Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Moosejaw, én láttalak, a Borinak adtál ajándékotKép)
Ildi, 17 hetesen szerintem normális ha érzel feszüléseket, még később is lehet érezni. Sőt nekem mintha fájdogálna is, de inkább csak 1 nap egy kis ideig. Még mindig nő a méh, és azt lehet érezni. Szedjél MadneB6-ot, egyáltalán nem árt viszont használ. Nekem a haskeményedésemre is egészen jó, napi 3-at szedek, persze 2vel kezdtem, de a dokim mondta, hogy mehet a 3 és teljesen jól elvagyok. Így most a vádlim sem görcsöl. A zsibbadás nem lehet, hogy a baba nyomott valamit és attól volt, bár még nem oriás a babydKépGondolom az UHval is ezt ellenőrizték, merre fekszik a baba.
Babarózsa, a Váradiné a második beszédet tartó hölgy volt.
Én viszont jól elkaptam valami nyavaját, begyulladt a torkom, taknyosodom is már. Hétvégén elég rosszul éreztem magam, szerencsére lázas nem lettem. Persze a kismanóm meg virgonckodott. Akkoráka tud rugdosni, hogy az egész hasam be meg át mozdul tőle. Remélem neki nem fáj semmilye sem.
Én is befejezem, sokat írtamKép
Kedden szülésznők tartanak előadást, valaki jön esetleg?
Manós
manós

Sziasztok!
Köszönöm a jótanácsokat a dokiválasztást illetően.
Árcsi: külön köszönet az infóért, a Szent Imrés doki baratunk )fülorrgége) is Tasi Róbertet ajánlotta így már fel is vettem vele a kapcsolatot!!! Szuper, hogy Te is jókat írtál róla. Most majd 4 hét múlva kell újra hívnom, elvállalt!
:-)
Mi az emiled Árcsi? nem tudtam a profilodat lekérni...enyém: rebeka_egyhazy@yahoo.de Jó volna emilezni!!!
Sziasztok! Rebus
rebus

Sziasztok!

Első babámat császárral szültem, de nem a Szt. Imrében. Másodikat viszont lehet, hogy itt szeretném szülni. Érdeklődnék, hogy császár esetén a babát, milyen hamar vehetem magamhoz. Ugyanis az első esetben a császárt követő napon már én láthattam el.

Válaszotokat előre is megköszönve
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Szia Manós!
jobbulast!
ma indulok nyaralni, de tegnap en is migrennel fetrengtem, ez vanKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Ma jon valaki tornara es/vagy eloadasra? En is szivesen meghallgatnam a szulesznoket is torna utan. Manos, tudsz jonni? En tuti megyekKép

Bori! En e-mailt irtam Balint Sandornak, mert a mobiljan nem lehetett elerni. Abban nagyon kedvesen irta, hogy szivesen talalkozna velem. En kertem erre idopontot a maganrendeloben, ahol elvallalt. Ennyi a tortenetem Kép

Fibi

KépKép
fibi

Mar csak kb fel oraig vagyok netkozelben. Ha tudsz jonni Manos, legyszives irj egy sms-t, hogy hol es mikor talalkozzunkKép
30/632-7175.
Koszi, Fibi

KépKép
fibi

Sziasztok!
Fibi, pont ezzel akartam kezdeni a mai napot, én elhoztam a torna cuccomat, az előadásra már készültem menni, szóval ha gondolod ma nem látom akadályát az előadás elötti tornának. Akkor találkozunk?
Mégvalaki csatlakozna hozzánk? Vagy majd elmeséljük milyen voltKép))
Manós
manós

Eljen-eljenKép Akkor menjunk!
Az F epulet bejaratanal talalkozzunk? Negyed 5 fele jo?

KépKép
fibi

Fibi,
találkozzunk a kórház portájánál 16:15 v. 16:20kor. A torna 16:30 kor kezdődik, érdemes előtte időben ott lenni. Jó?
Manós
manós

Bocs, nem tudom pontosan melyik portara gondolszKép Meg csak ketszer voltam a korhazban. A fobejaratnal ha felmegyek a lepcson, ott a porta? Kép Mert a 7-es buszmegallohoz kozel is lattam bejaratokat (A, F, stb.). Ott is van porta?
16:15 megfelelKép Hogy ismerlek fel?

