Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Mindenki!

Tegnap én is voltam a védőnőnél. Aranyos, kedves, mikor bemutatkoztunk egymásnak rögtön megkérdezte, hogy tegeződhetünk-e. Természetesen igent mondtam, mert úgy gondolom, így vhogy közvetlenebb a kapcsolat köztünk.
Megkaptam a kiskönyvemet, hát mit mondjak... tényleg lehetne szebb is (külsőleg) :( viszont belelapozva minden információnak van benne hely, és ahogy halad az idő előre szépen kitöltésre kerül minden.
Én kaptam hozzá egy cuki tartót is, igaz boltok és szolgáltatások reklámjai, hirdetései (babás-mamás) vannak rajta, de legalább színes, tarka. :D Öröm az ürömben.

Lányom minden nap közli velem, hogy kislány tesót szeretne, aztán mikor próbálom meggyőzni, hogy a kisfiúk is nagyon aranyosak és hogy ugye nem baj ha esetleg kisfiú lesz, akkor a válasz vállvonogatva, fintorral csak ennyi: Anya...hát....jó lesz az is.

Egyébként párom is azt mondta, hogy neki a kezdetektől fogva az az érzése, hogy lány lesz. A barátnőm jósolt nekem ingával, és az is azt mutatta, hogy kislány (nem mintha nagyon hinnék a jóslatokban). Azért én még bízom a kisfiúban. Egyébként teljesen mindegy, hogy mi lesz, talán csak azért érvelek a kisfiú mellett, mert mindenki a környezetben lányra szavaz.

Geooo
Boldog évfordulót nektek! :D :D Remélem sikerült meghitten ünnepelnetek! Javítsam a táblázatban a lakóhelyed Pomázra?

[/b]konkri
Még én sem hallottam arról, hogy ilyen korán kinyílt volna a méhszáj. Általában később szokott, akinek gyengék az izmai. Mondjuk számomra az is érdekes, hogy megérezted. De vonom kétségbe a szavaid, biztosan így van. Bennem csak akkor merült fel a nyitott méhszáj, mikor a WC-ben pisilés után megláttam a nyákdugót. De ez szülés előtt két nappal történt.

bibócska
Remélem, már te is jobban vagy! Lehet, hogy kicsit problémásan indul az eleje, de bízz benne, hogy a továbbiakban már csak jó jöhet. Mert ennek így kell lennie. Én drukkolok neked.

És mindenki másnak is drukkolok, aki mindenféle kisebb, nagyobb problémákkal, gondokkal, tünetekkel küzd. Én melletettek állok.

[b]princzike

Gratula az uh-hoz. Nagyon jól sikerült fotó!

Már alig bírom kivárni, hogy jövőhét szerda legyen. Én akkor megyek a 2. uh-ra ill. a 12. hetesre. Remélem, minden oké lesz. Most még annyira nem parázok, bár nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe, majd mikor a váróban ülök és várom, hogy szólítsanak, na akkor leszek tiszta ideg.

További csodás estét mindenkinek!
Vendég

konkri
Nektek is boldog évfordulót! Ez az igazi, meghitt ünneplés! Együtt a jóban és boldogságban. Kívánom, hogy minél hamarabb gyógyuljatok meg! Űzzétek el a bacikat nagyon messzire!

luna6
Ess neki annak a fránya vonalzónak még egyszer! Bízz magadban és sikerülni fog. Csak megsúgom...én is vagy ötödik nekifutásra tudtam összehozni.
Vendég

[quote="henibaby75luna6
Ess neki annak a fránya vonalzónak még egyszer! Bízz magadban és sikerülni fog. Csak megsúgom...én is vagy ötödik nekifutásra tudtam összehozni.[/quote]

a linkem meg is van hozza, de mikor beillesztettem csak maga a kodolt link jelent meg, semmi kep :( hogy mit benaztam el ki tudja... de majd nekifutok megegyszer.

konkri: lattam a blogodban Marcust, hat tunderi edes fiucska!! micsoda szoszkeseg, na nekunk ilyen tuti nem lesz :D
luna6

Luna,
Hát, akkor visszaszívom a korábbi állításomat..

Princzike,
köszönjük

Henibaby,
neked is köszi a gratut  és igen, kérlek javítsd át pomázra, köszi
dejóóóóó!!! már a 12hetes uh!!!!!

Luna,
király a vonalzóód
Vendég

luna6
Szuper a vonalzód! :D :D

Csilla és tüncikeh jó régen voltak itt. Pedig jó lenne tudni róluk is valamit.
Vendég

geooo
Profilképet hogyan sikerült megadnod? Én a múltkor próbálkoztam vele. Először nagynak bizonyult, majd átméreteztem, de valamiért az sem tetszett a szervernek. Szóval...feladtam a próbálkozást.
Vendég

ja, és szerintem nincs gond a topic-kal :oops:
az első 12 hét sajnos az aggódással telik és kisebb-nagyobb gondokkal, de a 2.trimeszterben ez már biztosan enyhül, sőt előtör majd a vásárlási láz, és minden egyéb izgi dolog. most még csak szinte szokjuk a helyzetet. és jó dolgok is vannak itt, csak az ember nem ül le mindig a gép elé, hogy sziasztok jól vagyok :D
és ha valakinek gondja van, nyugodtan írja le szerintem, hiszen azért (is) vagyunk. több szem többet lát alapon :wink:
na mindegy, én lassan kikapcsolom a gépet, mindenkinek szép estét 8)
Vendég

Kép
Vendég

Szép estét Mindenkinek!

