Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én csak néha-néha írok, de folyamatosan olvaslak titeket.

Milyen csípőszűrésre mentek 4 hónaposan? Az elsőre? Mert nekünk megvolt a 6. héten, akkor megint kéne majd menni?!

Itt vannak a húgomék Angliából. (A húgom és a 3 éves lánya és a 6 éves kisfia) A múlt hétem 3 napot nálunk is laktak, úgyhogy volt Dana körül nyüzsgés rendesen. Első este alig bírtam elaltatni, annyira túlfárasztotta magát a sok újdonsággal, hogy fél órán át vígasztalhatatlanul bömbölt, már megijedtem, hogy esetleg valami fájdalma van.
Nem tudom mit fogok csinálni ha elmennek a húgomék, és megszűnk ez a nagy társaság körülöttünk, mert most is mielőtt átmennénk hozzájuk, itthon alig tudok a lányommal mit kezdeni. Ha játékokat mutogatok neki, akkor azért lesz hamar nyügi, mert nem tudja megfogni, pedig már nagyon akarja. Ha már besokalt a játszástól, hiába akarom megnyugtatni, szinte semmi nem jó neki. Ha nem csinálunk "semmit", csak nézeget, azt meg hamar megunja. De ha átmegyünk a húgomékhoz, akkor állandóan kifordítva kell fogni, és nézi a gyerekeket. Néha el sem lehet a közelükből vinni, úgy alszik el nézelődés közben.
Lassan 2 hete már hogy jöttek és Dana azóta sokat fejlődött. Nagyon akar fogni és néha-néha sikerül is neki, meg elkezdte próbálgatni ülésbe felhúzni magát. A húgom szerint amíg kényelmes neki és amit magától csinál, azt hagyni kell.
Múlt csütörtökön az egész nagy család elment a Balatonra 4 napra. (Az öcsémék és a húgomék is, meg anyukám.) Nagyon szuper volt, Dana nagyon jól viselte, még vitorlásoztunk is 1 óra hosszát. Csak azóta nagyon anyás lett. Addig bárki vette fel nem volt semmi gond, de most gondolom, hogy nem a meszokott környezetében volt, én voltam számára a biztos pont. Csak ez azóta is tart hogy hazajöttünk, ha nincs jó kedve és más akarja fogni, amit észreveszi már biggyed is a szája... Így én is ismét kevésbé jutok kajához mellette.
A hasfájás már nagyon szépen elmúlt, de a szelek megmaradtak, mindig ropog a pellus.
Mostanában állandóan az öklét rágja, a cumit meg kiköpi. Pedig még nem jöhet a foga. Ma 13 hetes, holnap lesz 3 hónapos.
Szépen gyarapszik, eddig hosszú vékony volt, mostmár szép kis hurkákat növesztett. Valaki írta itt, hogy nem természetes, hogy egy baba 2 hét alatt 1 kg-t hízik. Pedig nálunk ez történt, július 13-án 2 hónaposan volt 4900 g, júl. 28-án pedig 5900-at mértünk. Csak anyatejet kap, semmi mást. Bár a hasfájás pont akkoribn múlt el, lehet, hogy be kellett pótolni amit addig elmulasztott. Most 6 kg felett van, olyan 6300-6500 közé saccolom, de majd csak jövő kedden megyünk a 3 hós oltásért, akkor mérik majd.

Eszter!
Érdekes lehetett ez a babaúszás, én is kezdek kedvet kapni hozzá. Lehet, hogy szeptembertől mi is megpróbáljuk?

Tünde!
Én is kíváncsi vagyok mi ez a kutya-béka dolog!
Tudom milyen rossz lehet, hogy a húgodék ilyen hamar visszamentek.

Humi!
De jó neked, hogy Kristóf ilyen jó alvó! Dana még 9-10 körül alszik el és 1/2 2 - 2 körül kel először, aztán 5-kor, majd 7-kor. Viszont gyorsan szopizik, és már alszik is. Napközben sajnos változó, hogy mennyit alszik, van hogy csak 4x félórát, van, hogy ebből az egyik 2 órás. Ja, és csak kézben alszik el.

Kitty!
Nálunk még csak 1 gyerek van, de irigykedek a naprakész vasalásért.

Hú most be kell fejeznem, mert ébred Dana és éhes, ezért képek majd máskor...

Leone

KépKép
leone

Sziasztok,

csak egy gyors bepilla,

Eszter, nálunk csak pár másodpercre merítették a babákat a vízbe..

Karmen, boldog házassági évfordulót nektek, így utólag !

Kitty ! Én tegnap adtam elöször almát Beninek, rostjával együtt - lehet nem kellett volna, de mindegy - és nemhogy szorulása lett volna, de olyat kakált, hogy ihaj, a vége "kilógott" a bugyorból Kép
Úgyhogy ma is adtam neki. Úgy tátog rá mint a kisfecske.

Leone ! Minket a dokibácsi a hathetes csípöszürésen rendelt vissza aug mözepére kontrollra. Szept közepén meg a gyermeksebészetre kell menni kontrollra a köldöksérvünk miatt.

Tündi! Jobbulást apukádnak !

Móki ! Nekem nincs légzésfigyelöm, de nálunk is volt a napokban nagy futás, éjjel fél egykor épp lefekvés elött halljuk hogy velötrázó ordítás a babaszobából. Rohanunk mint a nyúl, hát képzeld, bedugdosta a lábát a rácsok közé és kis fodros-hurkás combikánk kiszorult a rácsok közé, nem tudta visszahúzni a lábát. Egy pillanatra megállt a szívem mikor meghallottam az üvöltést , de aztán jót derültünk a sírás tárgyán.

Bencét újabban röptetni kell, hason fekve a karunkon a levegöben. Nagyon tetszik neki, de ráfaragtunk, mert csak úgy ki akartuk próbálni a dolgot, és annyira megtetszett neki, hogy mostmár folyton azt akar, és ha elkezdjük visít ha abba akarjuk hagyni. Dehát azért már mégiscsak elmúlt a gyerek 6 kiló, szóval kell hozzá kar..

Na megyek, asszem eszem valamit mert aztán "VIP ügyfelem" nem fog hagyni. Kép Lassan ébredezni fog.
kismaszat

Ja, tali lehet nekem is jó lenne, ha a 23-i hét elején össze lehetne ütni..

Pussz

Timi
kismaszat

Timi!

Volt valami oka a dokibácsinak, hogy visszarendelt csípőszűrésre? Köldöksérve Danának is volt, de nem kell kontrollra mennünk. el is múlt teljesen, a hasfájások elmúlása után.

Szerencsére ez a repülőztetős veszély minket nem fenyeget, Dana a biztonságot szereti, apukám csak egy kicsit meglengette a levegőben, de úgy megijedt szegénykém, hogy alig bírtam megnyugtatni. Viszont valamelyik elmés apuka kitalálta ezt a repülőztetést régebben a nagyobb gyerekeknek és most a két 3 éves és még a 6 éves 18kg-s gyereket is repülőztetniük kell, ha kitalálják. Ők jobban kitoltak magukkal mint ti.

Ez a hidegfront megviseli Danát, rengeteget alszik, ha fent van meg nyűgös. Másnak van ilyen tapasztalata?

Leone

KépKép
leone

Leone! nálunk is van csipöszürés 6 hetesen és 3 hósan, mindenkinek.

Timi! köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk. Megvolt az 5 hós oltásunk (megkésve bár de....) Most mértem a hőjét csak úgy kíváncsiságból, de semmi jele a láznak. KOPP-KOPP-KOPP. Szegény nagyon nyügi lett 7 óta, csak kézben volt jó, de már alszik is, remélem szokásához híven reggelig.
Tegnap megjártuk a szemészeti ügyeletet mert még de-t Matyit megcsípte vmi jószág és du-nra teljesen bedagadt a szeme.Kép Kaptunk egy kencét, és mára teljesen elmúlt. Kép Lehet a kence nélkül is elmúlt volna de én így voltam nyugodt, hogy látta vmi hozzáértő is.

Bocs, hogy most csak magunkról írtam holnap majd megpróbálok válaszolni is. Lépek vacsizni, tusolni és alvás van!(már nagyon köpköd a maciKép)

Jó éjt mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!
Nincs sok időm, csak éppen átfutottam, amit írtatok. El fogom olvasni rendesen is, és válaszolok is.
Köszi mindenkinek a jókivánságokat az apukámnak. Szerencsére gyorsan javul, holnap haza is mehet. Persze a plasztik izének 6 hétig a lábán kell maradni, de ebben azért tud egy kicsit mozogni.
Ma csináltam brassóit!!! Persze közben Tomika elkezdett ordítani (álmos volt, de nem bírt elaludni), ezért ide-oda rohangáltam a konyha és a babaszoba között (még jó, hogy közel van).
Mostmár egy pillanat alatt hasra fordul, és néha vissza is billen hátra. Nagyon aranyos.

