Új privát üzeneted érkezett!

Mágnes!
Szegénykém!!! Biztos nagyon sírt, veled együtt.
A mi dokinénink is azt mondja, hogy nem szabad bántani. Mi 2 évesen kaptunk kenőcsőt ré, pont az ilyen problémák elkerülésére. Nem tudom nem lehet azt már elkezdeni, ha már így járt a picurka!?
Esetleg kérdezz majd rá. Nekünk egy nap 2 alkalommal kell bekenni a kukaca végét, de én minden fürdés útán alkalmazom, mert nem nagyon akarja, bár már mostanság engedi, eleinte tiltakozott....
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Elmaradt....

Ti hogyan álltok ehez a H1N1 oltáshoz?
Azért kérdem, mert nekem sok egészségügyi ismerösöm van és mindenkinek megváltozott a véleménye, miszerint fel kell venni az oltást. Múlthéten a gyerekorvosunk mereven ellenezte, tegnap meg hallom ő is felvette és oltja is a gyerekeket. A körzetbe ahová tartozunk, de nem ide járunk itt már 1 éveseket is oltanak....
Mondjuk én szoptatok és nem tudom rám mit is mondanának,de azt rebesgetik, hogy nekem is kéne....
Olyan faramuci ez a helyzet... :?

Kép

Kép
odry
 
 


Mi oltatunk.
Amióta eldöntöttem, azóta becsukom a fülem, és nem hallom meg a híreket, vitákat, mert tele van a hócipőm a sok pro és kontrával...
Annát persze nem fogom, de magunkat igen.

Krém:
Szerintem 1 éves kor alatt nem foglalkoznak ezzel 2 hónap múlva vissza kell mennünk, akkor megnézik a fitymát, mert szűknek látja. Gondolom akkor majd kapunk valamit, legalábbis remélem...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Ma én is minden orvossal konzultáltam és mi is úgy vagyunk, hogy magunkat igen, a gyerekeket nem. Dávid nem jár közösségbe és Bálint meg mivel szopizik, ezért ő is védve lesz, ha én megkapom.
Szóval mi is kérni fogjuk.
A baj, hogy ebből is politikát kezdtek el csinálni, holott az egészségügyet ki kéne hagyni és másként kezelni, szerintem.
Na majd túl leszünk ezen is.

Kép

Kép
odry
 
 


Odry, a párom be lett oltva, ő nem hozhatja haza. Viszont a szoptatásról eltérő vélemények vannak: a gyerekorvos azt mondta, hogy oltassam magam, a háziorvosom viszont azt, hogy eddig sem oltottak szoptatós mamákat, és nincs semmi bizonyíték, hogy ezzel nem árt a babának, és az ellenanyagon kívül mást is megkap. Ő nagyon nem javasolja. Szóval én inkább mégsem oltatom magam, inkább távol maradok mindenkitől, ha kitör a járvány. 3 éves kor felett nyugadtan lehet oltani, alatta azért megoszlanak a vélemények (nagyon sok mindenkit megkérdeztem, sok orvost, gyerekorvost is).

Mágnes, örülök, hogy már gyógyulgat. Ma kipróbáltuk a két alvást, egész jól ment :lol:

Kép
domo
 
 


Mágnes, örülök, hogy jobb a helyzet Bencénél. Nagyon durván hangzott ez az egész. Biztosan kitört volna a frász. Reélem gyorsan hat a gyógyszer és minden oké lesz vele. Amúgy milyen a kedves a kisfickónak?

Lányok ez az egész H1N1 pánik azért arra jó, hogy egy szimpla meghűléstől is parázzon az ember. Tegnapól kiszellőztettem a lakást, és kissé meghűltem. Este már bedugult az egyik orrlyukam, és ma is soka fújtam az orrom és hapciztam. Közben meg egyfolytában nézem magam, hogy nincs-e lázam. Tavaly még egy ilyen náthát szinte észre sem vettem, most meg lefutott előttem az életem. Mondtam is a férjemnek, hogy ha felfordulnék és netán ő is, akkor tesómék neveléjék Lottit. Tesómmal is megbeszéltem. Most ez röhejesen hangzik, de tesómmal megtárgyaltuk a gyerekek kölcsönös felnevelését. Persze erről több szó nem esik, de érdekes módon mindketten fontosnak tartottuk. Lehet, hogy nem vagyunk normálisak.

Na a hülyeségemtől eltekintve sem oltatok, inkább maszkban fogok bevásárolni. Máshová meg nem járok. A karácsonyi ajándékokat is megveszem hamarabb, hogy ne kelljen a tömegben tolongani. Ha jön a járvány tuti, hogy a karácsonyi bevásárlás idején.
Amúgy olyan döbbenetes, hogy sokan azt sem tudják, hogy Wc után kezet kell mosni. A férjem az iskolában ki fogja plakátolni, hogy a gyerekek ne felejtsenek el kezet mosni. Sok fiú azzal a felkiáltással nem mos kezet, hogy csak pisilt :shock: Nagyon durva, hogy ennyi buta ember rohangál.

Na befejezem kis esszémet. Aludjatok jól.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!