KépKép
fibi

Fibi, Ahogy leszállsz a biszról és átmész a zebrán rögtön ott van egy bajárat. Nem a nagy lépcsősre gondolok. Bordó nadrág és sárga blúz van rajta, alacsony, kicsit dagadó félben lévő, barna feltűzött hajam van.
Manós (Szilvi)
manós

Okes, akkor tudom melyik bejarat. Rajtam vilagos nadrag es fekete ujjatlan felso van. Akkor talalkozunkKép Elnezest a tobbiektol is, hogy itt ertetlenkedtemKép

KépKép
fibi

Sziasztok!
Lenne egy kerdesem a tapsztaltakhoz! Kezdodik nalam valamifele pollen-allergia...mit tehetek? a 15.hetben vagyunk...kinek van valami tippje?
Kihez erdemes fordulnom?
Rebus
rebus

Homeopátiás szereket lehet szedni, mindenképp mond a gyógyszertárban, hogy babát vársz. Annak idején én a dokimnak megmutattam (biztos ami biztos) amit a gyógyszertárban kaptam homeopátiás szert, ő pedig rábólintott.
zsebi2004

Rebus: az allergia súlyosságától függ, szakorvos megmondja (nem a nőgyógyász)
Általában a helyi szteroidok nem igazán szívódnak fel a keringésbe, így nem juthatnak a babába.
A kezeletlen allergia veszélyesebb lehet mint egy jól megválasztott helyi szer!
"részvétem" és jobbulást Kép
csicser

Sziasztok!
Tudna valaki praktikus tanácsot adni a kismama tornával kapcsolatban? Már átöltözve szoktak oda menni vagy ott is át lehet öltözni, mondjuk a WCben? HOl szokott lenni a gyülekező?
Köszi,
Manós
manós

Sziasztok!
Megválaszolom a kérdéseimetKép)) Szóval, volt aki átöltözve jött, volt aki ott öltözött át. Gyülekezés az F épület tanácsterménél volt.
Jövő héten kispapás óra lesz, ha érdekel valakit, kimondottan kispapás gyakorlatok lesznek, hogyan tudnak majd segíteni nekünk a szülésnél. LEgközelebb kb. 2 hónap múlva lesz ilyen.
A szülésznős előadás is volt, Kecskeméti Vera és Csizmadiané Erika voltak ott.
Más most nem történtKép
Fibi, jövő héten is jössz? És Ildi te is? Esetleg papákkal? Fibi, bocsi, de tegnap megjött a férjem aztán így elszakadtam tőled.
Manós
manós

Szia Manós!

Mi tervezzük, hogy megyünk a papás órára, meg az utána lévő előadásra! Remélem nem jön közbe semmi! Egyébként, ha rossz idő lett volna, szerintem kizárt, hogy elférünk annyian a tanácsteremben! Nem tudom, akkor hogyan oldják meg(?). Amúgy a gátizom gyakorlatok szerintem elég haladó szintűek voltak,nekem nem mentek!

Apropó! Nem tudjátok van kimondottan gátizom torna valahol a Szt.Imrében? Írjátok meg, ha tudja valaki! Köszi!

Sziasztok
Ildi(18)
ildi76

Lbori vagy Babarózsa!

Meg tudnátok adni Bálint Balázs magánrendelőjének elérhetőségét?
E-mail címem: majcsi@hotmail.com

A választ előre is köszönöm,

Majcsi

Majcsi
majcsi

Sziasztok!
Egy picit eltűntem, mert építgetjük a házikót, mire jön a baba. Olyan jó festékeket találtunk, csak ez itt most offtopic... Kép
Azért olvasgatlak ám titeket, csak ezekhez most nem tudok hozzászólni. Nekem meg per.pill.nincs kérdésem. Annak örülök, hogy jól vagytok (remélem, a papák is!!) Kép)
Lassan elmúlik ez a gyönyörű nyár, de a melót jobban is bírjuk majd a hűvösben, ugye?
Gondolom, ha jön a szept. nem lesz annyi szabi, és többminden felmerül itt, addig is olvasgatok tovább, sziasztok!
Neet(25)
neet

udv IsztambulbolKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Igen, Manos, tervben van a jovo heti torna is, jon a papa is, azt igerte Kép Nekem is nagyon tetszett. Semmi baj, hogy elszakadtunk, irigyeltelek is, hogy jott a ferjed Hozzad. En meg irtam Neked sms-t, hogy bocs, hogy nem koszontem el, de rohannom kellett.

Ildi! Ilyen gatizom tornat a Kriston fele intim tornan lehet reszleteiben tanulni (en annak idejen elvegeztem a tanfolyamot, nagyon hasznos). Amit itt Andi, a gyogytornasz mutatott, az nem volt ahhoz kepest olyan haladoKép Lehet kapni konyvben is, es videokazettan is (Kriston Intim Torna a neve). Bocs, ez itt nem a reklam helyeKép De mar masok is oktatjak Pesten, Kriston tanitvanyok, a konyv hatuljaban vannak az elerhetosegeik. Meg kerdezhetsz ezzel kapcsolatban, szivesen valaszolok.

