Új privát üzeneted érkezett!

Szia Luna!

Köszi!!!
Már próbálom is!!!

Amúgy, én nem voltam ilyen bátor mint Te, mélybódításba csináltattam a "csövelést", de így nem emlékszem semmire!!!! :D
És eszemben sincs mégegy ilyet magamnak, Irritábilis bélszindrómám van, az előző terhességnél jött ki, de azóta megtanultam nagyjából bánni vele, így bízom bent, hogy minden a legnagyobb rendben lesz!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mézvirág 2009.11.14 15:46-kor.

Kép
Kép
mézvirág

Csak hogy meséljek egy vicceset, tegnapelőtt délután a kisfiam kérte, hogy hagyjam őt a Micimackót nézve a nappaliban, úgy szokott elaludni és mondta,hogy hagyjam őt nyugodtan itt,csak pihenjek le, ő majd elalszik. Na, én hulla fáradt vagyok mindig, és sajnos, elszenderegtem hipp-hopp negyed órára. Mire észhez tértem a kisfiam alul semmiben rohangált a házba, levetkőzött és a cikk-cakk gyerekollóval próbálta férfiasságát megcsonkítani, de szerencsére az az olló annyira pocsék,hogy nem vágott bele, csak piros lett tőle!!!! :D :D :D ÁÁÁÁÁÁÁÁ-hát ilyen az én fiam, ilyen jó kis ötletei vannak.
És emellé akarunk mi Tesót.......
Khm....

Kép
Kép
mézvirág

Nagycsalad, na de nalam ez nem ilyen egyertelmu :) 3 gyerek 3 apatol :D (es raadasul mind a 3 tok mas nemzetisegu es arnyalatu gyerek :D) Es az elso 15 es fel eves, a masodik 8, es most jon a kicsi :) Szoval azert elegge elterek az atlag nagycsaladtol :) Es egyszerre nalam sosem volt ket kicsi, irtam is korabban, hogy minden elismeresem azoknak, ahol kicsi meg meg kisebb korkulonbseg van, hogy ezt terveztek es birjak es elvezik :) En ugy ereztemmindig, hogy en nem vagyok erre hitelesitve :) De asszem csaladi minta nalam amugy is a nagyobb korkulonbseg :)

(csorol meg annyit, hogy nekem is lehetett volna altatasban, csak en mar kimaszoban voltam a panikzavarombol amikor szedtem csomo gyogyszert es utana marciusban operaltak es az altatasnak nem tul kellemes kovetkezmenyei lettek, igy aztan ra egy honapra nem voltam hajlando barmifele kabitast bevallalni a csovezeshez, inkabb ebren, de nem fajt :))

luna6

Sziasztok!

Nem nagyon tudok jönni, mert iszonyúan rosszul vagyok, és ma elkapott a rókakoma is. Még jó, hogy hétvége van és a férjem itthon van, hatalmas segítség.

Remélem mindenki jól van!

Kép

Kép
antekirt

Na, megjöttünk. A buli jó volt, bár szokás szerint a lányom nem mindig találta a helyét. Amíg csak a házigazda kislány volt, meg a kistestvére, addig szuper volt, eljátszottak. De mikor már mások is jöttek, a lányom félrevonult és nem igazán tudott beilleszkedni. Mondjuk hozzátartozik, hogy ők négyen együtt jártak bölcsibe, aztán a 3 nagyobb átment oviba, Lili meg csak egy év múlva követte őket egy másik csoportba. Úgyhogy a három lány eléggé összeszokott + 1 évvel nagyobbak. De a lányom rettentően ragaszkodik hozzájuk, meg mi anyukák is nagyon jól kijövünk egymással. Végeredményben jó volt, kissebb sértődéseket leszámítva.

Luna, köszi amiket írtál, remélem idővel javul majd Lili alvása. Talán ha az elején külön raktam volna, most egész más lenne a helyzet. De akkor még nem itt laktunk és nem volt külön szobája. Külön kis rácsos ágya volt és aludt is benne egyedül kb. fél éves koráig, utána kezdődtek a problémák és feküdt át az én ágyamba. (párom a nappaliban aludt)
Aztán mikor ideköltöztünk már 3 éves volt és kapott külön szobát. Nagyon várta, meg is beszéltük, hogy egyedül fog aludni, de olyan sokszor ébredt, hogy belefáradtam az átjárkálásba. Átvittem a hálószobánkba, mikor először ébredt éjszaka. Gondoltam így a saját ágyában alszik el, és hátha előbb-utóbb nem ébred majd éjszaka. De sajnos nem így történt. Később átszoktam arra, hogy a saját ágyába feküdt le ő is, meg én is a sajátomba és mikor ébredt, akkor átmentem és ott aludtam tovább. Most meg már eleve ott fekszem le, csak egy külön matracra. De mostanában sokszor van, hogy csak 1x ébred, vagy egyszer sem, úgyhogy lassan megint megpróbálok a hálószobába aludni. Csak olyankor mindig felébredek, hogy alszik-e, mert az ő szobája van a legtávolabb a hálótól. De majd csak megoldódik előbb-utóbb.

