Új privát üzeneted érkezett!

Babarozsa!
nem tudom mi van, ha nem várod meg a 6 hetes kontrollt, nekünk szó szerint a nyakunkra járt a védőnő, hol személyesen, hol telefonon,egyszerűen nem lehetett lemondani, vagy átrakni a találkozót a következő hétre, de hogy jogi következménye van-e azt nem tudom, de az a véleményem, hogy nincs, mivel ez nem kötelező, csak a babának és Neked is (a megnyugtatás végett) nagyon ajánlott.
Sajnos az oltásokat nagyon utáltam, mi nemrégen kaptuk meg az utolsót (egy ideig). Az oltásokról annyit kell most tudnod, hogy minden hónapban kap egyet, a 4. és 5. hónapban egy-egy lábába egyet-egyet. Nekünk bébikénk szerencsére egyszer sem lázasodott be, a 2. és 3. oltásnál este nagyon sírt, és a sok sírásba egyszercsak elaludt, másnapra minden nyűg eltűnt. Engem és a férjemet nagyon megviselt!!! még most is kissebb lelki sérüléseket fedezek fel magamon.... de tudom, hogy muszály.... bár nem tudom ezt miért nem tudják tapasz vagy egyéb formában beadni? Aki tud erről valamit szívesen veszem a véleményét Kép))
Mi Panadol infant&baby szirupot (finom eperízű) tartottunk itthon, és amikor ilyen sírógörcs volt rajta, adtunk és utána tényleg sokkal de sokkal jobban lett. Ugyhogy ajánlom, hogy tartsál magadnál ilyet!
Mi úgy csináltuk, hogy amint megkapta az oltást (hozzánk ide kijár a doktor bácsi) utána rögtön felvittem a kis ágyához és magamhoz szorítva énekelgettem neki, játszottam vele és egykettőre elfelejtette. Lényeg az, hogy rögtön elvittem máshová és eltereltem a figyelmét (a kertbe kimenetel is nagyon jó). Ha este nagyon sír és nem tudsz majd mit kitalálni vigyétek el autózni, az mindig segít Kép))
ha más még érdekel vagy nem sikerült értelmesen leírnom kérdezz nyugodtan!
napraforgó

Szia Tóth Zsuzsi!

Eddig én is csak olvasgattam ezt az oldalt, mert a kisfiam a Kútvölgyiben született 2003 februárjában. De most van egy újjabb kis pocaklakónk aki ha minden igaz március közepén fog születni. Voltál már dokinál? Ki az orosod?

Jó pocakosodást! Edina
antaledi

Gabi, én is Mészároshoz járok, és én is októberben fogok szülni - eddig úgy tűnik, hogy 20-a környékén. Te előreláthatólag mikor?
Irod, hogy rossz emlékeid vannak az epidurális érzéstelenítéssel kapcsolatban. Elmondanád, mik ezek?

Babarózsa, van a Kútvölgyiben kismamatorna, a telefonszám: 355-11-22/415. mellék
H-Sz: 17.00-19.30
K-Cs: 8.00-14.00

Szülésfelkészítő - előadások és időpontok:
I. terhesség: szept. 1., okt. 6., nov. 3., dec. 1.
II. Diétás, étrendi tanácsok: aug. 11., szept. 8., okt. 13., nov. 10., dec. 8.
III. Szülés, együttszülés: aug. 5., szept. 2., okt. 7., nov. 4., dec. 2.
IV. Gyermekágy, szoptatás: aug. 19., szept. 16., okt. 21., nov. 18., dec. 16.
V. Szülőszoba-látogatás: szept. 7., okt. 5., nov. 2., dec. 7.

Az előadások kezdési időpontja: 17.30
Tanfolyamon való részvétel csak bejelentkezésre - bejelentkezés telefonon: 355-1122/433. vagy 203. mellék

Liv

Kép

Kép
liv

Napraforgo!
köszi az infot
nem tudom Törökországban hogy lesz, mert nem mindenhol kötelező az oltás...
Remélem ott is beoltják!

Kép
babarozsa

Babarózsa
Én is így csináltam, hogy 6 hónapig csak szopi, aztán fokozatosan a többi kaja. Nekem nagyon jó gyerekorvosom van, még a férjemnek is ő volt. viszont a védőnők többsége elég gáz, főleg, hogy sokank gyereke sincs és eljün osztani az észt. az enyém pl. 3 hónapos kortól akarta a fiamat gyümölcssel tömni, erre én előadtam az én véleményemet és a gyerekorvos ajánlását. a gyerekdoki is nagyon szoptatáspárti, és az egészséges kaják híve. azóta a védőnővel csak szépen beszélgetünk, bólogatok neki, és teljesen másképp csinálom, mint amit mond. inkább hallgatotk az orvosra, mint rá.

