Új privát üzeneted érkezett!

ANN9
mi uj babakocsit veszünk mert nincs meg a régi csak a régi bébihordo de abol meg azért kell új mert idén új jogszabályok vanak a gyermek biztonsági ülésekre és béby hordokra és rendörnek nem szeretnék fizetni .
csics

azt hallottam h ujak a jogszabalyok, de nem mindegyik rossz a regiek kozul, asszem valami jelzest kell nezni rajtuk

viszont ma nagyon kihalt a topik. én mondjuk ugyanugy vagyok mint tegnap, nem nagyon jol, fajdogalok a jobb oldalon, faj a fejem, enni sincs nagy kedvem :(
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, elég volt visszaolvasni! Én nem bánom, ha babásat kapunk karácsonyra. Mi nem toljuk a végére a vásárlást. Annyi minden kell akkor, annyiszor kell dokihoz menni, meg hirtelen még ez sincs, az sincs, nem hiszem, hogy bírnánk anyagilag. Én egyébként is egy tuti hordozókendőt kértem karácsonyra! :D

A mai nem az én napom. Reggel mostam egy adagot mosódió nélkül, az ebédet meg szépen leégettem.

Az evésre próbálok odafigyelni, de csak azért, hogy ne legyen róka, vagy rosszullét a vége. A kilók nem zavarnak, Kendével is 23-at híztam.
Reggel viszont ha törik, ha szakad 6 után ennem kell, annyira éhes vagyok. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Suzytunder olvastam hogy csutortokon mesz 4D-re, egy jo tanacs ill ha tudod mar akkor bocsi nem eszt szeretnek osztani:) es mindenkinek hasznos lehet aki keszul ra:)

Uh előtt 1 oraval kezdj el szolocukrot szopogatni vagy csokizni, az en picim ugy aludt uh-n mint a bunda es fel oran keresztul kohecselnem setalnom es csokiznom kellett hogy magahoz terjen es ne csak a hatat lassuk. Ott mondtak hogy Uh elott erdemes mindig edeset enni attol felelenkulnek a babok.

Lanyok ti mar neztetek babakocsit?
Ti milyen szempontokat tartotok fontosnak?
Ismeri ezt a tipust valaki ?
http://www.espiro.hu/espiro_vector_air_babakocsi.html
kicsyke77

Mucus, egyszer akár össze is futhatnánk egy capuccinora! :) Mire jutottal doki ügyben? Én is nagyon gondolkozom, h. váltanom kellene...

Linocs, csini vagy a képen!

Babakocsirol: Sztem érdemes körülnézni vaterán, teszveszen akár használt akár újról van szó. Én kinéztem pár kocsit, majd rákerstem az árukra és majdnem elájultam, 200felett voltak. Viszont a teszveszen megtaláltam az összes márkát talán egy kivételével és nagyon jó árakkal. Ja, még a babaszoba.hu-n is láttam.
silva

Sziasztok!

Timi! Nagyon örülök,hogy újra itt vagy! Szegénykém! Remélem már jobban vagy :shock: ! Mit mondott az orvos? Te túl vagy a nehezén? Babucid,hogy van?

Képzeljétek! Találtam olyan 4d-s ultrahangos oldalt ahol a 12-14 hét közötti kismamáknak ingyen csinálnak egy 10 perces UHU-t.
Igaz,hogy múlt héten voltunk az integrált teszt miatt,de olyan jó volt újra látni az Uszist ...:lol: Kép

Ez a legszebb szülinapi ajándékom.. 8) :lol: !!

Annyi hozzászólás volt és nem tudom ki kérdezte a szoptatós párnát :oops: ,de én már rendeltem egyet pót huzattal.Szerintem elég normális áron sok helyhez képest.

Szép napot Mindenkinek
:lol: :lol:

Ui.: És még mindig hányok.... :shock: :shock:

Kép
szilvancs75

Andi!

Ha lehet módosítsd a táblázatban május 24-re a szülést :D

Köszi szépen

Szilvi

Kép
szilvancs75

Sziasztok!

Még mindig fejfájósan, de itt vagyok! Most sikerült visszaolvasnom.

Babakocsit még nem néztünk. De lányok, ne ijesztgessetek, hogy mennyi mindent kell venni! Nem akarom, hogy a vásárlásról szóljon majd minden! Biztos, hogy csak januártól fogok körülnézni és inkább még később. Amit tudok megszerzek ismerősöktől, ha sikerül.

Sellon: Jók ezek a fényképezések :) Vajona következő babánál is leszünk ilyen szorgalmasak ebben? :) Kiváncsi lennék a képeidre. Nem publikus?
Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a pasiknak csak most kezd leesni, hogy mi is történik, ahogy növekszik a pocakunk. Szegénykék eddig nem nagyon tudtak mit kezdeni a terhességgel, de most már lehet mit simogatni :) Persze eddig is tudták, de most valahogy más. És én nagyon élvezem, hogy mennyire vigyáz rám és mennyire büszke, hogy apuka lesz :)

KépKépKép
bogme

Szilvancs: Gratula a szülinaphoz és az ajándékhoz :) Hol rendeltél szopipárnát? Gondolkozom, hogy felveszem a karácsonyi kívánságlistámra. Olyan nehezen alszom, hátha azzal jobb.