Szerintem is jó a topik! :D Ok, most még panaszkodunk néha, meg aggódunk, én. pl. borzasztóan várom, hogy dec.11 legyen, mert akkor lépek a 2.trimeszterbe, s utána végre megoszthatom a hírt mindenkivel, hogy érkezik a második baba!!!! Most még nagyon fura, hogy mindenki előtt titkolózunk a férjemmel, de megbeszéltük, hogy ezúttal így teszünk. Mivel kislányom még csak 6 hónapos, kérdéses volt, megmarad-e egyáltalán a baba, de én úgy érzem, ez már sima ügy! :wink: A 2.trimeszter pedig emlékeim szerint a legeslegjobb! Valóban, ahogy Geo is írta, engem akkor kapott el pl. a "vásárlási láz", hiszen elkezdett nőni a pocak, szűkek lettek a régi ruhák....már vége volt az első időszak rosszulléteinek, de a pocak sem volt kényelmetlen még, energikus, állandóan jókedvű voltam...szóval én már várom, klassz lesz az! :)

Konkri! Jobbulást a családnak, és boldog évfordulót Nektek is!

Mézvirág, köszi a tippet émelygés ellen...bár most szerencsére tök jól vagyok! :wink:

Henibaby, minden rendben lesz azon az UH-n! Küldöm én is a táblázatba az adataimat, ha nem baj! :)

Nálunk az van, hogy férjem kislány párti. Mázlista...azt már összehoztuk egyszer! Én is örülök neki nagyon nagyon, de én világ életemben éreztem, hogy lesz egy fiam, szóval én ezúttal fiúra vágyom....de valahogy két napja úgy érzem, lány lakik odabent. Fejlődélélektanból anno tanultuk, hogy már ezek a gondolatok is hatással vannak a magzatra, s a későbbi viselkedésüket befolyásolhatják, ha az anya nagyon erősen gondol erre, de nem hiszem, hogy ez az én szintemen problémát jelentene....

Jóéjt Nektek!

Poppy
poppy

Sziasztok!

Akkor én csak röviden siránkozom:( nem írtam el a baba méretet 2 mm-t mért a dokinő, ezért is félek többek között, a hematoma a petezsák körül van félkör alakban, ami ha jól olvastam veszélyesebb....de erről ennyit...

Ha megszületik akkor Panna vagy Flóra lesz, ha fiú akkor meg apával harcolunk én indulok Hunor , Zétény és Donátról ő Péter Pál Sándor György, de valahol féluton találkoznuk. Már balónál is ezen ment hónapokig a harc, a teljes anyakönyveztethető fiú-lány listát kinyomtattuk 7 gépelt oldal és kb hetente néztük át:) kemény menet volt .Bálintot választottunk, a szülőszobán megváltoztattam Balázsra:) apa meg tűrt.....ehhez hozzátartozik hogy balot a 38héttől kicsinek mondták meg hogy nem nő, ijesztgettek és gondoltam a Balázs erősebb férfiasabb név, hátha jól lesz tőle és bevált:)

KépKép

KépKép
msi22

Sziasztok!

Ezúton szeretnék elnézést kérni ha túl sokat aggodalmaskodtam az oltást illetően.

A negatív dolgokról szerintem lehet írni, mert valljuk be az öröm mellett az első trimeszter nem leányálom, de való igaz, hogy az öröm részről is kéne írnunk.

Én nagyon féltem megmondani a családnak, mert könyörögtek nekem, hogy ne szüljek többet. ( mélyvénás trombózist és tüdőembóliát kaptam a kisfiam után) De új párom lett az évek során és szerettünk volna gyereket. ( a volt férjem jelenleg az egyik legjobb barátom-nem vicc) És amikor megtudtuk nagy volt az öröm. bevallom azonnal előkapartam a régi holmikat, ruhákat, autósülést és így készültem. (még vettem is egy pár dolgot :) )
A páromnak ma megmutattam a kiskönyvet, hogy be van karikázva az "Apa" szó és ott áll mellette a neve, elmosolyodott örül neki, és ez nekem is nagyon jól esik. ( tudom megígértem a fotót, meglesz)

A Sote klinikán fogok szülni, nem ismerem hogy milyen, ha esetleg valaki hallott róla valamit szívesen meghallgatom (elolvasom)

Gratu a vonalzóhoz, nekem sem sikerült elsőre... :)

Évforduló, azokat úgy szeretem, gratulálok hozzá.Mi mindíg felelevenítjük, hogy hogy is bimbózott ki a szerelmünk, egész egyszerűen imádok nosztalgiázni, és az idő múlásával egyre több mindenről tudunk beszélni :)

Alig várom én is a 12-es UH-t. Oda már ha lehet bejön a párom is, mert szeretné látni ő is hogy milyen is a kis pocaklakó. Az elsőre mondtam, hogy nem érdemes, bár lehet jó lett volna ha látja a kis szívének a pulzálását.

Szép álmokat mindenkinek!

Kép
Kép
handy26

Sziasztok!

Kb. 1 órája olvasok vissza, most meg semmire nem emlékszem:( Kicsit összekuszálódott bennem, hogy ki mit írt. Legközelebb jegyzetelni fogok, hogy lássátok mennyire képben vagyok:)

Oltás: nem ellene, vagy mellette, csak mesélek. Elmentem a receptért, de csak a 2. gyógyszertárban kaptam. Kiderült számomra, hogy ez nem is gyereknek való, mert állítólag olyan nincs, csak a felnőtt adagnak a felét adják be, a gyógyszertáros szerint a doki saccolása szerint :roll:
Még megkérdeztem, hogy meddig áll el a hűtőben, meddig gondolkodhatok még a beadáson, de azt sajnos sehol nem találtuk meg a csomagoláson... Na mindegy, holnap megyek a gyerekdokihoz és azért még kérdezgetek tőle, mielőtt beadja:)

Nekem amúgy rózsaszín a kiskönyvem, de abból a régi szocreál kartonból van. Az előzőt jobb volt megfogni, de ez tényleg csak részletkérdés.

Geooo, igen, a dokim a Péterfy-ben van, csak az a problémám, hogy azt hallottam csak azok szülhetnek ott, akik oda tartoznak. A dokim erről nem szólt, úgyhogy lehet, hogy nincs semmi igazság alapja, csak mendemonda, de azért kicsit elbizonytalanodtam, hogy akkor most mi lesz. Azt láttam, hogy van alapítványi szoba, én mindenképp olyat szeretnék, ha lehet majd.

