Új privát üzeneted érkezett!

na jo, akkor a kombinàlttal kapcsolatban megnyugodtam. felénk senki nem ajànlotta fel h van ingyen, csinàljam, a dokim meg nem biztat olyanokra amiket nem tart elengedhetetlennek nàlam

ti amugy hogy vagytok a vitaminikkal? a folsavrol nektek mit mondanak? nekem azt mondta tegnap a védono h mostmàr nincs jelentosége
Vendég

Ann,
én eleve nem is szedtem folsavat. Amennyi van az Elevitben, meg azokban az élelmiszerekben, amit ettem, annyival be is értem. Állítólag a 12. hét után már csökken a jelentősége, mert addig fejlődnek ki a szervek, vagyis pontosabban alakulnak ki.
Én az Elevitet is csak az orvosom tanácsára kezdtem el szedni, és utána is csak azért folytattam, mert mondta. De most már csak kétnaponta szedem.
Vendég

Még az oltáshoz: én elméletileg gondoltam, amit írtam. Én személy szerint mástól sem várom, hogy oltassa be magát, csak azért írtam ezt le, mert annyira hangoztatták a terhesek oltását is, sőt, őket legelőször! De azt hiszem, ez a téma már nem érdemel több szószaporítást.
Vendég

na, nekem meg az elso dokim mondta az Elevitet, de az én vékonyka alkatommal azt mondta h ne naponta szedjem, mert oriàscsecsemo lesz azt meg nem szulom majd meg rendesen. a vàltàs utàn pedig az ùj doki mindjàrt mondta h ugyan szedhetem de o nem hive a kombinàlt vitaminoknak, mert ami bennuk van sok mindenbol az nem elég, ennyit nem tud elpakolni értelmesen a szervezet és valojàban 3-4 olyan cucc van amit ételek mellet is tényleg kell potolni mert vagy nem tudjuk raktàrozni vagy keveset fogyasztunk belole. szoval én leàlltam vele, a folsavat mondta meg a Cvitamint, én halat eszek tengerit eleget (mire jo egy francia pasi a csalàdban :D ), szoval minden màst étellel vittem be eddig is és szerintem ezutàn is.

szuper h mindenben ekkora az egyetértés :? de a folsavban legalàbb egyetértenek, ez is valami

amugy ez az oltàs téma ténymeg màr sajnos nem elcsépelt csak nem jut elorébb. én azért a cikkeket javaslom amiket még koràbban belinkeltem, érdekesek, ha màs nem :wink:
Vendég

:D
Én meg éppen úgy tudom, hogy a bébi alapvető tulajdonságai (pl. nagyság, súly) a fogamzás pillanatában dőlnek el...Szerintem a legfontosabb, hogy mindenki hallgasson a belső megérzéseire, figyelje a szervezetét, az megmondja, mit kíván, mire van szüksége. Akkor minden rendben lesz.
Vendég

én mindent ùgy csinàltam azelott is - ugy eszek ahogy kivànok enni. ennek az a vége h egy deka folosleg nem volt rajtam eddig. hizékony amugy sem vagyok e senki sem ilyen a csalàdban, csak én, aki ugy eszik ahogy érzi. màzli h nekem csak a tengeri cuccokrol és sajtrol kellett most is lemondani, tegnapra fogytam is egy kilot a legutolso mérés szerint (szerintem ez a pasztorizàlatlan sajtok elhagyàsa lehet)
Vendég

