Új privát üzeneted érkezett!

Na, hirtelen rákeresve 135/85, illetve 140/90 amire azt írják,hogy terhesség alatt magasnak minősül. Úgyhogy laikusként nincs miért aggódnod.

Dr. Mindenttud (legalább is szeretne) Hari

Kép
Kép
hari

hari
Köszönöm, hogy rákerestél! Én még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem. Remélem, magasabb nem lesz. Teát csak zöldet iszom, de azt is ritkán. Inkább tejet illetve ásványvizet zúdítok magamba minden mennyiségben.
Vendég

Sziasztok!

Én az kisfiamat császárral szültem, mert nem tágultam ki egyáltalán még infúzióval sem. Ezért műtét lett a vége. Akkor szomorú voltam de így utólag nem bánom. Azt olvastam ,hogy akkor a második is az lesz, hogy a régi heg ne repedjen szét. Mit gondoltok? Nem tudom, mert ugye véralvadásgátlóval nem piskóta műteni, na de meglátjuk. Én kértem fájdalomcsillapítót, de a méhem nem reagált rá így nem ért semmit. Amikor a műtétre került a sor, akkor is felvágták a hasam, amit szinte nem éreztem, majd a méhem arra sem reagált, ezért el kellett altatni. Jópofa :)

Geo: Gondolkoztam én is valami tornán, mert lemért a védőnéni és meghűlt bennem a vér. Mondta is hogy ha tudok akkor adjak le egy kicsit. Mondjuk számítottam arra, hogy meghízom, mert leraktam a cigit ugyebár a pocaklakó miatt.

Én annak idején (2003) a dél pestiben szültem, 4 ágyas szobák voltak, de csak ketten voltunk benne, a másik szobában meg egyedül egy (nem akarok csúnya lenni) kisebbségi asszony, mert ő az a fajta volt, aki mellett nem lehetett megmaradni. (amúgy leszögezem nem mindegyik ilyen). A 6 nap alatt végig így is maradtunk. Nem engedtek be hozzám senkit, csak az első nap a császárosokhoz beengednek, utána nekem kellett kimennem ha jött valaki, és üvegajtón láthatták Barnust. Persze a férjemmel megbeszéltük előre, hogy hányra jön és akkor az ajtóhoz sétáltam "véletlenül pont akkor" a babával.

A szülés után tudtam, hogy mindenki meg akar majd látogatni, én úgy voltam vele, hogy gyorsan letudok mindenkit és utána pihenek. Így is történt. Ahogy hazaértem az első 3 napon megjelentek a szomszédok, a család és kész.

Na jó más nem jut az eszembe!

Kép
Kép
handy26

Handy, már a baba előtt leszoktál, vagy csak mikor megtudtad, hogy van pocaklakód? Semmi hátsó szándékom nincs a kérdéssel, csak szintén bagzós vagyok és én nem tudtam, hogy baba van, úgyhogy kicsit félek, hogy későn tettem le, hiszen már 2 hetes volt, mikor kiderült számomra. Szóval csak érdeklődöm.

Kép
Kép
hari

hari
Én sem számítottam babára, ugyanis különösebben mi sem terveztük. Én szintén dohányoztam, és miután késett a vérzésem és megcsináltam a tesztet akkor raktam le. Akárhogyan is számolom, akkor volt 3 hetes a babám. Rákérdeztem több szakembernél, hogy ezzel mennyire tettem rosszat, de megnyugtattak, hogy nem kell félni, mivel annak örüljek, hogy le tudtam rakni egyáltalán, nem úgy mint sok más kismama, akik végig füstölik a 9 hónapot.
Vendég

hanibaby, kicsit megnyugtattál:) Bár tudom attól, hogy más is "vétkezik" nem lesz az enyém kissebb, de mégis megnyugtat a tény, hogy más is van így ezzel. Az igazat megvallva én tökéletesen nem tudtam még mindig letenni, mert van, hogy rágyújtok, mikor úgy érzem megőrülök, de nem szívom el, csak kicsit. Persze ezt sem szabadna, úgyhogy azon vagyok, hogy végleg letegyem. Lilinél annyira egyszerűen ment, hogy eszembe se jutott rágyújtani. Akkor azt mondtam, hogy minden kismama aki nem bírja letenni, az nem is akarja. Most kicsit úgy érzem magam, mint egy skizofrén. Tudom, hogy nem kéne és hogy csak akarat kérdése, de néha úgy érzem hogy felrobbanok, ha nem szívhatok bele.
Bocsánat azoktól, akiket ezzel most nagyon felbőszítettem. Bírom a kritikát, (bár nem szeretem), úgyhogy nyugodtan elmondhatja mindenki aki akarja, hogy ez milyen felelőtlen stb. dolog. De tényleg próbálom teljesen abbahagyni. Többet nem is ejtek erről szót, ígérem.

Na megyek fürdetni a nagylányomat. Továbbra sincs semmi nyoma, hogy megsínylette volna az oltás. A helye se fáj, nem is piros és hőemelkedése sincs.

Szép estét és nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nos én akkor "raktam le" amikor megtudtam, hogy baba van. Az idézőjel azért van, mert nem tartom magam már dohányosnak, de el el szívok egy egy cigit. Annyi a különbség, hogy váltottam az minimális mg-ú méregre. Jó persze a 3 mg pont 3-al több mint kéne, de velem is az volt, hogy a kisfiammal azonnal leraktam, nem is kellett, most meg sehogy sem jön össze. Pedig a párom iszonyatosan mérges miatta, de észrevette, hogy ha nem gyújtok rá idegbeteg vagyok. Az sem túl jó a babának. Szóval most ott tartok hogy 2 naponta egy szál, mikor már nagyon nem bírom.
Sajnos ismertem olyan kismamát, aki meg sem kísérelte lerakni. Végig pöfékelte és rossz volt nézni. Tudom most ez kicsit olyan mint ha bort innék és vizet prédikálnék, de ő nagyon durván tolta a cigit és a sört is.