Én a 26-át várom, akkor megyek az Istenhegyi Klinikára vérvizsgálatra. A doki javaslatára, mert hogy szülésre már betöltöm a 35-öt. Jó lenne már túllenni rajta, bár persze biztos vagyok, hogy jó lesz az eredmény, de azért mégis. Ha jól értettem, akkor ott helyben meg lesz az eredmény is, úgyhogy legalább nem kell utána napokig izgulnom.

Körkérdés: jövő hét végén megyek 3 napra Alsópáhokra, el kell fogyasztani az üdülési csekkeket:) A kérdésem, hogy szerintetek lehet simán fürdeni, vagy inkább hanyagoljam? Utánaolvastam, de van ahol azt írják, hogy semmi bajom nem lehet, van ahol azt, hogy se a meleg víz, se a "közfürdő" nem javasolt a terheseknek. Persze fürdés nélkül is jó lesz, max. szegény lányom fogja hiányolni "bálna anyukáját".

Valamelyik nap megkérdezte: Anya, neked miért ilyen nagy a hasad??? Tisztára mint a Piroska és a farkasban:) Na jó, nem tisztára, inkább csak a hangsúly volt olyan, ahogy kérdezte. Aztán abban maradtunk, hogy sokat ettem. Még nem mondtam neki, mert arra gondoltam, neki sok idő még júniusig várni. De hát előbb utóbb persze azért szólok neki, csak várom a kellő pillanatot:)

Szép estét mindenkinek, holnap ígérem mindenkihez lesz pár jó szavam személy szerint is, nem csak magamról fogok mesedélutánt tartani.

Kép
Kép
hari

Mivel mindenki megdicserte a vonalzomat (ami ugye nem is az en erdemem, de azert bezsebelem magamnak a kedves szavakat) gyorsan raduplaztam, csak ugy proba keppen :lol:

Tolem nem nagyon szamithattok majd jo nevotletekre, inspiraciora, mert altalaban az otleteimmel fura reakciokat szoktam kivaltani a kornyzetembol, szoval ebbol kigondolhato, hogy nem a legkozismertebbek kozul szoktam keresgelni :) A masodik csajome azert megis az ismertebb kategoriaba sikerult, de hogy a harmadike mennyire lesz nem gyakori, az majd apukan all vagy bukik, en elkovetek minden tolem telhetot :D Elonyben vagyok, mert en ugye ket orszagnyi nevanyagbol dolgozhatom most :)

Holnap reggel megyek megint UHra, mert ugye mar jo reg voltam :D De ez mar szakrendelo es szonografussal aki terhessegi UHkra is szakosodott, es ebbol eredoen gondolom full profi gepuk lehet, szoval remelem lesz mar szivhang is.

luna6

poppy

Küldheted az adatokat. Akár priviben is.

többiek

Aki szeretne felkerülni a listára, szintén várom az adatokat. Bármikor küldhetitek, vissza szoktam mindig olvasni a hozzászólásokat, így biztosan nem kerüli majd el a figyelmem.
Vendég

Hari, hű jó pihit Alsópáhokon, mi tavaly voltunk szeptemberben és nagyon de nagyon jó volt. Kolpingoltok? Menjetek majd át a Keszthelyi Vadász Múzeumba, ott van vasútmodell kiállítás is, a múzeummal szemben meg a katély egy hatalmas parkkal.
Hát a fürdést, most az első trimeszterbe még hanyagolni kellene, legalább is nekem ezt mondta a dokim anno.

Mi szóltunk Lidinek még mikor megcsnáltam a tesztet, mert megkérdezte, hogy mi az anya? - Mondtuk neki, hogy úgy néz ki jön a tesó, -erre ő - és idegesíteni fog? :-)

Mi ma megyünk uh-ra estefelé, kissé félek mit fog mondani, az egy hetes barnázás miatt.

Kép

Kép
antekirt

Antekir,

szorítunk az UH-hoz, biztos jó híreket kapsz:))) csak pozitívan!!!

Édes a kislányod:) Baló még nagyon pici nem érti mi van, így nem mondogatom neki egyenlőre, majd kicsit később...

Mesi

KépKép

KépKép
msi22

Luna,
csak hogy lassd, mennyire felnezek rad.... :lol:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Jó reggelt!

Pizzás csigával indítottam a napot, ami velem még sosem fordult elő, ugyanis "normál állapotban" utáááááálom a pizzás csigát..... :oops:
Most nagyon nagyon jól esett. (apró örömök)
Utána kislányommal játszottam, aki pár napja meglehetősen nyűgös, jön a foga. Rettenetesen sajnálom,szegény, egy nap többször az oldalára fordul, összekuporodik, fogja a kis fejét és nyöszörög. Én meg odakuporodok mellé, simogatom és annyira sajnálom. Mikor jön már ki az a fránya fog?!?

Hari, szuper kis hétvégétek lesz Alsópáhokon az biztos! Én kihagynám a fürdést, mert nagyon félek a fertőzéstől....

Antekirt, drukk az UH miatt! Gyönyörű neve van a kislányodnak! Mi is gondolkodunk a Lídián, ha esetleg lány lesz!

Az én dokim is a SOTE-n dolgozott anno, de már nem, átigazolt Telkibe...szóval tanácstalan vagyok, hol fogok szülni....de jelenleg úgy gondolom, nem váltanék orvost, nagyon nagyon megbízom az enyémben, szeretek hozzá járni. Passz...egyelőre....

Henibaby, küldtem priviben az adatokat...de gondolom már láttad
:)

Luna, Neked is drukk az UH miatt!:)

További szép napot mindenkinek!

Poppy
poppy

Sziasztok, mindenkinek szép napot (itt nálunk kisütött a nap) 8) !