A gyerekenek nem adatjuk be, de mi felveszzük a párommal. Nekem javasolták, mert ami átkerül az anyatejbe az csak jó.... ki tudja, de nekem minden doki javasolta. Most sok kismama is felveszi, mert pánikot keltett az intezíven fekvő anyuka. Állítólag nem is éli túl, mert már vérzik a tüdeje... :cry: szörnyű.

Na beszéljünk vidámabb dolgokról. Bálint forgolódik!!! Jobbra is, balra is. Nagyon édes, bár egy idő elteltével nem tettszik neki hason....de ahogy vissza fordítom, már fordul is. Édes pofa!

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


helló,

hol vagytok lányok? Mindenki eltűnt......... én kicsit jobban vagyok.

Odry ügyes Bálint, olyan édesek ilyenkor :D

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!
Megint mindenki eltünt!?
Odry! Ügyes Bálint. Most már nincs megállás..
Trinky! Örülök, hogy jobban vagy.
Lesz a minisztériumban mikulás ünnepség talán dec.4-én. Bár nem tudom, hogy a minisztérium és a KSZF együtt tartja-e? Az Országházban lesz. Tudsz róla valamit?
Ha egyszerre lesz találkozhatnánk, mert úgy néz ki hogy megyünk. Pároméknál most sajna nem lesz.
Alvás: nálunk kell délelőtt is Petinek egy és délután ebéd után.
Nem birja tovább 3 óránál. Hisztizik és semmivel nem akar játszani, ezért kénytelen vagyok elaltatni.
Éjszaka változatlan.
Ági! Remélem Bence már jobban van?

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Gyöngyi:
Jobban van már, teljesen elmúlt a gyulladás, tegnap már úgy egyszerűesítettem a kamillás borogatást, hogy kamillás vízben fürdettem, így nem volt plusz macera :)

Olyan vagyok, mint egygyerek, asárnap megyünk a Corába megejteni a gyerekeknek a karácsonyi bevásárlást. Már alig várom :)

Ilonám:
nem küldesz pocakos fotót???

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


hú lányok, hát alig győzlek benneteket visszaolvasni. :D

mágnes, na hála Istennek, hogy a nagyfiú szépen és gyorsan rendbe jött. Mit vesz a Jézuska a két kis palántának? Csak nem valami játékot?

zel, meg kell zabálni ezt a kisfiút a képen. Tényleg nagyon csibészes a tekintete. Mi lesz később?

Örülök, minden infónak amit egymásnak írtok, evéssel, alvással kapcsolatban. De csak pislogok még, hozzászólni nem tudok.

gyöngyike, sajnálom az álmatlan éjszakáidat, biztosan nagyon fárasztó lehet.

andi, na mizu a nagy tésztaevésbe megint elvesztél?

sapé, te is olyan régen jelentkeztél már.

boriska, elszántad magad, voltál "szakszervizben", már ha nem haragszol a kifejezésért? És mit mondott a doktor bácsi? Hogy vagy?

tücsökbogár, kb. két hete vitettem vissza a könyvtárba a kivett könyveket, mert egy szem időm nem volt beleolvasni. Minden időmet elveszi az angol tanulás és a folyamatos alvás, bár ez az igényem mintha az utóbbi időben csökkenne.
Mindjárt jön Ilka, már én is tiszta izgatott vagyok! :wink:

Lesz pocakfotó is, ha a hétvégén el nem felejtem megkérni a fotósomat :wink: .
Nem gondoltam, hogy a gyermek nevének megválasztása ilyen nehéz lesz. Kölcsönkaptunk egy utónév könyvet, és itt elégedetlenkedek, mert pasi név az van benne dögivel, de az is biztosan azért mert azt már kiválasztottuk, így azt a rész át sem lapoztam szinte.
A lánynév választás kutyául nehéz. Tudjátok olyat szeretnénk, ami nem túl gyakori, azért magyar, kiejthető és még a nagymamám is meg tudja jegyezni. Mert az öcsémék kisfiát csak angyalkámnak, gyöngyöcskémnek hívja szegény, annyira nem boldogul ezzel az ősmagyar névvel.
A lényeget meg majd elfelejtettem, negatív lett a kombinált teszt eredménye. Persze én tudtam, hogy nem lehet semmi baj, de azért megnyugtató, hogy az orvosok is tudják ezt.
Folyás ügyben, minden tanácsot, bátorítást köszönök.

Jó sokat sikerült magunkról írnom
:oops:

Szép hétvégét lányok!
bbilona
 
 


Ilona,

örülök, hogy negatív lett a teszt. Akkor minden a legnagyobb rendben. Milyen fiú nevet választottatok? Érdekes nekünk a fiúnévvel volt bajunk, mert a Lotti már jó régen biztos volt, a Blankát meg apa adta. Ha a következő is lány lesz, akkor őt Zsófinak fogják hívni. Nekem tetszik a Janka, Jadviga, Bianka, Ivett is. Fiú névből csak a Boldizsárt találtuk, de hugomék lenyúlták :D Talán az Ábel, vagy Marcell lenne még jó. Na nosztalgiáztam egy kicsit. Remélem azért nem sokáig várat majd magára a következő lurkó, és akkor újra elővehetjük a témát.

KépKép
trinky
 
 


Ilona!
Örülök hogy minden rendben van! Ne aggódj, bőven van még időtök nevet választani. Bár nekünk fiúnevünk egyáltalán nincs, úgyhogy elég nagy meglepetést okozna babó, ha kiderülne hogy mégis van kukaca.

