Új privát üzeneted érkezett!

Csak egy pár szóra:

Gratula mindenkinek a jó eredményhez, mi ma este megyünk 12. heti uhura....

Ann: üdv közöttünk! :P

SIlva: Várandósság alatt csakis paracetamol tartalmú cuccost lehet szedni. Ez tuti! Mondjuk lázra. Fájdalomra meg ha lehet és kibírható, akkor semmit.

Ez a Fanetta lány eltűnt! Remélem, minden oké velük!

No majd jövök még! :wink:
jaimee1

Nekem a nődokim azt mondta, hogy ha láz van akkor algopiryn, vagy kalmopiryn...a házi dokim meg hogy bármilyen paracetamol alapú gyógyszer jöhet csak szóba...a babák is azt kaphatják csak...
De a legjobb, ha nem szedsz semmit, ha ki tudod bírni...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Sziasztok lanyok!

Nekem is szet megy a fejem 1-2 hete es csak dafalgan-t szedhetek ami teljesen paracetamol tartalmu!

Ann azthiszem te irtad,ha nem akkor elnezest!
Ne4m tudom ,hogy hogy dolhet el fejben az emelyge es a hanyinger!?
Az elozo harom terhessegemnel nagyon pozitivan alltam mindenhez es koncentraltam arra ,hogy minden rendben lessz...-megis megtortent a baj! Szerintem en aki imadok fozni ,de most mar a konyhatol is rosszul vagyok.....-nem jol dontottem volna jol ell fejben,hogy most milyen terhes legyek...-hat erdekes gondolat!
Lehet en ertem felre ,de akkor megegyszer kerdezem ,hogy ertetted!

Tovabbra is gratula az uh-s erdmenyekhez!
Jamie neked meg megy a drukk ma estere!

Iner te pedig bizz az erzeseidben es a babadban!!!

Pagi lelkileg ,hogy vagy? Tudsz valakivel nyiltan beszelgetni a tortentekrol?

Kriszta
schat

nekem az az érdekes h sok kismama aki nem vette észre h terhes 2-3 honapig (ismerek ilyet, ne kérdezzétek hogy lehet, de tudom h van ilyen) nem volt egyàltalàn rosszul. és én is amint megnyugodtam és magamra figyeltem a jo értelemben (mit akar a szervezetem, mit kivàn, mennyit) azonnal sokkal jobban lettem és sokakhoz képest minimàlis rosszulléteim voltak. erre gondoltam. és mint mondtam (asszem mondtam) nekem az fura volt h teszteléskor lettem rosszùl, mikor màr fix volt h tényleg terhes vagyok. addig csak fàradtsàg és mellfàjàs. na onnantol addig amig lementek az elso orvosi vizitek meg amig magamban ràjottem h tovàbbra is ùgy egyek ahogy a szervezetem kivànja (jo, a sushit meg a francia sajtokat most hanyagolnom kell de ennyi) ,rosszùl voltam. aztàn azért em semmi de sokkal kisebb rosszùllétek, és én soha de soha nem hànytam. egyszer voltam a hatàràn de az egy ideges nap volt az elején.

amugy szerintem normàlis aggodni, csak vannak dolgok (és oldalak) ahol mintha direkt paràztatnàk az embert, na ezt nem szabad. de szerintem olyan nincs aki nem aggodik, azt sem lehet eroltetni azért.

de persze ez csak egy elmélet, méghozzà sajàt.
Vendég

Lányok én hiszek nektek, de tényleg ezt olvastam. Be is másoltam, egyébként innen van a babanetröl. Akkor bukkantam rá, amikor a hőemelkedésmre kerestem a választ.

Kérdés:
Miért veszélyes a láz terhesség alatt? Vetélést okozhat-e (és miért) vagy lehet magzatkárosító hatása is? Milyen magas láz vagy hőemelkedés esetén kell valóban aggódni, és a terhesség melyik időszakában?
Válasz:
Terhességben a láz valóban okozhat vetélést. Magzatkárosító hatása elsősorban a láz okául szolgáló, rendszerint fertőző betegségnek lehet (sarkos példa a rubeola vírus). Mivel a terhesség normálisan is kis hőemelkedéssel jár (terhességi jel, ha a vérzés elmarad és a hőmérséklet tartósann 37 fölött van), a valódi láznak a 38 fok és azt meghaladó hőmérsékletet tekintjük. Ezt mindenképpen csillapítani kell, természetesen az okát fel kell deríteni és célzottan kezelni. Lázcsillapításra a terhesség bármely szakában az Aspyrin és az Algopyrin is megengedett; paracetamol tartalmú szerek nem! (a legtöbb reklámozott láz és fájdalomcsillapítóban ez a hatóanyag!)
Lázas állapotot okozhatnak a feltétlen kezelendő vese és húgyúti fertőzések és nagyon súlyos, ha megrepedő magzatburoknál következik be fertőzés miatt láz.
Dr. Nagy László
silva

én is olvastam ezt pont ma reggel, és ezer màsikat.
aztàn néztem utàna és egy helyen azt mondtàk h igazibol fogalmuk nincs, de irtak valamit valami molekulaszerkezetrol is valahol, nem étettem sokat belole
és mondtak h igazibol mindegy csak ne ibuprofent (vagy hogy hivjàk). én pont ezért nem veszek be semmit pedig én alapbol migrénes vagyok :?
a pàrom utànanézett nàluk otthon, Franciaorszàgban, ott is paracetamolra mondjàk h lehet

én csak ennyit tudok
Vendég

Jaimee1: jól számontartasz -hihi - és hát gáz van! (vagy legalább is annak néz ki a dolog)
Holnap vagy holnapután lesz eredmény az ismételt vérvételre (remélem) -és ha potyára frászoltattak, akkor kifutok a világból!! Na, ha meg nem, akkor azért, szóval nagyon remélem, hogy a Nagyfőnök nem szán nekem ilyen próbatételt!!!!!!