Hát, én nagyon nagyon kislányt szeretnék :D mindig is azt terveztem, hogy lesz egy nagy lányom, utána meg a második egy pici fiú. de valahogy úgy érzem, fiú lesz. azaz nem érzem sehogy, sak izgulok :lol:

na a nevekkel még nekem is lesz eg ykis harcom.... :twisted:
az én neveim sem tetszenek senkinek :lol: :D
a férjemet az Olíviától kirázza a hideg, a Noelről ne is beszljünk.. anyám meg adja alá a lovat :D

ja és a férjem is kislányt szeretne, mert azt mondta akkor olyan szép lesz,mint én :oops: :D

amúgy mi már a szűk családban elhintettük a bébi érkezését, mindenki agyon örül. a barátokat a jövő héten szeretnénk összehívni, hogy bejelentsük nekik a hírt :lol:

na és képzeljétek! ugye nekünk ez az első baba, a férjemnek van egy 29 éves, és egy 12 éves öccse. a csalában ő lenne az első unoka, és az ayósoméknak a múlt héten jelentettük be a hírt.
DE!
kb egy hét múlva kapnak még egy olyan hírt, hogy attól lehidalnak az tuti :D
mivel a férjem öccsének a barátnője is terhes :shock: :lol:
ők csak a 12.hét után mondják el, mert egy éve,34évesen már volt egy vetélése :cry: , illetve szeretnék megvárni a down-kóros vizsgálatot.
szóval, két unoka, egy családban, egyszerre!!!(mondjuk ő 3héttel idősebb nálam) :shock:
csak már most félek a következőtől: te mennyit híztál? nektek milyen babakocsitok van? a tiétek már ül?óó az enyém már jár :P wááá :)
a sógorom nemrég hívta a férjemet, hogy bejelentse, hogy ő már látta a gyerekét (akkor mi még nem voltunk uh-n) úgyhogy kezdődik... :? :)
az édesanyám a 2.tesómmal egy időben volt terhes a sógornőjével, és hát amikor elmondtam neki, hogy most nálam is ez a helyzet, akkor úgy knevetett, hogy csak visszhangzott a telefn :lol: neki nem volt valami leányálom együt terhesnek lenni..

Hari,
én is úgy tudom, hogy csak azok szülhetnek ott, akik oda tartoznak. nekem az ideiglenes lakcímem ott van, de ha meg is változna(amit valószínűnek tartok) akkor is ott fogok szülni, és nem szólhatnak bele, mert azok a terhes nők,akik a magándokimhoz járnak, azok mind a Péterfyben szülnek.
Én is alapítványi szobát szeretnék, mert saját fürdőszobája van, a közöst pl nem is fűtik, és nm kell majd elvonszolnom magam a folyosó végén lévő közös fürdőbe, ahol sorba kell állni. viszont lehet hogy egy ágyasat kérek, ami drágább. nem azért mert egy ember zavarna ott velem egy szobában, hanem mert az alapítványi szobákba a látogatók is bmehetnek, és hát a társam látogatóit nem viselném szívesen, mert ugye a normál szobába nem mehetnek be, az alapítványiba viszont igen.
a meleg vizes fürdőt én sem ajálom, de azért kellemes pihit kívánok nektek! 8)

Luna,Antekirt,
várom, hogy megírjátok mi volt az uh-on :lol:

szép napot mindenkinek!!

ja, és 56 kilósan kezdtem, most már 58 vagyok, de szerencsére még nem látszik :oops:
Vendég

Ja, és én úgy tettem fel képet, hogy nagyon lekicsinyítettem a képet, és úgy engedte..
Vendég

szép napot kívánok kismamik!!!!!
azért örülök hogy jól vagytok:-)én is jól vagyok és izgatott hiszen kész vannak a leletek és ma fél kettőre megyek a védőnénihez...és végre ha minden igaz megkapom a kismama könyvecskémet és legyen szép vagy csúnya nekem gyönyörű lesz hiszen végre lesz terhes könyvecském olyan régóta várom már hogy a kezemben tatsam!!!!

handikém nekem is volt már mélyvénás trombózisom szúrom is magam clexane 0.2-es szurival...sondolom akkor ezt neked is használnod kell...de ha orvosilag vigyáznak rád szerintem nem lesz gond ezzel a terhességedel.

geookám ezek szerint most már szent a béke???remélem..

hanibaby még a jövő hét és ha minden ok minden infót megadok mert már szeretnék szerepelni azon a listán:-)

egyébként mi jövőhét kedden megyünk uh.a 12. hét előtt szóval szerintem utána megint megyük hiszen ha betöltöm(jövő hét pénteken)akkor már más vizsgálatot is végeznek és kicsit szomorúan kicsit boldogan de elhagyjuk a kaáli intézetet egy időre...remélem hogy ezután már minden jobb és könnyebb lesz persze azért nem bízom el magam:-)

luna szép a vonalzód..
bibócska

Na megesett a mai UH. Es hat ott a babszem, kapaszkodik es ver a szive ism szoval ugy tunik egesz jol megkapaszkodott. Babszemhez meltoak a meretei is, 10,5 mm, gigantikus :D

gemini most figyelj!!! a mai napi itelet, 7 het es 3 nap :D a vonalzom asszem kettovel kevesebbet mutat, de egyelore igy marad :)

geooo nekem az Olivia nagyon tetszik!! De kilove, a hugom lefoglalta maganak (nem mintha akar pasija is lenne :D) de az a dolog pikanteriaja nalunk, hogy a hugom Livia, es a nagyobbik lanyom meg Bolivia, igy mar csak egy Olivia hianyzik a csaladi sorbol valoban :D

luna6

heny, akkor itt vannak az en adataim is:
kor 37
gyerekszam: harmadik
varhato ido juni 30
fogalkozasom: HTB :D
a hol fogok szulnit majd jovo heten kiegeszitem ha elfogad az uj doki, de hogy Porto lesz a szinhelye az teljesen biztos.
jahh, nemet es nevet nem tudom, orom lesz ha a szuloagyon kiderul, a kisebbikemnel ott kellett improvizalnom :D

luna6

[quote="antekirt"]M írta:antekirti ma megyünk uh-ra estefelé, kissé félek mit fog mondani, az egy hetes barnázás miatt.

estefele akkor rajtad a vilag (de legalabbis a topik) szeme!! :)

luna6

Luna,
igen, kicsit furcsa ez a vonalzos dolog. Amikor az utolso menstruacio datumat irtam be, kiadta, hogy a bebi 7 hetes es harom napos, ergo 178 nap van meg hatra a terhessegbol :? :roll: . Ugyohogy inkabb beirtam az egyelore meg csak altalam kalkulalt szuletes idopontjat, es igy mar egy kicsit pontosabb lett a szamitas.

