Új privát üzeneted érkezett!

Én végül a C&A fehérneműosztályán találtam megfelelő méretet a melltartóból, de a 80-asnak így is a legkisebb kapcsát használom. Terhesség és szoptatás után valószínűleg már nagyok lesznek. A Ccan 3000-3500 forint körül mozognak a melltartók, és itt is elég jókat lehet kapni. De legutóbb például a kínaiban is láttam nagyon szép csipkés melltartókat, potom árért, rengeteg méretben.

Hm...olyan jó fokhagymás illat terjeng az egész lakásban.... :D Amondó vagyok, hogy tartsuk egymásban a lelket a testsúlyt illetően!
Vendég

Susytunder: Most nagyon kevés időm van a főzésre, a terhesség maximálisan figyelmeztet, hogy pihennem kell, így csak nagyon egyszerű lesz a libasült. Gyönyörű combot vettem Auchanban (úgy kellett vadászni, mert nagyon fogyóban). Besózom, borsozom, tepsibe teszem, rászórok majorannát és teszek mellé fokhagymát, kicsit felöntöm vízzel és letakarva jól megsütöm. Kacsát igen nehéz csinálni. Valahogy nem jók nálunk, vagy nem tudom, de akármit csinál az ember nekem túl száraz. Talán a mézes kacsa jó lehet, azt még nem próbáltam. Egyszer bébipulykát csináltam karácsonykor, na az nyami volt!!! :)
Az én mellem már nem érzékeny. Telt és kemény lett, de a kosárméretem nem változott (elöl deszka :) ), viszont épp azon szenvedek, hogy ki kellett nyitnom a melltartót, mert kibírhatatlanul nyom mell alatt. Már próbáltam sportmelltartót is, de az se jobb :( Mit csináljak vele?

Sellon: Nem Márton a férjem, csak nálunk a faluban a régi szokások még elég erősen élnek és megpróbálom én is tartani őket :) Martin nagyon szép név szerintem is!!! Mi még mindig nem döntöttünk véglegesen. Végülis ráér :)

Jó kis főzős csapat is összejött itt :) Anyukám mindig azt mondja, hogy ha valaki azt mondja neki évekkel ezelőtt, hogy miután elköltözöm konyhatündér leszek, akkor jól kineveti :):) Pedig milyen jó dolog a főzés, igaz? :)
Tésztát még sose próbáltam, de ha belgondolok mamikám tésztáira, asszem megpróbálom, ha már nem versenyfutásban leszek az idővel!

KépKépKép
bogme

Hogy érted azt, hogy nyom a melltartó mell alatt? A merevítő? Lehet, hogy a méret nem jó. Esetleg hátul lejjebb kell engedni, hogy a hátadon ne menjen fel a kapocs, hanem szép kör alakban végződjön. Na, remélem, érthető, mit akarok mondani.
Vendég

Sziasztok!

Végre nálam is elérkezett a 12.hét! :)

Sellon, fáradság nálam alap közérzet egy ideje, pár napja kezdtem aktívabb életet élni, de a délutáni szunyókálás kötelező. :)
Kicsit vérszegény voltam, kaptam vasat a 7.héten. Sztem attól volt az a vad hányingerem, kb. 10 napra abbahagytam, hányinger csökkent, fáradság visszajött.

2napja alig alszom éjszaka, csak forgolódom, fel kellett kelnem pisilni is. A cicim nekem már akkor el kezdett fájni mikor még nem tudtam, h. baba van. Azóta is nagyon érzékeny, szerencsére a mérete is látványosan változik, aminek én nagyon örülök, mert nem vagyok éppen eleresztve mellügyileg. :D

Lányok, öröm titeket olvasni, h. milyen jókat főztök! Sajnos én nem vagyok egy konyhatündér. :( Remélem változni fog a főzéshez való viszonyom. AMit főzök az finom egyébként, csak az ritkán van. :)

Puszi mindenkinek
silva

Sellon: Teljesen érthető :) Igen a merevítésnél nyom. De a sportmelltartóban az nincs, csak gumi, de az is nagyon nyom. Megpróbálom hátha segít a leengedés hátul. Mivel kicsik a melleim, nagyrészt merevítős melltartóim vannak. 75-80-asok és az utolsó kapcsot használom már. Úgy látszik erősödött, mert előtte a legkisebbet használtam :( Lehet, hogy kénytelen leszek 85-ösre beruházni :(

Silva: Gratulálok a 12. héthez! A főzés miatt meg ne izgulj, lehet hogy a picur jövetele fogja meghozni a kedved, de ha nem az sem nagy baj! Nem vagyunk egyformák, de hát ez így van jól :)

KépKépKép
bogme

Bogme, az egyáltalán nem kizárt, hogy a mérettel van probléma. Még ha kicsik is a melleid, a terhesség alatt már idáig is biztosan nőttek kicsit, s ha te még a korábbi méreteket hordod, akkor talán az lehet a baj. A melltartó akkor jó viselet, ha a hátsó kapcsos része azonos szinten van a mell alatti merevítős résszel. Ezt pedig a melltartó pántján lehet állítani. Ha így hordod és jó a méret, akkor a melltartó nagyon kényelmes viselet. Egyrészt én is így tapasztaltam meg, másrészt egyszer a tévében volt egy műsor a melltartó tulajdonképpen rendeltetéséről és helyes viseletéről. Onnan lestem el ezeket a fortélyokat. :D

Nekem egy sportmelltartóm van, de nem hordom, mert olyan, mintha cicifix lenne rajtam, ráadásul tulajdonképpen nem is tartja, hanem lenyomja a mellemet. Egyébként kényelmes, de én mégis rendes melltartókat hordok.