Hát igen, megy az idő. Úgy tervezem, hogy december 3 előtt semmiképpen sem bújik ki a kisasszony. Azért be vagyok tojva attól is, hogy mit kezdünk majd három gyerkőccel. Csabi is egyre nyügibb, őrlőfogakat növeszt és a héten már két éjjel is felkelt. Decemberre Andris ínye is biztos berobban, úgyhogy nem lesz fenékig tejfel. Na meg én már látom anyósom jeleit a Csabin. Akaratosabb, hisztisebb, mert nem következetesen foglalkozik vele, de ha bármit szólok megsértődik. De sajnos nem veszhetek megint össze vele, mert rá vagyunk szorulva. Bébiszittert nem találtam, apukámnál meg nov. 30-án kezdik a kemót, ráadásul nincs is jól, úgyhogy nem reménykedhetek abban hogy anyum le tud jönni hozzánk. Talán a jövő héten lejönnek pár napra, akkor megpróbálom elintézni a karácsonyi bevásárlást, amíg még mozgásképes vagyok.
Amúgy Ilka egyre nehezebb. Legalábbis remélem, hogy az hogy esténként nehezen bírom el a pocakomat azt jelenti, hogy növöget és szép erős kislány lesz. Az alvás meg egyre nehezebben megy, bár ebbe besegít Andris meg Csabi is.

Mi nem oltatunk. Nekem a nőgyógyászom szabályosan megtiltotta. Bár azt mondta hogy a családot lehet, de engem nem. Apa december 3-tól itthon lesz - remélem, igyekszünk majd kerülni a tömeget.

tücsökbogár
 
 


Tücsi, akkor az is lehet, hogy a Mikulás hozza Ilkát? Vagy a karácsonyi angyalka? Inkább az angyalka igaz? :D Biztosan nehéz lesz egy darabig, de hihetetlen öröm is a három majdnem egykorú gyerkőc.
Így a vége felé már amúgy is rosszabbul alszik az ember lánya, hát még ha éjszakai műszak is van. Andris hányszor eszik még éjszaka?

Gáz, hogy ilyen a kedves anyós. Miben segít? Mos, főz, takarít? Ha a férjed mondaná meg neki, hogy kicsit máshogyan csinálja, tőle sem fogadná el?

KépKép
trinky
 
 


sziasztok csajok :lol:
ne haragudjatok, hogy eltűntem, csarébe teszek egy képecskét nektek:
Kép

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!
Boriska de jóóó hogy visszajöttél! :P
Hiányoztál!
Nagyon szépek vagytok!
Hogy vagy?

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Trinky!
Andris nem eszik már éjszaka kb 3 hónapos kora óta. Este 8-9 között eszik utoljára, de még jó két órát pörög utána. Ha felsír, akkor bár időbe és cipelgetésbe kerül, de visszaaltatható.
Csabit viszont nem lehet visszatenni a kiságyba ha felébred éjjel, akkor apával alszik, de így meg apa nem tud tőle aludni, mert állandóan letúrja az ágyról.

Anyós nem mos, főz és takarít, de talán jobb is. Herótom lenne attól ha a szennyesünkhöz nyúlna, és bár biztosan én vagyok finnyás, de nem szeretem ahogy takarít - az a középen összehúzom a port fajta. Sőt nem is mosogat, bár az is jobb. Mivel a házimunkáról alkotott véleményünk nem igazán egyezik, ezért az elmúlt egy évet azzal töltötte a férjem, hogy megpróbálta meggyőzni arról, hogy ne takarítani jöjjön, hanem a gyerkőcökkel játszani. Az a baj, hogy bármit mond vagy kér tőle az ember, mindenen megsértődik. Pl. a legutóbbi balhénk azért robbant ki, mert CSabival lefeküdt aludni délután, én meg ébredés után megkértem hogy többet ne csukja be a szobaajtót. Csak ennyit mondtam, semmi többet. Erre jópár nap múlva a szemembe vágja, hogy én nem bízok meg benne, meg azt hiszem hogy hazudik arról hogy Csabi alszik-e vagy sem. :twisted: Ez már szerintem kőkemény üldözési mánia, mert én csak azért kértem, hogy ha tudom hogy CSabi már aludt jó egy órát, akkor el merem vinni Andrist fürödni, de ha előtte 5 perce aludt el, akkor még várok egy kicsit. És naponta ezer meg egy ilyen részemről ártatlan megszólalás van, amit ő valószínűleg támadásnak vesz, ezért igyekszek a lehető legkevesebbet beszélni. De őszintén szólva elég feszült a helyzet. Ja, és a férjem pontosan tudja, hogy bárhogy mondja neki, azt mindenhogy bántásnak venné, tőle is, sőt akkor még azért is megsértődik, hogy én még panaszkodok is rá, pedig kiteszi a lelkét.
Na abbahagytam a siránkozást. Bocs a kifakadásért.

tücsökbogár
 
 


és persze írok is :wink:

mágnes, hú én annyira megijedtem volna, borzasztóan be szoktam pánikolni amikor Lujzival történik valami 'baleset...de nagyon örültem, hogy olvashattam a gyógyulását.
a corában vasárnap lesznek jó játékakciók?