nem akartam én sem senkit semmire aggitálni.a férjemet már beoltattuk , mert neki régen ugyan , de tbc-je volt és van egy 20éves nagyfia akivel egy háztartásban élünk és általában ősztől tavaszig köhög és taknyos és könnyelmű.kiváltottam má az ő oltásait is, de várunk még, hogy jobban legyen.magamat és a csengit biztosan nem akarom beoltatni, mert engem elborzaszt ez a tiomerzál tartalom és következményei.ha oltatnám magam, akkor a celvapannal, de azt nem tudom beszerezni, senkisem tudja behozni az országba...nem az egész sejtessel van a baj egyébként egy virológus elmondása szerint(Magyar Narancs-os kétoldalas cikk)mert az egészsejtesnél a sejt felületén lévő anyagokra kell kialakítani az immunitást.ha hasított vagy metszett a sejt akkor a bennelévő anyagokra is elkezd az immunrendszer dolgozni és tulajdonképpen feleslegesen, mert csak mesterségesen lehet felezett vírussal találkozni...de ezt ő sokkal érthetőbben leírja.
engem az adjuvánsok zavarnak csak és a tiomelzál mint tartósítószer.
a celvapannól pont ezeket hagyták ki és az is egészsejtes.
persze én sem rágódnék ennyit , ha nem lennék terhes.és mivel nem fejtik ki az orvosok sem részletesen az álláspontjuk indoklását, kénytelen voltam utánaolvasni, hogy jó döntést hozhassak.a nőgyógyászom felesége is terhes és ő sem oltotta be a terhes feleségét és a 8hónapos gyerekét, de maga oltva van.a gyerekorvos barátnőm szintúgy csak apukát oltotta magát és a kisbabájukat nem, pedig ő oltáspárti!!

na már én is kivagyok az egésztől és a lelki nyugalmamat vissza kellene nyerni. :roll:
Vendég

Közben megjött az én kombinált tesztem eredménye is.
Szerencsére negatív. Nagyon örülök neki.

Folsavval kapcsolatban, nem mindenki szervezetében tud felszívódni, hiába juttat a szervezetébe sokat, ezért ajánlják külön a folsavat, gyakorlatilag nem lehet túladagolni. A Femibion terhes vitamint azért ajánlják, mert van benne valami, (nem ugrik be most a neve) ami segíti a folsav felszívódását.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Ide is kukk, megyek is visszaolvasni! :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

SZIASZTOK
andiék mindent lehet ki és beforditani ,nem vetem kötekedésnek ,viszont én nem hiszek semmiféle homeopétiában igy én nem is tartok itthon mást mint koffein mentes teát,mézet neocitrán és vitamint ,és gyümölcsöt ,nekem ezek váltak be .

bögme
gratulálok :) .

ann9
egyetértek az emberi elme képzelöereje határtalan minden irányban és időben ,sajna most kivételesen hülyeség mo futótüzként terjed . :)

vitamin
én szedem még az elevitett mert kutyául érzem vitamin nélkül magam :? .
csics

na szokàs szerint 7 ora helyett ma is f5kor keltem, és ilyenkor nehéz visszaaludni mert a cicàm azonnal felpattan és simizni kell meg kajàért kuncsorog aztàn nem hagy nyugton :? egyszoval ilyenkor csinàlom a finomhangolàst stb stb, az legalàbb hasznos

na mindegy, ma az a kérdés is eszembe jutott ez alatt a 2 ora alatt hozzàtok, hogy ti szülésznöt vagy dùlàt fogadtok? vagy mindkettöt?
én dùlàval màr kapcsolatban vagyok, biztos hogy dùla nélkül nem szülök, az sem érdekel h mit szolnak ehhez (biztosan vannak helyek ahol furàn néznek majd emiatt, na ez nem érdekel, én szülök). de azt godolom h lehet h dùla mellé felesleges szülésznöt fogadni, hiszen màr lesz ott velem egy ember aki csak értem van ott ...
ti mit gondoltok
Vendég

csics: 2 év a franciàk között és azt kell mondjam, a hülyeségben, képzelöeröben, önàmitàsban és hasonlokban fej-fej mellett haladunk. nàlunk abszolùt tervezett a gyerek és kifejezetten törekedtem arra h ne kinn kelljen szülnöm, és addig maradni is akarok, amig szülni szeretnék - szerencsére a pàrom jol érzi itt magàt és jo a munkàja szoval egyelöre nem ellenkezik :D valahogy nem lenne kedvem kinn szülni, pedig persze a korhàzak alapjàraton jobb àllapotvban vannak, de az emberek feje gyerekekkel és szülésel kapcsolatban elég furàn jàr :?
Vendég

Sziasztok!