(tul. az a gáz, hogy pozitív lett a cmv (citomegalovirus), és hát nem az a gázabbik rész, hogy már volt ellenanyag a véremben, tehát, hogy valamikor már elkaptam -doki szerint minden kiskölök elkapja a homokozóban-, hanem, hogy a mostanira is pozitív lett. Az Országos Epifene Intézettől várom az eredményt, és hát nem kellett volna utánanéznem, hogy mit jelent az, ha embrionális korban (12 hét előtt) kapja el a prikulics, de megtettem-de inkább nem részletezem ezt! Szóval ezzel kelek, ezzel fekszek, és csak vánszorognak az órák, és hát ne is mondjátok, tudom, hogy minden renben lesz, de mindig ott van a de.....-és persze mire elérek ide gondolatban, már potyognak is a könnyeim)

Amúgy láttam az uh-n a kukiját -és azon imádkozom, hogy azt sem bánnom, ha olyan nyughatatlan mindenrefelmászik kis kukacos lesz mint a másik fiam, futok és a három után hatfelé is ha kell, csak egészséges legyen ez is.

Szóval ezért lapítok egy ideje, és várok, csak várok a csodára.

Kép Kép Kép
fanetta

ANN, ez tök jó, h. olvasol vmit aztán megtalálod a teljesen ellenkezőjét is...
silva

ja, nekem az a "kedvencem" a terhességben h mindenki màst mond aztàn vagy bejon vagy nem
Vendég

Nekem a nődokim azt mondta, hogy Aszpirint simán lehet bevenni terhesség alatt fájdalomcsillapításra. Egyszer azt olvastam, hogy az Az aszpirint jóformán lehetetlenség túladagolni, olyan enyhe hatású. Jó kis gyógyszer lehet! :D Bármiféle bajra be lehet kapni belőle pár szemet. Fájdalomra, megfázásra, lázra, hőemelkedésre, rossz hangulatra...

Én nem adatom be magamnak a védőoltást. Holnap inkább megyek, és veszek savanyú káposztát, mert azt amúgy is nagyon kívánom.

Érdekes, hogy a H1N1 a fiatal, erős szervezeteket támadja. Belemegy egy öreg emberébe, megállapítja, hogy jézusom, ez öreg és gyenge, akkor kimegyek belőle, és belemegyek egy erős fiataléba.
A hagyományos influenza meg pont az öregeket döntötte le a lábáról.

Egyébként egyet nem értek ebben az egész H1N1-ben. Miért annyira, de annyira fontos ez a védőoltás? Egyszerűen miért aggódnak annyit az emberek egészségén? Soha nem lehetett érezni még ekkora aggodalmat és gondoskodási hajlamot, mint most. A sima influenzánál soha nem kellett még hetekig lobbizni (mert ez az egész már az), hogy mindenki oltassa be magát.

Egyébként jó sokat írtatok, de jó volt elolvasni. Délután aludtam egyet, aztán csaptam egy kis szépítkezést, mert már nagyon rám fért az epilálás, szőrtelenítés, egy jó kiadós pedikűr.
Vendég

Sziasztok!

Üdv.az újaknak.

Fanetta:minden rendben lesz,nagyon drukkolok.Nyugodj meg!

Sellon:igazad van ez már egy lobbizás.Ki aggódott ennyire ebben az országban az emberek egészségéért?
Annyira elbizonytalanítják itt az embert.Főleg a kismamákat. :evil:

A férjem hallani sem akar róla,meg arról sem,hogy a gyerkőcünket beoltassuk.
Szedjük a Béres cseppet c-vitaminnal,én az oscillococcinumot (homeopátiás szer),lányomnak a cebion cseppet adom.
sok citromos mézes teát iszunk,plusz narancs,mandarin.Húú a savanyú káposzta is nagyon jó!

Ennek elégnek kell lennie.Szerencsére nem vagyunk betegesek.Kopp-kopp-kopp.

Silva:én ma vettem be egy Algopyrint annyira fájt a fejem,nem bírtam tovább.Én úgy tudom,hogy terhesség alatt nem lehet Panadolt bevenni és egyéb más paracetamol tartalmú gy.szert.

Mindenkinek szép estét.

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sziasztok!

Fanetta! Megy a drukk, minden rendben lesz!!!! (Muszáj hogy rendben legyen.)

Üdv az újaknak!

Én tegnap rákérdeztem a dokinál a H1N1-re, és ő határozottan nem javasolta. A kismamáknak szinte semmilyen oltás nem ajánlott, ez sem kivétel. Szerinte ez ami most van, még nem járvány, és fölösleges a kismamákat előre riogatni. Persze óvintézkedések nem ártanak, a közvetlen család jó ha beoltatja magát (nálunk ezt meg is teszik), és ha itt lesz tényleg a járvány én bezárkózok, és csak az teszi be a lábát az ajtón, aki be van oltva. Én ezt fogom követni, a dokimban 100%-ig megbízok, főleg hogy a felesége 22 hetes terhes, és őt sem oltja be. (Persze én adott esetben megtehetem hogy otthonról dolgozok, mert a munkámhoz csak egy laptop meg egy telefon kell, és a főnököm támogat ebben...)