Antekirt, sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy, jobbulást!!!!!!!!

Mézvirág, hát nem irigylésreméltó amiket írtál. Reméljük a legjobbakat most már. Alvás ügyben meg én is azt remélem, hogy majd kinövi, csak kérdés,hogy mikor:))

Na, megyek fürdeni. A lány mesét néz, aztán indulunk az altatásra. Ja, mert ugye elaludni is csak úgy lehet, hogy befekszem mellé az ágyába, olvasok neki 3 mesét, utána zenét hallgatunk, amíg el nem alszik. Utána anya kioson, ha felébred, mert általában én is bealszom, főleg mióta pocaklakó van.

Ja, és Lili kezdi megszokni a kistesó témát. Ma mondta Apának!!!, hogy ha szül neki kistesót, akkor nekiadja a tigrises törölközőjét majd. Mármint a kistesónak. Azért szóltam neki, hogy a kistesót azt én fogom szülni, nem Apa :lol:

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Mi ez a nagy pangás? Gondolom, mindenki élvezi a hétvégét. Vasárnapi ebéd, délutáni szieszta stb.

hari
Örülök, hogy jól sikerült a gyerekzsúr. Legalább kicsit kikapcsolódtatok. Aranyos lehetett a lányod, mikor az apukától kérte a kistesó születését. :D :D

antekirt
Nagyon sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy. De gondolj arra, hogy már csak pár hét és elmúlnak ezek a keserves napok.

További csodás vasárnapot mindenkinek!!!
Vendég

Kép
Vendég

Szia heni!

Én vagyok, csak nem akarok minden nap én nyitni :lol:

Ma nagyon rosszul ébredtem, szerettem volna tovább aludni, úgy éreztem képtelen vagyok megmoccanni is. Mondtam a lánynak ébressze fel az apucikáját, de apuci persze nem kelt fel, illetve közölte, hogy kér egy kávét. Na hát ahhoz ugyanúgy fel kellett kelnem, úgyhogy nagy durrogva kimásztam az ágyból és főztem magamnak egy kávét :twisted:

Aztán ő is felkelt, megitta a saját kávéját és most a nappaliban alszik tovább. Nagy segítség, mondhatom. Persze eddig is ilyen volt, úgyhogy nem ért nagy meglepetés, csak hát én kis naív megint reménykedtem, hogy majd most változik. :?

Délután átmegyünk Anyukámékhoz, hátha főzött valami finomat. Nekem még vásárolni sincs kedvem elmenni. Fáj a torkom, köhögök és olyan gyenge vagyok, mint a fene. Viszont olyan jó lenne valami gyümölcsöt enni, csak tegnap este felfaltam mindent ami itthon volt. Úgyhogy előbb-utóbb kénytelen leszek összeszedni magam és elmenni venni valamit.

Este még visszanézek, hátha írtok valami jó vidítót.

Süt a nap!!!!

Kép
Kép
hari

Nálunk a reggeli ébredés mondhatni zökkenőmentes. Felváltva ébredünk, mikor kinek van hozzá kedve. Általában apa az, aki szeret korábban ébredni, de mikor nagyon kivan, akkor persze könyörülök rajta és én ébredek másodiknak (első Bogi).

Napközben nekem sincs sok segítségem, mivel apa majdnem minden nap dolgozik este 11-ig, így szinte az egész napot a lányommal kettesben töltjük. Aztán este megvárom, míg apa hazaér, beszélgetünk néhány szót, meg még olyankor eszik is valamit és bizony sokszor csak 1 óra körül kerülünk az ágyba.

Nekem ráadásul anyukám, meg a testvéreim (szóval az összes közeli hozzátartozóm) 350 km-re lakik tőlem, így segítség szempontjából ők is kilőve. Anyósom, meg évek óta depressziós és pánikbeteg, az unokái felé sem néz. Ő rá nem lehet gyerkőcöt bízni.

Nekünk az a felüdülés, ha hazamegyünk, és akkor anyura rábízhatom Bogit. Olyankor tudunk kicsit kettecskén kimozdulni valahova. Mondjuk ez kb. évente 2-3x van. De nem panaszkodom, ez jutott nekünk. Végül is mi jól megvagyunk és talán ebben szerepet játszik az is, hogy csak egymásra számíthatunk.
Vendég

Sziasztok!

Apa ma reggel 39 fokos testhőmérséklettel, torokfájással, gyengeséggel...stb. ébredt. Én rögtön agyvérzést kaptam tőle és futottam a házbeli barátnőmhöz maszkokért, merthogy én egy másodpercet sem szívok vele közös levegőt szabadon!!!! :evil:
A fiam szerencsére a mamánál aludt és szegényke, így, ma is ott fog,pedig nagyon készül haza! Majd elmegyek és elviszem sétálni, játszani... Most azon gondolkodom,hogy kiveszem az oviból is pár napra, mert ha ilyen vírusosdi van a városban, akkor az ovi is úgyis gyűjtőhely lesz, az meg nekem nem hiányzik,hogy még ő is beteg legyen. Már nagyon várom,hogy 12 hetes legyek, mert utána már könnyebben adnak bármit a betegségre! De addig is ki kell húzni vhogy. A háziorvosom 2000mg C vitamint ajánlott, én csak 1200-at szedek naponta, mert nem merek többet.!!! :(

Henibaby!
Adnám az adataimat én is:
33 éves, banki ügyintéző vagyok, Keszthelyen fogok szülni, ha minden jól megy, és Veszprém megyében lakom. 2. gyermekemet várom és még nem tudjuk mi lesz és hogy hívják majd. Köszi!