Silva,
akkor csinálj egy vonalzót! Úgy láthatnánk mindig, hol jársz éppen!
Vendég

Sziasztok

én ùj vagyok köztetek, 13. hétben, tegnap voltam UHn, minden ok, kis mozgékony a baba :D

igazibol ahogy olvasom a beszélgetést nekem is felmerült a melltarto kérdés: ti hol vesztek melltartot. nekem is ùgy volt hogy a legelején nagyon fàjt, mostmàr nem, csak reggelente érzékeny, és a pàrom "méri" h na most nöttek-e vagy sem. egyelöre stagnàl, de egy melltartom sem kényelmes a régiek közül. én 75B voltam ezelött és elég kényes vagyok a cicifixekre, nem is nagyon hordtam.
kb csak mikor kimegyünk anyosékat làtogatni Franciaorszàgba tudok szàmomra igazàn kényelmes melltartot szerezni, az meg most még màsfél honap ... szoval örülnék némi tanàcsnak . gondolkodtam a trikokon amiknek van betétje, ami tartja a melleket.
Vendég

Sziasztok!
Most értem haza a dokiktól! :oops:
Sajnos az uh nem lett megcsinálva,mert reggel kitelefonált a nőgyógyász(aki ma lett volna az sztk-ban),hogy szül,és nem jön ma!
Persze nekem a múlt héten a mai napot mondták,hogy menjek uh-ra! :( Így jártam!
De elintéztem a belgyógyászatot,és voltam a védőnőnél is!
Még semmit nem híztam,tartom a mínusz 4 kilóm!
De nem is baj,így is 103 kilót mértek ruhástól! :?
Holnap megyek a nődokihoz,azt mondta,hogy majd megcsinálja az uh-ot,de sajnos ott képet nem kapok!De nekem már az is elég lesz,ha a monitoron látom,hogy minden ok!! :)
Tényleg nagyon finomakat főztök állandóan!
Én sem vagyok egy nagy főzős,de remélem ez változni fog!
Suzi,a sajtos palacsintát hogy csinálod!??
A melleim nekem is megnőttek,(párom örömére!! :D ),pedig így is 95C-st hordok!Mekkora lesz még a végére??
Akkor a babaolajat fürdés után kenjem a hasamra,és úgy törölközzek meg??Bocsi,hogy ennyire érthetetlen vagyok! :oops:
Na most megyek enni!
Sziasztok!Moncsi

Kép
kevemoncsi
Monor

Sziasztok lányok!

Sorry h. csak most jelentkezem.
Tegnap voltunk a nődokinál. Mondta h. minden rendben és ne izguljak az eredmények miatt, mert negatív lett a vége. Megvizsgált ő is, illetve uh-is csinált, bár nagyon kevés ideig nézte a babát :cry:
Beintegetett nekünk megint a kis drága. Ebben a hónapban elintézem a ekg+belgyógyászat+védőnőt. Jövő hónapban pedig a AFP+hepatitis vizsgálatatot. Érdekes, hogy a doki azt fogadja el amit a sote-n csinálnak meg . A 18.heti ultrahangot valószínű h. akkor az Istenhegyin fogjuk elvégeztetni 21-én pedig megyünk a dokihoz vissza.
Úgy örülök neki, hogy minden rendben van. Kicsit ideges voltam. Látom felmerült a meltartó probléma, hát az nálam is aktuális. Kicsit kicsik már a meltartóim. Be kell újítanom majd egy párat, de én se nagyon szeretek hordani. Szerintem az se rossz amelyiknek van betétje. Ép számoltam h. Karácsonykor már 20 hetes lesz a babu. Nekem még mindig olyan furcsa. Nem tudom h. ti h. vagytok vele. Megy az idő ezerrel és mindjárt itt lesz a Május :)
Megyek meglátogatom Anyumékat. Mindenki vigyázzon magára!

Sziasztok
caysee

Sziasztok!

Látom melltartó a téma. Nekem nem nőttek látványosan a melleim, ellenben a kapcsot eggyel nagyobbra kellett állítanom, mert engem is mell alatt szorított. A cicik nekem még mindig fájnak, lehet ez már sosem múlik el :?
Kevemoncsi! Sajnálom a dokit, én nem is tudom hogy viseltem volna, ha ma nem láthatom a babót.
Megjártuk az uh-t, minden a legnagyobb rendben, tarkóredő 1,7 mm, CRL 6 cm. Egy óriás :D Holnap kell mennem vérvételre a kombinált teszthez, remélem azzal is minden oké lesz.

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok ! Én az utóbbi időben csak passzívan olvaslak Benneteket és örülök együtt Veletek a jó eredményeknek. :-)

Velem annyi történt, hogy ma átvettem a szövettani eredményt, persze nem mutatott ki semmit sem. Ezzel egyidőben a dokim beutalt egy csomó kivizsgálásra, ahova ahogy megjön a menzeszem, a 3. napon kell mennem. Vannak ebben a pajzsmirigy vizsgálattól kezdve a terheléses vércukor vizsgálaton át, ellenanyag szűrés, hormon- és különböző vírusfertőzéses vizsgálatok is. Bízom benne, hogy kiderül mi okozza nálam a vetéléses problémát.

Addig is "adtam ma a lelkemnek" és vettem egy gyönyörű csizmát, amitől rengeteg boldogsághormonom termelődött. :-)))))))

További minden jót mindenkinek !
pagi77

Szia Pagi!

Nagyon örülök, hogy benéztél hozzánk! Kívánom, hogy minél előbb derüljön fény a sorozatos vetéléseid okára! Utána pedig mindent bele! És jó lenne, ha majd azért ide is meghoznád a jó hírt, ha újra terhes leszel!

Nagyon helyes, hogy meglepted magadat egy csizmával. Bizony az ilyen vásárlási boldogsághormonokat én is nagyon szeretem. :D
Vendég

Pagi! Remélem hamar kiderül mi a probléma, és hamarosan érkezik a baba!