Kép
Kép
handy26

Még egy utolsó bejegyzés mára:(
A Jóisten nem ver bottal: kérdeztem a lánytól, hogy mit szólna, ha nem a sok evéstől lenne ekkora a pocakom, hanem egy kistesótól. Erre közölte, hogy ő nem szeretne kistesót egyáltalán és azt sem szeretné, ha nagy lenne a pocakom. Mindezt elég kategórikusan jelentette ki. Hát...kicsit nagyobb örömre számítottam. Bár nem ő az egyetlen a családomban, aki nem örül neki. Sőt, rajtam kívül talán senki nem örül. Úgyhogy most jól magam alatt vagyok. :cry:

Kép
Kép
hari

Megjöttünk az uh-ról és 4mm-es a babszem és látta a férjem a szívét. :-)
Viszont kaptam Duphastont.
De úgy néz ki, vagy június végi vagy július eleji babánk lenne, de csak két hét múlva tudja megmondani a dokiml De szerintem júliusi lesz. Szóval ha nem bánjátok attól még maradnék.

Kép

Kép
antekirt

hari
Szerintem még nagyon új neki a dolog. Ahogy telik az idő, szépen lassan megtanul vele együtt élni, és hidd el eljön hamarosan az a nap is, hogy örülni fog neki. Az én lányom csak annyit szokott megkérdezni, hogy hol van a baba, mondom neki: itt a pocakomban, mire ő: de hol? nem látom! És akkor kezdem neki magyarázni, hogy ha majd kibújik a pocakból, akkor látni fogod stb. De ez a párbeszéd kb. két naponta lezajlik közöttünk. Ebből következtetek arra, hogy ő sem igazán érti, hogy mi is történik körülötte/körülöttünk. Írtam neked privit.
Vendég

Antekir,

nagyon örülök a jó híreknek:) csak így tovább:))

Az hiszem mindenki egyetért azzal hogy maradj nyugodtam:) Egyébként szerintem én is átcsúszom majd.

Duphastot a barnázásra szeded? én utrogestant kaptam ,fura hüvelygyöngy...

KépKép

KépKép
msi22

Antekirt! Ez jó hír! szuper!

Hari, ne haragudj nem akartam rád ijeszteni, hanem pont az ellenkezője volt a célom! hogy ha valami rosszat látnál, akkor azt tudd be a gép hülye programjának! ne félj!

cigi: én Marcuval azonnal letettem, most koca voltam, így pont a ciklusban nem is szívtam. de ha valaki azonnal leteszi az nem okozott semmi problémát. nekem az segített nagyon Marcuval a terhesség alatt és a szopi alatt is, hogy elképzeltem, hogy hogy néz ki egy terhes nő cigivel vagy kisbabás nő cigivel... meg a bűntudat... meg egy kismama vagy egy baba ne legyen cigi szagú... nekem igazán a mozdulat hiányzik, és nem az hogy a füst leáramoljon... de most már ez se nagy hiány érzet, nem is gondolok rá.

Hari és a férjed se örül?

A védőnő engem mikor kifaggatott kérdezte az alkoholt... mondom szoktam... mire ő: na de nem részegségig... mondom de :) sajna bulizós voltam és még Marcu foganásának napján is jól berugtam... s lám...

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna,
megkérdezhetem miért fogsz gátmetszést kérni, illetve érzéstelenítést pedig nem? még nem szültem, ezért kíváncsi vagyok. oké, lvastam a köv. hsz-odat és most már értem :D

az egyik ismerősöm, aki védőnő, nemrég szült másodszor, és nem kért érzéstelenítést, kipróbálta milyen (szakmai ártalom). és most be kellett mennie a kórházba mert még mindig vérzik, azt mondja neki ez nem jött be.. :shock:

asszta Konkri,
jó kis dolgokat írtál a szülésről, én még csak most barátkozom a dologgal, de én sem örülnék a császárnak.

Henibaby,
örülök hogy neked bejött az érzéstelenítő nélküli szülés 8) . én még nem tudommi lesz velem.. mg utánajárok a dolgoknak :)

igen, irigylem Bibócskát, egy hihetetlenül pozitív, vidám nőci lehet

Nanetto,
nem irigyellek szegény, de hátha ma este is megúszod

Hari,
szorítok, hogy végleg le tudd tenni. én akkor tettem le, mikor pozitív lett a teszt. azóta néha rámjött amikor a barátnőim rágyújtottak, hogy jajj én is úgy.. de pl ma amikor beültünk valahova, ők kétszer rágyújtottak a 2 óra alatt (miattam ilyen keeset) és megkérdezték zavar e, azt mondtam, nem, de kamuztam.. legközelebb már megmondom hgy ne gyújtsanak rá.. úgy látszik nem szereti a babám. pedig régen a füstöt is bírtam..
és ne légy magad alatt, hidd el, mindenki véleménye meg fog változni. először nekem sem örült mindenki. gond akkor lenne, ha te nem örülnél neki :wink:

Antekirt,
gratulálok, nagyon jó hírek. de amúgy miért kaptál duph.t?

Konkri,
a mi babánk is vagy egy bulizós este után fogant, vagy pedig a nagy búcsúzkodáskor, mielőtt a férjem afrikába ment volna :P . pontosat csak a legközelebbi uh-on mond a doki.

na mindenkinek szép estét, én meghalok olyan fáradt vagyok. :?

:D
Vendég

Sziasztok!

Van itt valaki aki a Péterfy-be fog szülni? Igaz az hogy csak a kerületbe lakók mehetnek már csak oda? Illetve valaki jár Asbóth Ákoshoz magánrendelésre?

