Új privát üzeneted érkezett!

Monesz,

Ha írsz e-mail címet szívesen megadom az elérhetőségét Bardóczy doktornak.
zsebi2004

Hat, azert Pat, az embernek a haja egnek all a bringatol meg a roplabdatol is. Szerintem mindketto irto veszelyes ilyen allapotban. Te akarmilyen ugyes is vagy, de masok siman eluthetnek illetve hozzadvaghatnak egy labdat. Mikor a baratnem megkerezte telen, hogy nem megyunk-e korcsolyazni a Velencei-tora (az elso nehany honapban voltunk mindketten, meg joforman nem volt pocakunk), a hideg kirazott. Meg egy fedett palyara se mentem volna, nemhogy vadvizre. Kismamakent, Mondtam is neki, hogy szerintem o nem normalis. (Mellesleg ok csak azert nem mentek vegul, mert egyik haverjuk sem ert ra Kép )

Kosz a tippet. Mar egesz jol javul a sebem, ugy erzem. (Valaki hideg/huvos vizes zuhanyt javasolt, na azt nem ment.)

Gigi, ha a csecsemosnovereknek is viszel let, akkor Te leszel Mrs Montgomery Bruster (ha lattad a tegnap esti filmet). Napi feltucat noverkevel es negy nappal szamolva, az annyi mint ... A, csak annak vigyel, amelyik kedves lesz, aki blikket olvas az interneten, annak nem kell. Az egyiknek en is akarok, de nem tudom a nevet Kép
moosejaw

Sziasztok,

eddig csak az ôszi babás topikot látogattam szorgalmasan, de én is a Szt. Imrében fogok szülni Bálint Sándornál, okt. 22-re vagunk kiírva, de sztem hamarabb ki fog bújni ôkelme. Azt még nem tudjuk, hogy fiú-e vagy leányzó, de kedden megyek uh-ra (30. heti), remélem, megmutatja magát.
Szülésznôt asszem, nem fogok választani, de eddig akit láttam, mind nagyon szimpi volt.
És nagyon szívesen olvasom a tapasztalt, már szült kismamik hozzászólásait!!! A hashajtós dolog nekem is új volt.

Bori
lbori

Bori!
Igaz, hogy nem vallal uj kismamakat?
És a fiárol tudsz valamit? Mikor lesz meg a szakvizsgaja?

Kép
babarozsa

Moosejaw,

én jártam intim tornára, ott azt ajánlották, hogy tisztasági betétet tegyünk nejlonzacsiban a fagyasztóba, és néhány percre azt tegyük a bugyiba szülés után mert segíti az összehúzódást, meg fokozza a vérkeringést. Nincs tapasztalatom ennek hatékonyságáról, de ha kipróbálod, írd meg, mennyire hatásos!

Bori
lbori

Moosejaw!

Ja, hogy ennyien vannak??? Nem láttam a filmet. De azért nem szeretnék százezreket a kórházban hagyniKép
A neten olvassák a blikket? Néha benézhetnének ebbe a topikba is, hátha leesne a tantusz...

Bori
Egy hét van köztünk. Mi 29.-re vagyunk kiírva. Hátha találkozunk!Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Babarózsa,

valóban nem vállal új kismamikat, én is csak úgy tudtam bekerülni hozzá, hogy az apósom hajdan volt felesége beprotezsált, hogy a kis menyét még legyen szíves... Kép
Balázsról azt tudom, hogy jövô januárban szakvizsgázik, és onnantól kezdve szerintem nagy lesz nála a tolongás, fôleg ha olyan jó, mint az apja. Hozzá tudok elérhetôséget, ha írsz emilcímet.
lbori

me_tog@yahoo.com
Köszi!
a rendelő számát már megkaptam...
de el fogok menni a felkészítőkre is, hogy személyesen is lássam őket

az jó, mert febr.ban szülökKép

Kép
babarozsa

Gigi,

lehet, hogy találkozunk. Te jársz a felkészítô kedd esti elôadásokra? Mi járunk a férjemmel, és nagyon tetszik. Szerintem igen jó csapat lehet a szülészeten. Kép
Kismama klubra is tervezem, hogy elmegyek jövô csütörtökön.

