Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg komolytalan ez az egész. Pedig az otthon szülésre semmiképpen sem vállalkoznék. Majd legfeljebb a Péterffy előcsarnokába. :) Lenne nagy hírverés...

Szia Adrienn!
Jól vagytok?
szonja77

Héez tényleg komikus. Mondhatni tragikomikus. :roll:

Zsú, jó a jövő hét, egyeztessünk telefonon, hívlak majd jövő hét elején, ha jó nektek! Jó nektek?

Kép
Kép
pannati

Mi jól vagyunk, köszönöm. :) Holnap megyek reggelizős vérvételre :) Izgalmas lesz, mert ettől függ, hogy kell-e inzulin vagy nem :) Kíváncsi leszek! :)
ma a dokimmal volt egy kis mókázás (meg akart vizsgálni, én meg nem akartam, hogy megvizsgáljon, mert ott a terhesphatológián rosszul vagyok attól a vizsgálótól), így Őt nem is mertem megkérdezni, hogy hol szülünk! :)
Szonja! Ti hogy vagytok??? Milyen lett a terheléses cukrod??? te hányadik hétben is vagy most???
Vendég

Szia Adrienn!
Hát babonából nem csináltam még "állandóra" ezt a terhes vonalzót...
Én most vagyok a 25. hét első napján. Most voltam vérvételen, minden rendben volt a cukrommal. A leletet még nem láttam, a Kia telefonálta le valakivel, és mondta, hogy rendben van.
Nálunk nem ez okozta az izgalmakat. Hanem, hogy nagyon lenn tapadt meg a méhlepény és összeért a belső méhszájjal. Úgyhogy 4. hete fekszem. Most állítólag már fentebb ment, de még továbbra is marad az ágynyugalom.
Nem tudom, mi volt most a Kiával, lehet, hogy nála is front volt.... Mikor diagnosztizálta, hogy nagyon lenn van a méhlepény, akkor azt mondta, hogy tutira császár lesz. Most kérdezem tőle, hogy mégis melyik hetet célozzuk be a császárra, néz rám nagy szemekkel. Azt mondja: Én mondtam, hogy császár lesz?
Szóval a dokim is kótyagos, a kórház is bizonytalan... már röhögök az egészen.
Úgyhogy drukkoljatok egy kicsit nekem is, mert még soká a vége. De ami rajtam múlik, azt én megteszem. Kihordom ezt a gyereket.

Még nem voltam a terhes pathológián, annyira gáz az a vizsgáló?
Neked csak most lett gond a cukroddal, vagy terhesség előtt is? Már ha szabad megkérdezni.
Reggelizős vérvétel? Akkor Te ezek szerint nem cukrot iszol. Nem is tudtam, hogy ilyen is van.
Vigyázz magatokra!
szonja77

Szonja! Fel a fejjel, még van egy csomó ideje annak a lepénynek, hogy visszamásszon a helyére! :) Rendben lesz minden!
Nekem azért a reggelizős cukrot nézték, mert én reggelire csak 20 g szénhidrátot ehetek. Ha meginnám a 75g cukrot, minimum 14 lenne a cukrom :) Nekem csak terhesség alatt vacakol a cukrom, a fiammal is már a 12. héttől diétázni kellett, és a 22.héttől inzulin. Most az első perctől kezdve diétázom, és lehet, hogy most már inzulin lesz belőle...
A terhes phatológia ott van, ahol délutánonként a terhes rendelés, ha jól tudom. (ahol a Pálma dolgozik). Engem borzaszt az a vizsgáló, olyan kicsi helyen van, és ott vagyunk 3-an 4-en, hát engem baromira zavar... Még levetkőzni sincs hely normálisan... Brrrr... Nna, mindegy, lassan meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy mégiscsak kji kell próbálni, mert ha inzulinos leszek, akkor a kórházba kel járnom, nem a magánrendelésére...
Vendég

Adrienn!
Köszönöm, én igyekszem, hogy fentebb másszon, és nem gondolok rossz dolgokra. Mindig csak a következő hét a cél.

Hát nem irigyellek ezért az inzulinos, meg diétás mizériáért, de hát mindent meg kell tennünk, hogy a baba is, meg mi is rendben legyünk. Pláne, hogy neked is ott van mégegy apró.
Tényleg, a fiad mit érzékel a kistesóból?

