Új privát üzeneted érkezett!

Gemini, én egy nappal később megyek uh-ra, dec. 16-án. Kíváncsi vagyok, mi lesz. :oops:

Antekirt, teljesen átérzem a helyzetedet. Én is a 12. hetet várom. Neked hány nap után múlt el a barnázás?

Bibocska, mi van veled? Remélem már te is rendben vagy.

Nekem ma reggelre megint erősebb lett, de elképzelhető, hogy a tegnapi nap miatt. Reggel 7-kor mentem el itthonról és du. fél 5-kor értem haza. Pedig csak a nőgyógyásznál meg a háziorvosnál voltam. Ma szigorú pihi, de el kéne mennem a piacra zöldségekért.
foltivspicur

Foltivspicur, én előzőhéten kaptam a gyógyszert csütörtökön este vettem be az első szemet, és talán már szombaton sem volt és tegnap meg hála az égnek egyáltalán nem volt.
Te mióta szeded?

Luna, nem ér az ördögöt a falra festeni. Tegnap kérdezted a rókákat, hát este benézet. :-)

Anno, mikor Lidit vártam akkor nagyon sok édeset kívántam, de a végefelé már egyenesen megőrültem a napi kakaóscsigámért, és a rétesért. Na most ugyan ez van, viszont inkább az almás sütik és a meggyes sütik azok amiket kívánok, meg a fagyi, hogy hűtse a gyomrom.

Kép

Kép
antekirt

Én este vettem be az első szemet, most az előbb a 2-at. Reggel és este kell bevennem 1-1-et. Remélem mihamarabb hatni fog... :(

El ne felejtsek menni ma a kiskönyvemért. :oops:
foltivspicur

Sikerült vonalzót gyártani! :lol:
foltivspicur

Szep napot! Veeeegre nem omlik meg szakad (ozonviz szeru esozeseink voltak, lezartak tegnap elott az utcankat is, mert combig ert a viz) ma meg veeeegre sut a napocska :)
antekirt, most hogy emlegeted en is kepes lennek ebben a percben is retest enni, de itt ugye sajna nincsen (turor rudit is ennek :D az sincs persze) de az IR-em miatt elvileg tiltolistas, ami nem jelenti, hogy ne bunoznek neha, de nem igazan kellene ilyeneket ennem. No persze csipszet se kene, meg whoppert sem :D:D:D

luna6

sziasztok drága kismamik...
remélem mindenki jól van?

henikém nálam előfordult hogy 8-10 szem magne b6-ot ettem egész nap annyira feszülgettem...
de ez változó..ha nem feszülök akkor a napi 6 szem.
ha kicsit erősebb akkor állt.8 szem
és az erősebb feszülénél jöhet a 10-11 szem.
de mégis inkább a magne b6 mint az alkohol...

picur naponta többször benézek mi újság veletek de nem mindig van hozzáfűzni valóm a dolgokhoz.bár tegnap délután óta nem voltam sokat írtatok ez nagyon jó....örülök hogy nincs semmi bajotok és picikéd is jól van..tessék pihenni vigyázni magadra!!!
ma viszont légyszi gondoljatok rám 13:00 körül mrt ma megyünk uh.ra!!!már nagyon várom és bizony kezdek izgulni is...
remélem minden rendben van kismanóval!!!
amint haza jövünk jövök és mesélek csakis jó híreket szeretnék nektek írni :) :)

msi sajnálattal olvasom mi történt...olyan rosszul érint minden baba távozása mindig az első babám jut ilyenkor eszembe és persze minden percben féltem az én kismanómat is!!!
kívánom hogy hamar jöjj rendbe és hamarosan ismét kismama lehess.

most megyek lányok majd jövök és mesélek mi volt az uh...
szorítsatok légyszike.
pusz mindenkinek
bibócska

Sziasztok!

Most nálunk is süt a napocska. De reggelre hatalmas köd borított mindent.
Én egyértelműen a savanyú és sós kajákat részesítem előnyben. A múltkor megpróbálkoztam egy szelet sütivel, de az első harapás után úgy éreztem, hogy jobb ha lerakom, mert ennek nem lesz jó vége... émelygés kapott el, sőt undor a süti iránt (szegény, pedig nem tehet róla :D :D )
Ha jól emlékszem, Boginál viszont épp fordítva volt, sütiből nem tudtam, hogy mi az elég. Hatalmas mennyiséget voltam képes magamba gyömöszölni. Az "öregek" szerint ezekből a kívánósságokból lehet következtetni a baba nemére, csak sajna én nem tudom, hogy is van ez. Bár tudom, ez csak babona, semmi valóságalapja nincs, de jó meghallgatni az ilyen régi "okosságokat" :wink:
Vendég

bibócska
Tőlem ezerrel mennek a drukkok :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Vendég

Heni, én is pont ezért kérdeztem, hogy ki mit kíván. :-)

Kép

Kép
antekirt

[quote="antekirt"]H írta:antekirteni, én is pont ezért kérdeztem, hogy ki mit kíván. :-)

hat ha erre mernek barmit is epiteni, akkor most meg lennek gyozodve rola, hogy megint lanyom lesz, mert igazan jellemzo kulonbseget nem erzek az elozoekhez kepest :) (az elsobeli edessegutalatom ugyan nem fer a kepbe, de hibaszazalekot engedelyezhetunk szerintem :))

En a valtozatossag kedveert ma megint megyek dokihoz, ma talalkozom eloszor a dokival, aki remenyeim szerint 'befogad' es marad vegig :)

luna6

Sziasztok,

Ha minden igaz, akkor most már két vonalzóm van......tegnap voltam dokinál, 44 mm az ülőmagassága, minden értékem rendben van, édesen mozgolódott, mutogatta kezét-lábát, aztán amikor elunta, akkor hátat fordított az egésznek.