A kutya-béka dolog a következő: Bella kutya eddig már kétszer akart békával ismerkedni, ami a békának nem tetszett, és "lepisilte". Ebben van valami mérgező, mert először csak a szája habzott, legközelebb (tavalyi nyaralásunkkor az eb épp anyuéknál volt) teljesen kipurcant: jó ideig meg sem mozdult, azt hitték, elpusztul. Ráadásul jó késő este volt. Aztán adtak neki tejet, és gyorsan rendbejött. Most nem volt látható jele békának, csak nagyon levert volt, nem jött ode, ha hívtuk, morgott, ha símogattuk stb. Persze most is késő este volt már. Aztán adtunk neki egy kis tejet (csak akkor issza meg, ha beteg), és utána berohant, ráugrott a húgom lányára, és elkezdte nyalni.

Ma ott kellett hagynom a fogorvost. Várni kellett, és egyszer csak csörgött Gábor, hogy Tomika üvölt. (Aludt, mikor elmentem). Hazajöttem, kezembe vettem, elhallgatott. Egyre anyásabb. Ez kicsit fárasztó, de nem bánom, mert hamar eljön az az idő, amikor már ciki lesz kimutatni a szeretetet.

Karmen!
Boldog házassági évfordulót!

Humi!
Én azért bízom benne, hogyha fölül, talán jobban elfoglalja magát egy ideig. Ha nem, akkor többször ebédelünk lángost.
Kristóf nagyon aranyos!

Itt egy kép Tomikáról, és kis barátnőjéről, Grétiről:

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
Kép
ptünde

Sziasztok!

Móki,a kis hurkás nagyon ügyi, hogy be tudja tömni a lábujját a szájába! Bence a nagy bendője miatt nem tudja!Kép
Kép a ruciróL? A dinnyiről: én is megkóstoltattam vele, de a dokinéni mondta, hogy inkább ne azt adjak, mert allergizáló.

Szilvus, tiszta pasi már Peti!Kép

Mariann, nagyon csinos a leányzó!Kép

Humi, örülök , hogy rende jött a hízás. Nagyon ijesztő lehetett.Látszik, hogy élvezi a kényeztetést, igazi férfi!Kép

Karmen,én is köszi a tippet a fagyira.Holnap teszünk is el barackot.Éjszaka nekem is álmában szopik!Milyen jó babák olyankor!KépTejciből én sem tudok már fejni és folyton nézem, hogy elég-e neki, mert ilyen melegben mindig többször kér.

Leone, Bence is ekkora volt mikor ugrott a súlya.Utánaolvastam, nem lehet anyagcsare zavar(cukor) Mert az újszülötteknél jön ki.A dokinéni azt mondta minden rendben majd lesz olyan hónap mikor nem hízik. Most 5 hónapos és most 2 hét alat csak 200gt hízott. Szóval van benne vmi.

Tünde, nagyon édesen csajozik Tomika!KépGratula kinyomáshoz, Bence még nem tudja!
Nektek, hogy forog? Bence valahogy a fejét fordítja előszőr aztán a testével erőlködik. Tegnap óta egyfolytában forog hasra. Ha hason van kakil az erőlködéstől és hangosan nyög. Nagyon édi!KépHiába nem volt hason előtte.Már 2szer azt hittem alszik, de hason volt és az üvöltéséből vettem észre, hogy átfordult!
Az üvöltés magyarul:anya tegyél már vissza!

A babafotók gyönyörűek !

Jó éjszakát!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Karmen, boldog házassági évfordulót!!!!
A virágok már új helyükön figyelnekKép

Timi, leone, mi 6 hetesen, majd 4 hónaposn voltunk(ill. majdnem 5 a szabik miatt), s UH-n is, sőt, 6 hó múlva megint megyünk. Azt hittem, azért, mert én anno csípőficamos voltam, de a barátnőméket is visszahívták. Szerintem ez rutinkontroll, és orvosfüggő. Én mindenesetre nem bánom, ha erre is odafigyelnek, egy dologgal kevesebbért kell majd aggódnom . (persze azért mindig hangsúlyosan visszakérdeztem: ugye MINDEN rendben van?Kép

Timi, nem semmi lehettett a beszorult combikaKép

Tünde, hát igen, nem lehet elég korán kezdeni, mint Tomika és Gréti mutatjaKép

barbi, jó hogy írtad a dinnyét, erre nem is gondoltam. Féken tartom a kisördögöt legközelebb, ha ilyesmi jut az eszébeKép

Csatolok pár képet, mert már régen mutattam AndristKép

KépKép
móki

Megint énKép

Az Anna-báli csili-vilit is felrakom. Ilyenek voltunk apávalKép

Pusza,

MókiKép
móki

Sziasztok,

na, tegnap kaptam egy jó adag lelki biztatást, anyósomtól, gondosan ügyelve rá hogy célzó értelme legyen arra vonatkozóan hogy nem tudok elég tejet termelni. (Megjegyzés így hangzott: "Hát nem tudom, elég-e neki a 120 gramm szopi, András - a párom - ennyi idQsen - (nem egészen 4 hónaposan) - egy evésre 500 grammot evett, és mindezt 4 óránként.")
Lehet az szerintetek hogy egy 16 hetes baba 4 óránként 500 grammot szopizik ? Az napi 3 liter tej ! És tud egy anya ennyit termelni ? Szóval finoman az orrom alá lett dörgölve, hogy én sehol se vagyok a tejjel, pedig hát nem kicsi Bence, 6100 gramm. Jólesnek az ilyen kedves megjegyzései.

Bocsi, de ez úgy kibukott most belölem, meg kíváncsi vagyok szerintetek igaz lehet amit mondott - vagyis reálisan lehet-e - vagy csak blöffölt hogy bosszantson ?

Móki ! Nagyon csinik vagytok ! Látom rajtad nem nagyon maradt semmi szülés után, jó neked ! Milyen édi kis mosolygós baba Andris !Biztos jó gyermek ! Ilyen angyali mosollyal !

Barbic ! az én Bencém sem hízik már olyan ütemben mint egy-két hónapja, mostmár csak 15 dekákat egy héten, míg elötte kiló harmincat egy hónap alatt.

Ági ! Bencét is megcsípte a szúnyog kb 3 helyen a pofiján, és én balga hallgattam páromra, azt mondta kenjem be neki ecettel hogy ne viszkessen. Szegénynek az ecettöl rögtön tiszta vörös lett az egész pofija, rohantam lemosni, de kb 3 órán át úgy nézett ki a pofija mint a fött rák. Mondtam apjának többet nem hallgatok az okos ötleteire.

Leone ! a hidegfront nálunk úgy zajlik, hogy Bence nem hajlandó aludni egész nap, csak nyüglödünk, és estére tisztára kiüti magát.

Sziasztok,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Köszi a tippeket tápszer ügyben. Mára megoldódott, de tök mindegy, mert már 2 hónapja tömöm bacilusokkal a gyereket. Azért oldódott meg, mert már átalussza az iccakát, és reggel frisset csinálok neki, mivel én ébredek előbb! Kép

Eszter!
Ez a merülés dolog jó lehet. Nálunk még nincs ilyen, és nem is hallottam mástól sem, hogy így merülnének a babák, pedig vannak már rutinos anyukák. Majd azért még rákérdezek.
Mi is hoppozunk merülés előtt, de nekünk előtte meg kell mosni az arcát, vagyis egy kis vizet kell önteni a fejére a tenyeredből, és utána merülünk. Lehet, hogy ez a gézengúzos úszás kicsit bátortalan? Kép
Bár azt hiszem ez kimondottan gyógyúszás, és nem szórakoztató úszás Kép Kép

Olyan szépek a babák.

Ma viszem Lilit az 5 hós oltásra (1 hónappal elkésve) Kép Remélem nem lesz semmi baja tőle.

Férjemmel már 3 napja diétázunk. Azt a diétát csináljuk, amit én a terhesség alatt. Már rutinosan megy nekem. Ő még kicsit údzkodik, mert a kenyérről nehezen mond le. A cukorról könnyen sikerült, bár elég édesszájú.

Móki!
Szépek vagytok!
Szívesen elfogadnám Andrist udvarlónak Kép Kép

Én is teszek fel Liliről egy képet.

Bevirágosodtunk Kép
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Móki,Tündi! Köszönjük.

Tündi! hány éves Grétike? szép hosszú haja van már, ugye ö idösebb baba?

Kitty! még annyit hogy én sose adok csak almát, max. fele öszi-alma, de inkább öszi. Probáld meg igy hátha akkor nem lesz szorulása.

Móki! Nagyon csinosak voltatok, neked aztán nincs gond a súlyoddal igy szülés után! Andriska nagyon szépen tartja már magát hason is!