Hát nem csodálom, hogy riaszt az a rendelő. Bár, a Péterffy nem a szépségéről híres, a dokik talán ellensúlyozzák. Legalábbis remélem.
Vigyázzatok magatokra!
szonja77

A fiam nagyon várja a kistestvért! Simogatja, mutogatja mindenkinek a pocakomat és mondogatja, hogy baba. :) Este meg mindig kap jóéjt puszit is! :)

Tényleg ellensúlyozza a kórházat a doki! :) Csak miatta megyek a Péterfybe! El sem tudom képzelni, hogy máshoz járjak! :)
Vendég

Sziasztok. Én most vagyok 8 hetes terhes az első picurimmal. itt annyi fórum van,hogy azt sem tudom hova kéne írnom.segítség kellene.nem ismeri véletlenül valaki Bp. VII.ker. Péterfy Sándor utcai kórházból Dr. Anga-Kis Balázst?Tudomásom szerint neki van terhesrendelése a Péterfyben. Érdekelne egy két dolog róla.milyen ő,kedves-e,meghát sajnos nem utolsó sorban az anyagiak is érdekelnének....tudna valaki segíteni?! Előre is köszönjük...:-) :roll:
angel85

Sziasztok! :D

Végre ide is eljutok :wink:
Először is köszönöm Puszedli barátosnémnak-sorstársamnak a hírhozást, és Mindenkinek a rengeteg drukkot és gratut! Nagyon jól esett! :D

Dióhéjban:
12-én hétfőn túlhordás miatt be kellett költöznöm a Péterfybe. Reggel volt amnioszkópia, UH, NST, mindent rendben találtak és arról volt szó, majd ha jön az odvos délután, megbeszéljük, mikor lesz az indítás. Hát Lencsim nem várta meg a dokit: 11.50 körül elkezdett szivárogni a magzatvíz. 16.45-kor kerültem be a szülőszobára 4-5 perces fájásokkal, addig sétálgattam, de csak 1 ujjnyira voltam nyitva, mire megjött a doki. Akkor bekötötték az oxit és onnantól úgy nyílott, mint a parancsolat! :P 18.30 körül kaptam meg az EDA-t, ami sajna nem hatott, talán valamicskét csillapított csak a fájásokon, de kibírtuk! :D este 8 körül eltűnt a méhszáj, onnan még egy picit vártunk, majd 2 tolófájásra előbújt Lencsikénk, és rögtön felsírt! :D
fantasztikus élmény volt az egész szülés, és csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni Dr. Papp Istvánról és a szülésznőmől, Kovácsné Margitkáról, akik kedvességükkel, kiváló szaktudásukkal segítették a világra Kiscsibénket :P
És köszönöm Apának is, aki végig mellettem volt, és azt mondta, büsze rám :wink: :D

Kispiskóta,
Apósod nem mondta a nevet? :lol: Akkor megírom priviben! :D

Most ennyi, folytatom majd:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tillidian 2009.10.20 21:11-kor.

tillidian

Angel!
Anga-Kis Balázs doktorúr nekem nagyon szimpatikus, orvosként is segítőkész volt (anyagiakat nem tudom :roll: )

tillidian

Szia Tillidian!
Örülök, hogy erre jártál és megosztottad velünk Lencsi születését!
Még1x gratulálok!
Azért még hadd szekáljalak egy pár kérdéssel :D
Csecsemősök milyenek voltak? Hány napig voltatok benn és normál, vagy alapítványi szobába? Milyenek voltak a tapasztalataid, melyiket ajánlanád?
szonja77

Szonja,
hétfőn este szültem és pénteken délelőtt mehettünk haza (ez volt a leghamarabbi időpont).
Alapítványi szobát kérj!!!!! Nem a TV, mikró és hasonló finomságok miatt, hanem mert saját fürdőszobája van, elengedhetetlenül fontos! (a normál szobások a kinti folyosóra járnak, azt a wct használják a látogatók is, és képzeld el, mikor frissen szült sebbel vonszolod magad és sorba kell állni :shock: -ráadásul jéghideg, nem fűtik :oops:)
Én 2 ágyasba kértem magam, ez 5000/éj, az egyágyas 7000. Ja és nem ott fizeted, hanem utólag csekken!
A csecsemősökben nagyon pozitívan csalódtam! Kedvesek, segítőkészek voltak, akárcsak a gyermekágyas ápolók. A szülőszoba dolgozóiról pedig csak szuperlativiszokban tudnék szólni :D

tillidian

Köszönöm tillidian,az infot.eddig csak jót hallottam az Anga dokiról.hát nemsoká letesztelem......:-)
angel85

Szia Till!

Irigyellek a szülésért, Nekem sajna nem fog megadatni az életben. Nekem még egy darab fájásom se volt, más meg hülyének néz, hogy miért nem örülök neki, de úgy szerettem volna természetes úton szülni. Mindegy, ennek így kellett történnie.
Örülök, hogy Te is jót írtál a csecsemősökről.
Milyen a kicsi lány? Fotót nem teszel fel?
kriszta15

Angel,

jó kezekben leszel :wink:

Kép
Kép
pannati

Köszönöm Till!
Hát a fürdőszaba miatt is, meg a látogatók miatt gondoltam én is az alapítványi szobára. Mert ugye itt a szobákba is bemehetnek a látogatók? Asszem nagyon zavarna ha vadidegenek előtt kellene a bébimet szoptatni. Persze kit mi zavar.
szonja77

Kriszta,
teljesen mindegy, hogy szülsz, a lényeg a gyönyörű Kisbabád! :D :D :D
Képet ide nem teszek, de bárkinek szivesen küldök, ha priviben ad egy e-mailt!!

Szonja,
igen, látogatók bemehetnek. Én is szégyenlős vagyok, szopit mindig megoldottuk jól betakarózva, fal felé fordulva :D

tillidian

Szia Till!