napraforgó
neked akkor szerencséd van a védőnővel.
az enyém soha nem jelentkezett be, csak éppen erre jártam kijelentéssel egyszercsak megjelent. aztán mondtam neki, amikor már többedszer volt, hogy azért van a telefonszám hogy tudjunk időpontot egyeztetni, ne legyen kellemetlen senkinek. főleg, hogy mi sokszor vettük a várost a nyakunkba, mentünk mmindenfelé a fiammal. nem értem rá otthon ülni és ölbetett kézzel várni, mikor esik be. de ha tudtam, hogy jön, akkor úgy alakítom a programot.
az oltásokat nekem mindig a gyerekorvos írta be, a védőnő csak mért az egészséges rendelésen.
hozzán 1 éves koráig kijárt a gyerekdoki, direkt kértük rá és otthon tényleg több idő jut bármit megbeszélni, mint a rendelőben, ahol még 20-an vannak utánunk. az oltásokat is otthon kapta meg a fiam, kivéve a 15 hónaposat, azt már a rendelőben.
1 éves kor után is kell a védőnöknek kijárni, csak akkor már negyedévente is elég, utánameg csak fél, aztán elmaradnak.

Efgabi
Én is ismerek több ikres anyukát, akik hasonló ideig szoptatták a babáikat, mint Te. Minden elismerésem! Ezzel a elvvel meg nem értek egyet, hogy aki ikrek, annak úgysem lesz elég teje, felháborító. te élő ellenpélda vagy erre és még sokan mások is!

Ágnes szabin volt, írta a múlt héten, azért tudott többször írni. a kórházban ritkábban ér rá a fórum nézegetésére.

Efgabi
Volt tejérzékeny a családban, vagy csak a te félelmed vezérelt, hogy nem kapnak tejterméket?
egyébként az én fiam sem iszik tehéntejet (2 éves múlt), helyette zabtejet kap, de joghurtot, kefírt, sajtot igen, mivel azok savanyítottak. egyszer pár hétig kapott próbára tehéntejet (bio és laktózmentes) és ő is pöttyös lett, ahogy elhagytuk elmúlt a pötty.
a te fiad a sajttól is pöttyös lett? ha nem eszik tejterméket, akkor mivel pótolod a kalciumszükségletét?

oltás
azért szuri, mert izomba adják, a tapasz meg csak a bőrfelszínt érintené, a hatóanyag sem tudna olyan jól beszívódni. szájon át meg nem biztos, hogy jó lenne, az amúgy is még fejletlen bélrsz-t leterhelni. én ezért örülök, hogy sosem kapott még a fiam semmilyen anitbioikumot, csak homeopátiás szereket, mint ahogy én is a mellgyula alatt. persze a kórházban egyből antib-t írtak fel a gyulladásra, amiből nem szedtem be semmit, mert átmegy a tejen keresztül. helyett a gyerekdoki segített nekünk.

nekünk a panadol nem jött be, csak a kúp.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Gabi!
sajnalom a korhazban tortenteket...
de most a tapszerben tehentej van???

Isztambulba költözünk

végül is ott nemcsak török kórházak vannak, úgyhogy gondolom nem lesz gond

Kép
babarozsa

a tápszerben speciális eljárással készült, tehéntejfehérje van, ami idegen fehérjének számít, teljesen más, mint az anyatej. pl. a tápszeres babák kakija is sárga, de apró fehér darabkák vannak benne, olyan aludt tejszerű. az anyatejes babáké meg csak aranysárga.
ezt onnan tudom, hogy a fiam 2 hétig kapott napi 1x tápszeres kiegészítést a szopik mellett a mellgyulám idején, aztán mindig többet ciciztettem és csökkentettem a tápszert, míg végül el is hagytuk nagy örömömre. azóta sem kapott semmilyen tápszert.

http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/tapszer.htm
http://www.vital.hu/themes/baba/szoptat2.htm

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

nagy kár, hogy nem tudnak jobbat kitalalni...mondjuk porlasztott anyatej?Kép
tenyleg sokan adnak le tejet, mert tul sok van, azzal miert nem lehet taplalni a babakat?

Kép
babarozsa

Liv!
kösziKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Nemsokára és is "Kútvölgyis" anyuka leszek.Első Babócánk október elején fog megszületni, a Vida doktornál, persze,ha mindenki úgy-és akkor "akarja".Szeretném a segítségeteket kérni gyermekorvos választásban. Aki tud ajánlani jó dokinénit vagy bácsit, azt megköszönném. A mi védőnönk nagyon "elvarázsolt" a szó legrosszabb értelmében. De az a baj,hogy védőnőt nem lehet választani. Szóval ezért is nagyon fontos lenne egy megbízható gyerekorvos. Előre is köszönöm a segítéget. Ui: A levelezésetekből már eddig is nagyon sok fontos dolgot tudtam meg. Ezket is nagyon köszönöm!
erzso

Erszo
Elsősorban a kerületileg illetékes gyerekdokihoz tartoztok majd, de lehet másikat is választani. Mi a VII. kerületben lakunk és a mi doktortnőnket szívesen ajánljuk, ő házhoz is kimegy.
Egyébként védőnőhöz sem kötelező járni, és nyugodtan választhatsz mást.

