felső légutak egyes fertőzéses és gyulladásos megbetegedéseinek helyi kezelésére szolgáló gyulladásgátló hatással renelkező AB. A Bronho Vaxom pedig por, fel kell oldani.
Nekünk is írtak fel Bronho-t, de nem tudom kivitelezni a beadását (reggel éhgyomorra étkezés előtt 1 órával kell beadni 2 dl folyadékban feloldva). Na ez nálunk nem működik sajna, Lalinak reggel rögtön kaja kell, nameg keljünk 1 órával hamarabb azért, hogy bevegyük a lötyit, mikor így is 5.45-kor kelek minden reggel, hogy mindenki időben elkészüljön? Hja és ő nem is iszik meg egyben soha 2 dl folyadékot... :roll:

Rita, gyere és mesélj, tegyél képet, és hívjál fel... :wink:

Kép
szilcsi

Nóri! ja értem. Azt nem tudtam amugy hogy többféle tagi ár is van, én még csak 1x rendeltem onnan.
A broncho receptre megy, por. Nekünk azt mondta az orvos hogy min. 20 perc azért legyen utána reggel. 1 órát nem tudjuk mi sem tartani, Orsi oviban 10 körül kap enni, itthon meg egy kakaot kérni szokott. Immunerösitö, felső léguti bacikat tartalmaz.
Bioparox antibiotikumos spray, torokra, orrba. Mi sokat használjuk, de nagyon jo. Recept nélkül kapható.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ja igen. Norbinak is kevés vizben adom a Bronchot, nem iszik reggel sokat, nem igy szokta meg, föleg hogy 8kor meg reggelizik bölcsiben.

Aerius beugrott, nekünk receptre irták fel, de az antihisztamin, szoval nem értem hogyan jött most fel a téli idöszakra felkészülésnél, valaki nyilván irta de nem vettem észre akkor
Ez meg amugy szirup. Akkor kapta Norbi amikor volt a pneumococcus fertözése és taknyos volt már 3 hónapja. Akkor szedte utána 1 hónapig.

Kép

Kép

Karmen
karmen

na még ez jutott eszembe. Probiotikum esetében arra is figyeljetek melyikben mennyi a csiraszám (azt hiszem igy nevezik) , szoval hogy mennyi a pontos száma 10 valamilyen hatványa. Igy lehet összehasonlitani melyikben van mégis több, nekünk a Lavto7 lett igy a legolcsobb

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
A Szegedi Hőszolgáltatónál dolgozom. Munkáltatói nélkül be sem vették volna Málnát,meg csak suli miatt nem adtam volna be,eddig is csináltam mellette!
A Bronho-t nekem azt mondta a patikus, hogy nem kell éhgyomorra,bármikor lehet!
20140113113746

Lacto7 akartam irni

Anett! Nekünk pedig hangsulyozta az orvos hogy éhgyomorra kell. És a papiron is az van benne

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Olvastátok?

Jövő héten egyetlen halasztható műtétet, beavatkozást, kezelést, vizsgálatot sem végezhetnek a szegedi klinikákon, szakrendelőkben és kórházakban a klinikai központ súlyos anyagi helyzete miatt.
Ezeket a beavatkozásokat későbbre kell átütemezni, de hogy pontosan mikorra, azt egyelőre nem tudni.
A korlátozás alól csak a sürgősségi esetek jelentenek kivételt: a traumatológiai, az onkológiai, a gyermekgyógyászati és a szülészeti ellátás.
Nesze neked egészségügy.....

Betegeknek gyors jobbulást.
Andi

Andi
Kép
mucska

Üdv.

Enikő, köszi, ránk fér. Mára én lettem beteg(ebb). Fasza...evvan.

Norus, a Bioparox egy gyulladáscsökkentő orr- és torokspray. Az Aerius az lötyi, antihisztamin egyébként. A Broncho Vaxom immunerősítő, mi anno porban kaptuk (mármint Peti kapta).

Kármen, azért jó az Aerius, amiért a kálcium, jobban kap tőle levegőt, szellőzik az orra, stb. Mondjuk én úgy hiszem, hogy egy egyébként egészséges gyereknek tök felesleges, nálunk azért kell, mert Peti fulladós, így hátha kevesebb rohama lesz.