Küldtem privit. Megkaptad?
kriszta15

Zsú,

bocs, hogy nem hívtalak még, nem felejtettelek el, csak kicsit zűrösek a napjaink: vendégjárás, takonykór és egyebek, hívlak nemsokára!

Kép
Kép
pannati

Jajj, semmi gond. Amúgy is mostanra keveredtem én is ki ebből a kórságból, Marcinak meg tegnap este kezdett el folyni a nózija. :-(

kispiskóta

Kriszta,
igeeeen, bocsi, hogy nem írtam vissza, behavazódtam, de fogok válaszolni :oops: :P

Kispiskóta,
gyógyulást Nektek :roll: :oops:

tillidian

Sziasztok!

2008-ban született a kisfiam, szörnyű körülmények között. (Természetesen nem ebben a kórházban. )

Nagyon sokat emésztettem magam ezért, haragszom magamra, hogy sikerült ilyen rosszul választanom.

Sajnos, már nem vagyok mai tyúk (37 év), nem várhatok túl sokat a második gyerekkel, pedig lelkileg még regenerálódnom kellene.

Nézelődtem a neten és rátaláltam a Péterfy Kórházra és Dr. Domokos Tamásra.
Arra kérnélek Titeket, ha van valamilyen infótok a fent említett orvosról, légyszíves írjátok le nekem.

Köszönöm előre is, további szép napot mindenkinek!
nudlo

Sziasztok!

Nagy szívességet szeretnék kérni! Remélhetőleg mostanában nem kell a kórház felé mennem, és eléggé ki is esik, de ha valamelyikőtök a terhesgondozás felé járna, nem nézné meg nekem, hogy mikor lehet megnézni a szülőszobákat? Állítólag ki van téve az ajtóra. Nagyon köszönöm előre is!

Kedves újdonsült kismamiaink! Remélem minden rendben veletek, tejci van bőven és a kis angyalkák gömbölyödnek rendesen. Még intenzíven emlékszem az első pár hónapra, amit én a fáradtság miatt zombi létnek hívtam, de ha van 1 percetek, írjatok egy pár sort.

Adrienn!
Minden rendben veled? Mi van a cukroddal?

Nudlo!
Nem hiszem, hogy tudatosan választottál volna rosszat, utólag meg ugye már könnyű okosnak lenni. Ráadásul mi kismamák ilyenkor kicsit más dimenzióban élünk - hála a sok hormonnak - és ez ugye nem mindig van köszönő viszonyban a realitással :lol: gondolom én, mert az uram mostanában néz rám úgy, mint aki a Marsról jött, és közbe dünnyögi a bajsza alatt, hogy Istenem, csak szüljünk már meg :D elfelejti, hogy utána sem lesz fenékig tejfel az élet, sőt!
Szóval szerintem, ne emészd magad, tudod, az nem tesz jót a készülő projektnek :wink:
Ne haragudj, de ezt a dokit nem ismerem, még hallani se hallottam a nevét, de ez nem jelent semmit. Még a sajátomat se ismerem - én se itt szültem - hiába voltam nála vagy 5x. De majd biztos jönnek a többiek, ők öregebb péterffys tyúkok :D
szonja77

Szonja77!

Próbálok válaszolni a kérdésedre,ami nem lesz teljes....
Kicsit kapkodtam,amikor legutóbb a kórház terhesgondozásán jártam...

Február 2-án lesz a babaváró előadások keretein belül szó az alternatív lehetőségekről és a szülésznő szerepéről.Azt hiszem itt lehet látogatni a szülőszobákat.

VAGY

Március 2-án bemutatkozik a szülőosztály.apás-szülés,baba-barát ellátás

A kettő közül valamelyik napon be lehet menni,ne haragudj a félinfoért,de mióta babát várok az állapot felkúszott az agyamra és mindent csak félig jegyzek meg- vagy sehogy!!! :)
Remélem segítettem valamelyest...

Szép napokat!
kata35

Sziasztok!
Szonja! Köszönöm jól vagyunk! Hát, ugye bejött az előrejelzés, ismét nem úsztam meg az inzulint. Naponta 3x szúrom magam, de nem vészes, Zaránddal nagy rutinra tettem szert ezügyben. Meg a vérnyomásom is magas, arra meg gyógyszert szedek. 2 hetente járok a terhesgondozásra, legközelebb jövő hét csütörtökön. Majd meglesem a kiírást! :)
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm Kata, semmi gond, egy cipőbe járunk :D Febr. 4.-ére vagyok kiírva, úgyhogy, ha tényleg akkor van csak...akkor már a szülési élményeimet szeretném veletek megosztani.
Úgyhogy, Adrienn légyszíves, ha arra jársz, nézd már meg, hátha van előbb. Előre is köszönöm!
Sajnálom, hogy szúrni kell magad, de már kevesebb van, mint a fele. Kitartás! Tényleg ez olyan, hogy a szüléssel varázsütésre megszűnik (jó gondolom azért van egy-két vizsgálat még)? Vigyázz magatokra!
szonja77