Babarózsa,
nincs nálam a névjegykártyája, benne van a terhesgondozós kis dossziémban otthon (most dolgozom), úgyhogy majd holnap vagy hétfôn elküldöm. Amúgy múlt kedden lett volna ô is a keddi elôadáson, de épp szülésnél volt, úgyhogy a Bardóczy volt bent és ô beszélt, jókat mulattunk, mert jó szövege van.
lbori

Manos, szerintem vigyel kupot, mert ok csak a harmadik napon adnak egyet. Minek varnal addig? Es legalabb kihagyod azt a bena hashajto bogyot. Nehogy mar emiatt kelljen tovabb bent maradnod.
moosejaw

na, akkor megegyszer
Bori!
pár nap már nem számít, kösziKép

Kép
babarozsa

Kosz a tippet Bori, de ezt nem merem kiprobalni...

Gigi, naluk van net, meg egy kistv is, amin zenecsatornat nyomnak ejjel. A kortermekben sajna meg egyik sincs (bar olyan fali tvtarto femkar volt).
moosejaw

Moosejaw:
akkor akinek van laptopja bevihetiKép
mar akinek van persze
de persze azt biztos nem oldjak meg

van egy kis TVm, majd beviszemKép

Kép
babarozsa

Manós!

Ha a fejfájásom nem jön elő, akkor megyek a tornára kedden! Biztosat nem tudok mondani!
Kedd délután azért majd írok neked, hogy megyek-e!

Szió Ildi
ildi76

Szia Bori!

A 20. hét körül voltam kismama klubban és kiválasztottam a szülésznőt is. Eléggé le vannak terhelve, úgyhogy ha akarsz és még nem választottál akkor ne nagyon húzd az időt. Én a Kecskemétinét választottam.
Voltam egy olyan előadáson is amit egy gyerekorvos tartott, meg egy olyanon amit a Bardóczy. Jó hangulatúak ezek az előadások.
Tornára szoktam járni és ha olyan a téma akkor maradok. A csecsemősök előadására nem akartam elmenni, de most már asszem mégis jobb lesz ha egy kicsit körülszaglászom.......
Hogy örülnének ha bevinném a laptopom és egész nap fórumoznék miközben a törpikém ordítana..Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Moosejaw!

Jégkorcsolyáztam is még 6 hónaposan több alkalommal a Műjégen....... (egyébként tesi tanár vagyok, amikor nem nevelem a gyermekemet)
Örülök, h gyógyul a sebed! Kép
Üdv, Pat
pat

sziasztok!
Jucus! köszi az ultrahangos infót!

Moosejaw! örülök, hogy jól vagytok, és tényleg nem vagy depis! megnyugodtam Kép

Gigi, te tényleg okt. 29-re vagy kiírva? én is akkorra voltam! akkor még az utolsó mensid időpontját is tudom Kép Kép csak aztán november elseje lett belőle, Mindenszentek napján született az én kis szentem. Kép és nem is panaszkodhat, nem is kell majd iskolába mennie a szülinapján Kép

Babarózsa, ugye ezt a TV bevitelt nem gondoltad komolyan?! Kép
kajamán

Kajaman!
nemKép
de ha mondjuk a szules elott hetekre be kene fekudnom...erted
es kulon szoba lenne, amugy felnek, hogy valaki elviszi...
de jo vicc lenne, meghivnek mindenkit videozni, mert van benne eg ykis video, ez olyan buszba valo TV

Kép
babarozsa

Sziasztok,

van valakinek valami infoja Dr. Balint Mihalyrol? Most derult ki, hogy jon a masodik gyermekem, es nem szeretne ot is ott szulni, ahol az elsot. Ha tenyleg igaz, hogy Balint Sandor mar nem vesz fel uj kismamakat, szivesen talalkoznek vele. Koszi. Lbori
lakibori

Marmint a Mihallyal. Kép
lakibori

Sziasztok!
A Bálint Mihály elérhetőségére volna szükségem.
Olvastam, hogy a Bálint Balázs is vállal lassan szülést. Ő is olyan jó mint az apja?
Szívesen olvasnék róluk bővebben egy kicsit.
Előre is köszönöm.
Üdv.
zatkone