Olyan megható volt, hogy elbőgtem magam, pedig nem vagyok olyan típus.....

meg van már csúnya kiskönyvem is, a védőnőtől megkaptam, hogy max. 4 kilot szabad híznom...hurráááááá..........mert ezt olyan könnyű tartani.........

Kép

KépKép
eszterxx

Bibocska!
Nagyon szoritok, hogy minden rendben menjen!!!

Luna!
Neked is, hogy vegre ratalalj az "Igazira".

Eszter!
Hihetetlen, hogy 10 es fel hetesen mar ekkorak a magzatok! Gigantikus meretek! :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Az igazit es gazdasagosat :) Inkabb nem fizetnek szuleskor sokezer eurot, ha nem muszaj ugye :)

Jajj olyan jo felfedezest tettem. A tavaly ikeaban vett karacsonyi kaktuszaimat megint elontottek a bimbok, erzik mindketten, hogy jonnek az unnepek, es olyan szepek mikor viragba borulnak :) Es volt mellettuk par jaccintom is, de elfelejtettem kivenni oket a foldjukbol es elrakni nyarra sotetbe, ott maradtak a konyhaablakban csutkava szaradni, gondoltam az elobb, na akkor kihajigalom oket. Es lass csodat, ezek tuleltek a perzselo nyari direkt napot es az egesz evet egy csepp viz nelkul es hajtanak :) Fuuu, ha lesz viragjuk hogy fogok orulni, nagyon szeretem a jaccint illatat. (ezek utan mar az sem lenne csoda, ha a hasonloan jart krokuszok is hajtananak, bar az egyik macskank nagyon komalja oket igy kisse megritkitotta, meglassuk, hogy a macskanyal mennyire van jo hatassal a krokuszokra :D)

Kiskerti hiradonkat hallottak :lol:

luna6

Sziasztok!

Olvasgatok itt és elképesztő azért,hogy milyen különbségek vannak orvosok véleményei között, de ezt már az első terhességemnél is észrevettem,hogy az orvos és a védőnő két külön vélemény és akkor én hogy döntsem el,hogy mit tegyek???
Na, nekem a háziorvosom azt mondta,hogy még 1000-nél is több mg C vitamint szedne ebben a vírusos néhány hétben, hogy védjük magunkat a picivel.Én 1000-nél többet nem igen merek... Majd azért még megkérdezem a védőnőt és a nőgyógyit, mert erről konkrétan nem kérdeztem. Ellenben a nőgyógyászom totál lehurrogott a terhesvitamin esetében, mert az elején magamtól csak úgy szedtem, és megkérdezte,hogy honnét gondoltam,hogy azt szedni kell, ez csak egy üzlet, ő az első 12 hétben nem ajánlja, miért gondolom,hogy a néhány mm-es embrió-magzat olyan iszonyú vitaminszükséglettel bír...??? utána a vérvétel ha indokolja csak akkor. (az első terhességemnél más nőgyógyim volt, az is leszólta a vitaminokat) Van orvos,aki azt állítja, ha fáj, láz...stb. akkor a Paracetamol tartalmú gyógyszikat lehet szedni, erre itt olvastam,hogy a Nurophent is ajánlják, pedig az Ibuprophen hatóanyag, ami elvileg tilos???? Alig megtévesztő az egész!!!!!????? Ez egy igazi útvesztő!!!! :evil:

A férjem ma már láztalan, már nem bánom, mert nagyon utálok maszkban lenni itthon, a hányinger mellé nem hiányzik ez a fülledt maszk-levegő... na, meg éjjel is én alszom a nappaliban,ami tök kényelmetlen... a fiam meg a mamánál és már nagyon hiányzik ő is!!!
Amúgy, 3 hete ovis még csak, így ő is nagy kockázat betegségek terén...de pont ma láttam két terhes kismamit is az oviban, ezek szerint másnak is van terhesen ovis gyereke, mégsem fél bemenni az oviba....

A februárt azért várom, mert lemennek a vírusos időszakok, elvileg addigra már elfelejtjük a hányingeres-émelygősdit és a 12. hét után is már sokkal minden jobb lesz, ha pl. betegek lennénk és gyógyszer kell...stb. Én már alig várom a 12.hetet.!!!! :)

A héten megyek én is a védőnőhöz.... majd ő útba igazít ismét, mint régen. Elég határozott, anyáskodó védőnőnk van :D Volt vele korábban néhány afférom...

Amúgy a 12. héten(betöltött 11.) kell menni UH-ra, vagy a betöltött 12. hét utánin????

Kép
Kép
mézvirág

Henibaby!
Én is utálom a sütiket, csokikat, édességeket, pedig amúgy rajongok a sütikért, elélnék rajtuk. De most savanyúnak érzem és azonnal gombóc lesz a torkomban. Ugyanez van a kávéval, amiből napi 3-at ittam régen és a tejjel is, ami literszámra jöhetett. Most utálom!
Ellenben a sós, az jöhet, minden mennyiségben! És a kovászos ubi, amit még nyáron anyukám tett el, azt imádom!!! A sav. ubit sem szeretem és ahúsokat sem igazán. De ami édes, attól írtózom. Pl a párolt zöldségben volt répa,megéreztem az édes ízét...brrr...