A segítséget előre is köszönöm!
Mesi

KépKép

KépKép
msi22

sziasztok!
Először is gratulálok mindenkinek az áldott állapothoz!:)
Én is szeretnék csatlakozni hozzátok. Már a kezdetektől olvaslak titeket, de csak most szántam rá magam a belépésre. Most vagyok 9+4, van egy 9 éves fiam és egy 22 hónapos lányom, most várjuk a kistesót.
A cigiről annyit, hogy anno nem tudtam arról hogy terhes vagyok a fiammal és elég rendesen bagóztam, csak az lett gyanús nem kívántam a cigit és akkor már lehettem 6 hetes terhes, de hála égnek nem lett baja.
Császárról annyit, hogy az egyik ismerősöm az első babáját császárral szülte, ellenben a másodikat otthon természetes úton. Őt is ijesztgették ,hogy veszélyes stb, de nem érdekelte és minden probléma nélkül megszülte. Azért otthon nem mertem volna szülni, de azért bátor volt.
majd megpróbálom a 3. vonalzót is feltenni

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Mesi,
ha jól emlékszem akkor Hari és én ott fogunk szülni. Elvileg tényleg csak azok szülhetnek ott, akik abba a körzetbe tartoznak, de ha a dokid ottani, akkor is megoldható.

Szia Zsuzsa!
Hát akkor szeretnék neked gratulálni a harmadik gyerkőchöz! :D
jujj nagyon érdekes ez az otthon szülés... :shock: én úgy tudtam nem engedik, de akkor mégis? :roll: és doki is volt vele, vagy csak szülésznő?

Nanetto,
egész éjszaka a kakaóddal álmodtam, reggelre már tiszta lázban égtem, úgyhogy felraktam egy kis tejet egy lábasban, bele egy kis cukrozatlan kakaópor, meg egy pici kristálycukor, és tisztára olyan lett, mint amit a nagyim csinált, mikor nála voltunk gyerekkoromban :oops: :)

További szép napot! :P
Vendég

Sziasztok!

Köszi, hogy senki nem szídott (eddig :lol: ) Pont elég a lelkiismeret furdalás.

mesi, én is Péterfys lennék és nem ott lakom, úgyhogy egy kicsit aggódom is, de bízom benne, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Vagy hogy szokták mondani. Csak nem küldenek el, ha már megy az ember lánya szülni. Vagy előfordulhat? Én abban bízom, hogy a dokim csak említette volna, ha problémás lenne a dolog. De azért ha megyek decemberben UH-ra, akkor rákérdezek.
Olyan messze van még június, hogy addig bármi változhat. Legrosszabb esetben kell szerezni egy ideiglenes lakcímet. Bár azt nem tudom hogy :roll:

zsuzsa, Üdv a csapatban! Már kezdünk elég sokan lenni. Mikor Lilit vártam, nagyon jó kis társaság jött össze itt a babaneten. Aztán mondjuk sajnos szétment, mert a babák születése után jöttek a problémák, viták, de reméljük itt nem lesz ilyen.

konkri, a férjem az a "semminek sem túlzottan örül" fajta. De mondjuk talán jobban örült neki mint az elsőnek.

A család többi tagja meg azért nem örül, mert nagyon aggódnak. Hiába mondom, hogy attól, hogy az első rosszul sikerült, a másodiknál nem törvényszerű, hogy probléma legyen. Majd kiderül. Én nagyon örülök és talán tényleg ez a legfontosabb.

Kép
Kép
hari

sziasztok kismamik....
örülök hogy mindenki ilyen jól van..
zsuzsi örülök neked jó hogy te is csatlakoztál pusz neked...

hanykém nekem tegnap 105/65 mét a védőnő.
a belgyógyon szerdán a dokinő 110/70....
nálam ez változó szokott lenni ritkán van 100 felett nekem 90 körül szokott lenni szóval ezek még egész jó eredmények.

ma lust napot tervezek:-)
semmit nem csinálok csak pihizek ebédem is van szóval lustálkodom hi-hi-hi-.....
meg jövök és lesek rátok :D :D
bibócska

Sziasztok,

Cigi ügyben: szerintem minden terhesség más és más, de előbb-utóbb mindenkinek sikerül letenni a cigit, aki igazán akarja. Én Andrissal akkor tettem le, amikor megtudtam, hogy pozitív a teszt. Első pillanattól nem bírtam volna cigizni, viszont hogy mennyire kívántam!!!!!!Néztem a boltban, hogy milyen jó illata van valamelyik pasinak, aztán rájöttem, hogy a bolt előtt dobhatta el a cigijét......szabályosan követtem a cigiszagú embereket! Majd' megvesztem érte végig. Úgyhogy nem is mondtam soha, hogy leszoktam, csak hogy most nem szívok. Aztán amikor a szoptatás is véget ért, 1 hét alatt visszaszoktam a szokott mennyiségre.

Most, amikor megtudtam, megpróbáltam lerakni. Az első egy hétben nem ment, napi 2 szálat kellett szívnom....mondjuk inkább 2xfél szál.....azt a lelkiismeretfurdalást.......és titokban kellett csinálnom, ami nem volt könnyű, mert a párommal egy munkahelyen dolgozunk.......aztán tudatosan csökkentettem 1 szálra, félre....és aztán jött a hányinger és azóta ingerem sincs dohányozni! Nekem olyan hihetetlen, mert ilyen még nem volt, 16 éves korom óta egyfolytában bagózom.......titkon remélem, hogy hátha vissza sem szokom, nade ezt majd meglátjuk később.

Hari, a lányod majd megbékél, az anyukán kívül mindenkinek kell kis idő, míg megbarátkozik a gondolattal! És azzal megbarátkozni, hogy tesó lesz, akivel mindent meg kell osztani, még anyát is.....nem lehet könnyű!!