Olivia-Bolivia-Livia tetszett, eleg mokas lehet igy... es biztos belehulyulnek :?
Es gratula a gigantikus meretekhez, bevallom, en is valami hasonlora szamitok a holnapi uh-n!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hat anyam az aki belehulyul vegulis, egyelor e meglevo kettobe is, hogy ki a Bolivia es ki a Livia, de van meg egyeb gyereke is akinek a nevet jol bele lehet keverni ebbe, olyanokat amik nem is hasonlitanak egymasra :D

Holnap latod eloszor a kisizeket? :) mineknevezzem, ez abszolut kedveskedo megnevezes reszemrol :) (ilyenkor meg annyira nem bebiformaju, vagy legalabbis nem lehet meg jol kivenni)

luna6

Sziasztok!

Nemrég értünk haza a dokinénitől. Lili megkapta az oltást. Nagyon élvezte és ezt most szó szerint értsétek! :shock:
Fura kiscsaj, de hát az enyém, úgyhogy nem is csoda. Tegnap pl. kérdezte, hogy játszhat-e a babájával halósat. Mondtam, hogy persze, de mi az a halós játék? Gondoltam telefonálni akar, vagy valami hasonló. Erre közölte, hogy hát olyat, amikor meghal a baba... És nem szoktunk olyan filmeket nézni, max. a Csipkerózsikát. De neki ez tetszik. Na meg az oltás. Utána meg kellett nézni, hogy vérzik-e a helye. Kicsit csalódott volt, mert már nem vérzett.

Antekirt, köszi az alsópáhoki tippeket, sajnos csak 3 napra megyünk, de ha belefér, mindenképp emlékezni fogok az általad írottakra. A fürdés ügyben úgy döntöttem inkább tényleg kihagyom. Lesz még rá alkalom máskor is remélem.
Barnázás: remélem mindent rendben talál a doki, mindenképp írd majd meg ha hazaértél!

Geooo, menjünk együtt egy kétágyasba. Garantálom, hogy nekem nem lesz látogatóm!..... Na jó, csak viccelek, bár lehet, hogy tényleg nem nagyon lesz. Az én családom nem igazán örül a babának, úgyhogy én sem igénylem a látogatásukat, a párom pedig kiütést kap a Péterfytől, mellesleg érthető okok miatt, de ez mellékes. Azért persze remélem egyszer bejön majd, legalább mikor haza kell vinnie minket:)

Én inkább kétágyast szeretnék, mert félek, hogy unatkoznék egyedül és befordulnék. Lilinél 6 ágyasban voltam, na az azért kicsit sok volt. Bár engem a látogatók egyáltalán nem zavartak, inkább az, hogy nem lehetett aludni éjszaka, mert valakinek a babója mindíg kiabált. Persze 90%-ban az enyém, amit nagyon kínosan éltem meg. De azért az egyágyas is megfelelne, nem vagyok válogatós:)

Henibaby, én is írnék adatokat ha lehet:
korom: 34
2. gyerkőc
várható időpont: jún. 08.
foglalkozás: könyvelő
kórház: Péterfy
nem/név: még nincs

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

poppy
Sajnos, nem kaptam privit. Valami hiba csúszhatott a rendszerbe. Inkább próbáld meg a hozzászólásba írni. Köszönöm. :)

antekirt
Gondolok rád az este. Biztosan csupa jó híreket hallasz majd. Szorítok, hogy így legyen. Aztán pedig várjuk a beszámolót.

Mesi
Ha majd látványosan nagyobb lesz a pocakod, és egy kívülálló számára is nyilvánvaló és érezhető lesz a babád rugdosása, mocorgása - akkor Baló számára is hihetőbb lesz, hogy tényleg baba van a pocakodban, főleg ha a pici kezét ráteszed, hadd érezze ő is a mocorgást. Ebben a korban azt értik meg igazán, amit látnak, érzékelnek, megfoghatnak, megvizsgálhatnak. Ezekből a mozzanatokból aztán leszűrik saját maguk számára a következtetéseket.

geooo
Nagyon ismerősnek hangzik amit írtál a számomra is. A párom oldaláról szintén egymás után születtek a gyerekek. És bizony ment/megy a "rivalizálás", persze nem durva értelemben, hanem (talán még) egészségesnek mondhatóan. Én ezt annyival szoktam elintézni, hogy minden gyerek más, minden gyerek egy külön személyiség. Ezért a fejlődésben is vannak különbségek. Mindegyik másban ügyes. Jól is néznénk ki, ha mindenki egyforma lenne... :D :D

bibócska
Lehet, hogy kedden megcsinálják a szokásos 12. heti uh-t annak ellenére, hogy nem napra pontosan akkor töltöd be. Nekem most kivételesen napra pontosan adták az előjegyzési időpontot, de pl. Bogival a betöltött 13+0 napon voltunk.

Egyébként szép az Olívia név. Nekem is tetszik. :D
De hogy a mi babócánkat hogy fogják hívni, azt már végképp nem tudom. Úgy döntöttünk, ha már biztos lesz a neme, majd akkor tanulmányozzuk a név adatbázist. De mindenképpen lesz egy lány és egy fiú nevünk is, nehogy a végén derüljön ki, hogy hoppá...mégis más nemű, mint aminek végig tudatában voltunk. (Volt márr erre példa a közeli környezetemben.)

További csodás napot mindenkinek!!! Kép
Vendég

Kép
Vendég

hari
Elnézést, a könyvelő-ből kimaradt az "n" betű. Ígérem kijavítom. Na ez a szétszórtság eredménye, ami azóta kínoz, mióta babás vagyok.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Elnézést, hogy csak ilyen ritkán vagyok, de inkább csak olvasgatok. Aztán meg annyi a termés és én úgy összekavarok mindent mindennel és mindenkivel, hogy reagálni meg nem is tudok. :D

Szóval voltunk tegnap doki bácsinál, minden a legnagyobb rendben van, 45 mm-es a petezsák és benne a kisKölesünk 21 mm, illetve ugye fejtől popóig akkora. Méhszáj zárt, van egy kis folyásom, de igazából az nem gond, további pihenés javasolt, de azért már végre elkezdhetek finoman tornázni és akár kocogni is. Végreeee.