Megvolt este az uh, kicsit többet vártam nem egy 2perces vizsgálatot... Gyorsan feltettem a kérdéseimet és már ki is voltunk penderitve a rendelőböl. Szerencsére minden rendben, CRL: 60mm, BPD:23mm, NT: 1,5mm FL: 11mm. Ma lesz a kombinált teszt.
A h1n1 elleni oltásra azt mondta, h. nem ajánlja, fájdalomcsillapitásra pedig lehetőleg semmit, de ha nagyon kell akkor algo és ne panadol.

ANN, én tegnap este tévedtem egy dúla honlapjára, fel is akarom venni vele a kapcsolatot. A kérdésed bennem is felmerült,h. kell e akkor fogadni szülésznőt. Józan paraszti ésszel végiggondolva nincs értelme, de várom a már nem először szülő anyukák véleményét! :)

Szép napot mindenkinek!
silva

Én arra gondoltam, hogy úgyis mindig a nőgyógyászom magánrendelésére járok havonta egyszer, ezért őt szeretném megfizetni, hogy legyen a szülésnél. Szülésznőt abból a szempontból nem tudnék, hogy pillanatnyilag egyet sem ismerek, hiszen még nem is szültem, kapcsolatot kialakítani meg még nem tudom, hiszen hol és hogyan? Egyébként fogalmam nincs, milyen lesz a szülés, ugye mivel soha nem szültem még, de nem is csinálok akkora felhajtást az egészből. :oops: Kijön az a bébi mindenképpen, még az ügyeletes orvosnál is, és ha a férjem velem lesz vagy a közelben, az már jó lesz. De azért a nődokim legyen ott.
Vendég

Szülésznővel kapcsolatban lányok én azt mondom, hogy érdemes szülésznőt fogadni. És szerintem akik már szültek ebben meg fognak erősíteni. A doki csak a kitolásnál van jelen, végig a szülésznő van ott veled, és előre szerintem nagyon kevesen ismernek szülésznőt, az úgy szokott lenni, hogy ismerősök ajánlanak és a kismama felkeresi. Első szülés nem úgy szokott történni, hogy jönnek a fájások, bemegyünk a szülőszobára és kitolom a gyereket. Azért ott nagyon kemény vajúdási órák vannak, ahol egy empatikus szülésznő tanácsa, segítsége, aki valóban rád figyel, az nagyon jól jön.
A doki néha bekukkant, megvizsgál mennyit tágultál és megy tovább. Ez fogadott orvosnál is így van! Majd ha jönnek a toló fájások a szülésznő szól neki és jön, majd megcsinálja a gátvarrást. Még a metszést is a szülésznő végzi. Szóval azért ezt érdemes átgondolni.
Én azon is gondolkodtam, hogy ügyeletes dokinál szülök, de mikor 33. héttől jött a magas vérnyomás, majd terhességi mérgezés veszélye, örültem hogy annál a dokinál szülök akivel végig töltöttem a 9 hónapot, mert egy ügyeletesnek fingja sincs arról mi hogy történt velem a 9 hónap alatt. Annyi komplikáció, nehézség felléphet, hogy én biztos nem kockáztatnék egy ügyeletes dokival, mert első a gyerek. Persze minden gyerek megszületik, de én bebiztosítottam magam ezzel, most egy jobb dokival, és maximálisan bízom benne.

Kép
Kép
susytunder

Végeztem egy gyors közvéleménykutatást a nemrégen szült barátnők körében. 3/3 a szülésznőt tartotta fontosabbnak, ahogy Susytündér mondta a fogadott szülésznő a vajúdás elejétől jelen van.
silva

Susy: Múlt héten csütörtökön vették le a vért. Azt mondták 16-17-én lesz eredmény, de már tegnap küldték. Gratula neked is a negatívhoz :)

Jaimee: Gratula az UH-hoz!!!

Sellon: Jó lehetett a védőnőnél :) Szuper olvasni, hogy mennyire jól érezhetted magad nála :)

Csics: Gratula!

Szülni fogalmam sincs, hogy fogok. Erről még nem gondolkodtam el.