KépKépKép
bogme

Bogme: Az én páromban akkor tudatosult igazán, hogy apa lesz, mikor meglátta a kicsit és a szívhangját:) Mi próbáljuk úgy időzíteni az ultrahangok időpontját, hogy mindketten eltudjunk menni:) Eddig csak a kötelező 12 hetesre, amit sztk-ban végeztek arra nem jött el :? (épp melózott) de a többin ott leste velem a monitort :lol:

Kép
hné29

Bogme: Jobbulást.

Sajnos én is úgy látom, hogy egy jó ideig a vásárlás lesz napirenden:( Pedig nem szeretem.. De nekünk még nincsen gyerekünk így sok minden kell majd venni. Megnéztem pár kelengye listát és dobtam egy hátast:(
Ráadásul sok utánajárást igényel, mert nem engedhetjük meg magunknak anyagilag hogy mindegy legyen 4-5.000 forint.
De majd csak januártól, addig elvezni szeretném minden percét és nem a vásárláson görcsölni.
kicsyke77

Kicsyke: Kelengyelistát én is olvastam, többet is. A legtöbbnél az volt a benyomásom, hogy csak a szokásos fogyasztói társadalom elősegítésére szolgálnak. Én személy szerint maximum a 30%-ukat tartottam fontosnak! Nagyon meg kell gondolni, hogy vajon valóban szükséges-e, amit épp vásárolni készülünk. A legtöbb dolog nem olyan, ami nélkül ne lehetne élni, gyereket nevelni!
Biztos vannak olyan szerencsések, akinek nem kell számolni a pénzt! Sajnos én sem ebbe a kategóriába tartozom, ezért csak olyan dolgokat vásárolok, amiről nagyon úgy érzem, hogy igen, ezt rendszeresen használni is fogom!
És ez nálam nem azt jelenti, hogy aki nem így tesz, az bármiben is leszólandó! Mindannyiunknak más a fontos!

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Nem vagyok jól! Fáj a torkom, gyengének érzem magam, és van egy kis hőemelkedésem. Félek! Nagyon! Nincs most kedvem órákig a dokinál ülni a tömegbe. :?

Bogme
Én ajánlom neked a szopipárnát alváshoz, nagyon jó.

Lányok mi az a sok minden amit venni kell? Leírnátok? Mert szerintem a fele fölösleges. Én legalább is nem vásároltam sok mindent, mégsem volt hiányunk semmiben.
Anyuci magának vesz szopis melltartót (kínaiba nagyon jók vannak) melltartóbetétet, mellbimbvédő krémet, esetleg praktikus hálóinget vagy pizsit. Kórházba eldobható bugyi a legjobb, hozzá minél óriásibb betét (nekem tena volt, de majd beteszek egy linket, ami nagyon jó) tejserkentő tea, esetleg mellszívó (sokan nem fejnek) a babának rucik, eleinte nem kell sok, meg kapni is fogtok sokat. Én cumit és cumisüveget nem vettem elsőre, most sem veszek így is volt gondunk a cumizavarral a kórházi cumiztatás miatt. A babák nagyon hamar rákapnak a cumisüvegre, mert abból utolsó kortyig ugyanúgy jön a tej vagy más ellentétben a cicivel amiért meg kell dolgozniuk. Ezt jól jegyezzétek meg! Orrszívó, textil pelus (abból nálunk sosem volt elég), receptek amit majd kaptok, kiskád, állvány praktikus hozzá, esetleg fürdető háló, amiben könnyebb a babát fürdetni. Mérleg fölösleges, ha folyton méred a babád súlyát bedilizel (védőnőnél lehet kölcsönözni általában 2000 ft- ért 1- 2 hónapra bőven elég) Mondjuk itt jönnek a nagyobbak, babakocsi, kiságy, hordozó, esetleg pelenkázó plusz belekázó lap ja és rengeteg sok pelenka. Akinek van Müller a környékén annak ajánlom a figyelmébe majd a mülleres pelust, olcsó és ugyanolyan jó mint alibero. Mi ezt használjuk kb féláron a többihez képest. Na befejezem, biztos sok dolgot kihagytam, talán elsőre tényleg sok minden kell, csak nekem nem tűnt fel.

Babakocsiról én már írtam, érdemes nagyon alaposan körülnézni.

Kicsyke
Köszi az infót a csokival kapcsolatban, nem is tudtam ezt. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Kép
Kép
susytunder

Susy: Nekem csak a fejem fáj, de már az is kikészít! Jobbulást neked! Az oltást beadattad? Nem lehet, hogy most győzi le a benne lévő vírust a szervezeted? Remélem, gyorsan meggyógyulsz!

KépKépKép
bogme

nekünk babakocsit nem kell venni, quinny buzz-unk van, csak mózest, meg hordozót rá. most csak sportrészes.

szopipárnám nekem sincs, hátha a télapó hoz egyet.... :D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Tegnap megvolt a kombinált teszt, tarkóredőnek ugyanannyit mértek, mint a dokim (majdnem) 1,4-1,5. Remélem, rendben lesz minden az eredménnyel....