Akkor kedden remelhetoleg talalkozunk. Talan nem jon kozbe nekunk sem semmi, bar huzos het lesz, penteken tartjuk az eskuvonketKép

Fibi

KépKép
fibi

Sziasztok!
Fibi, szerinted érdemes elvégezni a Kriston féle tornát? Nem valami olcsó tanfolyam, már a könyvet megvettem és tanulmányozom bőszen. Kivételes alkalom volt, hogy el tudott jönni, a kismama klubba is csak a szülőszoba látogatásra ért ide. Elvileg mi is jövünk kedden tornázni, lehet aznap szabin is leszünk, túl sok dolgot kell intézni.
Neet, te nem jössz valamelyik fogllakozásra? Mi is építkezünk közben, lehet 2-3 hét és költözünkKép)
Babarózsa, milyen az idő kint? Mennyi ideig leszel, mikor jössz haza? Látod mi haladunk, már tornázni is voltunkKép)
Manós
manós

Szia Manos!
Itt nagyon jo az idoKép
Most meg Isztambulban vaagyunk, de nemsokar megyunk valami udulohelyre...
3-an jovunk haza, utana en is beindulok torna ugyben
Sajnos kicsit rosszul lettem, de mar ok.

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Szia Fibi!
A Kriston Andrea könyv nekem is megvan, de az nekem kicsit kevés, ezért kérdeztem, hogy tud-e valaki gátizomtornát. Ezek szerint a Szt. Imrében nincs. Azthiszem megnézem a Kondorosi usziban, ott mintha láttam volna kiírva.
Kedden találkozunk, remélem!
Ildi
ildi76

Szia Manós és a többiek!
Sok sikert a költözéshez, remélem, minél zökkenőmentesebben fog menni! Hajrá! Kép)
Valamelyik kedden én is mennék, engem 3 téma érdekel, majd választok időpontot (baba-mama szoba, alternatív szülés meg az összefoglalás).
De még nem tudom, melyikre megyek, sajnos holnaptól meló is lesz. Azaz nem olyan nagy baj, de ez mégiscsak azt jelenti, h vége a nyárnak. Kép
(Tantónéni vagyok)
Neet(26) (Hogy rohan az idő, mi?)
neet

Szia Ildi76!
Van a Szt.Imrében intimtorna. Legalábbis a szülészettel szembeni hirdetőtáblán (kb. 2 hónapja) láttam egy kiírást. Ha megtalálom otthon a szórólapot, holnap felteszem ide az infokat.
üdv. pingvin
pingvin

Sziasztok!
Neet a kispapás tornára akár jöhetnétek is holnapKép) Lassan neked is el kell kezdenedKép)

Pingvin, légyszi ha van infód írd le nekünk, engem is érdekelne ez a torna. KösziKép
Manós
manós

Manós!
Ha az ember lánya nem a papával szül, bemehet vele tornázni az, aki esetleg ott lesz vele? Vagy ez hülyeség? Én a barátnőmmel szülnék (ez milyen ötlet?), akkor rá gondoltam, meg ő érdeklődik is nagyon, de sokan le akarnak beszélni róla, mert ő még nem szült, meg ilyenek. Mi a véleményetek erről??
Egyedül is el lehet menni arra a tornára? Vagy külön van papás és magányos Kép torna?
Köszi előre is a választ!
neet(26)
neet

Szia Neet,

Bocs, hogy belebeszélek, én sem a férjemmel szültem, hanem a hugommal, aki még nem szült. Te döntöd el, hogy kit kérsz meg, hogy menjen be veled, igazából azért nem szeretik, ha olyan megy be aki még nem szült, mert félnek attól, hogy milyen hatással lesz a későbbi szülésére.
A hugom azt mondta, hogy csodálatos dolog volt látni, hogy megszületett a keresztfia.
A lényeg, hogy olyan ember menjen be Veled, aki előtt nem feszengsz, nem szégyelsz semmit, aki ha kell segíteni tud Neked.
Zsebi mama
zsebi2004

Pingvin!
Köszi az infót a tornáról! Kedden akkor körbenézek a kh-ban és megnézem a kiírást!

Neet!
Papás torna azt mondta a tanár, hogy 2 havonta van, a többi órára papa nélkül mennek a kismamák. Szerintem simán eljöhet a barátnőd is tornázni, ha érdekli, múltkor valami 10-en voltunk újak és nagyon sokan voltunk, úgy hogy fel sem fog tűnni, hogy Ő nem kismama.
A mai óra papás lesz!
Szerintem sem hülyeség, hogy a barátnőddel szülj, ha Ő úgy érzed támogatni tud majd és bízol benne.