Szonja! Zaránd 23:40-kor született, és a reggel 6-kor esedékes inzulint már nem is kellett adnom. Ennyire gyorsan tud reagálni a szervezet erre a dologra. A vérnyomáscsökkentőt viszont csak fokozatosan lehet abbahagyni. Mindenképpen megnézem Neked ezt a szülésfelkészítőt! :)
Vendég

Sziasztok!
Ugye, csatlakozhatok hozzátok?
Én is a Péterfybe járok terhesgondozásra. Szintén cukorproblémám van, terheléses 8,1 lett, 30 hetes vagyok. Csütörtökön megyek terhespatológiára. De közben 3 hete már diétázom. Egész jó értékeim vannak most, hogy már odafigyelek.
De ma gyrost ettem és utána egy órával 8,8-at mértem, soha nem volt ilyen magas. Ez rémes.((

És persze, magas vérnyomásos is lettem, de csak ha kimozdulok otthonról. Otthon 116/68, de orvos közelében 150/90. Szóval, nem egyértelmű a dolog, így gyógyszert sem kaptam rá, csak betegállományban vagyok szept. 28 óta.
Vendég

Adrienn!
Előe is köszönöm!
Vigyázz magatokra!

Twist!
Üdv minálunk!
Neked is a terhésség miatt lett magas a cukrod?
szonja77

Üdvözlet mindenkinek!
Csak figyelmeztetek mindenkit, aki a Péterfyben szeretne szülni.
Három évvel ezelőtt én is itt szültem meg első gyermekemet, és úgy gondoltam, a következőt is itt szeretném szülni. Eljött az idő és örömmel néztem, hogy a teszt ismét pozitív lett. Nincs más hátra, irány a nőgyógyászat (ahova mindig is jártam ugye).
Mivel vidéken lakom, ez egy fél napos elfoglaltság volt, és mire odaérek, mivel fogadnak? Felejtsem el, hogy itt szülök, menjek a saját körzetembe, ahova tartozom (ahol eszem ágában sincs szülni).
Szóval leendő kismamák akik itt szeretnétek világra hozni a csemetéiteket és nem vagytok kerületbeliek, figyelem! Nem árt időben egy tartózkodási helyről gondoskodni a kerületben, akkor talán foglalkoznak veletek!
hessa

Szonja: Igen, nekem is a terhesség miatt lett cukorproblémám. A vérnyomim előtte is néha felment, de gyógyszeres kezelést nem igényelt (csak ha ideges voltam, akkor ment fel). Most is így van, nyugalomban lent van, aztán egy kis izgalom, utazgatás, idegeskedés, lépcsőmászás és máris felmegy.

A terhesség elején a terheléses cukrom volt 2,7:))) SZuper volt minden, aztán a 24. hétre úgy felment, hogy csak lestem. :(

Adrienne, mi várható a terhespatológián? Első alkalommal mit fognak csinálni?
Vendég

Hessa, ez rémes!:(
Mindenképpen utánakérdezek ennek a következő konzultáción a dokimnál.
Vendég

Sziasztok!
Üdv. az újaknak! :)
Terhesphatológia... Nem tudom, hogy mi várható első alkalommal, mert én régóta járok a Zsirai doktorhoz! :)
Ami biztosan lesz: vérnyomás mérés, súly mérés és vizeletet le kell adni (ott kell pisilni, nem kell vinni). Meg a cukor értékeidet is vidd magaddal.
Twist! Én Isaszegen lakom, itt vagyok a szomszédban! :)
Vendég

Twist! :)
Ki a dokid???
Vendég

Adrienn, ment a pü!:)
Vendég

Sziasztok!
Hessa!
Ha visszaolvasol, akkor látod, ahogy ahányan vagyunk, annyi félét mondtak nekünk ez ügyben. De akkor még úgy tűnt, hogy aki már megkezdte ott a terhesgondozást, azt nem zavarják el. Azért remélem ez nem is változik, nem szeretném, ha mondjuk a 36. héten közölnék, hogy szülhetek, ahol akarok :evil: És nagyon sajnálom, hogy Téged már nem akarnak ellátni. Azért ne idegeskedj, az már nem tesz jót a Te állapotodban. Persze tudom, könnyű ezt mondani.

Adrienn, Twist!
Minden tiszteletem a Tiétek, a diéta, meg a szurkálások miatt. Azt nem mondom, hogy nem tudnám csinálni, mert nyilván, ha kellenne, akkor kellene. De nehezen menne, mert nagyon szeretem a pocakom. Azért az jó, hogy szülés után vége.
szonja77

Szonja, arra lennék leginkább kíváncsi, hogy ha esetleg dokit választanék a kórházból, akkor vajon fogadnának-e. Vagy mindenképp kerületi lakosnak kell lennem. Azért ragaszkodnék ennyire a Péterfyhez, mert ezt már legalább ismerem. A körzeti kórházban meg semmiképp nem szülnék, annyi rosszat hallottam róla.
hessa

