Heny: szuper hírek és szuper számok! gratula! Még a 16 hetes és utána egész nyugis lehetsz. sőt talán addigra mocorgást is érzel. Én már az elsővel is 16 hetesen éreztem a puttyogásokat
remélem így a második sem fogja nagyon eltolni- bár tuti, hisz ez sztem nem gyerek függő, hanem az anya érzékenységétől függ, hogy mikor veszi észre, mert hát ugye ezek a kis vizbenúszkáló porontyok már most össze-vissza kapálóznak, csak még nem érezzük nagyon. én egyébként volt már rá példa, hogy valamit észleltem, ami tudom, hogy még nem a mocorgása, de szerintem a méhem valamilyen rezdülése volt. azért egy gyerek után meg tudom különböztetni a bél bubitól.
Turizni én is szoktam, de általában márkás cuccot keresek, no és persze turiba nem szabad úgy menni, hogy most ezt vagy azt keresek, hanem körül kell nézni és ha van valami kincs akkor azt megvenni... A cipőkkel én úgy voltam, hogy tudom, hogy a siesta és az elephanten a legjobb, de hiába, nem tudtam ráadni a gyerek lábára. most már talán-talán, de szerintem ő a korához képest koron kezdett járni (7 hónaposan óra hosszakat volt képes kézenfogva gyalogolni és hisztizni ha nem mehet, 10 hónaposan pedig szépen, egyedül ment) ráadásul nagyobb lába van, mint az átlag, ahogy elnézem a hasonló korú gyerekeket és hiába a szuper márka, nem tudtam a rüsztjére ráadni.
Most téli csuka keresésben vagyunk nagyon, meg kabát... hát nem egyszerű, mintha magamnak keresném... (bár nekem irtóra tetszik a most a deichmanban az a szőrős csizmácska, ami olyan kis bohó... nem tudom, hogy akarjam e meg is venni??? )
a ruhákkal viszont idegesít sokszor, hogy mivel anyós nem mozdul ki nagyon a városból és itt kínain kívül nincs más bolt (a babaüzletbe meg nem megy...) sokszor bevásárol a kínaiból vagy piacról cuccokat, ami nekem nem tetszik, anyaga vagy hát a kinézete miatt... de hál istennek a múltkor pont ott voltam, mikor épp azt a műszálas belsejű mamuszt akarta megvenni - pontosabban kívül-belül műszál...
hát most a csizmájával is úgy vagyok, hogy nehéz pamut belsejűt találni... tavaly a dechkatlonban találtam jó kis hótaposót. (na de pont tavaly vett anyós neki a kínaiban egy olyan overált, aminek a lába, keze hosszú volt, a testét meg alig bírtuk belepaszírozni... horror volt- de azt mondta kell az overál neki, nem számított hogy van külön kabátja meg bélelt gatyója, ami alá még öltöztetni is tudtam)
ami még elmegy a kínaiban azok a 98%-os pamut tréningruhák... viszont itt sokszor a szabáson tudok kiakadni. meg bevallom én a kapucnis tréning felsőket nem szeretem ráadni, hisz arra már kabátot elég idétlen ráadni...
azon is kiakadtam, a múltkor hogy a kínaiban egy gatya+trikó szett 1500.- ft volt és kérdés hogy jó e mindkettő... külön trikó meg óne...
mikor pedig még rugi kellett és pocakos voltam, akkor kb. 5 hónaposan kezdtem el vásárolgatni, ha találtam akciót, mert sokszor ki lehetett fogni a corában és a tescoban 8-900-ért plüs rugikat, a kínai meg 2000-nél kezdődik. no és akkor arról is beszélhetnénk, hogy milyen rugit érdemes venni, mert nekem a halálom volt az amihez teljesen le kellett húzni a rugit. én a legjobban a hátul és lábközt gombolóst szerettem...
de sokáig ezt se használtunk, mert én kb. 3-4 hónaposan már külön gatyókat, tréning gatyókat (néha farmert) adtam rá, mert jobban tetszett már ez az öltözet. 68-as méretet már inkább nem rugiban hordtuk.
most viszont hiába van meg a sok szép ruha, Marcu tél baba volt... igaz bodyt ő is hordott... no és persze ha lány lesz... Isten vigyázzon rá, mert szétöltöztetem
+ ha tehetem varrni is fogok neki ruhákat, szoknyákat.
kreatív kismamiknak ajánlom, hogy könnyű saját kézzel jó rucikat készíteni- kell hozzá:
natúr ruha (minta nélküli sima), számítógép (nektek tuti van), nyomtató, nyomtatható rávasaló matrica papír (papír írószerben kapni), esetleg fényképező, hogy saját képpel ellátott cuccott csinálhass... és már mehet is az egyedi kép és felirat szerkesztés és ruha készítés...
na jól van, megint elszaladtam kicsit... lelövöm magam...