Had vessek fel egy intim témát, a topikokban nem találtam semmit ezzel kapcsolatban!
Küzd valamelyikőtök hüvelyi visszérrel? Nekem 2 hete kezdődött, de már most megőrülök tőle és állítólag csak rosszabb lesz! Mennyire gyakori ez? Csak én szenvedek tőle vagy csak nem téma?

Sziasztok
Ildi(19)
ildi76

Sziasztok!

Mi is megyunk ma tornara!

Manos! Szerintem erdemes volt elvegezni, de biztos ez is egyenenkent eltero, kinek hogy hasznal. Az viszont biztos, hogy rendszeresebben kellene csinalnom, nemcsak hebe-hoba...

Neet! Szerintem is viheted a baratnod a szuloszobaba, barkit lehet. A tornara viszont nem tudom, mert megnezik a terhes kiskonyvet is. Aztan gyere Te is tornazniKép

Ildi! Ez rosszul hangzikKép Pont ilyenrol olvastam a juniusi kismamaban. Van ra valami jo kenocs, szolj mindenkepp szerintem a nogyogyaszodnak errol.

Fibi (22+4)

KépKép
fibi

Sziasztok!Szia Fibi!

A nőgyógyásznak mutattam a visszeret, megnyugtatott, hogy csak rosszabodni fog és Venoruton krémet javasolt!

Tornára ma nem mentem, egész délután az AFP eredményem miatt bőgtem és telefonálgattam.
(AFP 30 MOM 0,9 Béta-HCG 5,8! lett! Akit csak felhívtam doki, mindegyik magzatvíz vizsgálatot javasolt! Persze nem döntenek helyetted! Egyfolytában az jár a fejemben, hogy, ha egészséges és valami baj lesz a vizsgálat miatt, abba belehalok! A pajzsm. túlműködésem meg az egyik doki szerint befolyásolhatja az eredményt, a másik szerint viszont nem! Jó mi?

Sziasztok!
Ildi (19)
ildi76

Sziasztok!

Jo volt ez a papas torna, a parom teljesen belelkesult, hogy o is hasznos lesz a szuloszobanKép

Ildi! Sajnalom, hogy mennyi minden osszejott NekedKép Az jutott eszembe, hogy szerintem az intim torna is segithet a visszerednel, ugyhogy gyakorold rendszeresen (a konyvben is jol le van irva). De meg megkerdezem a tapasztalt sogornomet, hallott e valami csoda gyogymodrol ezugyben. Nem feltetlen fog rosszabbodni, az orvosok neha csak ijesztgetnek! Amugy en is felnek a magzatviz-vizsgalattol, allitolag alairatnak Veled egy nyilatkozatot, hogy Te vallalod a felelosseget, ha vmi baja lesz a babanak. Es az sem biztos, hogy az AFP eredmeny megbizhato adatot kozol, sok esetben semmi baja a babanak. Akik viszont elmennek, es kiderul, hogy igy van, legalabb megnyugszanak. De nem akarok beleszolni. Tudom, hogy nehez dontes.

Neet! En is tantoneni vagyok, ugyhogy egyutterzek, szeptembertol nem biztos, hogy mindig tudok majd menni tornaraKép Te amugy hol tanitasz?Kép
Jovo heten meg naszuton leszunk, azert nem megyek. Nektek jo tornazast addig isKép

Fibi

KépKép
fibi

Kedves Ildi, Manós ésakitmégérdekel!

Intimtorna tanfolyam a Szt. Imrében:
előjegyzés Lukács Bori trénernél
telefon: 06 30 242 26 95
KEZDŐ CSOPORT BEUTALÓVAL
helye: Bártfai u. rendelő III. em. tornaterem
Időpont előjegyzés alapján
hétfő 17-18-ig
szerda 12-13
szükséges: kényelmes ruha, martac vagy szivacs

A prosim néhány hetes/hónapos. Remélem, hogy még aktuális adatokat tartalmaz. Kérlek, hogy írjátok le a tapasztalatokat (sikerült-e bejelentkezni, milyen a torna, stb.)

Előre is köszönöm.
pingvin
pingvin

Kedves Ildi!

A genetikai UH-n túl vagy már, ott mit mondtak a babáról? Lehet, hogy egy hozzáértő szomatológus meg tud egy kicsit nyugtatni.

Saját tapasztalataim alapján Györfi Mátyást (Praxis) ajánlom, ő felismert nálam olyan betegséget, amit más (6-7 orvos) nem látott + mentett már meg engem felesleges műtéttől, ahová kolléganője akart küldeni. A kislányomat a pocakomban már csak neki mutogattam.

pingvin
pingvin

Szia Pingvin!