ilonkám, annyira szupcsi, hogy jó lett az integrált teszted és nagyon-nagyon várom a pocakos(+fejes:o) fotókat :lol: még mindig bennem van az a nagy öröm amikor először írtál, hogy sikerült :lol:

tücsi, lehet, hogy Ilka karácsonyi angyalka lesz mint az én Lujzám :lol: :lol: apudnak majd sok erőt a terápiához.

zelem, szenzációs Lukács, olyan aktív, és olyan érdeklődő :lol: igazi kis gézengúz, ja és olyan helyes arca van :lol:

trin, tökre igazad van, ez a h1n1 szerintem is egy felfújt dolog,
és ráadásul még a média is bekavar..mi is elbizonytalanodtunk, mert persze féltjük a családot, de nálunk senki sem akar oltást...

gyöngyike, jajj de nehéz lehet, Lujzi is megint olyan kis hisztike, és állandóan mesét akar nézni....néha már nem is érdekel ha nézi..
aztán meg tök ideg leszek és két napig be sem kapcsolom a tv-t, nálunk is sokszor áll a bál..

renim?????? elvégezted a manikűrös tanfolyamot?

odry, nem csodállom, hogy te is megkavarodtál a vírus+oltás dolgon, a bátyámék németországban élnek és nem oltatják be magukat, náluk még durvább az ellenkampány..

domo, veled is egyetértek h1n1 kérdésben, pedig pont gondoltam rá megint, hogy Lujzinak jót tenne a gyerekközösség (pláne, hogy most van néha itthoni munkám..), de most nem merném vinni..

magamról: nem sikerült a tesóka, orvoshoz a párom nem akarja, hogy menjek, most valahogy nem foglalkozom annyira vele, ha nem sikerülne és nagyon szeretnénk akkor majd meglátjuk mi legyen, de néha annyira sok a gondunk, hogy félek egy 2. babókától....hát ez van.. :roll:

Kép
Kép
piciboris
 
 


boriska, tudod lehet nem is baj, hogy sok a gond, és lám lám dolgozgatsz is, mert ennél jobb figyelemelterelőt nem is találhattál volna. Persze remélem, minden könnyen megoldható és jól vagytok. A csajos fotó szenzációs :wink: .

tücsökbogár, akkor most anyukádnak sem könnyű, de hátha nálatok a pár napban feltöltődnek kicsit.
Biztosan valamiféle önértékelési problémái vannak anyósodnak, sajnálom rossz lehet.
Ha megkukacosodik véletlen (bár akinek ilyen szép nevet választottak a szülei, az nem növeszthet hirtelen fütyköst) majd kapja az apukája nevét, ilyenkor az szokott hirtelen lenni.
Tudod én a saját szüleimen látom, milyen rémesek, hiába kéri sógornőm, h ezt ne vagy azt ne, ők juszt is mikor nem látja megteszik, mert ha 30 évvel ezelőtt jó volt úgy akkor most is jó lesz. Anyósomék sem jobbak, tudod ők már nem valók szülőpótlónak, mert nincs annyi türelmük, és naná jók akarnak lenni elsősorban a gyereknél. Ne aggódj Csabi majd megjavul, ha a nagyi nem lesz vele annyit.
Szurkolok apukádért, majd a sikeres nagycsaládért!

trinky, szép nevek. Van már tesóprojekt?
Áron, Anna ezeket ötöltük ki. Az Ábel nálunk is porondon volt, de aztán több okból kiesett a rostán.
Mondd a két keresztnév, az két ünnepelt névnap?

Jó éjszakát!
bbilona
 
 


Boriskám:
De jó, hogy előkerültél! Féltem, hogy csigaházban vagy megint..
Csajszid hihetetlen mekkora már!4 Kész kis hölgy!

Ilonám:
Nem tudom mennyire emlékszel rá, de a 24. hétig Bencét Áronnak hívtuk, előzör ezt a nevet akartuk eki adni. Szóval nekünk is majdnem lett egy Annánk és egy Áronunk :lol: Mindkettő szép név :wink:
Ha két keresztnév van, akkor nem kell két névnap! Amelyik nevét használjátok, azt ünneplitek meg.

Holnap megyünk karácsonyi bevásárolni, és most először gyerekek nélkül!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Boriskám, örülök, hogy itt vagy. Lujzikám nagyon édes a képen, na meg persze te is :D Csak rendeződnek a dolgaitok, és jön a tesó meglátod. Jó, hogy tudsz dolgozgatni is néha, kicsit kizökkensz a mókuskerékből.

Tücsi, hát elég rossz, hogy ilyen az anyósod. Szerintem is önértékelési gondjai vannak. Amúgy sosem értettem meg, hogy miért gondolják egyes emberek, hogy értük kel fel a nap. Hogy nem veszi észre az anyósod, hogy most nem ő a fontos, hanem te, és neki az lenne a feladata, hogy együttműködjön veled. Így fogják szeretni az unokái, nem úgy, hogy látják, hogy hisztizik, és nincs jóban anyával.