KépKépKép
bogme

Mindenesetre megfontolom, amit írtatok. Mint mondtam, egyáltalán nem ismerek szülésznőket, de tudom, hogy majd lesz szülésfelkészítő és szülőszoba látogatása is, ott pedig jelen van szülésznő is. Előfordulhat, hogy végül felkeresek egyet. Hiába, na, aki még nem szült, annak nagy a szája, hogy könnyű lesz az! :-)

Bogme, épp azt mondtam tegnap a férjemnek, hogy kár, hogy védőnőt nem lehet felfogadni, mert akkor én azt szeretném, ha a védőnőm segédkezne a szülésnél. Eddig nagyon kedves volt.
:D
Vendég

Sellon, sajnos én sem ismerek itt szülésznőt, otthon könnyebb dolgom lenne, mert van egy ismerős. Megkérdezem majd a dokit, biztosan tud ajánlani vkit.
A megkérdezett barátnőmnek kettőnek volt fogadott orvosa is. Azt hiszem nekem is igy lesz, dúla/szülésznő és doki. Húúú ez sokba fog kerülni...
silva

Én sem szeretném, ha az orvosom, aki minden egészségügyi dolgot tud rólam, ne lenne ott. Őt mindenképpen felfogadom, a többit majd meglátom.

Viszont, amiben biztosak vagyunk a férjemmel, az az, hogy a szülés a kettőnk, illetve hármunk dolga lesz, az enyém, az övé és a picié. Ha minden jól megy és természetes úton fogok szülni, akkor amikor elérkezik az idő, szépen kikapcsoljuk a mobilokat, és bemegyünk ketten a kórházba, és majd csak jóval szülés után, amikor már kigyönyörködtük magunkat a piciben, utána fogjuk felhívni a családot.
Én valahogy nem szeretném, ha az egész család a folyosón rágná a körmét, meg izzanának a telefonok.

Ti hogyan gondoljátok ezt? Beszélgettetek már róla a férjetekkel?
Vendég

Sziasztok!

Csatlakozhatok? :) Régi babanetes vagyok, de egyszerűen nem tudtam belépni. Most új regisztráció, újra tanulok mindent. Lehet, még a vonalzóm sem lesz jó... :D

Kép

Kép
ggviol81

Nem akarok sem meggyőzni, sem rá- vagy lebeszélni senkit, csak írom :), hogy én épp egy órája oltattam be magam...

Kép

Kép
ggviol81

Sellon: Mi így csináltuk, ahogy te írtad, nem szóltunk senkinek, csak amikor már megvolt a bébi és kigyönyörködtük magunkat. :)

Ggviol: üdv!
:P

SZösz: Akkor dr. Z-hez jársz? Klassz doki!

Silva: Bizony nem olcsó... :? :? bár nem tudom felétek mik a tarifák, de sztem a szülés során nagyon fontos a biztonságérzet, amit a szülésznő és a doki tud biza nyújtani....

Susytündérrel nagyon egyetértek szülésznő dolgában. Nekem pl. hajnali fél 5kor ment el a magzatvizet, egy óra múlva, fél 6-kor hívtam a szülésznőm, a dokim biztos nem mertem volna a szabadnapján, hajnalban riasztani, bár ez vérmérséklet kérdése. :lol: Ő MINDENT intézett helyettem, tartotta a kapcsolatot a dokival folyamatosan, papírmunkát intézte, borotvált és beöntött, megszerezte a legjobb szülőágyat stb stb stb....Nem mondom, hogy fontosabb mint a doki, aki kitolástól szülés+fél óra volt jelen nálam, de sztem nagyon fontos.

Sellon: Nálatok nem a szülésznők végzik az nst-t, mert nálunk a felkért szülésznők szokták azt csinálni, azalatt pl már valamennyire megismered, illetve úgy szokott lenni, hogy a 30. hét táján találkoztok, aztán 1x-2x találkoztok, megbeszélitek, mit a lehetőségek a szülésre, mit a körülmények a kórházban stb....És bármi van, akkor is hívhatod kérdéseddel. A mi kórházunkban ez a rendszer.
jaimee1

Jaime,
lehet, hogy nálunk is így van, csak nekem még nincs gyerekem, így semmit nem tudok. Ha találkozok szülésznőkkel az elkövetkező pár hónapban, akkor talán felkérek egyet. A barátnőm tavaly szült, és elkísértem a szülőszoba látogatására, mert megkért, menjek vele. Ott találkoztam egy nagyon szimpatikus szülésznővel, aki végig tartotta a bemutatást. Ha nálam is ő lesz, akkor őt talán felkérem.

