Új privát üzeneted érkezett!

Rizi,
irj mail cimet, privatban szivesen valaszolok a kerdeseidre. Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, újra szopiznik a pici. Ma (ó tegnap Kép ) megvolt már az 50 ml!!!!! Remélem a csak-így-tovább időszak jön! Kép

Hajniról egyelőre annyit tudok, hogy ugyanannál az aranyos szülésznőnél szült, mint én. Kislánya több, mint 3 kg, és Kata Dorkának hívják. Nem rég költöztek el, de remélem azért emilje van. Kép

Puszi Nektek,

Dica
dica

Sziasztok!
26. hetet töltöm vasárnap a hivatalos becslések szerint, és a Margitba járok terhesgondozásra, és ott is szeretnék szülni. Sok kérdésben tanácstalan vagyok, jó lenne ha tudnátok segíteni nekem. Na jönnek a kérdéseim: kell-e a kezelőorvossal külön beszélni arról, hogy nála akrsz szülni, vagy ez automatikus, akihez jársz a terhesség alatt, annál szülsz. Ha fel kell kérni a feladatra, akkor szoktak-e beszélni már ilyenkor a tiszteletdíjról, és mennyi szokott ez lenni, és kiknek illik még adni, és mennyit (gondolom a szülésznő is megérdemli). Milyen lehetőség van az EDA-val való szülésre. Milyen a kórház által tartott előadássorozat, ami hétfőnként van. Meg ilyesmik, amikre érdemes odafigyelni annak, aki a Margitban szeretne szülni. Ha kényes témát érintettem, és valaki nem akarja itt nyilvánosságra hozni, akkor írjon nekem e-mailt légyszi': aranyhold@hello.hu
Előre is köszönöm mindenkinek aki segít megoldani a problémáimat.
aranyhold

Sziasztok,
szia Gombóc!
Sikerült választanom... legalábbis kórházat. A II. Női Klínikán keresgetek tovább, nagyon sok jó dokiról olvastam ott. Köszönöm a válaszokat Neked is és a többieknek is ! !
Jó babavárást, könnyű szülést és egészséges babát mindenkinek !
Sziasztok, Rizi
rizi27

Halihó!

Lehet, hogy az EDA csodálatos, de van úgy, hogy már nincs idő rá, hogy beadják. Nálam ez pont így volt.

Minden napra jut a kínlódásokból, ma a sírásmennyiség ütötte meg a szintet, az alvásmennyiség pedig elmaradt a szokásostól. Brrr...

Gondok már pedig vannak... de hát csak megoldom... Remélem, Ti is!

Üdv Mindenkinek,
Dica
dica

Sziasztok!

Ma olvasgattam először a sok jó információt. Több féle kérdésem is lenne, sőt több témakörben. Nagyon sok hasonló kérdésem lenne, mint Aranyholdnak. Én még csak 10. hetes vagyok, de millió kérdéssel. Azt se tudom kihez forduljak a kérdéseimmel. Ismeretségi körömbe egyik javasolja a védőnőt, a másik a nőgyógyászt, stb.
Másfél hónap alatt 5 kilót fogytam, azt hallottam, ez nem olyan különleges. De az normális, hogy semmi étvágyam. Sőt az evés gondolatától vagyok rosszul? Alig eszem valamit, attól félek, hogy a Pici nehogy károsodjon. Szedjek Elevitet vagy Maternát? Mikor kell vizsgálatra menni? A 8. héten nem kellett volna, a terhesgondozóba csak a 12. hétre rendeltek be. Akkor mit fognak csinálni (vér, vizelet, UH, és még)? Tényleg nem fognak adni képet az UH-ról? A Margit kórházba megyek, milyen tapasztalatok van? Ja és valaki segítsen mi a teendő... Van már kiskönyvem, azt hova kell letennem aztán mi a teendő? Leülök és hívnak (időpontra megyek), de azt hallottam, hogy előtte el kell menni wc-re és nagyon meg kell jegyezni azt a számot, ami a dobozon van. És aztán mi a menete? Mikor kapom meg a véreredményeket?
Mikor kell fogadott orvost választani? Én eddig a Mohamed Murshed-hez és a Czeiner dokihoz jártam (korábban Rafthoz). Írjatok véleményt, nagyon várom. Nőgyógyászhoz nem is kell járni, csak a terhesgondozóba?
Ne haragudjatok, lehet, hogy sok buta kérdést tettem fel, de ez az első és a közelembe senki nincs aki segíteni tudna...
Írhattok közvetlen a nikcsi@mad.hu - ra is Köszönöm szépen
nikcsi

Szia Nikcsi!

Én Mursed dr.-nál szültem és
tiszta szívböl ajánlom mindenkinek!
Nagyon flottul ment minden, az EDÁ-ja csodákat tett, nem is éreztem szinte, mikor beadta. Kedves, segítökész, és csak jókat tudok mondani minden tekintetben róla!

Szép babavárást neked is!
Alma
almaa

Nikcsi,
eloszor is fel kell hivnod a terhesgondozot, es ott kapsz idopontot (azt hiszem, adategyeztetesnek hivjak). Addig el kell dontened, ki legyen az orvosod (jo esteben tole kaptal igazolast a terhessegedrol, ami alapjan a vedono kiallitotta a kiskonyvedet). Odamesz az adott idopontban, megcsinaljak az adatfelvetelt, aztan kikuldenek a folyosora, (ha visszaadtak a kiskonyvedet, akkor a folyoson elhelyezett felcimkezett kis dobozkaba kell tenned, ha nem adtak vissza, akkor csak kimesz a folyosora). Veszel egy dobozkat, azzal elmesz WC-re, es a dobozkat a folyoso vegen balra levo ajtonal beviszed es lerakod az ablakba (itt jegyezd meg a szamat Kép). Aztan varsz a folyoson, amig nem szolitanak. Bemesz, megkerdezik a pisis poharad szamat, leultetnek es vert vesznek toled. (Ehgyomorra kell menni.) Ha UH-ra is akkorra kaptal idopontot, akkor ezutan felsetalsz a masik epulet 2. emeletere, ott varod, amig beviszik a kiskonyvedet es utana majd szolitanak. Es menj el WC-re, mert ures holyaggal kell bemenni a vizsgalatara.

Remelem, segitettem! KépKépKép
Jo babavarast!
Gombóc
gombóc

Nikcsi,
Az adategyeztetes soran adnak egy papirt, azon minden kesobbi vizsgalat rajta lesz, amit a terhesgondozoban ill. az ultrahangon vegeznek. Ezen kivul kb. havonta kell a kivalasztott orvosodhoz elmenni, vagy a maganrendelojebe vagy a terhesgondozoban kifuggesztett idopontban a terhesgondozos rendelesere.

Az UH-n nem torvenyszeru, hogy adnak fenykepet, ha viszel magaddal 2000 Ft-ot (nem biztos a konkret osszeg, de valami iylesmi az ara) es egy videokazettat, akkor viszont videora veszik a vizsgalatot.

Szia,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Üdv Alma!

Csak bekukkantottam. mielőtt lepihennék egy szusszanásnyit. Örülök, hogy alma itt, lassan megoldódnak az án dolgaim is, amíg nem jön egy újabb. Kép

Jó éjt,
Dica
dica

Kedves Gombóc és Alma!

Nagyon szépen köszönöm a segítségetek. Sokkal jobban érzem magam, talán nem fogom eltévedtnek érezni magam.

Gombóc 06.28-án de. voltam először UH-n (5 hét +/- 1 hét), de akkor még nem volt kis könyvem, csak utána. Tehát nem tudhatták, hogy ki a dokim. Még nem választottam orvost, de ettől függetlenül már beírták Murshedet, mert ő írta a védőnőnek a beutalót...
06.28-án UH után mentem el a terhesgondozóba, ők adták az aug. 10-i időpontot. Már nagyon várom! Már nagyon szeretnénk látni a kicsit, nem tudom mi van vele. Meg arra is kíváncsi vagyok, hogy hány kiló fogyásnál tartok....

Köszönöm szépen még egyszer!
nikcsi

Sziasztok!