Sziasztok!
Lbori, nem ezen a héten van a kismama klub? Most van a második csütörtök. Vagy te biztosabb forrásból tudod, hogy ebben a hónapban másképpen lesz? Mi is mennénk a férjemmel.
Moosejaw, köszi akkor azzal is készülökKép És szerinted úszógumit is szerezzünk be? Talán most nyáron nagyobb esélyünk van mint majd decemberben leszKép
Megvan az AFPm is, vagyis végre megtudtam, minden rendben vanKép) Mostmár csak a következő UHt várjuk, ekkor már a papa is megnézheti a lurkótKép
Érdekes, milyen sokan érdeklődnek a Bálint dokik irántKép Nemrégen Barna doki volt a slágerKép
Lányok én napról napra növök, és még semmi ahol tartok a végéhez képest, és nagyon rugdos a gyermek. Mondtam az apjának, szóljon rá végülis neki biztosan szót kellene fogadnia. Az egész hasam mozgott. Komolyan ezek olyan kedves dolgok, még nem túl nagy, még van helye ficánkolni...
Kívánok mindenkinek boldog babavárást!
Manós
manós

Manós,

de, úgy tudom, hogy most csüt.-ön lesz kismamaklub, asszem du. 5-kor. Az Újvári Bori mondta az egyik elôadáson, úgyhogy tuti.

Babarózsa,

megy az emil a Bálint Balázs elérhetôségével!

Bori
lbori

Az Ujvari Bori is ott lesz?
moosejaw

Sziasztok!
Nekem nem volt protekciom, megis elvallalt Balint Sandor (juliusban voltam nala). Szimpatia alapjan dont, nekem azt mondta. Igaz, mondta, hogy ha barmi kozbejon, akkor a fia megy be a szulesre. De azt sem banom, mert nagyon szimpatikus o is.

Manos! Ha megyek tornara, hogyan ismerlek fel? Kép Hol talalkozzunk? (en alacsony, rovid voros haju 28 eves vagyok, pici pocakkalKép Kicsit nathas vagyok, de attol meg elmennek.
A csecsemos noveres sztorik engem is ledobbentettek Kép Bar semmi nem tokeletes..

Bori! Te miert nem valasztasz szulesznot? Csak mert en is azon gondolkozom, hogy ha mindegyik kedves, akkor nem eroltetem. Ugyis karacsonyra vagyok kiirva, csomoan szabin lesznek. A sors eldonti majd, kihez keruljekKép

Andi (20)

KépKép
fibi

Bori!
köszi, megkaptamKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Fibi, ne haragudj, de nem tudok menni, ki kell mennem megint az építkezésre, most a parkettázók jönnek. És ez egész héten így lesz, a férjem persze dolgozik és nem tud eljönni, mondjuk én is dolgozom, de én jobban megoldom az eljövetelt. Próbáljuk meg a jövő héten! Csütörtökön a kismama klubba viszont mennék, elvileg a párom is jön. Mi lenne ha ott találkoznánk? Azt hallottam, hogy a tornára kell vinni orvosi igazolást, hogy minden rendben van.
Erről tudtok valamit? Mennyire veszi ezt szigorúan a tornásznéni?
Moosejaw! A te szülésznőd az Újvári Bori volt? Ugye te nem is választottál?
Lbori, hogyan néz ki az Újvári Bori? Neked szimpatikus volt?
Manós
manós

Sziasztok! Látom sokan érdeklődtök Bálint Balázs doki iránt. Én is ezért írok! Kérem, hogy akinek infoja van róla,esetleg nála,vagy valamelyik rokonánál szült, írja meg. Én is szívesen megosztom az infokat, amiket már tudok. e-mail címem: horli@monornet.hu
Köszi, Mazsolka
mazsolka

Szia Manós!
Oké semmi baj, nekem sem jön össze a mai nap, majd akkor jövő héten tuti összehozzuk.
Fibi

KépKép
fibi

Szia Fibi!
Biztatoan hangzik, hogy megis vallal uj kismamakat Balint Sandor. Te a maganrendelesere mentel, vagy a korhazba a rendesre? Es felhivtad elotte? Hogy mukodik ez? Azert vagyok ilyen tajekozatlan, mert az elozo dokimhoz beajanlottak, ugyhogy nem kellett kutatomunkat vegeznem. Szoval megkoszonnem, ha leirnad a folyamatot.
Koszi. Bori (a masik)
lakibori