Ilonkám, szép neveket választottatok. Nekem két nevem van, és mindkettőt használom. Az egyik nevemen a család hív, a másikon mindenki más. Így mindkét névnapom megünneplem, csak más társaságban. Engem sosem zavart a két név, sőt tetszik. Kiskoromban ráadásul anyukám még Bélának is hívott (tesóm meg Jenő volt) így ezekre a névnapokra is kaptunk csokit. :lol: :lol: Lottinál is használom mindkét nevet, bár ő Lottira hallgat. Néha olyan jó kimondani, hogy pici Blankám. Azért kapta a két nevet, hogy ha esetleg valami komoly pozíciója lesz az életben és nem akar bohókás Lotti lenni, akkor hívhatják Blankának. :D
Tesómnak is két neve van, de ő a másodikat egyáltalán nem használja.
Tehát ízlés és kedv dolga az egész.

KépKép
trinky
 
 


köszi a kedves szavaitokat :lol:

gyöngyike, ari vagy :lol: köszi, jó elhavazósan, nekem munkaleadásom van, páromnak is, így Lujzikám kicsit 'egyedül van,
de a hét közepén talán már több időnk lesz és eljutunk pihenni kicsit együtt valahová,...muszály lesz..
ti hogy vagytok?

ilonkám, szépek nezek a nevek, az Áron nekem nagyon bejön, a párom nem akarná, persze nálunk ezn a kérdés odébb van..

tücsi, jajj ne,...porösszehúzásközépen?????uramatyám..hát igen, jobb lenne ha inkább unokázna, annyira nem értem miért nem érzik a határokat......anyósom is mindenbe belekotyog, a párom nővére szintén...azt nem értem miért nem értik meg/érzékelik, hogy mi egy család vagyunk és ők nem kell, hogy mindenrőltudjanak..

trin,köszi!
a Blanka nekem is fel van írva :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


mágnes, az úgy nem igazságos, ahány név annyi névnap, szerintem. :wink: Hááát nekem elég szita az agyam, és már nem emlékszem. Te mondd nincs a környéketeken sok Áron? Nekem most ez a mániám, bár én egyet sem ismerek.

trinky, vagy őőőőő Béla :wink: , ez aranyos, és még csokit is kaptatok? Vicces anyukád van.

boriska, akkor lesz majd Géza vagy más, majd meglátjátok. Én is igen örülök, hogy újra vagy.

Pocak 14+4


Kép
bbilona
 
 


Szia Ilona! Nagyon csini vagy te is és a pocakod is!!! :P
Szép neveket találtatok!

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Sziasztok!

Kölcsönkaptam a táblát, hangsúlyozom ideiglenesen.
Csemegézzetek, szóljatok, javítom amit kell.

Kép
bbilona
 
 


Ilona, nagyon csini vagy, szép a pocid is :D :D

Ezek szerint Kata majd jönni fog? De jó lenne!

Nálam annyi változás van, hogy 31 éves lettem. Valahogy jelölni kéne azt is, hogy a második gyerkőc spontán jött. Olyan jó érzéssel tölte el az embert, hogy ilyen is van. :D

Többiek hol vagytok?

KépKép
trinky
 
 


Ilonám:
egyértelműen látszik a pocak :) Nagyon cinosak vagytok!!

A táblában csak a korom változott, 29 lettem. Na és éppen zt akartam javasolni én is, amit Trinky, hogy a spontán babát is jelölhetnénk..

Na húzok hagymás pogácsát sütni:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ilona!
Nagyon szépen kerekedik a pocakod. Az Áron szép név és én nem is ismerek a környezetemben gyermeket, akit így hívnának.
Neke a korom 34. töltöttem és szeretném ha a fiúk születési dátuma ott lenne. Dávidé ott van az elő nevemneél, lentebb ahol mindkettő neve van ott meg nincs. Bálint 2009.06.03.-án született.
Köszönöm a helyesbítést!

Mágnes!
Tán csak nem a Sthál hagymásat!? :wink: nyami. Biztos fini. Könnyű az elkészítése?

Boris!
Örülök a képnek, jó látni titeket! Nagyon szépek vagytok!!! Tojni a családra!!!!! Be -ki engedni a füleden :wink:

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Jaj Ilonám elfelejtettem:
Szóval felénk sem gyakori név az Áron, én konkrétan nem is ismerek Áron nevű gyereket mostanában..:)

Odry:
Ez nem Stahl-os, van a neten egy nagyon jó oldal, onnan szedtem. Nem macerás, csak időigényes, mert 3-szor kell pihentetni. De azt mondják az ismerőseim, akik megcsinálták, hogy megéri :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ilona, nagyon szép pocak :lol: Áront én sem ismerek, Annát viszont elég sokat.
a táblázatban minden ok. Katáról akkor tudsz valamit? mikor jön megint?

Boris, nagyon szépek vagytok mindketten, nagyon jó a kép :lol: mit dolgozol otthonról?

Lilinek jön az alsó két fogacskája :lol:

Mágnes, Bence meggyógyult?

Kép
domo
 
 


Mágnes, légyszi áruld el hol van a hagymás pogi receptje. Komolyan hogy tudsz pogit sütni? Lotti nyüszög ha huzamosabb ideig nem játszok vele, de lehet, hogy én vagyok béna. Vagy a második gyerkőcnél már lazább az ember? Nekem is lazulni kéne...... Tudtatok venni ajándékot a Corában?