Hari!
Az én férjem is a kényelmesebb fajtából való ...
:D
Amúgy, én olyan hányingeres vagyok, hogy a kávé gondolatától is kiráz a hideg, pedig napi 3-at ittam korábban. Nem csoda, ha mindig álmos vagyok...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mézvirág 2009.11.15 13:32-kor.

Kép
Kép
mézvirág

mézvirág
Kimaradt a szülés várható ideje...

A párod nem ment az ügyeletre? Felnőtteknél a 39 fokos láz nagyon magas. Nem ártana, ha megnézné egy orvos, főleg, hogy te meg babás vagy.
Vendég

Henibaby!
06.28 a várható
Délutánra van tervezve az ügyelet, mivel ebéd után elaludt!
:?
Lenne már február!!!!
:D

Kép
Kép
mézvirág

Mi lesz februárban?
A fiad most kezdett nemrég oviba járni? Csak abból gondoltam, hogy a vonalzód szerint nemrég töltötte be a 3 évet.
Vendég

mez, jobbulast a ferjednek!! mi lesz februarban??

erdekes, a gyomrom nekem is kavarog, de ettol meg mindent meg tudok enni, inni, kavet is :) Egyedul az elso terhessegemnel volt olyan, hogy a szagok vagy konkret kajak annyira zavartak, hogy rajuk sem birtam gondolni, de a masodiknal meg most ilyen nincs. Szagtol es kajatol fuggetlenul emelygek idonkent, reggeltol estig :D

luna6

Kép
Vendég

Sziasztok!
(értem nem is aggódtok? :( )

Voltam pénteken egy dokinál, hogy aggódom a betegség miatt és nézzen meg, de azt látta, hogy jó szívműködés, méret pedig 19mm! :) zsír!
Pár hete volt egy álmom, hogy megyek szívhang vizsgálatra és nem hallom a gépet, viszont mondják, hogy van szívműködés: hát most kiderült, tényleg így volt, mivel a doki nem kapcsolta be a hangot... :)
Azért még jó, hogy keddre van időpontom a saját dokimhoz. ő legalább a méhszájat is megnézi automatice minden alkalommal.

Mézvirág: köszi, de nem én vagyok Alsópáhokon... :) én itthon hawaiozom...

Én gyógyulok, viszont apát és Marcut sikerült visszafertőzni, így most ők vannak szarul. Pedig ők még gyógyszert is szedhetnek. Én csak nurofent vagy rubophent szedtem, mikor szarul voltam, mert nekem ezt engedték meg... a phanadol az lázcsillapító is? szerencsére lázam nem nagyon volt a fájdalmat meg próbáltam tűrni.

Geo: jó a kocsi, viszont tényleg kevés (nincs) a pakoló hely, és sport része van a kocsinak? mert így mózessal és hordozóval kb. fél évet lehet elleni, utána a gyerek ki akar majd látni a kocsiból.

Én se kérek és nem is kértem érzéstelenítést, mármint Edát, viszont az fura hogy a vérzés ettől nem áll el... ezt csak véletlen egybeesésnek tartom. Mint ahogy már én is írtam, könnyű és gyors szülésem volt - nem tudom biztosan, csak sejtem, de szerintem nem spóroltak az oxitocinnal... szerintem is nagy flash a szülés bár könnyen beszélek, mert a leges legelső fájás után (amiről még gondolni se mertem, hogy ez az) 4,5 óra múlva már kint volt Marcu.

Ha nekem garantálja valaki, hogy ha gátvédelemmel szülök akkor tuti nem fog szakadni, hát legyen. de ha nem, akkor inkább vágjanak egy fájás alatt amit nem érzek meg úgy se.

Otthon szülés magyar országon: nincs engedélyezve, de meg tudják oldani, mert ha a dolog úgy van akkor késő elindulni már egy idő után még mentővel is... ilyen esetekben otthon szül az is aki nem úgy tervezte... van aki pedig meg se próbál elindulni... de ilyenkor bába vagy szülész van csak otthon.
Én félnék az otthon szüléstől. Engem nem riaszt a kórház sem a kórházi körülmények, sőt megnyugtat. Nálunk egy gyerek orvos is bejön a szülés vége fele.

Én is megkívántam a savanyúkápit! viszont én úgy hallottam, hogy a lányok teremnek a káposztában és a fiúkat hozza a gólya...