Timi! Orsinak a napi adagja kellett volna ennyi legyen, de még annyi sem volt. Sajnállak mert én is utálok aposékhoz elmenni, hát még velük lakni.
Havonta-másfél havonta látják Orsit, nyaggatják is a férjemet de én még korábban megmondtam gyerek úgy legyen ha nem kell oda járnunk hozzájuk. Néha jön a vita akkor mondom hogy válasszon ök v. mi. Tudom ez nagy önzés de nekem is jó okaim vannak erre, és igy beszéltük meg a családalapitást.

Bogi! Én is mindig lelocsolom Orsi fejét a medencében már csak azért is hogy szokja az arcára folyik a viz, ne ijedjen meg. DE a merülés nekünk igy sem jön be. Majd ha nagyobb lesz. Nagyon édes ez a szerelés, te varrtad?

Képzeljétek tegnap Orsi kiakasztott. Du. 3 órától éjfélig volt fent. Igaz 8kor már baromi álmos volt, elaludt a böfi közben, letettem aludni, erre hatalmas visitás. Hiába vártam, csináltam bármit fel kellett venni, na ott egyböl abbamaradt a könnyhullatás és rögtön elaludt a vállamon. Nem vagyok a karon/vállon altatás hive, söt nagyon ellenzem, de éjfélig ezt játszottuk. Ahogy letettem mindig felriadt és iszonyúan sirt. Ma reggel meg persze hogy 9kor ébredt. Remélem nem lesz állandó ez!! Szörnyü lenne.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bogi !

Leírnád nekem miböl áll ez a diéta ?Hogyan kell csinálni ?

Köszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Móki, gyönyörűek vagytok együtt , a rucid is nagyon jó.Andrisról már nem is beszélve.Azt hiszem egy kicsit később még lesz gond a csajokkal.Na jó, nem dícsérlek tovább titeket, mert oda a sokak által csodált alakodKép

Bogi, Lili esetleg nem tudná elmesélni Sárának az éjszaka átalvásának a titkát?Kép

Karmen, én csak most gratuzok nektek házassági évfordulótok alkalmábólKép
És szerintem ne aggódj, mert Sára is hasonlókat művelt tegnap, szerintem tuti az időváltozás.Nagyszerű nyarunk van az idénKép

Mi egy hét késéssel kaptuk a 4 hós szurit, mert a doki nénink szabin volt.
Teszek fel nektek képet az albumunkba a háborús sérültünkről a kötéseivel.Ide vmiért nem sikerültKépnem indult el a feltöltés vmiért. http://babanet.hu/album/main.php?album=1790

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok

Én is csak 1 gyors bepilla, mert "úszik" a lakás, kaja semmi, eddig lustiztunk, sétáltunk. peti végre bealudt, Apa elment a riasztót intézni, rám maradt az ebéd (dejóóónekem...)

Kitty
Igen, én irtam, hogy Peti combjai belilultak a megszeretgetések után Kép Azóta óvatosan csipkedjük. Az én bőröm ilyen, állandóan teli vagyok lila foltokkal és fogalmam nincs minek mentem neki, ütöttem be.

Leone
Bennünket is a családban előfordult csípőficam miatt rendeltek vissza csipő-kontrollra. Öcsém volt Freyka-s (az már egy komolyabb cucc mint a terpeszpelus), ezért. Többször nem kell mennünk.
Sajnos hidegfront ügyben hasonlóak a tapasztalataim. peti sem szereti. Napközben olyankor nyűgösebb. Ha ordít akkor tudjuk, hogy félórán belül jókora szél lesz.

Timi
Szerintem édesmindegy az az 1-2 hét ide vagy oda a kontrollnálKép Petit 5 hónaposan kellett volna vinni, ennek ellenére 4,5 volt kedden mikor vittük.

Mókika
Jól látod...Bár én nem toka.kezdeménynek nevezném...Kép Kép
Andris is jó nagyot nőtt, a kis hurka-gyurka, nagyon ari!!Kép Ti pedig nagyon szép pár vagytok Apával.

Karmen
Szivből gratulálok az 5. házassági évfordulóhoz! Sok boldogságot Nektek!Kép

Barbi
Forgás. peti a következőképpen űzi:
- Hasról hátra: lábak fel hasig, majd térd kinyújt, váll behúz, oldalra lép egyet, nehéz popó lehúz és innen máris háton kaliimpál. Ezt a forgást nagyon élvezi
- Hátról hasra: ez a tipikus páncéljára fektetett teknősbéka effektus. Egész teste homorit, nyak kiteker, ezzel máris oldalt van. Ekkor keresztez a lábával, és ha a vállát sikerül jól igazitani, máris hasra perdül. Ritkán sikerül. Meg kell lökni picit.

Na megyek tényleg mert éhes vagyok. Voltunk ma méricskélni Őurasága senekét: 6720 gramm, éhgyomorra. Hát ezért szakad le a derekam...

Puszi Mindenkinek,

Szilvusék
szilvus

Jaja, lépcsőházi agyvelő voltam..Kép

Bogika
Van, hogy az adag bekevert tápból Peti is hagy (ritka...), ilyenkor, ha számottevő mennyiség a maradék, akkor kihűlés után megy a hűtőbe a következő kajáig. Ha történetesen este van maradék (nagyonnagyonritka) akkor inkább kiöntöm. Na egyszóval a maradék = hűtő. A hozzáadott adag pedig fogyasztási hőmérsékletre melegiti. ha nem, akkor megy a mikróba 10-15 mp-re. Még Petinek sem lett baja tőle. De azért megfogadom Léna tanácsát, tartósan nem tartom melegen...
Nagyon tetszik Lili a "jószagú rét" c. ruhakölteménybenKép

Pusz
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Móki, nagyon ügyes Andris ahogy tarja magát!És micsoda mosoly!KépNagyon csinik voltatok, rajtad tényleg nem maradt semmI!Kép

Timi, nekem az 500gr enyhe túlzásnak tűnik. Nem véletlenül van 250gr-os cumisüveg, nem félliteres. Bence a jóllevő időszakában is max.250-et evett. És így lett most 8400grKép

Bogi, Lili nagyon csini!Kép

Karmen, Bence is csinált 1x ilyent, tényleg nagyon rossz!
Gratula az évfordulóhoz!

Szilvus, a kis teknős nagyon édi lehet forgáskor!KépHa ilyen ügyes, hogy felhúzza a térdét hamarosan elmászikKépNálunk pont fordítva van a hátról-hasra. Először fej fordul menetirány ,aztán kereszt a lábával, majd jön a nagy erő. Megbeszélem vele a lábfelhúzást, hátha ő is kedvet kap a hasról-háta kobinációhoz!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Nagyon kiürült a topik.Kép (hétvége)

Elkezdtük a kajcsit, nem sok sikerrel. Almát már eddig is adtam neki 1-2x, azzal nincs gond. Ma próbáltam krumplit, de majdnem kihányta azt amit előtte szopizott. Nagyon nem tetszett neki. Pedig próbáltam úgyis hogy fejtem bele jócskán tejcsit.
Aki már etet hogyan kezdte az első napokban-hetekben??? Mivel???? remélem azért javulni fog a helyzet! :-/

Móki!
Nagyon csinosak vagytok Apával! Andris pedig nagyon ügyi!

Barbi!
Nagyon jó húsban van Bence. Mi még éppen elértük a 7000gr-ot (pelenkástól)Kép Mondjuk Matyika 2800gr-ról indult. Remélem sikerül megbeszélned a forgást vele, és kedvet kap hozzá.

Eszter!
Mi is előbányásztuk a baby-kompot, igaz a miénk ilyen őskori, de stabil. Mennyit van benne Marci? Sokat használjátok? Mi nem nagyon engedjük, bár Matyika is igencsak feszít benne, és az asztalterítő+a virág a kedvence.

Karmen!
Bocs, hogy ilyen megkésve, de Boldog házassági évfordulót+sok-sok ilyen szép éveket+Orsikákat Nektek! Kép

Bogi!
Hogy viselte Lilike az 5 hós oltást? Matyika nem volt lázas, tegnap volt egy kicsit aluszékonyabb, de mára minden a régi.

Csatlakozom hozzád Nuska! Nekem is elegem van ebből a nagyszerű "nyárból". Alig használtunk nyári rucikat és már megint itt az ősz. Nagyon gáz! Kép

No megyek mert hiányol apraja.

Jó hétvégét továbbra is!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Tényleg könnyű volt visszaolvasni, igencsak szellős a topik mostanság.

Móki!
Andris nagyon szépen tartja magát, és micsoda jókedv baba! Ti meg nagyon szépk voltatok a bálon. És nagyon irigyellek is. Az én férjem utálja a bálozást,így aztán mióta együtt vagyunk én sem járok. Egyedül? Kép Biztos jól éreztétek magatokat.