Szia Hessa!
Hát nem tudom, ahányan voltunk dokinál, terhesgondozáson, annyi félét mondtak. A dokidat kellene megkérdezni. Úgy is gondolom lassan esedékessé válik :D . Ki volt a dokid az első terhességednél? És ha itt nem is szülhetsz, azért még van jó kórház Pesten, ahol még nem divat ez az őrület. De azért reménykedjünk, menj el hozzá mielőbb szerintem.
szonja77

Szonja!
A gond csak az, hogy az előző dokimhoz nem szeretnék visszamenni, annyira nem győzött meg az első alkalommal. A többi dokit meg nem ismerem, gondoltam majd most megfogom... tévedtem. Most sajnos kénytelen vagyok a körzeti rendelőintézerbe elmenni, mert már nem húzhatom tovább az orvosi vizsgálatot, de nagyon szeretnék valahogy visszakerülni a Péterfybe.

Nemtudom, hogy más kórházaknál hogy van, de itt az alapítványi szoba kincset ér. Ha más kórházba is mennék, akkor is csak olyanba, ahol vannak ilyen szobák. Ha valakinek van ötlete, merre vannak ilyen kórházak, örömmel veszem a segítségét.
hessa

Szia Hessa!
Én az elsőt a II. nőgyógyászatin szültem. És elnézést mindenkitől, hogy ide írom a tapasztalataimat, de hátha másnak is hasznos lehet, aki már nem szülhet a Péterffyben.
Én nem a főként a doki miatt váltottam: címügyileg én is egy Pest megyei vagyok, de Budapesten élek. A II-es női klinika laborja viszont felvette ugyanazt a mókát, mint a Péterffy, hogy a Laborba és ismétlem csak a laborja, csak az odatartozókat látta el. Mondta a dokim, hogy menjek el a háziorvorsomhoz, és a laborokat csináltassam meg ott, ahova tartozom. És én azt gondoltam, hogy az milyen egyszerű lesz.
Elmentem a háziorvoshoz (pest megyei). A haja az égnek állt, és tajtékzott, mert nem a II. női klinika laborja az egyetlen, aki mostanában nem csinálja meg a laborokat mondja nekem. Továbbá ő mint háziorvos nem tud nekem nőgyógyászati labort kiírni. Szóval menjek el szépen az sztk-ba, üljem végig a nőgyógyászati rendelést, ott adnak beutalót, majd azzal csattogjak el szépen a laborba.
Namost azt még tudnod kell, hogy nálunk nincs sztk, meg labor, az a mellettünk lévő városban van.
Lementem az sztk-ba: nőgyógyászati rendelés délután, a rendelési idő előtt fél órával már 9-en ültek ott. Ebből szépen levontam az alábbi konklúziót: 1 napom elmegy azzal, hogy beülök abba az sztkba, ahova tartozok beutalóért. Mivel van magándokim, és oda is hívnak magánbetegeket, akár 3 órát is ülhetek ott beutalóért. Majd másnap hajnalban mehetek a laborba. Ez vizsgálatonként 2 nap, amit távol töltök a munkahelyemtől.
Felhívtam a dokimat és kérdeztem, hogy tutira nem csinálja meg a kilinka a laborjaimat. Azt mondta, hogy nem, de hívjam fel én és kérdezzem meg.
Na ekkor gondoltam, hogy eljövök. Mert ha magánba fizetek neki egy csomó lóvét, és nem képes elintézni, hogy levegyék a labort....
Azt hozzáteszem, hogy a dokim nem a II. nőgyógyászatin dolgozik, csak oda viszi szülni a maszekjait....
Ha viszont találsz egy ott dolgozó dokit, vagy a laborokat el tudod intézni, nekem szülés szempontjából szimpatikusabb volt a klinika, a csecsemősök nem annyira, persze lehet, hogy rossz időben voltam ott.