Gviol, üdvözlet közöttünk!
Vendég

Szia jaimee!

Én anno 40-et adtam dokinak, fogadott volt. Szülésznőt nem fogadtam, amíg bejártam és megismertem őket, úgy láttam mindenki aranyos, kedves, a szakmai tapasztalatot meg nem tudhattam. Aki velem volt is abszolút mindenben segítőkész volt.
Itt az nst-t egy nyugdíjas korú volt vezetőszülésznő végzi. Szinte csak ő és szinte mindenkinek. :roll:

Kép

Kép
ggviol81

Sziasztok Lányok!

jaimee,
akkor megnyugodtam. :lol: Az integrált tesztre nekem is pontosan ezt mondta a dokim. Így maradok a kombinált tesztnél, bár még nem érkezett meg az eredmény. Nektek is sms-en küldenek kódot?

Szülésznőt én is fogadok. Ismerőseim, rokonaim, akik már szültek azt mondták, hogy azt a pénzt amit a dokinak adtak inkább a szülésznőnek adták volna. Hatalmas segítség. Hallgatok rájuk. :wink: A dokik tarifája nálunk 50-80 ezer a szülésznőké pedig 10-30 ezer között. Kinek mennyit enged meg a pénztárcája.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Sellon: Vagy kérdezd meg a dokidat, hogy kit ajánl, általában szeretnek bizonyos szülésznőkkel együtt dolgozni!

Lili: Nálunk is ilyesmi a tarifa.
jaimee1

Én szülésznővel kapcsolatban azt ajánlom, hogy a saját dokitoktól kérdezzétek meg, melyik szülésznőt ajánlja, kivel szeret együtt dolgozni. És majd ő szépen mondja a nevet, vagy neveket.

Sellon
Maximálisan egyetértek veled, hogy a férjeddel akarjátok végig csinálni az egészet. A szülészeten sem szeretik, ha sok az érdeklődés, jövés menés.

Apás szüléssel kapcsolatban még annyit, hogy apát csak akkor szabad a szülőszobára vinni, ha ő is akarja. Azért ott lát érdekességeket, és van ismerősöm, akinél utána válás lett, mert képtelen volt a feleségéhez úgy közeledni, mint szülés előtt. Persze minden jóérzésű emberben helyén vannak ezek a dolgok, de van akit megvisel, aki ezt nem bírja.

Kép
Kép
susytunder

Susytunder, Jaime,
köszönöm a tanácsot. Azt hiszem, tőle fogok érdeklődni a szülésznők után, hiszen tényleg logikus, hogy ők is vannak, akikkel szeretnek együtt dolgozni.

Nálunk úgy van az apás szülés, hogy a férjem fogja eldönteni ott helyben, hogy mit szeretne, bejönni vagy sem. ÉN magam semmit nem erőltetek rá, és előre sem beszéltünk meg semmit, mert úgyis majd a pillanatnyi helyzettől függ majd. Ha jól viselem a vajúdás egy részét, nyugodtan ott lehet, de megbeszéltük, hogy ha akár ő akar kimenni, akár én kérem erre, kimegy majd. Ugyanez lesz a bejövetelnél, ott helyben fog eldőlni.

Igen, olyat én is hallottam, hogy bizonyos férfiak rosszul lettek a szüléskor, ami utána is megmaradt. Ezért is kell a férfiakra bízni, hogy mit szeretnének, mert ők érzik, milyen látványt tudnak elviselni. DE például a fejnél is lehet állni, nem muszáj élesben nézni.
Vendég

Nálunk is ez a tarifa, de nem hiszem, hogy ha szülésznőt fogadok, azzal kiváltom a doki pénzét. Szerintem az pluszban megy akkor.

Mi a szülésnek ezt a részét már megbeszéltük. Párom nem lesz bent velem. Kint vár majd Anyukámmal, ki hogy érkezik be a kórházba. Ő döntötte el, hogy nem akar bent lenni, de én se bánom.

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Én is azt hallottam, hogy szülésznőt is érdemes fogadni, szerintem nálunk lesz, ha arra kerül a sor ( :? ) De remélem csak májusban...