Megpróbálok egy képet feltölteni, nem a legjobb minőség, de talán látszik valami.
Kép [/img]

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok!

Iner:nyugodj meg,nem lesz semmi gond!Bocs,biztos írtad,korábban de mi alapján indokolták az amniocentézist?
Bízz magadban!Én azt csináltam -mikor rossz lett az afp eredménye és felmerült ,hogy esetleg beteg a baba-lefeküdtem a szobába,lekapcsoltam a villanyt ,behúztam a függönyöket és erősen koncentráltam a babámra jó pár percig.Lehet,hogy butaság,de én akkor ott megéreztem,megkaptam a választ arra ,hogy Nóri nem beteg.Én nem csináltattam meg az amniot,a genetikai uh-n kaptam egy kiváló eredményt a baba állapotáról.Ennek hittem.
Az anyai szív,az anyai megérzés a döntő szerintem.

Sellon:tésztát gyúrsz?? :lol: Nagyon ügyes Vagy!Csinálj szerintem sokat most.Május után lehet kevesebb fogsz gyúrni... :roll:

Susytündér,Konyhatündér:te mindig tudod,hogy mit főzz másnapra?Kitalálni szörnyű.A férjem mindig azt mondja,hogy neki mindegy,megeszik mindent, de akkor is.Falra mászom ilyenkor.
Holnap mit főzzek szerinted?Nem tudnál nekem heti menütervet készíteni?
:lol: :wink:

Mindenkinek gratulálok a jó uh erdeményekhez,Schat neked,hogy nem vagy "ágyhoz kötve" továbbra is.

Vigyázzatok Magatokra,Babákra!!

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sziasztok!

Én nem vagyok valami nagy fórumozó, de tőletek megjött a kedvem :D
Szóval a héten vagyok 12. hetes kismama és az első babámat várom, aki gyógyszer mellett jött teljesen váratlanul.
Az első ijedelem után már nagy az öröm.
Ti hogyan gondolkodtok erről a H1N1 dumáról?
Személyszerint egy hatalmas kamunak tartom, de azért csak benne van az emberben a félsz.

Na de remélem mindenkivel minden rendben alakul és jó, hogy vannak "hasonszőrűek".

No szép napot nektek és jó egészséget!!!!

Andiék, Kecskemétről[/img]
andiék

Kevemoncsi
A sajtos palacsintát simán sós tésztából csinálom, csak reszelek bele sajtot. Tuti jó sütő kell hozzá, mert különben a sajt miatt leragadhat. Aztán sok sok reszelt sajttal megszórom, feltekerem, ha kész egy nagy kupac akkor beteszem a mikróba beleolvasztom a sajtot, aztán apa a tányért is majdnem megeszi. :)

Norci
Nem vagyok én ám olyan nagy ász a konyhában, sokszor sok mindent elrontok. Nekem is van olyan, hogy tanácstalan vagyok abban, hogy mi legyen az ebéd. Az hogy mit főzzél, függ attól hogy mit szerettek, hús evők vagytok e vagy sem, inkább mondjuk tészta vagy krumplis ételek, vagy inkább sok sok zöldség...
És sokszor szétnézek a kamrában, hűtőben és mindig valamiről beugrik valami kajcsi. :)

Melltartóval kapcsolatban ég annyit, hogy a C&A- sak tényleg jók, de valaki kérdezte hol lehet jókat venni, és azt mondom aranypók.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Szia ann9! Üdv itt Nálunk!
Lányok nagyon várom az UHU-ról a híreket :lol: ! Moncsi sajnálom,hogy nem láttad :( .
Megvolt az integrált teszt első fele.CRL:55 mm,nyaki redő,orr rendben :lol: . Fel kellett ébreszteni,hogy lássák.Integetett kicsit és a fülét vakarta :lol: .

susytunder! Miért sértenél meg??? Ezek a tények 8) :lol: .

Puszi Nektek

Kép
szilvancs75

Jajj az lemaradt, hogy üdv minden új fórumozó kismaminak, örülök, hogy bővülünk. :)

Andi
Én azt gondolom a h1n1- ről, hogy nem megfelelően tájékoztatták az embereket, és ettől pánik van és széthúznak az emberek. Én ma egy olyan emberrel beszéltem, akinek mindig adtam a véleményére és ha a nőgyógyász holnap rábólint akkor oltatom magam. Apát biztos. Kristóf nem kap oltást. Ha elkapom a magas láz is nagyon veszélyes, de ha elkapom szövődményként a vérzéses tüdőgyulladást akkor reszeltek. Én nagyon féltem a tyúksz@ros életem. ismerek több kismamát aki oltatott, nem érvelek sem pro sem kontra, mindenki tudja mi jó neki.

Kép
Kép
susytunder

Sajnos továbbra sem tudok vonalzót csinálni :cry:

Sellon: A mi UH-nk talán 10 perc volt, csak annyit mondott hogy itt a feje, lába, keze, aztán kész. Gondoltam magamban, hogy ennyit én is kitaláltam volna, szóval egy kicsit többet mesélhetett volna na de mindegy. Láthatólag minden rendben volt és ez volt a lényeg. A 8 és fél hetes UH-n, amit magánklinikán csináltattam, vagyis fizetnem kellett érte (elég súlyosan) viszont fél óráig nézegettük babót és a hölgy mindent de mindent elmutogatott. Mindent pénzt megért de jellemzően óriási különbség volt a magán és a kórházi vizsgálat között. Na mindegy, amint említettem, az a lényeg hogy minden rendben van.