Már régóta olvasgatom ezt a honlapot, de most végre elhatároztam, hogy beszállok én is az info áramlásba. Kép Én most a 21 héten tartok, és hétfőn voltam 4D Uh-on, ahol megtudtuk végre, hogy a pocaklakónk kisfiú! Kép Én a Horváth doktorhoz járok, eddig nagyon szimpatikus volt. Esetleg jár még hozzá más is, vagy szült esetleg valaki nála? Kíváncsi lennék, hogy milyen.
Légy'szí segítsetek!

Köszi

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Üdv az új pocakosoknak!De jó, hogy többen egyszerre is idetaláltatok, nem hal ki a topik:-)

Aranyhold,
Gyorsan válaszolgatok a kérdéseidre tömören, nem hiszem, hogy gyerkőceim többet engedélyeznek nekem:-)
Eda-ról: a 2. szülésnél kérte, ott döntöttem el, nem beszéltem meg konkrétan a dokimmal vele kapcsolatban semmit. Ha olyan szakaszban vagy (ha nem a kitolás előtt vagy), akkor kérésre bekötik, de sokszor a szülőszobai felvételkor fel is ajánlják egyből. Általában mindig van olyan ügyeletes doki, aki megteheti.
Ha a kórházi rendelésre jársz, akkor beszélj mindenképp jó előre a dokival, hogy nála szeretnél szülni.Én magánba járok, akkor természetes, hogy őt választottam. A hálapénz pedig rajtad áll, nehogy má' tarifázzon a kórházi dolgokért... de ezt már kitárgyaltuk sokszor, sok helyen. Max. utána kiderül, mennyire pénzéhes a doki:-)

Nekem letelt a szigorú kényszerpihi, igaz kíméletes életmód (se gyerek emelgetés, se komolyabb csuklómozdulat a házimunkában:-) továbbra is előírva.De legalább nem kell egész nap fekve és négykézláb közlekednem a gyerekek után:-)Most izgulok még a 37. hét betöltéséig, onnantól majd nyugodtabban pocakosodok tovább:-)

Sztanyikosok,
Nem megy valaki jövő csütörtök (aug.19.)délután magánrendelésre? "Barterozni" szeretnék az aznapi időpontommal:-)

És ki lesz a legközelebbi szülőszobai versenyző kiírás szerint? Kinek lehet drukkolni a közeljövőben?
:-)

Üdv,
Viki
ccviki

Szia Viki!

Engem Zsófi simán beelőz, mert én holnap leszek 12. hetes.

Nem sok mindent értek, de amit igen az nem lehet túl jó.... Kép(
nikcsi

Sziasztok, szia Viki! Most olvastam, hogy kényszerpihenőn voltál! Remélem, minden rendben! Hányadik héten is tartasz? Nyomon követlek ám, csak írni nem szoktam. Fúrja az oldalamat, hogy kisfiad vagy kislányod lesz-e így, harmadikra! Sok puszi, Hannának még egyszer annyi! Klára (+ Janka)
klara

Szia Klára:-)

Ó. de rég "láttalak"':-) Persze, ha Janka is Hannához hasonló, kalandozó hölgyemény, akkor nagyon is érthető:-)
Na, majd emilezek a napokban és megérdeklődöm, mizújs Veletek.
Ne fúrja már az oldaladat, inkább megsúgom, hogy Janka tesójáéval egyezik a 3. babánk neme(legalábbis, ha jól emlékszem és Uh szerint egyelőre:-)

Nikcsi,
Hát akkor nem előztök be, az tuti:-))

Dica,
Remélem, a babád ráérzett már a szopizás örömeire:-) Kivánom, hogy ne kelljen görcsölnöd a szoptatás miatt!
Amúgy a fiam se szeretett szopizni, 4 hónaposan már nem is érdekelte a dolog, sőt azóta se fő téma nála az evés.De szerencsére kevesebbet volt beteg, mint az ismerős, sokáig szopizó babák.

Viki
ccviki

Sziasztok!

Időnként be-bekukkantok ide, nehogy "kihaljon" ez a topic. ;)

Jól megvagyunk Bernivel, meglepő módon, a kórházból való hazatérés után másfél héttel rákapott a cicire. Ez lett a "vesztem".

Ma volt egy hónapos, a játszin voltunk. Ott is azt kereste, merthogy most meg oda van érte. Mondanom se kell, egy jókora ázott folt lett a rucimon.

Tényleg, nem látott valaki egy bórdófelsős, mellén "pöttyös" csajszit? Kép

Állandóan szopizni akar, vagy azon elaludni, és rengeteget sír. Lassan már én is... Kép

Azt pedig én is hallottam, hogy a tovább szopizó babák,- és ez nagyon érdekes,- betegesebbek, mint társaik.

Puszi,
Dica
dica

Sziasztok!

Nikcsi
Én nyertem! Már, ami a heteket illeti. Kép Csak azon izgulok egy kicsit, hogy pont dec. 24-re vagyok kiírva, és akkor azért elég ünnepi hangulatban vannak az emberek, meg szabin is. Remélem azért így is minden rendben lesz. Te tudod már, hogy kislány vagy fiúcska lakik a pocidban? Vagy még korai? Én is csak most hétfőn tudtam meg, a 21. héten. Kisfiú!!! Kép)))

Viki
Hogy bírod, így a vége felé! Nagyon irigyellek ám! Olyan jó, hogy mindjárt a kezedben tarthatod a babócát! Már én is nagyon várom a decembert! Igazi Karácsonyi ajándék lesz Ő nekünk!
Egy kérdés: így a vége felé, gyakran vizsgálnak, vagy csak a CTG-re kell járnod?

Puszi minden Pocakosnak!

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Zsófi,
Hát, köszi kérdésedet, a 8. hónaptól már kicsit halványul a baba első érezhető rugdalózásának óriási élménye:-) Na, persze, megnyugtató, hogy érzed az egyre erőteljesebb terjeszkedési kísérleteket, de csak 10 perccel a bordaközi, vesementi és hólyagra ható fájdalmak enyhülésével:-D
Tényleg hihetetlen, hogy a baba ilyenkorra már szinte kitölt mindent odabent tüdő és szeméremcsont között és mégis működnek a tepsivé laposított szervek:-)
Persze, nagyon várom már ezt a kis "meglepi" babánkat, de szeretném, ha a 38. hétig kihúzná odabent.
A 36. héten lesz legközelebb vérvétel és akkortól kezdődik a ctg-zés hetente a kiírás napjáig. Onnantól meg naponta kell ctg-re járni, akkor már flowmetriát is csinálhatnak a magzati vérellátás ellenőrzése miatt.
Meg a 38. héten még egy UH befigyel, ennyi.

A legszebb ajándék karácsonyra egy baba, bár azért még szebb lehet szent este már otthon nézegetni a karácsonyfa mellől a szuszogó angyalkát:-)
Minden jót!

Csaó,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Viki

Tuti kihúzod végig, már nincs sok hátra neked! Kép Na nem úgy! Kép Kép
Nekem eddig végig azt mondták, hogy 24-i lesz a babóc, de a hétfői UH szerint 18-ra vagyok kiírva. Ennek azért jobban örülnék, mert így már tényleg otthon lennénk Karácsonykor, és az fantasztikus lenne! Egyébként te mennyire voltál/vagy parás? Már úgy értem, hogy én nagyon sokszor izgulok, hogy minden rendben legyen, hogy a leletem jó legyen...stb. Lehet, hogy azért aggódom túl, mert első poronty...bár jobb félni, mint megijedni! Kép Te, hogy vagy ezzel?

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Zsófi

Írjak egy megnyugtató dolgot (ha ez az) én december 23-án születtem. Kép Anyukámnak nem volt túl jó az a karácsonya, de nekem semmi bajom vele! 23-án külön vagyok felköszöntve.
Elsőre febr. 23-át Kép mondtak a kis Pocaklakó születésének idejére. Örültem is, mert a családban a 23-a mehatározó (bátyám is 23-ai, húgom kakukktojás, mert + 8 napot ráhuzott és 31-én született). Kedden a vizsgálaton viszon már 24-t írtak, de azt gondolom teljesen mindegy hányadikán születik a kis Pocaklakó csak egészséges legyen!
Neked már mozog a Pici? Megkérdezhetem mi lesz a kisfiú neve? A 16. hetes vizsgálat milyen? Csak a cukros lötyiben különbözik az előzőtől? Ott ittad meg, vagy otthon?
Kedden annyira jó volt az UH! Bejöhetett a férjem, videó is készült. A Pocaklakó aludt, megpróbálták felébreszteni, de orra "esett" és aludt tovább... Órási élmény volt!