Hari: mi az hogy azért nem örülnek mások vagy félnek a babától, mert az első nem sikerült? ezt nem értem. mi az h nem sikerült? (bocs ha rosszul idéztem)

Én is együtt alszom Marcuval, én is az ágyban szoptatós voltam, aztán ott ragadt nálunk, viszont engem nem zavar, mert élvezem a vele alvást + egész éjjel takargatni kell... egyik nap próbáltam, hogy na aludjon a kiságyában, de keresztbe és fejjel lefele találtam rá - hát nem tudom milyen ágy kéne neki, ahol nyugodtan foroghat körbe-körbe... sokszor nálunk is a fejünk vonalában fekszik keresztbe, felváltva hogy melyikünknek teszi a szájába a lábát. de feltételezem, hogy 10 évesen már úgy se fog velünk aludni... addig meg kiélvezem.
Én úgy gondolom, hogy gyereke válogatja, hogy igényli e a szülés után a kontaktusos alvást/létet. mint már korábban írtam - 9 hónapig velünk van, hallja a szívünket, hangunkat... elképzelhető, hogy ha kibújik nem fog azonnal önállósulni és jól tűrni a nagy új környezetet... de lehet hogy igen...

Nekünk mákunk van a tesó kérdéssel: pénteken mutatom az uh képet apának, Marcu pedig kérdezi mi az, mondom hát a kistesó (eddig is tudta hogy jön)... eltettem a képet de ő kérte hogy mutassam meg neki még. nézi nézi... egyszer csak megszólal: kis tesó, szép, szeretlek! :) pedig egy szóval se mondtunk neki hasonlót :) nagyon sokszor mondja nekünk is hogy szeret minket :) úgy imádom!
viszont az új vicce amit kitalált, hogy az ő hasában van a kistesó... :)

a választott kórház kérdéshez szólnék még: én bicskei vagyok, ami fejér megye, de tatabányán fogok szülni, ami ugye kom.eszt. megye... ez azért van, mert nálunk kevesen hajlandóak a megyeibe menni, mivel hiába egy megye, de messzebb van, mint a másik, ráadásul, ha nincs autód ne is jusson eszedbe elmenni a megyeibe, mert csak vacak busz közlekedés van oda, szir-szar utakon. hétvégén talán ha elmennék busszal vissza már lehet nem is tudnék jönni... tatabányára viszont mehetek akár főúton vagy pályán is, vagy vonattal, ami szuperül közlekedik és szép is. kocsival megy 15-20 perc... sajna ha mentő viszi az embert akkor nincs is választási lehetőség, visznek fehérvárra, de az hogy onnan hogy jutsz haza vagy a családod látogatni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Zsír! van vonalzóm!

Heny az adataim:

30 éves vagyok (és leszek is a szüléskor is)
szülés várható ideje: 2010.06.23.
második poronty
neve még ? (de erősen favorizáljuk a Martin nevet de szóba jött István is) illetve én nagyon fiút szeretnék megint! Fiú, fiú, fiú!!!! szugizzatok kukit a hasamba!
szülés helye: Tatabánya
foglalkozásom: gyed
lakóhelyem: Bicske

Köszi!

Kép
Kép
Kép
konkri

Ez tetszik.... szépen bővül a mi kis táblázatunk :D :D Kép
Vendég

Sziasztok, kellemes vasárnap estét mindenkinek!

Hát, én is néztem, hogy kevés a hely pakolni a babakocsin, és pl amikor vásárolni mentem az öcsémmel, nagyon jó volt lentre pakolni a cuccokat, de most valószínű, hogy kocsival fogok járni mindig vásárolni, kisebb dolgok, meg a kisbabám cuccai meg csak elférnek a pelusos táskában.
Lehet sportosra is állítani, úgy is hogy feléd nézzen a gyerkőc és úgy is, hogy a tájat nézze. nekem az tetszik benne, hogy mózes is van hozzá, autósülést/hordozót is lehet rá rakni, meg sportos is lehet, relatíve kicsi, tehát tömegközlekedéshez, városi sétákhoz, lifthez, és autóba ideális, meg nagyon sokminden van hozzá, pl "esőkabát", ja és most néztem utána, és táska is van hozzá, ami elég nagy. úgyhogy most megy a spórolás.

Nemrég nézegettem babakelengye listákat, és hamarosan elkezdem összeírni, hogy mi van anyának, és mi az, amit tuti vennünk kell majd. anya nagy segítség, mert 5 éve szült, és nagyon király cuccokat, meg bútorokat vettek az öcsmnek. ezt azért kell sajnos minél hamarabb elintéznem, mert most pillanatnyilag jó a kapcsolatom a nevelőapámmal, de ki tudja mi lesz később.. nemrég vált el anyától, és hát ők nagyon szarban vannak. mi lesz, ah majd később nem enged be a házba a cuccokért??.. úgyhogy inkább minél hamarabb, már karácsony tájékán szeretném elhozni a kiságyat meg ilyeneket.