Babarózsa
Én is adtam le tejet az anyatejgyűjtőnek, de erről én se tudtam, hogy csak napi 600 ml-t fizetnek ki. mondjuk én nem a pénzért csináltam, hanem hogy ne vesszen kárba a tej, mert a fiamnak megvolt amennyi kellett, le is fagyasztottam neki. nekem is volt, hogy egy nap több, mint 600 ml-t adtam le.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Edina!

Nagyon örülök, hogy személyedben találtam valakit, akivel hasonló időpontban fogunk szülni!

Ma voltam ultrahangon, kb. 5 hetesnek saccolták a Kistesót. Mészáros doktor az orvosom, már 7 éve, Ákost (aki 2 éves és 8 hónapos nagyfiú) is nála szültem 2001 november végén. Neked ki az orvosod?

Ha gondolod, priviben is levelezhetünk, írj a tothzsuzsi@vnet.hu címre.

Neked - és persze a többieknek is - jó pocakosodást kívánok
Zsu
tothzsuzsi

Napraforgó,
Köszönöm az infókat!
alíz

Sziasztok!

Gumicukor!
Gergő, a nagy fiam tejallergiás. Szinte születésétől ekcémás volt. A szoptatás alatt én elég sok tejet ittam, és amikor abbahagytam, neki is javult az ekcémája. Kb 9 hónaposan a nagymamám házitejből készített neki krumplipürét, amitől az 5. kanál után feldagadt a szája.Kép Azóta teljesen tejmentesen él, évente járunk gasztroenterológushoz, csak megkenik az arcát tejjel, és már attól csalánkiütéses lesz. A kálciumszükségletét beszerzi a zöldségekből, olajos magvakból, illetve pezsgőtablettákból.
A mostani terhességemnél én is tejallergiás lettem, ugyanis kb félidőig csak akkor hánytam, ha valami tejes dolgot ettem.Kép

Babarózsa!
Gumicukor már írt a tápszerek tejtartalmáról, ahhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a hipoallergén tápszerben is tehéntej-fehérje van, csak állítólag olyan apró alkotórészeire bontják, ami már nem okozhat allergiát. Akárhogy nézzük, mégiscsak idegen fehérje!Kép Persze létezik szója- illetve som-alapú tápszer, de a kórházakban nem ezt tartják.
Az nagyon jó kérdés, hogy miért nem lefejt anyatejet adnak a babáknak. Szerintem ez is kórházanként változik, mert egyik barátnőm a Rókusban szült, ahol megkérdezték tőle, hogy odaadhatják-e az ő lefejt tejét egy másik babának, akit otthagytak.Kép

Liv!
Nekem is október 18 és 23-a közötti időpontot szokott kiírni az UH, lehet, hogy találkozunk?!Kép Persze, nekem tervezett császárom lesz, de még nem egyeztünk meg a dokival az időpontban. Az epidurális érzéstelenítésről a rossz emlékeim a műtőből maradtak. Az első császár még a Budai Honvéd Kórházban volt. Műtét közben állítólag teljesen normális reakció, hogy amikor felnyitják a hasfalat, akkor rádtör a hányinger. Erre adnak is valami ellenszert az infúzióba, ami pillanatok alatt elmúlasztja. Nekem sajnos eltömődött az infúzió, és elkezdtem öklendezni. Nekem nagyon hosszú időnek tűnt, amíg végre kiderítették, hogy mi a baj, és bekötöttek egy másik infúziót és megkaptam végre ezt az ellenszert.Kép
A második műtétnél mindezt elmondtam az aneszteziológusnak, ő alaposan megvizsgálta a gerincemet, és azt mondta, hogy szerinte egy kicsit rövidebb, mint az átlag, és a normál adag érzéstelenítő kicsit feljebb ment, elérte a gyomrom magasságát, és ezért volt az öklendezés. Azt mondta, hogy most majd figyel erre, és nem lesz semmi probléma. Sajnos a műtétre nem ő jött, és úgy látszik mindezt nem írta rá a papírokra, mert ugyanaz történt: elkezdtem öklendezni, és "nagyon sokáig" tartott, mire elmúlt. Még amikor kitoltak a műtőből, akkor is szörnyen éreztem magam, a párom arcából ítélve, úgy is néztem ki.Kép Ezek miatt kértem a dokitól, hogy most altatásban vegye ki a csöppséget. Azt mondta, hogy épp a pici érdekében jobb az epidulál, mert a múltkori műtétnél is sok volt az összenövés, ami lassítja a babához jutást, és ezalatt az idő alatt átmegy hozzá is az altató, ami problémákat okozhat.Kép Szóval ezek miatt keresek jó aneszteziológust.Kép

Gabi
efgabi

Szia Gabi!
Neked eleve van tejallergiád?
Szóval nem értem, hogy egyébként, hogy lesz a gyereknek is tejallergiája...
Mert gondolom sokan isznak tejet, és nem mindenkinek lesz.

