Tegnap este én is elalvásig gondolkodtam a Dancsi által felvetett témán.
A „tragédia” csak egy szó, ugyanúgy, mint a „zugolvasás”: mindenki azt ért alatta, amit akar, mindenkinél más számít tragédiának, ezért kérdeztem Dancsit, hogy nála mi az. Egetrengető, kétségbeejtő dolgokhoz képest nyilván nem tragédia, ha az ember magára marad a beteg gyerekeivel, mert kis idő múlva meggyógyulnak és túl vannak az egészen. Más kérdés, hogy milyen érzés marad bennünk apa távollétével kapcsolatban.
Dancsi: Nem okoztál kavarodást, én szívesen olvasok ilyesmi reakciókat, és nem érzem magam összekavarodva, na meg a többieket sem, világos, érthető, egyenes válaszokat adtak. (Lenemkomplettezni tán nem kéne a brigádot, de én ezt is vállalom
, mondtam én a múltkor, hogy idegbeteg vagyok, ugyehogymegmondtam, látja Dancsi is!
) Ahogy most leírtad, mi volt a helyzet apa elutazásával, így egészen más a leányzó fekvése, ahogy szokták mondani, csakhogy ezt eddig nem említetted (sőt, azt írtad, hogy kirándult, ahogy Zituska is idézte), honnan tudtuk volna? És igenis, az én férjem is hazajönne, ha megtudná, hogy lebetegedtünk, nem hétköznapi dolgozásról, hanem utazásról volt szó! Nem azért, mert elvárom, hanem mert így látja jónak. (Ha úgy vesszük, Te forgattad ki a saját szavaid, elutazásról írtál, aztán meg munkahelyről való hazarohangálásról babucihoz-anyucihoz, ami azért egészen más.) Zituskának igaza van, ha véleményt mondasz egy nyilvános fórumon, ráadásul keményen bíráló véleményt, akkor várható, hogy írnak a népek mindenfélét, ne mondd, hogy nem számítottál rá.
Sírni hagyás: én se bírom, érdekes módon pont
fordítva, gyerekek számával arányosan kevésbé, ha lenne 3., tuti hordoznám kendőben feszt, hogy ne sírjon. Megintcsak: nem vagyunk egyformák, szerencsére.
Haragosi: nem, nem kekeckedek, tényleg kíváncsi vagyok!!! Kivaslogikáztam fogmosás közben tegnap este
, hogy ha Dancsi E. születése előtt írt neked erről (ami akkor rosszul esett neked), akkor még csak 2 gyereke volt neki is, tehát olyasmiről van szó, amihez nem kell feltétlenül 3 gyerek. Sőt, ahogy te írod, egy is elég. Bár továbbra se tudom, mi az. Nem feladatod magyarázkodni természetesen, ez csak kérés volt részemről, hogy ha van rá mód, magyarázd el nekem. Azt is tudom, van számtalan dolog, amit elmagyarázni nem lehet, csak akkor érti meg az ember, ha megtapasztalta, átélte, ha ez is ilyen, akkor tényleg hiába magyaráznád. NEM egyetlen szórakozásom gyerektémában a babanethez hozzászólni és neten kívül sem, mégsem tudok egyetérteni azzal, amit Dancsi írt.
Klzsuzsi, timika: jókat írtatok.
Zituska, te is!
Enikő: persze, hogy másként látsz sokmindent a 3. után. Ahogy kétgyerekesnek is egészen más lenni, mint eggyel, és valószínűleg a 4. gyerek után is más a világ, mint hárommal.
Exdeus: ennek az egyformáncsinál szabálynak sem kell mindenkinél működnie, ez nem olyan, mint a Pitagorasz-tétel, hogy minden érintett háromszögre igaz.
Nálam 100% bevált, amikor nem, akkor éreztem is, hogy valami nem stimmel, aztán idővel kiderült a turpisság, hogy nem volt ellentmondás igazából, csak másnak mutatta magát az illető, mint amilyen valójában volt, de ez hosszú távon nem működik senkinek.
Nyaralás gyerek nélkül: mi is itt hagyjuk őket egy hétvégére, de többre nem (és csak edzőtábori indokkal, vízbeláblógatásra vagy sípályánrumivásra nem utazunk kettesben egyelőre). Akkor se, ha tudjuk, hogy hisztis-nyűgös lesz minden ott töltött nap. Ha mehetnékünk van, inkább vállaljuk az összes idegbajt és hisztit, de együtt megyünk.
Influenza: A Babanet oltáspártoló cikkében pl. ellentmondásokat vannak a számokban, akkor hogyan higgyek neki?
http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=091029
Anett:
Grapefruit: az alkoholos 6 év alatt nem ajánlott (legalábbis ez van írva arra, amit én eszek), de az Ökoneteseben nincs alkohol, újszülöttnek is mehet, nyilván kevesebb. A propolisz is alkoholos, de úgy döntöttem, annyi belefér (ajánlották gyerekeknek is), 10 cseppet adtam abból is, gyümölcslébe kevertem. A grapefruitot is úgy kapják, meg a C-vitamint is. Én se adom nekik folyamatosan, hiába ajánlják.
ATZita: akkor adom nekik, ha akárki beteg a családból, lásd a többit fent.
Timika: megkérdeznéd a homeopata gyerekorvost, hogy milyen dózisban ajánlaná az Oscillococcinumot influenza-megelőzésre? Hetente 1x ajánlják, de van, aki fél tubust (felnőtteknek meg egészet), van, aki 5-10 golyót...