Kaptunk képet is, de még egy paca csak az egész, és nem baba, hanem BAB alakzata van inkább :D , sajna nem túl jó minőségű, de azért felrakom Nektek. Láttuk egy kicsit mocorogni is és a szívecskét eszeveszetten kalapálni.

Aztán hajnali 1-ig el sem bírtunk aludni izgalmunkban.

Szóval minden rendben van, dolgozni továbbra sem megyek, mert az iskola, ahol ugye 600 gyerek között dolgozom, nagy veszélyforrás influenza szempontjából és ilyenkor azt javasolják, jobb, ha karanténban van az ember. Én meg nem kockáztatok.

Heny, én is akkor a 3 hét múlva adnám meg az adatokat a táblázathoz.

Mindenkinek további szépséges és nyugodt napokat!

Kép 8 hét 4 naposan [/img]

Kép

Kép
***csilla***

henibaby, jó így is, annyira úgysem szeretem a munkámat:)
köszi, hogy ilyen gyorsan beletettél a táblázatba! :D

Kép
Kép
hari

Csilla
Én személy szerint nagyon hiányoltalak! De jó hír, hogy nem tűntél el. Az meg még jobb, hogy ilyen szuper hírekkel jöttél. Nem is olyan rossz ez az uh kép. Babszem Jankó vagy Hüvelyk Panna szépen kivehető.
Vendég

Gratula Csilla!

ma voltam a háziorvosnál, hogy megnyugtasson picit a betegségem és gyógyszerügyileg... picit sikerült. de azért bejelentkeztem holnapra egy idegen nődokihoz, hogy nézzen meg, majd kedden pedig a saját... hát sokszor látom magam előtt hogy megyek péntek 13án és jön a rossz hír én meg fekhetek be máris... tiszta hülye vagyok... de úgy fáj mindenem hogy még soha. szerencsére lázam nincs csak hőemi. gyerek már javul.

szülészet: én is mehetnék 1 ágyasba, de megmondom őszintén menjen a "tököm" :) persze oda bejöhetnek a látogatóim, de ne jöjjenek, én nem akarom. egyszer mindenki megnézheti az üvegen keresztül, azt csá, aztán pár hétig felejtsenek is el... én tanultam az előzőből. sajna az én nyakamra jöttek anyósék, és kurvára zavart. most ki fogom kötni, hogy legalább két hetet hagyjanak békén, majd megoldom a kaját is, lefagyasztok vagy hozatok, de hagyjanak! a gyerekágy így is 6 hét!!! a szülészeten nálunk nem jöhet be senki a szobába és max 4es szobák vannak a roomigbe és számomra külön segítség és jó dolog volt, hogy 1 szobatársam volt, akinek már volt egy (akkor már 2) gyereke és sokat segített! mert lehet olvasni meg ott van a személyzet, de ők sem jönnek mindig és jó ha ott egy tapasztalt nő, mert szerintem lehet akárki akármilyen magabiztos első gyereknél jól elszáll... (szerintem) hiába pelusoztam korábban, vagy öltöztettem... de így hormon zutyi után más az ember. és jó ha ott van valaki, aki biztat vagy megerősít a dolgunkban. ráadásul most már egy percre se adnám ki a babát a kezemből, még első éjszakára se. annál hamarabb és jobban szopik és én se szenvedek. fürdeni pedig a gátseb miatt többször fogok egy nap (áztatni kell a kötést) és ez is szabadon választott időpont.

hát Heny, ha holnap minden oké, akkor én is adom az adatokat.

Kép
Kép
Kép
konkri

és tényleg Geo, az egy ágyasba hogy lehet megoldani a fürdést vagy wc-t? mert nekünk nem hagyták, hogy magára hagyjuk a babát. a szobatársnak figyelni kellett.

Kép
Kép
Kép
konkri

ja és Geo, gondolod hogy júniusban az alapítványi szobában vagy fürdőben lesz fűtés :lol: bocs csak úgy eszembe jutott :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Igen Bibócska,
teljesen helyrerázódtunk szerencsére :D

Luna,
szuperjó híreket hoztál :lol:
micsoda (b)o-lívia összefonódások vannak a családodban :D
jajj, irigyellek a portugál nevekért :P

Hari,
mehetünk kétágyasba :lol:
de szerintem te már akkor a kezedben fogod tartani a babádat, mikor én még csak bekerülök oda... :? de kíváncsi vagyok hogy itt a lányok közül mennyire bomlik majd meg a rend szülést illetően :D
amúgy igazad van a kétágyas tényleg jobb lehet :)

Jajj és a következő nődokis látogatással kapcsolatban nagy dilemmában vagyok, de bakker olyan hosszú és bonyolult lenne leírni, hogy majd ha szedtem egy kis energiát, nekirugaszkodom :D

Henibaby
örülök, hogy neked is tetszik az Olívia. eddig tényleg senkinek sem tetszett, nade akkor mostantól olyan szilárdan kitartok mellette, mint egy betonoszlop :lol:

Amúgy képzeljtek, az előbb már tornáztam. nagyon hiányzik a mozgás, ezért úgy döntöttem, előveszem a rubint rékás dvd-met és elnyomom az első trimestreres tornát. 20 perc volt az egész, de baromi jól érzem magam tőle. tele lettem erővel, kimozdítot a punnyadtságból is :oops: :P mostantól minden másnap nyomok egy tornát.
én korábban heti 2szer tornáztam r.réka dvd-jére :oops: és nagyon király alakom volt :oops: de most már éreztem h kezdek elpuhulni :lol: :D