:roll: :roll:

Kép
Kép
mézvirág

"ezek szerint másnak is van terhesen ovis gyereke, mégsem fél bemenni az oviba.... "
esetleg nincs egy fia segitsege sem igy nincs semmifele valasztasa. (nalunk pl se kozel se tavol aki helyettem a gyerekert elmehetne, ugyhogy nem feles vagy nem feles a kerdes sajna :( )

Amugy szerintem februarral messze nem lesz vege meg a virusoknak, hat az meg a tel dandarja rendesen (mi tobb, a sokat emlegetett egesz nyaron is letezett sajna) ugyhogy vigyazni akkor is kell, a 12 het tenyleg javit a dolgokon, de sajna nem garancia semmire :(

Tenyleg eleg osszevissza velemenyuk van a dokinak neha, de ha te megbizol a tiedben es tuti ezert is valasztottad, szerintem hallgass ra. Ha valami gaz lenne ugyis mondana, hogy mit szedjel :) Kulonben az ember lanya tenyleg csak belezavarodna, ha minden velemenyre megprobalna adni.

luna6

Sziasztok!!

Mézvirág
Tökéletesen megértem az aggodalmaidat, hogy most 11 hetesen vagy 12 hetesen kell uh-ra menni.
Tegnap voltam védőnéninél, aki azt mondta, hogy már a 12-13. hét között vagyok (számításaim szerint és az első uh szerint csak a 11-12 között), viszont csak jövő héten megyek a 12 hetes uh-ra. Akkor vajon hány hetes leszek? A 12-13 között, vagy a 13-14 között?
Egyébként én kis naív azt hittem júniusban szülök, de kiderült tegnap az is, hogy május 28-ra vagyok kiírva. :D :D
Egyébként a kiskönyv valóban nem a legszebb, de többen írtátok, hogy bekötitek, szerintem ez tök jó ötlet.
kívánósság szempontjátból nekem nem nincs édes, vagy sós, bármi lehet. Egyik héten csináltam porból tejszínhabot, hogy majd gófrit sütök hozzá. Gófri nem lett, viszont megettem az összes tejszínhabot egyszerre :lol: :lol:
talinn

Bibócska gondolok rád!!!!!!
Cserébe majd te is gondolj rám hétfőn :D :D
talinn

sziasztok kismamik....
Köszönöm szépen a drukkokat mert bizony jó hírekkel szolgálhatok.
kismanóm jól van már 53 mm hosszú.
hol a fejecskéjét fogta aztán a lábával rugkapált össze vissza...
Amint megpillantottam őt a monitoron azonnal a szivverést kerestem de hál istennek azonnal észre vettem és megnyugodtam..doki bácsi is azt mondta eddig minden ok...
jövő héten kedden reggel 8.-ra mennünk kell és akkor megcsinálják a genetikai uh.-ot..
remélem minden rendben lesz addig is és ott is csak a jó híreket kapom majd..hogy egészséges mindene megvan és szépen fejlődik ahogy kell!!!már alig várom hogy újra láthassam persze a kímélet a pihenés marad továbbara is.

és megint hoztam egy képet róla :D :D :D Kép
bibócska

tallin gondolni fogok rád és mindenkire!!!
hiszen ezért is van ez a fórum erősíteni a másikat lélekben egymással lenni... :)

kívánósság?néha a savanyú káposzta elveszi az eszem de csak óvatosan eszem belőle pár falatot mert kegyetlenül puffaszt.
de inkább a sósabb dolgokat részesítem előnybe én is..
egy kis sós chips vagy ropi..
ha édesre vágyom azt a gyümiben élem ki narancs mandarin banán stb....
de az édesebb ételek édességek most nem menők nálam:)
bibócska

Bibócska, hű de jó hírek! :-D

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

bibócska
Veled együtt örülök ezeknek a csupa-csupa jó híreknek!

Nekem holnap szorítsatok, de nagyon! 8:40-re megyek a 12. heti uh-ra. Már kezdek parázni és csak remélni tudom, hogy mindent rendben találnak majd.

mézvirág
Én holnap napra pontosan töltöm a 12. hetet, és holnap csinálják a genetikai uh-t is.

További szép estét nektek!!!
Vendég

Sziasztok!

Bibó: ezek tényleg szuper hírek és jó kis méret és hogy látszik mindene...

Heny : szorítok! már előre parázok a 4 hét múlvától én is...

Én is voltam délután a saját dokimnál. Péntek óta 9mm-t nőt, így jó indulattal kaptam egy 20mm-es ülőmagasságot :) megint volt szívhang, de megint nem volt hallható, úgy látszik elromlott a gép? se baj, a lényeg az, hogy a doki látta! Ja mákom volt, mert más asziszterns volt a dokinál, mint szokott, így nem kellett bevallanom, hogy pénteken nagy félelmemben már voltam szívhangot nézetni :), viszont fura volt, hogy most hasi uh-t csinált a doki, pedig 12.ig hüvelyit szokott, de kértem, hogy nézze meg a méhszájam, amit ő uh-val nézett meg. Így C3000es-t kaptam méhszájra, aminél ugye nem nagyon lehet jobb, de én azért mégis kételkedem ennek az adatnak a valódiságában... nem értettem ezt se, mert a méhszájam mindig megnézte eddig is kézzel... no de sebaj, elfogadom a döntését. az amúgy is tuti, hogy visszahúzódva nincs, de hogy zárt lenne 100%osan, az már kétes számomra, de ha az uh szerint okés, akkor jó...

rákérdezett hogy akarok e táppénzre menni, de mondtam, hogy nem, mert gyed-en vagyok... mire ő, oké, majd eldöntöm... na most a kérdésem, ami már felmerült bennem, hogy én gyes helyett (ami január 11-től kezdődik és ugye szarabb pénz mint a gyed) mehetek e táppénzre... az még is csak több lenne mint a gyes... ??? tudtok segíteni? mondjuk ha nem, úgy is beszélek a bérszámfejtőnkkel decemberben, ha már publikus lesz a dolog...