Jaimee! Majd írj, hogy mi volt a dokinál!!!

szösz

Kép
szöszmöszke

Norci, én azt olvastam és annak a hitében is éltem amit irtál, de sokan éppen ennek az ellenkezőjéről tudnak. Ha ezt összerakjuk akkor lehet algot és panadolt is. Nem? Csütörtökön megkérdezem a dokit, hátha mond egy harmadik verziot. :)
silva

Norci
Sajna én is azt hittem hogy elég lesz az Oscillo (mi már tavaly is ezt szedtük) meg a cebion csepp és hasonlók, de fel lettem világosítva hogy akinek erős az immunrendszere azokat tudja leginkább támadni. Ezek után nem tudom mit gondoljak.

Én Kristóf terhessége idején is algopirint vettem be ha kellett meg most is. Dokim javaslatára, és még egy dolog, lázcsillapítóként is tökéletes, és sokkal tartósabban lent tartja a lázat.

Kép
Kép
susytunder

x este szenvedés után végre összejött a vonalzó :D

KépKép
picilulu

Sziasztok!

Jöttem, eltűntem... bocsánat. Kicsit sűrű volt az utóbbi két hét... Októbertől heti két napban újra dolgozom, közben volt egy kegyetlen hátfájásom, hogy állni, ülni, feküdni nem tudtam, ezen a héten pedig Fruzska lánnyal taknyosak lettünk mindketten.

De múlt héten voltunk a 12. heti uh-n, és az istenhegyin a kombinált teszten. Minden okés, a gyerkőc rendben. Viszont olyan szégyenlős, mint annak idején a nővére volt, úgyhogy csak a hátát mutatta folyamatosan, még várnunk kell arra, hogy megtudjuk a nemét a gyerkőcinek.

Mindenkinek gratulálok a jó uh-eredményekhez!

A terhességi tünetetkről annyit tudnék elmondani, hogy Fruzskával nem volt semmilyen tünetem: se hányinger, se hányás, semmi az égvilágon... Most volt egy olyan jó hónap, mikor folyton hányinger gyötört, és nem kívántam enni. Pedig elhatározásban most sem volt hiány, hogy jól akarom érezni magam ;)

H1N1: egyszer már írtam, hogy nem. Egy picinkét elbizonytalanodtam, de még mindig kitartok a nemnél, annál is inkább, hogy dokim is azt mondta, hogy nem, és az esetlegesen felmerülő lázat, ami veszélyes lehet a babára, lehet csillapítani.

Főzés: hát, lányok, hogy ti milyen jókat főztök! merénylet volt így éjjel a visszaolvasásnál ;)

Gyógyszer: én a terhességek alatt mindig homeós bogyókat szedtem. Most a derékfájáson is az segített. A takonyra oscillococcinumot, homeogen9-et, és homeovox-ot szedtem. Egy nap alatt rendbejöttem, pedig igen ramatyul voltam... (mondjuk amúgy sem vagyok nagy gyógyszerszedő...)

Iner: én Fruzskával voltam méhlepény-mintavételen a korom miatt (akkor voltam 35 éves). Maga a mintavétel nem fájdalmas. Végig lehet látni, mi történik egy uh képernyőn, és pár perc alatt kész, és semmit nem lehet érezni. Utána viszont vigyázni kell, hogy ne emelj, ne hajolj, ne szexelj -talán- két héten keresztül. (most nem megyek el, habár nem fiatalodtam, de ez utóbbi óvintézkedéseket nem bírnám betartani a "kis" 20 hónapos miatt, a dokimnak mutattam az istenhegyi értékeket, ő pedig bólogatott, és aláíratott velem olyan papírt, hogy ő felvilágosított a genetikai vizsgálatról, de nem akarok élni vele)

Nagyon örülök mindenki jó ereményeinek, és annyira jó látni az Uh-képeken a kis töpörtyűket!

(Fanetta: hidd el, minden okés lesz!!!!!)
linocs

h1n1gyel kapcsolatban megkérdeztek nekem egy immonologust és ö is azt mondja oltassak, ha nem vagyok érzékeny oltàsokra (sosem voltam)
amùgy hogy miért nyomjàk? ahogy én informàlodtam azért, mert anno a madàrinfluenzànàl el...ték és felfujtàk, nem lett semmi, emiatt itt is nyàr elején visszafogtàk magukat, hogy biztosan nem lesz majd akkor a baj, és lecsùsztak pàr dologrol. Pl nem figyelték az europai terjedést elég koràn mert csak azokat vizsgàltàk meg akik Amerikàbol hazajövet lettek betegek, meg ilyenek. a szezonalissal kapcsolatban nem olyan nagy a gàz ha csak egyedül van, sokan automatikusan oltatnak màr, sokan meg nem kapjàk el. az nem olyan sulyos mint ez (aszondjàk ;) ) és az öregek megkapjàk az oltàst

szerintem az aki amùgy ki tudja magàt vonni a "forgalombol" és kisgyerek sem hozza haza az ovibol/sulibol nap mint nap, nyugodtan vàrhat még és tarthatja magàt a nemhez, Ti vagytok a szerencsések :) én is mondthatnàm h abbahagyom a tanitàst de nekem azzal minden kiesik és nem is birnàm ki itthon :roll: plusz nagy a jövés-menés nàlunk.
én még mindig meg vagyok fàzva, pedig egy hete savanyukàposztàt eszek és éjszakàra hodegvizbe àztatott csipkebogyo teàt iszok. nekem ezek a légùti nyavajàk a gyengéim, max kevesebbet kapok el/év ha alaposan gyùrok ellenük.
viszont én semmit nem szeretnék beszedni, elég lesz nekünk az oltàst majd :roll: :wink:
Vendég

Fanetta: Szegénykém! Nem kellemes, mait most át kell élned! Remélem, hogy eljön az a csoda és minden rendben van! Veled együtt nagyon várjuk az eredményt! Szurkolok ma és holnap egész nap!!! Gyere a hírekkel!