Nekem egy nagyon kicsi tejcukor allergiám van, de nem vészes. Nem is nagyon iszom tejet, vagy laktózmenteset.

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Kérdeztétek az alapítványi szobákat: Van olyan ami fürdős, és olyan aminél ki kell menni és szemközt a folyosón van a füri, de kulcsos, tehát csak "limitált" használatú. Ahol nem szoptattak éppen be lehetett kukkolni, és meg lehetett nézni az alapítványi szobákat, sőt a fürdőt is kinyitották, gyönyörű és higiénikus.

Előkészítő és torna: Liv nagyon precízen leírta, de a recepciós pulton is található róla brossúra. A terhes tornához csak még annyit, hogy az orvosodtól kell kérni egy papírt hozzá.

Jó pocakosodást az érintetteknek! Kép
Pusz:

Macs
maccs

Efgabi, ha van kedved, nézz majd át az őszi babák topikba is! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Babarózsa!

Eddig nem tudtam, hogy nekem is van tejalleriám, régen rengeteg tejterméket ettem, és nem volt tőlük semmi bajom. Aztán az első gyerkőc után kijött rajtam a parlagfű allergia, és szépen lassan minden virágra és fára allergiás lettem. Végül most már a tejre is.Kép Persze lehet, hogy már gyerekkoromban is megvolt a tejallergiám, mert nem ettem meg az olyan ételeket, amiben tej volt, és nem is ittam semmilyen tejes italt. Arra is kristálytisztán emlékszem, hogy állandóan folyt az orrom az oviban. Azt mondják, ha ki is növi valaki a tejallergiát, felnőttkorban előjöhet valami másra az allergia. Vagyis lehet, hogy én tényleg eleve tejallergiás voltam, csak kinőttem. Azt is mondják, hogy hajlam az allergiára öröklődik, tehát az én bűnöm a srácok allergiája.Kép
Szerencsére az én fiaimnak sem kell nélkülözniük a tejbegrízt és tsait, csak mi rizsitalból készítjük, aminek egész jó íze van, még kakaónak is iható. Próbáld ki te is, Kaiser'sban vagy DM-ben kapható, a natúrt ajánlom, szerintem az a legjobb. Igaz, hogy 3-szor annyiba kerül, mint a rendes tej, de néha sikerül nagyker áron beszereznünk.Kép

Liv!
Köszi a tippet, mindjárt átnézek oda is.

Gabi
efgabi

Gabi most mar ertem, hogy mi a helyzet!
Csak a szojatejet probaltam eddig, de az borzalmas volt, brrKép
megprobalom a rizst

tejet mondjuk nem sokat iszom, de tejtermeket eszem azert, sajt, joghurt, remelem nem lesz ettol baja
egyszer voltam allergia teszten, es nagyon sokmindenre kijott a hatarertek
szoval sokmindent ehetek, csak mertekkel, gondolom
de a fokhagymat nem birom, es arra a teszt szerint is allergias vagyok
de a multkor olyan finom pestos tesztat ettem, es semmi bajom nem lett tole
de maskor faj a gyomrom, es a fejem is tole
szoval ki tudja, hogy van ez...

Kép
babarozsa

Edina!

Írtam választ a leveledre, de a rendszer hibát jelzett, hogy nem ment át a levél. Nézd meg légyszíves, hogy megkaptad-e!
Üdv.
Zsu
tothzsuzsi

Szia Efgabi!
Én 2002-ben szültem császárral,és szuper anesztesem volt,az Iványi Zsolt doktor.Nekem az orvosom,Vida doktor ajánlotta Őt,és tényleg nagyon bevált.Ő egy másfajta tűvel szúr mint a többiek,és ezért nekem nem kellett például 24 órán keresztül mozdulatlanúl feküdnöm.11 órakor született meg a fiam,és du 5-kor már felkeltem.A műtét alatt semmit nem éreztem,nagyon kellemes volt végig.Az egyik barátnőm,szintén itt szült,nagyon rossz tapasztalatokat szerzett elsőre az epidurállal,ő el se hitte nekem,hogy milyen jól vagyok.Ő másodszorra az altatást választotta,hiába beszélte le őt mindenki.Meg is lett az eredménye,a kisfiát újra kellett éleszteni,légzésdepresszió alakult ki nála,majdnem elvesztették az altatószer miatt.Azóta is retteg,hogy a most két éves fia nehogy oxigénhiány miatt lassabban fejlődjön.Kicsit le van maradva.Ne válaszd az altatást,hidd el,hogy jóval korszerűbb az epidurál.Csak ki kell fogni egy profit.Iványi doktorral előre lell lebeszélni a dolgokat,szerintem az osztályon eléred.De ha egy kis időd van,olvass vissza,ezeket és még egy pár dolgot már leírtam régebben,plusz mások is írtak anesztes infókat.Gratulálok az ikrekhez,nem kis teljesítmény lehet három fiúval,én egyel sem bírok..