Kép

KépKép
eszterxx

Geo, azért kell szednem, mert írtam, hogy mintha barnéznék, szóval már több mint egy hete van ez és erre adta a doki a Duphastont. Szóval a hormonháztartásomat támogatjuk most.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok
Csak a vernyomas temahoz jegyzem meg, nekem tobb mint masfel honapja (szoval mar a teherbe eses elott ota) 140/95 korul mozgott, ennel magasabb, es alacsonyabb is volt neha. Gondolom ezzel most nem vetekszik senki :shock:
Kaptam is ra gyogyszer hosszas kivizsgalas utan (persze a vizsgalatok utan sem tudjak, hogy mi is okozza), es most mar lement 130/88, 122/77-re. Viszont a szedelges megmaradt, ugyhogy tenyleg kiralyul erzem magam. :roll:

Este UH, hipp-hipp :lol: - es igen, most fogom latni eloszor! Persze a heten keszult vervetel eredmenye es a hihetetlen szar allapotom csak azt erositik, hogy biztos van bennem egy bebi. De azert mar jo lesz sajat szememmel is latni! :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hari!
Szerintem is adj neki idot! Majd megszokja a gondolatot!
Rebeka az elejen se fiut, se lanyt nem akart, csak babat. Most meg mar tudja, hogy csakis lanyt szeretne (bele se merek gondolni, mi lesz, ha fiu jon :roll: ).

Antekirt!
Orulok a jo eredmenynek! Este en is jovok hirekkel, szerintem engem is attolnak majd juliusra...

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gemini, nagyon drukkolok majd!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

gemini, hajra az estehez!! vernyomasod mellett en mar nem elnek :) nekem eleg lacsony szokott lenni, es amikor a panikrohamos szakaszomban voltam, na akkor volt ilyen magasom (meg magas pulzus is) es en ezzel mar labon maradni sem nagyon tudok, de tudom van aki ezzel meg elsetafikal es csak kevesbbe erzi meg.
A cigarettas temahoz nem tudok hozzaszolni egyaltalan, eletemben meg egy slukkot sem szivtam (csak passzivan ugye :)) ugyhogy mivel sosem erzetem at mi ez nem igen tudok autentikus velemenyt mondani, hogy igy meg ugy kene vagy lehetne leszokni :) Nem ertek hozza, ez a nagy magyar igazsag :)
Es tuti terhes vagyok, muszaj volt vennem egy zacsko csipszet es kaveval megenni, na ez nem normalis. (marmint a sajat magam normal allapotahaoz merten nem, egy terhesnek teljesen oke). Es kenytelen leszek kaposztavadaszatra indulni, mert itt nem nagyon lehet kapni, es a fagyasztoban levot tegnap mind felettem. A kisebbik lanyomnal otthon legalabb ugye lehetett kapni (lehet most is) rakott, meg szekelykaposzta konzervet, soletet meg babfozeleket, na de itt ez sincs, meg kaposzta sincs, muszaj valamit tennem magamert :D

luna6

Luna,
igy mar megertem a vonalzovalasztasodat! Ha mar a boltban nics, legalabb a vonalzodon legyen kaposzta alapon :lol: (bar az is lehet, hogy itt epp salata... :roll: )

A vernyomas ugy tenyleg szar, es en is azon toprengek gyakran, hogy hogy vagyok meg talpon. Ezt a hetet vegig birtam, de nem volt egy konnyu menet, mert reggel fel 11-re mar tokre kivagyok. Azontul a vonaton sem tudtam leulni befele, szoval jo kis moka volt egyaltalan talpon maradni. Csak azt nem ertem, az orvosnak miert nem jut eszebe erre valami esszeru megoldast kitalalni, en marmegsem javasolhatom, hogy irjon ki egy-ket hetre, mert lehet, hogy nem is annyi lenne belole, annyit meg nem lehet hianyozni. :roll:

Egyebkent en keptelen vagyok barmit is joizuen elfogyasztani, vagy akar csak jo gyomorral gondolni barmire is. Az egyetlen, ami problemamentesen lemegy, az a fott, vagy hejaban sult krumpli, de ez meg mar kezd egy kicsit unalmas lenni. Tenyleg semmi, de semmi sincs, ami jol esne, ugyanakkor meg folyamatosan ehezem. Ebben igazodjon ki valaki!

Kakao: en is sokat ittam elozo terhessegeim alatt. Most hozza sem tudok nyulni, ahhoz se :?

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Az elso terhessegemnel en is ittam sok-sok kakaot meg meg annal tobb tejet :) El sem indultam otthonrol egy flaska tej nelkul :D Gondoltam a masodiknal, hogy na akkor beprobalom megint, de nem birtam meginni, es egesz terhesseg alatt ra sem birtam nezni :) Most meg meg nem probaltam, csak a csipszes kavet meg a Whoppert :D Es mindjart egy kis kaposztat is, a legveget.

Kaposzta az a vonalzomon elvileg, nincs amugy koze a vagyaimhoz :d A franciaknal nem a golya hozza a babakat, hanem a kaposztafoldon talaljak meg oket, szoval ezert van kaposzta is a vonalzok kozott :D (kell legyen valami borsós verzio is, mert lattam, hogy borsohejas babaizek is voltak a vonalzokhoz, de azt nem tudom melyik nemzet hiedelmebol johet)

Nekem a magas vernyomas idegrendszeri alapon volt, es amint azt kezeltek magatol normalizalodott, de pl normal nyugtatora nem reagalt semmit, meg vernyomascsokkentore sem nagyon. Hogy terhesen mit tudnak vele kezdeni azt nem tudom, de ha te sem vagy jol akkor eroltesd a temat kicsit a dokinal, mert nem tul jo ez sehogysem :(

luna6

Luna,
ma én is káposztáztam, káposztástésztát csináltam. remélem sikerül levadásznod egy kis kápit :wink:
amúgy nem nagyon értem, amit a franciákról írtál :oops: én azt hittem portugál vonalzód van :)

Gemini,
majd jelezz, hogy mi volt az uh-on. :lol:
remélem azért sikerül majd találnod valami olyan kaját, amit szívesen megeszel.