mikor haza jöttem Marcu édi volt! megint látni akarta az uh képet, jött és mondta hogy kistesó... megmutattam... közben magyaráztam, hogy most ekkora, meg hasonlók... mutattam neki egy prospektuson egy kisbabát, hogy ilyen lesz, jó?... mire ő, nem ilyen! és rámutatott az uh képre :) olyan édi, pedig még 2 éves sincs :) jaj, lesz mit írni a blogomba... bár már írhatnék róla, de még titok...

tényleg csajok! Geo és Bibó rátok gondoltam igazán, de hátha van másnak is kedve hozzá - nincs kedvetek saját blogot indítani? képekkel, videókkal, adatokkal, cikkekkel, saját érzésekkel, zenékkel, eseményekkel, esetleg nyíltan, vagy válogatott látogatókkal... fogadva hasznos és haszontalan tanácsokat...

Kép
Kép
Kép
konkri

nem tudom mennyire volt érthető, hogy Marcus nem akar olyan tesót amit a prospektusról mutattam, hanem azt mutatta és mondta hogy neki az kell mint az uh képen van... :)

bárhogy elmélkedem, én csak arra jutok, hogy fiút szeretnék leginkább! és következőnek kislányt. úgy érzem, ha most születne lányom akkor nagyon nyomasztó anyja lennék és bele dumálnék nagyon a dolgaiba... (ezt teszem a kisebbik húgommal is, ráadásul van, hogy a saját fiam Briginek szólítom és összekeverem a húgommal... vagy fordítva... jó mi...) persze örülni fogok a lánynak is nagyon, de a két gyerek kapcsolatát tekintve és magamat nézve úgy gondolom, hogy egy kisfiú jobb lenne. de mondtam apának, ha lány lesz valamit kössön rám, mert szarrá öltöztetem, meg fésülöm :) (az előző férjem anno azt mondta, hogy ne legyen lányom, mert majd a saját képemre akarom formázni :) ) na nem mintha Marcell nem járna jó ruhákba, mert szegény gyerek a második nike cipőjét nyúzza és nem veszek neki kínai cuccot, legalábbis cipőt semmiképp, és imádok neki ruhákat venni, ráadásul már válogat is - van úgy hogy őt kérdezem meg melyik pulcsit választja, de volt rá példa, hogy ő szúrt ki egy helikopteres felsőt, majd mikor leakasztottam, az alatta levőn meg autó, motor, traktor... volt így azt is meg kellett venni :)

egyébként remélem nem bántottam meg senkit a kínai ruhákkal, de az a tapasztalatom, hogy a kínai üzletekben kapható bébiruhák méretei sokszor vacakok, itt értem azt, hogy elképzelhető, hogy a body-t nem tudom áthúzni a gyerek fején, vagy a karját kidugni a felsőn... és sokszor műszálasok, ami egy kisbabának nem való. cipőt viszont azért nem veszek ott semmikép, mert a kínai cipőkben, de leginkább a téliben mindig izzad a lába, közben meg fázik... ráadásul azt is észre vettem, hogy sokszor ugyan azért az árért a h&m-ben, c&a-ban, corában, tescoban (jók a cherokee ruhák) (ajánlom itt a vásárlást, főleg akciók idején) jobb minőségű és olcsóbb cuccokat kapok! míg a kínaiban egy cipő 3-4000 forint, akkor teszek hozzá még 2000-et és veszek egy nike cipőt neki - ráadásul nem tudom hogy milyen gyerekekre készítik a cipőket, de én sok helyen, és főleg 1 éves kora körül alig kaptam cipőt a gyerekre, mert a rüszt része minden típusnak kicsi, szoros volt...

na jól van ismét lelövöm magam...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, nekem anno azt mondta a bérszámfejtőm, hogy ne menjek gyesről semmiképp táppénzre vagyis ne a táppénzt válasszem, mert akkor utána kevesebb pénzt fogok kapni gyedre. Szerintem kérdezz utána ennek.

Kép

Kép
antekirt

Konkri!! Ha valaki akkor itt:
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=95143034
szakbarbar vagy zsanna meg fogjak neked tudni mondani a tutit, hogy hogy jarsz legjobban, altalaban sokkal jobban kepben vannak a temaban mint egyes cegek konyveloi, akik nem feltetlenul ebben utaznak. Tedd fel nekik ott pontosan a kerdest es kis turelem es reszletesen valaszolnak.

Ha mar ruhak szoba jottek: en speciel nagyon szerettem a turikat, szuper jo es vadiuj babaruhakat is vettem mindig a csajoknak ott. Nos, ez most nem lesz, itt nincsenek hasznaltruhasok, itt valahogy idegenkednek a dologtol, nem igazan ertem miert. (van helyette mondjuk evi ket igen jelentosen komoly arleszallitas mindenutt, ami karpotol valamennyire)

luna6

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek aki elérte az áhított 12.hetet!!!!!! :lol:
akkor Ti már túl vagytok az első nehézségeken és aggodalmakon!!!!