Melyik dokihoz jársz?
Várom a válaszaid!

Alma
Veled mi a helyzet? Nincs még gyerekes tapasztalatom, de remélem, hogy ő ennyire lefoglal és csak azért nem írsz... Kép
Pedig minden nap várom a válaszodat és tapasztalataid!

Üdv Niki
nikcsi

Sziasztok!

Niki!

Örülök, hogy minden rendben volt az Uh-on, még, ha nem is ficánkolt a baba. Biztos nagyon-nagy élmény volt! A születésével kapcsolatosan egyébként én is úgy vagyok, hogy szülessen bármikor, csak egészséges legyen! De úgyis az lesz! Mert ezt mindig megbeszélem vele! Kép A 16. héten csinálták az AFP, Hepatitist, meg a cukrot. Nekem az 6 lett. Nem tudod az jó érték? A doki szerint jó, csak kíváncsi vagyok más szakértő véleményére is! Kép))
A Babóc neve Bence lesz. (Olyan kis rosszcsont név) Kép És neked?
Egyébként én Horváth Ernőhöz járok. Szerintem egy nagyon jó fej doki, és szimpatikus is! Mindig annyit kérdezhetek, amennyit csak akarok, és Ő nyugodtan válaszolgat. Szóval, szerintem tényleg jó! Esetleg nem ismered? Te kihez jársz?

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a Margit kórház terhesgondozójában mettől meddig lehet a leleltekért menni?
Jövő hét csüt., vagy pénteken mennék.... Kép

Köszönöm és kellemes hétvégét! Niki
nikcsi

Sziasztok!

A Margitban szültem februárban, és szívesen elmesélem a tapasztalataimat, ha érdekel valakit. Inkább azt mesélném el, mire figyeljetek oda!
anyafej

Sziasztok!

Anyafej! Én örülnék ha mesélnél! Sosem árt más tapasztalatait meghallgatni!

Volt valakinek olyan gondja, hogy kinyílt a külső méhszája a 30 hét előtt? Hát velem ez történt, azóta minden apró jelre tisztára be vagyok tojva, hogy most mi lesz. Bár a dokim azt mondta, hogy ha nem keményedik sokszor a hasam, akkor nem baj, csak pihenjek sokat. Hát szerencsére napi 2-3 keményedés max, és ennyi.

Zsófi: a 6 cukor jó, a cukros lötty után 7,8-ig ok.
aranyhold

Szia Aranyhold!

Én így jártam a 23. héten. Van egy Méhszáj nevű topik, én is azt olvastam, sok hasznos dolog van benne, és főleg biztatásnak jó. Ha a dokid nem aggódik, Te se tedd, de a sok pihenést nagyon szigorúan kell venni! Gondolom, a havi egy vizit helyett most gyakrabban megnéz. Az a baj a kinyílt méhszájjal, hogy nem mindig érezni, hogy tovább nyílik. Persze van olyan, akinek meg keményedik, és mégsem történik semmi.
Szóval a rendszeres ellenőrzés a legfontosabb, és a pihi. Nekem legalábbis ezt mondta az orvosom, és én jó kislány voltam, és szeftem e magnéziumot is. Jutalmul kaptam egy kis dagit, ma már négy hónaposKép

Éva
evaanya

Sziasztok!

A Margitban szülőknek szeretném felhívni a figyelmét néhány dologra, amit nagyon sajnálok, hogy nekem nem tettek. Inkább azokat írom le, amik problémás dolgok voltak, hiszen a szép és jó magától alakul. Első babámat szültem ott idén, a másodiknál már jóval tapasztaltabb leszek ...
* Szerintem a terhesgondozás alapos és tényleg nagyon kedvesek, készségesek a nővérek. Telefonon is mindig rendesek voltak.
* Az orvosok nagyon eltérőek, az én szülészem rendes volt, sosem kérdezett, de a kérdéseimre röviden válaszolt. Én nem csak dióhéjban szeretek tájékoztatást kapni a várható eseményekről, de ez gyakran történt így. Ti kérdezzetek bátran, az a dolguk, hogy válaszoljanak!
* Mindenképp szükséges trimeszterenként hüvelykenetet nézni, nincs -e vmi olyan baci, ami komoly szövődményeket okozhat, de a nőnek semmi panaszt nem okoz. Ez a nőgyógyászati magyar szakmai protokollban is benne van, sokan mégsem teszik meg. Több alkalommal kértem az orvosom, hogy az utolsó hónapban legalább vegye le a mintát, mert a nővérem és a legjobb b.nőm is úgy járt, hogy a baba beteg lett a szülőcsatornában elkapott fertőzés miatt. Nem tudom, hogy miért nem tette, nem akarta, vagy drága a vizsgálat, de kötelező lett volna megtennie. Utólag sajnos nálam is ugyanazon fertőzést mutatták ki, mint a b.nőmnél, szülés utáni kenetvétellel (amikor már gyanú volt), csak a vakszerencsén múlott, hogy az én babám nem fertőződött meg.
* Magáról a szülésről: nagyon kevés tájékoztatást kaptam, mi miért történt, már nekem volt "ciki" annyit kérdezni, mikor még em voltak olyan komolyak a fájások. Amikor már nem volt kedvem kérdezni, szinte semmit nem mondtak. Nehéz és elhőzódó volt a szülés, nem tágult a méhszáj. Nem mondták el, miért nem adnak 8 órán keresztül EDÁ-t, hiába könyörögtem érte. Csak akkor adták be a férjem kifejezett kérésére, amikor megijedtek, miért hányok össze vissza, miért csak katéterrel tudok pisilni, és az ájulás szélén vagyok.
Több főorvos vizsgálgatott közben, mégsem kötöttek be antibiotikumot az infúzión keresztül, pedig ennyi vizsgálat után elég logikus a fertőzésveszély. Az EDA beadása előtt azt viszont többször mondták, hogy hát lehet, hogy nem fog menni, mert nem kellett volna ennyit híznom terhesség alatt, azért ilyen nehéz, stb., de azért írjam alá a beleegyező nyilatkozatot, miután elolvastam. 8 óra után tudjátok kinek van kedve olvasni az apróbetűs jogi dumát, aláírni sem volt erőm, a férjem tette helyettem.
* Az EDA mellékhatásaként elfelejtették megemlíteni (lehet, hogy le volt írva), hogy a magzatra milyen mellékhatásai lehetnek. Amikor megszűntek a fájásaim, a babámnak hirtelen az addigi 140 körülről 100 alá ment a CTG-n látható szívverése, pirosan villogott a gép, mert az a kritikus határ. Ki sem ért az orvos, jött is vissza, és könyörögtem, hogy vegyék ki belőlem a babát, császározzanak meg. Jópárszor lement még a szívverések száma, rettenetesen féltem. Ekkor szerencsére beindultak a tolófájások, amit nem hittek el nekem, az orvos csak annyit mondott rá, hogy jaj az nem lehet, hiszen most vizsgáltak meg, és még sehol nem tartottam, és ha ennyiszer vizsgálnak, fertőzést kaphatok ám.
* 11 órát tartott a szülés, infúzióval a karomban kellett feküdnöm végig, pisilni sem mehettem ki. Fel sem állhattam egyszer sem.
* Megszületett a baba, szépen felsírt, minden rendben volt vele, 9/10-es Apgart kapott, de egy pillanatra sem tették a hasamra, egy kicsit sem tették cicire, meg sem kérdezték, el szeretné -e vágni a férjem a köldökzsinórt, ők tették meg. Pedig mi annyira nagyon készültünk rá. Elvitték a babát, és vissza sem hozták, nekünk kellett megkeresni 2 óra múlva a csecsemőosztályon, amikoris felállhattam, mert már a kutya sem volt ott, aki megtilthatná. Szoptatni másnap reggel (!)kaptam meg a kicsimet. Végig csak vártunk, hátha visszahozzák, de nem tették. Ezek miatt a dolgok miatt az életünk legfantasztikusabb élményétől fosztottak meg minket, nem élhettünk át olyan dolgokat, amiket átélhettünk volna. Sóvárogva olvasom a magazinokban ,hogy milyen csodálatos órák a szülés utániak, mikor ott a babóca, mellre teszik stb.
* Mindenképp kérjetek homokzsákot. Nekem szülés után úgy lefarolt mindenki, hogy nem került sor rá. A hasam akkora maradt, mintha 5 hónapos terhes lennék, a méhem nem húzódott vissza.
* Állítólag túl hamar besárgult a kisbabám, és elvitték az intenzívre (PIC), merthogy biztos fertőzése van tőlem. Elkezdték agyonszurkálni, antibiotikumozni, és SZOPTATNI sem vehettem ki!!!!!!! Időre kellett menni, nem amikor akartam, fél órát maradhattam. Ez ha szoptathattam volna sem lett volna elég, mint kezdőnek. Közben úgy bedurrantak a melleim, hogy hőemelkedésem lett, ahogy megláttam a kék fény alatt éhesen síró babaámat, ömlött a tejem, még a földön is volt belőle a 3 melltartóbetét mellett. Sóvárogva néztem a legféltettebb kincsemet az infúziójával, és mindennél jobban vágytam arra, hogy megölelhessem.
* Kiderült, hogy nekem fertőzésem volt, a babának 4 nap után jött meg negatív eredménye, így feleslegesen kezelték, vihettem is ki. De mivel az antib.os kúrát nem szokták csak úgy befejezni, combba, izomba kapott még reggelente injekciókat.
* Pszichésen teljesen kiborultam, ekkor már az ájulás határán voltam, éjjel is 3 óránként fejtem. Senki nem foglalkozott velem, csak nyugtatókat ajánlgattak.
* A megkérdezésem nélkül TÁPSZERrel etették a bébit szopi helyett, állítólag aPIC-en kötelező.