H1N1: Lányok én már nem tudom mit csináljak. Nálunk az a helyzet, hogy én egy 20 fős munkahelyen dolgozom, ami nem olyan nagy veszély, a párom viszont főiskolán tanít, ahonnan bármikor hazahozhatja a kórságot. Ő beoltatja magát, ez már biztos! De én is nagyon filózok rajta, mert attól hogy őt nem támadja meg, végülis hazahozhatja. Ráadásul elég jövős-menősek vagyunk. Félek minden alkalommal, ha közösségbe megyünk. Erősen hajlok az oltás felé, hogy ezen legalább ne kelljen izgulnom!
Valaki beoltatta már magát?

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Hát, lányok, egy szó, mint száz: én nem oltatom be magamat. Egyrészt még sehol nem kaptam kielégítő választ a kérdéseimre (vitamintabletta szedés, gyógyszerek szedésének tiltása stb.), másrészt úgy gondolom, hogy rendkívül rossz szakmai munkát végeztek az egészségügyben. Hanyagok voltak úgy a várandósok tesztelésében, mint a lakosság egységes, s nem különböző álláspontokat képviselő tájékoztatásában. S mindezekből adódóan engem nem győztek meg arról, hogy eddig még egy kismama sem lett rosszul a vakcina után, hogy akkor tényleg lehet oltatni. Lehet, hogy a kismamának semmi baja, de ezt sem 1-2 hetes teszt alapján kellene megítélni. Mi történik, ha a babának lesz baja, esetleg hónapok múlva vagy szülés után adódik valami fejlődési rendellenesség? Én úgy vagyok vele, hogy pusztán a reménykedésben, bizakodásban nem bízok, hogy hát csak nem lesz semmi baj...úgy vagyok vele, hogy az influenzát jobban ki tudom kerülni, hiszen itthon vagyok, de ha beadatom magamnak az oltást, akkor esélyem sem lesz az esetleges hatásoktól megvédeni a babát, hiszen akkor már benne lesz az egész szervezetemben.

Fanetta, kívánom a legjobb eredményeket :!:
Vendég

Sziasztok!

A H1N1-el kapcsolatban és Sellon véleményén vagyok, mert valóban könnyebb lenne dönteni, ha egységesen mondták volna a dokik, hogy mindenki bátran oltathat...de amikor a háziorvos kijelenti, hogy saját felelőségedre adja be neked az oltást azért elgondolkodom....most akkor kell ez vagy nem??? A lényeg úgyis a láz...az meg lehet pont az oltás következménye is...én emg amilyen szerencsés ember vagyok, tuti én leszek az 50-ből az az egy aki belázasodik...akkor inkább itthon maradok és kerülöm a tömeget....aztán ha mégis lázas leszek csillapítom...de mi van ha az oltás miatt tényleg későbbi mellékhatásként jelentkezik probléma a babánál? Kihez forduljak? Hiszen senki nem vállalja a felelősséget????

Iner

iner

Lányok! Én már bedilizek! Soha életemben nem voltam az a bizonytalan típus, de ezzel az oltással már magam se tudom, hogy mit kezdjek! Beszéltem a védőnővel és a dokival is. Mindekttő válasza: NEM! A környezetünk oltassa be magát, de mi ne. Védőnő mondta, hogy a szuriban higany van, ami nem túl jó! Gyógyszerész barátunkat is felhívtuk. Szerintük az egész humbuk, felfújás, a vakcina csak valami alig tesztelt lötty és ezzel az erővel még vagy 50 vírus ellen oltathatnánk! Szóval én se oltatok! Lesz, ami lesz!

KépKépKép
bogme

Bogme
Egyetértek veled!

Iner

iner

Én sem fogok oltatni !!

Kép
hné29

Ma megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok, ő mit mond, illetve mond-e valamit, mert én magam biztosan nem fogom felhozni ezt a témát. Mondjuk én semmiképpen nem fogok oltatni, kifejezett javaslat ellenére sem.

Viszont visszatérve a mi állandó topictémánkhoz: kinél mi lesz ma a vacsi?
Én arra gondoltam, hogy grízes tésztát csinálok, és valamilyen levest mellé, de ezen még gondolkodnom kell.
Vendég

én ezeket az oldalakat nagyon ajánlom alapos átolvasásra.terjedelmes, részletesen kidolgozott...stb...
engem meggyőzött!!
http://www.nibiru.hu/egeszseg/090910h1n1.htm
http://www.tenyek-tevhitek.hu/terhesseg ... aoltas.htm
Vendég

Cs-andi, átnéztem a cikkeket, én is hasonlóan gondolom. Persze, én nem vagyok orvos, nem tudományilag néztem, de valahogy az érzéseim is végig azt súgták már eddig is, hogy tartsam magam távol az oltástól. Jöhet bármilyen média, én biztosan nem oltatok.
Vendég

Cs-andi: Köszi a linkeket. Jó tudni!

Sellon: Ma csak kevés időm lesz a főzésre, ezért egy gyors tökfőzelék készül bélszínrolóval. És csokis muffint csinálok egy esti összejövetelre.

