Sziasztok!
(értem nem is aggódtok?
)
Voltam pénteken egy dokinál, hogy aggódom a betegség miatt és nézzen meg, de azt látta, hogy jó szívműködés, méret pedig 19mm!
zsír!
Pár hete volt egy álmom, hogy megyek szívhang vizsgálatra és nem hallom a gépet, viszont mondják, hogy van szívműködés: hát most kiderült, tényleg így volt, mivel a doki nem kapcsolta be a hangot...
Azért még jó, hogy keddre van időpontom a saját dokimhoz. ő legalább a méhszájat is megnézi automatice minden alkalommal.
Mézvirág: köszi, de nem én vagyok Alsópáhokon...
én itthon hawaiozom...
Én gyógyulok, viszont apát és Marcut sikerült visszafertőzni, így most ők vannak szarul. Pedig ők még gyógyszert is szedhetnek. Én csak nurofent vagy rubophent szedtem, mikor szarul voltam, mert nekem ezt engedték meg... a phanadol az lázcsillapító is? szerencsére lázam nem nagyon volt a fájdalmat meg próbáltam tűrni.
Geo: jó a kocsi, viszont tényleg kevés (nincs) a pakoló hely, és sport része van a kocsinak? mert így mózessal és hordozóval kb. fél évet lehet elleni, utána a gyerek ki akar majd látni a kocsiból.
Én se kérek és nem is kértem érzéstelenítést, mármint Edát, viszont az fura hogy a vérzés ettől nem áll el... ezt csak véletlen egybeesésnek tartom. Mint ahogy már én is írtam, könnyű és gyors szülésem volt - nem tudom biztosan, csak sejtem, de szerintem nem spóroltak az oxitocinnal... szerintem is nagy flash a szülés bár könnyen beszélek, mert a leges legelső fájás után (amiről még gondolni se mertem, hogy ez az) 4,5 óra múlva már kint volt Marcu.
Ha nekem garantálja valaki, hogy ha gátvédelemmel szülök akkor tuti nem fog szakadni, hát legyen. de ha nem, akkor inkább vágjanak egy fájás alatt amit nem érzek meg úgy se.
Otthon szülés magyar országon: nincs engedélyezve, de meg tudják oldani, mert ha a dolog úgy van akkor késő elindulni már egy idő után még mentővel is... ilyen esetekben otthon szül az is aki nem úgy tervezte... van aki pedig meg se próbál elindulni... de ilyenkor bába vagy szülész van csak otthon.
Én félnék az otthon szüléstől. Engem nem riaszt a kórház sem a kórházi körülmények, sőt megnyugtat. Nálunk egy gyerek orvos is bejön a szülés vége fele.
Én is megkívántam a savanyúkápit! viszont én úgy hallottam, hogy a lányok teremnek a káposztában és a fiúkat hozza a gólya...
Hari: mi az hogy azért nem örülnek mások vagy félnek a babától, mert az első nem sikerült? ezt nem értem. mi az h nem sikerült? (bocs ha rosszul idéztem)
Én is együtt alszom Marcuval, én is az ágyban szoptatós voltam, aztán ott ragadt nálunk, viszont engem nem zavar, mert élvezem a vele alvást + egész éjjel takargatni kell... egyik nap próbáltam, hogy na aludjon a kiságyában, de keresztbe és fejjel lefele találtam rá - hát nem tudom milyen ágy kéne neki, ahol nyugodtan foroghat körbe-körbe... sokszor nálunk is a fejünk vonalában fekszik keresztbe, felváltva hogy melyikünknek teszi a szájába a lábát. de feltételezem, hogy 10 évesen már úgy se fog velünk aludni... addig meg kiélvezem.
Én úgy gondolom, hogy gyereke válogatja, hogy igényli e a szülés után a kontaktusos alvást/létet. mint már korábban írtam - 9 hónapig velünk van, hallja a szívünket, hangunkat... elképzelhető, hogy ha kibújik nem fog azonnal önállósulni és jól tűrni a nagy új környezetet... de lehet hogy igen...
Nekünk mákunk van a tesó kérdéssel: pénteken mutatom az uh képet apának, Marcu pedig kérdezi mi az, mondom hát a kistesó (eddig is tudta hogy jön)... eltettem a képet de ő kérte hogy mutassam meg neki még. nézi nézi... egyszer csak megszólal: kis tesó, szép, szeretlek!
pedig egy szóval se mondtunk neki hasonlót
nagyon sokszor mondja nekünk is hogy szeret minket
úgy imádom!
viszont az új vicce amit kitalált, hogy az ő hasában van a kistesó...
a választott kórház kérdéshez szólnék még: én bicskei vagyok, ami fejér megye, de tatabányán fogok szülni, ami ugye kom.eszt. megye... ez azért van, mert nálunk kevesen hajlandóak a megyeibe menni, mivel hiába egy megye, de messzebb van, mint a másik, ráadásul, ha nincs autód ne is jusson eszedbe elmenni a megyeibe, mert csak vacak busz közlekedés van oda, szir-szar utakon. hétvégén talán ha elmennék busszal vissza már lehet nem is tudnék jönni... tatabányára viszont mehetek akár főúton vagy pályán is, vagy vonattal, ami szuperül közlekedik és szép is. kocsival megy 15-20 perc... sajna ha mentő viszi az embert akkor nincs is választási lehetőség, visznek fehérvárra, de az hogy onnan hogy jutsz haza vagy a családod látogatni...