Én nagyon meg tudok kívánni dolgokat, meg is eszem, de másnap már tuti nem ennék olyat... :? :D így mindig más jön a repertoárba.
Vendég

jha, és tiszta hülye vagyok!! :D ma átnyálaztam az utónévkönyvet, és hát eléggé meglepődtem magamon, hogy milyen nvek tetszenek. Igazából ilyen nevekről még nem is hallottam, szerintem a hormonok kezdik elvenni az eszemet :lol:
fiú:
Bolivár
Hilár
Noel
Trisztán
:shock:
lány:
Bella
Dana
Klió
Madlen
Olívia
:shock:
:D
Vendég

Geoo, a vonalzom spanyolul van irva :) (a lilipye oldal tobb nyelven mukodik, ezek kozul nekem nemet meg a spanyol fexik leginkabb, igy lett spanyol nyevu a vonalzo, nem volt portugal lehetoseg)
a franciakrol meg csak ugy elmeseltem, hogy az o gyerekeiket nem a golya hozza hanem a kaposztafoldon talaljak oket :D Nekem nincs kozom a franciakhoz (hacsak annyi nem, hogy a hugom Cannesban lakik :D)

A Bella tobb nyelven is szepet jelent, jo nev :) (enyim kisebbik masodik neve Blanka, ami meg feher ugye, mert az elso gyerekem mesztic, a masodik feher :D)
Madlen adhato nev magyarul? Ezek szerint akkor igen, ez meglepett :)

luna6

Jelentem megyek HAZA, aztan meg UH-ra!!!!!!!!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

gemini
Mennek a drukkok az esti uh-hoz. Ha gép közelbe kerülsz, kérlek mesélj, hogy mi volt, mi mindent láttál.
Kíváncsi vagyok ez az én kicsit magas vérnyomásom milyen irányt vesz majd. Remélem rosszabbodni nem fog. Nekem viszont ezzel kapcsolatban semmi tünetem nincs. Nem szédülök, nem fáj a fejem, nem vérzik az orrom. Az a baj, hogy édesanyám és nővérem is már évtizedek óta magas vérnyomástól szenvednek. Rendszeres gyógyszeres kezelés alatt vannak. Félek, hogy örököltem a hajlamot én is.

geooo
Nekem is tetszenek az egyedi nevek, de azért nem ennyire szélsőségesek. Én kifejezetten a magyar neveket szeretem, de azok közül is a nem túl gyakoriak a nyerők.

Még jó hogy nekem nem kell évődnöm, hogy melyik kórházba is menjek szülni...mivel itt csak egyetlen helyre lehet menni...így még választási lehetőség sincs. Hacsak nem szándékozom több száz km-t utazni egy másik városba kórház ügyben. Nos, ez nem áll szándékomban, mondván minek, mikor itt van helyben.

Én iszonyúan kívánom a savanyú kajákat: tejföl, kefir, ruszli, ecetes uborka, savanyú KÁPOSZTA :D :D
Ezek közül valamelyiknek mindennap szerepelnie kell az étlapon. Megőrülök értük.
Vendég

gemini, drukkok mennek estere! :)

heny, ugy latszik a kaposzta az befuto a topikban :D be kell menjek Portoba, hatha ott tevedesbol van kaposztakozerv. (nemet es boros kicsit, de elkeszitve nincs kulonbseg, masfelet meg nem lehet kapni, plane nem frisset, azt megennem en is nyersen a zoldsegestol :)) (tejfol, kefir es ecetes uborka sem jatszik errefele, illetve uborkat fel lehet kajtatni meg kefirt, de ugy mint a kaposztat, jol utana kell menni es kifogni, hogy legyen, tejfol meg egyaltalan nincsen, csak creme fraiche, ami nem teljesen ugyanaz)

luna6

gemini, rossz lehet, ha nincs étvágya az embernek, nem irigyellek. De még változhat, lehet, hogy jövő hétre megkívánod a vasszeget is :lol:
Ha hazaértél, mindenképp jelentkezz UH ügyben!

geooo, én is vagyok így, hogy megkívánok valamit, másnapra meg elmegy tőle a kedvem. Vettem is egy nagy adag halat, jó drágán, mondván megőrülök érte. Igazából a halat enném is, de nem bírom elviselni a szagát amíg megsül :cry: Úgyhogy a hal figyel a mélyhűtőben én meg csak vágyakozom rá, hogy megsüljön magától szag nélkül.
Viszont amit mindenkor minden időben kívánok, az a málna. Már az első terhességemnél is így volt, attól mindig elmúlt a hányingerem.
Most ugyan nincs hányingerem, de a málnát nagyon kívánom és bármennyit meg tudnék enni.

heni, talán hülyén hangzik, de jó is lehet abban, hogy csak egy kórház van nálatok. Engem kicsit zavar, hogy ennyi közül lehet választani és mikor az ember kiválasztja, legalább is a dokit, akkor kiderül, hogy nem biztos hogy ott szülhet ahol a doki dolgozik. Egy kórház esetében ilyen nem történhet.

luna, én egyáltalán nem szeretem a káposztát, de most annyit emlegettétek, hogy megkívántam! Úgyhogy azt hiszem én is beállok a sorba és holnap nekiindulok valami káposztás kaját keresni.

Lilivel beszéltem megint a tesóról, most egy kicsit jobban állt a dologhoz. Igaz olyan dolgokat tervez a kistesóval, amit majd kb. 3 év múlva lehet majd csak csinálni, de nem akarom elvenni a kedvét. Majd észreveszi, hogy nem egészen olyan egy kistesó, ahogy ő elképzeli. Gondoltam nézegetünk majd képeket, meg van egy csomó ilyen könyv is. Talán júniusra ráhangolódik. Még szerencse, hogy nem vártam addig amíg terveztem. Lehet, hogy kevés lett volna már az idő a "felkészítésre".

Éhes vagyok, de már nem is tudom mit egyek. Én egész nap éhes vagyok és bármit megennék, aminek nincs "szaga".