KépKépKép
bogme

Sellon
Én is grízes tésztát csináltam, épp most lett kész, tojás levest csináltam hozzá. :roll:

Kép
Kép
susytunder

szasztok
melltarto
én csak atlétát,topot,és merevitönélküli és ha lehet varásnélküli melltartot viselek mert a többi fajtát utálom .

oltás
én beoltatom magam és a párom is beoltatja magát ,sőt a gyerekek is be lesznek oltva .

sellon
nem gyengitett hanem inaktivált ,kárt okozni,megbetegiteni képtelen viros van bene ,és néhány segédanyag .
csics

Bögme és mindenki
itt nézetek szét itt fent van az oltoanyag betegtájékoztatoja is amibe leirák mi van az adott oltoanyagban ,HIGANY BIZTOS NINCS ilyett már nem is gyártanak semilyen oltoanyagban manapság nincsen .
http://www.ogyi.hu/pandemia/
én ilyen helyek olvasását javaslom .

és bocsásatok meg de nekem már a hócipöm televan azokal az emberekel akik csak azt hangoztatják hogy ezért ,meg ezért ne oltasuk ,de ha egy kismama még is elkapja akor meg azt mondák sajna nem adhatunk semmit neki mert kismama :evil: én 1-2 héten belül beoltatom magam mert szeretek kirándulni és vásárolni is kell menem és 2 gyerekem van akik közöségbe járnak ,és messze még a tavasz.ja és azért is mert a férjem egy vegyészmérnök aki oltoanyagok gyártásával is foglalkozott .és ő isazt monda oltasam be magam .
csics

ma az orvonál jártam akit megkérdeztem eröl és csodálkozva kérdezett vissza hogy miért akarom magam beoltatni mondtam neki is hogy adig nem mehetek külföldre ,már pedig én menni szeretnék ,ugy érzem magam mint egy marslako azal hogy én beoltatom magam ,meg a családom ,csak anyit javasolt várjak akor 1-2 hetett .holnap megyek a védőnöhőz .
csics

Sellon: nem szabad szerintem vàrandosokon tesztelni
Amerikàban is csak kovetnek olyan onkénteseket akik beoltattàk magukat és vàllaltàk a kovetést de az nem teszt. a virus meg elolt teljes virus - ez az egy olyan valos ellenerv a terhesek oltasaban ami szinten csak olyan félsz d még senki nem mondta h nem csak aggodalom h egy esetben beut. ezért van minden gyogyszeren "mellékhatàsok" cimszo.
amugy ez pl jo cikk ha valakit a leiràs érdekel (angol):
http://www.eurosurveillance.org/ViewArt ... leId=19361

és a tàblàzat az oltàsokrol ma az EUban h1n1 ellen:
http://www.eurosurveillance.org/images/ ... e_Tab1.jpg

még ezt kuldték nekem nem donteni képes (és akarok) mint tàjékoztatàs és szerintem jo, enyhén oltàs-pàrti de nem kampàny cikk (szerintem):
http://www.sg.hu/cikkek/70689/a_h1n1_tol_a_h1n1_ig
mindenesetre érdekes szerintem
és még én szerintem a HVG megbizhato forràs, de TV, ràdio, napilap kevéssé.

én kaptam (szàmomra) kielégito vàlaszt : utànajàrtam, kérdeztem (az h fel van fujva màr nem igaz, mert ahhoz sokan betegek, ma megvan a 2; tanitvàny 10bol aki valszeg elkapta), és h nincs is h1n1 az végképp nem épp szakmai vélemény. akik meg nem "csak" hàzidokik, hanem szakemberek és szàmomra elérhetoek mind oltàspàrtiak foleg terheseknél, ha nem szoktatok a szezonalis oltàstol belàzasodni elvileg ettol sem. viszont h megkapjàtok 39-40° làz az a legvaloszinubb. amugy az sem igza h csak a làz a veszélyes, mert a felulfertozodés is nagyon ciki, és elég valoszinu is.

az h sok benne a politika az tény (miben nincs sok?), sokan azért fujnak az oltasra mert magyar meg mert a kormany rendelte és eleve hàtso szandék van akkor tuti mogotte. de ettol még nem lehet h van benne valami és nem mindenkit csak az onos érdek vezérel? én nem vagyok hajlando a legrosszabbat feltételezni mindig csak mert nem feltétlenul értek egyet a politikusokkal.

ma bejott egy tanitvany hulla feheren, lazasan, hasfajosan, alaptunetekkel - ugy kellett egy kispapàval ràvennunk h tunjon a dokihoz, es ne csak maga miatt hanem mert meg 10en vagyunk a teremben, és szinte megsértodott. és ez egy felnott ember aki csak TVt nez, nem olvas utana. szerinte o nem volt beteg. es azt hangoztatta h jol van (nem volt jol). eszébe sem jutott h nem csak o van a vilàgon és ha ez az, akkor fertoz mindenkit a zàrt, tulfutott teremben, ahova hosszu orajra be vagyunk zarva

mondjuk en alapbol a paranoia es osszeeskuveselmeleteket nem olvasom. a tobbit mar leirtam, az emberi hulyeségre nincs orvossàg, igy nekem szerintem nincs vàlasztàsom. az egészségeseket tàmadja ez a sz.. meg a terheseket szoval én oltatok, méghozza 2 hét mulva mert most nàthàs vagyok.

vedonom es dokim sem ellenzi, mas orvosokkal is beszeltem, ok sem. max nem tudjak hogy hova tegyek azt h eddig nem oltottak terheseket semmire. csak ez nem egy sima influenza, ezt sokan elfelejtjuk.