Gratulálok mindenkinek a jó eredményekért!!!
Olyan jó nektek, ilyenkor kicsit irigykedem, de kérlek ne vegyétek
rossz néven...csak ez a bizonytalanság totál kikészít...
Én is szeretnék már jó híreket megosztani veletek végre...

Ne haragudjatok, hogy megint ilyen a hangulatom...
:roll:

Még egyszer gratulálok és üdv az újaknak :)

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Szia Iner!

Semmi gond. Teljesen megértjük az érzéseidet! Kérlek ne keseredj el, nagyon szurkolunk érted, hogy rendben legyen minden! Mikor derül ki valami?

Pusz: Bogme

KépKépKép
bogme

Fanetta! Van már valami hír, jött eredmény? Hogy vagytok?

KépKépKép
bogme

Bogme

Az AFP eredménye kedden lehet hogy már meg lesz, nov.24-én megyünk az amniora, annak 3 hét után lesz eredménye, dec. 7-én pedig a következő uh lesz....remélem rendben lesz minden és majd jót nevetünk rajta pár év múlva, hogy hogy ránk ijesztettek annak idején azok a "hülye" dokik :wink:
Köszi hogy szorítasz!

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Apás szülés:
nálunk úgy volt, hogy nem akar bejönni. Én szerettem volna, de nem erőltettem, nehogy rosszul jöjjön ki a dologból. Aztán ahogy kezdett nőni a pocak :), úgy élte bele magát egyre jobban, és úgy döntött mégis ott akar lenni. Egy darabig bent is volt - fejnél :), mert tényleg nincs mit premier plánban nézni, arra ott a doki meg a szülésznő - aztán végül császár lett, oda már nem jöhetett. A nagy segítség sztem tényleg abban van, hogy melletted van, bíztat, fogja a kezed, fejed, stb. De ha vki pasit csak egy kicsit is visszatart vmi, ha nem 100%-os a dologban, akkor ne menjen be. Nekem ismerősömnek pl azt ajánlotta a dokija, hogy ha nő megy be vele, az olyan legyen, aki már szült... Gondolom nem véletlenül. :roll:

Iner,
biztosan minden rendben lesz, szorítok nektek én is! :P

Kép

Kép
ggviol81

Iner
Nagyon drukkolok neked én is!!!!
És tényleg úgy lesz, majd jót nevetünk az egészen. :)

Tényleg nem kell végig nézni a kitolást, az a lényeg, ha apa bent akar lenni, hogy téged biztasson és a fejednél lehet, csak azt látja amit akar.
Viszont sok nő kifordul magából a fájásoktól, és ez is megijeszti az apucikat.
Az én férjem bejött, de nálunk is császárral végződött, viszont addig maradt volna bent, amíg ő úgy érezte akarja, és bírja.
Nálunk valószínűleg most is császár lesz, így nincs is min gondolkodni.
De egy biztos, azok az apák akik végig csinálják a szülést az anyákkal, sokkal jobban becsülik a párjukat, mert látják, hogy min megy keresztül azért a kis csöppségért, a szerelmük gyümölcséért.

Újakat méh én sem üdvözöltem. Üdv mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Kép
Vendég

[quote="susytunder"]
írta:
susytunder
Újakat méh én sem üdvözöltem. Üdv mindenkinek!

na ez egy freudi elszólás volt :P :P
Vendég

Cs-andi: TEtszik a vonalzódon a felírat! :lol: :lol: És köszi a táblit!

Én teljesen Apára bíztam, hogy be akar e jönni vagy nem. Szülőszoba látogatás sem térítette el a hitétől (ez azért érdekes, mert én beparáztam akkor :oops: :oops: :oops: és marha jó volt, hazemenni és nem szülni. :lol: :lol: :lol: )

Végül annyira örültem, hogy ott van....reggel 8 tól voltam szülőszobán, Apa (a férjem, ugye) 11 kor jött és már nagyon hiányzott, meg is lepődtem. :shock: :shock: Ragaszkodtam hozzá, hogy a fejemnél maradjon, bár nagyon nincs is máshol hely, mert a "kijáratnál" a szülésznő áll, a balomon meg a doki.....Végül ott is maradt, de állítása szerint kukucskált és hatalmas élmény volt neki, hogy látta megszületni a lányát.