Kép
Kép
hari

Az én étvágyammal sincs gond. Sokszor tanácstalanul állok a nyitott hűtő előtt és azon morfondírozom, hogy mit is ennék meg ismét.
Az imént vacsoráztunk. Tejfölös gombás csirkemellet főztem rizzsel. Na megint jól bekajáltam. Jönnek felfelé a kilók rendesen. Viszont érdekes az is, hogy míg azelőtt szinte hetente kétszer sütöttem valami édességet, most csak heti egyszer, mert valahogy nem kívánom, sőt eszembe sem jut. Csak azért sütök, hogy a többiek semmiben ne érezzenek hiányt.

többgyermekes anyucik
Igaz az, hogy második (és többedik) terhességnél hamarabb érezhetőek a magzatmozgások, mint az elsőnél? És ez a hamarabb kb. mikor van? Az elsőnél, ha jól tudom, és jól emlékszem kb. 19-20. hét környéke volt.
Köszönöm a válaszokat!
Vendég

heni, most nézegettem itt a babaneten szerte-szét és találtam olyat, ahol azt írják, hogy 2. vagy többedik babánál már a 16. héten érezheti az anyuka a baba mozgását. Ha érdekel, fent a szoltáltatásokon belül a 4D-s uh, azon belül a sima uh. Ott leírják hétről-hétre, hogy mi történik és mutatnak uh képet is. Persze lehet, hogy tapasztalat alapján mást fognak itt írni az anyukák, de kiindulásnak talán ez is jó. Engem is érdekelnének a tapasztalatok, mert már várom, mikor kezd mocorogni:))))

Kép
Kép
hari

Hari,
megnéztem ezeket az uh képeket hétről hétre, és hát nagyon klassz dolgokat olvastam :D

képzeljétek, megtaláltam álmaim babakocsijááát :oops: :D
csak egy kissé drága... de ha külföldről hoznánk, akkor sokkal olcsóbb. szerencsére a szerelmem is odavan a járgányért :lol:
http://www.europeanstroller.com/Stokke- ... mplete.pro

Gemini,
szerintem már mindenki nagyon vár :D
Vendég

geooo, itt felenk lattam tobb ilyenkocsit is hasznalatban (bar teny, hogy a Loola a legmenobb - jo draga is - legalabbis abbol latom tan a legtobbet, a nem olcso kategorias kocsik kozul) Felenk mondjuk szimpla kocsikat -- foleg esernyot - szinte nem is latni, na de ugye nincs is gyes meg gyed, nincsenek otthon a mamik, ezert az utcan setalgatni sem latni beloluk tul sokat.
Nekem errol a kocsirol egy szervizkocsi jut eszembe, amin pl a noverkek guritjak magukkal a felszerelest :D Irto furanak talalom - abszolut szubjektiv velemeny, nem is negativnak mondom, semlegesen fura - a formajat, hogy az az egy rud all ott kozepen. Lehet instabilnak tunik szamomra latvanyra? Persze biztos vagyok benne, hogy nem az, kulonben nem talaltak volna ki :)

Babamozgasok: arra hatarozottan emlekszem, hogy a masodikat joval hamarabb ereztem (tudtam ugye mit kell figyelni) de, hogy mennyi volt a valos kulonbseg arra nem tudok mit mondani, meg a fiatalsagom hajnalan voltak ezek es igy 'ven' fejjel :D nem emlekszem, a terheskonyveim meg tolem 3000Km-re vannak, meg sem tudom nezni :) Ugyhogy majd mondjak a tobbiek, akiknek frissebbek az emlekeik :D

luna6

Megnéztem az uh-s képeket meg elolvastam a hozzá tartozó szöveget. Tényleg azt írják, hogy a kb. a 16. héten. Az már nincs is olyan messze. Már nagyon várom. Az első mocorgástól kezdve kicsit más fordulatot vesz az egész terhesség. Ilyenkor még ugye nem érzünk semmit, csak tudjuk, hogy ott van, reméljük, hogy jól érzi magát a pocakban. De miután majd minden nap többször is jelzi, hogy halihó én is itt vagyok...na onnantól lesz igazi, teljesen átérezhető.
Csak ezért érdekel ennyire ez a mocorgás téma.

geooo
Jó a babakocsi. Nagyon design-os, viszont pakolás szempontjából nem sok mindent tudsz belerakni...a babán kívül.
Vendég

Jó reggelt!
Sehol senki?? Mindenki alszik, vagy a gépemmel van baj és nem látom a hozzászólásokat?
Mi megyünk ma szülinapi bulira, az egyik ovistárshoz. A lány már be van zsongva teljesen.
Én meg iszonyú álmos vagyok és inkább aludnék 2 teljes napon át. Így viszont inkább iszom egy kávét, hátha kicsit felébredek tőle. Azért remélem majd jöttök még ma.

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nem voltam itthon sajnos egész héten, ezért nem is tudtam írni, de visszaolvastam.
Jól lebetegedtem, tüszős torokgyulladásom van, hőemelkedés, a gyomrom meg amúgy is gáz, szédülök és fáradt vagyok... Megijedtem, hogy mi lesz, ha belázasodok, és felhívtam a még sosem látott védőnőt, hogy mit csináljak. Csak Panadolt szabad bevenni, ha lázas lennék, illetve Tantum Verde a torkomra. Hétfőn azért megyek a házidokihoz, így nem tudok dolgozni.

Kedden pedig megyek a kiskönyvemért. :oops:

Babakocsi stb. még eszembe sem jut, én még egyáltalán nem akarom beleélni magam ebbe az egészbe. Bármi történhet még, majd dec. 16-án leszek nyugodtabb, ha látom, hogy minden rendben.

Szép dolgok még eszembe sem jutnak, hiszen állandóan rosszul érzem magam, főleg most ezzel a betegséggel megtetézve.