Mucska, ez nem új, egy ismerősöméknél egy szintén ebbe a kategóriába sorolt műtét csúszott jó sok ideig...

Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Norus: Azért az szerintem nagy gáz, hogy nyáron szigeteltük a házunkat és alsó hangon 700ezer forintnyi munkadíjról egyetlen általunk megkeresett (3 különböző) vállalkozó sem volt hajlandó számlát adni, maximum esetleg egy részéről, és szigorúan anyagszámlát. Ki a fene hiszi el ezeknek, hogy minimálbér közeli összegért dolgoznak havonta???? A másik meg, hogy nem ugyanaz egy ebédet elrontani, és egy házat, amit el is adhatsz teljesen legálisan, és rádőlhet bárkire, ha éppen nem is rád, szóval szerintem nem árt a szakember. Mondjuk az is igaz, hogy pofátlanul sokat kérnek a munkájukért, pláne, hogy szinte mind zsebbe megy! No de ez itt Magyarország! Itt mindent meg lehet csinálni! :)

KépKépKépKép
hefe

Hát csajok lehet magadnak házat építeni, magánépítkezésnek hívják!! Kell egy megbízott műszaki vezető aki a felelős mindenért, fizetsz neki x összeget (20ezer ftot) és a műszaki átadáskor aláírja a papírokat, persze végigköveti az építkezést, szal nem csak elmegy szájtátani amikor már elkészült a ház! Tákolmányhoz úgyse adja a nevét :wink:

ceniko
Szeged

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!

hefe: így már érthetőbb, hát igen, az eladásra nem is gondoltam… :oops: Számlaügyben én is szoktam sztorikat hallani, nem semmi, mi megy, az építőipar különösen gáz… De akkor is, ha TÉNYLEG értesz hozzá, végzettséged is lehetővé teszi, miért ne építhetnél? :roll: Mondjuk elég sok pénzért az Enikő által említett szakértő is aláír ezt-azt... :( Vagy ha a becsületes fajta nem, akkor lehet találni másmilyet. :(

Karmen: minél magasabb szinten vagy az MLM-ben, annál olcsóbbak a termékek, ha ismersz régi Ökonetest, aki hajlandó megvenni neked, megúszod olcsóbban is.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

hú bakker, mennyit írtatok.... :shock:
Mindig akkor, amikor nincs netem, vagy gépem, és nem győzök visszaolvasni! :lol: 8) :lol:

Bocs, akinek véletlen nem válaszolok, kapkodok, Apa itt áll a hátam mögött, félti a laptopját :roll: :lol:

Többen kérdeztétek:
A homeopata - pontosabban gyermekgyógyász, gyermeksebész, természetgyógyász - doktornéni Dr .Bogdány Anikó, aki a gyermekkori barátnőm édesanyja.
Nagyon szeretem, mindig bátran fordulhattam hozzá tanácsokért, még soha nem csalódtam. (nem mellesleg az Ő általa javasolt cseppeket szedtem, mire végre terhes lettem Botival.)
Tarifát nem tudok, mert tőlem nem fogad el pénzt, de holnap megkérdezem.

Ilcsi :)
Jaj de szuper! :D
3db kellene, kék színű! Tudod, a szokásos! :D
Majd én bemegyek érte, legalább dumálunk pár szót! :wink:

Zita :)
A Müller drogériárol van szó, ami sajnos Szegeden nincs. :(

Noémit nem oltatom -bár van oltás 1-3 éveseknek is -, Neki nem javasolja a dokinénink, mert ilyen kicsiknél intenzívebb a mellékhatás (láz, izomfájdalom), és főleg a közösségbe (állami bölcsibe járó kicsiknek) javasolja. Mivel Noémi itt van házon belül, magánböliben, ahol minimális a létszám, ill. pár gyereket már oltottak, ill. a gondozónők kivétel nélkül felvették az oltást, nincs nagy veszélyben.
Botit pénteken oltják, engem jövőhéten.

Miért döntöttem így??
Kicsit hosszú lenne részleteznem...és nem szeretnék ismét vitát indítani a témában, mert mindenki maga dönt, és nyilván mindenki abban hisz, és bízik, hogy a döntése helyes. Én is....
Sokáig vívódtam, végül győzött a józan paraszti eszem... :wink:

Ja, még valami eszembe jutott:
Ma mondta a dokinéni, hogy a Zirtec csepp már nem vényköteles!
Ez jó hír nekem, mert ahogy Exi :) írta az Aerus-ról, alapcucc ebben az időben! Én azonnal adom Nekik, ha taknyosodnak!