Domo, utólérte Lilit is a fogzás :D Megviseli? Lottinak még nincs foga, csak felül és oldalt van megduzzadva nagyon a szemfoga. Hiába mondom, hogynem ott kéne növeszteni :D

Ilona, én ismerek egy Áront. 1,5 éves :D

KépKép
trinky
 
 


Köszönöm a név statisztikákat!

Lányok én beírok bármit a táblába, de segítsetek, a spontán babákkal.

Katata nem tud jönni, ezért kaptam meg a táblát.
bbilona
 
 


Sziasztok!
Ilona! Nekem is javitanád. Korom:34. Peti spontán baba.
Ági! Tényleg miket tudtatok venni?
Mi Annának már a Gulliverben bevásároltunk szülinapra és karácsonyra. Csak 30 e. forintot hagytunk ott.
Petinek igazán most az Auchan-ban vettünk egy Fischer ... kis vonatot.
Trinky! Irtam neked valamelyik nap lehet átugrottál felette. Mikulás ünnepségről.
Képzeljétek a multhéten telefonáltak az oviból, hogy aktuális-e még.
Mondtam persze. Január elején kell telefonálni, hogy szülői mikor lesz. Február 1-én pedig kezdhetünk.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Ilonám:
Bence spontán baba

trinky:
ezen az oldalon találod meg: http://limarapeksege.blogspot.com
Az első oldalon van a hagymás pogácsa

Hogy hogy sütöm? Hát amíg Bence pocakj tele, akkor kezdek neki. Aztán pihentetni kell, úgy időzítem, hogy alvásidőben nyútom. Amíg pihen a pogi újra, addig ebédelünk és levegőzünk. aztán, amikor feljövünk, eljátszanak, én szaggatom, közben Bencét pakolgatom a tilos helyekről. Ha nagyon nem bírok vele, akkor járóka, vagy etetőszék, és próbálom lefoglalni, énkelek, stb. De ha ez sem jön be, akkor bizony várnia kell, és nyafog kicsit..

Bencus fütyköse jól van már, a gyógyszer sem kell neki!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


a jáékvásárlásról majd este, most még fürdőszoba takarítás, vasalás, fürdetés, vacsi, gyerekszoba pakolás.... Persze egyedül vagyok a gyerekekkel 11-ig... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes, minden elismerésem. Szoktam főzni úgy, hogy Lotti az etetőszékben ücsörög és játszik, de sokszor úgy elmélyedek a gondolataimban, hogy nem szólok szegényhez. Ő meg csak mondja. Amúgy is nagyon nehéz volt az elején, hogy mindenki azt szajkózta, hogy mindig beszéljek hozzá. Elmondtam neki az időjárást, a napi híreket, de hamar kifogytam a mondanivalóból és tök lelkiismeretfurdalásom lett, hogy miért nem bírok beszélni a gyerekemhez. Utána rájöttem, hogy inkább énekelek neki, dalban mondom el :D :D Ez jó, mert kevésbé érzem úgy, hogy magamban beszélek.

Örülök, hogy Bencével minden oké.

Gyöngyi, bocs, hogy nem írtam a Mikulás ünnepségre. Nekem nem jött hivatalos meghívó, nagyon gázos most a munkahely. Még Gyedet sem kaptam, pedig szeptember közepétől már kapnom kéne. Káosz a köbön. A kismamákat egyenesen utálják egyesek nálunk. (Főleg egy-két középkorú némber) Azért megkérdezem mi a helyzet az ünnepséggel.

KépKép
trinky
 
 


trin:
ezzel a beszéd témával én is így vagyok. Annával is sokszor volt lelkiismeret furdalásom, hogy ugyan miért nem beszélek hozzá annyit.. Aztán rájöttem. :) Annyira hozzászokunk ahhoz, hogy választ is kapunk a mondandónkhoz, hogy egy idő után az ember megunja, mert nem kap visszajelzsét ..(na jó a blablán,és a brrrr-ön kívül). Egy pár hónapos baba nem a legjobb beszélgető partner, nem dob fel új témát :)
De ne aggódj, ha hallanád az én folyton dumáló lánykámat, azt hinnéd, a nap 24 órájában beszéltem hozzá. Amikor már elkezd Lotti is beszélni na akkor folyamatosan bezélni fogsz hozzá :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ilonám! Olllyan szép vagy! Nagyon csini a pocikád is!
Szép neveket választottatok. Kíváncsi vagyok, vajon ki is lakik a pociban! :lol:

Bélám! (Trin :lol: ) Ez nagggyon poén! :lol: Nem hiszem, hogy a szemfoggal fogja a hölgy a fognövesztést kezdeni. Persze vannak eltérő esetek. Édes kis vámpírjelölt lenne! :lol:

Kicsibém! Végrehogy... Dönörűek vagytok. Azt hiszem,amíg bizonytalankodsz, vagy érzed, hogy nincs még itt a tesó ideje, nem is fog jönni... Pont most beszélgettem egy ismerősömmel a tesótémáról. Mondtam, hogy én több lombikot nem tudnák vállalni. Ha spontán jön, örülnék, annyira, hogy még a seggemet is a betonhoz verném örömömben. Ha meg nem, hát az öribefogadást folytatnánk. Erre ő azt mondta, hogy egy gyerek is gyerek, és van, és gyönyörű, eleven, egészséges, kell-e ennél több? Hiszen szerencsések vagyunk, hogy az élet legalább egyet is adni tudott. Ha küzdelmek árán, de itt van. És igaza van. :lol:

Mágnes! Eszméletlenek a vonalzóid. Bulik nagyon.
Örülök, hogy a fütyikés jól van. Megijesztettetek.
Hmmm. Karácsony. Eddig a gyerekkori szép karácsonyokon kívül a tavalyi, pocakos volt a legszebb. Alig várom az ideit. Most ez lesz majd a legszebb. Kíváncsi vagyok, mit fog szólni Lukács a fához.