(bocsi h ilyen sok :/ )
Vendég

csics ,

"A tiomerzált (amelyet az Egyesült Államokban timerozálnak is neveznek) mint nagyon hatékony antibakteriális, szerves, higanytartalmú vegyületet konzervánsként már a 30-as évek óta alkalmazzák biológiai készítményekben és vakcinákban. A tiomerzál a szervezetben spontán vagy enzimkatalízis hatására etil-higannyá és tioszaliciláttá bomlik. Az antibakteriális hatékonyságért az etil-higany a felelôs. A jelenleg forgalomban lévô gyógyszerek és immunbiológiai készítmények tiomerzál-tartalmát nem tekintik egészségügyileg kockázatosnak.

Mindazonáltal a környezetbôl (pl. élelmiszerek, különféle gyógyszerek) a szervezetbe folyamatosan bejutó etil-higany potenciálisan okozhat egészségügyi problémákat, fôként gyermekek esetében.

Emiatt az Egyesült Államok és Európa törzskönyvezési hatóságai 1999-ben a vakcinagyártókkal közösen abban állapodtak meg, hogy a higanytartalmú konzervánsokat „számûzik" a védôoltásokból."
Hivatkozás: www.medlist.com/HIPPOCRATES/II/4/238.htm
http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/II/4/238.htm
Vendég

ja, fozés: éljen az anyàm aki ellàtott. még mindig nincs kedvem fozni, hétvégén meg festunk és akkor én fozok ugy is, elég lesz az, 8 emberre :) (amugy tészta meg rakottkel)
Vendég

Csics.

Amit írtál, azt tökéletesen meg lehet fordítani és számomra már nem is olyan egyszerű.
Arra gondolok, hogy ha nem oltatjuk be magunkat, és elkapjuk, akkor meg azt mondják sajna nem adhatunk semmit.
Megfordítva: Ha beoltatjuk magunkat és baja lesz a babának, akkor azt mondják sajana ez van. Kismamákon még nem teszteltük.

Ez nem kötekedés. Remélem nem annak vetted.
A betegséget ha megkapod még mindig tudsz ellene tenni homeopátiás szerekkel illetve régi taktikákkal, de ha a gyerekem genetikai sérült lesz, az ellen nem segít a méz.
Persze nem feltétlenül kell, hogy ártson, de se ez az oldal se a másik nem biztos, vagyis 2 rossz közül a kisebbiket.

Mellesleg hozzáteszem, járom az országot emberek százaival találkozom egy-egy előadáson, sőt a párom már napok óta szenved a nyavajától és semmi bajom. Lehet szerencse, de lehet, hogy a felkészültség miatt.

Végeredményben azt gondolom, hogy úgy jó, ahogy dönt az ember. Az, hogy ezeket itt megbeszéljük, az segít dönteni és új eshetőségeket is felvet, amire talán nem is gondolnék, szóval köszi mindenkinek a sok véleményt és ne stresszeljétek túl magatokat, mert azzal többet ártunk.
Jó egészséget mindenkinek.
:D
andiék

az egészet ki-be lehet forditgatni

andiék: de gondolom nem uj influenzàs a pàrod, vagy igen? :shock:

amugy egy influenza szerintem sima homeopatiàval meg gyogynovényekkel nem igazàn kuràlhato ki, én sosem megyek dokihoz csak most h terhes vagyok nézetem meg ha meg vagyok fàzva h baci e vagy virus, mégsem mindegy hogy mit szedek be rà, és az én dokim nem ad gyogyszert csak ha muszàj, természetgyogyàszat ha lehet (nàlam legalàbbis). azelott kuràltam magam és volt h influenzàbol tudogyuszi lett a nagy homeopàtiàra és gyogynovényekre, mert felulfertoztem :roll: szoval én emiatt (is) fogok oltatni szerintem :?

Ti is jobban ugrotok egy megfàzàsra most, hogy baba lesz? vagy csak én vagyok vele ugy h ez màr nem csak az én boromre megy?
Vendég

Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani a ma kapott jó híreket. Megjött a kombinált teszt eredményem.

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1:9200
Kockázat az Edwards-kór előfordulására: 1:50000

Remélem, hogy mindenkié hasonlóan jó lesz :) Vigyázzatok magatokra!

KépKépKép
bogme

Ann
A homeopátiás szerekkel nagyon jól lehet kúrálni az influenzát. Van külön vírusra is. Nekünk nagyon bevált, remélem ezután is be fog.
És igen, ilyenkor babásan én is ezerszer jobban aggódok. Ha nem lennék terhes, és nem lenne Kristóf nem érdekelne annyira ez az egész...

Bogme
Gratulálok a jó eredményhez! Mikor vették a vért a teszthez? Nekem egy hete, de nem kaptam még sms- t. :roll:

Kép
Kép
susytunder

ann9:
Teljesen egyet értek. Ezt ki-be lehet forgatni a végtelenségig. :D
Pl.: Ha nem lehetne népi meg homeoptiás módszerek gyógyítani az influenzát, akkor abban az időben, amikor nem voltak gyógyszertárak, kihalt volna atársadalom. Szerintem inkább mára csak a mézet meg a citromot ismerjük már. (lesarkítva)

De nehogy kötekedésnek vedd :shock: hisz pont az a lényeg, hogy totál igazad van abban, hogy ennek a témának jelenleg úgy sem tud senki pontot tenni.
Mindenki meghozza a maga döntését.
A lényeg, hogy mindenki egészséges babócát hozzon a világra.

A párom lázas volt és torokfájós. Mára meg már csak náthás és orrhangon beszél. Cuki.

bogme: Gratulálok!

Már mindenkinek megvolt a 12 hetes uh-ja? Én csak jövő hét kedden megyek.
andiék

Sziasztok!

Gratula Mindenkinek :lol: !
Az én vérvétel eredményemre még jó sokat kell várni:(

Fanetta! Bízzunk a Nagyfőnökben! Csak nem tesz ennyire próbára :cry: !

susytunder! Az a grízes tészta,tojásleves...hmmmm. Nyami,nyami :lol: .
Én krumpli levest főztem és rakott kelkáposztát.