Na lépek, muszáj.... :(
Bedöglött a szgépem, így vagy Apósom gépét nyúlom le, vagy megvárom, míg apa hazaér este...Marhára díjjazza, hogy netezek, ahelyett, hogy Vele lennék! :oops: :oops:

Pusz, pusz! :)

Kép
Kép
zituska28

Norus ez a 20ezres műszaki átvevő, teljesen legális-számlás volt. Ennyi volt a díja!!!! Nem adja akármihez a nevét, mert megtanítják repülni!!!
És az a véleményem, hogy elég hülyének kell lenni, ahhoz, hogy tákolmányt építsen az ember MAGÁNAK! Egy házat az ember egy életre épít, aki hülye hozzá, az meg úgyse fog hozzá, mert azt se tudja hogy kell :wink: !
És nekem az a tapasztalatom, hogy ha kiadod a kezedből, egyrészt dupla pénz (ha nem több), másrészt kilopják az anyagot, átvernek, az építő, megbíz egy alvállalkozót, az egy másik alvállakozót, majd az egy harmadikat...és valahol ezek között elvész a pénz, az anyag, ez az.... :cry:
Szal én a tavalyi évet lakás kereséssel töltöttem és azok voltak a legjobban megcsinálva, amiket maguknak építettek az eladók :wink: Azokba tuti benn van minden.

Sógornőmék most pereskednek az építtetővel, kihagyták a falból a szigetlést (amire plusszba többszázezret kifizettek, mert mindketten zenészek és otthon gyakorolnak ezért kérték a speciális hangszigetelést!!!)...és még van csomó más is, szal neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem.
Tavaly amikor festettünk először a 2 nagyszobát festettük ki, volt 60ezertől 200ezer ftig árajálnat CSAK a 2 szobára UGYANAZÉRT!!!!!!! Azé nagyon nem mindegy!!!!!!

ceniko
Szeged

Sziasztok
Tudna nekem valaki segitteni vagy tanácsot adni.
Tegnap voltam 12 hetes uh-n.és magas lett a béby nucha szintje.a max 3mm és a mienk 3.6mm.a doki nem mondott semmit csak hogy mivel már 36 éves vagyok menjek genetikai tanácsadásra.és lehet hogy magzatvizet vesznek :( és nagyon félek,mert ugy hallottam hogy igy lehet koraszülés is és vetélés is :( csak azt nem értem hogy amikor a doki nézett minden rendben volt.és volt mellette egy orvostanhallgato,és az kérdezett valamit a dokitol.és akkor nézegeti a doki hogy hát javitsuk ki az előző eredményt mert az nem volt jó,és hogy magas a nucha szint.ugy félek,nagyon félek,egész nap sirok.vérvétellel is meg tudják nézni de az 30.000 forint :( járt már valaki igy??
gigike32

Gigike! Én a helyedben elmennék egy magán uh-ra és ha ott azt tanácsolja a doki,hogy menjél amniocentézisre akkor menjél,vagyis én mennék!Igen vérből is nézik,de az nem olyan pontos és azt hiszem az első vérvétel 12 hetesen van,szóval siess,de nyugi, minden rendben lesz!

Zitus!
Pont akartam kérdezni,hogy Noémi is kapja e az oltást ,mert Málnának javasolta, mivel bölcsis, így ha meggyógyul megkapja kedden,kicsit félek tőle. Vettem is fülhőmérőt, ha éjjel lázas lesz, ne kelljen a fenekébe dugdosni a mérőt, mert attól üvölt. Használ vki? Pontosan mér a fülhőmérő???Svájcit vettem!
20140113113746

Sziasztok!

Gigike :) A magas nucha érték nem jelent feltétlenül bajt. Orrcsontot láttak? Mert a Down-kór gyanús babáknál általában nem szoktak látni. Tudod, ki csinálta a klinikán az UH-t? Szerintem menj el valahova, ahol van jó minőségű 4d-s UH gép és nézesd meg mégegyszer. Magzatvizet úgy tudom, a 16. héten szoktak venni, ha utána fekszel, 1% a vetélési arány.

