Sziasztok!
Gumicukor!
Gergő, a nagy fiam tejallergiás. Szinte születésétől ekcémás volt. A szoptatás alatt én elég sok tejet ittam, és amikor abbahagytam, neki is javult az ekcémája. Kb 9 hónaposan a nagymamám házitejből készített neki krumplipürét, amitől az 5. kanál után feldagadt a szája.
Azóta teljesen tejmentesen él, évente járunk gasztroenterológushoz, csak megkenik az arcát tejjel, és már attól csalánkiütéses lesz. A kálciumszükségletét beszerzi a zöldségekből, olajos magvakból, illetve pezsgőtablettákból.
A mostani terhességemnél én is tejallergiás lettem, ugyanis kb félidőig csak akkor hánytam, ha valami tejes dolgot ettem.
Babarózsa!
Gumicukor már írt a tápszerek tejtartalmáról, ahhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a hipoallergén tápszerben is tehéntej-fehérje van, csak állítólag olyan apró alkotórészeire bontják, ami már nem okozhat allergiát. Akárhogy nézzük, mégiscsak idegen fehérje!
Persze létezik szója- illetve som-alapú tápszer, de a kórházakban nem ezt tartják.
Az nagyon jó kérdés, hogy miért nem lefejt anyatejet adnak a babáknak. Szerintem ez is kórházanként változik, mert egyik barátnőm a Rókusban szült, ahol megkérdezték tőle, hogy odaadhatják-e az ő lefejt tejét egy másik babának, akit otthagytak.
Liv!
Nekem is október 18 és 23-a közötti időpontot szokott kiírni az UH, lehet, hogy találkozunk?!
Persze, nekem tervezett császárom lesz, de még nem egyeztünk meg a dokival az időpontban. Az epidurális érzéstelenítésről a rossz emlékeim a műtőből maradtak. Az első császár még a Budai Honvéd Kórházban volt. Műtét közben állítólag teljesen normális reakció, hogy amikor felnyitják a hasfalat, akkor rádtör a hányinger. Erre adnak is valami ellenszert az infúzióba, ami pillanatok alatt elmúlasztja. Nekem sajnos eltömődött az infúzió, és elkezdtem öklendezni. Nekem nagyon hosszú időnek tűnt, amíg végre kiderítették, hogy mi a baj, és bekötöttek egy másik infúziót és megkaptam végre ezt az ellenszert.
A második műtétnél mindezt elmondtam az aneszteziológusnak, ő alaposan megvizsgálta a gerincemet, és azt mondta, hogy szerinte egy kicsit rövidebb, mint az átlag, és a normál adag érzéstelenítő kicsit feljebb ment, elérte a gyomrom magasságát, és ezért volt az öklendezés. Azt mondta, hogy most majd figyel erre, és nem lesz semmi probléma. Sajnos a műtétre nem ő jött, és úgy látszik mindezt nem írta rá a papírokra, mert ugyanaz történt: elkezdtem öklendezni, és "nagyon sokáig" tartott, mire elmúlt. Még amikor kitoltak a műtőből, akkor is szörnyen éreztem magam, a párom arcából ítélve, úgy is néztem ki.
Ezek miatt kértem a dokitól, hogy most altatásban vegye ki a csöppséget. Azt mondta, hogy épp a pici érdekében jobb az epidulál, mert a múltkori műtétnél is sok volt az összenövés, ami lassítja a babához jutást, és ezalatt az idő alatt átmegy hozzá is az altató, ami problémákat okozhat.
Szóval ezek miatt keresek jó aneszteziológust.
Gabi