Senkit nem akarok elrémíteni, ezek a aját tapasztalataim voltak. A második szülésnél senki nem gátolhatja meg, hogy szülés után velünk legyen a kicsi, vagy hogy kivegyem az inkubátorból megszoptatni. Kárpótol mindezért, hogy van egy egészséges, gyönyörű picink, akit a világon mindennél jobban szeretünk, a szemünk fénye.

Üdv.,

Anyafej
anyafej

Sziasztok!

Anyafej,
Húú, ezt a sok borzalmat el sem hiszem... Nemtom, ez egy elég nagy összefogásnak tűnik ellenetek, ha ez így igaz. Még a kórházban kellett volna a jogi osztályra benéznetek, ha nem találtad megfelelőnek a bánásmódot.
Nekem is vannak negatív tapasztalataim, főleg első babám idejéről, de csak a csecsemőosztály 1-1 dolgozójáról. Meg az első babánk a PIC-en volt végig (akkor sem volt teljesen kifogástalan az ellátás, azért átlagosnak megfelelt), de én szinte egész nap vele lehettem, infúzió mellett is szoptathattam, kivehettem a kosárból, stb. Mivel problémával született a kisfiam, engem is jobban kiborítottak a "hanyagságok", de azóta rájöttem, magunknak kell kézbe venni a dolgokat, másként "nem járnak a kedvünkben."
A szülőszobai élményeim ellátás tekintetében teljesen pozitívak.Nagyon meglepődtem ezen a részén is a tapasztalataidnak. Fogadott orvosod volt?? És ki az, ha szabad érdeklődni?
A homokzsákról: azért legtöbb esetben nem kell ám, Neked valszeg nagyon "szerencsétlen" alkatod van sajnos, és a homokzsák sem bizti segített volna sokat.(Ez olyan dolog, mint a striák.) Nekem mindkét szülést követően pl. magától ment vissza a hasam, sőt lelapult 1 hónap alatt!
Kívánom, hogy a következő babátoknál szebb élményként maradjon meg a szülés. Addig is mindenért kárpótol benneteket a babátok!

A tapasztalatlanoknak azt tudom hozzáfűzni ehhez a sztorihoz, hogy főleg az osztályon eltöltött napokra kell lelkiekben felkészülni, mert egyik kórház sem hotel, általában nekünk kell a dolgok után menni, érdeklődni és segítséget kérni, mert nem teng túl az odaadó ápoló odabenn. De egyáltalán nem annyira durva a helyzet, csak mindenki másként éli meg, eltérően viseli pszichésen. Hát, kórházba kerülni tényleg nem gyenge idegzetűeknek való :-)

Aranyhold,
Nekem mindhárom terhesség úgy alakult, hogy kb. 20-22. hét között kinyílt a külső méhszáj, végig C2110 érték szerepelt a kiskönyvben. az első két esetben csak többet kellett pihennem, nem szabadott emelgetni, stb, de nem kellett feküdnöm és a kisfiam időpontra, a kislányom 5 nappal kiírás előtt született, háát, nem könnyen vajúdtam, ill. potyogtak ki a gyerekek:-))
Most azért kellett viszont 2 hetet intenzíven feküdnöm, mert nem teljesen regenerálódtam valszeg az előző szülés után (másfél éve volt) és a méhszáj felpuhult, ami könnyebben nyílik tovább. De 2 hét után megint felkelhettem, mert továbbra is C2110-es értékem van, marad a kímélet és csigalassúság:-)És bizti izgultam én is eleget mostanában emiatt, de megint a 40.hétig cipelem a pocakot:-)
Mindenképpen kíméletesebb, pihentetőbb életmód javasolt ebben az esetben, ahogy Éva is írta, de ha a legközelebbi kontrollon sem rosszabbodik a helyzet, akkor minden rendben lesz, csak valami "alkati" dolog lehet.

Üdv,
Viki
ccviki

Anyafej!

Ez tényleg nem semmi! Kép De mit tudtál volna változtatni? Ha kérted a hüvelykenetet és mégsem tették meg? Mit lehet tenni?
"Fogadott orvosod volt?? És ki az, ha szabad érdeklődni? Viki" Ez engem is érdekel!

Pontosan ilyen dolgoktól tartok.... sőt gátmetszés, stb.... Kép

Köszi Niki
nikcsi

Sziasztok!
Anyafej! Bennem is rengeteg kerdes merult fel.
Elkepzelhetetlennek tartom hogy elvigyek a kisbabamat es ne adjak oda szules utan. A ferjeddel nem tiltakoztatok? Bizom benne, hogy nem a fogadott orvosn mulik, hanem szokas a Margitban hogy veled lehessen a baba. PErsze most fogok szulni (4-5 het mulva) eloszor. Picit aggaszt hogy a fogadott orvosom elotte szabin lesz, de azzal nyugtattam magam, hogy barkihez is kerulok ez a minimum, hogy legalabb a baba maradhat velem.
A kerdesem az lenne, mivel a korhazi csomagot allitom eppen ossze, hogy van valami Margitos lista, vagy nekem kell kitalalni. A gyereknek kell bevinni valamit, pelenka, popsitorlo stb. MAgamnak a szokasos korhazi listan kivul kelhet valami? Nalam sem volt meg huvelykenet vetel, de en ugy hallottam hogy a nok 90 szazaleka pl. streptococus b hordozo, de nem minden baba betegszik meg, es ismerek olyat akinel megbetegedett a baba, de nala nem mutattak ki (szegedi klinikan).