Szóval a szülőszobák szépen fel vannak újítva, mindegyikbe van fürdő, wc (bár ez lehet, hogy már "alapfelszereltség". Én nem akartam EDA-val szülni és szimpatikus volt, hogy nem is nagyon preferálta a szülésznő. De ha akartam volna, akkor minden további nélkül adták volna. Kicsit úgy érzem, hogy itt a Péterffy-ben meg nagyon nyomják. Természetes volt a gátvédelem is elsőnél szülőnél is. Nem volt beöntés, borotválás minimális, csak ott, ahol kellett. Ülhettem labdán, sétálhattam. Vihettem volna zenét, mécseseket. Vajúdás közbe lehetett inni és enni egy pár szem szőlőcukrot, hogy legyeb egy kis erőd. És volt egy kád is a folyosón. A szobáknak mind a két oldalán volt folyosó: az egyiken közlekedett mindenki, a másik oldal meg csak a vajudóké volt, hátha járkálni akarnál közbe. A gyereket rögtön odaadták, mellre tették. Ott mérték, öltöztették és apa fogta, míg engem stoppoltak. Utána még 2 órát tölthettünk itt. Ami aranyos volt, hogy a szülésznő mondta, mikor megmutatta a szülőszobát, hogy vigyünk magunkal otthonról elemózsiát nyugodtan, akár pörit is (van mikro megmelegítik) mert lehet, hogy egy hosszabb szülés után megéhezik az újdonsült anyuka, apuka a büfé meg nincs nyitva. És kár az első két órát apának azzal tölteni, hogy a mekibe száguldozik kajáért.
Osztály, személyzet: az osztályon egy idősebb nővérke nyitotta ránk az ajtót, egyébként senki meg nem kérdezte, hogy van-e hőemelkedésed, lázad, tudtál-e pisilni, kakilni. A babákat első éjszakára elvitték, de ha éreztél magadban erőt, és magad mellett akartad tudni odaadták. A szoptatást és a babák ellátását is csak a főnővér mutogatta, a többiek nem igen foglalkoztak velünk. Persze lehet, hogy nagyon rosszkor voltam benn: nagy front lehetett születési hullámmal, mert a 3 nap alatt szinte folyamatosan 35-40 újszülöttjük volt. Ja, 5 ágyas szobák voltak fürdővel, wc-vel. Első babásoknál nem javasolták az alapítványi szobát. Fürdetés este 8-tól volt, és ennyi bébivel eltartott 10-ig. Na mi is ekkor szálltuk meg a fürdőt. Minden szobába volt mérleg és írni kellett hogy mennyit evett minden etetés után. Ha a születési súlyához képest -10%-nál többett fogyott a baba, nem mehettél haza. Volt egy külön szoptatós szoba, és adtak fejőgépet is, ha neked nem volt. Ez azért volt jó, mert éjjel oda mentem én is a gépemmel zörögni, hogy a többiek tudjanak pihenni.
Alapvetően a szoptatást erőltették, de minden kis korsárkába hogy hogy nem volt cukros vizes üveg, mikor kihoztad a csecsemő osztályról. Pótlást csak külön konzíliummal vagy mit tudom én milyen cirkusszal adtak. És volt egy hütő az étkezőben, amibe ha akartad betehetted a felesleges tejedet és odaadták pl: az ikreseknek, vagy ha valakinek kellett pótlás.
Ami még nekem nagyon tetszett, hogy se a szobába, se a folyosóra nem mehettek be a látogatók. Volt egy nagy előtér padokkal, azt egy kb. 6-8 méteres üvegfal választotta el a folyosótól. Te kimehettél az előtérbe a látogatókhoz, de a bébit szigorúan az üvegfal mögött kellett hagyni. Nekem ez tetszett, mert télen szültem, jó volt, hogy influenzás időszakban nem kellett vagy 40 ember közé kitolnom az 1-2 napos babát. Igaz, én kifejezetten kértem a szűk családomat, hogy egyszer jöjjön mindenki, majd otthon találkozunk. A tágabb családot, meg a barátokat, kollégákat kértem, hogy ne jöjjenek. És utólag igazam is lett: nekem jó volt az első pár nap vízszintesbe. Persze nem vagyunk egyformák: nálam majd 10 évvel fiatalabb kismami csakúgy futott a friss gátsebével.
A csecsemős személyzet sem volt valami segítőkész: a főnővér egyszer mutatta meg a szoptatást, meg egyszer kérésre. Nem is ment utána se itthon olyan egyszerűen, és be is sárgult a gyerekem, egy napot töltött inkubátorba kék fény alatt. Pedig egy kis odafigyelésen, kb. 2 percen múlott volna.

A vicc az, hogy van alapítványi szobába napi 10 ezerért és egy emelettel feljebb, de oda nem mennek fel a csecsemősök....kérdés, hogy mit vesztesz vele.

Szóval: a szülés szerintem jó itt, a csecsemősök akkor nem voltak annyira segítőkészek. Ha esetleg már szültél, vagy nem vagy olyan béna, mint én, akkor sem rossz hely, pláne az alapítványiba. Nekem akkor jó volt az 5 ágyasba, mert a szobatársaim sokat segítettek, igaz alig aludtam a 3 éjszaka alatt.

Most alapítványiba megyek, és nem adom ki a gyereket a kezemből. Persze asszem itt a Péterffybe nincs cukros víz. És viszem a fejő gépemet...

Hessa, remélem segítettem valamit.

És mégegyszer elnézést, elvégre ez Péterffys topic.
szonja77

Egyébként hol van mindenki? A kismamik felmentést kapnapnak az alól, hogy minden nap írjanak :D , de azért jó lenne tudni, hogy hogy vagytok

Adrienn, Twist remélem minden rendben!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szia Szonja!
Szerintem jó, hogy leírtad, mert tényleg jól jöhet az infó azoknak, akik nem szülhetnek a Péterfyban...
Mi jól vagyunk, köszönöm. Csütörtökön megyek a Péterfybe, remélem minden rendben lesz... Nagyon várom már, mert olyan régen voltam már uh-on (1,5 hónapja), de izgulok is, hogy minden rendben legyen. Innentől meg jó lesz, mert 2 hetente lesz már uh...
Mondjuk nagy baj biztosan nincs, mert az én Kicsi Kincsem hihetetlenül aktív. Éjjel-nappal kalimpál... Ha éhes vagyok, akkor azért, ha eszek, akkor utána nagyon vehemensen köszöni meg az ételt :), ha sokat ülök az sem jó, ha nem pihenek eleget, akkor azért tiltakozik. Ha jön az este, akkor a legaktívabb, sokszor még éjjel is pörög. (Ventillátor a beceneve :D )
Vendég

Szonja!
Köszönöm az infót. Második lehetőségnek a II. nőiklinikát néztem ki én is magamnak, igaz, semmit se tudam róla. Sokat segített, hogy ezt leírtad! Mégegyszer köszönöm!