Na aztán most épp arra várunk, hogy a kivitelező elküldje az árajánlatát, hogy mennyiért újítják fel a belvárosi lakásunkat, mert ide, ebbe a 2 szobás villába nem szeretnék szülni. és ha minden jól megy, akkor januárban kezdik el a munkát, és azt mondta a pasi, hogy 2 hónap alatt kész vannak, én azért 3-mal számolok, így kb az április a költözés jegyében telik majd, a május a vizsgák jegyében, júniusban meg jön a baba. úgyhogy én asszem januárban begyűjtöm azokat a cuccokat, amik anyáéknak is megvannak, február-márciusban pedig minden maradékot, hogy ápriilisban már csak költözni kelljen, aztán szokni a környezetet.

mi ma egész nap pakolásztunk és takarítottunk a férjemmel, szegény még most is a konyhát súrolja, meg főztem húslevest, sonkával-sajttal töltött pulykamellet párolt zöldséggel és krumplipürével, desszertnek meg szalagos fánkot.

most pedig tanulok, mert azzal is nagyon le vagyok maradva.

képzeld Konki, mostanában én is inkább kisfiút szeretnék. szorítok mindkettőnknek! :D

Élvezzétek ki a hétvége fennmaradó néhány óráját :)
szép estét!
Vendég

nekem zsír lenne a hétvége, ha nem lennénk betegek, mert ugye én gyeden, apa meg csak pénteken megy dolgozni... pedig egész jó kis idő van...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Képzeljétek, elkezdtem vérezni. Legalábbis szerintem ez az lesz, még nem rendes vér... :( Remélem holnap reggelig kihúzom valahogy, és el tudok menni dokihoz.
foltivspicur

Foltivspicur

Szerintem, ha az elkövetkező egy órában rosszabbodna a helyzet, akkor még ma menj be a Klinikára és nézesd meg magad. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Egyértelműen vérzés vagy inkább barnás maszatolás?
Vendég

Foltivspicur

Ha nem titok, akkor megkérdezhetem, hogy ki az orvosod? Ha úgy gondolod, nem publikus, küldheted priviben is, ha szeretnéd megosztani velem.
Vendég

Sziasztok, én már a melóhelyről írogatok.

Picur, mi a helyzet? Elmúlt, vagy mentél dokihoz? Jelentkezz!!!

Konkri, még meggyógyulhat a párod, úgyhogy ne légy pesszimista. Már úgy értem, hogy hamar meggyógyul, mert hát előbb utóbb persze biztos. Na mindegy, kicsit még fáradt vagyok:)

Kép
Kép
hari

Konkri, mielobbi felgyogyulast nektek!!! (en ugye a masodikat gatvedelemmel szultem, es jol is sikerult, de meg igy is akadt egy kicsi repedes es kaptam felszivoodo oltest oda, szoval lehet garancia nincs, hogy akkor minden teljesen ep marad)
picur irj, hogy mi lett veled, remelem semmi komoly, a barnazas relative sokaknal elofordulk es szerencsere gyakran pihenessel orvosolhato es nem okoz gondot.
geooo: Meg ket meggondolandod van akkor a kocsival kapcsolatban szerintem. Ha bevasarolni kocsival fogsz jarni, akkor az bevasarlokozpontot jelent, oda viszont ezzel egyedul nem fogsz tudni menni szerintem, mert emelett meg egy kocsit is tolni keptelenseg. De ha csaladiak a bevasarlasok akkor meg siman oke. (nehanyszor velem elofordult, hogy sima boltban a biztonsagi or reklamalt, hogy igenis vigyek kosarat a babakocsi melle meg, mert en rapakoltam a kocsira amit venni akartam, a penztarnal meg fizettem. Mast nem zavart, de tobb vitam volt a biztonsagiakkal ebbol, hogy kotelezo... hat a babakocsi mellett meg egy muanyag kosarat is cipelni es fel kezzel navigalni a kocsit, adott esetben tomegben, nem egy feldobo erzes :) ugyanez a mutatvany bevasarlokocsival kicsukva. Ja, es a masik, hogy azt mondod relative kicsi a kocsi. Jol nezd majd meg eloben mennyire, nehogy esetleg szuk is legyen mert akkor meg sokkal hamarabb kinovi a bebi, telen jobban bele kell oltoztetni es akkor neki kenyelmetlen lehet. (na ebbol a szempontbol nekem makom van, nalunk nincsenek minuszok, anorakok, bundazsakok) Baratnomnek sikerult ugy egy Gracot vennie, hogy irto jol nezett ki es minden funkciojaban oke lett volna szamara, csak ugye elso gyerekeskent nem nezte meg gyerek szemszogbol, es kiderult, ogy az autosules szoge nagyon kenyelmetlen a gyerekenek es kellett venniuk plusz egy ulest, meg valami nyugje volt a kocsival is, asszem szuknek talalta beoltoztetett gyerekkel. Na a lenyeg, ha ezeket jol megnezed es igy is jonak talaltatik, akkor meg hajra es irany a sporolas!! :)

luna6

Hát Luna, jó bunkeszok voltak azok a biztonságiak :shock: :x
Mi mindig közösen járunk bevásárolni, mert a férjem is szereti megvenni a maga kis mutyűrjeit, kedvenc sajtjait, husijait ... :oops: :D babával meg szerintem főleg így lesz. De én sokat szeretnék majd kendőzni is, pl kisebb bevásárláshoz teljesen jól jön.
mindig ezeket a bemutatóvideókat nézem róla, nem tűnik szűknek, de természetesen élőben majd jól átnézem :wink: még az is lehet, hogy élőben nem is fog tetszeni :D

Folti, remélem nincs gond és jól vagytok!