Timi!
Szerintem semekkora baba nem képes 500 g-ot inni. Te meginnál egyhuzatra fél liter tejet? Hova is férne bele egy kis csöppségbe. Hagyd rá anyósodra a hülyeséget. Bencének nagyonis jó a súlya. Amúgy azt mondják(nem tudom mennyi idős korig igaz, de 16 hetes babának biztos), hogy a testsúly kg x 150g a napi adagja kb. egy babának. Az Bencénél 915g. (Persze ez csak hozzávetőlegesen. De nem 3 liter)

Lányok!
Nálunk abszolút nem kell vinni a babákat csípőszűrésre.(Se 6 hetesen, se később)Csak a doktornő nézi meg, amikor látja a babát. Elegendő ez? Egy sima háziorvos is láthatja amit kell?

Bogi!
Nagyon jól áll Lilinek a virágos ruci. Hogy tudod megkötni a kendőt,hogy ne legyen egy nagy csomó hátul, ami fekvéskor töri a fejét? Rékának is van, de még nem mertem ráadni.
Irigyellek az akaraterődért. Én egyenlőre a nassolásról próbálok lemondani(eddig napi fél csomag mézes keksz, vagy vaníliás karika volt) Már 2 napja nem vettem, de nehezen bírom. Pedig túró rudit ettem. Jó lenne visszatérni lassan a versenysúlyomhoz, amihez képest +6 kg-nál járok.

Ági!
Mi sem haladunk a kajcsival. Ha nincs Réka barackjába,vagy meggyébe alma, 2-3 kanálnál többet nem hajlandó belőle enni. Ha meg rakok bele egykis almát, nem kakil.Ma is meghagyta az egészet. Holnap valami minimális almát belepakolok.
Szerintem eleinte, amig csak szokja az új ízt Matyika, elég Neki egy-két kanállal. Vagy esetleg rakj a krumpliba olyant, amit szeret, pl.alma.

Na megyek, lesem a lányokat, lassan hazaérnek a nyaralásból. Már úgy hiányoznak! Aztán jöhet az egy heti cuccuk mosása, vasalása.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Megpróbálok mindenkinek válaszolni!
Kitty!
Nem én varrtam, sajnos nem tudok varrni, de szerintem is nagyon cuki ruha.
A merüléssel nem szabad sokat várni, mert 8 hónapos kortól már nincs meg a búvárreflex, addig kell fejleszteni nála. És ha mondod neki, hogy HOPP, akkor előbb-utóbb köti a merülést hozzá. Nekünk bejött.

Maszatka!
A diéta annyiból áll, hogy NO CUKOR, és semmi amiben cukor van, és napi 180g szénhidrát. Magyarul a terhesség alatti diétámat kezdtem el, kicsit több szénhidráttal. A honlapunkon fenn van egy részletes táblázat, hogy mikor mit ettem anno, tápanyagértékekkel együtt, nagyjából ahhoz tartom magam.
Napi 5ször KELL enni, nagyjából 3 óránként, tizire, uzsira gyümi, joghurt vagy ilyen lightos dolog, a hiedelemmel ellentétben vacsira lehet egy kicsit többet enni.
Ezzel nem lehet gyorsan fogyni, nem drasztikus, de előbb utóbb hozzászokik az ember, és egy teljes étrend változás lesz az eredménye, egészséges étkezéssel, és fogyással. Ha elérted a kívánt súlyt, akkor kicsit megengedőbb fenntartó étrendet lehet követni.
web.different.hu/partners/gyacse/jaksy oldalon a diéta címszó alatt megtalálod.

Nuska!
Gondolom megértenék egymást. Egyenlőre úgy szoktattam le a felkelésről, hogy kaja helyett cumit kapott, mikor megébredt. De akkor azonnal, még addig, amíg nem ébredt fel teljesen, csak motoszkált. Aztán leszokott a hajnali kajáról, és most 8-9 között kel fel reggel!!! Jó mi? Kép
Bár ehhez hozzá tartozik, hogy nem alszik el fürdés után, mert délután 5-6 körül még beveri a szunyát, és így olyan 9-10 között alszik el. De ez nem zavar, mert mi is fent vagyunk.

Ági!
Eddig jól viselte. Délelőtt belázasodott, de egy fél kúp után minden oké volt. Aludt is négy órát egyhuzamban, tegnap is nagyon alvós volt (este kapta az oltást, úgyhogy nem attól).
Matyinak is fáj az oltás helye? Lili a lábába kapja mindig az oltásokat, és most nagyon fájt neki az egyik oltás. Nem is mozgatja annyit azt a lábát.

Kitty!
Hát a nassolásról pedig le kell szokni, ha fogyni akarsz. Én ugyan kevesebb vagyok, mint a terhesség előtt, de még így is jóval több, mint az ideális testsúlyom. A magasságomhoz még fogyhatok akár 10 kilót is. Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Muszály elmondanom a nagy hírt. Nádja kb. 10 perccel ezelőtt hátról átfordult a hasára. Sajnos nem láttam, csak a végeredményt. Épp a fürdőszobában mostam ki a kádját, és mire visszamentem a szobába hasalt a kisasszony.

Majd még jövök ma

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mariann,
Gratula Nádjának a megforduláshoz. Nagyon ügyi! Kép

Bogi,
Nem semmi az elszántságod, hogy végig tudtál csinálni egy ilyen diétát. Nagyon ügyes vagy!!! Kép
Szoptatás után nekem is neki kell állnom fogyózni, sajnos bőven van miből. Addig viszont nem akarok foglalkozni a dologgal, mert előre félek tőle, hogy fog ennyi lemenni rólam. Ugye majd kérdezhetlek ha aktuális lesz?
Nagyon menő Lili virágos szerelése! Kép

Timi,
Ugye csak kíváncsiskodtál fogyi ügyben. Nem túl jó ötlet szopi alatt fogyizni?!
Szerintem anyósod egy kissé nagyot mondott Kép; na jó, inkább csak rosszul emlékszik. Kép Az 500 ml az két tele cümisüvegnyi tej. Elég hihetetlen, hogy egy evésre ennyit megegyen egy baba.

Ági,
Ha szereti Matyika az almát, akkor szerintem is próbáld meg a krumplit előszőr almával adni. Akkor talán fokozatosan szokja meg az új ízt.

Kitty,
Kristóf csípőjét is csak a doktor néni nézte eddig. Külön kértem tőle beutalót csípőszűrésre, a saját megnyugtatásomra. Szerencsére minden Ok, de így vagyok nyugodt.

Karmen,
Igaz, hogy így utólag, de én is boldog házassági évfordulót kívánok nektek! Kép

Barbi,
Szép nagyra nőtt Bence. Kép Kristóf súlya épp tegnap este lépte át a 6 kg-ot.

Móki,
Szépek vagytok a képen. Andris is rengeteget változott az elmúlt pár hét alatt, de továbbra is nagyon aranyos. Igazi maszív kislegény.

Múlt héten voltunk mindenféle UH-on és Neurológián is. Nagyjából rendben van minden, de egy kicsit merevnek találták Krizsó combikáját, ezért tornáztatni kell, amolyan gombócra hajlított hintáztatás formájában. Nagyon élvezi.

Íme Krizsó torna közben és utána:
Kép Kép

Puszi:
Humi
humi

Sziasztok!
Hogy telik a hétvége? Mi megvagyunk, Aput hazaengedték a kórházból, elég jól van, nagy nehezen mocorogni is tud a lakásban.
Remélem, holnap jó idő lesz, mert el akarjuk vinni a húgom kislányát a Vadasparkba (nem egy nagy szám ez a szegedi, de ez van).Szegény nem sok helyre jutott el, mert amikor jöttek, 1 hétig rossz idő volt, utána meg Apu eltörte a lábát.
Tomika ma kb 2 órát aludt 3 részletben. Ha ébren van, mindig hasra fordul. Nagyon büszke magára, felemeli a fejét, és vigyorog.
Nagyritkán vissza is fordul (inkább billen). És maga alá húzza a fenelét. Gondolom, ebből lesz majd a mászás.

Móki!
Kőszeg nagyon szép! Biztos jó lesz!
Andris milyen ügyi hason!
Nagyon csinosak vagytok a képen!

Ed!
Látom,nem ízlett Kincsőnek a barack. Így is nagyon aranyos.
Tomika a mobilomat nézte ki magának (igaz, főleg rágni szeretné).

Humi!
Kristóf nagyon édi! Nem csoda, hogy "elrontják".

Kitty!
Légyszi gyere el hozzánk is vasalni! Igaz, nálunk csak egy bébi van, de én így sem tudok semmit csinálni. Persze most is vasalhatnék, pakolhatnám a ruhákat, ehelyett babanetezek.

Eszter!
Jó lehet a babaúszás. Mi is készülünk csak várjuk az úszópelust a Kismamától.