Amúgy labor nálunk van, de sztk nekem is a szomszéd városban van, és oda is időpontot kell kérni. Tehát lassan a 12 hetes uh ra kéne mennem és még egy nőgyógyász se látott! Időpontot most csütörtökre kaptam, nem szándékozom sokszor itt megjelenni. Az UH-t már szeretném abban a kórházban, ahol végülis szülni fogok.
Azért hajmeresztő mennyire nem lehet semmit elintézni. Nekem is csak annyi a szerencsém, hogy a kislányommal itthon vagyok, és "rengeteg" szabadidőm van orvostól orvosig rohangálni...
hessa

Sziasztok!
Adrienn! Örülök, hogy jól vagytok! Én utoljára egy hónapja voltam UH-n a dokinál, bár 2 hetenete kellene mennem, csak nem kaptam időpontot. És az ő gépe azért nem annyira szuper, mint a Péterffy-s, de legalább tudom, hogy ha nagy gáz nincs. De asszem, ha a doki most mindent rendben talál kérek egy időpontot a Péterffybe azon a szuper masinán.
Hát az én angyalkám is hajmeresztő dolgokat művel a pocakban és mondjuk ez megnyugtat. Valószínűleg azért már kezdi kinőni a helyet, mert most 3 napja elkezdett nyújtózkodni (én hívom így) ilyenkor a két oldalamon kidudorodik valami kemény (kis lábacska lehet, vagy popsi). Na ez nem mindig szokott olyan jól esni, de egy kis simogatással meg lehet győzni, hogy hagyja abba. Egyébként nekem is éjjel és hajnalban a legaktívabb, sokszor arra kelek, hogy belémrugott a gyerek :D Én egyébként azt szoktam mondani a családnak, hogy megint focimeccs van odabenn.
Ja és remélem nem lesz igaza a védőnőnek: mert azt szokta mondani, hogy ahogy a pocakban nyüzsög, meg alszik úgy fog nyüzsizni, aludni ha kibújik. És akkor ez a gyerek viszonylag keveset fog aludni. Vagy alvás közbe is rúgkapálni fog :D

Ne felejtsd el nekem megnézni légyszíves a szülőszoba látogatást! Előre is köszönöm!

Hessa!
Nem értem, miért nem lehet egy kórházon belül elintézni vérvételt, ekg-t, uh-t? Miért kell a kismamákat szivatni, sztresszelni? Igen, godnolom Neked is sok időd van a másik gyerek mellett és most az idő is direkte jó egy kis "csavargásra". Bár egy ilyen túra elég kalandos tud lenni, kérdés, hogy a gyerek is annak fogja-e fel. És direkte jó egy eügyi intézmény csupa influenzással egy pici gyereknek, meg egy kismamának. És még azon szoktam gondolkodni, hogy mi pestiek, pest környékiek választhatunk. De mi van a vidékiekkel? Akiknek adott, hogy szülés közbe nincs választásuk, kérésük és nem baba barát a kórház.
Á, nem stresszelem magam, mert az most nem jó.

Azért akár hová is mész, írj, hogy hova mentél, mik a tapasztalataid. És lehet, hogy Te jársz majd jobban.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Melyik az a "szuper" Péterfys uh??? :shock:
Az a hepinetes, ami fizetős??? Vagy melyikre gondolsz??? Mert a péterfyben nagyon sz@r az uh. Csak annyira, hogy a dokim nekem nem vállalta azon az uh-n a 12. heti genetikai uh.-t... Ettől függetlenül már én is oda fogok járni, ill. még egyszer elmegyek egy 4D-sre a 29-30.hét körül.
Nem felejtelek el, megnézem a kiírást a szülőszoba látogatásról :)
Vendég