Genetikai UH-ra 16 hetesen küldtek, az első AFP után. Hajdú Krisztina nézett meg a Szabolcs utcában, nem látott eltérést, de azt mondta, hogy a Down-kór sajnos nem szűrhető ki az UH alapján. Ezt mondta a dokim is.
Elvileg jövőhét kedden megyünk amnio-ra a Szabolcs utcába. A SOTE-t nem ajánlották (ismerőseim).

Szió
Ildi
ildi76

Szia Ildi!
A 30 MOM, ez egy kicsit túlzott eredmény, vagy rosszul olvastam? Ezt tuti elrontották, persze ha 3-at akartál írni az úgy más. A magzatvíz vizsgálatjoz csak annyit tudok hozzászólni, hogy én végigolvastam itt a fórumon mindent ami AFPvel kapcsolatos. De a vizsgálatról korántsem írtak szörnyűségeket. Lehet, hogy rossz időben vették a vért le, ha később veszik akkor már magas lesz. Szerintem erre a vizsgálatra el kéne menned, ez ad egyedül biztos eredményt, de minél előbb, mert már a 19. hétben vagy és ennek is az eredménye 2-3 hétbe telik. ÉS menj el 4D-s UH-ra is.
Nagyon sajnálom, hogy ilyesmin kell keresztül menned, és remélem minden csak tévedés és a babád teljesen egészséges. Mi is valószínűleg a Praxisba fogunk menni, sok jót olvastam róla, és én is csak a Mátyáshoz mennék.
Lányok, valaki mondja már el milyen a viszér. Képtelen vagyok megjegyezni milyen az. A lábamon kezd kijönni egy ér és már magától is nagyon fáj, ez már az? Kéne kenegetnem?
Lányok! Valaki meg tudna nyugtatni, mert én mostanában másra se tudok gondolni, mint hogy elvesztem a babámat. Hogy mostanában megindul a szülés és szegény még nem képes az életre. Más is félt ettől, hogyan lehet ezen túllenni. A baj az, hogy mostanában nagyon sokat idegeskedek, ez az építkezés kikészít, pedig nem is mi csináljuk, ez csak egy társasházban egy lakás. Félek nem tesz ez jót nekem, de hogyan tudnék nem foglalkozni vele?

És még front is van tuti.Kép(
Pingvin, köszi az infót, ha bészéltem a hölggyel, megírom az eredményt.
Mindenki vigyázzon magára!!
Manós
manós

Szia Ildi!

...akkor bocs az okoskodásért. Halvány emlékem volt arról, hogy a nyaki redő szűrésnél az orrcsont fejlődéséből is következtethetnek Down-kórra. A külső jegyek egy része pedig felismerhető a későbbi UH-s vizsgálaton. De önmagában ez biztosan kevés.

Drukkolok Neked kedden.
pingvin
pingvin

Szia Manós!

Az AFP-m lett 30, a bHCG ami magas és aggodalomra ad okot! Azthiszem tényleg muszáj lesz átesnem a magzatvíz vizsgálaton.
Sajnos csak keddenként van vizsgálat a Szabolcs u.-ban, a doktornőnél kikönyörögtem, hogy mehessek a jövőhéten, utána már tényleg késő.
A SOTÉ-t is felhívtam, ott meg még csak az UH-ra adtak volna időpontot jövőhétre, ami kell hozzá és csak utána adtak volna amnio-s időpontot! Még ezzel is nyúzzák az ember idegeit. Nem értem miért nem lehet az amnio előtt megcsinálni az UH-ot, úgyis kell hozzá!
Manós! Szerintem csak átmenetileg tört rád ez az aggódás. Mindenkin kitör időnként. Ugye nálad nincs semmi gond, akkor meg nem kell aggódni, ez már nem olyan veszélyes időszak, mint az I. trimeszter. Sőt, ahogy én tudom a II. trimeszter a leg-kockázatmentesebb.
A visszérre lehet használni Venoruton krémet!
Én most elkezdtem szedni egy homeopátiás nyugtatót, mert úgy kikészültem, hogy még a kezem is remeg. Nem vagyok komplett. Remélem sikerül lehiggadnom.
Vigyázzatok magatokra! Szióka!

Ildi
ildi76

Sziasztok!
Beszéltem a tornát tartó Borival, a tanfolyam szeptember 20.-án indul hétfőn 17 órától 18-ig. Ingyenes, ha viszel az orvosodtól beutalót. Az orvos legyen Szt. Imrés. A tanfolyam 10 órás, heti két alkalommal 1 órás, hétfőn és csütörtökön van. Kezdő indul most. Van fizetős tanfolyam is, de azt én nem kérdeztem meg részletesen, csak hogy van és egy 10 órás kerül 12.000 Ft-ba és 3-4 fős egy csoport. Míg a beutalós csoportlétszám 10-18 jelentkezők számától függ.
Ildi, tehát telefonon kéne jelentkeznedKép)
Üdv, Manós
Ha szeretnétek jönni
manós

Szia Manós!