A pisivel éjjel én is szenvedek. 2-3x mindig ki kell mennem, nagyon fárasztó tud lenni. Tegnap az UH előtt meg kellett innom fél liter vizet (itt mindig kérik), na egy nagy pohár után KÉTSZER kellett wc-re mennem, aztán fel is adtam az ivást, mert harmadszorra is mentem volna 20 percen belül. De gondolom már annyira kiemelkedik a méhem, hogy tök mindegy lett volna hogy iszom-e vagy nem.

bogme: Jobbulast!

iner: Nagyon-nagyon szoritok, nem lesz semmi baj, csak pozitívan. Tudom hogy nehéz ha nagyon félsz de hidd el a bébinek is jobb, ha nem aggódod túl magad.

lili77: hogy ment az UH?

susy: Nekem az első pár hétben fájtak a melleim, azóta csak általában lefekvés körül érzem, hogy a mellbimbók feszesek, de azok is csak akkor ha éppen hozááérük. De egyébként semmi. Apunak nagyon tetszik a nagyobb cici, tényleg nőttek viszont még nem vettem észre, hogy nagyobb melltartó kellene, egy kicsit csalódott is vagyok :wink:

Üdv ann9 és Andiék!

caysee: Gratula az eredményekhez.

Kevemoncsi: Sajnálom hogy lemondták a mai UH-t. De akkor holnap meglesz :)

pagi77: nagyon szorítok nektek.
[/b]
picilulu

Jo estet!

Udvozlok en is minden uj kismamat! Akik pedig vizsgalaton voltak azoknak gratulalok a jo eredmenyekhez!!!

Susy en is holnap kapom az idopontot az oltasra! En a fejem fogom,mikor hallom meg olvasom micsoda panikolas van otthon a virus miatt! Az 1 dolog ,hogy penzt keresnek rajta ,de abba sokan nem is gondolnak,hogy spanyol jarvany idejen a halottak szama fokent terhesekbol es gyerekekbol allt! Nallunk mar 2000 ember beteg es en is nagyon feltem magunkat.....-meg mindig veszelyessebb 1 magas laz! Otthon vannak rokonok akik mar 1 hete megkaptak es semmi bajuk!
Neharagudjatok elfogult vagyok,de fokent azert mert rengeteget olvastam utana meg az orvosommal is sokat beszelgettunk a ferjemmel! Marpedig rokon leven neki nincs semmi oka,rajtam par frankot keresni!
Persze nem vonhatok parhuzamot a ket orszag kozt!

Az en melleim naponta jelzik ,hogy vannak! Neha ha parom ranez ,csak annyit mondok,hogy: csak nezheted! Mert annyira faj neha!
Most vettem 1 triumph szoptatos melltartot es ez az 1 ami sehol sem nyom es nagyon kenyelmes!

Lanyok en mar lassan feltekeny vagyok,mert sokan fozocskeztek,en meg meg a konyha fogalmatol is rosszul vagyok! Annyira rosszul vagyok,hogy az mar extrem neha!

Be is fejezem mara ,mert nem tudok mar ulni az olemben meg nem kenyelmes a gep!

Jo ejt mindenkinek!

Kriszta
schat

Sziasztok

én oltatok, csak nem biztos h itthoni oltoanyaggal, de szakértokkel beszéltem itthon és àshol és jo a magyar oltoanyag, legalabbis azt mondjak. en szanaszét utànaolvastam, sehol nincs rendes statisztika, WHO, CDCnél sem, ez kicsit csokkentette a magyarokkal szembeni haragomat. mindenesetre azt mondjak a tényleg okosok, h jobb felni mint megijedni es oltatni minimalis kockazat, hiszen alajaraton ugyanugy készul mint a szezonalis influenza oltasok és azokkal nem volt gond terheseknél. viszont egy ismeros volt valami tajékoztaton, dokiknak, és ott elmondtak h eleve fertozobb a virus ami most van, es ezt mi 10szeres "biztonsaggal" kaphatjuk el, ami meg még veszélyesebb azok a szovodmények amire szintén lehet nagyobb esély. ha elölt a virus akkor elvileg nem gond.

nem akarok senkire rahatni, csak hatha jol jon egy kis info "belulrol". ilyenkor orulok h jozan paraszti esszel megaldott orvosismeroseim is vannak :) a hazidoki nalunk a nodokira bizza a dontest, oda jovo héten megyek, de oszintén szolva engem meggyoztek. igazsag szerint a legmeggyozobb erv az, hogy kevesen oltanak, es ha ez igy megy tovabb kepes jarvany kerekedni, és akkor az aki nem otthon ul, meg van love rendesen. nekem pl senki nem olt a barati korbol mert abbol indulnak ki h nem szoktak influenzasak lenni, szoval meg lett mondva h akarmennyire is szeretem oket es meg ha be is leszek oltva, ha jarvany lenne, nem jonnek ide. en tanitok, a parom utazik, nem tudok teljesen bezarkozni, az emberek sokan meg meg az alap higeniara sem képesek. tegnap is két bronchitises kohogott a buszon szana szét, fogtak a korlatot, nem is tették a kezuket a szajuk elé amugy sem, szoval ez ellen mit lehet tenni? :?

a melltartotippeket koszi, szerintem megprobalom a trikokat betéttel és majd ha màr nem birom veszek valami jo kis melltartot értelmes helyen :)

ja és bocsi a fura vagy nem létezo ékezetekért, most pl francia a billentyuzet :?
Vendég

házi tésztát nem csináltam még de ,házi málna szőrpöt,házi joghurtot,és házi lekvárt,igen és házi sütit is sőt karácsonyi sűtit is én csináltam idáig csak nem tudom hogy idén lesz e kedvem csinálni .

schat
hisztis én terheség nélkül is tudok lenni ha ép rossz napom van vagy fáradt vagyok és rosszul érzem magam :D .