Hari, jó bulizást ma!
foltivspicur

Hari: en pl eleve egy ora kesesben vagyok hozzatok kepest, a het vege meg (mar csdak egy darabig ugye :)) az az idoszak mikor nem kell het elott kimasznom az agybol es gyereket meg embert fuvaroznom munkaba, iskolaba. Igy en speciel tuti agyban voltam, meg meg most is pizsamaban :D

Folti, hat ez nagyon nem jo hir, gyogyulj gyorsan!! Torokgyulara nepi gyogymodkent hasznal a sos melegvizzel valo gargalizalas, ha mondjuk nem nagyon tudsz inni, bar a mezes harsfatea is jot tesz neki. (es ugye a huuusleves :))
Pont ezt irtam anno nyuszinak, hogy nem mindenki (sot gyanitom sokan) eli bele magat meg a dologba az elso trimeszterben, valogat kocsit, nevet, majd ha mar latszik, ha mar a fobb vizsgalatok megvoltak. De azert remelem hamar elszalad neked is az ido es minden a legnagyobb rendben lesz!! Ugyis valamikor a masodik trimeszterben jon ra az emberre a feszekrako oszton, es kezd neki negykezlab nagy hassal padlot sikalni, butorokat atrendezni, fuggonyoket akasztgatni :) Legalabbis tapasztalatom szerint ez a vege fele tor ra az ember lanyara :)

luna6

Megnyugodtam, hogy nem tűntetek el. Már azt hittem itt maradok egyedül:)

Az én lányomat nem lehet meggyőzni sajnos, hogy hétvége van, ő ilyenkor is 6-kor kel :shock: És ha nem kelek fel vele, akkor közli, hogy lusta anya vagyok, aki nem foglalkozik a gyerekével. Hát ilyenkor kicsit ideges szoktam lenni, de azért felkelek. :twisted: Ma mondjuk sikerült kicsit még maradni az ágyban, úgy hogy odafeküdtem mellé. Amúgy már elértem 4 éves korára, hogy elég, ha a szobájában alszom, lent a földön egy matracon. Sajnos nem képes végig aludni egy éjszakát, és ha nem talál ott, akkor ordítás van. Nem tudom hogy bírom majd 2 gyerekkel. De már mindent bevetettem, amit csak lehetett, de ő nem alszik egyedül. Persze tudom, hogy én rontottam el még az elején, de hát ettől még nem lesz jobb a helyzet.

Én már kitakarítottam kívül-belül a kocsimat, bár kicsit hideg volt hozzá, de már olyan koszos volt szegény, hogy rossz volt beleülni. Na meg jól esett tevékenykedni is egy kicsit.

Most páromat várom, mert elküldtem egy kis kajáért :lol: Nincs kedvem főzni, viszont éhen halok. A lány meg átment anyóshoz (mi egy udvarban lakunk). De már hallom, hogy jön is. Hát nem tartott sokáig. Majd még este írok, milyen volt a buli.
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
hari

hari, nekem is nagyon lassan lett jobb a hetvege, mikor a nom 4 eves volt meg boven kelt o is mintha ovi lenne, nekem sem volt mas valasztasom. De ugy 5-6 eves koratol mar sokkal jobb, most 8 eves, ennyi jutott nekem az elvezetbol, mert jovore ugye ezt jegeljuk megint :) Egyebkent szerintem en vagyok az elrettento pelda, de enyim gyerek 4 evesen meg boven racsos agyban aludt, igy nem tudott elmaszkalni, max kurjongatni nekem, hogy felebredt es menjek. Aztan mikor nagy agyat kapott es mar fel tudott kelni, na akkor lett 'jobb' mert kimaszott es jatszott, meg nezte a tevet, mostanaban is ilyeket csinal szerintem, bar most mar o sem kel fel olyan koran mintha suliba indulna, de igy is o a kakukk :)
En sosem aludtam egyutt egyik gyerekemmel sem, de olvastam, hogy vannak akik eleve es alapbol ezt csinaljak (osszetolt nagyagyak csaladi agynak tobb gyerekkel is) es akkor nem kell ejszaka felkellniuk meg maszkalni szoptataskor. Es eskusznek ra (es nagyon ellene vannak annak, ami nalunk volt, hogy enyim elso naptol sajat szobaban sajat agyaban aludt, bar ez nalunk semmi gondot nem okozott, biztos van gyerek tenyleg, aki nem marad ugy el) hogy ez az egyeduli es udvozito ut a megfelelo lelkivilagu gyerekhez. En nem tudom az igazsag melyik oldalon van, nekem egyszer mar bevallt a kulon, hogy aztan most hogy lesz?... a tapasztalatom azt sugja ne akarjam eldonteni, mert siman valtoztatok rajta menet kozben, ha ugy nem jo. Szoval meglatjuk :)

luna6

Sziasztok!

Én is megérkeztem...mármint a fórumba! :D
Az én lányom is külön szobában alszik. Addig míg szoptattam (ez nem volt túl hosszú idő - 6 hónap) velünk volt egy szobában, de aztán átköltöztettük a gyerekszobába. Lekopogom, mindig is jó alvó gyerkőc volt és remélem, ez már nem is fog változni. A mai napig 8 óra körül ébred reggel, és este 8-kor ő kéri, hogy szeretne menni az "ágyiba" (így hívja). Én meg éppen attól tartok kicsit, hogy januárban, mikor kezdődik az ovi, hogy fog az én álomszuszék gyerekem korábban felébredni. De gondolom, megszokja, mint a gyerekek általában sokmindent.

Hari
Jó gyerekzsúrozást kívánok nektek! Érezzétek jól magatokat! Legalább a kiscsajodnak örömet okozol azzal, hogy elviszed őt a kis barátnője szülinapjára.

Gemini
Merre vagy? Még az este 11-kor visszakapcsoltam a sz.gépet, hogy írtál-e már valamit az uh-val kapcsolatban, de sajna semmi. Azért várom/-juk nagyon a beszámolót.

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Három napja kb. nem jártam erre, most aztán egy csomót olvastam.
Össze is folynak a témák.... :lol:

És nekem sincs még vonalzóm, már többször nekilódultam, de a végeredmény elmaradt!!! :evil: Majdcsak egyszer...