Szösz: Nekem Dr. M. A. a dokim, ha ez így mond valamit. Dr. Z. volt az ügyeletes, amikor szültem és rendes volt, később megállított a gyermekágyon, hogy mi újság, minden oké volt? VOltál már kombinált teszten?Mennyi idő múlva is van eredmény? 2-3 hét?

Szilvancs: Én is hányok.....és émelygek egész nap........narancslét vetelek, narancsot eszem, ez használ ideig óráig. Neked van valami trükköd? Nagyon édi a kép!!

Bogme: De ez örömteli vásálás, legalábbi én nagyon szerettem bababoltokba járni, itt egy plédet vettem, ott egy rugit....persze ésszel, nem megvenni minden vacakot, de azért ez jó dolog...Mi a 30. hét után vettünk meg szinte mindent.....kicsit későn volt, nekem legalábbis, mert nagyon fájt a medencém, minden lépés kín volt....

Fanetta: ???????

Kelengyelista: Szerintem ahány anyuka, annyi listát lehet összeállítani. Tényleg sok felesleges van a listákon....Hálóingről jutott eszembe, hogy abból nekem jó sok kellett (gombos a jó), elhasználtam napi 2-3-at a sok vérzés miatt.....
Szerintem a mellszívó is fontos, a kórházba nem kell vinni, de jó ha van. Nekem pl. segített beindítani a tejet, vagy ha Réka éppen nem szopizott két ciciből, akkor nem robbant szét a mellem, hanem lefejtem ínségesebb időkre....És voltak biza olyanok is...
Pelenkával is különbözőek a vélemények....különböző méretek másképp jönnek be. Nekem pl. a Pampers 1-el sok bajom volt, akkor még híg a kaka és sokszor kifolyt, ellenben később nagyon jól bevált. Bár drága.....Nekem volt bérelt mérlegem is.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Mert engem az nyugtatott meg, ha előbb minden este, később hetente kb. 2x lemértem. Eleinte nem volt elég tejem, nehezen indult be, akkor meg azt mértem, mennyit szopott. Eldobható bugyi szuper találmény és a Tena is. Amit a kórház nem adott és én sem vittem be, az kissapka, azt kellett volna, textil pelenkával takargatták a buksiját. Ja és a kezére kiskesztyű, szétkarmolta magát, mire mi beszereztünk egy párat.

Susy: Jó, hogy mondod a Mülleres pelenkát, ki fogom próbálni!

Kicsyke: A babakocsi típusa sok mindentől függ. Nekem pl. egy bergon mélykocsim volt/van, azt imádtam, de nehéz egy dög. Aztán Pierre Cardin kocsim lett a sportkocsi, azzal már tömegközlekedtem is. Figyelembe kell venni, hogy emeletre kell e hurcolni, egy kocsit akarsz e venni, ami sportkocsivá alakítható vagy kettőt, mint én.....Ami sztem fontos, hogy fordítható legyen a kormánya és legyen alatta elég hely pakolni. Én nem árt, ha egy kézzel jól kormányozható, navigálható. Én pártolom a bolygósítható kerekeket, mert azok is rögzíthetőek, tehát egy opcióval több van nekik, mint a fix kerekeseknek.
jaimee1

Bogme
Nem adattam be az oltást végül a dokim nemet mondott rá.
Remélem én is, hogy holnapra elmúlik.

A kiskesztyű tényleg fontos, mert tényleg nagyon össze karmolják magukat a babák, és a kissapi is. Fürdés utáni s adtunk rá mindig egy vékony sapkát.

Mellszívót én is szerettem, fejtem is és fagyasztottam is sokat. Viszont nem ajánlják addig a használatát amíg be nem lövell a tejcsi, mert összetöri a tejcsatornákat

Jaimee
Jó, hogy neked beindította, de azért vigyázz vele. A mülleres pelust majd ha kipróbálod mesélj bevált e. Egyébként 1 méretben mi a huggiest szerettük nagyon.

Kép
Kép
susytunder

Anita, Quinny buzz nekem benne van a favoritok között, tényleg olyan jó mint amilyennek kinéz? Nagyon hasonló a Maxi Cosi Mura.

Babakocsi vásárlásnál nekünk még a lift méretét is figyelembe kell venni. :( Ami nekem az egyik fontos tényező, h. a mózes beköthető legyen és a sport rész ne icipici legyen és lábtartóval. Jaimee nagyon jól összefoglalta.
silva

sellon
én azért veszek bepantent és neugranomon kenöcsöt mert tényleg jó a sebgyogyitásra ,nem a reklám kedvéért ,de szerencsére elég sokáig elég.én belölem sem gazdagodnak meg a kozmetikai cégek ,mert egy kézkrém , patanás talanito és egy szemránckrém van a polcon ,tüsfürdö,sampon,és dezodor ,én alapbol utálom a ruzst a pudert,és a hasonlo festékeket ,pénz kidobás szebb nem leszek töle szerencsére a férjem pont naturon szeret. :D

ann9
én nem vagyok szerencsére ilyen tisztaság és rendmániás ,de nálam is találhato itthon ciff,és társai ,de korház szag nincs takaritás után inkább jóillatt. :) .

karácsony
én igenis szeretek ajándékot ,adni felnötnek is és persze kapni is ,csak mondjuk mi megbeszéljük hogy kinek mit vegyünk már mint felnötnek én is elmondtam hogy egy új gáztüzhelynek nagyon örülnék ,férjemnek meg majd együtt veszünk ajándékot.

kilokrol
ami felment anak csak nagyrésze fog lemeni ,fog maradni az első baba után ,ha csak nincs valakinek ugy 300ezer forintja akor ujra karcsu lehet.én se letem 50kg az első fiam után maradt 3-4kg rajtam második után is maradt rajtam ennyi ,csak anyit tudok tenni hogy megprobáltam fogyokurázni amig nem jött a baba igy ugy 59-60kg tartani tudtam most is annyi vagyok

Kép
csics

Sziasztok!