Zitacicu :) Jobbulást!

Bibi :) Mi újság Barnival?

Enikő :) Hol szeretnétek majd építkezni?

Pussz, rohannom kell szokás szerint...

KépKép

KépKép
timika

Gigike: http://www.magzati-diagnosztika.hu/news.php
Én nála voltam, nagyon jó szakember, hívd fel SOS! És nyugi!!!!! A magzatvízmintavétel sztem nem olyan veszélyes, még soha nem hallottam, hogy bárki elvetélt volna tőle! Ölellek ((((((((((((((**********************)))))))))))))))))

ceniko
Szeged

Timi: Még passz, nem találtunk megfelelő telket, vagyis amit találtunk, arról kiderült, hogy csak 3%-kosan beépíthető, vagy üdülőövezt meg ilyesmi :) A földhivatalba már ismernek, annyit voltunk bent. Hihetetlenek a törvények, szabályozások :D Szal még kivárunk, hja és még áruljuk karesz házát (Tótkomlósit) ha az elkel akkor tudunk majd nekivágni. Lépek Zaziért a bölcsibe! Pusssssz

ceniko
Szeged

Gigi! én voltam elsö terhességnél genetikai tanácsadóban és magzatviz vételen is. Magas nucha mellett én biztosan meggondolnám a vizsgálatot. Vérböl nem, mert nekem azt mondta a genetikus az vérböl nem kromoszoma vizsgálat! csak faktorokat néz, ami alapján azért lehet sejteni ha beteg a baba, de közel sem olyan biztos és nem is annyi kromoszomára tudják vizsgálni mint a magzatvizböl. Én is tudom elvileg van kockázata, de nagyon sokat olvasgattam akkor itt a babaneten és a Nöklapján is, megvallom senkit nem találtam akinél a vizsgálat miatt baj (vetélés) lett volna!! De ennek az eredménye 99,8% pontosságu, vagyis azért igen jol kizárható hogy beteg-e a baba. A vizsgálat meg fájdalommentes, annyi hogy aznap szigoruan kell pihenni
Mi az hogy az elözö eredmény nem volt jo? A nuchára megvan pontosan 12. héten kell vizsgálat, elötte, utána már mondta a genetikus is nekem nem ad valos eredményt. A másik amiért én annak idején vállaltam az amniot az volt, hogy inkább akartam gondtalan, nyugodt 5 hónap hátralevö terhességet, mint kétségek között hogy egészséges-e a baba, mert az felemésztett volna!
Én a Szabónál voltam és küldött Orsival ugy amniora hogy másik 3 orvos kiakadt minek kell a vizsgálat, szoval én azért már nem bizok ugy benne. (amugy meg a stilus ahogy mindezt elmondta hogy a baba beteg lehet, hát egy nagy paraszt, nem csak én tartom annak amugy, de kérdezz utána, van akinek bejön, mint E. is :) ) De mégis elmentem, ahogy irtam a további gondtalan babavárás miatt.Egy biztos ha amniot vállalod nagyon nem mindegy ki csinálja, gyakorlott ember legyen. Én Szegeden Sikót merném ajánlani.

Enikö! üdülő övezetek már nagyon kint vannak, melyiket néztétek? Subasa, Hattyasi zárt kertek stb? Ez sajnos törvény hogy valoban csak 3% beépithetö.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gigike!
A szomszédunk csaj pont a múlt héten csináltata meg az amniót.-ik gyerek, jó eredményekkel, de augusztusban volt 35, igy javasolták Neki.
Megcsináltatta a vérvételt is, de azt 80%-os biztonságunak mondták.Az amniót ahogy Karmen irta!
Szóval múlt héten szerdán megcsinálták neki, délután hazamehetett, 3 nap ágynyugalom, utána se emeljen nehezet, annyit mondtak neki. :wink:
Sikó csinálta neki, minden rendben volt.
Ha nem akarsz még se amniót, nézesd meg mégegyszer magánba ultrahangal.
Sikót jó uh-osnak mondják!
Vagy Kecskemétet kéne megpróbálni de ott sokára kapcs időpontot.
Meg az a doki javasolni fogja az amniót!!!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?