És tényleg "nőttem a szemében" és utána sokszor elmondta, hogy nagyon büszke rám, és hogy nem gondolta volna, hogy a szülés ilyen....akárhogy is értette.

De hogy Apa bemegy e szülni, azt ráér eldönteni akár szülés közben is. Már csak azért is, mert nem lehet tudni előre, hogy zajlik a szülés.
jaimee1

Sziasztok!

Nekünk is apás szülés volt, és rengeteget segített. Szülésznőt nem fogadtunk, csak dokit. Mivel Gabi bejött, így sokszor a szülésznő is otthagyott, és csak ketten voltunk, ami nekem nagyon jól esett. De erőltetni tényleg nem szabad. Azért elég kemény látvány lehet. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

a dùla az jobb a szulésznonél szerintem, nekem ez a szent meggyozodésem
én amugy egy csoppet sem aggodom a szulésem miatt, nem is félek a fàjàsoktol, ha rajtam mulna én semmit nem engednék beadatni. de én eléggé el is mélyultem a "lelki" dolgokba, aki nyitott ilyesmikre a finomhangolàst csak ajànlani tudom és a jogàt. meg a dùlàt. neki ugyanannyit fizet kb az ember mint a szulésznonek és 1000%ban csak vele torodik a dùla, szoval én ennél maradok.
amùgy a dokiban megbizom és oszintén remélem h nem lesz rà nagy szukség, és teljesen sima szulésem lesz mint minden vérszerinti norokonomnak. én 4 ora alatt szulettem meg pedig nagy is voltam, kb erre rendezkedem be, jo lesz nekem is 4 oras szulés cakk-pakk (na jo, talàn 6 ora az leso fàjàsokkal egyutt)
nekunk meg a papa bejovetele attol fugg, hogy hanyan johetnek be. dùlàt feltétlen akarok és ha nem lesz dulabaràt a korhàz akkor a pasim kinn marad, segiteni sokat nem fog tudni, nem az a beleérzo féle, plusz magyart még nem beszél nagyon, szoval nagy segitség nem lenne. én meg nem leszek képes 3 nyelven kommunikàlni, illetve dehogynem de nem vagyok hajndo meg azzal is fàrasztani magam, lesz mire koncentràlni. a dùlàval ö egyetért, megnézett minden statisztikàt és csak jo dolog sulhet ki belole (vannak amik kimutatjàk h dùla jelenléte és segitsége mennyiben jàrul hozzà bizonyos dolgokhoz vagy azok elkeruléséhez. én a MODULE honlapjàn kezdtem tàjékozodni de jogàsoknàl is lehet talàlkozni veluk). aztàn ha ketten benn lehetnek akkor még az ajtoban mindig mondhatja azt h bejon. szulésznot dùla mellé azt hiszem nem fogadok ha ugy làtom h megbiznék mindegyikben. bàr én azt sem tudom a klinikàn mi a rendszer, de igy a 13. hétben asszem ezzel még nem zargatom a dokit.
a fraciàk amùgy is tok màs modom àllnak hozzà ehhez az egészhez, szoval neki igy is ido beleràzodni az én hozzààllàsomba, nem vagyok benne biztos h 6 honap alatt eljut oda, hogy valodi segitséget tud nyujtani a szuloszobàn. nem az o hibàja, igy szocializàlodott. ez van :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.13 15:29-kor.
Vendég

Ann: Te egyébként szültél már?
jaimee1

nem, csak àlmomban.
miért?

amugy nem vagyok korhàzi kornyezet pàrti, otthonszulés pàrti sem, nekem az arany kozéput tetszene, ami van pl az USAban pl, a szulootthonokkal, ami nem korhàz de szukség esetén van orvosi segitség, nincs infuzio, mindent a bàbàval lehet megbeszélni jo elore.
tapasztalatom személyesen nincs, de nagyon sok jo és rossz sztori van korulottem és sokat kérdeztem. szoval korhàzban szulok mert szeretem a biztos hàtteret, de nem gondolom azt h egy sima szulésre készulve a maximàlis biztonsàg kellene korulottem. csak jo ha ott van a lehetoség h ha kell, ugorjanak.
én pl amiatt aggodom h nem hagynak majd olyan pozicioban vajjudni ahogy nekem kényelmes. nem mentem nagyon alter korhàzba màs okokbol, szoval van rà esély h harcolnom kell majd ilyenekért . én ettol félek, nem a szuléstol . ez ciki?