csengo 35+2
Vendég

Anyafej,
nagyon sajnalom, hoyg ilyen tapasztalataid voltak. Kép

Csengo,
a Margitban vannak hetfonkent eloadasok, azokon elmondjak, pontosan mit es mennyit kell bevinni a korhazi csomagban. Most sajnos nincs idom begepelni (kisfiam itt maszkal a labam alatt), de hatha valaki mas megteszi. Kép
NEkem volt fogadott orvosom es szulesznom is, igy elotte nagyon konkretan meg tudtam beszelni a szulesznovel, mit szeretnek, es mit nem. Pl. nem vittek ki a kisfiamat egy percre sem (bar ha gond lett volna vele, akkor megbeszeltuk, hogy elso a baba biztonsaga, es akkor elvittek volna), utana 2 orat harmasban lehettunk a szuloszobaban, sot, meg teat is kaptunk... Kép A gatmetszest is megbeszeltuk, hogy szivesen kihagynam, de aztan ugy alakult, hogy nagyon kellett, es itt is a baba erdeke volt az elso. Kép

Nikcsi,
Engem a dokim a 36. het utan minden CTG utan a terhesgondozoban megvizsgalt, es a 36. heten vett is kenetet. En ugy gondoltam, ez az altalanos, de ezek szerint megsem. Kép

A csecsemososztalyon toltott napokrol en is tudnek meselni (ill. meg is tettem itt a topic-on 2003. februarjaban), de a szules nekem nagyon szep emlekkent maradt meg. Kép

Es most ujra megerositettetek a hitemben, hogy megint fogok szulesznot fogadni. Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok! Kép

Zsófi

Nagyon aranyos a Bence név (most hétfőn lesz 23-án). Nekünk még nincsenek konkrét nevek, ill. részemről vannak, de a férjem nem akarom befolyásolni. Valami különlegeset szeretnék, mert a vezetékneve Tóth lesz.... Elképzeléseim: Alexandra, Márk, Roxána, Vivien, Patrik ... Aztán majd közösen eldöntjük!
A dokidat nem ismerem, eddig Murshedhez jártam és valószínű maradok is nála. Bár már el kéne döntsem!

Gombóc

Kihez jártál?

Mikor kell beszélni a dokival, hogy akkor őt választanám? A szülésznőt mi alapján választottátok? Ugyanúgy működik, mint a nőgyógyász, mármint le kell fixálni? Mennyivel előtte érdemes?

Niki
nikcsi

Sziasztok!

Csengő!
Én is most készülök a kórházi csomag összeállítására, a hétfői előadáson ezeket a dolgokat irogattam fel: (36. hétre javasolták már összekészíteni)
- Kiskönyvbe betenni:
UH eredmények sorrendbe
CTG eredmények (ez ugye 36-tól lesz csak)
utolsó vérvétel eredménye
1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (vagy apasági nyilatkozat)
- Neked:
4 elöl gombos hálóing
2 szoptatós melltartó
5 bugyi (a szülésznő javasolt venni TENA hálós bugyit 2 cs=4 db)
betét (ebből szerinte felesleges a TENA, mivel 1,5 óránként úgyis cserélni kell)
2 papucs (egyik zuhanyzós)
köntös
tisztasági felszerelést javasolja kiegészíteni intim törlőkendővel
3 törölköző (1 normál, 1 mellre, 1 gátra, utóbbi 2 esetleg pelenka)
1 cs melltartó betét
mellszívó (kézit, abból is Avent-et javasolt, mert abban van olyan újszülött cumi, ami nem szoktatja le a babát a szopizásról)
- Babának:
Avent cumi
4-5 textil pelenka
popsitörlő kendő
babazokni v. cérnakesztyű
Azt mondta, h pelus nem kell, azt 6-ot adnak egy nap, de a védőnő előadásán azt vettem ki, hogy nem árt, ha van azért pár db nálad. 1. nap kötelező a kórházi ruha, utána Te döntöd el, miben legyen.
Lehet még vinni üdítőt, csokit, szőlőcukrot, apának kaját, papucsot.
Saját tapasztalatom még nincs, a hallottakra támaszkodom. Amit még többször olvastam, h javasolnak egy kis méretű úszógumit, könnyebb ülni rajta...

Anyafej!
Sajnálom, hogy így alakult a szülésed, remélem a dokink nem azonos, (biztos vagyunk páran így...)

Gombóc!
Úgy döntöttünk, hogy mi is választunk szülésznőt. Ha van valami infód, légyszíves írd meg priviben, neki mennyit szokás manapság adni, illik -e rákérdezni.
n.orsi74@freemail.hu

Orsi
norsi

Sziasztok!

Niki

Az az igazság, hogy mikor Bence, még tervben sem volt, mi már akkor megegyeztünk abban, hogy igazából ez az a fiú néz, ami mind a kettőnknek tetszik. Szerencse is, hogy fiú lesz, mert a lány nevekben nem igazán tudtunk megegyezni. Biztos megérezte. Kép Egyébként, hogy vagy? Már biztos elmúltak a gyengélkedéseid, ugye?! Nekem akkor volt az esküvőm, amikor 13 hetes voltam (még igen ifjú házasok vagyunk Kép)és már jól bírtam a táncot.
A szülésznőkről sajnos még nem tudok senkit, én is a hétvégén érdeklődtem a családnál, hogy kell-e vagy sem. Férjem egyenlőre ellenzi, mert, hogy az orvos fontos. De jövő kedden megyek a dokimhoz, és majd megkérdezem, erről a témáról, aztán megírom, bár addig is biztos kapunk választ erre a kérdésre. Egyébként az én fiacskám vezetékneve Nagy lesz. Ez sem egy túl bonyolult név. Kép De nekem tetszik. Így, amíg a pocimban van még kis Bence, utána már Nagy lesz! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Norsi! Koszi a listat. Ez nekem eleg igy nagyjabol! Azt nem ertem hogy miert kell mellszivo. Lehet hogy nagyon buta vagyok de en azt gondoltam eddig, hogy csak akkor kell, ha nem minden oke. Azt mindenkeppen be kell szerezni?

Azt hiszem szeretnek szulesznot valasztani, de gozom sincs mi alapjan, mert mig itt a dokikrol lehet tajekozodni a szulesznokrol nem igen. Sokan irtak, hogy a dokit kerdezik meg kivel dolgozna. Nekem ezzel csak az a bajom hogy a dokim pont nem lesz szeptember 2. heteben es ezert szeretnek valami ismeros arcot, tehat megismerkedni valakivel meg a korhazbol. Ahhoz kicsit batortalan vagyok, hogy bemenjek a korhazba es odamenjek valakihez..
csengo
35+3
Vendég

Sziasztok!

Nagyon lelkiismeretfurdalásom van, amiért így "kitálaltam" itt, de hihetetlenül bánt a dolog fél éve, szinte minden apróságra utólag döbbentem rá, és csak annyit szeretnék ezzel, hogy másoknak felhívjam a figyelmét mindezekre. Mit nem adnék, ha valaki nekem elmondja ezeket, csak én valahogy azt hittem, ez már magától értetődő, hogy pl. odaadják a full egészséges kisbabámat szülés után, hiszen minden oké vele. Gombóc, ugye hatalmas élmény volt ez neked, és megszépítette az egész szülést?
Niki, teljesen igazad van, kár ezen már rágódni, de mégis úgy gondolom, hogy változtathattam volna a dolgon. Nagyon kiszolgáltattam magam az orvosomnak, holott egyszer lehettem volna sokkal erélyesebb, másszor pedig még az utolsó pillanatban is válthattam volna orvost, ha nem tetszik. TERMÉSZETESEN fogadott orvos volt, és előnyére legyen mondva, hogy nemigen érdekelte a pénz, hisz a terhesgondozásos viziteken a kórházban is adtam neki, és szülés után is a szokásos módon. Ugye nem haragszotok, ha a nevét nem osztom meg veletek? Nem szeretnék ártani neki. A szülésznő nem választott volt, de ő is kapott pénzt.
Niki, a gátmetszéstől szerintem ne félj, mert nemigen tudod, mikor történik. Pont nyomja már magát a baba kis feje kifele, amikor vágnak, nem érezni. Én is ettől tartottam nagyon ... Neked mi lesz a neve a pocaklakódnak, és mikor fogsz szülni? Dolgozol (még)? Ki az orvosod?
Azt hiszem Gombóc, tényleg ebben rejlik az előre megbeszélés lényege, hogy válassz szülésznőt! Igy biztos lehetsz benne, hogy úgy alakulnak a dolgok, ahogyan Te szeretnéd.
Kedves Csengő, hogy vagy így az utolsó időkben?? Most volt ez e csüt.i hidegfront, az augusztus végére kiírt babák mind megérkeztek a baráti társaságból, sőt, azt mondják, tele vannak a kórházak a front miatt. Két lány szült először, és 4,5 óra alatt volt meg mindkettejüknek, könnyen szültek. Neked is kívánok ilyet!
Lehet, hogy nem minden baba betegszik meg a S.coccustól, de ne pont a mieink betegedjenek meg, nézesd csak meg, mert ha benned van, antibiotikumos infúziót kapsz szülés közben , és nem leeht baj. Mi lesz a neve? Mindenképp vigyél a kórházba TENA Extra betétet, és TENA hálós bugyit, ja és melltartóbetétet, több szoptatós melltartót, és több hálóinget. A kaja tök jó, az nem kell szerintem. A babának nálunk mindent adtak, angolpólyában és kis rékliben voltak minden nap, adnak Liberot, törlőt,alkoholt a köldökére, mindent.
Viki, a te megjegyzéseidre nem nagyon szeretnék hosszan reagálni, de tény, hogy a PIC-cen iszonyú szigorú látogatási rend van, fél óra után páros lábbal rúgnak ki, ha szoptatsz akkor is. A homokzsák egyes kórházakban másnap reggelig az anyán van. Örülök annak, hogy te ilyen "szerencsés" alkat vagy, ha nekem sokat nem is segített volna, de vmit azért biztos. Nem véletlenül használják ősidők óta , pedig a mai modern eszközözk mellett kicsit hülyén hangzik, hogy homokzsák.
Zsófi, Bence hány hetes Magzatka?