Hát, megint eljött egy újabb hét...
Vendég

Picur!
MI VAN VELED????? :roll:

Koszonom a hianyolast, es bocs, hogy nem jottem, de pentek este be kellett adnunk szervizbe a gepunket, teljesen meghalt. Ugyhogy no internet egesz hetvegen.
Minden rendben nalunk, lattam ot pentek este. Akkor 13 mm volt, es a szivet is lehetett mar hallani. Szoval kesz menyorszag, masreszrol meg maradt a gyengeseg, rosszullet, faradekonysag stb.
Sot mi tobb, meg kiskonyvet is kaptam, es meg szep is! Erre igazan nem voltam felkeszulve, mert Zsofi mar itt szuletett, nala nem adott az orvos kiskonyvet. Persze az Brusszelben volt, most meg mar Bruszzel alatt elunk, es nem vallon, hanem flamand reszen. Es itt adtak kiskonyvet. Kovetkezo UH december 15., azt mar fellabon is kibirom.
Puszi mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

gemini, eljen eljen!! Akkor helyben is maradt a vonalzos datumod (ami elvileg egyezik az enyemmel, ma 8+0, csak gyakorlatban mutatok mast). Es most hogyan tovabb? Marmint mikor kell menned megint?

luna6

Luna
Dec 15 a kovetkezo UH es vervetel. Ezzel szurik itt nalunk a Down-kort. Ha itt gond van, akkor tovabbi vizsgalatok kovetkeznek.
Bar a ferjem azt mondta, nem lenne semmi ertelme a tobbi vizsgalat rizikojat bevallalni, hisz o is, en is teljesen abortusz ellenesek vagyunk. Szoval ennyi. Es igen, a datum maradt junius 28.

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

sziasztok! az én álombabakocsim pegperego pliko az összes kiegészítőjével ami a brendonban 250 000 forint én olaszban kb. 84 000-ért vettem meg! és hát ahogy olvasom a fórumot ennek is van egy csomó "hibája" például a kosár túl alacsonyan van és beleütközik a patkába és a táskája is elszakad 10-ből 8-nak :-) és ilyen "apróságok" ... szóval szerintem nem érdemes túl drágán venni! ez olyan szempontból jó hogy 4 funkciós és végülis 84-ért nem volt "drága" mert van babahordó ernyős kocsi mélykocsi gyerekülés takaró esővédő lábzsák másik gyereknek fellépőke amik mind mind "vagyon" szakboltba! de szerintem érdemes átgondolni és KIPRÓBÁLNI netről biztos nem rendelnék sokszor nem a valósat kapjuk!szóval Geo mindenképp nézd meg és próbáld ki :-) mi is igy tettük! amúgy kék színű a mienk és jelenleg nagyikámnál "pihen" :-)
Vendég

Sziasztok!

én búcsúzóm tőletek, bár nem voltam annyira aktív fórumozó, de olvasgattalak benneteket. Ma reggel elkezdtem vérezni, bementünk az ügyeletre és kiderül angyalka lett a mi kisbabánk:( Holnap megcsinálják a műszeres befejezést....

Kívánom hogy mindenkinek problémamentes terhessége legyen a továbbiakban, kitartás, mindenkinek szorítok!!!!

Majd legközelebb nekünk is sikerül...én bízom benne:)

Mesi

KépKép

KépKép
msi22

Napok ota goondlokodom rajta nekem milyen kocsim volt a kisebbikkel, mert nagyon jo volt nekem arra es ott amikor hasznaltuk (most meg teljesen mas a terep igy nem lenne) de nem akar eszembe jutni, pedig ismert marka :) Ugyhogy egyelore nem ajanlgatom..

ahhhh eszembe jutott :lol: es meg is leltem, pontosan ugyanilyen volt, ebben a szinben (es kislanynak) http://www.vatera.hu/teliesitheto_cam_o ... 51506.html
Draga sem volt, relative konnyu is ahoz kepest, hogy nem esernyokocsi, naaaagy a bevasarloizekeje es egyik rekesze csukhato is, szoval akkor nagyon bevallt. Most, hogy ugye itt kimenni setalni nem lehet csak autoval le a tengerre max, lift meg nincs, ez nem jatszik. De ha valaki jobb terepen lakik es nem nagy a keret a beszerzesere akkor kivalo, abszolut hibatlanul birta vagy 3 evet.