klacc
én majd csak holnap tudom meg hova akar a doki küldeni mert holnapra kértem töle időpontott ,én is 3 hete nem jártam nála mert az uh papirt is az asszisztense adta nekem oda mert a megbeszélt időben ő szabadságon volt ,multhéten meg nem tudtam elmeni mert a nagyfiamat vitem fogászatra .

uh
én is max 5 percig voltam az uh amig a doki megnézte picit aztán lediktálta az értékeket.

sellon
én is kijárok még éjszaka pisilni de csak 1x .
első gyereknél még mindegy tényleg csak egéséges legyen.

mucus75
hát nem volt olcso ,az biztos .

lili77
hol töbett ,hol kevesebbet eszek ,este már csak ritkán tudok enni .
csics

Sziasztok, jó reggelt:)

Megint jól eltűntem, de ez a fáradtság levesz a lábamról, mióta babát várok picit hanyagolom is a háztartást:( De sebaj azt mondják nemsokára tele leszünk energiával és pörögni fogunk:)

Influenza: én a páromat próbálom rábeszélni hogy oltassa be magát én meg megpróbálok minél kisebb forgalmú helyekre menni és nem lekapni a bacit.

Sex: hát nálunk nincsen visszaesés, előtte és most is viszonylag sokat vagyunk együtt.

Tegnap voltam Uh-n hála istennek minden rendben, most 14+3napos, de méretek alapján 14+5 napos. 4D megerősítették hogy tuti kisfiú, ezt már én is láttam:) Nő, fejlődik és szopja az ujját:)
Jövő héten megyek AFP-re és terheléses cukor vizsgálatra és dec elején a 18 hetes genetikaira.
Huhh sűrű lesz a program..
Nálatok Hepatitisz B szűrést végeztek már?
kicsyke77

Sziasztok!

Nekem a H1N1 oltással kapcsolatosan az a véleményem, hogy ez az egész ország a legnagyobb mértékben szégyellje magát! Hogy lehet az, hogy egy ilyen fontos kérdésben ennyire megoszlik úgy a szakmabeliek véleménye (orvosok), mint az egyszerű emberek véleménye? Riogatják az egész társadalmat, aminek lehetséges, hogy megvan az alapja, de akkor én várandós nőként hogyan gondolkodjak? Egy pitiáner fájdalomcsillapítót nem szabad bevenni a terhesség alatt, mert jóságos isten, miket művel az az én szervezetemben, de ha egy járvány oltóanyagáról van szó, akkor csak úgy besétálok röhögve az orvosi rendelőbe, hogy na, itt a karom, lőjetek be???
Most már függetlenül attól, hogy ártalmas-e vagy sem, be kellene-e oltanunk magunkat vagy sem, a véleményem az, hogy ez az egész egy bunkó magyar felfogást és hozzáállást jelent az egész ügyhöz.

A véleményem kifejtése után rátérek a babanetes társak dolgára is.

Mindenkinek gratulálok a szép eredményekhez! Most, a 12. hét eltelte után azt hiszem, mindenkinél kis szünet lesz, mert ha jól tudom, akkor a legközelebbi a 18. heti genetikai UH lesz. Onnan majd megint hozhatjuk a jó híreket. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én úgy szeretem olvasgatni az UH-ról készült adatokat, hogy kinek mekkorka a babája, hogyan fejlődik, stb.
Vendég

sajnos én nem tudok nem menni emberek közé mert különben nincs miböl fizetnem magamat ...

a fözéssel kapcs.: nekem nem nagyon ment eddig pedig imàdok fözni, de lassan elmùlik a szagunfor és be merek majd menni megint a konyhàba :)
Vendég

Ann, szerencsére engem ez az egész teljesen elkerült, semmitől nem undorodom. Most már tényleg kezdem elhinni, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen észrevétlenül zajlik a terhességem. Nagyon rossz lehet, ha a napi teendők felborulnak a terhesség miatt, főleg, ha jókat tudsz főzni. Azért remélem, hamarosan túl leszel ezen az egészen.
Vendég

Ma pl kiderült h ùjabban még a kàposztàstésztàt is szeretem, és a tejet is meg tudom inni hasfàjàs nélkül.
és màr ùjra tervezzük a pàrommal a gasztronomiai esteket a baràtokkal - azaz mi fözünk ök esznek. remélem jobban sül el mint a legutobbi, mert akkor ök ettek én néztem, de az még 2 honapja volt.

én nagyon rosszùl csak 3 hétig voltam, és ùjabban meg vagyok rola gyözödve ha a nagyobb része a fejben döl el meg h hallgat a kismama a szervezetére. én abban a pillanatban lettem rosszùl h megjelent a 3. teszten is a 2 csik. addig csak fàradt voltam meg a mellem fàjt. és sosem hànytam. aztàn a banànt kivàntam és mikor végre elkezdtem enni elkezdtek lanyhulni a rosszùllétek. meg eszem 2 orànként valamit, egy almàt vagy egy tàl cornflakeset, kefirt.
persze a Czeizel és egyebek engem is beparàztattak nem olyan rég h "ha nem vagy elég rosszùl elég sokàig és nem fàj eléggé a melled akkor nem biztos h megmarad", meg ilyenek. pont tegnap nevettünk egy baràtosnémmal azon h màr azért is lelkiismeretfurdalàst keltenek néha, h nem akarsz hànyni a gyerekedtöl (idézöjelben persze).
Vendég

Ezt én is olvastam, de ennek ellenkezőjét is, hogy ha nincs probléma, az nemcsak nem baj, hanem nagyon jó. Kezdetben én is tiszta idegbeteg voltam, hogy miért nem esek egyik hányingerből a másikba, de hát a végén meg már úgy voltam vele, hogy nem fogok okoskodni a szervezetem felett. Tudja ő, hogy mit kell csinálnia.
Vendég

Sziasztok!