Anyafej
anyafej

Szia Anyafej!

Bence most, ha minden igaz 22+5 hetes. Kép Szépen fejlődik. Múlt hét hétfőn már 40,8 dkg volt. Kép Jó nagy baba, és olyan édi a pofija, mindenki teljesen oda volt eddig, aki látta (hála a 4D-nek).
Egyszer már írtam neked, de valami miatt nem ment át a levél, lehet, hogy rossz gombot nyomtam. Kép Szóval azt írtam, hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz élményed volt, és tényleg köszi, hogy leírtad, így mindenki oda tud majd figyelni, de én csak a magam nevében beszélek. Tuti, hogy másodszorra már Te is rámenősebb leszel, és nem hagyod magad lerázni. Sajnos az ember, először ált. "bénázik". Ki a fene tudja, hogy mik a szokások a kórházakban, hiszen normál esetben az ember nem sokat jár oda. De szerintem felejtsd el, és "gyúrjál" a következő babára. Aztán majd mindenkit jól helyreteszel, ha nem adják oda a babát. Kép Biztos én sem leszek ügyesebb elsőre, de majd igyekszem a példádon okulva. Szóval fel a fejjel, és babázz sokat! A babóca mindenért kárpótol. Kép

Zsófi
mzsx

Csengő!
A mellszívó kérdést megválaszolását egy tapasztaltabb anyukára hagynám.
Ha szeretnél szülésznőt választani, figyelj arra, hogy a Margitban csak a 36. hétig lehet, utána elvileg nem vállalhatnak el. Azt nem tudom, mennyire veszik ezt komolyan. Az előadáson hallottam, és talán itt is olvastam már.
Én is a doki javaslata alapján választottam.
Lehet, hogy együtt szülünk? :-) Én az UH-s számítás szerint ma 35+1, a dokié szerint 35+6-nál tartok.

Anyafej!
Jó, hogy megosztottad a negatív tapasztalataid is. Ha velem hasonló történne, nem tudom, mennyire tudnék erélyesebb lenni abban a helyzetben. Apukát viszont így megpróbálom előre kiokosítani..

Orsi
norsi

Anyafej. Nem baj hogy leirtad a tapasztalatodat. Sot koszi! En azt szurtem le belole, hogy igenis mindent mondani kell. Az ember hajlamos a megszokasokra, meg arra hogy ha a torveny (vagy szablyzat) szerint tajekoztatni kell, akkor fognak is. En a Margit korhazat azert valasztottam mert sokan ajanlottak. A (azertis leirom) Rokus korhazban olyan rossz tapasztalatom volt hogy soha vissza sem megyek.

Orsi, en is ferjemet probalom rabeszelni hogy kerdezzen mindent. Egy picit feltem ot is mert az a vertol elajulok fajta.Kép Tenyleg lehet hogy egyszerre szulunkKép
NEm is tudom, akkor most valasszak szulesznot? Csak 27-en kell mennem CTG-re eloszor.
Azert rakerdezek.

csengo 35+3
Vendég

Sziasztok!

Anyafej,
Mégegyszer őszinte sajnálatomat fejezem ki mindazért a sok rossz élményért, amiben részetek volt az első szülés során és után.
A véleményemet meg mások lelkierejének erősítésére, bátorítására fűztem hosszasabban hozzá, hogy az első babát szülők is merjenek élni a jogaikkal (a 2. babások már rutinosabbak:-).

Megértem, hogy nem akarsz "kiszúrni" a dokiddal annak ellenére sem, hogy számodra és a baba számára fontos dolgokat nem vette figyelembe. Csak az a kár, hogy így másoknak is hasonló negatív tapasztalatokat kell majd szereznie esetleg vele kapcsolatban...

"A kaja tök jó":-)))))))))))))))))))))
A vicc ellenére én sem kértem itthonról kaját, csak ivólét, gyümit és szilvalekvárt (az jól hajt ált. mindenkit). Persze, voltak akik kajásabbak nálam (na, azt nem nehéz, megélek magokon is:-), ők azért rendszeresen hozattak valami kevés kis hazait. De szerintem szülés után nem igazán van étvágya az embernek, ráadásul a sok behordott plusz ennivalótól rogyadoztak a folyosón a hűtők és puceváláskor ment a nagyja a kukába.

Akkor a PIC-en meg nagy szigorítások történtek 2000 óta? Mert tényleg egész nap bent lehettünk a babákkal, csak vizitek, fürdetés idejére "ürítettek" ki minket.Még éjszaka is bejártak egyesek szoptatni, ha épp akkor durranásig teltek a cicik:-)
És az egy baromság, jó kis lerázó duma, hogy kötelező a tápszer, anyatej helyett! Ha a baba igényeinek megfelelő mennyiséget már tudsz szoptatni vagy lefejni az ottani steril kis üvegekbe( feldátumozva, névvel ellátva), akkor azt odaadják a babának, ill. nincs joguk helyette tápszert adni!
És a normál látogatási időben apukák is bejöhettek a PIC-re és nem dobták ki őket, ha nem volt vizit vagy ilyesmi.
Azért ez ügyben is utána kell járni az embert megillető jogoknak, nem szabad beletörődni a tiltásokba, ha nem életmentő állapotról van szó.

Na, szóval mindenki nyugodtan vegye fel még nyáron is a (box)kesztyűt a kórháziakkal szemben:-)))