luna6

[quote="_gemini"]L írta:_geminiuna
Dec 15 a kovetkezo UH es vervetel. Ezzel szurik itt nalunk a Down-kort. Ha itt gond van, akkor tovabbi vizsgalatok kovetkeznek.
Bar a ferjem azt mondta, nem lenne semmi ertelme a tobbi vizsgalat rizikojat bevallalni, hisz o is, en is teljesen abortusz ellenesek vagyunk. Szoval ennyi. Es igen, a datum maradt junius 28.

milyen vizsgalatokat csinalnak? Nem is tudom, elozoleg en nem voltam ilyen oreg :D Ha jol sejtem AFPt nem nagyon csinalnak kulhonban, remlik valami 3 meg negymarkeres vervizsgalat, es ha azok rosszak akkor amnio? Nos a vervizsgalat nalam meg azert belefer, a tovabbira nem is tudok semmit gondolni sem, egyreszt csaladban sehol semmi, masreszt ket sima terhessegem volt mar, noverem 3 eve 40 evesen harmadikra is egeszseges lanykat szult, es anyamnal is volt relative kesei terhesseg (ez genetikus lehet nalunk :D) es ott is minden rendben volt, szoval en a kincstari optimizmusommal ugy gondolom, nalam nem kerul majd szoba.

luna6

Msi,
nagyon sajnalom, ami tortent! Sok erot kivanok az ujrakezdeshez, es azert nezz be hozzank, majd ha osszejon! Nagyon fogunk neked orulni!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

msi22
Én is nagyon sajnálom, ami veled/-tek történt. Reméljük, hamarosan újra sikerül. Sok-sok kitartást neked!!!

luna6
Köszi a babakocsi tippet! Hasonló típusú kocsik tetszenek nekem, és ahogy írtad is, árban is elfogadhatóak. Mi annak idején amit vettünk Boginak is hasonló típus, de mivel mi nagyon sokat sétáltunk, gyalogoltunk, így szépen tönkre is tettük. Ezért kell most egy másik. Soha nem szerettem a tömegközlekedést, így ha az időjárás is engedte mindenhova gyalog mentünk. Ha túl nagy volt a távolság és apa is itthon volt csak akkor autóztunk. A boltba is én járok, szinte minden nap, így pakolás szempontjából sem hátrány a nagy kosár és a különböző kisebb rekeszek.

gemini
Örülök, hogy csupa-csupa jó híreket kaptál az uh-n. Csak így tovább!!!
Vendég

Msi, óóó nagyon sajnálom ami történt. :-(

Kép

Kép
antekirt

Heni, azt elfelejtettem irni, hogy anno amikor ujonnan vettem a kocsit, ha jol emlekszem 27.000 volt, most nem tudom mi az uj ara, csak ugye a hasznalt licitalos nembiztos, hogy utba igazit, milyen kategoria ez. De azt hiszem minosegeben mivel nagyon jo, ez nem egy horror osszeg :) Ahogy lattam a neten, most is olyan 30 korul van ujonnan.

Antekirt, nalatok van javulas??

luna6

Gemini,
nagyon jó híreket hoztál!

Nanetto,
köszi a tanácsot, már mindenfelé nézegettem róla véleményeket, és mindenki csak jót ír róla, de természetesen élőben is meg fogom nézni. :wink:

Sajnálom Mesi nagyon.
Vendég

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Ti hány mg magnéziumot szedtek naponta? Ami a terhesvitaminban van + magnéziummal kiegészítve. Szóval, hogy összesen napi hány mg?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Vendég

En speciel semennyit :) Itt a folsavam (itt tobb eleve mint otthon) es teljesen hetkoznapi Activalom van, azt szedem mar terhesseg elott ota. Egyelore semmi mast. (ja, es a metformin de az ugye nem vitamin)

luna6

Sziasztok!

Köszönöm, hogy aggódtatok, szerencsére nincs semmi komoly... 2 hét pihi, utrogestan, vitaminok. 20mm picur, jó sokat nőtt! :lol: Lehet, hogy azért ijesztgetett, hogy megnézhessem, milyen nagy lett! Hát sikerült megijesztenie, nem aludtam egész éjjel.

Tantum Verde és Panadol sem mehet a torkomra, az 1000 mg-os C vitamint pedig felejtsétek el. Háziorvos mondta, láttam a leírását is. Ja, és édesítőszereket sem szabad. Méz, tea, citrom, narancs, C vitaminból max. Cetebe, mert az nem egyszerre egy lórúgás. Az 1000 mg-ostól mi is és a pici is vitaminhiányos állapotba kerülünk, ha már nem szedjük, mert hozzászokik a szervezet ehhez a hatalmas adaghoz. Szoptatás alatt sem szabad. Max. egy 120 kilós embernek jó, így azt mondta a doki, hogy tegyem a mikuláscsomagba. :lol:

Tehát semmilyen gyogyi!!!!!!!!!!! :twisted:

És ami a folsav mellett szintén nagyon fontos: jód.