Mi is oltunk. Lukács kapott sima influenza ellen, mi pedig kapjuk az új ellen, apával. Beszéltem a házidokimmal, ő nem nagyon tudott mit javasolni. Lukács dokinénije pedig ezt a változatot ajánlotta. Apa utazik, vonaton minden nap. Húgom iskolás. Én is sok mindent megnéztem,meghallgattam. Így döntöttünk. Nem akarok folyamatos frászban lenni, amíg a járvány elvonul. Így is félhetek majd, hogy apa nehogy a vonatról hazahozza.

Jaj, a táblának is örültem. Az én korom is 34-re változott, de maradhat a 33. Én nem bánom! :lol:

Lukács dumál. Egyre többet. A tiltakozás egész jól megy már.
Rájött, hogy tud egyedül is játszani, ha érzi, a közelben vagyok. Egész jól elmarad a járókában a konyhában, ha épp ott csinálok valamit. Máshol meg körülöttem mászkálhat. ( Járóka= utazóágy :lol: )

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


ilonám, de szép vagy!! így még szebb, hogy gömbölyödsz :lol: :lol:
és írj arról milyen pocakos kismaminak lenni :wink:
táblában azt tudnád javítani, hogy Borka, Lujza? köszi

mágnes, te nem vagy semmi :lol: tyű, én pogácsát talán 1x sütöttem, ...landolt a qkában.. :lol: úgyhogy nem merek neki kezdeni.., na de majd küldesz te :shock: :D

gyöngyike, na ez az...a karácsony...én milliókat is el tudnék költeni kicsi lánykámra, de hát visszafogom magam :lol: :lol:

trin, most íhogy írtad, eszembe jutott hogy én is úgy éreztem magam, mint egy hülye, mint aki magában beszél..de tényleg az van amit mágnes írt, egyszer csak természetes lesz, hogy 'beszélgettek, ne legyen nlelkiismeret furdancsod :lol:

zel, tényleg a kislegénynek az első karácsonya lesz :lol: Lujzi nem nagyon reagálta le a fát, az ajándékokat azért észrevette :lol: :lol:

domo ari vagy :lol: itthonróln grafikázom, tervezek, kiadványokat, meghívókat stb..csak kicsit nehéz Lujzi mellől..de nincs szívem beadni bölcsibe, meg most az influenza miatt nem is viszm közösségbe.

juci?
sapé?
andi?
kata, gyereeeeee :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Trin, nem viselte meg Lilit a foga, és is csak akkor vettem észre, amikor már kint volt. Három nap késéssel elindult mellette is, így most együtt növekszik a két kis lenti fogacskája. Én már hallottam olyan gyerekről, akinek a szemfoga jött először :lol:
én is próbálok egész nap dumálni, de hát néha van csend is (bár valami zene nálunk mindig megy). A legjobban vásárlás közben megy, akkor végig beszélgetünk :lol:

Voltunk szemészeten, egyelőre minden rendben a szemével, de félévente kontrollra kell járni. Sajnos páromnak és nekem is szemüvegünk van, így valószínű neki se lesz jó a látása...De azért van remény :lol:

Zel, akkor te beadatod magadnak is az oltást? Engem eltiltott tőle a háziorvosom (szoptatás miatt), pedig megnyugtatóbb lett volna...

Boris, jobb is Lujzinak otthon, én is szívesen maradnék minél tovább itthon :lol:

Gyöngyi, Anna mindjárt 3 éves? és ovis lesz? egész napra megy, vagy csak félnapra?

Kép
domo
 
 


Domo, jó, hogy nem viselte meg a kis drágát a fogacska. Remélem a többi is játszva kijön. Én is hallottam, hogy nem mindig úgy jönnek a fogak, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Apósom pl. két foggal született, nekem meg még mindig van tejfogam. Szóval volt kitől örökölnie a furcsaságokat.