Leone!
Mi 6 hetesen+3 hónaposan voltunk csípőszűrésen. Többször nem kell menni.
Tomikátis alig tudtuk elaltatni a nagy vendégség után. Ő is kézben vagy cicin alszik el.
A hízás nem egyforma a babáknál. Ha csak anyatejet kap, nem tudod túletetni. Később mejd kevesebbet hízik.

Timi!
Tomikával is szokott apa "Gagarin bácsit" játszani. Nagyon élvezi.
Biztos nem evett annyit a párod sem. Nem foglalkozz az anyóssal, ne hagyd magad elbizonytalanítani.
Az a lényeg, hogy Te tudod, hogy a tej elég Bencének!

Barbic!
Eleinte a fejét fordította először, utána valahogy a törzsét is hasra küzdötte. Mostmár pillanatok alatt megy neki.

Bogi!
Lili nagyon csinos a virágos ruciban!

Karmen!
Grétike kb.4,5 órával fiatalabb Tomkánál, de neki már születésekor is nagyon nagy haja volt.

Léna!
Szegény kis hadirokkant! Remélem, már jobban van.

Szilvus!
Ne semmi Peti! Jól beindult a súla. Én is láttam a csinos kis tokáját. Tomikának is van.

Mariann!
Gratula Nádjának!

Tomika így tartja magát hason:
Kép
ptünde

És így ül (amíg el nem dől):
Kép

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok

LeoneKép
Mi a Rókusba vittük vissza csipőszűrésre Nádját. Ott született és mikor megkaptuk a papírokat adtak egy olyat is, hogy ajánlott 3-6 hetes kora körül visszamenni csipőszűrésre. El is mentünk, kicsit kötöttnek találták, úgyhogy elküldtek csipő uh-ra meg tornát javasoltak. Aztán voltunk olyan 3 hónapos korában, szeptember elején kell menni ismét. Továbbra is csak tornáznia kell reggel és este.

TimiKép
500 ml rengeteg. Szerintem nincs aza csecsemő, aki ennyit eszik egyszerre, nemhogy 4 óránként. Nádja rekordja 330 ml volt, de átlagban olyan 200-240 ml-t shet egyszerre. Néhány hete egész nap mértem, mikor mennyit evett, összesen evett 1010 grammot egész nap. Jelenleg pelusostól, reggeli evés előtt 6600 gramm (utána 6850 voltKép).

MókiKép
Magyon csinik vagytok mindketten. Andris igazi nagyfiú márKép

KarmenKép
Nálunk ugyanaz megy már 3. napja, amit írtál. Nádja szopizik és bealszik, felteszem a vállamra, büfi, majd be az ágyba, hátha... Rövid ideig elvan, majd rákezd, és pillanatok alatt bömböléses hiszti lesz. Odamegyek az ágyához, beszélek hozzá, simizem, énekelek... ő meg csak üvlt, torka szakadtából, könnyei meg patakokban folynak. A véga az lesz, hogy a kiveszem és a vállamon altatom. El is alszik, várok jó 20 percet, szép óvatosan rakom az ágyába, rögtön összehúzza magát, megfeszül, száj görbül, üvötés. Vissza vállra, és szinte azonnal alszik tovább. Persze ezt csütörtöktől csinálja, akkor utaztak el anyuék, úgyhogy esténként édes kettesben vagyunk. Szerencsére holnap jönnek már haza. Minden nap éjfél, mire le tudom rakni az ágyába.

Mondjuk aztán alszik egyhuzamban 7-8-ig. Múltkor éppen dícsérni akartam nektek Nádját, hogy milyen jó dolgom van mellette, 9-10-től, alszik 7-8-ig felkelés nélkül, erre tessék. Pedig még el sem kiabáltamKép

HumiKép
Krizsó is sokat nőtt, móta nem láttam. Hol voltatok vizsagálatokon? Nekem is mondta a gyerekorvosunk, hogy lehet menni, azt hiszem a Madarászba.

Gratulációkat továbbítom a hisztigépnek. Methogy az utóbbi 2 napon napközben is nehezen bírni vele. Bár időközönként egész jól elvan, akár 1/2 órákat is játszik egyedül, de az istennek nem akar aludni. Az ágyában végkép nem. Sőt, ma még a babakocsjában is csak feküdt, résnyire nyitott szemmel, moccani sem volt ereje, olyan fáradz volt, de alvás, na azt nem hajlandó.

Csütörtökön így találtam rá a babakocsijában:
Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Diéta megy, nincs semmi gond. Mindketten bírjuk a gyűrődést, és nem is vagyunk éhesek. Mondjuk a napi ötszöri evés, akármit is eszik az ember, pszichésen is azt a benyomást kelti,hogy elég a kaja, és nem vagyunk éhesek!

Mennem kell, majd jövök.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Léna,Szilvus,Barbi,Ági,Humi! Köszönjük a gratuláciot!

Kitty! Nálunk a háziorvos is megnézte de alapból küldött a sebészetre, itt minden orvos ezt csinálja. Ott végzik a csipöszürést, ja és nem csak megmozgatták hanem UH is volt, ott megmérték a szögeket is. Bár azt nem tudom ez is van-e mindenkinek.

Mariann! Gratulálok Nádjának az átforduláshoz!! hát sajnálat, nem szeretném ha Orsi is minden éjjel ezt a cirkuszt csinálná. Tegnap nem sirt, letettem (hajnali fél2kor kaja után, a nagy melegben mindig nagyon szomjas olyankor éjjel is felébred, de utána 4ig! itt virrasztottam mert a kisasszony nem akart aludni. Forgott körbe-körbe, én meg nem mertem itthagyni hogy ne szoruljon be a lába v. valami mást müveljen.

Én szülés óta 25kg fogytamKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Muszáj elmondanom: Kristóf meghallotta, hogy mit tud már Nádja és nem akart lemaradni. Kép Ma ő is átfordult a hátáról a hasára. Kép Kép Kép Velünk volt reggel az ágyban és az apukájához akart menni. Úgy gondolta közelebb kerül hozzá, ha arra fordul. Aztán egy kicsit még tovább gurult és egyszercsak hason volt. Jól megijedt ettől és keserves sírás lett a mutatvány vége. Kép

Majd még jövök csak most nagyon el van keseredve a kis mutatványos itt mellettem.

Puszi:
Humi
humi

Karmen!

Úristen, én is akarok.Mit csináltál, lelakatoltad a hűtőt?Kép
Mert nekem tuti azt kelleneKép
Gratula nekedKép

Taliból a héten lesz vmi?

Puszka, Léna

nuska

Karmen!
Receftet kérünk, de én nagyon nagyon nem szeretek sportolni.
Kép Kép

És én is gratulálok termsézetesen az ügyeskedéshez mindenkinek.

Lili is pár napja kezdett hasról biztonságosan visszafordulni a hátára, és mostmár forog-pörög össze-vissza. És ha fogom állítva, valahol megveti a lábát, és egyből rugózik. Olyan édes Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Nem vesztünk el, zajlik az élet körülöttünk. Kihasználjuk a nyarat és megyünk mindenfelé, ezért vagyok kevesebbet.
Tegnap NOX koncerten voltunk a magyarszigeten, Kincső a koncert feléig bulizott velünk, majd elaludt az ölemben. Persze az éjszakát megint sátorban töltöttük.

Holnap pedig irány a Tisza-tó!

A koncerten:
Kép

A sátorban:
Kép

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ági, már akkora súly is elég súlyos:-))Sajnos még mndig nem fordul vissza,így éjszaka mindig jelez, ha hasra fordulKép
A kaját tegnap óta mi is próbáljuk. Gyakorlatilag mindene kajás lesz. Lenyeli, de folyton forgatja a fejét,így nem tudom tetszik -e neki igazából.

Kitti,szerintem látja a gyerekorvos is, csak az az előny a kórházban, hogy megnézik UH.on is, hogy tuti minden rendben-e. Megelőzésként jó, hogyha pelenkázáskor a térdénél-combjánál fogva szétfeszíted a lábát.Ezt Bence nagyon élvezi!Kép

Mariann, nagyon ügyi Nádja!KépÉs milyen jó kis húsban vanKépNálunk is volt már ilyen éjszakai buli napjaKép

Humi, Kristóf, ezek után tuti jó kis mozgékony lesz! Nagyon édes baba összecsomagolva is!Kép

Karmen, hogy csináltad, hogy annyit fogytál?! akkor rajtad biztos nem figyelnek kis zsírpárnák a derék táján. Azt vajon mivel lehet eltüntetni?