Ruhák??? Hát...kínaiban ritkán lehet kifogni jót, de azért volt már rá példa,de a méretei elég idióták és vigyázni kell,hogy 100% pamut-e a cucc. Cipőt saját tapasztalatból onnét nem ajánlok senkinek. Az én nagy hibám a fiammal,hogy imádok turiba járni és sok-sok cipőcskét vettem már ott neki. 2 éves koráig nem is volt gond, most viszont totál "tyúklába" van, ortopédiára járunk, gyógytornázni kéne, de nem nagyon akar velem esténként és az orthoped talpbetét olyan pocsék, van, vagy másfél centi vastag (magas), így az itthoni mamuszkán kívül semmi cipőbe nem fér bele a gyerek lábával együtt, így azt nem igazán tudjuk használni. Sajnos, erre jobban kellett volna figyelnem és hogy itthon is betétes szandiba kellett volna járatni nem mezítláb,m ert a mezítlábazás csak az utcán, terepen jó nyáron, de a sík talajú lakásban nem. Ezt most mondta csak a dr.nőnk, mikor már itt a baj!!!! Úh. én mindenkinek ajánlom,hogy cipőre ne sajnáljátok, amit tudtok érte adni, Asso, vagy Siesta, esetleg Falcon...sajnos a Nike, Adidas...stb egyike sem betétes!!!! Tanuljatok a hibámból!!!! :oops:

Amúgy, sok használt ruha jó minőségű és még szép is és bizti, hogy a mosástól sem megy szét!!!! :)
Én sok ruhát vettem már a babaszobán is a fiamnak, csak a méretekre kell figyelni. És ha a Tesco-ban van akció,na, az az igazi!!! Jó pamut cuccok, jól bírják a mosást, strapabíró cuccok a Cherokee-k!!!

Na,eltűntem...
Kicsit köhögök... mézestea....

Kép
Kép
mézvirág

mezviragnak mezes tea :))) finom is az, plane ha harsfa alapon van. Nekem sajna tiltolistas. kohogesre jo meg allitolag a hagymatea is, de a mezesenek hatarozottan jobb az ize :D jobbulast!!!
babszoba nagyon jo dolog, mig a csaj kicsi volt nagyon sok mindent vettem en is ott neki, azota mas okbol jarok oda :) ellenben nagyobb gyereknek (kicsinek is) nagyon bejott a teszvesz is nekem. Anyam mindig gyujti egy jo fel evig amit veszek, aztan mikor hazamegyunk jol megpakolva jovunk vissza a kovetkezo szezonra. Hogy most mikor jutunk majd haza??!!

luna6

Sziasztok!

Végre, túl vagyok az uh-n. Minden rendben volt. Elég alaposan megnézték a picurimat... vagyis már nem annyira picuri :D :D
Íme az adatok:
CRL: 65 mm
BPD: 23 mm
Homlok-tarkó közötti távolság: 26 mm
Nyaki redő: 1,3 mm
Gyomor: telődés látható
Felkarcsont: 9,5 mm
Combcsont: 9,0 mm
Talp: 8,5 mm
Hasfal: zártnak látszó
Felső-alsó végtagok hosszú csontjai láthatók
Köldökzsinór vastagsága: 6,2 mm
Orrcsont: Látható
Szívműködés: szabályos 152/min
Mozgás: élénk

Képet sajnos nem kaptam,
:( :( mert az én dokim éppen "házon" kívül van, így egy kolléga csinálta az uh-t.
De a látvány magáért beszélt. Nagyon cuki volt, ahogy keze-lába kalimpált, meg ahogy egész testével izgett-mozgott, fészkelődött.

További szép napot mindenkinek!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 17:21-kor.
Vendég

jaj olyan jó hogy mindenkinél ilyen jó hírek vannak! sajnos nekem 30-áig izgulnom kell!akkor megyek kombinált tesztre és UH-ra! Képzeljétek továbbra sem múlik a hányásom!lassan a párom sem tudom kiszolgálni - hanem ő Engem! mert főzni sem bírok nagyon :-( rémes! viszont a terhesvitaminokat nem nagyon tudom szedni és emiatt tisztára elfogott a para hogy minden legyen a babuval! :-(
Vendég

Nanetto, bar a te izgalmaidon asszem keveset segit, de en pl dec.16.-an megyek 12 hetes UHra. Vegulis asszem kombinaltra nem, bar meg nem tudom, nekem ugye itt log a fejem felett az amnio, tegnap beszeltunk is rola leget a dokival.

Heni, gratula a jo eredmenyekhez!!! Csak igy tovabb (elore a lenini uton? :D)

luna6

szép napot kismamik....

heni nagyon örülök a jó híreknek és a jó eredményeknek... gondolom ilyen adatokra kell nekem is számítanom jövőhéten és már nagyon várom meg egy picit(na jó nagyon)izgulok hogy minden rendben lesz-e meg hogy rendben legyen!!!!!
hogy mennyi mindent meg tudnak már állapítani ez olyan jó... :D :D

mézvirág remélem nem súlyos ez a kis köhögés...pihenj és vigyi magadra.. :)

konkri örülök hogy nálad is mindent rendben talált a doki és pivikéd is jól van...ha ő úgy látta biztos zárt a méhszájad...
nekem még nem nézték de legalábbis nem mondták mi van vele...
remélem zárt :)

lunám eljön a te időd is...és hipp hopp eltelnek a hetek meglásd.
bibócska

bibocska, en nem is igazan vagyok turelmetlen (csak nanettot akartam icipicit feldobni vele) engem max ez a sok donteshelyzet zavar, hogy talaljam ki mit is akarok, pedig en nem si akarok semmit, hagyjanak beken :lol:

luna6

Heny: szuper hírek és szuper számok! gratula! Még a 16 hetes és utána egész nyugis lehetsz. sőt talán addigra mocorgást is érzel. Én már az elsővel is 16 hetesen éreztem a puttyogásokat :) remélem így a második sem fogja nagyon eltolni- bár tuti, hisz ez sztem nem gyerek függő, hanem az anya érzékenységétől függ, hogy mikor veszi észre, mert hát ugye ezek a kis vizbenúszkáló porontyok már most össze-vissza kapálóznak, csak még nem érezzük nagyon. én egyébként volt már rá példa, hogy valamit észleltem, ami tudom, hogy még nem a mocorgása, de szerintem a méhem valamilyen rezdülése volt. azért egy gyerek után meg tudom különböztetni a bél bubitól.