Gumicukor!
Ti mikorra tervezitek a köv. bébit?Még az is érdekelne,hogy hogyan lehet az,hogy a Mészáros nem fogad kismamikat a kórházban,csak magánban?Aztán a kórházban szülnek TB alapon?Kicsit átláthatatlanok ezek a viszonyok nem?Szerintem nem túl korrekt eljárás ez a szerényebb pénztárcájúaknak nem?

sziasztok Alma
almavirág

Almavirág!
Nagyon köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat, nagyon hasznos volt. Olvasgattam az archívot is, de csak általánosságokat találtam. Remélem, még ott van Iványi doktor, mert akkor megkeresném őt. Arról tudnál valamit írni, hogy mennyi volt a tarifája? Előre is köszi!Kép

Gabi
efgabi

Szia Zsuzsi!

Nem kaptam meg a leveledet, de most kiürítem a postaládám,igy ha még megvan a levél küldd már el légyszi újra!

Edina
antaledi

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy a kórházba 30 napnál nem régebbi, vagy 3 hónapnál nem régebbi apasági nyilatkozatot kérnek? Október végére vagyok kiírva és fogalmam sincs, hogy mikor menjünk elintézni!
Előre is köszi!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Efgabi
így már értem! hihetetlen hogy így reagál a kis szervezete a tejre, hogy még az arca is kipattog egy kis tejtől.
nekem a gyerekdoki javasolta, hogy szoptatés alatt ne igyak tejet, de más tejterméket ehetek. a terhesség első felében én sem kívántam a tejet, főleg az émelygős időszakban, de ettől még nem vagyok tejallergiás. te is kipattogsz tőle, mint a fiad?
szója alapú termékeket sem szabad még újszülőtteknek és kicsi babáknak adni, csak a tejtermékek bevezetésével úgy a 9-10. hónap tájékától. az én fiam pl. a szójától csupa pötty lett, akár tejben, akár joghurtban kapja, olyan tömény, hogy nem bírja. azóta sem kapott szójás cuccokat.
a fiam is riszitalt iszik vagy zabtejet, apósom szokta hozni nagykerből. a dm és a kaiser elég drága.
a kórházakban HA tápszerek vannak.

almavirág
Mi 2006 nyárra-őszre tervezzük a kistesót.
Nem tudom Mészáros miért csak magánban fogadja a kismamákat, de jogilag minden ok, hogy utána kórházban szül a kismama, mert a legtöbb doki magánrendel a kórházi praxis mellett. én még a régi rsz. szeirnt jártam hozzá, akkor a kórházban fogadta a kismamákat (uh, vizsgálat stb.)
én akkor nem fizettem a viszgálatokért, nem is kért sosem pénzt és mindig tök rendes volt és alapos. a szülésemnél végig bent volt, beszélgettünk. másnap adta oda a férjem a pénzt, amennyit mi gondoltunk. iagzából ő nem pénzcentrikus, gondolom választania kellett, hogy magán, ahol nem kell nyomorogni, ő osztja be az idejét, nem kell az uhszobára várni, vagy sietni, mint a kórházban.
szerintem ez nemcsak neki, hanem a kismamáknak is kellemesebb és nyugodtabb környezet, igaz kell érte fizetni, de hát ez van.

györesz
nekem 2 éve 30 napnál nem régebbi kivonatot kellett vinnem. én a VII. ker-ben lakom és egy fé óra alatt kész volt a másolat az anyakönyvi hivatalban.

gumicukor

Györesz

KépKép
KépKép
gumicukor

Edina!

Én ezt nem értem: újra elküldtem a levelet, és megint visszadobta. (pedig "reply" funkcióval küldtem, tehát nem írtam el semmit a címben) Nincs esetleg egy másik címed, valami freemail-es?
Pusz
Zsu
tothzsuzsi

Gumicukor!
Nálam nem kiütésekkel jelentkezik a tejallergia, hanem úgy, hogy megduzzad a nyálkahártyám, folyik az orrom, nehezebben nyelek, meg ilyenek. Az émelygős időben pedig ha ettem valami tejes dolgot, akkor hánytam. Mostanában néha megengedek magamnak egy kis sajtot, de aztán másnap megbánom.Kép
Szójás dogokat is kerüljük lehetőség szerint, de néha esznek olyan felvágottat, amiben van, és eddig még nem okozott kiütést vagy más problémát.

Gabi
efgabi

zsu
lehet telítődött a postaládája, azért nem megy át, vagy a mailszerver rossz és nem fogadja a leveleket.
ezt akkor tudnám megmondani, ha látnám, mit dob vissza üzenetként.

bocsi az off-ért, csak szakmai ártalom Kép
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Gabi!
szívesen íro9k a pénzről is,de inkább magánban.Azt vettem észre,hogy a botrány óta nem szívesen írogatnak a többiek sem nyilvánosan.bár szerintem ez nagy kár,mert hát ha már megy az info,az így lenne teljes.Na mindegy,írok mailt a freemail címedre,remélem jó.Te is írhatsz,szívesen válaszolok.