Csaó,
Viki
ccviki

Zsófi, nem tudsz valahogy feltenni egy képet a 4D-s Bencéről? Köszi a megnyugtatást. Igen, már lassan eddzünk a következő babára, de előbb szó szerint egy kicsit eddzenem kell … Olyan rossz elkezdeni vmit is csinálni, mert mindenki mondja, hogy elmegy a tej a fizikai megerőltetéstől, meghát főképp a Picurt sem akarom egyedül hagyni. Nem tudom, még meddig gondolom, hogy pótolhatatlan vagyok számára , más már régen rá meri bízni másra a babáját. Nekem csak arra van szükségem 6 hónapja, hogy vele legyek, és estig játszunk, szórakozzunk. Minden nap csinál vmi újat. Az első 3 hét egy túlélési tréning volt, de azóta olyan édi, hogy egész nap mosolyog, hangosan kacag, ha hülyéskedünk neki, órákig eljátszik mindenféle játékkal, és persze ami a legfontosabb, azóta alszik este 8-tól reggel 6-ig, majd evés után 8-ig. Ma kapta meg az utolsó dupla oltását a Szabin cseppekkel fűszerezve, elég durva, hogy mindkét combiját szúrják, izomba. De még egyszer sem lázasodott be. Te kinél fogsz szülni? Ja, még amit akartam írni, hogy a védőnő még az, aki nagyon sokat segíthet az első időkben.
Csengő, a Margit kh. Egyébként szerintem klassz, bár amennyire egy kórház az lehet. És ha jó szobatársakat fogsz ki szülés után, simán túl lehet élni. Nálunk nagyon kis banda alakult ki, azóta is levelezünk néhányan. Tudod, az „együtt fejünk” és ájulunk el a fáradtságtól élmény összehozott minket. Ha odaadták volna nekünk szülés után a picurt, és ha a babával minden rendben lett volna később (rendben is volt, csak azt hitték, nincs), egy élmény lett volna az egész, de komolyan. A köv. bébit is a Margitban szülöm, csak már jól tudom majd , mikre kell ügyelnem. Egyetlen bibi, hogy este fél 7-től 8-ig fürcsi meg ilyesmik vannak, és nem lehet bemenni a babákhoz. Sok helyen az anyák fürdetik a babákat 2. Naptól (pl. I. sz. női Klinika).
Viki, tényleg rettenet volt néznem a kék fényben a babámat, elájultam a fájdalomtól, hogy nem ölelhetem magamhoz. Azért kellett a tápszer, mert nem vehettem ki az inkubátorból, és odáig nem ér be a cicim …  Igyhát cumisüveget lógattam be neki, ülő helyzetben tartva őt. És második napon még nem volt fejhető tejem, csak annyi, amennyi nem volt elég neki. Hát a leírásodhoz képest tényleg nagyot szigorítottak a PIC-en, de Apukalátogatás ma is van. Tény, hogy nagyon zsúfolt volt az egész, ketten egy helyiségben már nem is tudtunk leülni. Ja, és mondták, hogy hozzak már valahonnan egy cumit, mert az én gyerekem, már 2,5 óra után kajáért ordít, és bizony csak 3 óránként lehet jönni. Én barom meg lementem a gyógyszertárba, és vettem egy cumit. Jaj, tényleg kínos ez a dokinév ügy, biztos, hogy ő is tanult az én esetemből, nem szeretném leírni a nevét, de az eddig általatok említett nevek között nem szerepel.

Anyafej
anyafej

AnyafejKép
Sajnálom, hogy ennyire negativ élményeid voltak a szüléssel kapcsolatban ill. utána. A PIC-en mi 5 hetet tartózkodtunk a múlt év végén és valóban szigorú látogatási, etetési időpontok vannak de pldául a lefejt anyatejet bármikor kérdezés nélkül steril üvegcsében be lehetett vinni és feliratozva a hűtőbe tenni. Minden etetés elött benéztek a nővérkék a hűtőbe és amelyik babának nem volt friss (ha jól emlékszem 12 órán belül lefejt anyateje)azt a babácskát tápszerrel etették meg. A Te babád nem kapta meg a lefejt tejedet? Ilyen az 5 hét alatt senkivel sem fordult elő mig bent voltunk... A szigoru rend nekünk nagyon fájdalmas, érthetetlen és nehéz, de ha jól belegondolunk bizony sok szempontból érthető intézkedés. A PIC-en sok baba tartózkodik egy időben és ha minden szülő bent szeretne lenni egész álló nap képzeld csak el milyen tumultus lenne. A fertőzésveszély lehetősége is nagy. A látogatási idő alatt az édesapákat is beengedték, lehet, hogy Ti ezt nem tudtátok? Nekem adtak egy tájékoztatót a kezembe azonnal az első napon de amit nem értettem vagy nem voltam benne biztos azt azonnal megkérdeztem talán igy lehet, hogy másként értékeljük az ott folyó munkát. Hidd el teljesen átérzem a fájdalmadat amin keresztül mentetek de az adott helyzetben a babád kezelése megelőzés jellegű is lehetett, hisz lehetséges, ha 4 napot várnak a leleteire és mégis fertőzött lett volna annak nagyon komoly következménye lehetett volna... Persze nyilván ezt már Te is mérlegelted... Az orvosod, szülésznő viselkedését nem minősitem... Sajnálatos és szomorú, hogy igy végezték a "hivatásukat". Tudom, hogy ez nem vigasztal hisz az ember nagyon nehezen tud reálisan gondolkodni az adott szituációban de mi feküdtünk olyan korházban is, ahol naponta mindösszesen kétszer 15 percre engedtek be a babákhoz mivel az intenziv ellátás hihetetlen odafigyelést igényel és bizony nem minden szülő nézné nyugodtan végig amint épp a gyermekének kötnek be egy infúziót vagy vesznek Tőle vért. A babák ellátása érdekében viszont el kell tudnunk fogadni, hogy ez ez Ő érdekük. Feküdtünk egy másik PIC-en is, ahol két nap után "hisztisnek" nevezték azt a pici babámat, aki alig volt több egy kg-nál és még sohasem tarthattam a karomban, vagyis elképzelhetetlen volt számomra vajon honnan tudhatná, érthetné ez az aprócska LÉNY a "hiszti" lényegét. Egyszerűen hasfájós volt szegény de Ők nem igy itélték meg.
Mindez persze csak az én meglátásom és tapasztalatom. Velünk történt azért pozitiv dolog is a Margit PIC-én pl.hajnalban még etetési idő elött bejöttek szólni,hogy a Babák orditanak az éhségtől ezért szaladjak etetniKépKépKép Számtalanszor megesett, hogy siró gyermekemet egy nővérke karjában találtam meg amint épp ringatta, szeretgette és nem csak az enyémet, hanem mások babáját is dédelgették ami szintén nagyon megnyugtató, emberséges dolog voltKépKépPersze itt sem volt minden nővér egyforma, de hát hol dolgoznak hibátlan emberek...??? Remélem a következő babátokat már olyan körülmények között szülheted meg amilyenről álmondtatokKépKép Jó egészséget kivánok NektekKépKép

Doris
doris

Sziasztok!

Tegnap csak reggel néztem és írtam ide, aztán mennyit irtatok.. Kép

Anyafej
Nem leszólni akartalak, csak rákérdezni, hogy mit tudnánk mi tenni? Hogyan kerülhetjük el? Szerintem egyáltalán ne legyen lelkiismeretfurdalásod! 1. Fél éve nyomja a lelked, 2. talán mi erélyesebbek leszünk. Bár meg kell mondjam öszintén elég nagy harcos vagyok (mármint amit akarok elérek - kiverem a balhét), de abban a helyzetben nem tudom magamról elképzelni! A dokinak ezek után odaadtátok a pénzt? Bár azt írod a szülésznő "is" kapott...
A neveket kicsit feljebb megtalálod: Elküldve 2004 Augusztus 17 kedd - 07h 20: Hely miatt nem írom le újra.
Febr. 23-24-re vagyok kiírva, a dokim úgy néz ki Murshed lesz.
Igen, dolgozom (ilyenkor jövök ide a topikra... Kép), talán januárig!

Zsófi
Köszönöm egész jól! Bár tegnap este megint volt egy rosszullétem. Olyan hasmarsom volt, hogy annyi kaja nem is volt bennem! Többnyire azt olvasom, hogy székrekedésük van ilyenkor a várandósoknak. Meglepő, mert nekem több, mint 2 hónapja nincs normális székletem, csak nagyon híg (bár csak napjában 1x, max. 2-szer). Ez nem lehet gond?
Szerintem a férjed NE ellenezze a szülésznőt! Mindenkitől azt hallom, hogy sokkal nagyobb szerepe van, mint a nődokinak. A nődoki csak akkor megy oda, amikor már tényleg jön a baba. A szülésznő pedig végig ott van - persze vannak kivételek! Kép
Ez a kis Bence, aztán lesz a Nagy Bence dolog nagyon aranyos! Meséltem is a férjemnek!

Csengő kérdésére még nem válaszoltatok. Én is tapasztalatlan vagyok, ezért nem értem miért kell mellszívót vinni/venni??? A kórházban nincs?
CSENGŐ remélem olvasod a neked írt leveleket! Norsi írja, hogy a 36. hétig lehet szülésznőt választani! Hívd fel telefonon a nődokid.