Nem lehetne megelőzni a szemüveget? Lehet, hogy hülyén hangzik, de valami szemtorna féleség. Persze hogy magyarázza el az ember, hogy most ide nézz, most oda. Picike még hozzá.
Ha nem oltatsz, akkor tegyél óvintézkedéseket. C vitamin, kézmosás fertőtlenítővel, tömeg kerülés, egyebek. Én is ezt teszem, bár tegnap kirándultunk az Árkádba :oops:
Már két hete nem voltunk sehol, szerintem már Lottinak is elege van néha belőllem. Nagyon jól érezte magát, egyfolytában mondta, hogy dádádádádá. Jót mosolyogtak rajta, mert elég nagy hangereje van :lol:

KépKép
trinky
 
 


Trin, igen, a szemtornához még kicsi :lol: de egyébként nagyon hasznos, nekem is kellene csinálni, de a lustaság...Azért majd megkérdezem, hogy tehetnénk-e valamit.
Az óvintézkedések megvannak, csak a tömegkerüléssel vagyok gondban.Mi mindennap nagyokat sétálunk, bevásárlunk, és mivel a belvárosban lakunk, még az utcán is sok ember van. De ha nagy járvány lesz, jön a szobafogság. Párom pedig oltva van.
Olyan édesek, amikor csak magyaráznak, Lili inkább vávávává-t mond :lol:

Kép
domo
 
 


Sziasztok!
Domo! Igen már 3 éves. Szalad az idő. Ovit én egész napra tervezem. Még nem tudom igazán hogy ebben az oviban van-e olyan hogy beszoktatás. januárban szülőin kiderül.
Drukkolok hogy Lilinek ne legyen semmi gondja majd a szemével.
Trinky! Meghivót én sem kaptam még csak a kolléganőm mondta 2 hete, hogy már irták össze a gyerekeket. Aztán hivtam őket, hogy mikor lesz. Majd jön a meghivó azt mondták és hogy dec.4-én lesz valószínű.
Pároméknál sajna most nem lesz pedig az tavaly is jó volt.
Állitólag nem nagy szám az ünnepség a min.-ben. 2 éve elmentünk csak a csomagért, de kár volt. Egy nagy filc mikulás csizmába beleraktak 1 tábla csokit és talán 1-2 szem szaloncukrot. Tavaly már nem is mentem érte.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


sziasztok!
Nagyon el vagy maradva,de próbálok újra a kerékvágásba kerülni.

kicsiboris!
Nagyon szép Lujzi,miket csinál?Mit hoz a mikulás?

bbilona!
Nagyon szép vagy,csak úgy sugárzik a szépség.
Nekünk ha fiú lett volna Martin,Nimród lett volna.
A munka nem sok bírod?

mágnes!
Ugye jobban van Bence?

Trinky!

Ugye megkaptad a pénzt?
Mi sem oltatunk vár hetek óta nagy dilemma van.

gyöngyi!
Várod már az ovit?
Én még a bölcsin agyalok,hogy vegyék fel hátha sikerül-

odry!
Hogy van a két férfi szépség.???
fodrászkodás megy?

domo!
hátha megússzátok a szemüveget,
a fogacska még rá ér. :lol:

zel!
A Don Huanom hogy van?
m. reni
 
 


Tücskbogár!
Úgy eltelt az idő ,mindjárt szülni fogsz.
olyan izgi. :lol:

Magunkról
csinálom a sulit.
Dec.9-15 vizsga.
lakás festés volt.
Mert ugye leáztunk teljesen.
Nia nagyon okos,de mostanában nagyon eleven.
Mindenben benne van és próbálja az erejét ,meg a hisztit,hogy meddig
mehet el,talán én rontottam el ,hogy mindent megadok neki.

Egy pár fotó a kis ördögömről.
m. reni
 
 


Kép Kép Kép Kép

ugye nem haragudtok,hogy sok lett.
Voltunk partin és akkor készült.Mi nem vettünk még új gépet. :oops:
m. reni
 
 


Sziasztok! :P

Reni, Boriska

Gyönyörüek a kiscsajszik! :P

Ilona,

Nagyon szepen latszik a pocakod, nagyon csini vagy! :P Nalam annyi lenne a valtozas, hogy egy lombikom volt es egy fagyis beültim. Inszemem egyaltalan nem volt. A masodik baba spontan. :P Es most vagyok 29 hetes.
Köszi elöre is.

Tücsi,

Reszvet anyos miatt, az enyem sem különb...

Trinky,

Nekem a Blanka is nagyon tetszik! De a Bela az mindent visz... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Gyönyörűek a lányok-asszonyok!

Húúúúú Ilona, repül az idő!!!!!

Nagyon várjuk Katát. Ha nem tud jönni és beleegyezik, akkor némi infot is szívesen vennék.

Táblázatban nekem is csak annyi a változás, hogy egy évet öregedtem, Andris pedig 2009. június 17-én született.

Egyébként köszönjük szépen jól vagyunk, rendesen gömbölyödök. Ilka már kicsit kevesebbet tud mozogni, sokat csuklik és nagyon jó gyerek, igyekszik minél kevesebb kellemetlenséget okozni - remélem sokáig megtartja ezt a szokását. Egyetlen problémánk, hogy egyre anémiásabb vagyok, hiába eszem hónapok óta a vasat, egyre rosszabbak az értékeim. Pedig nagyon szeretném elkerülni hogy vért kelljen kapnom szülés után. A fiúk tündériek, de jó sok melót adnak. Nekem a többi kismamihoz képest nincsenek alvásproblémáim, örülök ha végre bezuhanhatok az ágyba.

tücsökbogár
 
 


Csajok!
Emlékeztek Ditára ugye? Megszületett a kisfia tegnap éjjel! :lol:

Reni:
Mocsida haja van Niának!!4 Tündéri! :lol:

Tücsi:
hogy vagy? Jóslok vannak már? A fiúk kivel lesznek, amíg te a kórházban leszel?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?