Gumicukor!
Mi most télen kezdünk a babaprojectbe,remélem jövő őszre már babázhatok.Bár ki tudja,nem szabad elki8abálni..Mostanában sok vetélésről hallottam,és állítólag császár után sem jön rögtön össze.Én nem akarok mégegyszer nyáron szülni,majdnem becsavarodtam a 40 fokban a lakásba zárva.Olyan forróság volt,hogy még az erkélyre se lehetett kivinni a babámat.Gondolom Neked is vannak ilyen emlékeid,te pont akkor szültél.Hazamenetelkor még a kocsiban is rettegtem,nehogy hőgutát kapjon a baba.Inkább ősz vagy tél legközelebb,és akkor tavasszal már jókat lehet együtt sétálni.Nem?

többi császárosnak mi a véleménye,nehezebb teherbe esni?Szerintetek több idővel kell számolni?Mik a tapasztalatok?

sziasztok:Alma
almavirág

Gumicukor,

kösz a tippet, bár Edina azt írta, hogy kiürítette a postaládát, tehát ez a verzió ugrott. Szerintem is inkább a mailszerverrel lehet a gond, valami olyasmi a hibaüzenet, hogy a smtp szerver elutasítja a levele(ke)t.
köszi még1X
Zsu
tothzsuzsi

Alma!

Köszi, megkaptam a leveled és válaszoltam is.
Nekem is császár volt az első, és szerettem volna másodszorra rendesen szülni, ezért két év várakozást javasolt az akkori dokim (még a Budai Honvédban). Tehát amikor közelítettünk Gergő fiam második szülinapjához, akkor a termékeny napokon hozzáláttunk a kistesó gyártáshoz. Rögtön az első alkalommal össze is jött, és nem is akárhogy, ikrek lettekKépKép, emiatt a rendes szülés élményéből kimaradtam. Barátnőméknél is az első császár után, amikor ráálltak a kistestvér-projectre, a második hónapban összejött a baba. Tehát én nem tudom megerősíteni, hogy császár után nehezebb lenne teherbe esni.Kép

Gabi
efgabi

Almavirág
Nekem nem volt gond a 40 fok. Én kifejezetten szeretem a meleget. 2002 tavaszától tényleg folyamatos meleg volt, de valahogy még nagy pocakkal sem viselt meg. 2 hetes volt a fiam, amikor először mentünk vele sétálni, ami onnantól kezdve rendszeressé vált. én meg valahogy télen nem szeretnék szülni, egy csomó ruha kell a nagy pocakhoz, a télikabát sem biztos, hogy rámegy a mamára, csúszik az út, nem lehet kimenni. nyáron meg felkaptam a kisszoknyámat, ruhámat + egy papucs és irány. a fiamat meg leárnyákolt babakocsival vittük, kis bodyban és vékony pelenkával betakarva a ligetben, ami elégűrnyákos a sok fa miatt. a szüleim kertjében is sok az árnyék, és nem féltem a hőgutától. mindig mentünk, nem éreztem bezárva magunkat. én inkább télen érezném, attól félve, hogy elcsúszok a nagy hassal és akkor a gyerekre is több ruha kell. sötét van reggel és délután is hamar sötétedik, nekem télen tiszta melankóliám szokott lenni. hiába a fény tényleg éltető elem. télen nem lehet akárhol szoptatni, ami nyári baba lévén, a fiammal többször előfordult a ligetben.
de hát mindenki mást szeret, ki a hideget, ki a meleget, nem vagyunk egyformák.
meg talán a nyár miatt barátibb a evegő hőmérséklete egy pici babának, aki a méhben megszokta a 37 fokos meleget. persze levegőben 37 fok egész más, de mégsem a téli 16 fokos levegőben kell vetkőztetni öltöztetni.
mindenesetre nyárra-őszre tervezzük a tesót, de ha véletlenül pont télre jön össze, azt sem bánom. mert ugye mi tervezünk, de a babák úgyis akkor jönnek, amikor ők akarnak, hiszen ők választanak minket.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Almavirág!
Nekem mindig az volt az elképzelésem, hogy legjobb májusban szülni, ehhez képest Gergő novemberi, az ikrek júliusiak, a legifjabb pedig októberi lesz. Vagyis igaza van Gumicukornak, hogy mi csak tervezhetünk, úgyis a babák döntenek.Kép Egyébként minden évszaknak megvan az előnye: ha nyáron születnek, nem kell annyira felöltöztetni őket; ha ősszel, akkor félévesen éppen tavasz lesz, jönnek a friss gyümölcsök; ha télen, akkor megedződnek a hidegben; ha tavasszal, akkor pedig nem lesznek később évvesztesek!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok lányok!
Hát igen,különbözőek vagyunk,ebből is látszik,ki mikor tartja ideálisnak a szülést.Nekem akkoriban a meleg nagyon fárasztó volt,sétálni se nagyon volt erőm hetekig a kialvatlanságtól.Mondjuk a fiam sem volt rest két óránként enni,még három-négyhónaposan sem.De hát volt mit pótolnia,nem volt egy óriásbébi születésekor.Na meg a felszedett kilókat sem volt könnyű takargatni a vékony nyári ruhákban.Az első időszakban úgyis sok az alvás,összebújás,én úgy képzelem,pont jó erre a téli depis időszak.Aztán tavasszal előbújunk megerősödve,mint a kismacik.Persze ez csak egy elképzelés,lehet hogy az élet másként hozza,mint ahogy Gumicukor is írta.
Gabi!
Mekkora súllyal születtek az ikrek?Jól láttam,hogy kétpetéjüek?Írok mélt is.
sziasztok:Alma
almavirág