Bogme,
de majd szeretném feltenni a tegnapi képeket, csak a férjem még nem tette fel a gépre a képeket, én meg olyan ritkán teszem fel a képeket, hogy mindig elfelejtem, hogyan kell. van 4. hetes, 12. hetes és 15. hetes. A nőgyógyászom szerinti UH alapján ma töltöm be a 15. hetet. Igazából látszódik a képeken a kis különbség, olyan jó nézegetni.
Igen, a férfiak akkor kezdik felfogni, mikor már látszik egy kis has. Mondjuk, én rosszul eddig se voltam, úgy hogy nekem ez az első tényleges fizikai tünet, a kis pocak. :D
Emlékszem, amikor augusztus végén, szeptember elején teszteltem, aztán másnap is, és pár nap múlva is, akkor kérdezte a férjem, hogy akkor ez most már tuti biztos? Én meg nevetve mondtam, hogy ez már eddig is biztos volt, mert a halványabb csík is ugyanolyan, mintha erős lenne. Aztán az első UH után is kérdezte, hogy akkor biztos-e? Mindig csak nevetnem kellett rajta, hogy igen, ez most már akkor tuti biztos. :D

Én ilyen "hivatalos" kelengyelista alapján nem fogok vásárolni. Amit a józan ész diktálni fog, csak azt fogom megvenni, és punktum. S befolyásolni sem engedem magamat, mert akkor milliárdokat lehetne a boltban hagyni. Néhány rugdalódzó, pelenka, piperecikk, egy cumisüveg, ágynemű, babakocsi, egy-két játék. Nálam itt véget is ér a lista. :shock:

Én a babakocsinál olyan szempontot nézek, hogy könnyen lehessen vele kanyarodni, tehát az első kerekek mindenfelé forduljanak, négykerekű legyen, és még annyit, hogy a kerekek ne műanyagok, hanem gumik legyenek, hogy annyira ne rázódjon, ha tolom. És persze annyi, hogy ne legyen egy óriásmasina, hogy beférjek vele az ajtókon, ha megyek valahova. Legyen rajta kis tároló is, ha veszek valamit.
Vendég

Sziasztok!

Susy:jobbulást Neked!Pihenj sokat.Drukkolok a csütörtöki uh-n.Talán megtudjátok a nemét.

Szilvancs:nagyon cuki a Babucid.

Bocs,hogy nem reagálok most másoknak.
Ma eléggé megijedtem ,ugyanis délután "barnáztam",nem nagyon, de jobb az óvatosság.Most beszéltem a védőnővel és feküdnöm kell legalább 2 napig .
Na mármost egy örökmozgó 2 és fél éves mellett elég nehéz megvalósítani.Szerencsére a mesefilmeket szereti. :wink:
Megemeltem ma a lányom,amit érzeztem utólag,hogy nem esett jól.
Ez volt a probléma,ezentúl jobban vigyázok.
Remélem,hogy nem lesz gond.

Az első gyermeket várni ,mennyivel könnyebb.Lehet álmodozni,tervezgetni stb.
Most lelkiismeretfurdalásom is van esténként,hogy csak mikor lefekszem akkor tudok "kettesben maradni"a Kicsivel.

Hétvégén elviszik Anyuék(csak akkor tudják) a Nagyot és tudok majd jobban a Kicsivel is "foglalkozni". :D

Vigyázzatok Magatokra,mindenkinek drukk az uh-hoz.

Norci
Kép
Kép
norci2007

szilvancs, módosítva :wink:
Vendég

silva
akor te a rendérség környékén laksz ,lakotelepi részen vagy wekerlén ,?
akor én is elárulom szintén kispesten lakom. :)

bögme
én multkor akartam olyat enni amit nem kivántam és hányingrem lett ,azota csak olyatt eszek amit megkivánok cukrozott gyümölcs ,kompottott,és magos rozskenyerett.

ann9
mi nálunk csak néhány barát tudja ,de más nem ,majd talán egy honap mulva a rokonlátogatásnál ,most nem tartotam olyan fontosnak hogy szétkürtöljem a hírt.én még a munkahelyemen se szoltam majd ha nagyobb lesz a hasam akor majd igen ,még birok dolgozni .

ruhák
én meg még terhesen se akarok feketébe járni ,inkább jokis farmer ,és szines ruhák ,sőt anyukám még a baba elött is azt kérdezte tölem hogy miért hordok még mindig farmert,és szines cucokat ,nem érti meg hogy én igy érzem magam jo van persze kosztüm kabátom és elegán estélyi ruhám ,de nem ezek teszik ki a ruhatáram töbségét .

susytündér
nekem szokott fájni de nakem azért mert gerincferdülésem van és nem is enyhe szerintem igy nálam nem szabad sokatt hizni .