Manós!
Nem kell vinni igazolást. Mikor először mész tornázni, vidd a kiskönyvedet. Az Andi (gyógytornász) beírja a hátuljába, h jársz mozogni. A dokid ezt alkalomadtán lepecsételi, ha megmutatod neki. Ha nincsen problémád, nincs jelentősége.
Nagyon jó a torna, én csak ajánlom Mindenkinek! A szülésem alatt a légzéstechnika nagyon bejött.
Üdv, Pat
pat

Pat!
Köszi, akkor ebből a szempontból nincs akadálya a jövő heti tornának, kiváncsi vagyok. Bár én még mindig a rendes (női) tornámra járok. Végülis ha azt tudom csinálni akkor ettől sem lesz semmi bajom.Kép
Esetleg a haskeményedésről mi a véleményed? Elvileg normális, csak olyan fura mégis 22 hetesen. Neked is volt?

Manós
manós

Manos, igen, o volt. Ugy orultem. Ot akartam valasztani, de mar nem tudott vallalni sajnos, es akkora makom volt, hogy megis pont hozza kerultem. Szerintem nagyon jo szakember es figyelmes, maximalisan biztonsagban ereztem magam vele. Legkozelebb mar akkor felhivom, ha pozitiv lesz a tesztem, nehogy lemaradjak rola.

A tornabol szerintem is a legzogyakorlatok a legfontosabbak, az nekem is rengeteget segitett. Meg legalabb arra koncentral az ember, nem hagyja el magat. Meg szules utan masnap is ugy vettem a levegot Kép

Pat, Csicser, Eszter (es meg akik mar mamak), mennyi ido alatt allt be a babatok valami rendszeres idokozonkenti evesre meg alvasra? Es mikor ejjel felkelt mennyi ido mulva aludt el ujra? Az enyem meg nagyon osszevissza mukodik es volt, hogy 1.20-5.00 kozott fenn voltam, amitol teljesen kimerultem. Probaltam neki magyarazni, hogy egy hulla masnap nem tudja majd ellatni, siman el is eshetek vele a faradsagtol, es akkor megnezheti magat.
moosejaw

Babarozsa,
írtam neked levelet a mai nappal kapcsolatban, de nem tudom megkaptad-e. a férjem is mondta, hogy 1 napos késéssel kapja meg tőlem a levélkéket.
MA mennék a klubba ha te is jösszKép Fel tudnál hívni, hogy megbeszéljük a részleteket?:481-7094, közvetlen.
Köszi,Manós
manós

még nem kaptam megKép
de hívlak

Kép
babarozsa

Moosejaw:
az evés elég gyorsan rendszeres lett, úgy értem egy óra kaja, két óra szünet, a háromóránkénti megéhezés maradt csak az evésben lett egyre ügyesebb, már tíz-tizenöt perc alatt is jóllakott.
Alvás: nos ezzel sem vot nagy gond, szt hiszem szerencsénk volt vele... felébredt persze éjjel is átlag kétszer, de csak ciciért, és amikor jóllakott már zuhant is vissza az ő kis álmába Kép

talán az segített hogy tesóval alszik egy szobában, és az elején aakora ricsaj ette körül, hogy nem érezte magát a ksiágyban sem soha magára hagyva...

sok türelmet, kitartást kívánok a kicsidhez, és amíg ilyen friss baba, nappal, amikro elalszik, Te is dőlj le és ha bírsz aludj is...
Soha ne érdekeljen a "háztartás " meg egyéb ósdi dolgok, ha nincs más aki megcsinálja (nagymama, férj, bejárónő) akkor maradjon úgy ahogy van. Pihenjetek ezerrel.
Én ennivalót is rendeltem pl...
csicser

Moosejaw, megnyugtatlak, hogy ez babánként változó Kép Nekem a kisfiam nagyon rendes volt, kezdetektol fogva evett-aludt. Sose kellett altatni, csak berakom a kiságyába, kap jóéjtpuszit, megsimogatom a buksiját és aztán elalszik. Hogy a következo milyen lesz, az majd decemberben kiderülKép
Mindenesetre én nem vagyok híve az "akkor szopjon a gyerek, amikor akar" módszernek, három- majd négyóránként volt csak kaja. Szerintem így sokkal hamarabb megszokja a rendszerességet, és ha rendesen jól lakik, akkor nem is kér gyakrabban. Este pedig mindig adott idoben fürdés, s az éjszakai evéseknél épp csak annyi fényt kapcsoltam, hogy lássam a gyereket, semmi buli ilyenkor Kép) Nálunk a cumi is bevált nyugös napokon, bár manapság ez se "divat", de ha megnyugtatja a gyereket, akkor szerintem sokkal jobb egy kipihent baba és anyuka, mint az éjszakázás.
Drukkolok neked Kép
Soosoo
soosoo

Szia Zsebi2004!