Üdvözölöm az új kismamikat!! :lol:

Tegnapi uh-n rendben volt minden. Már 7,9 cm a babánk, és naggggggyon nyugodt. Próbálta a doki felébreszteni, de csak nyújtózott egyet, összekuporodott és aludt tovább. Így nem tudta megnézni a nemét se, pedig azt mondta ilyenkor már látni.

Szöszmöszke,
szerintem jó lett a kép. A mi kis drágánkról nem tudott a doki normális képet készíteni, mert hason aludt behúzott lábakkal.

Infulenza elleni oltásról: a házidokim most mondta, hogy gondolkodjak el az oltáson, mert már egy ideje oltják a kismamákat és semmi gond nincs. Viszont, ha elkapja egy kismama nagyon nagy veszélybe kerül és akkor már nem a babáért harcolnak, hanem az anyukáért. :? Szóval itt vagyok kétségek között és ezt utálom!!!!!!!! :twisted:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Azért én megkérdezném az orvosoktól is, hogy akkor hogyan vélekednek a terhesvitaminokról? Ezeknek semmi atása nincsen? Csak úgy viccből kell szedni azon ténynél fogva, hogy terhesek vagyunk, de ha jön a járvány, akkor tök üres a szervezetünk, és oltatni kell magunkat? Persze, nem tudom. Nekem még nem említette a nőgyógyászom. Holnap megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok, ő mit mond, illetve nem tudom, ő foglalhat-e állást ilyen kérdésben. De azt hiszem, mindegy is, mert nagyon megoszlanak a vélemények. Egyik ezt mondja, a másik azt. Még jó, hogy harmadik választás nincs. :?

Lili, az alsó vonalzód mi volt?
Vendég

amùgy az oltàst csak a 13. hét utàn lehet beadni és nekem senki nem javasolta h beadassàk (nem terhesekre is vonatkozik) azok akik nàthàsak, a nàtha utàn kell vàrni még 2 hetet minimum. ezért én pl, mivel tegnap beàzott a cipöm és most nàthàs vagyok, még 2 hétig tuti nem oltathatok :?
Vendég

Sellon,
a lombikos vonalzóm volt, mikortól kezdtem szúrni magam. Miután letelt a 30 nap átváltott éves számolásra és megtartottam. Akkor szerencsét hozott.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Ann,
látod ezt se mondta a dokim, hogy várni kell miután beteg vagy. Szóval nem értem. Várok még.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

na jo, nem vagyok orvos, de az én dokim és doki ismeröseim nem szoktak beadni megfàzàs alatt vagy közvetlenül utàna semmiféle védöoltàst. nekem mondjuk logikus. én vàrok vele, és inàbb addig is vigyàzok. màs vàlasztàsunk ùgy sincs :?
Vendég

Ann,
teljesen igazad van!! Majd én is jól rákérdezek a dokimnál mielőtt döntök. De jó hogy szóltál, mert lehet, hogy ő pl. nem is tudja, hogy esetleg két vagy három napja múlt el a megfázás. :?
Nagyon nehéz döntés.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Sziasztok!

norci2007
Köszi a bíztatást, én is azt érézem legbelül, hogy egészséges lesz, de ha egyszer az emberben elültetik a félelmet nagyon nehéz túllépni rajta...
Az amnio azért kell, mert a 11,5 hetes uh-on nem ábrázolódott a baba orrcsontja, a többi eredménye jó lett (NT: 1,2mm CRL: 56mm)
Pár nappal később voltunk másik dokinál, aki azt mondta megindult a csontosodás és szerionte nem lesz gond...de az igazat megvallva már csak az amnioban bízom...Hétfőn levették az AFP-t 15 hét 3 naposan, most attól parázok, h lehet h korán vették le és ezért esetleg rossz eredményt kapok majd...

picilulu
Köszönöm neked is,sokat jelent, hogy szorítotok nekünk...nem tudom hogy élem túl ha kiderül hogy baj van, ráadásul pont karácsonykor...na de nem akarom rontani a topik hangulatát jó is csapat van itt!!!

Az inlfuenza ellen én sem oltattam még be magam, de megmondom őszintén, nem tudom kikre hallgassak...a láz tényleg veszélyes, de mi van ha az oltás hatása a babánál csak pár év múlva jelentkezik...lehet olyan is nem??? ÉN nem értek hozzá, de könnyebb lenne ha egységes lenne erről a véleménye a nálam okosabb embereknek...mégis az orvosban kellene bízni nem? De melyikben? Aki igent mond vagy aki nemet???

Sex: nálunk jó egy hónapig nem volt apával semmi, mert mikor kiderült az amnio, totál magam alatt voltam...szerencsére megértette, de azóta már kezdek helyrejönni lelkileg...
Remélem tényleg van olyan, hogy az anya megérzi ha beteg a gyermeke...én azt érzem h egészséges....és azt is megéreztem mikor megfogant...sokan nem hitték el, pedig megmondtam... :wink:

kiicsit sok lett bocsi :oops:

pussz mindenkinek!!!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Iner,
szerintem teljesen jogosak a kérdéseid a oltással kapcsolatban. Én is ezen filózok, hogy oké, most csináltak ilyen hirtelenteszteket a pici gyerekeken és várandósokon (Bár nemrég még azt mondta az eü. miniszter, hogy beismeri, hogy a várandós nőkön nem tesztelték a szert. :?: ), de mi van, ha nemcsak a néhány napos reakciókat kellene nézni, hanem a hosszú távút is, pl. hónapok múlva mi lesz. Én annyira félek beadatni magamnak. Állítólag a vakcina a vírus gyengített változatát tartalmazza. Ezt most hogy adassam be magamnak? Amikor fejlődik a pár hetes pici...