Köszönöm szépen a visszajelzést.

pingvin
pingvin

Szia Ildi,

Eddig csak olvasgattalak Benneteket, mert nagyon nem tudtam volna hozzászólni.. na de most...

Csak meg akarlak egy kicsit nyugtatni a BHCG miatt, mert mi is végigparáztuk a 16-21. hetet..

Nekem 3.4 MOM lett a BHCG, az AFP meg alacsony, és mi is elmentünk genetikai vizsgálatra. Balogh Tibor doktor úr a dokim a Fehérvári úti rendelőben, és ő rögtön, amikor ez kiderült a Schöpf-Merei kórházba küldött minket, a genetikai tanácsadsra. Ott egy genetikus doktor (Villányi főorvos) és egy nagyon kedves asszisztns kiszámolt minden adatot (egy számítógépes program számol egy arányszámot, hogy mennyi % eséllyel lehet beteg a baba, és ezalapján a % alapján ajánlják, vagy nem ajánlják a vizsgálatot. Nekünk ajánlották, amin nagyon meg is ilyedtünk, és teljesen kétségbe is estem miatta. Kérdeztek, testsúlyt, hetet, hogy mikor vették le a vizsgálatot, az én koromat, a párom korát, vagyok-e valamire allergiás, és még egy csomó tényezőt, ami mind-mind befolyásolja az esélyeket. Szóval ne ilyedj meg, ez a szám igazából még nem jelent semmit. Az orvostudomány mai állásas szerint (persze mindennek utánaolvastam, amit ebben a témában lehetett) nincs jobb vizsgálat a Down kór, és még néhány genetikai betegség kiszűrésére, így kénytelenek ezt alkalmazni, azzal a tudattal, hogy a nők háromnegyedénél nem jó érték lesz az eredmény... no comment..

Szóval én is átestem a vizsgálaton, és a para sokkal nagyobb volt, mint amennyire kellett volna. Kb. 4 percig tartott maga a vizsgálat (a méhlepényből vettek mintát, de nem is néztem oda, és nem is éreztem semmit, mert egy másik orvos az ultrahangot mutatta közben, hogy nézzem csak, nem is éri el a tű a babát, még a közelébe sem került..) Utána 1 órát feküdni kellett, és délután már haza is mehettünk. Egy éjszakát kellett ott aludni, (másnap reggel csinlták) de mivel az egész kórteremben csak ilyen vizsgálatra váró 30 év feletti, és rossz AFP-s anyukajelöltek voltak, gyorsan elment az idő...

Szóval, csak azt tudom mondani, hogy mindenképpen mej el a vizsgálatra, és ne sokat késlekedj, mert, ha valami gond lenne (ami biztosan nincs!!!!!), ne a 22. hét után derüljön ki... - hozzá kell tennem, hogy 1-1.5 hét, míg lesz eredmény... (az is sajnos végig para.. - fogytam is..)

Szóval, ha szeretnél elérhetőségeket Villányi dokihoz, akkor szivesen segítek, ÉS NE IZGULJ, NEM LESZ SEMMI GOND!!!!!!!!!!!!!!!! (írj egy e-mail címet)

Üdv,
aniko (36)
balancsa

Kedves Visszeresek és Aggódók!
Megfogott amiket írtatok, sok a közös vonás, bár hálég nekem "csak" a lábamon van. Az nem a terhességtől jött ki, hanem még előbb, az intim féltekén nagyon kellemetlen lehet, csak reménykedem, hogy nekem nem lesz, elvileg nem ritka jelenség. A lábamra én is a Venorutont használom, amikor épp fáj vagy viszket (az első igaz reklám, amikor a csajszinak betonlábai lesznek, tán stewardess??, azt leomlik a kenőcstől.Jól érzékelteti.)Még lábra nagyon jó a hideg vizes tusi is, de ODA?? Hát azt nem tudom Kép
Az aranyérre is azt mondják, h bármikor kijöhet, akár szülés alatt is az erőlködéstől, szóval nem fenékig tejfel a dolog.