Tünde, milyen szépen tarja magát Tomika!Nem csoda, ha büszke magára!Kép

Bence kedvenc játéka most, ha utánozzuk. Letesszük az ágyunkba, melléfekszünk. Ő persze kézzel-lábbal erősen csápol. Apa elkezdi utána csinálni(ami nekem is elég viccesKép)Bence megáll néz,apa is megáll. Bence meglengeti a kezét, apa is amin Bence hangoson kacag. Ezt legalább félóráig bírja!Tündéri!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed, a kis feltartott kezes Kincső nagyon édi!Kép

Megint lemaradt a vége.

Jó éjszakát!
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed! De jó hogy ennyit kirándultok!! Kicsit irigy vagyokKép

Fogyás. ugye terhesen meg hiztam +23kg-ot. Igy csak kicsivel vagyok a kezdösúly alatt. AMugy sajna mire reggel megetetem Orsit ill. fejek is már ott van 10-fél11, igy csak egy joghurt a reggeli mert délben meg itt az ebéd. Annak is csak a felét birom megenni. Szoval jól összement a gyomromKép Persze a csipöm nekem is széles maradt a csontoknál.

Bogi! Én meg imádok tornázni de tele cicivel meg sem próbálok ugrabugrálni. Majd jövöre megint járok ide a szomszédba de csak a mozgás miatt.

Édes lehet Bence, nincs kép egy ilyen játékról?

Kitty! Bevált a sok öszi-kevés alma?
Orsi tegnap egy nagy adag krumplifözeléket becsapott, többet kellett föznöm hogy a turmix vigye is. Utána még birt megint szopizni, hihetetlen mostanában mennyit szopizik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen!
De irigyellek,hogy kevesebb vagy,mint terhesség előtt. Én 10 kilót szedtem fel a terhesség alatt, de ebből 6 maradt is szülés utánra, és azóta sem fogytam egy grammot sem. Mondjuk így sem vagyok 60 kg, de 53 a versenysúlyom. Persze, ha nem eszik valaki.... Én még csoda,hogy nem híztam,amennyit zabálok. De mindig megmagyarázom magamnak,hogy kell a tejgyártáshoz. Ezek szerint annélkül is lenne tejem.

Eddig sem adtam csak almát Rékának, csak őszivel, de így is fogta. Viszont alma nélkül nem eszi meg. 1 egész őszihez 1/4 almát rakok, így talán OK. Tegnap meggyel is megette az őszit.
A krumplit rögtön szerette Orsi? Vagy raksz bele gyümit? Anyatejjel készíted?

Na, én is csatlakozok a mensisek táborába, de még így sem szólhatok semmit, fél évig megúsztam. Ja, és annyi tejem lett abban a pár napban, hogy 2x annyit fagyasztottam,mint a szokásos. Pedig eddig még még mindenki csökkenésről panaszkodott ilyenkor. Ugye, Humi?

Ed!
Milyen bátor vagy, mennyi helyre eljuttok. És,hát hozzászokik a kisasszony, így a későbbiekben sem lesz gond Vele.
Én gyávább(vagy inkább lustább, kényelmesebb) vagyok, így alig mozdulunk ki valahova.
Édes Kincső, ahogy a sátorban eldobta magát.

Gratula Kristófnak és Nádjának a mutatványhoz!!!
Mariann! Vigyázz, ki ne szálljon a kisasszony! Be tudod kötni a kocsiba?

Réka is féléves lett ma. Jaj, de megy az idő!

Kitty
kitty123

Kitty! gratulálok a fél évhez, szerintem is rohan az idö (sajna). Igen rögtön megette a krumplit. Csak elsö alkalommal és buta nekiálltam villával összetörni, mire a kis daraboktól fulladt. Igy többet párolok meg és azt elviszi a turmix. Jó sok tejet fel is vesz, igy legalább fogy.
Jaj ez a menszi néha rám is rámijeszt. De aztán csak pici pötty és elmulik hetekre.
Én ugy tudom nem csökken menszikor a tej mennyislge de a tej ize megváltozik a babák nem akarják elfogadni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Nem tüntünk elKép Újabb kiroccanás volt a 7végén. Eredménye: Peti végig ölben volt, most meg elvárja (elvárná...) Hmm-hmm.

Gratulálok Nádjának és Krizsónak a pörgettyűhöz!!Kép Ügyesek vagytok Babácskák!!

Csatlakozom én is a jóhirekhez:

PETIKE VÉGRE MINDKÉT IRÁNYBAN FOROG!!! Mit forog, pörög mint a pörgettyű!! Hétfő ótaKép Borzasztóan élvezi! És tudjátok mi az érdekes? Feljegyzeteltem, a folyamatos hasról hátra forgás július 16. óta megy. Pont egy hónap csúszással vice-versaKép

Fogyi és súlyproblémák:
Drukkolok ám Nektek, hogy mihamarabb visszanyerjétek lányos alakotokat! Ügyesen és ésszel a fogyival csajszik. Bennem motoszkál ám a gondolat, hogy a tejem elapadásának az is lehet az oka, hogy azonnal visszafogytam. 2 hét alatt. Talán a szervezetnek túl gyors volt ez.

Ha tudok segiteni, igaz, nem fogyókúra, de a következőket eszem:
- Reggel 2 szelet rozskenyér pulykasonka, sajt, valami zöldség, tejeskávé vagy gyümitea
- Tizóraira valami gyümi vagy 1 joghurt, vagy 1 müzliszelet
- Ebédre leveske, utána fehér husi salátával vagy rizzsel. Vagy valami egytálétel leves nélkül. Lehet tészta is. Én a husihoz nem szoktam krumplit enni.
- Uzsira gyümi vagy joghurt vagy müzliszelet vagy gyümik leöntve joghurttal
- Vacsira csakis valami könnyű és hideg: rozskenyér, piritós sajttal.
- Édességet délelőtt szoktam enni (fagyi...)
- Napközben szénsavmentes ásv. viz vagy/és gyümilevek, hideg tea.
- Cukor helyett egyétek a barnacukrot, sót keveset használjatok.

Hehe, egy mosolyognivaló: anyu szomszédasszonya megjegyezte a múlt héten, hogy "azért maradt rajtad felesleg.." Hát ja...Kép

Hozzátápi:
Próbáljátok meg a következőt a Manóknak, valami isteni finom:
- 1/2 zöldalma, 1/2 mézédes körte, 1/4 banán sűritésnek.

Na megyek etetni a család felnőtt férfitagját.

Holnap jövök,

Puszi Mindenkinek.

Szilvus és Peti a Pörgettyű
szilvus

Sziasztok,

én sem tüntem el, csak irtó mozgalmas napjaink voltak. szegény gyerek is megsínylette, tegnap rohanás nagybevásárlás délelött, délután okmányiroda Bencének útlevél végett, (azt se tudtam hol van a XVI kerben az okmányiroda, pedig ott éltem jópár évig... fél négyre kellett menni, és fél elött 5 perccel még ott kolbászoltunk összevissza hogy hová is kell menni ?)Utána 6ra ügyvédhez rohanás, este fél nyolcra értünk haza, Bence nagyon szépen türte a hurcoltatást, bár az ügyvédnél hétkor azt mondta, hogy tojok az egészre. Szó szerint.
Ma reggel 7kor kelt, és egész nap egy percet sem aludt, nem tudom miért, iszonyú nyügös napok óta, hasáig ömlik a nyála, és hasmenése van pedig csak a tejcijét kapja. Aki fogzott már - Ági pl., Matyikánál volt valami hasonló ?
Nálunk a fordulgatás leállt, már jópár napja nem fordul semerre.
Különben most facérak vagyunk Benyussal, apja kinn van a szörnnyel (anyós) Belgiumban. Pár nap Hawaii Kép)
Ed, nagyon édi Kincsö a sátroban, jó nektek hogy így elalszik bárhol.

Azért ahogy így nézem, minden baba jó husiban van, öröm öket nézni !

Mariann ! Ügyi Nádja !

Barbic ! Az én Bencém kedvence meg az, ha összedörgölgetjük a talpait, meg ha az ökleivel verem a fejemet.ezeken hangosan kacag.

Ja ! Tegnap nagy meglepetés ért, amúgy is zürös napunk közepén - két hónap eltünés után - elökerült a védönö, és ideült a nyakamra egy óra hosszat. Azt mondta, nyolc hónapos kor elött ne adjak a babának itthon fözött fözeléket, csak üvegest a boltból, a nitrát miatt, merthogy pár hónapja itt nálunk majdnem meghalt egy baba a nem nevezem meg melyik áruházban vásárolt répától.
De a gyümire nem mondta hogy ne adjak, akkor az más tészta ? Azt mondta adhatok nyugodtan sárgadinnyét is, ti azt próbáltatok már ?

Sziasztok, megyek alszom ma egy jó hosszút (ált éjfél elött nem fekszem le, de most Hawaii van, úgyhogy irány az ágyikó)

Timi
kismaszat

Sziasztok újra,

A képeket rendezgetem, irogatom ki a "Peti" c. CD-reKép Azt is kell néha.