Kép
csics

babakozmetikumról még annyit, hogy nem érdemes venni a mindenféle drága termékeket, legjobb a gyógyszertári fürdető és a gyógyszertári testápoló. Fillérekbe kerül és a baba bőrének nincs jobb ettől. A babák nem szeretik az illatanyagokat, még rajtunk sem.

Kép
Kép
susytunder

babakocsi
én itt látam egész jó babakocsikat nem horror áron http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=babakocsi

bögme
én nem csinálok belöle nagy ügyett én nem a hivatalos kelengye listára halgatok hanem a bevált listámra az meg szép kiságy ,pelenkázo ,kisszekrény ,body de abol jó pár ,zokni,kistakaro vékony ,pár tesztil pelenka ,elsőre ennyi .ha kellene a babának még valami ruha akor majd megveszem .kiskád,orrszivo.no meg talán egy-2 játék ,mellszivo .

ma kaptam a férjemtöl egy kismamanadrágot végül a c&abol farmer és bövithetö a dereka :D

[url=http://www.csaladinet.hu/vonalzo]Kép[/url
csics

Bogme! Köszönöm szépen:)!
http://szopiparna.hu/ Nagyon jópofák vannak

Babakocsi és egyéb babás ügyekben apa a Vaterát és a tesz-vesz-t bújja egyfolytában:). Vannak új és jó állapotú cuccok,jó áron :wink: .

susytunder! Remélem nem leszel beteg :shock: !

jaimee1! Nekem nincs trükköm. Reggel megpróbálom kivárni az idejét és csak utána eszek valamit.Így legalább csak folyadék. Ha napközben van.... :?

norci2007! Köszi :lol:
Csandi! Köszönöm a módosítást :D !

Puszi Nektek

Kép
szilvancs75

Én alapból a sötét, illetve egyszínű, természetes színű és anyagú ruhákat szeretem, így terhesség alatt is nagyon szeretem a feketét, a szürkét, drappot, kéket, barnát, illetőleg a fehéret. Nálam a ruhatárban alig található színes ruhadarab. 8) Egy-két nyári felsőmnek van üde zöld vagy pink színe.

Susytunder,
én most is magamon gyógyszertárban kapható natúr testápolót használok. Tökéletesen bevált, és a babának is egyszerű dolgokat fogok venni.

Na, akkor teszek fel képeket magamról. (remélem, sikerül)

4. hét
Kép

15. hét
Kép
Vendég

Na, az első képen lévő felsőm például nyári viselet, még szeptember elején készült.

Tesztek fel ti is képeket?
Vendég

sziasztok,
ma voltunk dokinál.még nem 100%, de kislánynak tűnik.a myomát nem is találta az is lehet, hogy már visszafejlődött, de az biztos, hogy kisebb mint korábban volt.ez nagy megkönnyebbülés nekem, mert kicsit elkedvetlenített, de így már felhőtlen végre az örömöm!!
Vendég

én azt hiszem h bal oldalt meghuztam egy kis izmot valahol a meh alatt, a szemeremcsont kornyeken mert 2 napja fajdogal arrafele, es nem volt idom fekudni azota, plusz festes miatt a hetvegen is talpon voltam. gondoljatok lehet gond, vagy ez lehet tenyleg az izom vagy a bal petefeszek? nektek nem fajdogal?
mostmar el kell kezdenem a jogat mert nem birom ellazitani az izmaimat, most is probalom de erzem h jobban gorcsom a combomban a felso izom a nagy igyekezetben, laza nem lesz :? remelem nem lesz gond, nem emelek, nem ugralok, de ma is egy orult volt a buszsofor pl. varom mar h legyen pocakom, hatha akkor kicsit figyelmesebbek lesznek majd
es ra kene magam venni h napkozben fekudjek, ne a gep elott uljek. az is lehet h a torokules sem segit...
Vendég

Sziasztok!

Egy ideje zugolvasok, de ha befogadtok csatlakoznék.
Harmadik Manónkat várjuk, a lányok lombikbabák, hivatalosan meddő vagyok, így nagy meglepetés volt a spontán bébi.

Nálunk is van egy kis para, mert a down kockázat a kombinált teszten (nálunk ingyen csinálják) 1:290-hez lett. Ami hivatalosan negatív, de nem túl megnyugtató. Doki elküldött a kórházba egy ductus venosus áramlás vizsgálatra, ami jó lett, de orrcsontot nem láttunk, mert annyira háttal fekszik a baba. Szóval nagyon aggódom! De a doki szerint nem lesz baj. A 16. héten lesz egy integrált teszt, aztán meglátjuk, hogy kell-e amniocentézis. Nem feltétlenül szeretném megcsináltatni a lányok miatt.

Judit

jucicuki

Jo estet!

Hat en sornyen rosszul erzem magam rokas dolgok miatt! Kaptam ra itinerol B6-ot ,de sokat nem segit sajnos!
Ann nekem is huzodik faj mindenhol,a derekam meg olyan ,hogy ma menni alig birtam!
Koran reggel fel hatkor mar a repteren voltunk anyut kivittuk ,lehet most a faradsagtol is lehetek ennyire ki! Mondjuk az is erdekes,hogy csak delutantol vannak mindig a rosszulleteim! :shock:

Lanyok en talaltam szopiparnakat itt 134 franktol a csillagos egig! :shock: Nem is veszek itt az biztos,orulet mit elkernek erte meg az itteni viszonylathoz kepest is!