Aggódás? Nos, abból is van, szépen. Én manapság kezdtem aggódni (26 hetesen), mert ha most születne meg, idézem: "Már lenne esélye az életbenmaradásra..."(szakirodalom), de kösz, az életbenmaradás elég kevés, mert lehet még egymillió baja, vakság, gyenge tüdő, idegrendszeri nyavaják, stb. Minden eltelt hét után pezsgőt szeretnék bontani, hogy hála, megint fejlődtünk és közelebb értünk a célhoz.
Szerintem addig aggódunk most már, amíg csak élünk, a pici kisfiunk vagy kislányunk miatt, és ez természetes. Én is elkezdtem ezt pár napja, de tegnap belegondoltam, h most már folyton aggódni fogok érte.Amikor először oviba megy, majd dizsibe, táborba... Most az igazi, amíg a pocakomban cipelem mindenhová. Kép)

Zsebi, Ildi76, kösz a hozzászólást, hát meglátjuk, legfeljebb tornára nem, csak szülni jön velem a barátnőm. De az hogy van? Amíg vajúdsz(akár órák hosszat)addig a folyosón is sétálhatsz (ha nincs baj), addig lehet ott akárki, vagy már csak az, akivel szülsz? És amikor már a kitolás fázisába érsz (az már nem sok, ugye??), akkor se zavarják ki? Vagy az van csak a szülőszobában, és oda jöhet be az az egy személy, akit te választasz?? Vagy hogy van ez? Van valakinek kapcsolódó, nem túl régi, szentimrés tapasztalata? Szívesen olvasnék erről! Kép

Na, ez picit hosszúra sikerült, de legalább volt mondanivalóm! Örültök? Kép)
Legyetek jól, és no para!
neet(27)
neet

Pingvin, Manós!
Köszi a tornával kapcsolatos infót!

Balancsa!
Köszönöm, hogy nyugtatsz nagyon kedves tőled!
Az e-mail címem: ihoman@freemail.hu.
Azthiszem mostmár kezdek lenyugodni kicsit!

Neet!
Én sem tudom, hogy pontosan hogy van ez a segítő személy dolog! A 2 héttel ezelőtti előadáson hangzott el, hogy, ha valaki az öt ágyas vajúdóba kerül - gondolom, ha sokan vannak - akkor a férj vagy segítő nem lehet ott! Ezt vajon jól értettem! Ez engem elég rosszul érintene, ha a helyhiány miatt nem segíthetne nekem a férjem!

Manós!
Elkezdtem filózni ezen az aggódás dolgon és rájöttem, hogy én is u.úgy folyamatosan aggódom, hogy elvesztem a babát, csak éppen nem olyan tudatosan, mint Te. Ilyenkor már általában a legtöbben beszélgetni szoktak a babával, de kezdek aggódni, mert én nem vagyok képes erre. Rájöttem, hogy talán azért, mert nem akarok kötődni hozzá, pont azért, mert félek, hogy elveszítem. És állandóan találok valami aggódni valót pl: egy órája a kutyusunk nekifutásból felugrott az ágyra, pont a hasam közepén landolt. Most teljesen para vagyok, hogy valami baj lett-e miatt.

Na lassan én is kisregényt írok és kezd előbújni a pszichológusi vénám is! Azért remélem nem vagyok unalmas!
Sziasztok!
Ildi(19)
ildi76

Sziasztok!
Viszérre a Kalmil krémet használtam terhesség előtt és alatt is, gyógynövényboltban kapható!
Ildi 76!Az amniocentézis nem kötelező!Ha úgy döntesz mindenképp vállalod a babát, nem kötelező megcsináltatanod. Egyébként az AFP sajnos sok esetben ad tévesen rossz ereményeket és bízom benne, hogy a Te esetedben is csak erről van szó. Én a vérvételre sem akartam elmenni, mivel nem tartom mérvadó szűrésnek ezt a vizsgálatot, ha ugyanis 16. hét előtt vagy később történik a vérvétel, már előfordulhat téves eredmény is...Van olyan ország ahol már nincs is AFP szűrés.Sok türelmet mindenkinek a vizsgálatokhoz és remélem mindenkivel minden rendben!
bcickany

Neet,

Én 5 hete szültem (remélem elég friss) a Szent Imrében. Amíg felvesznek a szülészetre addig a kisérőnek a szülőszobai részleg előtt kell várnia, itt egyébként többen is lehetnek a családból. Amíg nem kell bemenned szülőszobába addig, nyugodtan sétálhatsz, kimehetsz a szülőszobai részleg bejárata elé (tehát a szülőszobai részlegen belüli folyosóra nem mehet be több kisérő, csak Te tudsz kimenni), és beszélgethetsz a többi családtagoddal aki épp ott van. A vajúdó szobába kisérő nem mehet be, mivel 5 ágyas. Ha már olyan előrehaladott az állapotod, hogy szülőszobába mész, akkor már csak az mehet veled aki végig ott lesz a szülésen, tehát ez a személy végig ott van, a kitolási szakasz alatt is, ha utána varrni kell akkor is. A szülést követően van egy két órás megfigyelés ez alatt az idő alatt is ott lehet veled a kisérő. Nálunk a tesóm volt benn a szülésen és a férjemmel cseréltek a végén és a 2 órás megfigyelésen már a férjem volt bennt.
Kitolási szakasz: hossza változó, a szobatársamnak 26 perc volt nekem másfél óra.
Ha van még kérdésed nyugodan kérdezz.
Zsebi mama
zsebi2004