Timi
Jééé, de egyformák ezek a kismanók! Peti úgyszintén imádja, ha az Ő tenyereivel csapkodom a saját arcomat. Irtó nagyokat kacag ezenKép
Használd ki a hirtelen jött és jól megérdemelt szabadságodat! Csacsika vagy ám, miért nem dobtál egy sms-t megmondtam volna hol az OkmányirodaKép
Sárgadinnyét nekünk is mondta a védőnéni, de én nem merek adni Petikének, mert a sárgadinnyétől még én is...őő, naszóval öffefofom magamKép ma viszont vettem Neki HIPP bébiitalt, öszi-alma-ananász, 4 hónapos kortól való. Megitta a lelkem, hűdenagyon izlett neki, de sajna meglett a folyékony eredménye. Úgyhogy ezekkel a bébigyümilevekkel várok még 2-3 hónapot, addig marad az almatea.
Gyümik, zöldségek: gyümit én frisset adok Pocoknak, a főzelékkel nem pacsmagolok, kapja az üvegeset. Egyébként ilyen hipermarketekben, mint pl. a T... és a C.... vagy az A... ( Kép) nem szabad se gyümit, se zöldséget venni!! Ezt egy minőségellenőr kötötte a lelkemreKép Ja, és piacon se nagyon, ha babának akarjuk.
Miért nem fekszel le éjfél előtt? Ehhez is a szörnynek van köze?!

Puszz,
Szilvus
szilvus

Sziasztok,

Ma nem volt nehéz visszaolvasniKép

SzilvusKép
Gratula Petinek! Merre jártatok a hétvégén?

KittyKép
Mózes részbe nem lehet bekötni, úgyhogy nem nagyon lehet már felügyelet nélkül benne hagyni. Lejtőn állt ám a kocsi mikor ezt produkálta, de azért jobb félni, mint megijedni.

Fogyás témát egyenlőre hanyagolom Kép Majd szopi után nekiállok. Léna ötlete a hűtőlelakatolással kapcsolatban nem is olyan rossz. Azt hiszem rajtam is csak az segít majd.

Ma vettem at Auchanban nyári kalapokat Nádjának (már a köv. nyárra), 100 Ft/db, és tüneményesek. Persze azonnal 7-et kellett vennem, nem tudtam választani Kép
Holnap lehet, hogy kimegyünk Parndorfba, anyu e héten szabadságon van és így el tud velem jönni ide-oda. Kényelmesebb, mint ha csak a gyerkőccel mennék. Így jobban tudok nézelődni.Kép

Ma először voltunk bébiúszáson (Budakeszin). Hát, Nádja felhőtlenül nem élvezte, de elég jól bírta. Az elején legörbített szájjal nyüszített egy ideig, de a végére abbahagyta, és intenzíven szopizta a kezemet, amivel fogtam a hóna alatt. Sajnos fotó nincs, mert a szokásos reggeli kapkodásba elfelejtettem elvinni a fényképezőgépet. Majd jövő héten csinálok. Nincs kedve valakinek csatlakozni hozzánk?

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Látom itt is van tanakodás kajcsi ügyben. A Pöttömökben kaptam pár jó tanácsot, hogy mit ne adjak Lilinek 1 éves kora előtt.
Annyira nem tudom mit fogadjak meg, és mit nem. Régebben, Pár éve is egész más elvek voltak, aztán pár év múlva megint mások lesznek, és mindig csak tiltanak.

Biztos, hogy agyon mérgezzük magunkat minden nap, szerintem ne is együnk semmit. Ami nem mérgez, az hízlal, ami nem hízlal, az mérgez. Persze lehet, hogy valamit félreértettem, de ha minden annyira rossz, akkor miért nem lehet bio dolgokat olcsón venni? Nem értem, hogy amihez nem kell semmi féle permetszer, vagyis OLCSÓBB az előállítása, termesztése, azt miért adják tízszer drágábban, mint azt, amihez kell?

(Most mondja a párom, hogy a bio dolgokat egyenként babusgatják. Hát megnézném azt Kép )

Mariann!
Gratula az úszáshoz. Merültetek is?

Lilinek is volt ma produkciója. Előkészítettem a fürdéshez a dolgokat, addig benn hagytam a hordozóba (akkor értünk haza, gyorsan akartam elkészülni). Közben a férjem kicsatolta a biztonsági övet, mert azt gondolta, hogy kiveszi, de bejött még a fürdőbe valamiért, Lilit letette a földre a tükör elé a hordozóval együtt. Megyek ki, Lili térdelt a kövön a hordozóval szemben, könyökölt benne, és vígan elvolt a madzaggal. Aztán mikor meglátott, már forgolódni kezdett, és eldőlt, persze megfogtam, nehogy beverje a fejét a kőbe.
Apuci levonta a következtetést, hogy nem fogja kicsatolni Kép

Szilvus!
Gartula Petikének!

Maszat!
Most olvastam vissza anyósod beszólását. Nem semmi Kép
Már értem a szörnyi kifejezés okát Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

http://jaksy.different.hu

Új címen a honlapunk, és vannak új uszis képek!

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Maszat!
Igen Matyiból is dőlt a nyál a fogacskák előtt. Du-n 2x kellett átöltöztetni+volt, hogy valamit a nyakába kötöttem az elázás miatt.

Bogi!
Édi lehetett ahogy elindult körülnézni a fürdőben. A "körmére" kell mostmár nézni Lilinek is. Lába nem fáj már az oltástól? Matyinak nem tünt fel hogy fájt volna, uo. volt mint ha nem is kapott volna szurkát.

Valami nincs rendben a csuklómmal. Kép Azthiszem Matyika súlya (7kg) kezd neki megártani. Ma reggelre nem tudom behajlítani a bal csuklóm annyira bedagadt+fáj. Kép Így visszagondolva mindig ebben a kezemben fogom ezt a kis prüntyőkét. Hát majd elmúlik. Csak gyorsan!!!Kép

Matyika legújjabb kifejezése ha valamit nagyon akar, hogy lehúzza az alsó ajkát és vicsorog a 2 szem fogacskájával. Szét mosolygom a fejem mikor ezt csinálja szegény meg nem érti hogy miért nevetek mikor ő mérges. Kép Tündéri.

Szilvus!
Gratula Petikének! Igazán klassz, mostmár elmászik forogva ő is. Kép A szabadság, biztos örül neki!
Matyi állandóan ülni akar, és ha ölbe vesszük már áll is fel. (Tiszta kék+zöld a combom)

No megyek mert hiányol!

Szép napot mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

Szilvus, nem tom a telszámodat! Ha gondolod írd meg priviben, elek.timea@invitel.hu

Egyébként melyik üveges bébikaja a legolcsóbb, illetve a legjobb, még megfizethetö áron ? (a múltkor láttam valamelyiket kb 300 ft/db áron, eldobtam az agyam rögtön)
Éjfél elött azért nem fekszem le, mert nem tudok. Illetve feküdni tudok, de elaludni nem, mert zavar, bogy a nappaliban még nézik a tévét, beszélgetnek, stb. Nem tudok igy elaludni, csak mikor mindenki nyugodni tért. Ez biztos az én hülyeségem, de sajnos nem megy.

Bogi ! nagyon édi Lili, ez a lábam kidugom az ágyból úgy alszom figura nálunk is mindennapos, olyan édesek ilyenkor ! Csak Bencének múltkor kiszorult a lába, mert a hurkájáig kidugta a lábát, és a hurka kiszorult...

Na jó, most elmegyünk reggeliért, majd még benézek ma.

Sziasztok, puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!
Timi, szerintem a Kecskeméti, ez olyan 180 Ft körül van.A vicc az egészben az, hogy ezt is a Hipp gyár ghyártja, a Hipp mégis 300 Ft körül van.Viszont, amit a Kecskeméti Konzervgyárban csinálnak, annak Univer, vagy mi a neve.Na, ezt a csavart magyarázza el nekem vkiKép

Puszi, LÉna

nuska

Orsi is folyton kidugja kezét-lábát én nem is merek elaludni amig nem látom már alszik. Nehogy ébren a sok forgásba beleakadjon.

Jo hogy montátok ez a multikat, én is ott vásárolok.
Gyümit piacon vesszük, jol megmosom, na meg a héját sem kapja meg. Eddig zöldséget nem evett, csak krumplit. Ma akarok répafözeléket adni.

OFF.Bogi! Te nagy csillagász vagy, a meteoresöt nézted? a hiradoban azt mondták 1-2 percenként lesz én jó 5 percet vártam mindig mire valami enyhe kis fényes csik egy szemvillanás alatt elhuzott, semmit sem lehetett belöle élvezni.
Apu meg kiült a kerbe ö mérges volt semmit sem látott. Akkor most tényleg sürü csillaghullás volt v. mi néztünk rossz irányba? Én fél óránként felkeltem, de hiába sose volt jobb eredmény.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Bogika
Hát jaja, igazad van, a tanácsok tökjók, de nem tudhatjuk, hogy melyik babából melyik zöldés-gyümi vagy étel mit vált ki. Ezért vallom a puding próbája elvet. Pl. a 4 hónaposoknak való itókával jól megjártuk. Van akinek meg semmi baja tőle.