Boldog szulinapot akinek ebben van vagy volt a szulinapja!

Susy akkor gratulalok halkan a kislanyhoz....-azt is szerettel volna igaz vagy keverlek valakivek?

Jo ejt mindenkinek!

Kriszta
schat

Udv Juci!

Drukkolok,hogy minden rendben legyen,de az aggodasodat is ertem!
Bizzunk a legjobbakban!!!

Kriszta
schat

schat: én azt gondolom bizonyàra nö a méh meg a baba és rendezödnek àt a dolgok, és egése biztosan nem birom a sok ülést és azt h rosszùl tartom magam, ràadàsul a derekamnàl a gerincferdülés sem épp ideàlis. az is kisugàrozhat. de majd holnap megemlitem a dokinak. mindenesetre nem a méhem körül érzem (amennyiben jol gondolom h a méhem hol van)

amùgy én is inkàbb délutàn voltam rosszùl amig rosszùl voltam

és màr megint 4 ota csak forgolodom, elég rémes, ritkàn tudok àtaludni egy éjszakàt... :?
Vendég

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

jucicuki
akor neked az a baba maga csoda :D t6 héten neked nem csinálnak afp vizsgálatott ? .
üdv amugy közötünk én nekem 2 hét mulva csinálják az afp jövöhéten el is megyek majd a papirokért.
csics

Csics!

Egyszerre lesz az AFP és az integrált teszt. Az afp-t a laborban veszik le, a másikat meg a család és nővédelmi központban, így aznap kétszer szúrnak majd meg.

December 3-án meg a védőnő jön a terheléses cukrot levenni.

December 19-én megyünk a Hajdú Krisztinához 4D-re, a lányokkal is nála voltunk és nagyon alapos.

Judit

jucicuki

Szia Judit!

Gratulálok a lányokhoz és a kis pocaklakóhoz is, ő egy is igazi csoda :lol:

Nekünk hasonló a problémánk, mint nektek, azzal a különbséggel, hogy nálunk nem azért nem látszódott az orrcsont mert háttal volt a baba, hanem mert állandóan bemozdult, és nem tudta a doki elkapni a megfelelő pillanatot. :roll:
Mi nem csináltattunk down -szűrést mert nekünk biztos az amnio, ami jövő7 kedden lesz.
Az AFP-t múlt héten levették, így annak az eredményét várjuk most, bár igazából nem jelent semmit (egyébként és elég megbízhatatlan vizsgálat).
Gondolom a 12hetes uh-on a többi eredmény nálatok is jó volt...
NT: 1,2mm; CRL: 56mm volt nekünk, az orrcsont pedig nem ábrázolódott...

Nagyon szorítok értetek és teljesen átélem az aggodalmaidat!

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Jó reggelt!
Köszi a tippeket a babakocsit illetően.
Hát lehet hogy a kelengye listák fele nem kell, sőt biztosan. De amik kellenek az is sok nekem, főleg úgy hogy nem "értek" hozzá:( Honnan tudjam, hogy milyen sterilizálót vegyek pl . mikorsat vagy ne?
Ezernyi kérdésem van:)

Tegnap este jártunk az ikeában, ugyan még nem vettünk semmit de elég jó áron van pár dolog amit szerintem érdemes lesz innen beszerezni:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30164764
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40052105
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70098121

Ezeken kívül is vannak jó még jó dolgok, törölközők, ágyneműk stb..
Hátha valakinek kapóra jön.
kicsyke77

Jucicuki,
üdvözlet!

Ann,
tegnap este eszembe jutott még egy magyaros kaja, a gyümölcsleves. Vagy ez nem magyaros? Van máshol is? Mindenesetre én megpróbálkoznék azzal is a franciáknál.

Iner,
ha az orrcsont nem is ábrázolódott még, de az NT 1,2 volt, akkor nem jelent jót? Csak mert a down-kórnál állítólag az NT is jóval nagyobb a megengedettnél.
Vendég

Sellon: Tényleg látszik a változás, de ez talán természetes :) Aranyos pocid van! Én is teszek majd fel képeket, tegnap csináltam egy újat, csak még le kell szednem a gépről. Ruhákkal kapcsolatban az ízlésünk ugyanaz. Én is leginkább az egyszínű cuccokat kedvelem. Érdekes, hogy máson nem zavar a nagyon mintás ruha sem, hiszen van, akinek hihetetlenül jól áll, de magamon egyszerűen nem tudom elképzelni.

Ann9: Lehet, hogy több pihenésre van szükséged! Nekem is akkor vannak efféle fájdalmaim, amikor kifárasztom magam, sokat vagyok talpon, vagy ha egy ruha nyomja a hasamat.

Jucicuki: Üdv. közöttünk! Veled együtt szurkolunk, hogy az integrálton jó híreket kapj! A nagyok mennyi idősek? Nagyot csodálkoztatok, hogy összejött a bébi? Mennyi idősen derült ki?