Én is a Bardóczyhoz jártam magánrendelésre és most szóba került, hogy kinél kellene szülnöm a régi vagy az új dokimnál (meddőségibe kell járnunk). Lehetne, hogy mailben pár szót váltsunk a doktor úrról? köszi

xgoldx@freemail.hu
laura0610

Sziasztok!

Volt valaki a mai kismama klubbon? Milyen volt?
Mivel egész délelőtt mászkáltam, oda már nem jutott erőm, hogy elinduljak!

Egy-két kérdés:
A szülésznőtől is szokás előre megkérdezni, hogy mennyit kér, vagy csak ad az ember valamennyit?

Terhesség alatt szerintetek lehet csináltatni fazon-gyantát? A vérbőség miatt gondoltam, hogy hátha nem tesz jót! Van erről valami infótok?

Köszi! Sziasztok!
ildi76

azt hallottam, hogy a kozmetikusok nem vallaljak a vege fele a fazont!

én voltam, semmi különös nem volt, levezettünk egy szüléstKép
és megnéztük a szülészetet

Kép
babarozsa

szép a kórház, csak az nem tetszik, hogy nem lehet látogatni még a papáknak sem

fájó gátsebbel tényleg jó lehet tologatni ki a babát, pláne akinek császár volt
aztán álldigálni az ajtó elött
bár akiket láttam lazán otthagyták a babájukat, úgyis alszik...

Kép
babarozsa

Sziasztok,

Babarozsa ha majd bent leszel, szerintem Te is rájössz, hogy azért van ebben jó dolog. Mivel két ágyas szobák vannak így nem lehet csak úgy berontani és hát amikor az ember lánya szenved -gátseb, vérzés, szoptatás, cicifájás -, vagy a gyerek bömböl akkor elég kellemetlen mindenkinek ha látogatókhoz kell alkalmazkodni. Szerintem ki lehet bírni, hogy ki kell menni az előtérbe. A gátseb meg nem is vészes annyira (abár ezt embere válogatja), lehet, hogy meg se fogod érezni.
Zsebi mama
zsebi2004

lehet...

Kép
babarozsa

Manós!
A haskeményedés teljesen normális. Nem emlékszem, h mikortól éreztem én is, de biztosan volt. Amikor többet mozogtam, akkor teljesen befeszült, ilyenkor leültem és pihiztem.

Moosejaw!
Nálunk is 3-4 óránkénti evés volt kezdetben, utána alvás. Soha nem keltettem fel, h egyen. Este csak letesszük a kiságyba, megkapja a cumiját és alszik. Eleinte kb 4-5 órát aludt éjszaka egyhuzamban, mára már (12hetes) 6-7 óra az alvásidő. Éjszaka mikor etetem, nem pelakázom, nem kapcsolok lámpát. Kb 15 percet eszik, majd visszaalszik.
Kitartást!

Babarózsa!
Örülj neki, h nem jöhetnek be a látogatók bármikor a kórházba. Eléggé zavaró lett volna nekem, ha a szobatársam családja ott pörög amikor etetek.
Pat
pat

igen, de nem is a szomszedom latogatoira gondoltamKép hanem a sajatomera, foleg a paparaKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
PAt, köszi, én is így vettem észre, lépcsőzés után, torna után ilyenekkor szokott jobban, de tényleg sokat segít a MagneB6.
Ildi, Lehet gyantázni, miért ne lehetne. Az én kozmetikusom végig fog gyantázni, mármint szülésig ahányszor megyek mindig fog. Ez biztosan kozmetikusa válogatja. De azért akkora vérbőség nem fog keletkezni, hogy abból baj legyenKép De biztonságból kérdezd meg a dokidat vagy a védőnődetKép
Igen, tegnap jó sokáig elhúzódott a klub, megint nagyon sokan jöttek el. 4 szülésznő volt, az Újvári Bori, a Fatha Zsuzsa, Horváthné Kondor Katalin, és a Váradiné Ica. Sok újdonságot nem mondtak, kb. uat amit a múlt hónapban is.
Babarózsa, de azért ugye tetszett a kórház? Tényleg nyugalmasabb ha nem jöhetnek az ágyunkig a látogatók. Csak 4 napig vagyunk bent, annyit kibírunk a nagy rokonság nélkül, előtte se járhattunk össze gyakrabban.
Manós
manós