Megyek is vacsorázni...

Puszi Mindenkinek

Kép
szilvancs75

Ó, lányok, én sajnos nem bírom veletek a tempót, olyan sokat írtok, ami persze jó! :wink:

Bogme: Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap megvolt a genetikai uhu, minden rendben velünk, jó a nucha, van orrocska és nagyon kis virgonc volt a pici, annyira jóóóóóóóó volt figyelni, elnéztem volna egész nap és egész éjjel. :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon örülök, hogy minden oké, bár hétfőn még kombinált teszt.....

Kikértem a véleményét a dokinak H1N1 ügyben, mert azon kevés dokik közé tartozik a nőgyógyim, akinek hiszek és akiben bízom. Sok midnenen átvitt már és mindig igaza volt. Azt mondta, hogy be ne oltassam magam, kismamáknak nem szabad, gyerekeknek sem, "sima" felnőtteknek meg felesleges. Több indoka is volt, amit már amúgy is hallottam máshonnan, az egyik, ami megütötte a fülem, az a higany tartalom.....Szóval én egy kicsit megnyugodtam, gondolom átmenetileg... :roll: :roll: És nem kérjük az oltást. Egyikőnknem sem.

Fanetta: Drukkdrukkdrukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lili: akartam írni, hogy ne aggódj, hogy nem megy a hús, én RÉkával nagyon majréztam, mert volt, hogy napokon keresztül MINDENT kihánytam, kivéve az epret és a cseresznyét. Én hiszek abban, hogy tudja a természet (a baba) mi kell neki. Egyébként pedig úgyis elveszi, ami kell neki. :wink:

Nekem borsófőzeléket hozott a futár. :oops: :lol: :lol: Nagggyon finom volt. A levest még nem kóstoltam, mert mostanában hányok a levesektől, kivéve anyukámét. :oops:

Izé....akkor visszaolvasok. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
jaimee1

gyogyitani persze lehet csak nem mindig vàlik be, mikor tulzot a fertozés vagy az immunreakcio vagy a sok felulfertozés (én meg vagyok gyzodve arrol h a felulfertozés a legnagyobb veszély egy nem terhesnél a mostaninàl is), akkor az màr nem mindig ok, és abba régen bizony belehaltak, akik belehaltak. én hàl istennek nem csak mézet és citromot ismerek, és ennek ellenére kaptam a tudogyuszit anno

oh, vette a fene kotekedésnek :wink: én is itt "kotegedek" ide-oda, de valojàban mind csak irjuk amit tudunk, és ez végulis jo :) én még azt is hozzàtenném, h mindenki azt hisz és hisz el amit akar (ez persze néha nem jo, és a rémhir és àlhir jobban terjed mint a valodi :? ). nekem pl egy kollegàm ma kijelentette h nincs is ez az egész csak kitalàltàk. a hazazavart sràc (felnotteket tanitok) meg eredetileg azt h direkt inditottàk ela jàrvànyt . szoval az emberi elme nagy és kiismerhetetlen, negativ és pozitiv értelemben is, és hàl istennek jo vàltozatos. milyen uncsi lenne a nagy egyetértés ;)
(ajj, a hoganytartalmas dologrol inkabb nem irok semmit, az egy elég olàsellenes indok, ezen az alapon vannak akik semmilyen védooltàst nem adnak be... )

megjegyzés a kajàkhoz: én nem szeretem a grizes tésztàt és a tojàslevest sem :oops: anyàm meg elore fenyeget azzal h gyermekàgyi idoszak alatt majd csak tojàslevest hajlando fozni nekem - remélem pàrom anyukàja eljon Pàrizsbol :roll:

kombinàlt teszt: az nem kotelezo nem? nekem pl azt mondta a dokim h a korombol és egyebekbol adodan nem érdemes, csak ha nagyon ràparàzok a genetikai dolgokra
Vendég

Ja és azt mondta a dokim, hogy a vírus, amit az oltóanyag tartalmaz tényleg nem élő, egész vírus (vagy mi...) de a DNS-e az, és ez itt a bökkenő és a gubanc! Sajnos én ehhez nem értek....és pont ezért kivagyok azokra a dokikra, akik azt mondják, hogy "döntse el mindenki maga!" Köszi szépen, döntse el a laikus, a hozzá nem értő, mert a doki sem tud/mer dönteni....nahát.....
jaimee1

Ann: Kombi teszt nem kötelező, nálunk ippen ingyenes, úgyhogy bevállaltam. Az integrált tesztre azt mondta a dokim, hogy tök felesleges, de ha van cirka 15 e Ft om, amivel nem tudok mit kezdeni, akkor hajrá. Persze ez még a kombi teszt eredményétől is függ...

Na most meg nem tudom abbahagyni a dumát. :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
jaimee1

Én akkor se oltatnám be magam, ha nem lennék terhes. Gyermekkoromban kaptam utoljára kötelező védőoltást. És most pillanatnyilag a terhességbe sem fogok belehalni, hogy hát úgy a kényelmes, hogy dobok egy hátast, és kérem az oltást. Igenis, küzdjön meg a fiatal és egészséges szervezetem a betegségekkel, amit elkap. A babámat meg nem hermetikusan akarom kihordani.