Még valami:
Gumicukor
Ti hogy álltok a bilivel?haladtok már?A fiacskám rá se hederít,mintha ott se lenne,hiába utalgatok rá.Majdcsak rájön magától is idővel.Nem?
Lehet hogy túl off vagyok?Bocsi..
almavirág

Szia Zsuzsi!

Fogalmam sincs mi lehet a gond, mástól megjönnek a leveleim, még senki nem reagált hogy nem kapott választ tölem.Hogy vagy , minden rendben? Én mostanában nem tudok aludni éjszaka, nagyon sokszor felébredek, igy napközben teljesen használhatatlan vagyok.Remélem egyszer csak elmúlik, mert fogytán az energiám.

Almavirág!
Gergö fiam február végén született, és abban az évben hamar lett tavasz,igy már egész pici korában nagyokat sétáltunk, Én is élveztem hogy nem vagyok bezárva. Mig ö a babkocsiban szundizott én leültem egy padra,olvasgattam. Most újra babaát várok és szintén tavaszi lesz, márciusra várjuk. Véletlenül sikerült igy, de nagyon örülök, talán még az is elönye hogy a kisruhákat amiket a fiam hordott a Picúrnak is jó lesz, mert gyakran ha nem abban az évszakban születnek, nem sok mindent tudsz használni.
antaledi

Almavirág
Többiektől bocs, de válaszolok a bili kérdésre.

Hát nálunk sem megy még igazán, néha belepisil, néha nem. Kakit eddig csak 1x, azt mindig a pelusba intézi. nyaraláskor kezdtünk el bugyizni a nagy melegben, hát még 1 hét elteltével is csak akkor szólt, amikor már becsurgatott, talán 2x volt, hogy időben jelezte. vizsont inden este fürdés előtt úgy pisil (teljesen magától), hogy kibontom a pelusból és fogja a minikukiját és pisil rá a pelusra.
de nem aggódom, majd eljön az ideje. nem erőltetek semmit, attól meg nem félek, hogy majd randizni is pelenkában fog. egyébként a férjem is 2,5 éves korára lett szobatiszta, nagymamám elmondása szerint apukám meg csak 3 évesen. nem is jó az erőltetés, sok gyerek ezért szorulásos később.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Almavirág!
Megkaptam a mélt, köszönöm szépen!
Igen, jól láttad, az ikrek kétpetéjűek. Bence 3,30kg és 51 cm, Marci 2,85kg és 53 cm volt.Kép Amíg szoptak, addig Bence tartotta az előnyét súlyban, de aztán a rendes kajákon Marci elhúzott mellette, és most már kb 1,5 kg-val ő a nehezebb.Kép
Bili kérdéshez szólnék én is egy-két szót: Gergő fiam 2 éves 4 hónapos korában egyik napról a másikra lekapta magáról a pelust, és a WC-be pisilt onnantól kezdve. Az ikrek a bölcsiben kezdtek a WC-be pisilni, de még most is előfordul, hogy a bugyiba csurgatnak, pedig múlt hónapban múltak 3 évesek. Az ikrek is teljesen különbözően csinálták, Bence eleinte hallani sem akart a WC-be pisilésről, közölte, hogy ő még kicsi. De aztán egyszer csak rászánta magát.Kép De én sem sürgettem őket, mert még úgyis maradnak a bölcsiben egy évet, és csak az oviban feltétel a szobatisztaság.
Bocsánatot kérek én is a többiektől.Kép

Gabi
efgabi

Efgabi
megnéztem a képeket a gyerkőceidről. Az egyiken el is sírtam magam, ahol a nagyfiad puszit ad az egyik picurnak. Annyira megható az a kép! sokszor elképzelem milyen lesz majd, amikor mi leszünk így és a fiam puszilgatja majd a picuri tesóját.

a főzős kép sem semmi és a festő manók is édesek!
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Kösz a dicséretet, kicsit hízott a májam!Kép

Lányok!
Barátnőm, aki márciusban fogja szülni harmadik babáját, szeretne átjönni a Kútvölgyibe (már írtam róla). 4 dokit ajánlottak neki: Teleki Attilát, Bagdány Sándort, Kovács Kálmánt és Tóth doktort. Légyszi írjatok róluk véleményt, ha tudtok.
Köszi előre is!