Turizni én is szoktam, de általában márkás cuccot keresek, no és persze turiba nem szabad úgy menni, hogy most ezt vagy azt keresek, hanem körül kell nézni és ha van valami kincs akkor azt megvenni... A cipőkkel én úgy voltam, hogy tudom, hogy a siesta és az elephanten a legjobb, de hiába, nem tudtam ráadni a gyerek lábára. most már talán-talán, de szerintem ő a korához képest koron kezdett járni (7 hónaposan óra hosszakat volt képes kézenfogva gyalogolni és hisztizni ha nem mehet, 10 hónaposan pedig szépen, egyedül ment) ráadásul nagyobb lába van, mint az átlag, ahogy elnézem a hasonló korú gyerekeket és hiába a szuper márka, nem tudtam a rüsztjére ráadni.
Most téli csuka keresésben vagyunk nagyon, meg kabát... hát nem egyszerű, mintha magamnak keresném... (bár nekem irtóra tetszik a most a deichmanban az a szőrős csizmácska, ami olyan kis bohó... nem tudom, hogy akarjam e meg is venni??? )
a ruhákkal viszont idegesít sokszor, hogy mivel anyós nem mozdul ki nagyon a városból és itt kínain kívül nincs más bolt (a babaüzletbe meg nem megy...) sokszor bevásárol a kínaiból vagy piacról cuccokat, ami nekem nem tetszik, anyaga vagy hát a kinézete miatt... de hál istennek a múltkor pont ott voltam, mikor épp azt a műszálas belsejű mamuszt akarta megvenni - pontosabban kívül-belül műszál...
hát most a csizmájával is úgy vagyok, hogy nehéz pamut belsejűt találni... tavaly a dechkatlonban találtam jó kis hótaposót. (na de pont tavaly vett anyós neki a kínaiban egy olyan overált, aminek a lába, keze hosszú volt, a testét meg alig bírtuk belepaszírozni... horror volt- de azt mondta kell az overál neki, nem számított hogy van külön kabátja meg bélelt gatyója, ami alá még öltöztetni is tudtam)
ami még elmegy a kínaiban azok a 98%-os pamut tréningruhák... viszont itt sokszor a szabáson tudok kiakadni. meg bevallom én a kapucnis tréning felsőket nem szeretem ráadni, hisz arra már kabátot elég idétlen ráadni...
azon is kiakadtam, a múltkor hogy a kínaiban egy gatya+trikó szett 1500.- ft volt és kérdés hogy jó e mindkettő... külön trikó meg óne...
mikor pedig még rugi kellett és pocakos voltam, akkor kb. 5 hónaposan kezdtem el vásárolgatni, ha találtam akciót, mert sokszor ki lehetett fogni a corában és a tescoban 8-900-ért plüs rugikat, a kínai meg 2000-nél kezdődik. no és akkor arról is beszélhetnénk, hogy milyen rugit érdemes venni, mert nekem a halálom volt az amihez teljesen le kellett húzni a rugit. én a legjobban a hátul és lábközt gombolóst szerettem...
de sokáig ezt se használtunk, mert én kb. 3-4 hónaposan már külön gatyókat, tréning gatyókat (néha farmert) adtam rá, mert jobban tetszett már ez az öltözet. 68-as méretet már inkább nem rugiban hordtuk.

most viszont hiába van meg a sok szép ruha, Marcu tél baba volt... igaz bodyt ő is hordott... no és persze ha lány lesz... Isten vigyázzon rá, mert szétöltöztetem :) + ha tehetem varrni is fogok neki ruhákat, szoknyákat.

kreatív kismamiknak ajánlom, hogy könnyű saját kézzel jó rucikat készíteni- kell hozzá:
natúr ruha (minta nélküli sima), számítógép (nektek tuti van), nyomtató, nyomtatható rávasaló matrica papír (papír írószerben kapni), esetleg fényképező, hogy saját képpel ellátott cuccott csinálhass... és már mehet is az egyedi kép és felirat szerkesztés és ruha készítés...

na jól van, megint elszaladtam kicsit... lelövöm magam...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,

Ruhák: én is általában teszveszen, vaterán vásárolok, sőt, ott is csak ruhacsomagot, mert az éri meg a legjobban. Szerintem baromi jó ruhákat lehet venni, ezeket még nem nagyon tudják elhordani, pár hónap alatt úgyis kinövik. A teszvesz árakhoz képest a tesco-auchan is baromi drága. Mielőtt Andris született, elmentem külön bababoltba vásárolni és csak lestem, hogy vajon mások hogy bírják kifizetni ezt az összeget!

Cipőt viszont én sem vettem sosem használtat és mi mindig is gyógycipőt hordtunk, mert nagyon O lába volt a gyereknek. Vagy 6 ortopédusnál jártam, mindegyik azt mondta, hogy ki fogja nőni, várni kell......igen, de az nagyon nehéz, amikor nyáron állandóan megszólják, hogy húúúúú, szép kis magyar legény.......ezért inkább állandóan jártam vele mindenhova, aztán most ősszel olyan, de olyan szépen elkezdett egyenesedni, hogy jövő tavaszra szerintem nyoma se lesz.

A nike és egyéb cipőkre amúgy minden szakember azt mondja, hogy nagyon rosszat tesz a gyereknek....de mindenki maga dönt......