Maszatka
A számom a Mariann féle listán rajta, de küldöm. A bébiételek valóban horror áron vannak. A Kecskeméti még a legmegfizethetőbb. A HIPP-ből a miniüvegest vettem Petinek (alma, banán-barack, zöldséges, pipihusis), a sarki közért leakciózta 99,- Ft-ra (nem járt le a szavatossága!Kép ) vettem vagy 30 db-ot Kép, mert amúgy 219 Ft. A MILDI is jó, a sütőtök-répa, valamint a sütőtökpüré nagyon izlett kicsikémnek. Az UNIVER-re vigyázzatok, a desszertjei tartalmaznak hozzáadott cukrot is.
Szörny Rt: szerintem nem sértődik meg ha megkéred a férjed és a szörnyet, hogy halkabban tévézzenek...Nem?

Ez a lábkidugdosás nálunk is menő, csak Peti csinál még egy csavart is, igy teljesen kitekeredve találok rá. Közben meg, hogy ne unatkozzon, állandóan lefejti a rácsvédőt.

Ági
Bizony élvezi! Ülni csak az ölünkben ücsörög szép egyenes háttal, ám a tökfeje még gyakran előrehúzzaKép Igy egyedül, azaz csak kézfogással nem ültetem készakarva, majd ha már Ő maga feltolja magát. Kép Matyika csuda ügyi, néztem milyen szépen ül a babakocsiban.
Nekem a hátam fáj, sajna már a hasonfekvés is nehezemre esik egy idő után. Gondolom ez az emelgetéstől, illetve még a terhesség alatti gyarapodás miatt van. Múlt héten voltam egy Klinikán, egy idegsebész megnézte, semmi baj, de javasolt 1-2 vizsgálatot, hogy utána azok birtokában elkezdjük a gyógykezelést. Gondolom masszázs, uszoda, súlyfürdőKép Dejó leszKép

Csajok, lassan kezdődik a jó kis GYEDKép Gondolom Ti is örültök eme hatalmas támogatásnakKép

Iszom 1 kávét..Kép

Szilvus-family
szilvus

Sziasztok!
Karmen!

Ez a meteorozás olyan dolog, hogy én kb. 3 órát voltam kint, és láttam 100 fölött, amik között rengeteg tűzgömb volt (hatalmas villanás, hosszú, és nyomot hagy.) A lényeg, hogy sötét helyről kell nézni, tehát a városi ég abszolút nem kedvez ennek a hobbinak.
Ha percekre kiállsz, annak semmi eredménye nem lesz.
A jelenség háttere a következő (csak hogy értsd miért ilyen). Az űrben kering a nap körül egy üstökös, ami ugye folyamatosan dobja le magáról az anyagot, (ez a csóvája). Ezek a kis porszemek keringenek aztán tovább ugyanolyan pályán. Ezt keresztezi a Föld pályája minden évben nagyjából ugyanakkor. Ezek a porszemek bekerülnek a légtérbe, és elégnek (ennek is megvan a fizikai, kémiai magyarázata, de ez gondolom nem érdekel). Na ezt a felvillanást látjuk. Vannak helyek, ahol kicsit több porszem van, ott várható egy ún. maximum kitörés, ami percenként több meteorból is állhat.Én láttam már olyan kitörést, ahol úgy nézett ki, mintha rád szakadna az ég, mert másodpercenként jöttek a meteorok szinte.
Ez az idei nem volt olyan nagy, de itt nagyon látványos meteorok voltak.
Szóval a technikával volt baj. És az egész eget kell ilyenkor nézni, ezért nem jó, ha egyedül kiül az ember, mert tuti, hogy épp nem oda néz, ahol volt a meteor. Meg hát mondom a sötétség nagyon fontos.
Mi rengeteget harcolunk a fényszennyezés ellen, de nem tudunk mit tenni. Az egész társadalom változására lenne szükség, pedig a csillagos ég látványa a VILÁGÖRÖKSÉG RÉSZÉvé lett nyilvánítva!!!
Elég ciki, ha fél órát exponálsz a fényképezőgéppel egy galaxisra, és az utolsó percben átcikázik egy diszkóreflektor a képen.

Na csillagászatból ennyi elég Kép

GYED.
Az egyik rokonom azt mondta, hogy mit képzelek én, mit akarok nagyobb támogatást a kismamáknak, amikor a gyerek az valakié, nem az államé, hogy annak kellene eltartani. Meg különben is a nem dolgozó kisebbségek ne abból éljenek meg.
Mondtam neki, hogy el van tévedve, mert GYES és GYED csak munkaviszony után jár, erre kicsit visszavett. Szóval vannak még ilyen begyöpösödöttek, valószínűleg hasonlók irányítják kis országunkat.

Maszatka!
Ki az az elvetemült a családotokban, aki éjfélig tévézik? Elhiszem, hogy így nem tudsz pihenni.
Bébikajából én mindenfélét veszek, mert mi ízre megyünk.
A Kecskemétinek nincs olyan sok féle íze, én pl. 6 hónapos kortól adhatót nem is találtam náluk, csak 5 hónapos kortól adhatót. Amúgy tényleg az a legolcsóbb.
Nálunk a HIPP miniüveges alapból is csak 169-179 Ft.

Egyébként Lili álmában is közlekedik a kiságyban. Már volt olyan, hogy keresnem kellett a kiságyban. Kép

DÖG MELEG VAN!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogika
Sajnos a teraszról én sem láttam semmit, a sétányon lévő lámpák miatt. Észlelni a közeli magaslatra szoktunk menni (Gellértheggyel egymagasságban lakunk), ahol nincs világitás, de most Peti miatt nem tudtunk elmenni. Kár pedig, nagyon szeretem ezeket az égi jelenségeket. Remélem Öcsém nézte és készitett is fotókat. Ha van jó fotód ideteszed nekünk?

GYED-GYES:
Rengeteget mérgelődtem, de belenyugodtam: nem alanyi jogon jár. Azaz, hiába keres a kedves kismama sokat, a 168 nap után már maximalizálva van az ellátás, tehát tökmindegy mennyi a jövedelem, a btto 82e-nél többet NEM kaphatunk. Gondolják azért, hogy ne azok kapjanak ellátást, akik nincsenek rászorulva, azaz csak az átlagosan vagy az átlag alatt élő családok kapjanak támogatást. Ez igy rendben is lenne, ÁM: Máris kinek a gyereke lesz hátrányban? Azé a mamáé, aki adott esetben jóval többet keres az átlagnál, hiszen igy igyekszik vissza dolgozni, nem tölti le a 3 év gyermekgondozási időt...Persze ez is, mint minden úgy lett kitalálva, nehogymá' mi járjunk jólKép Na mindegy, nem hergelem magam.

Kaja:
Petike most rákapott a tejpépre (H.A. az is), igaz még nem teljes adagot kap, csak kb. a felét (75-80 ml), nagyon izlik neki. A MILDI küldött ajándékcsomagot, biztos már Ti is kaptatok, no abban volt sárgabarackos tejberizspép, bekevertem neki, még a kanalat is meg akarta enni a végén! Sajnos nem kaptam a Patikában meg az Auchanban sem olyat. A MILUPA banános tejpépjét meg kiköpte (szintén próbacsomag volt...). Kép
A védőnéni nekünk azt mondta, hogy sütőtököt és banánt csak heti 1 alkalommal szabad adni, banánból csak 1/4-et! Ez valóban igy van? Ti is kaptatok hasonló intelmet? Peti imádja a banánt, kb. 2 naponta egy egészet megeszik, és semmi baja nincs tőle.

Mariann
Hétvégén Zagyvarékason jártunk rokonlátogatás céljából. Falunapok voltak, főzőverseny, tüzijáték, stb. Mi is bográcsoltunk, igaz, csak magunknak. Peti nagyon élvezte a jó időt itt is, jó nagyokat szunyált az udvaron. A tarkabarka cica őrizte az álmát: beköltözött a babakocsi aláKép Este pedig Petike a lavórban fürdött, ahonnan kilógott a tappancsa, na ez a pancsolás nagyon tetszett neki.

Itt is dögmeleg van, 5 után megyünk csak sétálni, hátha akkor már kibirható lesz. Fagyival főleg Kép

Puszi Nektek,

Szilvus és Peti, aki ma meglepően álomszuszék hálistennek!Kép

Kép: rácsvédő bontás Peti-módra.Kép
szilvus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?