Cs-andi: Gratula :) Ezek szerint kislányt szerettél volna?

Kicsyke: Valóban elég nehéz első babásként eldönteni, hogy mire is van igazából szükség. Én is küzdök ezzel. A sterilizátor az feltétlenül szükséges egyáltalán? Mit mond, aki már szült?

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

tALÁN VÉGRE MEGJAVULT A GÉPEM!
Nagyon sok hasznos dolgot írtatok az utóbbi pár napban!

Iner!
Én is úgy tudom, hogy az NT 1,2 az nagyon jó! 2,5-3 feletti érték lehet problémás!

Sellon!
Most nagyon megkívántam a gyümölcslevest! :lol:

Ann9!
Én is mindig hajnal 4-kor ébredek mostanában! :? Pedig nagyon jó alvó vagyok! Fenn vagyok akár 6ig is, de felkelni vagy olvasni nem bírok, annyi erőm nincs, csak forgolódom! Bezzeg mikor fel kell kelni akkor tudnék még aludni! Szörnyű!

Juci!
Üdvözöllek! És gratulálok! Ez tényleg nagyon jó meglepi lehetett nektek :D

Kinél mi lesz ma az ebéd?

Szép napot!

Kép
klaccc

csics: én azért sem hasznàlok domestost és hasonlokat ert szennyezik a kornyezetet, a vizet. épp eléggé rossz a vàrosi élet, ha nem muszàj, nem rontok rajta. plusz durva és szukségtelen àllatkisérleteket végeznek a forgalmazo cégek, tehàt ezért sem. ha màst (és olcsobban) meg tudok szerezni aminél legalàbb az egyik de lehetoleg mindketto hiànyzik, akkor miért ne :) és és a szagukat sem szeretem, kellemetlen pàrolgo vegyszer, inkàbb pàrologtatok olajokat a lakàsban

amùgy én tovàbbra is ajànlom a koromviràgot hàmképzonek, teljesen jol helyretesz mindent .
most és majd a babànàl is én is gyogyszertàri tusolokrémet fogok hasznàlni, nem dràga és nagyon jo a bornek.

sellon: a gyumolcsleves olyan dolog mint a fozelék, szoba is johetne csak akkor majd orakig kell bevezetni h az nem desszert (fozelék esetében eloétel) és olyan nehezen akarodzik megérteni az oregeknek h lehet màshogy is csinàlni mint nàluk. màr az is nehéz h a savanyusàgot ne eloételnek egyék hanem a kajàhoz, nem értik meg egyszeruen. nem csak a franciàk ilyenek, az én nagyszuleim korosztàlya meg a kevéssé nyitott emberek alapbol furàn élik meg a màsik kulturàt - nagymamàm pl kiakadt egyszer Lengyelorszàgban h amit zsemlének forditottak neki az nem zsemle - pusztàn mert nem olyan volt mint a magyar zsemle. azota sem akarja elfogadni h a zsemle az nem ugyanaz mindenhol :) ez kedves de engem a legutobbi egy évem a franciàknàl lefàrasztott ilyenekkel kapcsolatban, mikor a téliszalàmit befaljàk eloételnek, mikor én szendvicset akartam késziteni belole, vagy mikor a savanyusàg elfogy a foételhez az aperitiv alatt... megprobalok olyat késziteni ahol ezt ki lehet védeni, és majd nyàron ha jonnek a Balcsira megtanuljàk végre (remélem) h a savanyusàg az a foételhez van és a kolbàcs meg a kenyér mellé
nem vagyok begyepesedett csak mikor "magyar vacsi" a cimszo akkor nem vitàzni akarok veluk h az hogyan is van ... :roll: plusz most ott vannak a nagyik is - asszem gulyàs lesz, azzal is épp lesz elég baj h elhiggyék majd h a gyulàs nem az amit Németorszàgban adnak...

na, nekem a hasam még mindig fàj, màr a làbal is, asszem egy ideg lehet ahogy àtrendezodik a cucc belul - gondolom most h benne vagyok a 14. hétben, betoltottem a 13.at novoget meg rendezodik belul minden. ma pl màr nem vettem ovet a nacikhoz amik eredetileg leestek rolam mert az ov mar tul szukké teszi (inkàbb kicsit csusszon le). nekem most kb 2-3 nap alatt lett olyan pocakom ami màr tényleg nem nevezheto puffadàsnak és nem tudom behuzni sehova, ulésnél meg minden kényelmetlen, ugyhogy jonnek a szoknyàk és decemberben terhesgatyo meg ruhàk :D leglaàbb lesz okom uj harisnyàkat kunyizni ajàndékba :D :D
Vendég

klacc: na pont ugyanez. ma meg ràadàsul 6kor keltem mert koràn folt oràm,igy a szokàsok plusz é ora alvàs 6 és 8 kozott elmaradt, szerintem ebbol kis szundi lesz nemsokàra, hogy a hasam se feszuljon ugy. aztàn nem eros tejeskàvé és ujra munka :( szeretnék olyan terhes lenni aki tok jol elvan végig de kezdek tartani attol h ez nem fog osszejonni, remélem nem fog a csipom beàllni, mert akkor vége... :?