Képzeljétek, szuper jók lettek a vérvételem eredményei. Azt mondta a védőnő, hogy átlagon felüli a vérképem, még soha nem találkozott ilyen szép eredményekkel! :D Vörösvérsejtem állítólag 4,6 millió van. Persze, fogalmam nem volt, hogy mi a viszonyítási alap, így megkérdeztem, és azt mondta, hogy olyan 4 millió.
A vasra meg azt mondta, hogy olyan az eredményem, mintha szöget ennék! :D Na, ezen már én is jót nevettem. A vércukrom meg egy picit kevesebb volt, de valószínűleg az miatt, hogy teljesen üres gyomorral mentem a vérvételre, még egy korty vizet sem ittam.

Sok témáról beszélgettünk, nagyon szimpatikus ez a védőnő, megint legalább 1 órát voltam nála.

Susytunder,
én meg végül nem csináltam grízes tésztát, mert nem kívántam délutánra az édeset. :D Zellerkrémlevest főztem, és hozzá melegszendvics lesz, amit már be is készítettem.
Vettem délután házi készítésű savanyú káposztát, majdnem az egészet megettem, mikor hazaértem, mert folyton sós, savanyú dolgokat kívánok. 8) Régen is folyton így táplálkoztam.

Ó, és a legfontosabb: meghallgattuk a védőnővel a pici szívhangját. Egyből hallatszott, szép ütemesen és milyen gyorsan! Mint aki nagyon siet valahova! :D
Vendég

sziasztok
elkészült az eredmény kombinált tesztre és negativ lett , :D down kora és edwards kóra is .hétfön megyek be a papirért az istván korházba .
csics

amit a cdc és a who ajànl az az h mindegy mi csak legyen elölt a virus. jobb ha split, de semmiképpen se legyen tobb alkalmas oltàs és ne legyen élo (pl az USAban az orrsprayvel valami ilyen gond van, azt terheseknek nem adjàk, hanem ok kapjàk a szurit meg a kisgyerekek asszem, amiben elolt virus van)
érteni én sem értek hozzà, de nekem az sem tetszik mikor nemet mond egy doki, mert én még ilyen dokitol sem hallottam egy rendes, normàlis élo embernek is értheto magyaràzatot, ami kiterjedt volt és nem hablaty. viszont az igenlo dokiktol ilyen magyaràzatot màr kaptam.

én amugy alapjàraton, be kell valljam, sajnos nem bizom egy dokiban sem 100%osan (remélem nem bàntok meg senkit), nem tartom mindenhato tudomànynak az orvoslàst, de a kutatoorvosokat sokra tartom, éss persze vannak nagyszeru orvosok. de ok sem tévedhetetlenek, oket is befolyàsolja a politika és minden màs. szoval én mindent fenntartàssal fogadok :?
Vendég

Csics, Sellon: Gratula az eredményekhez! :D
jaimee1

Személy szerint én javasolnám, hogy ha annyira fontos, hogy ne legyen járvány az országban, hogy oltassák be magukat azok, akik nem terhesek, és sokkal kisebb rizikójuk van. Miért éppen mi terhesek rohanjunk egyből az orvoshoz? Oltsák be maguk mások, és ha megfelelő számú ember már minden kémiát beadatott a szervezetének, akkor nem lesz járvány, következésképpen nekünk sem kell félni.

Csics, gratulálok a jó eredményhez!

Az eddigi eredményeim nekem is negatívok. Én down-kórból integráltra mentem, így majd csak decemberben, a második vérvételt követően lesz meg az eredmény.
Vendég

sellon: én is pont ezt mondanàm, és amikor az emberi önzést emlitettem pont erre gondoltam. egy kutatàs szerint az embereket akik ellenzik nagy részt az sem érdekli a csalàdjukkal mi van/lesz csak ne kelljen oltatniuk. nekem a legkozelebbi baràtaim nem fogjàk az uzenetet, hogy pl a kedvemért igenis beolthatnàk magukat, nekik sokkal kisebb kockàzat bàrmi jelenleg. és egyik sem ellenzi az oltàst csak ajàt magànak nem adja be azzal h nem szokott influes lenni persze erre jonnek azzal h nem nagy szàm a h1n1 ... ja nekik. az a sràc aki megbetegedett a csoportomban (jo, csak lehetséges h ezzel a virussal) pl hangoztatta heteken àt h o nem oltat, és mindig minden ilyet elkap szoval majd tullesz rajta, neki mindegy. ma azért is konyorognii kellett h betegen menjen màr el a terembol...
szoval arra sajnos vàrhatsz h felfogjàk a "tobbiek" h nekik kellene megovni màsokat, mindenki csak magàra gondol. ha nem igy lenne nem lenne ennyi beteg a buszokon, iskolàkban, és nem lenne jàrvàny akkor sem, ha odafigyelnének és legalàbb onkéntesen karanténba zàrnàk magukat. azt sem tudjàk mikor fertoznek és mikor nem :x
egy kismama és egy 1 éves gyerek apukàja konyorogjon egy betegnek h huzzon màr a francba a kozosségbol??? engem ez ma teljesen kiboritott.
nekem meghalt rokonom egy hasonlo virusban 8 honaposan még 50 éve, és a dédnagyi a spanyol nàtha alatt àpolono volt (az asszem h1n1 volt) ahol sok fiatal halt meg, a makk egészséges szervezetuek is. szerintem ettol a jàrvàny-tipustol tartanak a "szervek", csak iszonyu rossz a kommunikàcio (nem csak itthon) és iszonyuan bizalmatlanok az emberek egymàssal és a "szervekkel"
szoval én szerintem oltatnék ha nem lennék terhes a tanitàs miatt meg a csalàdom miatt is, de ez most hipotetikus, mi kb a hisztériàval egyidos terhesek vagyunk :lol: (na jo, ez nem annyira vicces :? ) :?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.13 07:35-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?