Zsebi!
Köszönöm szépen a részletes választ, majd még biztos kérdezek, csak most rohanok.
Ildi, én is nagyon drukkolok, az AFPvel meg ne sokkold magad, de ha megnyugtat a másik vizsgálat, inkább ess túl rajta. Ez csak az én véleményem, engem megnyugtatna. Az én kutyusom is néha a hasamon "landol", kb 17 kilós és tündéri, de azért vigyázzunk. Azt hallottad, hogy ahol kutya van, ott sokkal kisebb arányban lesznek allergiás gyerekek? Szerintem jobban erősödnek
immunilag.
Sziasztok!
neet (tegnap elírtam, biztos az aggódás miatt... bocs, csak 26)
neet

Szia Balancsa!

Szeretném én is elkérni Villány főorvos elérhetőségét. És néhány infot: beutalóval jelentkezés után kb. mikorra adnak időpontot? Sokat kellett várni a vizsgálatok előtt? Egy másik fórumon 4-6 órás várakozásokról olvastam.

Köszönöm előre is.
pingvin
egypingvin@freemail.hu
pingvin

En tavaly voltam a Kriston-fele intimtorna tanfolyamon, meg megvettem a videot is, de aztan persze nem csinaltam itthon, mert foldlusta vagyok. Hat, a kovetkezo bebi elott biztos komolyan nekilatok majd, mert most rajottem, hogy a gatvedelem tenyleg milyen fontos.

Ildi, drukkolunk nektek. Nekem az AFP-m jo volt, de egyik ultrahangon valamit latni veltek a kobakjanal, ugyhogy elkuldtek genetikai ultrahangra. Akkor en is megijedtem. De a varandossag alatt nem feltem, attol sem, hogy elobb jon a baba (ettol a parom parazott). Meg a szulessstol sem annyira, inkabb attol, hogy vajon el tudom-e latni a babat. Na, meg mindig ugy tunik, tenyleg ez a legnehezebb resz az egeszben. Ha megvan a bebi, akkor mar egyfolytaban aggodik az ember. Nemreg az anyosom ki akarta kolcsonozni (egy hazban lakunk, szoval nem vitte volna tul messzire), en majdnem elsirtam magam es azt gondoltam, soha nem bizom majd senkire, nemhogy haromhetesen ... mit kepzel.

Egyebkent nekem cicam van, es mikor mar nagyobb volt a pocakom, nem tudott rajta aludni. De akkor nem aggodtam, csak most, mert mar tobbszor beugrott a kisagyba. Mondjuk a baba meg nem hasznalja, mert egesz nap kezben kell cipelni, es velunk alszik ejjel. Persze ezen probalok valtoztatni.

Pingvin, szonografust akartal irni, nem? Mert szomatologusokat a Budapesti Muszaki Egyetem munkatarsai kozott lathatsz, nem a nogyogyaszati ultrahangokon.

Neet, en is egy honapja szultem, es ahogy Zsebimama irta, az elso vizsgalat(ok)ra, meg a vajudoba nem johet be senki kisero, de a vajudas alatt Te kimehetsz hozzajuk (en is tobbszor kiultem a paromhoz), aztan amikor bevisznek a szuloszobaba, akkor oltoztetik ot is be, es johet veled. Az persze valtozo, ez kinel mennyi ido, en egyujjnyi mehszajjal es haromperces fajasokkal erkeztem ejjel a korhazba es reggel meg mindig ugyanitt tartottam, de burkot repesztettek, es akkor mar bemehettunk a szuloszobara. Vihetsz baratnet, szulot, mindegy, annyibol megiscsak jobb a kispapat, mert a gyermek szuletese annyira szep es meghato es bensoseges es megismetelhetetlen elmeny, hogy szerintem joga, de kotelessege is, hogy jelen legyen. Es aztan ket orara magtokra maradtok harmasban, nagyon klassz Kép Kép Szerintem vigyetek a kispapakat!
Aztan meg lehet, hogy hasznos is, mert vegre rajon, hogy tulajdonkeppen milyen erosek, kitartoak es fegyelmezettek vagytok, es nagyon buszke lesz ratok Kép
moosejaw

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?