ha minden ùgy halad tovàbb mint eddig, és nagyon remélem, akkor simàn megy majd minden :) ha nem akkor meg ott lesz a dokim és a dùlàm, mindketten azt nézik majd ami jo nekem, addigra jol fognak ismerni :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.13 15:37-kor.
Vendég

Ann: A szent meggyőződésed miatt kérdeztem.. :lol: :lol: De közben rájöttem, hogy első babádat várad, bocsi..... Drukk a 4-6 órás vajúdáshoz! :wink: Nekem 10 óra volt, de csak az utolsó 3 volt nehéz, abból is az utolsó másfél embert próbáló. Szóval......
jaimee1

nem hiszem h tapasztalat kéne ahhoz, hogy az ember tudja mit akar és mire készül. persze ha beüt valami akkor jo ha van minden korulotted, ezért tartom butasàgnak az otthon szulést. 100 éve nem volt màs, most attol még lehet. felkészulni pedig fel lehet mindenre :) én 1 éve készülök a terhességre, eddig bejött ez az elmélet :)

10 ora sem rossz, most két ismerosomet csàszàroztàk meg 2 napos vajjudàs utàn... mondjuk szerintem abbol egyik az orvos hulyesége volt, az francia eset volt, nem is volt fogadott orvosa a lànynak.
az én anyukàm szenvedett 4 oràt tok egyedul és tul volt rajta. nagyanyàméknak sem volt nagy gondjuk és azt mondjàk h érdemes nagyanyàkat és anyàkat végigkérdezni a szulésélményekrol. szoval bizok a genetikàmban :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.13 15:41-kor.
Vendég

Ann: sztem hagynak pozíciót váltani, ha lehet. Egyre nyitottabbak a kórházak. Én mondjuk kitaláltam, hogy szülőszéken akarok szülni és nem fekve....ehhez képest szülőszéke PONT nem volt a kórháznak, vízben nem akartam vajúdni, meg bordás falon sem, sőt matracon sem, szóval a labdát választottam és szuperjó volt. Amkor meg kitoltam, akkor a férjem feltolt ülő helyzetbe, így klassz volt.
jaimee1

Ann: ne értse félre, sztem jó ötlet a dúla is, csak mivel én ragaszkodom a dokihoz, szülésznőhöz ÉS a férjemhez, sok lenne még egy dúla is. :lol: :lol: :lol: Készülni pedig kell is, meg szép is, szóval jól teszed.
jaimee1

labdàt én is szeretnék, én azon ülök amugy is és nagyon bejön terhesség nélkül is. nekem tuti nem fog bejönni a hàtonfekvés, nem jo a hàtam pont a lumbàlis részen. ezért is készülök tudatosan amennyire lehet mert màr most fàja hàtam és ezért is megyek tornàzni hamar, meg ülök a labdàn 1 éve. ha nincs labdàjuk én ak)r be is viszem ha hagyjàk :lol: de vizben én sem szülnék
Vendég

bocs, hirtelen a nagyanyàmat làttam magam elött aki mindig mondogatja h fogalmam sincs semmiröl mert még nem volt ezem meg azom - rossz beidegzödés. :oops: bocsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.13 15:59-kor.
Vendég

Sziasztok!

lili77!

Azt hittem,hogy Neked a lombik miatt az integráltat fogják javasolni.
Nekem az inszem(és gondolom a korom 8) )miatt azt ajánlotta az orvos.
Hát remélem nem volt felesleges pénzkidobás.... :shock:

Iner,Fanetta! Reméljük a legjobbakat. Várjuk a híreket.

Nálunk valószínűleg apás szülés lesz.Apa mindenképpen szeretne bennt lenni. Majd meglátjuk... 8)

Puszi Nektek!

Szép hétvégét kívánok!

Kép
szilvancs75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?