Szia Adrienn!
Hát nem tudom egyébként mi számít szupernek. Éna 3.-on lévőre gondoltam, asszem az a fizetős délutánonként. Én 1x voltam ott uh-n, a 18. heti afp-n. Mikor levették az afp-t kérdezték, hogy oda kérek-e beutalót. És kértem, így nem kellett fizetni. Én azt hittem, hogy ott fönn csinálják mindenkinek mindig az uh-t. Mert az ott egész jónak tűnt: a csaj még a kis talpakat és a kis újjcsontokat is mutatta rajta.
Vagy ott csinálják, de már annál is van jobb? Megmondom őszintén, hogy a 12. hetit az Istenhegyin csináltattam, ott sem tünt szuperebbnek a készülék. És a Péterffybe akkor egyszer voltam uh-n. 4D-en én még nem voltam, úgyhogy nekem ezek is csúcstechnológiának számítottak. Gondoltam most a 30-32. hét környékén elmegyek oda a fizetősbe, mert nincs pofám mégegy beutalót kérni :oops:
Most végül is Neked akkor a Péterffy mely részén csinálják az uh-t? A 3.-n?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Én a 4.-en lévő uh-ra gondoltam... :) Nna, mindegy, az a fizetős biztosan jó, de a kórházi nagyon vacak... Ma nem sikerült az uh, mert a dokim nem "jutott be" oda, mert másik doki uh-zott, és az enyémnek meg rendelése kezdődött a pathológián. De mondta a dokim, hogy megnézethetem azzal a másik dokival is. Hát, én inkább megyek holnap is, ezt választottam.
Közben kiderült, hogy amúgy is mennem kell holnap, mert a diabetológián adtak egy 24 órás vérnyomáscsökkentőt, azt le kell adnom holnap.
Megnéztem a kiírást a babváró "tanfolyamokkal" kapcsolatban.
Minden hónap első keddjén van előadás 17:30-tól. Nagyvonalakban leírom a dátumot és a témát. Ne haragudj, de nem szó szerint...
dec.1 -Újszülött. Csecsemősnövérek bemutatása, szoptatás.
jan.5 -Fájdalomcsillapítási módok. Császármetszés.
febr.2 -Alternatív lehetőségek a szülőszobán. Homeopátia, aromaterápia. Szülésznő szerepe a szüléskor
márc.1. -Dolgozók bemutatása, bemutatkozása

Egyébként az előadásokkal kapcsolatban érdeklődni lehet Cser Katalinnál: 20/ 981-39-69 (Péterfy szülészet)
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Írtok itt, hogy milyen vizsgálatokat hol csinálnak és hol nem.

Én I. klinikára járok évek óta speci ambulanciára.

Nagyon szuper a klinika, de bizony az idén engem is azzal fogadott a doki, hogy ezt meg ezt lehet, ezt meg ez nem. Lehet magánban pénzért vagy kerületben ingyen.

Elgondolkodtam mi legyen. Én ugyan bp-i vagyok és SZTK nagyon közel van, tehát citológiát ott csináltattam és nem magánban 10 ezerért.

Majd pár hónap mulva hormonvérkép, sajnos már ez sem megy a finanszírozás hiánya miatt, csak a kerületben vagy magánban. Természetesen a kerületi maradt, és ingyen. Igen sajnos házidoki nem irhatja fel, csak a nógyógy orvos, de hála megtette szó nélkül.

Igy legalább fogtam kb 30 ezer Ft-ot, mert magánban uh is 8000.

Ezek az állapotok a megszorítások miatt vannak, de valaki vagy kifizeti az árát vagy vár a sorára az OEP finanszírozott helyen.

A magándokira és fizetős dolgokra (pl. alapítványi szoba) megoldás lehet egészségpénztár, minden bank mellett van ilyen. Hogy melyik az egyik legjobb, akit érdekel megírom privben.

Egyébként alapítványi szoba Péterfyben, II. Klinikán, Szent Imre és Kerepestarcsa biztos van.

Szép babavárást

kispatak
Vendég

Sziasztok!
Adrienn! Nagyon köszönöm!!! Sajnálom, hogy nem sikerült az uh és holnap is mászkálhatsz. Nem tudom, nekem ettől nem csökkenne a vérnyomásom :D De most már azt is tudom, hogy a 4. emeleten is van uh.

Kispatak!
Igen, nekem is ezt mondta a háziorvos, mikor becsörtettem hozzá, hogy most már egyre több kórház nem csinálja a laborokat.

És nem tudom ki hogy vele, meg senkinek nem akarok a pénztárcájába túrkálni, de nekem elég kifizetni a magánrendelést, meg a 12. heti Géndiagnosztikát, meg szüléskor amit a dokinak kell. Már ez is egy kisebb vagyon, ha összeadom. Még talán a 32. héten belefér egy 4D ultrahang, de még ezen is gondolkodom. Mióta van gyerekem, már úgy osztok-szorzok, hogy 12 ezer forintból hány pár cipőt, hány nadrágot stb. tudok venni. A magánrendeléshez az idő hiánya miatt ragaszkodom. És elkeserít, hogy mi van az egészségügyben és mi lesz még. És nem akarok politizálni sem. Inkább holnap elmegyek és pályázok a Szerencsejáték Zrt-nél :D
Apropó! Szeretnék valamit kérdezni lehet, hogy ciki :oops: szoktatok, vagy szokás a védőnőnek pénzt adni? Ha gáz, válaszoljatok priviben.
Köszönöm
Köszönöm!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Én nem adok a védőnőnek pénzt, itt nálunk nem szokás. Ha nagyon segítőkész, szinte kérés nélkül, de mégsem zavaróan, akkor esetleg egy-egy ajándékcsomagot adnék (kisebb típusút), de ez minket nem fenyeget! :D
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?