és képzeljétek, én bejelentkeztem a bolgárkerék utcába integrált tesztre, ott ingyen van. Azt mondták, hogy attól függ, melyik kórházba járok, de aztán arról semmi, de semmi papírt nem kell vinnem. Az UH-t kell egyedül magammal vinni, ami viszont magánklinikás, de az se gond :-) úgyhogy bárkinek javaslom, www.downszures.hu

És legalább 2 nap alatt megvan az eredménye!

Kép

KépKép
eszterxx

Konkri, azt akartam még kérdezni, ti hanyas lábon éltek? Mi 25....

Kép

KépKép
eszterxx

Bibócska, Heni gartulálok a jóhíreknek, remélem én is ilyen fantasztikus híreket kapok majd hétfőn, csak győzzem kivárni.

Annó én is rengeteget jártam turkálóba és mindig megláttam valamit, nem is magamnak, inkább a nővérem gyerekeinek. Valahányszor mentünk hozzájuk, mindig vittünk magunkkal egy ruhacsomagot :D :D
Tavaly az esküvőmön koszorúslányruhát is ott vettem: fehér alapon kicsi piros pipacsok voltak rajta, mell alatt piros selyem szalag, és alul vékony csíkban tüll. Csodaszép volt benne. :lol:
talinn

Sziasztok!

Én is sokat vásárolok teszveszen, a vaterára inkább csak az utóbbi időben kaptam rá. Bár mostanában elég sok csalódás ért, így szüneteltetem. Illetve csak olyantól veszek, akitől már korábban is és nem volt vele semmi gondom. Sokmindent helybéliektől veszek, így még postaköltséget is spórolok, és mivel személyesen érte tudok menni, így mindig látom, mit is kapok a pénzemért cserébe.
Húúúú, turiban már jó régen voltam, pedig csak pár száz méter tőlünk. Régebben hetente mentem és én is szintén a márkásabb holmikra csaptam le, no meg az igazán csajosakra.

konkri
Szó ami szó, egy kislányt tényleg agyon lehet öltöztetni, meg fésülni, copfok, fonatok...hajcsatok stb. Csakhogy hiába adom rá a csini ruhát, ugyanúgy összemaszatolja, mint a fiúk, a frizura is csak addig tökély, míg éppen elkészül. Úgyhogy nálunk napjában többször van fésülködés, amit ugye az én kicsi lányom nem nagyon szeret, inkább csak tűri. Viszont a fidres-fodros szoknyák, ruhák jöhetnek, ja meg amin valami csillogós van az is nyerő.
Én már nagyon várom a mocorgást, hogy érezzem, abból azért könnyebb leszűrni, hogy hogy érzi magát pöttömke.

Most már kicsit lenyugodtam, hogy túl vagyok az uh-n. Utoljára a 6. héten voltam uh-n és az azóta eltelt 6 hét nekem kicsit sok volt. Még pár hét és jöhet az újabb aggódás (AFP...stb.) Mindig van min agyalni, szorongani.
Vendég

Marcu nem nagyon maszatolja össze a ruháit... nyáron se... igaz nem is adok a kezébe csokit vagy fagyit- bár nem is lenne egészséges, bár most vitáztunk apóssal, mert szerinte a gyerek tudja mire van igénye... mondtam persze, de nem csoki és édesség ügyben!
hiába magyaráztam, hogy ma nem azt mondják az orvosok mint 20 éve... nincs hozzátápi 3 hósan, hanem szigorú 6 hónap, de legalább 4-5! nem érti.

Marcu lába: 24-es, de most megállt picit a növekedése, a kezdetektől kb 18 hós koráig verte a többieket. most kb beérték már.

holnap ismét neki indulunk téli cipőt keresni, de nem tudom mi lesz az eredménye...

ja tegnap én is rákérdeztem a dokimra, hogy úgy hallottam, hogy az egyik vizsgálat ingyenes lett, ha a saját kórházban csináltatom... azt mondta igen, de ő akkor is a fizetőset javasolja, ha szeretnék ilyen tesztet, mert ő elzavarta ezt a céget (ő a főorvos) mert neki fontosabb a megbízhatóság, ha már vizsgálatról van szó... tehát gondolom ez úgy működik, hogy vannak cégek, amik ezzel foglalkoznak és gondolom egyes cégek kaptak dolgokra támogatást, mások meg nem... kérdés hogy kik kapják a támogatást... úgy hogy én úgy döntöttem, ha szükség lesz rá, akkor a 2. trimeszterest csináltatom 20-ért. + 4d!

Kép
Kép
Kép
konkri

persze ez a teszt dolog mindenki egyéni véleménye, de én hallgatok a dokimra... ha már az életünket a kezébe tettem...
és tegyen mindenki így, mármint bízzon meg a saját dokijában. itt pedig csak eszmét cserélünk.

Kép
Kép
Kép
konkri

jaj, Geo hova tűntél?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, Lidinek még mindig nincs 24-es lába :-), de már közel van hozzá. Mi Deichmanban vettünk nagyon jó, Deitex-es csizmát, és már tavaly is ilyet vettünk mert nagyon bevált.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok jó reggelt! képzeljétek 2 napja nem hányok! és tegnap ajánlottak folyékony multivitaminos terhesvitamint!nagyon jó az összetétele és bennem is maradt! úgyhogy most picit jó a kedvem!bár az utolsó pillanat ugye a vizsgálatok előtt de addig is adok manómnak egy kis folsavat!bár jó lenne már túllenni a vizsgálatokon!amúgy az émelygés megvan de már hányás nincs ami eddig leteritett! tényleg Geo hova tűntél??? nekem már látszik a pocakom ti fotóztok? mert mi minden héten!... :-)
Vendég

Nanetto, örülök, hogy jobban vagy! Csak nem a Hipp Natal-ról van szó? Nekem is itt figyel az asztalon, de még van a folsavból, ha elfogyott, akkor erre állok át.
Kérünk fotót! :oops:

Holnap jön hozzánk a védőnő látogatni! :roll:
foltivspicur

Sziasztok :!:

nanetto
Én is örülök, hogy elmúlt ez a fránya hányós időszak! Én nem tudom milyen lehet ez, mert sose hánytam, de biztosan nem egy kellemes dolog. Azért szerencsésnek tartom magam, hogy engem teljes mértékben elkerült. Nekem az első fotóm 8 hetesen készült és már akkor is volt látszatja a pocaknak, a második pedig szerintem ma mikor 12 hetes vagyok.

foltivspicur
Jobban vagy már te is? A Hipp Natal-ról nem hallottam. Ez milyen árban mozog? Én Gravidát szedek minden másnap. A folsavat most már nem, de eddig azt is szedtem naponta. Ja magnézium+B6 vitamint, mivel kicsit magas a vérnyomásom.
Hozzánk is holnap jön a védőnő a délelőtti órákban.
Vendég

Igen hipp natal! én a brendonban vettem tegnap! ne lincseljetek meg egy autópálya mellett dolgozom közvetlen itt semmi nincs és ha gyógyótárban keresgélek (és nem is biztos hogy az elsőben találok) lehet hogy ugyanannyit autózok el! és a brendon 2 percre van tőlem és tudtam hogy ott árulják! szóval 2 db ami 20 napra elegendő 1035 forint volt!eléggé belefér!viszont gyerekek hogy a brendon milyen drága!és voltak vásárlók :-) jó nekik!tényleg minden gyönyörű volt bent!dehát nem az én pénztálcámnak megfelelőek az árak sajnos! de azért nem panaszkodom persze!
Vendég

sziasztok, jó reggelt!

mostanában nem nagyon volt időm feljönni, mert van egy-két gond a suliban... :evil:

nagyon jó olvasni, milyen jó eredményeket hoztatok a dokiktól, és h már egy páran 12hetesek vagytok!megy az irigykedés :wink:

Nanetto,
ez remek, hogy végre jobban vagy.

Tegnap együtt voltunk a férjemmel. :oops: ez volt az első alkalom azóta h összehoztuk a babát. :D hát, őszintén, nekem még szoknom kell, hogy ne csak arra figyeljek közben, hogy a babának ne legyen baja... :?

Erre este azt álmodtam, hogy pisiléskor rózsaszínű lett a wc papír...biztos nincs bennem para :P

Az elején én is Hipp Natalt ittam, de egy idő után már nem nagyon tudtam elviselni az ízét. most femibiont szedek, meg napi 3 magne b6-ot. de a dokim ajánlására a 20.héttől a napi adag terhesvitamint kb heti 1-2-re csökkentem.

Én néha azt hiszem van hasam, néha meg úgy látom semmi. amikor mértéktelenül sokat zabálok egy nap, akkor estére már pukli lesz a pocimon, de amikor normális mennyiséget eszek, semmi hasam nincs.. :shock: :D

na ez a védőnős dolog most nagyon elgondolkodtatott... :roll: mi most pomázon lakunk, de március-áprilisban költözünk a belvárosba, az ideiglenes lakcímem is budapesti. én úgy gondoltam, hogy mivel nem akarok 3-4hónap múlva védőnőt váltani, már a kezdetektől a budapestihez szeretnék járni. nade mi lesz, ha jön látogatni??? :shock: majd elviszem az üresen álló, felújításra váró lakásba? :)
szerintetek mit csináljak? vagy a költözésig járjak ide pomázra? csak olyan rossz lesz majd eljönni tőle, ha jól bevált és keves. pedig muszáj lesz, mert hamarosan költözünk... :roll: :roll:

mindenkinek további szép napot!!! 8)
Vendég

Szep napot mindenkinek!
es eljen a bundaskenyer!! ezer eve nem ettem, de az ember terhesen talalekony ugye... no meg olvastam egy forumot ahol valaki irta, hogy ezt reggelizett, hat nekem is muszaj volt :)
Amugy tegnapelott kiderult, hogy az en dokim is azt az oldalt erositi, aki szerint nem kell extra vitamin. Szerinte hagyjam abba az activalomat is (nem is tudja mi az :D) de nem hagytam, fu alatt eszegetem azert. Csak folsavat irt fel, meg a multkor altalam emlegetett antigyomorkavaros gyogyszert, hanyingerre kifejezetten jo, es szerinte minek felfordult gyomorral letezni, semmi szukseg ra :) Csak meg eddig lusta voltam elmenni kivaltani. Mondjuk patikak meg nincsenek is nyitva.

luna6

Geoo, szerintemmenj nyugodtan a pestihez, es mondd neki, hogy a lakas meg nincs kesz, de amint lesz akkor jojjon :) Nem hiszem hogy gondot jelent neki, ha nem a legelejen jon hanem akkor mikor mar 6-7 hos leszel. Neki szerintem edesmindegy :) (errefele nincsenek vedonok, meg egesz euban nem jellemzoek, ugyhogy hozzam tuti nem jon senki, hacsak a csalad nem karacsonykor, ha iderul ideszervezni oket, es nem anyosekhoz menni, mert bar hihetetlenul hangzik, de egy 4-5 negyzetmeternyi nappaliban ami nekik van eleg nehezen fer el 10 ember :))

luna6

Sziasztok!
Luna, jól hangzik ez a bundáskenyér dolog :-) amúgy az én dokim is pont ugyanilyen, nekem is az aktival-ra mondta, hogy max. 4 naponta egy ,ha nagyon szeretném. Nekem maradt igy a folsav meg a rengeteg C-vitamin, mert állandóan citromot kívánok :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?