Csilla,
örülök hogy minden rendben veletek :D :lol: tetszik a fotótok! :P
Vendég

Hari! Olvastam, hogy mész az Istenhegyire... az előző terhességem során azoknak akik 35 fölöttiek voltak és itt csináltattak szűrést a gép a koruk miatt automatice x % (kb. 5) esélyt kalkulált, majd a biopsziáig mindegyik csajszi cidrizett... persze nem akarlak lebeszélni, csak nehogy megijedj ha ezt tapasztalod.
Egyébként szerintem egy jó nőgyogyi vagy uh-os + véreredmények + 4d-s uh alapján azért biztosra lehet menni. szerintem ha a 4d-sen sikerül elkapni az arcát akkor abból látszik sok minden. nekünk alaposan végignézték az összes szervét is uh-n és ezután picit nyugisabb voltan. akkor már tudtam, hogy egészséges, 2 keze, 2 lába, 20 ujja van. akkor már csak a váratlan dolgok miatt fostam... mert sajnálom én ilyen nyomi parás vagyok :) vagy megpróbálok nem is belegondolni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Ha mar tema a korhazban az agyszam. En az elsot meg az oskorban, 1994-ben szultem. Akkor meg a rooming csak mutatoban letezett a korhazakban, nem mindenhol. A szuloszoban meg egy legterben voltak a szuloagyak, fuggonnyel elvalasztva :) Na de amit irni akartam, hogy negyagyas szobaban voltam es nagyon orultem ennek (bar talan egyagyas csak egy volt VIP-eknek es meg csak nem is volt kenyelmesebb csak maganyosabb, es kerheto sem volt) mert tenyleg roppant jol jon a tobbiek tarsasaga es eselyes, hogy lesz ott anyuka akinek nem az elso babaja szuletett es tenyleg tud hasznosan segiteni, megmutatni ezt-azt ha nincs leakaszthato noverke a kozelben.
A masodikat a MAVban szultem, na ott mar az nagyon elit szuloszoba volt, egyszemelyes es szep, kellemes. Es ot tmar volt fizetos egyagyas szoba, de tovabbra sem lett volna eszem agaban sem elszeparalodni, jol jon a tarsasag ilyenkor :) Ott haromagyasok voltak es egy szobara jutott egy sajat furdo, szoval nem kozos az egesz osztalye. Ugyan nem luxushely de tokeletes volt.
Na most magankorhaz lesz, es ra kell majd beszelnem a paromat, hogy keritsen tobbagyas szobat, mert itt a maganokban altalaban preferaljak az egyagyast. Tavasszal mikor a vallamat mutottek akkor tunt fel, hogy a paromnak az egyagy a normalis es mier is akarnek en a termesbe menni :D na de egy mutet az mas mint egy szules, ugyhogy majd jol kideritem lehet e tobbagyasba menni, gyanitom ha igen, az meg olcsobb is :)

luna6

Én mindenkinek megmondtam már most, hogy látogatni csak az első 6hét után jöjjenek, és megértették, na persze nincs is sok ember, aki a látogatásnál szóba jöhetne...
a kórházba meg hadd jöjjenek, megnézik, aztán ennyi. kórházba úgyis csak anyósomék jönnének, meg a nagyszüleim(és persze anyukám), őket meg egyzser kibírom :)
ja és szerintem velem a férjem is beköltözik majd :wink: egyszobásban bent aludhat velem, két szobásban meg ott lesz a másik anyuka, amíg fürdök, vagy akkor időzítem a tisztálkodást, mikor a sajátom ott van.
amúgy hallottatok már a gátvédelemmel való szülésről? az egyik ismerősömnemrég így szült, és az én dokim is mondta, hogy van erre lehetőség. mert ez nagy könnybeség lenne szerintem. ja,és 6éve anyukám is így szült :D
ajjajj, elkések, mennem kell, szépnapot mindenkinek! :wink:
Vendég

En a masodikat gatvedelemmel szultem, de semmi ilyen tervem nem volt, a kitolaskor kerdezte a szuleszno, hogy ugy legyen vagy sem :D Ugy hallottam - erre nem kell epiteni - hogy sok helyen elso szulesnel automatikusan vagnak, aztan lehet nem igy van, vagy MAR nem igy van, vagy nem tudom. Mindenesetre en gatmetszest fogok kerni harmadjara (ha lehet valogatni :D) es nem vedelmet.
(es ha mar szoba jott, erzestelenites nalam kicsukva, hacsak nem kotelezo jelleggel kell menjen, akkor azert hagyom magam, normal szulesnel viszont szoba sem johet)

luna6

Hát Luna mi egy húron pendülünk! :)

Gátvédelem: igen van, bár ritka hogy első szülőnél alkalmazzák, illetve ha van rá lehetőség és ezt szeretnéd, akkor érdemes rágyúrni = előre edzeni a bőrt...
viszont ha lehet én is metszést kérek, nekem nem fájt, csak a varrat, mert egy hurok szoros lett... én jobban féltem a méhszájszakadástól és ezért frankón be is tartottam minden nyomási tilalmat és levegő kifújási módot.
hogy őszinte legyek az egész szülésben talán az a legrosszabb, mikor már úgy érzed nyomni kell, de még vissza kell tartani egy fájás kíséretében. de szerencsére ez csak egy fájás volt.
a többi - burokrepesztés, méhszáj igazítás... nem is érezhető, hisz úgy is fájás alatt csinálják...
ja ami még gáz volt, az a beöntés, hogy utána próbáld meg kiereszteni, hogy közbe ne nyomj...
na bocsesz a jó kis témákért :)

egyébként én azt mondom, hogy a szülés egy nagy flash!!! én szülni akarok! én már a szülés után is szülni akartam :) és hiába nem aludtam egész éjjel, aludni se tudtam utána :)
remélem most is szülhetek és nem lesz császár! (kivéve ha ikrek, na ez a tény feledheti... :) )