Szia ManósKép
persze, a kórház az szuper!

melyik volt a Váradiné?

hihi a rokonság nem érdekel, persze nálunk nem nagy! csak a párom nehezményezte, hogy nem jöhet be

Kép
babarozsa

Koszonom az infokat mamak Kép Ejjel en sem kapcsolok villanyt, de van, hogy muszaj tisztaba tenni (a kezdeti sargasag miatt, ami most urul ki a szervezetebol, valami rengeteg folyekony zold vegtermeket nyomat a pelusaba, eshat abban csak nem hagyom orakig foni). Ma egykor 20 perc szopizas utan aludt is tovabb, viszont mikor negykor ujra ebredt, semmivel sem lehetett kiloni, ugyhogy het utan atadtam az apjanak. Bezzeg amikor a nagyi latogatja, neki mindig edesdeden alszik a kezeben. Tegnap delutan is ot orat aludt. Miert nem ejjel?

Ja, tegnap mi is elmentunk a kismamaklubba. Ez volt az elso kimozdulasom itthonrol (es bebi addig a nagymamaval aludt). Csak ajandekot vittem a szulesznonknek.

Ildi, en a hetedik honapban voltam kozmetikaban. Mivel mar attol teljesen kivoltam, mikor a miteszereim nyomkodtak a fejemen, igy nem mertem semmilyen gyantazast kerni. Mondjuk biztos, mert felek is tole (en mas modszerrel szoktam operalni). Egyebkent a baba biztos erzi, ha az ember fel valamitol, mert az enyem egyfolytaban rugkapalt kozben. Legszivesebben mindketten elszaladtunk volna...

Babarozsa, szerintem is jo, hogy nem johetnek be a latogatok, ahogy a lanyok is irtak. Az tenyleg nehez, sebesulten tobbszor kimaszkalni, illetve a tarsalgo muanyag szekein meg kimondottan szenved az ember, na azt lecserelhetnek. Ha erre gyujtunk alairast, engem mar szamolhattok. (En az elso napi kimerito latogatassorozat utan mindenkit eltiltottam, csak a parom johetett. Mas nem is hianyzik az embernek.)
moosejaw

igazabol en is azt neztem, hogy az eloterben nem sok hely van, es ott az a baratsagtalan tarsalgo...
legalabb a babat lehetne latni kozbenKép
de vegul is lehetne egy papa szoba, ahova be lehetni vinni a bebit, es a papa is ott lehetne
persze vedoruhaban

Kép
babarozsa

Moosejaw, Manós!

Köszi az infót a gyantázásról! Egyszer kipróbálom, hogy bírom mostanában, mert sajna már a terhesség előtt is belilultam tőle, elég érzékeny a bőröm! A borotvától viszont tisztára kipattogok! Akkor már jobb a gyanta!

Egyébként, mondják, hogy megszépül az ember bőre a terhesség alatt, hát rajtam egy mm2-nyi hely nincs, ahol ne lenne pattanás a terhesség eleje óta. Soha így nem néztem ki. A hátam, mellem, nyakam teljesen tele van. Most kutatom a csodaszereket, hátha valami használ rá.

Van egy kérdésem:
Ha zsibbad a hasam és a derekam körbe az normális? Plusz még egyre gyakrabban mintha feszülne a hasam (nem keményedik, csak feszül a felszíne)! Arra gondoltam, biztos a szalagok nyúlása miatt meg ilyesmi, de azért tegnap bementem a kórházba UH-ra és vizsgálatra (A Fehérvárin javasolták, hogy menjek be)! Erre majdnem hogy lecsesztek miatta, mintha nekem tudnom kellene első terhesen, hogy mit kell vagy nem kell éreznem!

Na ez kicsit hosszúra sikerült! Bocsi!
Jó hétvégét mindenkinek!
Sziasztok! Ildi (17)
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?