Gombóc
A szülésznőt mi alapján választottátok ki? Doki javaslatára, vagy valaki más ajánlotta?

Kérdéseim mindenkinek:
Mikor kell beszélni a dokival, hogy akkor őt választanám? A szülésznőt mi alapján választottátok? Ugyanúgy működik, mint a nőgyógyász, mármint le kell fixálni? Mennyivel előtte érdemes? Azt már tudom, hogy a 36. hét előtt, de legkorábban mikor? Vagy ráérek még?
Mikortól érdemes ezekre az előadásokra menni? Ti mikor mentetek először?
4D-re mikor mentetek először?

Most azt hiszem ennyi, csak tényleg valaki válaszoljon, legyen kedves! Kép

Niki 12+6
nikcsi

Szia Niki!

Szerintem minél hamarabb beszéld meg az orvosoddal, hogy nála szeretnél szülni! Én már kezdetektől Ernő bácsihoz járok (mióta kiderült, hogy babánk lesz). Ő nagyon aranyos, és csupa jót hallottam eddig róla. A mellszívóról én is hallottam, hogy kell, de nem csak a kórházban, hanem otthon is. Állítólag sokszor van, hogy a baba nem issza meg az összes tejet, és ilyenkor célszerű lefejni, mert különben begyulladhat az ember melle. (Ezt hallottam, lehet, hogy nem így van.) 4D-re a 20. hét körül érdemes először elmenni, akkor már nagyon jól látszik a babóca (legalábbis az orvosom szerint). Szerintem a napi 1*,2*-i hasmars-al nincs probléma. A gyerekeknek ilyenkor almát adna, próbáld esetleg meg. Kép Nekem szerencsére semmilyen problémám nincs ilyen téren.

Remélem sikerült a kérdéseidre válaszolni! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok még1*!

Anyafej

Sajnos csak fényképen van 4D-s képem Bencécskéről, esetleg megpróbálom bescan-eltetni, és úgy feltenni. De tényleg gyönyörű! Kép Nem vagyok ám elfogult! Kép))) Én Horváth E-nél fogok szülni, és eddig csak jót hallottam róla, és nekem is csupa jó élményem volt vele!
Hűha, neked egy álom babád van! Van egy ismerősünk, neki most 6 hónapos a kisfia, és még mindig 2-3 óránként etetik...éjszaka is. Bár ez biztos baba függő is, azért szerintem egy kicsit el van kényeztetve...de igen nehéz lehet megállni, hogy az ember tartsa magát, és ne vegye fel mindig a picurokat. Kép Te ezt már jól tudod! Kép Te most melyik dokihoz jársz? Gondolom nem ua-hoz.

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Niki,
A kórházban úgy emlékszem, hogy csak 2 db gépi mellszívó van, az a PIC-en található és oda kellett járni fejni. De általában 2-nél jóval több anyuka leledzik a szülészeten :-D A tejtermelés fokozására is szokták ajánlani, tehát ha kevés marad a cicikben, azt is ki kéne elvileg mindig szíííni, de én pl. nem szoktam, csak ha vmiért éreztem, hogy sok maradt benne. Az első napokban szerintem elég stimulálásnak, ha a baba többször cuccogtat a melleken, a kórházban leginkább az utolsó napokon, a tejbelövellés után hasznos.
Az a tapasztalat (a legtöbben arra esküsznek), hogy legjobbak az Avent meg a Medela kézi mellszívói (nekem ez utóbbi volt/lesz, általában meg vagyok voltam elégedve ). A gépi nem olyan hatásos(hiába a sok fokozatú szívóerő) csak kényelmes:-)
Remélem segíthetem én is kicsit a kérdésben.

Pá,
Viki
ccviki

Sziasztok!
Csak a mellszívó-témába kotyognék bele Kép Szóval amikor belövell a tejci (2-3. nap ált.), akkor sok anyukának annyira feszül a melle, hogy muszáj kiüríteni, különben mellgyuszi lehet a dologból. Pl nálam így volt, jóval több tejem lett hirtelen, mint amennyit a baba akkoriban igényelt. Épp csak annyit fejtem, hogy ne feszüljön, de ez is minden etetés után vagy 2 dl volt Kép Viszont a szobatársnőmnek pont az ellenkező okból volt szüksége mellszívóra, vagyis szaporítás végett. Szóval nagyon praktikus, én is nagyon ajánlom, hogy legyen nálatok már a kórházban. Nekem Avent Isis volt, szuper, mindenkinek bejött eddig. Kép
Másik dolog: hát az én babámat is elvitték szülés után "melegedni", nem volt velünk két órán keresztül sajnos. Azért egy picit odaadták, és próbáltunk szopizni is már a szülőszobán. Ami viszont nagyon rossz volt: a rooming inben pont nem volt hely, és két napig a másik oldalon dekkoltam, a babát csak 3 óránként hozták szopizni (szigorúan). Sajnos ezt nem lehet elkerülni, ha csúcsforgalom van a szülőszobán, legfeljebb ha az ember ügyesen, frontmentes napra időzíti a szülését Kép
Üdv, Klára
(P.s. Viki, mél megjött, válasz nemsoká megy majd Kép)
klara

Sziasztok!

Zsófi

A 4D-s UH-ra mennyivel előtte jelentkeztél be? És melyik helyen voltál? Köszi a tippet, én is úgy gondoltam, hogy most még korai lenne (12+6).
Köszi az almásat is, kipróbálom!
Megkérdezhetem merre laksz?

Viki
Köszi a tapasztalatokat. Azt persze én sem gondolom, hogy 2 mellszívó x anyának elég...
De azért remélem, hogy télen febr.-ban frontmentes idő lesz és nem egyszerre szülünk sokan...

Még azt szeretném kérdezni, hogy kb. milyen árban van a kézi mellszívó (Avent, Medela)?

Köszi Niki
nikcsi

Sziasztok!!

Rég írtam nektek de azért olvastam az eseményeket Kép

Viki: örülök, hogy jobban vagy Kép

Anyafej: sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid voltak, remélem legközelebb jobb lesz Kép

Nikcsi: A Medela mellszívót nem tudom de az AVENT olyan 15 ezer körül van ez attól is függ, hogy hol veszed de szerintem is az a legjobb.

Viki: neked mekkora súllyal születtek a gyerekek? És most mennyire saccolták a babát???
Nekem azt mondta a dokim, hogy lehet, hogy kisebb lesz ez a baba mint a kislányom aki 3600-al született. Én azt hittem, hogy a második babák nagyobbak.

Sziasztok: Niki
lani

Doris,
ilyenkor úgy elszégyenlem magam az én problémámtól, mikor tök lazán leírsz ilyen borzalmakat. Látod, mindenkinek a saját baja a legnagyobb. Megnéztem a profilod, hát valami iszonyú édes az a két babóca, ugye ikrek? Ezért lehetett gond velük. Nekem is állítólag iker lett volna, de az egyik felszívódott. A családban sok iker volt anyai részről. Mindig ikrekről álmododztam, de mióta hallani, milyen komplikált lehet a terhesség meg a szülés, lemondtam az álomról is. Te hogy hoztad őket világra?
Igen, lehetett a pic-re tejet vinni, de nekem akkor az elején nem volt, amit fejtem napközben meg éjjel, azt bevittem. De nem hittem, hogy már elkezdik tápszerezni a babákat második naptól.
Niki, persze , hogy odaadtuk a pénz, végülis levezette a szülést. Lehet, hogy a gyermekgyógyász rendelte el, hogy ki kell vinni a picinket, és 1 percre sem lehet velünk, de valakitől elvártam volna, hogy el "lekommunikálja" nekünk. Fogalmunk nem volt, hol van, és miért nem hozzák, de gondoltuk, biztos megvan az oka. Csak akkor furi, hogy 9/10-es Apgart kapott. Ha oxigént kellett kapnia, az az ágyam mellett, a hasamon is megadhaták volna neki, ahogyan máshol szokták.
Zsófi, nem voltam azóta nőgy.nál, majd választok másikat, főleg a Ti ajánlásotok alapján.

Anyafej
anyafej

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?