Kép
Kép
Kép
konkri

Na nekem nem ikrek! Mar getfon is jol megfigyeltem a dokinal, de ma kulon ra is kerdeztem a szonografusnal, hogy ugye tuti biztos, hogy csak egy :) Igent mondott, szoval yuheee, meghalgattak a keresemet :D
Nekem a masodiknal nem adtak beontest, ido lett volna ra (bar a veget kicsit szaporara vettem az is igaz) de nem is kerult szoba.
A gatmetszes nekem azert szimpibb mert eredeti allapotot allit vissza, es mint menet kozben mar kiderult nekem nem eleg rugalmasak a kotoszoveteim (a hasam is ugy nez ki mint aki kihordott egy 4-es terhesseget minimum :D) es egy ido utan nem nyuil hanem reped, es az aztan ugy is marad. (marmint nem lesz seb persze, szetszakad a bor es azzal aztan tobbet tennivalo nincs is) es hat kvazi ugyanez tortent a gatnal is, szal nem teljesen lett olyan mint eredetileg volt, es ez nalam a gatvedelem miatt. Kulonosebb gondot nem jelent, de emiatt en jelezni fogom a vagast :)

luna6

Konkri, ne riogass!!! :twisted: így is elég para-darab vagyok. Igazából én nem akartam semmilyen külön vizsgálatra menni, de mivel a doki ajánlotta, nem ellenkeztem. Bár mikor megtudtam mennyibe kerül...de végül is a nyugalmamat megéri. Már persze, ha megnyugszom az eredménytől.

Én is szeretnék simán, minden beavatkozás nélkül szülni, az elsőnél sajnos kértem EDÁ-t, nem kellett volna. Legalább is a második adagot nem. De az altatóorvos simán beadta, a dokim meg akkor jött be, mikor már megkaptam. Így nem volt semmilyen fájásom. Nem részletezem, nagyon rossz emlék az egész szülés. Remélem most bátrabb leszek és jobban tűröm majd a fájdalmat.

Engem vágtak, mármint a gátat, azt nem éreztem, meg a varrást sem, de utána nagyon nehezen gyógyult, mert valami vérömleny keletkezett. Jó lenne, ha most nem kéne vágni. De Lili elég nagy gyerkőc volt, nehezen akart előbújni:) 4200 g volt a kis csöppségem. Ma a dokinál beszélgettem egy anyukával, neki 5 kg-os volt a kisfia :roll: Hát azt el sem tudom képzelni, hogy tudnám kivarázsolni.

Csajok, segítsetek! Én úgy megvariáltam a vonalzóimat, hogy most már az sincs meg, ami eddig volt:( Mit csinálok rosszul, hogy csak betűket, meg ábrákat rak ide?????

Kép
Kép
hari

helló drága kismamák...
örülök hogy mindenki jól van izeg- mozog a kicsike is az anyuka is...

csilla nígyon szép kis pacád van :D :D csak így tovább...

geookám azért csak óvatosan mozgolódni :D

nem tudom hogy lesz henikém majd kedden kiderül hogy hogyanis akarja doki bácsi..

na csajszik megvan a kiskönyvem.egy óra alatt lettek felvéve az adatok mindent tüzetesen átvizsgált a védőnéni a labor és a belgyógy eredményem eddig rendben van.
a vérnyomásom kicsit alacsony bár nekem mindig alacsony volt.
legközelebb 23.-án kell mennem akkor már vizelete is vinni kell és minden alkalommal amikor megyek.
szóval most nagyon happy vagyok...van kiskönyvem van kiskönyvem!!!!!!
pusza
bibócska

Én gátvédelemmel szültem Bogit. De tudni kell, hogy a 38. héten született 3090 g-mal. Így nem nevezném őt nagy babának. A szüléssel kapcsolatban nekem személy szerint semmi rossz tapasztalatom nincs. Szerintem apát jobban megviselte. Már akkor is leszögeztem, hogy semmiféle fájdalomcsillapítót nem kérek, ki kell hogy bírjam. Így is volt. Én mindenesetre rosszabbra számítottam. Burokrepesztéssel indult, majd oxytocin infúzió, fájások és bébi. Valahogy olyan gyorsan zajlott minden. Meg amikor már nagyon erős fájásaim voltak csak arra tudtam gondolni, hogy na még egy pici, csak egy pici és túl vagyunk mindenen. Ez nagy erőt adott. Maga a kitolás is gyors volt, második nyomásra ki is bújt Bogi. Ezek után a pozitív tapasztalatok után, kíváncsi vagyok, hogy a következő hogyan zajlik majd. Hasonló vagy teljesen más lesz? Ha majd túl leszek rajta válaszolok a saját kérdésemre.
Vendég

bibócska
Jó volt olvasni az utolsó hozzászólásodat... árad belőle a boldogság és az öröm. Na de ennek így is kell lenni.

Írtad, hogy alacsony a vérnyomásod. Nos, az enyémet is mérte a védőnő kedden, nekem viszont 127/81-et mért. Azt mondta kicsit magas.

Szerintetek nagyon gáz egy ilyen vérnyomás? Van félnivalóm?
Vendég

Sikerült!!!Mármint a vonalzók :lol:
Henibaby szerintem ez még azért nem olyan vészesen magas vérnyomás, bár nem vagyok szakértő. Minden esetre idegeskedni biztos nem szabad miatta, mert attó max. feljebb megy. Majd a doki megmondja, kell-e tenni vele valamit. Gondolom kávét, teát nem iszol. De ha izgat nagyon, akkor a neten biztos találsz róla valamit. Én is megnézem, hátha meg tudlak nyugtatni:)

Kép
Kép
hari

sziasztok!2 nap szabin voltam!kiskönyvet intéztem és a laborvizsgálatokat EKG-t!és miután erre a 2 napra anyukámékhoz "költöztem" akkora kényeztetésben volt részem hogy NEM HÁNYTAM! :-) ez külön esemény nálam!sajnos ma este már érzem hogy ...de le sem írom! örülök hogy mindenki jól van!Én 3 kg-t fogytam de ez tuti a hányás :-( Terhességem egyik érdekes állomása hogy kakaó nélkül nem bírok létezni kb. 20 éve nem ittam és világéletemben utáltam! most azzal kelek fekszek és napközben is betársul hozzám... Mókás ... persze azért irom mert itt gőzőlög mellettem a csészében! jaj de jó az illata!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?