Szerintem ne aggódj a 15+3 napos terhességen. Napra pontosan úgysem tudják megállapítani a terhességet.Pl. én is pár nappal idősebb terhes vagyok a legutóbbi UH alapján, mint amit a vonalzóm mutat.
Vendég

Sziasztok!

Bogme, köszi! Csütörtökön megyek uh-ra, pénteken kombináltra, remélem minden rendben van. Bizom benne , hogy egyszer én is konyhatündér leszek, egy anyukának jól kell főznie. :)

Sellon, igen a vonalzó tényleg aktuális. Egy kis segitség kellene, h. hogyan is kell létrehozni. :)

H1N1-ről, kész őrület ez az egész. A minap volt egy nőgyógyász az Rtl -en és ő azt mondta, h. a kismamák környezete oltassa be magát. Akkor most mi is van??? Jó lenne ha már született volna olyan baba aki magzati korban kapott az oltásból. Én eddig ellene voltam, hála a hiradásoknak elkezdtem parázni.

Egy barátnőmnek vannak barátai Mexikóvárosban, ahonnan ugye az egész story indult. Ők azt mondták, h. egyáltalán nem tömeges fertőzésről van szó, és a halálesetek száma is elenyésző, ráadásul akik belehaltak más betegségük is volt.
A szolnoki fiúnak is már eredetileg volt vmi tüdőbetegsége és mellesleg 150kg volt 15évesen.
Bár, mi egészségesek vagyunk, de kismamik és azt elhiszem, h. duplán veszélyeztetettek. :(

AZ újaknak: SZIASZOK! :) AKIk pedig a napokban voltak dokinál: gratula a jó uh eredményekhez!
silva

Már megint én vagyok, bocsi! :) A Duna tv-n most beszélgettek egy magyar virologussal aki a kuvaiti egyetemen professzor. Természetesen rákérdeztek a H1N1-re, szó szerint azt mondta, h. nem kell attól annyira félni a média kicsit felfújja a dolgot.
silva

a baj az h Ausztriàban màr jàrvàny van és ha itt is az lesz akkor nem lesz ido honapos meg éves eredményekre vàrni, és lehet h nem mi kapjuk pont el de ha igen akkor ciki van

én hajlok az oltàsra erosen, de ez nekem is egy hete lett ilyen eros hajlàs. mivel nem olt senki aki kicsit veszélyeztetett, nem nagyon làtok màst ugy hogy utazàs-kozosségi kozlekedés-tanitàs kombo van az életemben. még mindig kisebb rizikot làtok az eddig olvasottak utàn az oltàsban mint a nem oltàsban. de ez is magànvélemény. pont ma beszéltem a védönövel h egy doki sem vàllalja a felelösséget h mondjon valami tényleges infot, érvet. én is azt hallom h a kornyezet mindenképp oltasson de én pl nem àllhatok oda 30 felnott ember elé h "terhes vagyok, oltasd be magad a kedvemért"...

amugy én ugy tudom h nem szoktak terheseken tesztelni. az orvostudomàny sem tokéletes vagy megdonthetetlen, mennyi minden vàltozik 5 éven belul??? szoval ebben szerintem mindneki magàra van hagyva és ez kellemetlen

ja, és a hivatalos helyzet szerint nem duplàn hanem tizszeresen vagyunk esélyesebbek elkapni, azaz 10
maga a virus lehet h fel van fujva de szerintem mert félnek h jàrvàny lesz (mondjuk szerintem lesz is amilyen ovatlanok az emberek, mindenki ossze vissza kohog és kràkog a buszokon, kezet nem mosnak stb). engem nem nyugtat meg h fel van fujva és akkor kész, elintéztem mert ettol még valaki ràmtusszentheti azt a nyavajàs virust és akkor ki vagyok segitve :? nem egy egyszeu helyzet az tuti
(amugy én elvbol nem hallgatom meg amit a TV mond, de ez is csak személyes vélemény) :?
Vendég

bocs, megint én csak visszaolvastam a hozzàszolàsokat (kissé szétszort vagyok manapsàg...)

valaki emlegeti a magyar hozzààllàst - nos a franciàké sem jobb (nem szeretik a magyarok hallani de hasonlitunk a franciàkra).
a legtobb embernek csak maga szàmit és kész, érdekek. de én éttol még megalapozottnak tartom az aggodalmat, mert ha ilyen utemben megy ez akkor lesz sok sok beteg ember.

amugy komolyan aki beszél angolul az menjen a CDC vagy a WHO vagy màs nem média-szervezet oldalaira, egy kicsit àtlàthatobb. persze a politika ott sem kizàrt, de mégiscsak ...
Vendég

Vírussal kapcsolatban én már nem írok semmit, mert minden alkalommal ugyanott vagyok ahol a part szakad...

Kép
Kép
susytunder

Ann, én eddig ellene voltam az utobbi napokban viszont már erősen jöttek a mégis, lehet, talán jobb lenne beadatni érzések. Most meg jön a virologus, h. fel van fújva az ügy. Az teljesen igaz, h. ez nem ment meg a virustol. Most viszont megint azon a szinten vagyok, h. nem tudooooom.
silva

Na jó kis dilemma indult ezzel a h1n1 dologgal.

Akkor leírom én is az érveimet. Szerintem az a legjobb, ha mindenki ezt teszi pro és kontra.

Szóval, az tény, hogy mindenféle védőoltás magából a vírusból áll. Ezért is van pl, hogy valaki egy sima influenza oltás után lebetegszik :shock:

A másik, hogy személy szerint az a véleményem, hogy gyönyörűen kiírtották az életünkből a népi gyógyászatot. Kis megfázás és mindenki egyből neocitrán meg társai.
Én vettem egy könyvet és hihetetlen dolgok vannak benne. Rengeteg mézet, gyümölcsöt eszem, hársfateát, kamillát iszom, sőt kamillás fürdőt veszek. Sálat hordok még a lakásban is... sorolhatnám.
A párom 3 napig nyomta az ágyat lázasan torokfájósan. Nyílván kerültem, de semmi bajom nem lett.