Na, persze, én vagyok az oltásos-témás, negatív...stb...de könyörgöm, az első gyerekemmel úgy kikészített a 9 hónap, emésztésügyileg....hogy a végén a fél éves baba mellett mennem kellett a gasztrodokihoz, cső be alul-felül (bocsánat, őszinte vagyok), fekélyes vastagbélgyuszi, epe a gyomorban, aranyerek....hát...ezek után csoda, ha nagy nagy erőfeszítésembe került belevágni mégegy terhességbe???? Az vesse rám a követ, aki kipróbálta!!!!!! Már vagy fél éve nem jártam dokinál és most újra hányinger 24 órában, felfúvódás esténként, éjszaka, csak sósat bírok enni, húst nem! Hányni nem tudok, hogy megkönnyebbüljek, csak szenvedek és persze székrekedésem is van, dacára a sok zöldség gyümölcsnek! és folyton fáradt vagyok, a 3 évesem meg nem szeret aludni, így nincs sok pihi!!
Na, ezek után hadd ne szeressem már ezt a terhességesdit! Nem érzem magam önmagamnak, nem vagyok így teljes ember, csak egy legyengült változatom saját magamnak!! Nem a babát nem szeretem, dehogynem, tök cuki látni az UH-n, hogy ott dobog a picuri kis szívecske..., sőt, szülni is indulnék akár rögtön. Nekem szuper volt, fájt, de minden rendben volt nagyjából, 4kg-mal szültem elsőként, kicsit sérült a szülésben, de utána rögtön azt mondtam, hogy én ezt mégegyszer az életben szeretném átélni, olyannyira nagy dolog!!!! :) A legszebb dolog volt eddigi 33,5 évem alatt!!!!! Csodálatos sztem a szülés!!!!
Na, de ez az első X hét (nekem anno csak a 14.héten lett kicsit könnyebb...), de még a szülés előtti napomon is totál rosszul voltam, nagyon fájt a gyomrom, alig bírtam enni...stb.

És egyáltalán nem vagyok negatív típusú ember!

Luna, Folti!
Egyetértek abban, hogy az első trimeszter nem a fészekrakásról szól, főleg ha nem az első babáról van szó! Nálunk a férjem sem most, sem a fiamnál nem is nagyon reagált a dologra, míg nem látszott jócskán a pocim! :) Megértő és segít,ha kínlódom a gyomrommal, de a baba-téma még nem annyira foglalkoztatja, míg nem látványos! Pasi... :cry: Na, meg még én sem vagyok túl nagy lázban, babakocsi, ágy és egyéb kérdés, hol van még a jövő nyár???

Konkri!
Jó pihit, Alsópáhok szuper!
Én nem messze lakom tőle, így sajnálok rá költeni, de nagyon tuti hely!!!!

Kép
Kép
mézvirág

Van vonalzóm!!!! :D :D :D :D
És minden alkalommal újra bevágjátok ide a hozzászóláshoz?

Folti! Hamar gyógyulj meg, nekem is fájt a torkom egy napig és kicsit náthás is vagyok, (a fiam is az), én is futottam a házidokihoz, aki C vitamin kúrát javasolt egyelőre csak és hatott. Torokra én is a sósvizes gargalizálást ismerem, jó melegen és az Isla nevű gyógynövényes szopogatóst. Nagyon jó és ártalmatlan a Picire!
Jobbulást!

Hari! Az én fiam is alvásproblémás, heti kb. 1 éjszakát hajlandó átaludni. ! a többin rájön a dili, hogy ő miért van egyedül a szobájában és van, hogy éjféltől 2 óráig negyed óránként ordít értem, bemegyek, megvígasztalom, elalszik, negyed óra múlva sír,hogy hova mentem...és ez megy,míg totál ki nem fárad és akkor elalszik. Ennél többet nem akarok neki megengedni, mert akkor mi lesz ha megszületik majd a Tesó? Az én fiam azt állítja, hogy ő fél ahogy becsukja a szemét, mert rosszat álmodik..stb és hogy ő is jön velem az "apa ágyába"(nemtom miért így hívja az én ágyam is!!! :lol: ) de én igyekszem nem engedni, igaz, így van,hogy fél éjszaka egymást nyúzzuk ésnem alszunk! Én bízom abban,hogy elnövik ezt a gyerkőcök, nem???

Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mézvirág 2009.11.14 15:35-kor.
mézvirág

Jajj mez, ez az emesztes dolog... aterzem, bar annyira nemmint te, de tavasszal hoonapokat szenvedtem puffadassal meg gyomrsavval es allando emelygessel (bar nem volt koze terhesseghez) es a vege nalam is a csonyeles lett... grrr, na jo, tulelheto, de azert az ember ezt szivesen kikerulne :( En csak felulcsovet kaptam, ugyhogy csak felig erzem at, de relative friss a dolog, ugyhogy remelem nem fogod megismetelni, miert is kene. Az a mult, a mostani sokkal jobb lesz! (kulonben is, a masodik terhessegemet en ezerszer jobban viuseltem, bar az elsoben sem voltak komplikaciok, de a masodik sokkal konyebb volt, meloztam majdnem vegig, egyetemre jartam az orszag masik vegebe minden heten vonattal, szakdogat irtam, 8 hos pocakkal allamvizsgaztam, minden ment mint a karikacsapas, nem volt idom merengeni az itt szur ott fajon, es persze szerencsem is volt, de a masodiknal az ember mar valahogy tudja mire szamithat. Ehez merten a szules is sokkal gyorsabb es 'simabb' dolog volt, nem beszelve az utana valo idoszakrol :))

luna6

[quote="mézvirág"]V írta:mézvirágan vonalzóm!!!! :D :D :D :D
És minden alkalommal újra bevágjátok ide a hozzászóláshoz?

Nem kell bevagni mindig :) a topik tetejen a cimsorban talalsz egy legordulo menut 'segedletek' cimszoval, nyisd meg es valaszd ki a 'profilt'. Ha lenyilik meglatod az adataidat, es ott kozepen van egy ures ablak az alairasoknak, na oda masold be egyszer, mentsd el es akkor elvileg automatikusan beilleszti, ha itt a hozzaszolas ablakban alul nem torlod ki, hogy ne illessze.

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?