Msi, nagyon sajnálom, ami történt. :(
foltivspicur

Luna mire gondolsz? A rosszullétekre vagy a barnázásra ami halvány volt?
Jelen pillanatban olyan éhség van rajtam, hogy hiába eszem utána még éhes vagyok, utána meg rosszul. :-)

Kép

Kép
antekirt

Mesi!
Sajnálom nagyon én is!

Picur is írhatna már mi van vele!

Heny! Én szedem a gravidát és igény szerint (hasfájás szerint) magne b-t van hogy 3-at. de mióta jobban vagyok nem veszek be, majd ha kicsit előrébb haladunk és fájdigál a hasam...
Én előre félek a tavasztól, mert ha nem leszek veszélyeztetett akkor tuti hogy neki állok füvet nyírni :) meg kapálni és akkor fájni fog a hasam...

Nekem ilyesmi kocsim van Marcuval, amit Luna mutatott, csak újabb típus, meg szebb is már, tényleg frankón bírta és bírja még most is, és van hogy a közel 2 évesem most is ebben alszik (pl pecázáskor),
de számomra nehéz lépcsőn felcipelni meg utálom, hogy nem lehet szemből tolni és az újszülöttemet szar volt így tolni, főleg ha be is fújt szegénynek a szél... volt hogy a férjem úgy húzta a babakocsit :)

Kép
Kép
Kép
konkri

[quote="antekirt"]L írta:antekirtuna mire gondolsz? A rosszullétekre vagy a barnázásra ami halvány volt?
Jelen pillanatban olyan éhség van rajtam, hogy hiába eszem utána még éhes vagyok, utána meg rosszul. :-)

Hat a kettore egyutt, de leginkabb a rokakra akik ugy rajtadutottek :(
En is allandoan kavargok, akkor eszem ra, akkor meg jo is, utana meg ujra az egesz. De en hanyni nem szoktam. (errefele adnak amugy gyogyszert a terheseknek ha nagyon elkapja oket a gepszij az elejen, amikor gyomrhurutom volt akkor irta fel a hazidoki es mondta, hogy azt szedik a terhesek is itt. csodalkoztam is, mert odahaza erre konkretan nekem sosem adtak semmit. Nausefe nevre halllgat a bogyo)

luna6

Luna, hááát szerencsére rókák most nem látogattak, csak a rosszullét, meg a falánkság van. De most két napig jóformán feküdtem és a férjem vigyázott Lidire, így remélem kopp-kopp és végleg elmúlt a barnázás.

Kép

Kép
antekirt

Lányok ki mit kíván? Édes vagy savanyú?

Kép

Kép
antekirt

fú, nekem össze-vissza :D
a tejet pl nem szerettem, de most nagyon sokat iszom.
és nem voltam valami édessszájú, de mostanában elég sok édeset eszek. amúgy úgy tudom, a magzatok jobban szeretik az édeset, mint a sósat.
a kekszeket is imádom,
de a kínait bármikor meg tudnám enni, most például a levest kívánom.
na és a húúslevees :D
Vendég

Antekirt, akkor csak igy tovabb a nem barnazas utjan!! :)
En speciel edeset nem kivanok. Ennek ugyant ellen latszik mondani az a tabla csoki amit a hetvegen megettem, de en amugy nagy tejcsoki fun vagyok ez meg rendesen feketecsoki volt (bar malnas) szoval nem teljesen az edes kategoria, meg igazabol nem is kivantam annyira csak enni akarmit is, arra meg jo volt :)
Amugy nem egyertelmu a savanyu sem nalam, inkabb markans izek, mint a kaposzta kolbasszal, vagy bableves (egyik sincs elerheto tavolsagban sehol :D) vagy sos mint a csipsz penteken. De ma pl ricottas raviolit ettem ebedre, es jo volt nagyon.

luna6

[quote="geooo"]f írta:geoooú, nekem össze-vissza :D
a tejet pl nem szerettem, de most nagyon sokat iszom.
és nem voltam valami édessszájú, de mostanában elég sok édeset eszek. amúgy úgy tudom, a magzatok jobban szeretik az édeset, mint a sósat.
a kekszeket is imádom,
de a kínait bármikor meg tudnám enni, most például a levest kívánom.
na és a húúslevees :D

ez erdekes, az elso terhessegemnel tejen eltem, a masodikban ra sem birtam nezni :) Ebben meg nem probaltam :) De elsonel pl az elso jel az volt, hogy nem birtam bemenni a cukraszatban, pedig en nagyon edesszaju vagyok, de mar a szagoktol is rosszul voltam :) A masodik terhessegemben nem remlik, hogy barmi kajatol is rosszul lettem volna, es egyelore most sincs olyan amire ra sem birnek nezni :) Az enyimek ugy latszik nem olvastak rola, hogy az edeset kene szeretniuk :D
leves...hm... bar csak zacskosom van idehaza, de mots lehet akkor felkeletetted az erdeklodesemet :) (jahhhh, a fokhagymat mindig is imadtam, nos a markansan fokhagymas dolgok most is johetnek :D)
Juuj, es ma meg kellett egyek delutan egy konzerv csemegekukoricat. Kis konzerv volt :D

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?