a kelengyéhez:: én pl nem veszek sterilizàtort, mert 1: szoptatni szeretnék és àlljunk hozzà ùgy hogy tudok is majd jo sokat, akkor meg nem kell ilyesmi, 2: inkàbb majd mint anyàink, nem szeretem a felesleges kacatokat a lakàsban, nincs is annyi hely a konyhàban (bàr addigra àr lesz alakitva de akkor lesznek uj gépek amik még hasznosabbak is, szoval neeem)
meg én ugy szàmolok h mindenkki ruhàt ad majd meg jàtékokat, az sem kell, igy marad a kisàgy-babakocsi+hordozo-gyerekulés és a hordozokendo (amig a hàtam birja a gyerek abban lesz, jobb neki), anyagtorlokendok (nem szeretem csak utazàshoz az eloregyàrtott popsitorloket, kornyezetszennyezés a kobon, inàbb mosok), néhàny anyagpelus, valami biodegradàbilis pelus ha azt lehet kapni itthon, nekem kell még a pelusozora egy alàtét, és szerintem én ezzel meg is leszek. a korhàzba viszek olyan dolgokat amik eldobhatok, hogy konnyebb legyen, de csak amit muszàj.
nekem màzlim van a pelusozoval, a mostaniak nem tetszenek és nem tul praktikus a tobbséguk, az én régim meg egy szekrény és zàrhato ami jo, mert a cica igy majd nem tud belefekudni (ha csak rà nem jon arra h kell azt is kinyitni)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 10:12-kor.
Vendég

Klacc: Az alvás nálam is így megy! Este elvágódok viszonylag korán. 4 óra körül fent vagyok, majd nagy nehezen elalszom, 6-kor csörög az óra és nem bírok felkelni, de muszáj... menni kell dolgozni! :(

KépKépKép
bogme

bogme: koszi, megnyugtat h màsnak is vannak ilyenjei, mit alhasi fàjdalom stb. szerintem is a festés és az utàna lévo 2 talpon lévo nap (nagyit kellett làtogatni mert egyedul van stb) sok volt... és a festésnél meghizhattam valamit talàn, nem kéne nyujtozkodni :?
Vendég

Ann,

jót nevettem ezeken az evéseken! :D Elképzelem, hogy a férjem elé teszem a tulajdonképpeni vacsorát, ő mindet megeszi, aztán utána kérdezi, hogy az előétel vagy desszert után hol a vacsora, miközben az már rég a hasában van!

Klacc,
nálunk ma húsleves lesz és rántott hús, krumplipürével, savanyúsággal.
Én is vagyok hasonlóan, mint te, hogy hajnalban felkelek, nem tudok aludni, de mielőtt kelteném a férjemet, elalszom. Aztán utána alig bírok felkelni. Szerencsére csak ritkán fordul elő.

Bogme,
teljesen így vagyok én is a ruhákkal, mint te. Tavaly nagyon tetszett a kirakatban egy narancssárga pulóver, megvettem, hát összesen egyszer volt rajtam. De meghagytam, mert még a terhesség alatt jó lesz. Amúgy szeretem a komoly, sötétebb színeket. A lakástextilek is többnyire ilyenek, egyszerű ágytakaró, ágynemű, törülközők. :shock:
Vendég

Klaccc: Nálam ma egy Ínyencek spagettijének nevezett kaja lesz a menü. Ez hús nélkül készül, nagyon finom.
Este főzök holnapra: paradicsomleves és lucskos káposzta.

KépKépKép
bogme

na most ez ugy szokott menni h be kell elore vezetni h most ez ugyan gyumolcs de képzeljék azt h olyam mint a sàrgadinnye sonka eloétel, csak nincs sonka, és ez a leves, ami kapàsbol fura mert van olyan csalàd ahol sosem esznek levest.
huslevesnél az a dilemma mindig h a hust mikor egyék, és "bennehagyjàtok" (ez minimum 3szor elofordult velem, és nem fozok sokat huslevest), meg h a zoldség egyben van és akkor az most hogyan. tésztàt màr nem is merek adni hozzà.
mondom, a savanyusàgnàl egyszer szerettem volna elmondani h sokkal jobb az a porkoltnél, de azt mondtàk h "mi igy esszuk és kész", szoval hagytam a fenébe. a japàn bnom még 1 év utàn is mindig utàna ette meg a salit és savanyut a kajàhoz (pedig itt élt). aztàn a màkos meg a turostészta van akiben évekig él, és nem birja felfogni h édes ugyan de àltalàban elég suru levesek utàn van és ezért nincs aztàn desszert. azt màr nem is mesélem el h egy alig utazo embernek hogyan kell elmesélni h nem mindenki eszik a vilàgon ugyanugy, mert a McDonald's az nem nemzetkozi kaja.
vannak hasonloo sztoriaim, nemzetkoziek, nem csak franciak ;)
mindenesetre ez néha nagyon vicces, kivéve mikor valami hulye meg sem kostolja pl a meggylevest csak kijelenti h nem szereti mert ez milyen màr h eloétel... akkor szoktam azt mondani h menjen a francba é nem hivom meg tobbet (ez magyaroknàl is van, mikor francia est van és nem tetszik, de mes sem kostolja - nem jon tobbet, hacsak nem csiga volt a menu, mert az megértem h nem minenki tudja lenyomni)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?