A rémisztgetéseknek pedig utána járok. Akire azt mondják, hogy meghalt a H1N1-ben, nem mindegy mennyi idős mlyen más baja volt. Példeul egy szívbeteg 50 évesnél egy sima influenza vagy tüdőgyulladás is végzőthet rosszul.

Szóval én személy szerint jobban félek a későbbi következményektől.
Aki tényleg fél beadatni, az járjon utánna a népi gyógyászatos dolgoknak és tömje a családot is mindenféle dologgal.Elég különleges dolgok vannak, de a bio boltokban általában be lehet szerezni mindent.
De ki ki mérlegeljen.

Vidámabb téma:
Lányok. Én szinte nem is érzem magam normálisnak, mert én már már betegesen kívántam a párom az első perctől. Nyílván rettentő óvatosan, de dupla annyit vagyunk együtt, pedig előtte sem panaszkodtam... :oops: :D
andiék

bocsi, h ennyit irok, tok uj vagyok koztetek, csak egyes témàk nagyon ... "izgatnak" ?

susytunder: tok igazad van, de én még dilemmàzom és egyszeruen zavar h hulyének is néznek (màr a szakma) :(

andiék: én hagyomànyos gyogymod pàrti vagyok, a dokim sem ad gyogyszert feltétlenul, de mint mondtam, engem az zavar, h màsokat nem tudok kikerulni és ezért ha képen tusszent egy beteg akkor hiàba vagyok teletomve védelemmel, nem garantàl semmit. influenza elleni oltastol sosem lettem beteg, a nagypapàm igen, de megfàzàskor adta be neki az orovosa (aki nem egyszer adott be neki hulyeséget, csoda h él még a papa). és az én frankon bevédett immunrendszerem (és én fejben is erosen védem magam) tegnap bekapott egy megfàzàst, olyat amit soha, csak az orrom folyik, pusztàn egy àtàzott cipotol - szoval nekem ez a pro

kontra az h nem tudom van e értelme illteve h nem birok most talàlni egy adatot arra h a szezonalissal oltottak-e terheseket és ha igen mik a végeredmények mondjuk 3 év mulva :roll:

amugy mindez csak abszolut magànvélemény, semmi arogancia vagy ilyesmi. egy hete nyakig turtam magam a témàban, meg az osszes valamirevalo ismerost kikérdeztem... :roll: màr fàj az egésztol a fejem :?
Vendég

Sziasztok!
Üdv az újaknak!

Tegnapvoltunk a magándokinál! Szerencsére minden rendben! Olyan megnyugtató volt hallani a szívhangját!;) Menéztük Uh-on, épp pihengetett! Apát teljesen meghatotta, hogy már milyen emberi!Az orvosunk is nagyon rendes, és elmutogatta, hogy mi hogy látható az Uh-on. A doki táppénzre írt, azt mondta a baba és az én érdekemben jobb lesz ez így!Most csak azt kell nézni, ami nekünk a legjobb! Bár még egy pár napig beugrok szívességből egy pár órára, amíg találnak helyettem valakit!
Holnap pedig szemészetre kell mennem, mert 2 hete fáj a fejem és néha a szemem is begyullad mellé! Erről jut eszembe! Ti vesztek be valami fájdalomcsillapítót? Én nem akartam, de néha már nagyon elviselhetetlen volt! Azt mondták algót ne, csak panadolt szabad!Kb. 2szer vettem is be, mikor már nem bírtam.Most meg a nőgyógyász azt mondta az nem is nagyon jó inkább algo-t. Egyiket sem szívesen, de az sem jó a babának, ha szenvedek állítólag, viszont most már abszolút nem merem egyiket sem.
Megbolondítanak!
:?

Kép
klaccc

Eddig én is azt hittem hogy az a jó, ha valaki erősíti az immunrendszerét, de most felvilágosítottak, hogy nem , mert pont hogy az erős szervezetet támadja, mert lehet "harapni" az immunrendszerbe.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Tök jó a téma :) Most aztán már mindenki bizonytalan. Nincs más hátra lányok magunknak kell dönteni. Aki beoltatta magát, mesélje el a tapasztalatait (az is akinek a környezetében valaki megtette). Ha valakinél van közeli ismerős beteg, az is szóljon!

Gratulálok mindenkinek a jó eredményekért, üdv az újaknak és kitartás azoknak, akik még ilyen-olyan eredményre, vizsgálatra várnak.

Bocsi Lányok, hogy csak így általánosságban, de csöppet elhavazódtam!!!

Vigyázzatok magatokra nagyon!

KépKépKép
bogme

Klacc, én valahol azt olvastam, h. Algo igen paracetamol tartalmuak nem.
silva

nekem a dokim paracetamol igen, semmi màs nem, de ma azt olvastam h igazibol lehetoleg egyiket sem, ibuprofent meg soha semmi szin alatt (asszem arrol mondtak h nem szabad). en nem szedek semmit akkor sem ha faj valamim.

oltàs: nem terheseket ismerek, kb 10 embert, semmi bajuk (vannak koztuk kronikus betegek - cukros, szivbeteg pacemakerrel, anélkuli stb is ). a betegeket meg mivel nem mindenkitol vesznek mintat lehet h ismerek de lehet h nem. van egy tanitvànyom aki nagyon megbetegedett a mult héten, de volt benne annyi h nem is jott be oràkra (a tobbség bejon és kohog a vakvilàgba)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?