Gabi
efgabi

Sziasztok Lanyok!
Eddig csak olvasgattalak titeket, de gondoltam most csatlakoznek en is. (ne haragudjatok az ekezetek miatt...)
Rolam annyit, hogy 30 eves vagyok es az elso babat varom januar vegere szinten a Kutvolgyibe ja, es mar most nagyon izgulok!!
Szerintetek 17 hetes terhesen hany kilo hizas a "normalis"?
eszi

Gabi, sajnos ezeket a dokikat nem ismerem

Eszi, szia
nem tudom, de a konyvem azt irja, hogy a 16. heten 2,5 kg. kb.

Kép
babarozsa

Szia Efgabi!

Én személy szerint Kovács Kálmánhoz járok imár 8 éve az elsőt is nála szültem és most a második terhességemnél is nála maradtam. Én személy szerint elégedet vagyok vele, rosszat nem tudok róla mondani. A többi dokit sajnos nem ismerem.

Eszi
Nem tudom, hogy mi a normális hízás szerintem elégé egyén függő én speciel most vagyok 16 hetes és edig kb 1,5kg híztam, igaz, hogy rajtam már eleve volt kb + 5-6 kg.
kátya

Gabi!

Bár személyes tapasztalatom a fent említett dokikkal nemigen van, mivel én már elég régóta Mészáros doktorhoz járok, de közülük mégis Tóth doktort javasolnám. Egy barátnőm, aki pár hete jár csak hozzá, múltkor rosszul lett, és a Tóth doktor kiment hozzá házhoz, pedig nem lakik olyan közel! Nagyon emberi, és jó szakember hírében áll.
Remélem, segítettem.

Zsu
tothzsuzsi

Szia Edina!

Sajnálom, hogy a levelezésünk első fázisban lefulladt. Kösz kérdésedet, megvagyok, bár a mai napot nem szeretném megismételni, olyan szarul voltam (és vagyok). Émelygés, szédülés, álomkór. jujjj.... Legyen már vége az első harmadnak!...
Ákossal semmi ilyen problémám nem volt, így most elég furi ez a dolog. Azzal biztatom magam, hogy lehetne még rosszabb is, és úgyis hamarosan elmúlik.
Te jól vagy?
Puszi
Zsu
tothzsuzsi

sziasztok!
Nagyon köszönöm a bilis válaszokat,csak meg lettem erősítve az elképzeléseimben.Én sem félek attól,hogy pelenkában nősül a fiam.Csak hát a nagyszülők türelmetlenkednek,anyósom már hét hónaposan bilire ültette a fiát.Szegényke..
Gabi!
Gyönyörű súlyok ikrekhez mérten,nem mondom..Gondolom a hasad mérete sem volt semmi a végefelé.Az orvosokról sok jót olvashatsz régebbről,kivéve Bagdány doktort ,róla még én sem hallottam egyáltalán.Szerintem relatíve új lehet.

Eszi
Te kinél fogsz szülni?
Babarózsa
Te már döntöttél,hogy kihez mész?

sziasztok!
almavirág

Alma: marmint a Kutvolgyiben?
ott Sandor Gyula az orvosom...

de gondolkozom meg a Szent Imre korhazon...

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Koszonom szepen a "hizos" valaszokat, en eddig 2 kg-nal tartok es feltem, hogy az mar most tul sok...

Almavirag!
En Meszaros dokihoz jarok es nala is fogok szulni. Szerintem o nagyon rendes mar regota jarok hozza!

Eszi
eszi

Eszi

Én 16 hetesen még nem híztam semmit, pedig nem is voltam igazán rosszul, kb. 7-10. hétig voltak émelygős napjaim, de ettem rendesen. Hasam sem volt, csak alul egy icipici pukli. A mhelyemen 22 hetesen mondtam meg, hogy van odabent valaki, akkor kezdett nöni a pocim.

Almavirág
Hát anyósod csinálta rosszul. sokszor 7 hónaposan még nem is ül önállóan egy gyerek, ültetni pedig nem szabad a gerince miatt. álltatni sem szabad, csak ha a baba csinálja magától. pl. a bébikomp sem jó, teljesen tönkrevágja a lábat és a gerincet. egy 7 hónapos baba meg még nem érett rá idegileg, hogy visszatartsa és időzítse a végterméket. és mikorra lett ténylegesen szobatiszta?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

en most nem figyelek annyira, mert fogytam majdnem 5kg 3 honap alatt, az amugy nem olyan sok elosztva
legalabb nem hizok vilagga, bar ki tudjaKép
kaptam egy prospektust a felkészítő előadásokról, ha valakit érdekel szóljon!

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?